|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 9 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.9 |
|
8 | 16,00% |
| Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieciaki urodzą się wiosną! V-VI 2013, cz.9 |
|
28 | 56,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8
Cytat:
nie wymyslam, ale skoro wyniki hormonalne tarczycy wszystkie ok, to co to za cholerstwo... ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3992 |
|
Wtajemniczenie
|
oponki serowe, jutro kupię mężowi składniki i będzie lepił
|
|
#3993 |
|
Zakorzenienie
|
OPONKI!
no musze zrobić!
|
|
|
|
#3994 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ja pewnie upiekę coś dopiero w sobotę, bo tak to jestem w pracy. mój tata ma wolne i będzie piekł pączki, więc wieczorem pewnie pójdziemy do rodziców.
|
#3995 | ||
|
Zadomowienie
|
Ja pączusie z serka homo. W sam raz dla lenia, pół godziny i po krzyku.
Cytat:
Cytat:
Wiadomo, że lepiej na klatce palić, niż smrodzić sobie w domu. Dziwna sprawa dla mnie z tym paleniem "wszystkich" na klatce. Właśnie wyobraziłam to sobie w 10-piętrowcu. |
||
|
|
|
#3996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() posłałam PW
|
|
|
|
|
#3997 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
My co prawda też mamy oddzielne konta, ale tylko dlatego, że przez to, że mój mąż nie ma polskiego dowodu to w każdym banku do którego poszliśmy system nie chciał nam założyć wspólnego konta, więc daliśmy dobie spokój. Ale prowadzimy wspólny budżet, w którym na począku miesiąca określamy wydatki na poszczególne kategorie (jedzenie, ubrania, rachunki itd) , zapisujemy ile danego dnia wydaliśmy w poszczególnych kategoriach i staramy się ustalonych kwot nie przekraczać. My sobie chwalimy takie rozwiązanie, ale też dlatego, że kasę traktujemy jako wspólną - na dwóch kontach, ale jednym budżecie. Nie wszystkim pewnie coś takiego do szczęścia potrzebne, ale ja ze swojej strony polecam |
|||
|
|
|
#3998 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3999 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dlatego ciesze sie z czujnikow dymowych na kazdym pietrze fuj, na korytarzach mini okienka, smierdzi, a kazdy musi tamtedy chodzic. skoro jest zakaz na przystankach autobusowych to na klatkach tym bardziej
|
||
|
|
|
#4000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie w domu rodzinnym paliło się w kuchni - i paliła tylko jedna z kuzynek mamy lub mamy znajoma. u nas jeszcze nikt nie palił w mieszkaniu - jakoś tak towarzystwo w większości niepalące
|
|
#4001 |
|
Rozeznanie
|
Candance
dla Michasia - toż to już duży mężczyzna![]() Dziewczynki muszę zmienić kołdrę na większą (przestajemy się mieścić w "trójkę" )Teraz mieliśmy normalną puchową, ale takiej już nie chcę Z jakim wypełnieniem polecacie???? Bo oglądam i oglądam i nie mogę się zdecydować.... Diabli może to po prostu jakiś węzeł chłonny się powiększył....Nie stresuj się kochana na pewno wszystko będzie dobrze
|
|
#4002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zreszta o kazdym wydatku wiemy oboje...nawet moje szalenstwa na allegro nie sa ukrywane, bo po co :P
|
|
|
|
|
#4003 |
|
Zakorzenienie
|
spadam
miłego gadulenia,papa! |
|
|
|
#4004 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
i nie dziw sie że duzy przeciez już nieduzo ciazy Ci zostało. Musi tak byc![]() Cytat:
że wszystko w porzadku to najwazniejsze. jednak do 6 kg to nie musi rosnąć
|
||||
|
|
|
#4005 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
endo dzisiaj tez miala niewyrazna mine, bo widac mi to golym okiem. mam takie cos jak ten gosc http://www.mp.pl/artykuly/index.php?...41D7F5B8DD0722 tylko po drugiej stronie oszaleje do jutra! zaczynam miec obsesje, ze mnie to swedzi, ze rosnie i ze sie udusze hehehe.
