|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 9 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.9 |
|
8 | 16,00% |
| Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieciaki urodzą się wiosną! V-VI 2013, cz.9 |
|
28 | 56,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8
Mysia Mysz już 6 miesiąc no no
![]() powiem wam, że wasze wyprawki duuuużo mi dają ![]() i podliczam podliczam podliczam
|
#4082 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za 27 tc!Cytat:
![]() Cytat:
Nie wbijaj się tylko melduj co tam u Ciebie słychać? Cytat:
za ikea'owe zakupy ![]() Cytat:
Boże, ja mam takie sny erotyczne, że masakra. A Mąż oczywiście ma wielką polewę jak Mu opowiadam co mi się śniło, ale sam do roboty się nie weźmie, bo przecież dziecku przeszkadzać nie wolno, dziecko patrzy itp --- Dzień dobry! Właśnie dzwoniła babka z banku, jesteśmy dzisiaj umówieni, ciekawe czy da się już jakieś papiery podpisać, czy nadal się z tym będziemy bujać... Poza tym brzuchol coś mnie zaczął boleć, ale tak mocno na dole. W ogóle mam wrażenie, że mój Szkrab się przekręcił i leżakuje teraz w pionie, bo jakoś mi tak dziwnie, no i wieczorem kopy były przy pępku, a zawsze dostawałam po bokach... Zaraz Wam obfocę zakupy Małego.
|
|
#4083 |
|
Zakorzenienie
|
Mysia za 6 mc
i za zakupy
|
#4084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nic mi sie nie chceeee
|
|
#4085 |
|
Wtajemniczenie
|
Poniedziałkowo-wtorkowe zakupy Małego
1. bluza a'la jeansowa katana 2. koszula na krótki rękaw i sweterek 3. spodenki do spania w traktory, kubusiowy bodziak i rampersik (trochę większy) 4. kubusiowy bodziak, dwie bluzeczki i rozpinana bluza z sową ![]() (mam jeszcze nieobfocone sobotnie łowy, ale są już spakowane w karton i stoją na szafie, więc póki co nie pokażę Wam ich)
|
#4086 |
|
Zakorzenienie
|
no w sumie takie same
90% to szmatki które po praniu się zwijają i nie chłoną nic a nic a szorstkie, że aż strach szukałam już długo takich jak ja mam z dzieciństwa mięciutkich i grubych i w końcu znalazłam
|
|
#4087 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam z rana w zaczętym 26 tc
ciężko Was nadrobić,a więc juz po przeprowadzce, mieszkanie wyglada jakby tornado przeszło, tryliard kartonów, wszystko do ułożenia, szafki w kuchni trzeba zawiesić i takie tam pierdołki dokupić, strasznie się wczoraj zdenerwowałam, że tu taki syf, a niby mama mojego męża sprzątała najgorsze jest to, że muszę się oszczędzać i jak najwięcej leżeć więc tym bardziej się wkurzam, że nic nie mogę robić. Z pozytywów to pól nocy przesiedzieliśmy z mężem przed oknem patrząc się jak sypie śnieg i cieszyliśmy się jak łosie, że mamy takie duże i swoje mieszkanie, w myślach urządzaliśmy już wszystkie pokoje i meble gdzie mają stać ![]() jutro pierwsza wizyta z położną, ciekawe co tam ciekawego powie. |
|
|
|
#4088 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam witam
![]() miałam dziś coś piec ale się zastanawiam co oponki czy faworki? jeszcze oleju nie mam i pasuje skoczyć do sklepu, a pogoda jakoś nie zachęca do wyjścia z domu ![]() candance za wizytętutaj nie możemy, bo to kamienica więc oni zabierają tylko "oznaczone worki" więc czegoś takiego nie zabiorą. Wchodzi tylko opcja podjechać gdzieś to specjalnych pojemników na szkło. Tylko jak to zabrać ? Ale musielibyśmy jechać na jakieś 4 razy no i wcześniej przepakować worki bo cały na pewno do samochodu się nie zmieści. Cytat:
Jest jeszcze jedno pomieszczenie (był tam kiedyś sklep) i mogłabym tam trzymać wózek bo nic tam nie ma- a wejście jest w klatce na dole. Tylko że to musiałby TŻ iść do głównego prezesa i z nim pogadać. Tylko że mój kochany mąż to tak średnio nadaje się do załatwiania takich spraw |
|
|
|
|
