|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
|
|||
| Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. |
|
5 | 10,64% |
| Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. |
|
1 | 2,13% |
| Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. |
|
1 | 2,13% |
| Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam |
|
7 | 14,89% |
| Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. |
|
0 | 0% |
| My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. |
|
0 | 0% |
| Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" |
|
0 | 0% |
| Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy |
|
26 | 55,32% |
| Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one |
|
1 | 2,13% |
| Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
6 | 12,77% |
| Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Pewnie jej się wstyd zrobiło
. To już te Shirowe "KUNY" lepsze .
|
|
#2522 |
|
Wtajemniczenie
|
Telik Umarlam
|
|
|
|
#2523 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Marzenko super zdjęcia!
świetna z Wa rodzinka! Jaś i Hania cukeireczki dwa ![]() i powiem Tobie i Telikowi, że jak Was sobie wyobrażałam to wcale nie odbiegacie w rzeczywistości od moich wyobrażeń o Was ![]() fajowskie mamuśki z Was ![]() Monia kliknięte! Isia brawa za bibę ![]() co do kataru to super pomaga pokrojenie drobniutko czosnku, położenie go na jakiś malutki talerzyk i dać do pokoju gdzie Ewa śpi, ale tak by tego rączką nie dosięgła. ja tak czasami robię jak dziewczyny katar zatyka i szybko im pomaga i lepiej się oddycha chociaż w pokoju fiołkami nie pachnie na pewno. Marinko hej ![]() zdrówka dla Igorka! strasznie go trzyma choróbsko ![]() Stronczku, ale dziwnie z tą wizytą i poznaniem płci własnego dziecka.....
|
#2524 |
|
Zadomowienie
|
Telik, gejów gejów! Znowu są rebusy.
Coś w tym musi być- Hania dzisiaj zrobiła śmieszną minę, a tż do niej "teraz wyglądasz jak Jasiek". Wczoraj jak wsiedliśmy do auta to język jej się rozluźnił i zaczęła nawoływać "ciocia", "Siasio"... ![]() Marinko, zdrówka dla Igiego! Jak dobrze, że będzie Cię teraz więcej. Isia, to widzimy się w Poznaniu? ![]() Wszystkie wlazły na żubry i nie chce mi się strona załadować. ![]() Hania szukała dzisiaj swoich magnesów, które się nieszczęśliwie wyprały więc zrobiłam jej nowe... z modeliny. Muszę tylko przykleić do nich magnes. Wiecie w jakim sklepie mogłabym kupić takie malutkie okrągłe lub kwadratowe?
|
|
|
|
#2525 | |
|
Raczkowanie
|
Dobry
![]() Cytat:
22.05.2010 RAZEM 23.10.2010 ręczymy za siebie 30.07.2011 18:25 ukazał się światu dowód naszej miłości chudniem zaczynam dbać o pazurki- 25.03.2013 |
|
|
|
|
#2526 |
|
Zakorzenienie
|
Marzenka popytaj w "metalowym" takim co gwoździe mają. Albo w papiernizych powinni miec takie do szkolnych tablic (plastik tylko odmonotowaćy trzeba)
|
|
|
|
#2527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wiecie moze czy w marketach budowlanych sa takie rzeczy http://nokautimg4.pl/p-cc-b0-ccb04b8...victorinox.jpg ? |
|
|
|
|
#2528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2529 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20202083/
Monia w Ikei są, ale nie wiem czy u Ciebie jest ten sklep?
|
#2530 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A zdjęć rodziców więcej nie ma? ![]() Przegapiłam ![]() Wieczorem tylko sarenki widziałam. A teraz kładą się spać. Już na fb podziwiałam. Piękne robicie te zdjęcia, Marzenko. Za każdym razem, jak wstawiasz fotki, coraz mocniej nie znoszę swojego aparatu No i cała te zima poezja Cytat:
Więc to już standard ![]() - Biedny Ewcik - Brawa za butlę i jeszcze większe za bibę ![]() Cytat:
W UK przestali ujawniać płeć w wielu szpitalach, bo kobiety często poddawały się aborcjom, jeśli to nie była ta płeć, którą sobie wymarzyły Ponoć dochodziło to do kilkudziesięciu procent! Ze dwa lata temu była wielka afera, w tv i gazetach trąbili, nie kojarzycie? Teliku, czy Ty nas czasem nie obrażasz? ![]() A my po szczepieniu. Tymek już się od tego lekarza przekonał, gadał z nim i pokazywał różne rzeczy (bo ten lekarz na początku każdej wizyty bawi się kilka minut z dzieckiem, dacie wiarę ), ale potem do gabinetu weszła pielęgniarka i Tymuś wpadł w histerię. Rzucił sie do mnie, trząsł się i płakał oczywiście. A ona go musiał zmierzyć i zważyć, więc tak rozpaczał kilka minut. Jak wyszła z gabinetu - momentalnie przestał Córka mojej przyjaciółki, która też tu chodzi ma tak samo - histeria, jak przychodzi ta kobieta. Swoją drogą ja też jej nie lubię Samo szczepienie już poszło lepiej, bo Tymek całym sobą zaangażował się w wyjmowanie i chowanie ulotki do pudełeczka po szczepionce i nawet nie zauważył zastrzyku ![]() ---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ---------- Hello ![]() Ale tak nic o sobie?
