My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 9 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.9 8 16,00%
Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieciaki urodzą się wiosną! V-VI 2013, cz.9 28 56,00%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 cz.9 1 2,00%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.9 3 6,00%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.9 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.9 1 2,00%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.9 3 6,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-05, 20:35   #3991
diabli
Zakorzenienie

Dot.: My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8

Cytat:
Napisane przez _pola Pokaż wiadomość

Nie wymyślać Jutro wszystkiego się dowiesz, a zapewne to jakieś sprawy hormonalne z tarczycą i wszystko jest dobrze

nie wymyslam, ale skoro wyniki hormonalne tarczycy wszystkie ok, to co to za cholerstwo...

Cytat:

Superowy brzusio i dobrze, że to drugie zdjęcie dodałaś, bo już zaczynałam myśleć, że mój jest jakiś ogromniasty
dzieki jak to stoj potrafi "zmienic ciaze" hehe.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 20:36   #3992
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
co pieczecie/robicie na tłusty czwartek??
oponki serowe, jutro kupię mężowi składniki i będzie lepił
Stary 2013-02-05, 20:37   #3993
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
oponki serowe, jutro kupię mężowi składniki i będzie lepił
OPONKI!
no musze zrobić!

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 20:37   #3994
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Nadrobiłam!

Cytat:
ja pewnie upiekę coś dopiero w sobotę, bo tak to jestem w pracy. mój tata ma wolne i będzie piekł pączki, więc wieczorem pewnie pójdziemy do rodziców.
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 20:40   #3995
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Ja pączusie z serka homo. W sam raz dla lenia, pół godziny i po krzyku.

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
eee no właśnie
Moja nie jadła zupy z butelki. Tylko mleko i piła te niemowlęce herbatki a no i kaszki takie jeszcze mocno rzadkie.

Ale zupki to już jej dawałam łyżeczką z miseczki ale co kraj to obyczaj - może i niektóre mamy tak karmią?...

Pamiętam, ze miałam 3 butelki malą, średnią i dużą i tyle mi wystarczyło
Dziękować!!
Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Moi rodzice mieszkają na samej górze czyli 4 piętrze i tam zawsze jest otwarte okno. Poza tym nikt nikogo nie opieprza, bo wszyscy jak coś to palą na klatce Zresztą ja wolę jak ojciec w zimie pali na klatce niż w domu A co do teściów to oni palą w swoim domu, ale jak te 2-3 razy byli u moich rodziców to wychodzili albo na balkon albo na klatkę (zależy od pory roku ).

---
Nadrabiam dalej zaległości, jeszcze troszkę zostało
Otwarte okno, czy nie, wali na całą klatkę i choćbyś nie wiem jak mnie przekonywała, to nie uwierzę, że nie. Wiadomo, że lepiej na klatce palić, niż smrodzić sobie w domu. Dziwna sprawa dla mnie z tym paleniem "wszystkich" na klatce. Właśnie wyobraziłam to sobie w 10-piętrowcu.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 20:40   #3996
potterka
Zakorzenienie

Cytat:

Niieeeeeeeee! Nie wolno palić na klatce schodowej! Żaden sąsiad jeszcze ich nie opierdzielił? Bo ja bym była pierwsza, która by powiedziała, że smrodzić mogą w swoim domu, a nie na publicznej klatce schodowej. Sorry, ale dla mnie to brak szacunku dla reszty współlokatorów. Przecież to wali na całą klatkę.

Co się stało się?
ooo tak chamstwo jakich mało
posłałam PW
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 20:41   #3997
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
zakonnica mistrz sliczny brzuszek, wiekszy, bo chudziutka jestes i nie poszlo Ci tak w dupe jak u mnie dopiero niedawno tesciowa mojej siostry powiedziala "nooo i tylek tez wiekszy". myslalam, ze sobie jaja robi, ale jak mu sie przyjrzalam dokladnie to fakt...dupcia nie dosc, ze wystaje to jeszcze poszla na boki ale duzych cycow to ja tam nie widze
U mnie rośnie wszystko! Łącznie z ramionami NO i brzusio też pokaźnych rozmiarów. Ale co się dziwić jak jedyny ruch jaki mam to w kuchnu przy gotowaniu