#4089 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() co do snów - trzeba męża mobilizować u nas problemem jest to, że ja nie mam siły za bardzo się ruszać i zastanawiam się nad kupieniem sobie jakichś porządnych kulek do ćwiczeń kegla - ginekolożka zalecała mojej koleżance z pracy jak była w ciąży i była zadowolona, ale jakoś wtedy nie podpytałam jakie w końcu kupiła - któregoś dnia zrobię rekonesans chyba, że któraś z Was używała to kiedyś? ja zielona jestemtrzymam kciuki, żeby to dzisiejsze spotkanie było owocne dla Was Cytat:
|
||
|
|
|
#4090 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
łał super Cytat:
![]() Cytat:
powoli posprzatacie , dokladnei wiecej sie oszczedzaj fajnie ja lubie w nocy albo wieczorem patrzec przez okno na naiebo alebo wlasnie jak sypie sniezek
|
|
#4091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)tak sobie jednym okiem coś poczytałam, sporo przeprowadzek i remontów was czeka. i chciałam się pochwalić, że mnie też mąż już wykańcza chałupkę, ale sporo jeszcze roboty... i w kwietniu będziemy mieli czas na pozbieranie manatek z mieszkania i przeprowadzkę. od 1. maja oficjalnie już będziemy "przeprowadzeni" ciekawe, czy się uda... no ale musi! chcę mieć miesiąc przed porodem czas na urządzanie, kupowanie, ogarnianie nowego miejsca, wyuczenia się drogi do kibla po nocach na pamięć (nie mogę oczu otwierać na siku w nocy, bo potem dłużej zasypiam...) tak więc u nas też będzie ciekawie..........
|
|
#4092 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4093 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
dziś pobiliśmy z Mężem rekord w spaniu, wstaliśmy o 9 ![]() ale muszę się Wam pochwalić, że zrobiłam przepyyyyszne śniadanko ![]() ostatnio kupiłam w biedronce duży słoik jabłek prażonych (z myślą, że będą do ciasta czy naleśników) dziś ugotowałam płatki ryżowe na mleku, dodałam cynamon i te jabłuszka niebo w gębie ![]() wczoraj u nas była wiosna, a dzisiaj mamy zimę na 102 żnieg sypie jak szalony, wszystko jest białe
|
|
|
|
#4094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem, że u nas na śląsku starają się robić wszędzie teraz centralne ogrzewanie (bo wiele bloków jeszcze piece kaflowe ma), żeby trochę zadbać o środowisko no ale z gazem nie słyszałam... Zobaczymy W sumie ciepłą wodą z miasta bym nie pogardziła (u nas kilka osiedli, które są przy elektrowni mają taką ale ona znów droższa) ale już gotować na prądzie to bym nie chciała![]() Lonely uśmiałam się z tego orgazmu łechtaczkowego, to tak nie wygląda na szczęście ![]() ---- Dzień dobry w 26tc Obudziłam się przed 9:00 ale leżałam jeszcze z 40 minut bo Bartoszek tak się kręcił później wywalił coś powyżej pępka i nie chciał chować ale niestety nie wiem co to mogło być Do tego się pochwalę, że mamy dziś z mężulem 8lat razem No, to tyle |
|
|
|
|
#4095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo z pewnością większość czasu śpi
|
|
#4096 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za 26 tc!Ja też muszę się ograniczać funkcyjnie , chociaż pewnie nie tak bardzo jak Ty, więc współczuję tego całego majdanu. Nam pomagają nasi rodzice- ojcowie malują i zajmują się innymi pierdołami, a mamy sprzątają. Jak na razie jestem zadowolona, chociaż teściowa mnie rozbraja swoimi niektórymi radami. Np. na głos mówi do mojego teścia "Krzysiek, Ty tu nie decyduj, to młodym ma się tu dobrze mieszkać", a za chwilę do mojej mamy po cichu w kuchni "Ja bym jednak tu firanki powiesiła takie długie, bo te krótkie mi się nie podobają". Ale ja mam na to zlewę. Z Mężem tylko mamy niezłą polewę, nawet uwagi zwracać nie chcemy Przynajmniej jest nam śmiesznie w takich sytuacjach Ale kochana nie denerwuj się, na pewno we dwójkę dacie sobie ze wszystkim radę. Może dłużej to potrwa, ale ogarniecie wszystko! ![]() Cytat:
Super! ![]() Mimo tego całego zamieszania, stwierdzam że warto. Co swoje to swoje!