|
|
#2531 |
|
Wtajemniczenie
|
hejho
Brumku za szczepienie!Mme-Audrey zdrówka dla Helenki!!! wracajcie szybko do domku!! Marinko zdrówka dla Igorka!!! i bardzo się cieszę, że wróciłaś Isia zdrówka dla Ewuni!!!a próbowałaś jej chlapnąć troszkę olbas oil na piżamkę?? albo własnie z tym czosnkiem jak iwa pisała?? może coś chociaż trochę pomoże przespać nockę... no i za odstawienie mleka i jeszcze większe za bibę ja jak pytam Hanki czy usiądziemy na nocniczek zrobić "bupe" to słyszę głośne "nie!" i mała zmyka ![]() stronczku, wiem, że w IRlandi bodaże w wielu szpitalach nie chcą ujawniać płci po tym, jak kobieta oskarżyła szpital i wygrała sprawę - powiedziano jej po usg, że będzie chłopiec, a urodziła dziewczynkę (lub odwrotnie ). w przypadku mojej znajomej ze Szkocji też się tak "pomyliły" położne. miała być Oliwka, a urodził się synek ![]() jagodzianka witaj!! napisz coś o sobie, swoim dziecku. byłam wczoraj z Hanią u lekarki, akurat wieczorem dzieci zdrowe przyjmowała. osłuchowo czysto, a furczy ciągle coś " u góry". mam dawać flawamed i oklepywać, powinno się w końcu odkrztusić. a teraz zaległam w pracy. i znowu mam lenia drożdżówka zjedzona |
|
|
|
#2532 |
|
Zakorzenienie
|
dziń dybry
Pieleszko cieszę się, że to furczenie to nic groźnego. oby przeszło szybko! Brumku brawo dla Tymcia za dzielność ![]() a z tą pielęgniarką to rzeczywiście musi być coś nie teges skoro nie tylko Tymuś tak na nią reaguje - nie te fluidy pewnie ![]() ale najważniejsze, że u doktora wszystko superowo ![]() u nas jest tak, że jak idę sama z Alą to troszkę popłakuje przy osłuchiwaniu i zaraz po już mnie ciągnie za rękę do wyjścia - jak jej zacznę coś pokazywać to jest nawet ok. natomiast jak idziemy we 3 to Ala ani piśnie. Hania jej coś tam zazwyczaj pokazuje i nie ma czasu na popłakiwanie ![]() ehh muszę opłaty porobić..... zapomniałam: Jagodzianka - witaj !!!
|
#2533 |
|
Zakorzenienie
|
Agata też płacze przy badaniu, zresztą jak mnie lekarka badała to też płakała
ale po minucie się uspokaja.Zresztą u nas bunt 2-latka w rozkwicie. Wszystko jest "moje" ![]() Dziewczyny polećcie coś hamującego kaszel, bo mam tak paskudny suchy kaszel, że praktycznie całą noc nie spałam, a jak juz to na siedząco
|
|
|
|
#2534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
syrop Pini to taki typowy na suchy uporczywy kaszel warto też brać prawoślazowy albo rubital (to samo) - osłania śluzówki w drogach oddechowych ale ja ogólnie przeciwkaszlowych syropów się boję i sama zawsze tylko prawoślaz sobie zapodaję (chyba, że już lekarz inaczej zaleci)
|
|
#2535 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zdrówka dziewczynki! ---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Mnie dzisiaj rano obudził smutny sms, od mojej kuzynki-moja kochana ciocia mial udar i jest w ciezkim stanie w szpitalu.Taka pelna życia kobieta, pomimo swoich 70 lat....Wcxoraj była na balu seniora i znajomi znalezli ja w toalecie, tak bardzo sie martwie, rozległy ten udar, mam jednak nadzieje ze bedzie dobrze.Nawet nie moge jej odwiedzic , bo mieszka w Opolu...Ja to życie człowieka zaskakuje... Mme-Audrey- obyscie szybko z tego szpitala wyszły!Duzo, duzo zdrówka! Marinko-ciesze sie ze jestes! Edytowane przez DDewik Czas edycji: 2013-02-06 o 08:58 |
|
|
|
|
#2536 |
|
Zakorzenienie
|
Co za noc
![]() mały do 1 nie spal. Rano o 6 już nie spał. W nocy się kręcił. Nie mógl zasnąc a byl już śpiacy tak ze masakra. Tż mnie tak wkurzał że poszedł spac do drugiego pokoju, myślałam że noralnie go roztrzasne. Na dodatek w pewnym momencie strzeliła zarówka w lampce, ale to tak że gwint został a sam łebek odpadł, poszłam szybko po latarkę, żeby obczaić ( bo w górnym swietle wykręciłam żarówke) a Karol podbiegł szybciutko i złapał tą ciepłą żarówkę. Na szczęscie nic sie nie stało, wystraszył się bo goraca była, ale nie poparzył rączki. Ach, ja nie dobra Jak juz zaczął przysypiac to Bartek się obudził bo mu się siku chciało. Ale jakoś dalismy w koncu rade. Z tż nie odzywamy się. Czasami mnie tak denerwuje że zastanawiam się czy to ma sens. |
|
|
|
#2537 |
|
Wtajemniczenie
|
Ddewiku współczuje sytuacji z ciocią. oby doszła do siebie po udarze!!