Cytat:
diabli, salviae - piękne brzuchatki z Was
--------------------------
Jak zwykle była godzinna obsuwa u lekarza.
No ale trzeba się z tym u niej liczyć. Moja mała ledwo wysiedziała na poczekalni dodatkowo myślała, ze zobaczy braciszka i doopa bo jak mi robiła usg to leżałam bez majtów to już się nawet nie odzywałam
Może następnym razem się uda
Generalnie wszystko ok. Szyjka twarda i długa, żadne wody mi nie wyciekają (śmiała się ze mnie) tylko te upławy takie są no i znowu mam zapalenie-powiedziała, ze już taki urok tej ciąży i ze mam się nie martwić bo to nic groźnego dla malucha.
Płec bez zmian ale straszny z niego wstydzioch. Jak leżał ładnie i zmieniła głowicę, żeby mu zrobić fotkę to się odwrócił doopką i założył nogi i ręce na buźkę - no myślałam że padnę Taki słodziuch.

Przeraziłam się jego wagą, bo ... ja jestem w 26 tyg+4dni według OM a on wg usg wychodzi na 29 tydzień Waży 1300 i jest długi, więc moja gin. powiedziała, ze musimy go obserwować z tą wagą bo zapowiada się, że będzie aplikował na cc. Może być naprawdę duży pod koniec Teściowa mnie pocieszyła, że chłopcy to u nich nawet po 6kg się rodzą

Co do moich badań na tarczycę to radzę te chormony zrobić każdej z Was, które wymiotują w zaawansowanej ciąży Mnie wyszła ewidentna niedoczynność i dostałam leki.
Dziwne jest to, że wymioty są przy nadczynności i wtedy się z automatu chudnie a ja mam niedoczynność i dlatego tyję - ale też wymiotuję no i mam za miesiąc wizytę u endokrynologa
Powiedziała mi, ze to badanie powinnam mieć zrobione na początku ciąży a nie teraz, ale lepiej późno niż wcale i dziwi się, ze nigdy żadne lekarz mnie na te chormony nie skierował np. podczas przepisywania tabletek antykoncepcyjnych

Bardzo się cieszę, ze do niej trafiłam Jest bardzo konkretna.
To dobrze, że jesteś zadowolona z opieki tej lekarki. Ale syn to Ci rośnie jak na drożdżach! Mam nadzieję, że pod koniec przystopuje i da się urodzić naturalnie.

Cytat:
Kasy mu wydzielić nie mogę bo on zarabia i ja zarabiam.. Każdy ma oddzielne konto i nikt nikomu na stan konta nie zagląda.. Nie mam zresztą dostępu do jego konta.. a on nie ma dostępu do mojego.. Płaci za zakupy ten kto akurat po te zakupy poszedł.. Za rachunki się podzieliliśmy.. tzn tż płaci za prad, gaz internet bo akurat on przepisywał te rachunki jak kupilismy mieszkanie bo ja nie mogłam się z pracy wydostac.. ja płacę za czynsz bo ja załatwiałam sprawy w spółdzielni..
Kurcze, jednak co para to obyczaj
My co prawda też mamy oddzielne konta, ale tylko dlatego, że przez to, że mój mąż nie ma polskiego dowodu to w każdym banku do którego poszliśmy system nie chciał nam założyć wspólnego konta, więc daliśmy dobie spokój.
Ale prowadzimy wspólny budżet, w którym na począku miesiąca określamy wydatki na poszczególne kategorie (jedzenie, ubrania, rachunki itd) , zapisujemy ile danego dnia wydaliśmy w poszczególnych kategoriach i staramy się ustalonych kwot nie przekraczać. My sobie chwalimy takie rozwiązanie, ale też dlatego, że kasę traktujemy jako wspólną - na dwóch kontach, ale jednym budżecie. Nie wszystkim pewnie coś takiego do szczęścia potrzebne, ale ja ze swojej strony polecam
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 20:44   #3998
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Otwarte okno, czy nie, wali na całą klatkę i choćbyś nie wiem jak mnie przekonywała, to nie uwierzę, że nie. Wiadomo, że lepiej na klatce palić, niż smrodzić sobie w domu. Dziwna sprawa dla mnie z tym paleniem "wszystkich" na klatce. Właśnie wyobraziłam to sobie w 10-piętrowcu.
Wcale nie mam zamiaru przekonywać

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
dziewczyny może warto przykleić do 1 postu?
http://dobra-mama.pl/temat-tygodnia/pierwsza-pomoc.html
Już dodałam

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 20:44   #3999
diabli
Zakorzenienie

Cytat:

aaa, to sa paczki angielskie! szukam sprawdzonego przepisu pieklam na technice w podstawowce, jakos w 6 czy 7 klasie hehe. pyszne byly. wlasnie z serka homogenizowanego.

