|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 9 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.9 |
|
8 | 16,00% |
| Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieciaki urodzą się wiosną! V-VI 2013, cz.9 |
|
28 | 56,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3962 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jestem załamana, nie wiem już do ilu ZUSów zadzwoniłam ale to jest jakaś paranoja. Otóż mam kilka wersji:
1) macierzyński normalnie dostaję do końca (opcja dziewczyna wróciła po moim porodzie) 2) macierzyński dostaję do końca (opcja dziewczyna wróciła przed porodem) 3) macierzyński mam przerwany bo dziewczyna wróciła zanim urodziłam 4) macierzyński mam cofnięty nawet jak dziewczyna wróci 2 miesiące po porodzie 5) jedna Pani była wielce zdziwiona że można iść na macierzyński przed porodem To przepraszam bardzo ale mam sobie sama wybrać która odpowiedź jest prawidłowa? Jeszcze tylko czekam na odpowiedź emailem. I wkurza mnie sąsiad. Ogólnie wynajmujemy mieszkanie zakładowe. W kamienicy są 4 mieszkania. Cała kamienica jest zakładu pracy (z każdej rodziny ktoś tam pracuje). Jak robiliśmy remont tego mieszkania to sąsiad cały czas przyłaził że możemy na niego liczyć że on nam pomoże itd. Później wyszło szydło z worka bo nawet za pożyczenie suwmiarki czy większego młotka kazał sobie kupić piwo czy papierosy No i ogólnie mnie wkurza bo pali na klatce (smród niesamowity) w dodatku wszystkie pety itd rzuca po klatce (a została wyremontowana w wakacje), buty trzymają na klatce (kolejny smród), często pije na klatce (chowa się przed żoną) i wszędzie butelki porozstawiane (co ona ślepa?). Mimo że jest taka możliwość i dużo miejsca to jakoś nie uśmiecha mi się zostawiać w tych smrodach wózka, bo na prawdę czasami aż mnie pociąga na wymioty. Jest suszarnia duża z oknami ale on trzyma tam gołębie (chociaż raz sie wkurzył prezes na niego bo srają na maszyny które są na terenie zakładu i niby je usunął) no ale gołębie jak były tak są. Zwracanie uwagi żeby nie palił na klatce nic nie dają- bo on tak robi od 20 lat. Nie wiem co robić bo już mnie to dobija ale przecież nie będę leciała na niego ze skargą. Teraz problem z piwnicą. Bo jest ich 5 a on sobie "przywłaszczył" 4 a przepraszam jedną oddał córce. A że musiał nam oddać jedną to w końcu oddał (po roku dopraszania się). I co? jest najmniejsza! jak inne mają po 12 m2 to ta ma może metr na dwa metry. W dodatku jest tam syf, zdarta podłoga że trzeba robić wylewkę (podłoga była z zakładowych płyt które są drogie i widać że ktoś to po prostu wydarł). W dodatku są wielkie wory (prawie mojej wielkości) pełne butelek po piwie. No ale on nie zrobi z tym porządku bo to nie jego (a kogo jak on korzystał z piwnicy a nic innego tam już nie wejdzie). Nie mamy ani gdzie tego wywieść ani co. Cały worek do samochodu się nie zmieści a jakoś nie mamy ochoty w tym czymś grzebać. Eh pomarudzilam wam trochę, ale on mnie na prawdę wkurza. Bo chyba mu się wydaje że jak mieszka tu najdłużej to jest panem i władcą całej kamienicy. No to się wygadałam
|
|
|
|
#3963 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
, bo taka mnie naszła ochota i mąż leciał do biedronki
Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2013-02-05 o 19:58 |
|||||
|
|
|