|
|
#4097 |
|
Zakorzenienie
|
Jakoś nie mam dzisiaj weny. chciałabym zacząć kupować wypawkę ale jakoś tak mam uczucie, ze to za wcześnie bo dużo rzeczy chcę kupić na raz u jednego sprzedawcy. Mam dzisiaj trochę roboty bo dom trzeba ogarnąć bo teściowa przyjedzie na kawę z babcia no i obiad.. Jakoś nie mam dziś na nic ochoty...
|
#4098 |
|
Zakorzenienie
|
gratuluje przeprowadzek i nowych mieszkanek i domków
![]() laski jak nie robiłam nigdy pączków to polegnę na tych? http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_...i/przepis.html
|
|
#4099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4100 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za 26 tc! no i za 8 lat związku ![]() (u nas w tym roku stuknęło 11 lat )Cytat:
---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Napisałam do gościa od rolet, że przydałby się jakiś upuścik przy zamówieniu za 500 zł, ale dziad mi nie odpisuje...
|
|
#4101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z a 26 tc :P a z jakiego orgazmu pominelam chyba cos
|
|
#4102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
11lat - szaleństwo powiedz mi, chodzi o te rolety zebry? bo mieliście je już, prawda? zastanawiam się jak je się pierze i czy zamawiacie jedną na całe okno czy po dwie, mniejsze, żeby były na jedną szybę? Oczko pisała, że coś jej wyskoczyło a Lonely na to, że to może orgazm łechtaczkowy
|
|
|
|
|
#4103 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja też się czasem zastanawiam, ale mała teraz obrała sobie pozycję strasznie nisko i z tyłu i mało się udziela "na widoku" ![]() za tydzień, a przede wszystkim piękną rocznicę!idę kobiety - wzywa mnie łóżko i książka ![]() i inka z lodami i mleczkiem kokosowym
|
|
|
|
|
#4104 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
u nas za oknem jest bialutko Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gratuluję Wam Wszystkim tych przeprowadzek i urżadania mieszkanek, domków ![]() tylko czemu ja na żadną parapetówkę nie jestem zaproszona ? Cytat:
Cytat:
za tygodnie i za 8 lat z Tż
|
||||||
|
|
|
#4105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szprotka za łóżeczkobanka za 27 tcMysia za zakupy i za 6 m-cszprotka piękne ciuszki, te bluzy boskie |
|
|
|
|
#4106 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
film, jedzonko i spanko ale nic się nie martw, nadrobimy ![]() ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Cytat:
|
|
#4107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4108 |
|
Zakorzenienie
|
no to BArtuś chyba w formie prezentu tak fikał
|
|
|
|
#4109 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za nowe mieszkanko! urządzicie się na spokojnie, a Ty się oszczędzaj i nie przemęczaj
|
|
#4110 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:43.

3w1
ale może poznam jakieś mamy na spacerach tam na miejscu 
ale tutaj nam zostanie miejsce na weekendy i wakacje. A odległość to jakieś pewnie 80 km jedno od drugiego. Dla mnie dużym plusem będzie to, że może mi się uda znaleźć lepszą pracę w większym mieście. Mąż o tak dojeżdża codziennie do Gliwic i Katowic, ale to już pisałam kiedyś w wątku o rozmijaniu się na co dzień 
. z orgazmem to trzeba sobie zasłużyć
szukałam już długo takich jak ja mam z dzieciństwa mięciutkich i grubych i w końcu znalazłam

niebo w gębie
ale niestety nie wiem co to mogło być

Ślub 27. X. 2012