Cytat:
ja tez scigalabym dlatego ciesze sie z czujnikow dymowych na kazdym pietrze fuj, na korytarzach mini okienka, smierdzi, a kazdy musi tamtedy chodzic. skoro jest zakaz na przystankach autobusowych to na klatkach tym bardziej
Stary 2013-02-05, 20:47   #4000
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
jak wynajmowaliśmy mieszkanie to był jeden sąsiad który namiętnie palił na klatce. na piętrze było aż szaro od dymu. śmierdziało okropnie. dla mnie nie do zaakceptowania.

u mnie w domu rodzinnym paliło się w kuchni - i paliła tylko jedna z kuzynek mamy lub mamy znajoma. u nas jeszcze nikt nie palił w mieszkaniu - jakoś tak towarzystwo w większości niepalące
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 20:48   #4001
_pola
Rozeznanie

Candance dla Michasia - toż to już duży mężczyzna

Dziewczynki muszę zmienić kołdrę na większą (przestajemy się mieścić w "trójkę")
Teraz mieliśmy normalną puchową, ale takiej już nie chcę
Z jakim wypełnieniem polecacie????
Bo oglądam i oglądam i nie mogę się zdecydować....

Diabli
może to po prostu jakiś węzeł chłonny się powiększył....Nie stresuj się kochana na pewno wszystko będzie dobrze

Franek
5 sierpień 2014

I wyciągnęło do mnie malutką rączkę,
I siłę mi dało niespotykaną,
I miłość największą,
bezinteresowną...
Dziecko moje

23 maj 2012 11tc
_pola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 20:49   #4002
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
My co prawda też mamy oddzielne konta, ale tylko dlatego, że przez to, że mój mąż nie ma polskiego dowodu to w każdym banku do którego poszliśmy system nie chciał nam założyć wspólnego konta, więc daliśmy dobie spokój.
Ale prowadzimy wspólny budżet, w którym na począku miesiąca określamy wydatki na poszczególne kategorie (jedzenie, ubrania, rachunki itd) , zapisujemy ile danego dnia wydaliśmy w poszczególnych kategoriach i staramy się ustalonych kwot nie przekraczać. My sobie chwalimy takie rozwiązanie, ale też dlatego, że kasę traktujemy jako wspólną - na dwóch kontach, ale jednym budżecie. Nie wszystkim pewnie coś takiego do szczęścia potrzebne, ale ja ze swojej strony polecam
my tez mamy osobne konta, ale kazde ma dostep do drugiego, zna hasla. czesto tz smiga z moja karta...bo mnie teraz w domu niepotrzebna. korzystamy z kasy wspolnie. czyscimy jedno konto do zera, a pozniej drugie a tak powaznie, to wyplaty nam wplywaja w roznych terminach, wiec rachunki placi sie z tego gdzie akurat jest kasa, zakupy podobnie. otwarte karty zreszta o kazdym wydatku wiemy oboje...nawet moje szalenstwa na allegro nie sa ukrywane, bo po co :P
Stary 2013-02-05, 20:50   #4003
axella
Zakorzenienie

GG do axella

spadam
miłego gadulenia,papa!

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 20:57   #4004
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
no i wstawie fotki gniazdka mojego Nelciaka 25 tydzien

(druga fota bez lampy, bo tz uznal, ze legginsy przeswituja i widac majciory aaa i koszulka obcisla, bo chcialam zeby brzuch bylo widac )
piękny brzucholek

Cytat:
Napisane przez joooasia Pokaż wiadomość

kurcze... znowu zaczynają mnie męczyć wymioty!! przecież to już 22 tydzień...
podpowiedzcie mi proszę, zdarza się Wam jeszcze w tym okresie ciąży wymiotować??
ja tam nie miałam w ogóle wymiotów ale wiem że niektóre dziewczyny do konca ciąży mają

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
W porównaniu z Twoim to mój jest gigantem i mega piersi , a też w 28 tyg 9 kg na plusie, pokazuje mojego potwora (sory, że w stroju zakonnicy, ale takie najaktualniejsze)
sliczny i nie dziw sie że duzy przeciez już nieduzo ciazy Ci zostało. Musi tak byc