#3964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poproś o odpowiedź na piśmie do niej sie przyłożą,bo w razie co masz dowód ![]() tak byłoby najlepiej. |
|
|
|
|
#3965 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3966 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
A pochwalę się jutro
![]() Cytat:
Czyli nic mi się od nich nie należy, bo umowę zlecenie w tamtym roku miałam styczeń-czerwiec i później wrzesień-listopad (później już poszłam na L4 i nie prowadziłam zajęć). Na dzień dzisiejszy i dzień porodu umowy-zlecenia nie mam. A wątpię żeby za mnie jakieś składki dobrowolnie opłacali ![]() Kurdę, nie było pieczarek i jajek w pobliżu, więc rano będę musiała śmigać do większego sklepu... Ale jak nie jutro to na bank zrobię te naleśniczki, bo jak o nich myślę, to mi ślina po kostkach leci ![]() A brzuchol będzie jutro ![]() Cytat:
Na plus: -2 piętro (to był max jaki wchodził w grę) -nasze obecne osiedle, -wszędzie blisko, -moi rodzice blisko (dla mnie to plus!), -obok bloku kupujemy garaż. -mieszkanie jest w bardzo dobrym stanie, odświeżamy ściany, bo wynajmował je ktoś palący no i kolory nam się nie podobały, -w pokojach panele, łazienka i kuchnia i przedpokój w terakocie, -kobieta zostawiła całe meble kuchenne włącznie z kuchenką i lodówką (lodówkę kupujemy jednak nową, bo chcemy większą i tamta śmierdziała ); meble nie są jakieś super nowoczesne, ale nam na kilka lat starczą,-łazienka połączona z WC i zrobiona (kupujemy tylko pralkę, bo nie ma); jest wanna narożna, kibelek i zlew -zostały 2 narożne łóżka i meble w dwóch pokojach- łóżka zniszczone, nie opłaca nam się ich obijać, więc oddaliśmy wujkowi; meble z małego pokoju nam nie potrzebne, więc też Mu oddaliśmy; a super segment z dużego pokoju oddaję moim rodzicom- mają większy pokój i będzie u nich idealny! (w zamian wspomogą nas gotówką) -balkon mały, ale jest! -drzwi wejściowe wymienione -drzwi w mieszkaniu nowe, wymienione -okna plastiki -w przedpokoju szafa pod zabudowę, szafka na buty i jakiś narożny regał Minusy: -tylko 48m2 -cena niestety (w tej cenie można kupić większe mieszkanie, chociaż biorąc pod uwagę co jest zrobione, to da się przeboleć) -mały balkon -pokój przechodni W malutkim pokoju jest śmieszna wnęka, ale wstawiamy tam szafę, więc będzie git. Na razie będzie to pokój gościnny. Będzie szafa i łóżko no i albo komoda albo biurko. Później będzie to pokój Małego. W dużym robimy coś a'la salon. Na razie jakieś meble, łóżko, TV, później stół i fotele . No i z tego przechodzi się do naszej sypialni, w której na razie będzie z nami synek.Cytat:
I dla mnie akurat to plus. W sytuacji, gdy ciąża zagrożona, jeden telefon, że mama robi obiad i albo my szliśmy, albo Młoda przynosiła mi ciepłe jedzonko. Potrzebowałam na szybko pomocy, telefon, i ktoś przybiegał. A przy Małym takiej pomocy mogę potrzebować częściej. ![]() za 25 tc i za fajny brzusio!Cytat:
za brzusio i za extra strój
|
|
#3967 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no chyba, że Mały nam się pospieszy i się uda ![]() Cytat:
![]() Oj pięknie ![]() Całe auto zaśnieżone i do drapania po tych 8h ![]() Uroczy! |
||
|
|
|
#3968 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
... ogólnie jakiś mam kiepski humor i zajadam go słodkościami...
|
|
#3969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakieś specjalne musi być co się za nie płaci. Ponoć pisze się pismo o orzeczenie w danej sprawie.