|
||
|
|
|
#4006 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bardzo mi smakują. Cytat:
Dobrze, że pin pamięta. |
||
|
|
|
#4007 |
|
Zakorzenienie
|
Gosiulka! Elizka w podpisie
super, ze sie udalo! (i jeszcze w kolorze fiu fiu wyzsza szkola hehe) |
|
|
|
#4008 |
|
Wtajemniczenie
|
nooo udało się
dzieki Tobiemówiłąm Ci że ja jestem ciemna i kopiowałam sobie normalnie link do suwaczka zamiast nacisnąć "wstaw link" no ale to ta moja inteligencja
|
|
|
|
#4009 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?? Cytat:
Cytat:
a kasę nie wydzielamy sobie - to jest moja to jest Twoja (tylko czasami w żartach ), raczej traktujemy ją jako wspólną.. ale tak czy siak każdy ma swoje konto i jak chce coś sobie kupić to sobie kupuje za te swoje pieniądze... Ja nie muszę zgłaszać za ile kupiłam ciuchy on mi nie zglasza, że kupił grę do xboxa.. Teraz mam plan oszczędnościowy, który chciałam wprowadzic bo zaczęliśmy strasznie przepierdzielać to co zarobiliśmy, nie kontrolując wydatków i zaczęłam trochę zapisywać co na co idzie.... Mam nadzieje, że to poskutkuje zwiększeniem oszczędności i kupnem kiedyś wymarzonego domku albo większego mieszkania
|
|||
|
|
|
#4010 |
|
Wtajemniczenie
|
Axella, współczuje tych rzęs
nie wiem co doradzić ![]() jeśli chodzi o konta, my mamy jedno wspólne - oszczędnościowe, na które co miesiąc staramy się coś wpłacać, a tak mamy osobne - z tym że mąż zarabia dwa razy tyle co ja, więc z jego konta są opłaty, zakupy żywnościowe, chemia itp, a z mojego - odkąd siedzę w domu - oszczędności, zakupy dla Maluszka i moje potrzeby ciążowe (ciuchy itp), czasem jakieś sprawy dodatkowe typu badania prenatalne czy coś do domu. i też nam się sprawdza układ, poza tym że już jestem bez pieniędzy w tym miesiącu ![]() Can, dobrze że z Maleństwem wszystko dobrze
Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-02-05 o 21:06 |
|
|
|
#4011 | |
|
Zakorzenienie
|
No nie, dziewczyny! Nici z mojej jutrzejszej wyprawy do przychodni. Powstrzymywalam się jak mogłam, ale ostatecznie ukroiłam sobie kawłek ciasta, potem drugi i trzeci
![]() No nic, na glukozę pojdę w pt. TŻ ma ranną zmianę więc do wstania też będę miała większą motywację ![]() A Wy tu jeszcze o pączkach, faworkach... Jak tu się oprzeć? Cytat:
)A on nie ma problemu z użyciem Twojej karty w sklepie? NIkt nie zwraca uwagi na damskie imię i nazwisko? |
|
|
|
|
#4012 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4013 |
|
Zakorzenienie
|
masakra
|
#4014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sklepie niestety nie da sie placic, choc w centrach handlowych (gdzie czesto parkuje, bo za darmo) to sobie wybiera kase z bankomatu i ma on ma glupie konto, bo tylko kilka bankomatow bezplatnych i ciezko je znalezc.---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Nuna, kwiaty pewnie Cie pochlona jak mnie przeczytalam je, pozniej platki na wietrze i teraz juz nie pamietam czy a jesli ciernie tez.... jeszcze jest 4 czesc kto wiatr sieje, ale do tej juz na pewno nie udalo mi sie dotrzec.