Cytat:
diabli, salviae - piękne brzuchatki z Was
--------------------------
Jak zwykle była godzinna obsuwa u lekarza.
No ale trzeba się z tym u niej liczyć. Moja mała ledwo wysiedziała na poczekalni dodatkowo myślała, ze zobaczy braciszka i doopa bo jak mi robiła usg to leżałam bez majtów to już się nawet nie odzywałam
Może następnym razem się uda
Generalnie wszystko ok. Szyjka twarda i długa, żadne wody mi nie wyciekają (śmiała się ze mnie) tylko te upławy takie są no i znowu mam zapalenie-powiedziała, ze już taki urok tej ciąży i ze mam się nie martwić bo to nic groźnego dla malucha.
Płec bez zmian ale straszny z niego wstydzioch. Jak leżał ładnie i zmieniła głowicę, żeby mu zrobić fotkę to się odwrócił doopką i założył nogi i ręce na buźkę - no myślałam że padnę Taki słodziuch.

Przeraziłam się jego wagą, bo ... ja jestem w 26 tyg+4dni według OM a on wg usg wychodzi na 29 tydzień Waży 1300 i jest długi, więc moja gin. powiedziała, ze musimy go obserwować z tą wagą bo zapowiada się, że będzie aplikował na cc. Może być naprawdę duży pod koniec Teściowa mnie pocieszyła, że chłopcy to u nich nawet po 6kg się rodzą

Co do moich badań na tarczycę to radzę te chormony zrobić każdej z Was, które wymiotują w zaawansowanej ciąży Mnie wyszła ewidentna niedoczynność i dostałam leki.
Dziwne jest to, że wymioty są przy nadczynności i wtedy się z automatu chudnie a ja mam niedoczynność i dlatego tyję - ale też wymiotuję no i mam za miesiąc wizytę u endokrynologa
Powiedziała mi, ze to badanie powinnam mieć zrobione na początku ciąży a nie teraz, ale lepiej późno niż wcale i dziwi się, ze nigdy żadne lekarz mnie na te chormony nie skierował np. podczas przepisywania tabletek antykoncepcyjnych

Bardzo się cieszę, ze do niej trafiłam Jest bardzo konkretna.
wow ale duży chłopak że wszystko w porzadku to najwazniejsze. jednak do 6 kg to nie musi rosnąć
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 20:58   #4005
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczynki muszę zmienić kołdrę na większą (przestajemy się mieścić w "trójkę")
koldry nie pamietam jakie mamy. jakies antyalergiczne, lekkie, ale cieplutkie. szylismy na zamowienie , bo ikea (nie nalesnikowata) wychodzila drozej.

Cytat:
Diabli może to po prostu jakiś węzeł chłonny się powiększył....Nie stresuj się kochana na pewno wszystko będzie dobrze
rodzinny juz podsumowal, ze to plat tarczycy a nie wezly, bo tez mu o wezlach zaczelam pomrukiwac endo dzisiaj tez miala niewyrazna mine, bo widac mi to golym okiem. mam takie cos jak ten gosc http://www.mp.pl/artykuly/index.php?...41D7F5B8DD0722 tylko po drugiej stronie oszaleje do jutra! zaczynam miec obsesje, ze mnie to swedzi, ze rosnie i ze sie udusze hehehe.
Stary 2013-02-05, 21:00   #4006
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
aaa, to sa paczki angielskie! szukam sprawdzonego przepisu pieklam na technice w podstawowce, jakos w 6 czy 7 klasie hehe. pyszne byly. wlasnie z serka homogenizowanego.
Chyba to są właśnie te. Kiedyś znajoma dała przepis. Bez większego babrania, szybki szpil i zanim zdążę usiąść do nich, to połowy nie ma. Bardzo mi smakują.