Gomra noc faktycznie jak z koszmaru miałaś scio ja na kaszel też raczej nie stosuję nic póki nie muszę, może faktycznie spróbuj z tym prawoślazem jak dziewczyny radzą. |
|
|
|
#2538 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a jeszcze jak żubr ładnie podejdzie i pozuje.o matko!. zdrówka Cytat:
dobry . mozna można![]() Cytat:
edit: doczytałam, że Brumek już odpowiedziała. |
|||
|
|
|
#2539 |
|
Zakorzenienie
|
Scio Ja też polecam prawoślazowy.
Ddewik ![]() Jutro tłusty czwartek
|
|
|
|
#2540 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
nie odniose sie do postow, bo zaczelam czytac i musialam wyjsc, a teraz weszlam na chwile Wczoraj wymiotowalam caly dzien i zdecydowanie strulam sie kiszona kapusta. juz wczesniej zauwazylam, ze jak zjem surowke to mi niedobrze i brzuch boli, a w pon zjadlam krokiety,łazanki i pierogi - wszystko z kiszona kapusta, brzuch mnie bolal cala noc i wczoraj nie rozstawalam sie z kibelkiem. dzis juz pochlonelam soczek jablkowy, kanapeczke, herbatke i kupilam sobie 7 daysa Myha pytas o wizyte - mam dopiero 26 lutego a twoj brzus juz bardzo ladny i wcale nie taki duzy, ja mam 16 tydzien i wielkimarzenko mysle ze wtedy poznam plec, skoro teraz maluch skrzyzowal nozki i mial gdzies mame i tate - obstawiam dziewczynke, tak jak Oliweczka
|
#2541 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki dziewczyny
|
|
|
|
|
#2542 |
|
Zakorzenienie
|
Scio a jak tam dieta? Ile kg spadło? Weszłam na bloga i widzę że ładnie Ci cm poleciały w styczniu.
|
|
|
|
#2543 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry
Brumku, Agni ale to moim zdaniem mija sie z celem. Bo tej znajomej od razu powiedzieli gdzie Moze iść by zrobili prywatnie, więc równie dobrze mogliby jej za darmo powiedzieć a nie za 90 f
|
|
|
|
#2544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mialam się zważyć teraz na siłce, ale przez chorobę odpuściłam.Ale chyba pożyczę wagę od sąsiadki i zerknę. |
|
|
|
|
#2545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To zwaz się i pochwal, przyda sie trochę motywacji. Ale pewnie masz jakies 5-7 kg mniej, jak nie wiecej, zalezy z jakiej wagi tartowałaś. Sama siebie tez zmotywujesz to dalszych starań, Edytowane przez Gomra Czas edycji: 2013-02-06 o 10:20 |
|
|
|
|
#2546 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Tymuś spał od 21 do 9 rano. Rekord świata Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Słyszę, ze w Polsce śnieg sypie, w Zakopanem poność kilkadzisiąd cm od wczoraj spadło, a u nas prawie wiosna. Słońce, 3 stopnie i w ogóle miło. Pewnie nie za długo
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2013-02-06 o 10:44 |
|||||
|
|
|
#2547 |
|
Wtajemniczenie
|
Brumku i tu Wlasnie należy sie zastanowić nad slusznoscia legalnej aborcji.
Oklaski dla Tymacia. U nas z kolei dzis noc kiepska. Pobudka o 1.00 i płacz bez powodu. Do rana juz z nami w łóżku spała. Wstalam połamana. |
|
|
|
#2548 |
|
Zadomowienie
|
Bry Kuny
no co ![]() jutro serio??
|
#2550 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja!!!
Pisz szybko.... Choc na pewno wsio ok
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:32.

zapraszam

. To już te Shirowe "KUNY" lepsze
.

Jak dobrze, że będzie Cię teraz więcej. 

zębole
), ale potem do gabinetu weszła pielęgniarka i Tymuś wpadł w histerię. Rzucił sie do mnie, trząsł się i płakał oczywiście. A ona go musiał zmierzyć i zważyć, więc tak rozpaczał kilka minut. Jak wyszła z gabinetu - momentalnie przestał
za szczepienie!