|
|
|
|
|
#4015 |
|
Zakorzenienie
|
w tym tempie to jutro albo pojutrze będziemy nowy wątek zakładać
![]() ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- prawie 50 tys. osób.. wizaż zaczyna wariować.. COś musza zrobić z serwerami bo tak się nie da gadać
|
|
|
|
#4016 | ||
|
Zakorzenienie
|
oki doki
Cytat:
ja całe życie bez balkonu, pościel wietrzona latem na oknie da się ubrania mi schną na strychu mam swoje sznurki, nikt mi na nich nie wiesza Cytat:
u nas praktycznie wszędzie gaz i ludziska robią przecież ogrzewanie gazowe na potęgę bo dostają zwroty później jakieś to oni zmieniają na co? na prąd? --- Nadrabiam sobie powoli, trochę się nazbierało ![]() Koleżanki pojechały, spędziłyśmy super popołudnie z krokietami, sałatką, 3bitem, szarlotką i lodami
|
||
|
|
|
#4017 |
|
Zakorzenienie
|
W czwartek idę do pracy się pożegnać i z tej okazji mialam im przynieść ciacho.. Ale nie brałam pod uwagę, że będzie tłusty czwartek, a w tłusty czwartek zawsze do nas przysyłaja dostawcy masę pączków..
Teraz sie zastanawiam czy może nie zrobić czegoś bardziej do jedzenia -np. sałatki?? czy to głupio jakoś?? sama juz nie wiem.. piec czy nie piec o to jest pytanie ![]() A i Anoxee przeczytalam do konca Nie mówi nikomu... Fajna.. W 3/4 ksiażki zaczęłam już rozgryzać zakonczenie.. A i całkowite zakonczenie trochę mi się nie podobalo.. tak naciaganie zmienił w ostatniej chwili, żeby jeszcze zamotać.. Ale ogolnie i tak bardzo fajna Jutro biorę sie za błękitną krew
Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-02-05 o 21:34 |
|
|
|
#4018 |
|
Zakorzenienie
|
to fakt pada wizaz wiec spadam znowu nie cytujeee do juterkaa
|
#4019 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, zauważyłam pod prysznicem lekkie zgrubienie na lewej wardze sromowej (naprawdę delikatne prawie niewyczuwalne)
czytałam w necie, że to najprawdopodobniej nic poważnego - ale to takie mądrości internetowe. Teraz tak jakby mi to znikło. Dziwne. Wizyta dopiero za 2 tygodnie, może któraś z Was wie co to może być albo ma jakieś większe doświadczenie w tym temacie?---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Marchewka Ja bym chyba jednak przyniosła ciasto. A że tłusty czwartek to najwyżej ich zasłodzisz na maxa chyba po jedzeniu pączków nie miałabym ochoty jeść sałatki
|
#4020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzwonila dzis babka czy potwierdzamy wizyte na piatek i potwierdzilam. USg ma trwać 40 minut... kasy troche jest ale wole sie upewnic. Mąż powiedział, że jeśli mam być spokojniejsza... co do mieszkań-nigdy nie mieszkałam w blokach więc się nie wypowiem. candace brawo za wizyte ale dzidzia duza
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:37.

Jutro wszystkiego się dowiesz, a zapewne to jakieś sprawy hormonalne z tarczycą i wszystko jest dobrze 

i dobrze, że to drugie zdjęcie dodałaś, bo już zaczynałam myśleć, że mój jest jakiś ogromniasty 

ale co kraj to obyczaj - może i niektóre mamy tak karmią?...
Sorry, ale dla mnie to brak szacunku dla reszty współlokatorów. Przecież to wali na całą klatkę. 

Teściowa mnie pocieszyła, że chłopcy to u nich nawet po 6kg się rodzą
Mnie wyszła ewidentna niedoczynność i dostałam leki.