Cytat:
my tez mamy osobne konta, ale kazde ma dostep do drugiego, zna hasla. czesto tz smiga z moja karta...bo mnie teraz w domu niepotrzebna. korzystamy z kasy wspolnie. czyscimy jedno konto do zera, a pozniej drugie a tak powaznie, to wyplaty nam wplywaja w roznych terminach, wiec rachunki placi sie z tego gdzie akurat jest kasa, zakupy podobnie. otwarte karty zreszta o kazdym wydatku wiemy oboje...nawet moje szalenstwa na allegro nie sa ukrywane, bo po co :P
Jakbym czytała o nas. Tylko tż nie da nigdy swojego wyczyścić do końca - dziwny. On nawet nie zna loginu i hasła do swojego konta w necie. Dobrze, że pin pamięta.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 21:01   #4007
diabli
Zakorzenienie

Gosiulka! Elizka w podpisie super, ze sie udalo!
(i jeszcze w kolorze fiu fiu wyzsza szkola hehe)
Stary 2013-02-05, 21:04   #4008
gosiulka22
Wtajemniczenie

nooo udało się dzieki Tobie
mówiłąm Ci że ja jestem ciemna i kopiowałam sobie normalnie link do suwaczka zamiast nacisnąć "wstaw link" no ale to ta moja inteligencja
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 21:04   #4009
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
z tego przepisu czy z jakiegoś innego: http://waniliowo.blox.pl/2009/08/Pac...izowanego.html
??

Cytat:

Cytat:
U nas i tak dokonał się postęp, bo przed ślubem, każdy miał wszystko oddzielne i na zakupy i rachunki się składaliśmy.. Dopiero po zaręczynach zaczeliśmy traktować kasę jako wspólną, a po ślubie mąż kupił mieszkanie za swoją kasę ale u notariusza pół mieszkania stoi na mnie a pól na niego.. I to bym spory gest ze strony TŻta bo nawet notariusz mówil, żeby tego nie robił i dwóch pośredników z agencji mu odradzało (jeden nasz drugi sprzedającego).. Ale on powiedział, że ślub bierze na całe życie i inne rozwiązanie nie wchodzi w grę..
a kasę nie wydzielamy sobie - to jest moja to jest Twoja (tylko czasami w żartach), raczej traktujemy ją jako wspólną.. ale tak czy siak każdy ma swoje konto i jak chce coś sobie kupić to sobie kupuje za te swoje pieniądze... Ja nie muszę zgłaszać za ile kupiłam ciuchy on mi nie zglasza, że kupił grę do xboxa..
Teraz mam plan oszczędnościowy, który chciałam wprowadzic bo zaczęliśmy strasznie przepierdzielać to co zarobiliśmy, nie kontrolując wydatków i zaczęłam trochę zapisywać co na co idzie.... Mam nadzieje, że to poskutkuje zwiększeniem oszczędności i kupnem kiedyś wymarzonego domku albo większego mieszkania

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 21:04   #4010
vil84
Wtajemniczenie

Axella, współczuje tych rzęs nie wiem co doradzić

jeśli chodzi o konta, my mamy jedno wspólne - oszczędnościowe, na które co miesiąc staramy się coś wpłacać, a tak mamy osobne - z tym że mąż zarabia dwa razy tyle co ja, więc z jego konta są opłaty, zakupy żywnościowe, chemia itp, a z mojego - odkąd siedzę w domu - oszczędności, zakupy dla Maluszka i moje potrzeby ciążowe (ciuchy itp), czasem jakieś sprawy dodatkowe typu badania prenatalne czy coś do domu. i też nam się sprawdza układ, poza tym że już jestem bez pieniędzy w tym miesiącu ale nie chcę prosić męża bo też miał duży debet na koniec miesiąca więc jakoś się musimy przemęczyć w tym miesiącu

Can, dobrze że z Maleństwem wszystko dobrze

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2013-02-05 o 21:06
vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 21:05   #4011
Ashyshqa
Zakorzenienie

No nie, dziewczyny! Nici z mojej jutrzejszej wyprawy do przychodni. Powstrzymywalam się jak mogłam, ale ostatecznie ukroiłam sobie kawłek ciasta, potem drugi i trzeci Jest taaakie pyszne
No nic, na glukozę pojdę w pt. TŻ ma ranną zmianę więc do wstania też będę miała większą motywację
A Wy tu jeszcze o pączkach, faworkach... Jak tu się oprzeć?

Cytat:
My też znamy swoje hasła, piny (a raczej TŻ zna moje, bo mi się jego zawsze mylą )
A on nie ma problemu z użyciem Twojej karty w sklepie? NIkt nie zwraca uwagi na damskie imię i nazwisko?
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 21:07   #4012
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
eee no właśnie
Moja nie jadła zupy z butelki. Tylko mleko i piła te niemowlęce herbatki a no i kaszki takie jeszcze mocno rzadkie.