|
|
|
|
|
#3970 | ||
|
Zakorzenienie
|
no wyleciały. dotknęłam rano bo mnie jakoś ciągnęła i wyszła kępka.. dotknelam i poleciała reszta
w drugim oku wiecej zostalo ale tez sie sypie ![]() Cytat:
ale masz już dziecko, tylko jeszcze nie na zewnątrz ![]() ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Cytat:
jak ja ich nie cierpię.. utrudnić ludziom zycie max.. ok,może "dowodem" nie będzie,ale podstawą tak.. |
||
|
|
|
#3971 |
|
Zakorzenienie
|
diabli, salviae - piękne brzuchatki z Was
![]() ![]() -------------------------- Jak zwykle była godzinna obsuwa u lekarza. No ale trzeba się z tym u niej liczyć. Moja mała ledwo wysiedziała na poczekalni dodatkowo myślała, ze zobaczy braciszka i doopa bo jak mi robiła usg to leżałam bez majtów to już się nawet nie odzywałamMoże następnym razem się uda ![]() Generalnie wszystko ok. Szyjka twarda i długa, żadne wody mi nie wyciekają (śmiała się ze mnie ) tylko te upławy takie są no i znowu mam zapalenie-powiedziała, ze już taki urok tej ciąży i ze mam się nie martwić bo to nic groźnego dla malucha.Płec bez zmian Przeraziłam się jego wagą, bo ... ja jestem w 26 tyg+4dni według OM a on wg usg wychodzi na 29 tydzień Teściowa mnie pocieszyła, że chłopcy to u nich nawet po 6kg się rodząCo do moich badań na tarczycę to radzę te chormony zrobić każdej z Was, które wymiotują w zaawansowanej ciąży Mnie wyszła ewidentna niedoczynność i dostałam leki.Dziwne jest to, że wymioty są przy nadczynności i wtedy się z automatu chudnie a ja mam niedoczynność i dlatego tyję - ale też wymiotuję no i mam za miesiąc wizytę u endokrynologaPowiedziała mi, ze to badanie powinnam mieć zrobione na początku ciąży a nie teraz, ale lepiej późno niż wcale i dziwi się, ze nigdy żadne lekarz mnie na te chormony nie skierował np. podczas przepisywania tabletek antykoncepcyjnych ![]() Bardzo się cieszę, ze do niej trafiłam
|
|
#3972 |
|
Zakorzenienie
|
Podobno z tańszych rzeczy olejek rycynowy sobie radzi z wzmocnieniem rzęs i odrostem, więc spróbuj.
|
#3973 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a tych worów nie możecie wyrzucić do śmietnika? a jak reszta sąsiadów zapatruje się na ten syf na klatce? Może jakaś anonimowa skarga bez wskazywania winnego
|
||
|
|
|
#3974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za udaną wizytę, ale 6 kg noworodka to Ci jednak nie życzę
|
|
#3975 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale to prawo socjalne to w ogóle jakiś jeden wielki syf.. Uważam sie za osobę w miare inteligentna i nie szło zrozumieć tych ustaw.. Prawie, że jeden ustęp zaprzeczał drugiemu.. masę poprawek bo pewnie wiele było dziur i bzdur.. Wszystko na kolanie pisane przez osoby, które się na prawie nie znaja.. po prostu masakra.. Sharp - a sąsiad faktycznie burak.. Sytuacja trochę bez wyjścia.. a z jakiej racji on w ogóle ma te wszystkie piwnice? przez zasiedzenie? On to też wynajmuje od zakładu?? Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-02-05 o 20:17 |
||
|
|
|
#3976 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mój M na szczęście je wszystko i nawet jak jest niezbyt dobre to nic się nie odzywa ![]() Nie gotuj mu obiadków przez tydzień to doceni Cytat:
((Cytat:
Jutro wszystkiego się dowiesz, a zapewne to jakieś sprawy hormonalne z tarczycą i wszystko jest dobrze ![]() Cytat:
i dobrze, że to drugie zdjęcie dodałaś, bo już zaczynałam myśleć, że mój jest jakiś ogromniasty ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3977 |
|
Rozeznanie
|
candance to przynajmniej wiesz, że nie ma co się bawić w ubranka w rozm. 56
)ale ja również 6kg 'maleństwa' Ci nie życzę )a teraz idę zaparzyć herbatkę i będę Was powolutku nadrabiać )
|
|
|
|
#3978 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej Gaduły
![]() ja tak na szybko wpadłam, jutro mam wizytę u lekarza Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja jestem franca, nie żona i do tego moja kuchnia nie jest tak wyrafinowana bo robię i jem tylko to co sama lubię. Mąż może zjeść a jak nie pasuje to nie mój problem. O takich frykasach jak Ty piszesz to mój by mógł pomarzyć. Ale francuskie pieski wqrzają mnie niemiłosiernie.. tylko jeszcze sposobu na własnego nie wymyśliłam ![]() Cytat:
póki co może poratuje Cię tusz million lashes
|
|
|
#3979 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() to tak jak mój
|
|
#3980 |
|
Zakorzenienie
|
zjadlam placki z jablkami
![]() poklocilam sie przy okazji z tata i sobie poszedl.. ![]() a co do rzes to bede je kurowac olejkiem ale martwi mnie od czego to :< |
|
|
|
#3981 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chociaż tak naprawdę wszystko zależy od układu mieszkania. My mamy 3 pokoje, jeden duży, z którego jest wyjście na balkon i dwa małe - właśnie przechodnie. Ten przechodni to był mój pokój, teraz z tż-em w nim śpimy, a ten ostatni pokój jest graciarnią. Deska do prasowania, ciuchy, teraz suszarka na pranie i inne graty. Pokój przechodni jest do kitu pod względem ustawności. Ostatnio kombinowaliśmy jak poprzestawiać meble żeby weszło łóżeczko bez wywalania dotychczasowych sprzętów i nie ma opcji. Największy problem stanowią drzwi do ostatniego pokoju. Z czterech ścian w całości można zagospodarować tylko jedną, bo na dwóch ścianach są drzwi, a trzeciej okno. W przyszłości w ostatnim pokoju mamy mieć sypialnię, a w przejściowym pokój dziecka, chociaż tż jest bardzo niezadowolony, bo stwierdził, że jemu bardzo by się nie podobało, jakby rodzice mu ciągle łazili przez pokój. Ale to już taki mały minus dla mnie, bo ja dopiero swój pokój miałam w wieku 12 lat, więc dla mnie to żaden argument. Koniec końców, dla mnie to duży minus, ale jeśli Wam to nie przeszkadza, to oferta wydaje się fajna.Cytat:
Nie wolno palić na klatce schodowej! Żaden sąsiad jeszcze ich nie opierdzielił? Bo ja bym była pierwsza, która by powiedziała, że smrodzić mogą w swoim domu, a nie na publicznej klatce schodowej. Sorry, ale dla mnie to brak szacunku dla reszty współlokatorów. Przecież to wali na całą klatkę. ![]() Cytat:
![]() I może doświadczone mamy się udzielą - W jaki sposób zużywają się butelki? Poza tym zapachem, które butelki niby przejmują? Cytat:
Cytat:
za przyjęcie bez problemu. Cytat:
Dla mnie Mirindę poproszę. ![]() piękny brzuszek!Cytat:
![]() Nadrobiłam!
|
|||||||
|
|
|
#3982 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
nie gotuj mu i tyle. Teściowa i mąż to nie rodzina to co się przejmujesz? ![]() Cytat:
|
|
|
#3984 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#3985 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam tłuste 7miesięcy za soba.. jeszcze trochę przede mną..
nie będę szaleć, pączki,faworki i styknie ![]() tir z dostawa juz pewnie jedzie |
|
|
|
#3986 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
kurcze wielki powiem Ci ze mojw poprzedniej ciazy w 29 tc mial 1330 niezle , ciekawe ile moj maaa az sie bojee hehhei tak powinno byc hehehhe
|
|
#3987 |
|
Rozeznanie
|
Ja na pewno oponki. Pączków dla dwóch osób nie opłaca mi się za bardzo jak zjemy po 2 to bez sensu w ogóle sobie głowę zawracać
![]() Może jeszcze jakieś ciacha zrobię
|
|
#3988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja nie jadła zupy z butelki. Ale zupki to już jej dawałam łyżeczką z miseczki ale co kraj to obyczaj - może i niektóre mamy tak karmią?...Pamiętam, ze miałam 3 butelki malą, średnią i dużą i tyle mi wystarczyło
|
|
|
#3989 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za wizytę. idę się zażerać czekoladkami
|
|
#3990 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dalej mam mętlik w głowie Szprotka jaki mniej więcej metraż będą mieć Wasze pokoje w nowym mieszkaniu ?? ![]() Cytat:
Zresztą ja wolę jak ojciec w zimie pali na klatce niż w domu A co do teściów to oni palą w swoim domu, ale jak te 2-3 razy byli u moich rodziców to wychodzili albo na balkon albo na klatkę (zależy od pory roku ).--- Nadrabiam dalej zaległości, jeszcze troszkę zostało
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:11.

on tak lubi komputery, że może nazwiemy syna Monitor 

, bo taka mnie naszła ochota i mąż leciał do biedronki 

... ogólnie jakiś mam kiepski humor i zajadam go słodkościami...

Teściowa mnie pocieszyła, że chłopcy to u nich nawet po 6kg się rodzą

07.07.2012 

ale tragedii jeszcze nie ma.. skurcze i drętwienia nóg to mam w nocy
Nie wolno palić na klatce schodowej!