Ale zupki to już jej dawałam łyżeczką z miseczki ale co kraj to obyczaj - może i niektóre mamy tak karmią?...

Pamiętam, ze miałam 3 butelki malą, średnią i dużą i tyle mi wystarczyło
dokladnie , moje tez jadlo mleko, kasze i herbatke z butlii

Cytat:
Candance dla Michasia - toż to już duży mężczyzna

Diabli może to po prostu jakiś węzeł chłonny się powiększył....Nie stresuj się kochana na pewno wszystko będzie dobrze
my zawsze na 2 koldry heheh
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 21:13   #4013
nuna2
Zakorzenienie

masakra juz 4000 postów??:P mój mąż okupował komputer, potem ogladalismy serial i dopiero zaglądam. przeczytałam dziś do końca książkę,,Bezpieczna Przystań" wzięłam się za ,,Kwiaty na poddaszu"... szkoda ksiazek kupować bo starczaja na 2-3 dni
Stary 2013-02-05, 21:18   #4014
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
A on nie ma problemu z użyciem Twojej karty w sklepie? NIkt nie zwraca uwagi na damskie imię i nazwisko?
mamy blisko domu moj bankomat i czesto bierze karte wlasnie zeby wybrac i miec np. na paliwo albo jakies kanapki w pracy czy cos w sklepie niestety nie da sie placic, choc w centrach handlowych (gdzie czesto parkuje, bo za darmo) to sobie wybiera kase z bankomatu i ma on ma glupie konto, bo tylko kilka bankomatow bezplatnych i ciezko je znalezc.

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Nuna, kwiaty pewnie Cie pochlona jak mnie przeczytalam je, pozniej platki na wietrze i teraz juz nie pamietam czy a jesli ciernie tez.... jeszcze jest 4 czesc kto wiatr sieje, ale do tej juz na pewno nie udalo mi sie dotrzec.
Stary 2013-02-05, 21:19   #4015
maarchewka
Zakorzenienie

w tym tempie to jutro albo pojutrze będziemy nowy wątek zakładać

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

prawie 50 tys. osób.. wizaż zaczyna wariować.. COś musza zrobić z serwerami bo tak się nie da gadać

Wojtek
Stary 2013-02-05, 21:27   #4016
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
możemy strzelić podmiankę, kawałek pizzy za 3bita
oki doki
Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
hej jenny wg mnie napewno minusem i to ogromny jest brak balkonu!!!! sami z tż jak 2 lata temu kupiliśmy kawalerke na 2 piętrze w bloku 4 piętrowym bez balkonu to popełniliśmy duży bład i żałowalismy tego....pościeli niewywietrzysz, ubrania niedoschnął nawet w suszarce (a i w z suszarki korzystają inni, niezawsze hignieniczne to jest), jak masz gości i ktoś np. pali lub poprostu chce się dotlenic to z braku balkonu tego niezrobi my naszczęście kupiliśmy mieszkanie teraz z balkonem i pierwsze co zrobiłam to wywietrzyłam pościel sobie, koce, narzuty, a tak do tej pory musiałam zawozić do rodziców 100 km z tąd
jeśli macie możleiwość taką by kupić mieszkanie ale z balkonem i w podobnym stanie to ja bym tak zrobiła, i lepiej kupić mniejsze, w lepszym stanie i tańsze i z balkonem niż się męczyć potem całe zycie, tymbardziej jak bierzecie kredyt....a co do kredytu to jeśli jest to hipoteczny to weźcie też pod uwage to ,że bank zrobi w mieszkaniu inspekcje, czyli takie sprawdzenie stanu mieszkania, i czy cena mieszkania jest adekwatna do jego stanu i biorą pod uwage czy balkon jest czy nie....co do bliskości rodziców i teściów fajnie w razie godziny W, ale dl mnie było by to zablisko, ja bym niechciała kontroli u siebie w domu.....
Jeej ja całe życie bez balkonu, pościel wietrzona latem na oknie da się ubrania mi schną na strychu mam swoje sznurki, nikt mi na nich nie wiesza

Cytat:
Napisane przez pearl87 Pokaż wiadomość
Ma wejść dyrektywa unijna, że nie może być instalacji gazowych w blokach (pisałaś o junkersie) - zorientujcie się kiedy u Was w mieście ma to wejść, bo zwykle koszty przebudowy instalacji będą rozłożone na wszystkich lokatorów i trzeba to sobie wtedy do ceny doliczyć (koleżanka w Wawie już zaczyna w bloku i ich to wyjdzie na mieszkanie jakieś 2 tys, ale nie wiem ile tam jest mieszkań - a niektóre wspólnoty to jeszcze latami pewnie będą odwlekać, u taty w mieście najpierw się w urzędzie zdziwili, że o to pyta, a potem mu ta Pani podziękowała, że na to zwrócił uwagę, bo muszą to uwzględnić ).
Pierwsze słyszę u nas praktycznie wszędzie gaz i ludziska robią przecież ogrzewanie gazowe na potęgę bo dostają zwroty później jakieś
to oni zmieniają na co? na prąd?

---

Nadrabiam sobie powoli, trochę się nazbierało
Koleżanki pojechały, spędziłyśmy super popołudnie z krokietami, sałatką, 3bitem, szarlotką i lodami aż musiałam wyjść się przejść trochę bo normalnie myślałam, że padnę z przejedzenia

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 21:31   #4017
maarchewka
Zakorzenienie

W czwartek idę do pracy się pożegnać i z tej okazji mialam im przynieść ciacho.. Ale nie brałam pod uwagę, że będzie tłusty czwartek, a w tłusty czwartek zawsze do nas przysyłaja dostawcy masę pączków..
Teraz sie zastanawiam czy może nie zrobić czegoś bardziej do jedzenia -np. sałatki?? czy to głupio jakoś?? sama juz nie wiem..
piec czy nie piec o to jest pytanie

A i Anoxee przeczytalam do konca Nie mówi nikomu... Fajna.. W 3/4 ksiażki zaczęłam już rozgryzać zakonczenie.. A i całkowite zakonczenie trochę mi się nie podobalo.. tak naciaganie zmienił w ostatniej chwili, żeby jeszcze zamotać.. Ale ogolnie i tak bardzo fajna Jutro biorę sie za błękitną krew

Wojtek

Edytowane przez maarchewka
Czas edycji: 2013-02-05 o 21:34
Stary 2013-02-05, 21:36   #4018
banka26
Zakorzenienie

to fakt pada wizaz wiec spadam znowu nie cytujeee do juterkaa
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 21:43   #4019
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Dziewczyny, zauważyłam pod prysznicem lekkie zgrubienie na lewej wardze sromowej (naprawdę delikatne prawie niewyczuwalne) czytałam w necie, że to najprawdopodobniej nic poważnego - ale to takie mądrości internetowe. Teraz tak jakby mi to znikło. Dziwne. Wizyta dopiero za 2 tygodnie, może któraś z Was wie co to może być albo ma jakieś większe doświadczenie w tym temacie?

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

Marchewka Ja bym chyba jednak przyniosła ciasto. A że tłusty czwartek to najwyżej ich zasłodzisz na maxa chyba po jedzeniu pączków nie miałabym ochoty jeść sałatki
Stary 2013-02-05, 21:45   #4020
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
mamy blisko domu moj bankomat i czesto bierze karte wlasnie zeby wybrac i miec np. na paliwo albo jakies kanapki w pracy czy cos w sklepie niestety nie da sie placic, choc w centrach handlowych (gdzie czesto parkuje, bo za darmo) to sobie wybiera kase z bankomatu i ma on ma glupie konto, bo tylko kilka bankomatow bezplatnych i ciezko je znalezc.

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Nuna, kwiaty pewnie Cie pochlona jak mnie przeczytalam je, pozniej platki na wietrze i teraz juz nie pamietam czy a jesli ciernie tez.... jeszcze jest 4 czesc kto wiatr sieje, ale do tej juz na pewno nie udalo mi sie dotrzec.
no tylko u nas w bibliotekach lipnie... ale bede czytac teraz ile tylko moge

Dzwonila dzis babka czy potwierdzamy wizyte na piatek i potwierdzilam. USg ma trwać 40 minut... kasy troche jest ale wole sie upewnic. Mąż powiedział, że jeśli mam być spokojniejsza...

co do mieszkań-nigdy nie mieszkałam w blokach więc się nie wypowiem.

candace brawo za wizyte ale dzidzia duza

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości