|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 9 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.9 |
|
8 | 16,00% |
| Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieciaki urodzą się wiosną! V-VI 2013, cz.9 |
|
28 | 56,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8
W wyszukiwaniu aukcji to Ty masz mistrza
![]() ![]() A ja dziś z nudów oglądam allegro i chyba za niedługo skończę, bo jest za dużo fajnych aukcji ![]() ---------- Dopisano o 00:31 ---------- Poprzedni post napisano o 00:22 ---------- Cytat:
![]() http://allegro.pl/body-koszula-hm-4-...991979639.html |
|
|
|
#4052 |
|
Raczkowanie
|
Pochwalę się małym zakupem
![]() Kupiłam dziś 3x śpioszki z rękawem 3/4 i spodenki dresowe (wszystko rozmiar 56). Mąz spytał, czemu takie kupuję skoro nie wiem, jaki się urodzi nas zsyn- no tego nikt mi nie powie więc kupię część mniejszych częśc większych rzeczy. Dobrze rozumuje? Zamiast sobie coś kupić to ja pol dnia najchętniej bym w smyku posiedziala. Znacie jakies dobre promocje na ciuszki itp? Pepco, netto? Wiem, że to glupie ale czasem niektore z Was upolują tam coś ciekawego, a ja uwielbiam wtedy buszować i sprawić coś naszemu maluszkowi. Dzisiejsze kupilam w smyku- tam teraz też dużo okazji, i są sliczne rzeczy ![]() Druga ważna rzecz: Pisałam do Was o piekącym bólu pod żebrem(mostkiem) i odretwienie skory w tym miejscu. Otóz doczytałam i to... zgaga!!! Czy to możliwe? Zawsze zgagę kojarzylam z niesmakeim w ustach a tu okazuje się, ze owszem, czasem promieniuje do szyi, przelyku ale objawia się piękącym bolem w tych miejscach: "Zgaga (niestrawność) – jest to jedna z najpowszechniejszych chorób układu pokarmowego. Przejawia się piekącym i bolesnym bólem, który wiąże się z przedostaniem się kwaśnego soku żołądkowego do przełyku. Ból najczęściej odczuwa się w nadbrzuszu, za mostkiem bądź może emanować do gardła, krtani i szyi. " I co Wy na to? Ma ktoś z as doświadczenie ze zgagą?:-( Nie wiem czy mogę moje objawy wlasnie w ten spobob interpretować. Moj lekarz mi odpisal na sms-a , ze nie powinno mnie to martwić. nic wiecej. ani co to moze byc ani nic:-( Help help
|
|
|
|
#4053 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4054 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ech czas znalazł, TŻ musiał się zwolnić z pracy by ze mną jechać i UWAGA nie umiał tego wypełnić i dzisiaj dalszy dzień dowiadywania sie i załatwiania NIGDY WIĘCEJ Cytat:
Ale zdarza się ![]() Cytat:
Jeszcze w tym stroju Cytat:
![]() Cytat:
Duży chłop Ci rośnie ![]() Ale podobno duży się rodzi, mały po świecie chodzi, a mały się rodzi, duży po świecie chodzi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
choć już każda kolejna się ciągnie ![]() Ja akurat kupuję książki, bo lubię posiadać Ale znam ludzi, co kupują książki w empiku, czytają i oddają bo jest 30 dni na oddanie ![]() Cytat:
MASAKRA. Współczuję tym, którzy się męczą z tym na co dzień.
|
|
#4055 |
|
Zakorzenienie
|
nadrobiłam i się witam z rana
![]() miłego dnia i udanych wizyt
|
#4056 |
|
Rozeznanie
|
Ja również się witam
![]() Wczoraj miałam jeszcze napisać, że brzuchy są pieknę! salvi - ty mówisz o mega cycach? mi z d urosły do jakiegoś cholernego f ![]() i to zastanawiam się czy już skończyły rosnąć bo o ile kurtki jeszcze jakoś na dole sie zapinają to na górze już zamek trzeszczy albo w ogóle się nie dopina )przyszedł wczoraj mój fotelik od wózka - maxi cosi cabrio - jest mega, i leciutki, myślałam, że będzie znacznie cięższy A teraz moje panie idę sprzątać bo o 9 mam wizytę stolarza u którego chcę zamówić komody do sypialni ![]() Miłego dnia! |
|
|
|
#4057 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za fotelik, rozumiem ze reszte juz masz czyli wózek hehehewitam podczytywalam Was po polnocy bo oczywiscie zasnelam dopiero po 1 ale spalam do 7 wiec nie jest zle a ja witam sie w 27 tc a teraz 3w1 i milego dzionka zycze a ja ide polazic po aukcjach z nocy hehehe
|
|
#4058 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4059 | |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
pobudka na isoptin i fenoterol i wracam spać, bo nasze dziecko nie dało mi spać do 3 - łosiek mały idealnie ostatnio wyczuwa kiedy pora spania i wtedy zaczyna zabawy - to nic że wcześniej leżę sobie przed tv na przykład i wtedy też się wierci - ale porządne kopniaki zaczynają się w momencie przeniesienia się do sypialni ![]() btw - skurczy nie mam po lekach, ale twardy brzuch - jak leżę to jest jak kamień- nie wiem czy to powód żeby zwiększyć dawkę ![]() Cytat:
Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-02-06 o 08:12 |
|
|
|
|
#4060 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziwne, bo już "tego" nie ma.. a wczoraj naprawdę to było namacalne i widoczne.. spytam gin przy następnej wizycie
|
|
#4061 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale ja tak nie lubię czegoś załatwiać, dowiadywać się, chodzić, że
|
|
#4062 |
|
Zakorzenienie
|
za 27t
![]() ja rano przejrzałam szybciutko aukcje - niektóre rzeczy są zachwycające
|
#4063 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a z tą zgagą to hmmm... pieczenie owszem, ale żeby aż tak drętwiało? musiało być ostro, współczuję ale to nie jest tak, że nic z tym nie da się zrobić! po pierwsze... ograniczyć słodycze, szczególnie wieczorem i przed pójściem spać już nie jeść... normalna kolacja o ludzkiej porze i potem basta. żadne tam frytki zagryzane czekoladą! może mi łatwo mówić, bo mnie do słodyczy i do ciężkostrawnych rzeczy nie ciągnie (może przez te moje przez 4 miesiące). ale chyba warto spróbować się ograniczyć, żeby potem nie cierpieć no, i tak w ogóle to wolno nam brać te neutralizatory kwasowe z apteki na zgagę. więc chyba dobrze mieć jakiś taki w torebce.aaaaaa! i spać na lewym boku też lepiej - przyjrzyjcie się jaka jest anatomia, żołądek i ujście do przełyku. jak leżymy na lewym boku, kwas musiałby podchodzić praktycznie do góry, żeby się przedostać do przełyku. jeśli leżymy na prawym, to kwasiorek ma już dużo łatwiej... Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- Cytat:
no cóż, wersja z orgazmem jakoś ciekawiej brzmi
|
|
#4064 |
|
Zakorzenienie
|
banka
za 27 tydz![]() vil daj ttroche czasu organizmowi
|
#4065 | ||
|
Raczkowanie
|
dzień dobry
mała dziękuje Wam wszystkim za oklaski za dalsze postępy w rozwoju ![]() ![]() Cytat:
u mojej mamy na klatce były kiedyś podobne problemy z jednym z lokatorów, wiem, że pozostałe rodziny napisały list do wspólnoty z prośbą o stworzenie i wywieszenie w widocznych miejscach regulaminu korzystania ze wspólnych powierzchni (niezostawianie gratów, śmieci itd.) - nie wiem jak to jest w zakładowych mieszkaniach, ale ktoś musi je administrować? co do piwnicy, to też bym pomyślała, czy jakoś na piśmie się nie da czegoś zrobić co do przydziałów konkretnych piwnic do mieszkań? Bo z tymi butelkami, jak będzie z siebie robił durnego, to nikt mu tego sprzątnąć nie każe.. ludzie nie mają wstydu, naprawdę Cytat:
widzę, że wiele z nas czeka urządzanie zazdroszczę garażu.. i opis wygląda zachęcająco - nie trzeba będzie już potem nakładów finansowych jakichś kosmicznych z tymi rodzicami w pobliżu, to jak są typu "nie ingerujących z własnej potrzeby w nieprzewidywalnym czasie", to rzeczywiście duży plus - można w razie czego liczyć na wzajemną pomoc. My mamy obie rodzicielskie strony ceniące autonomię własną i naszą, ale chętne do pomocy, więc pod tym względem jest fajnie, ale... teściowie mieszkają po drugiej stronie Polski, a moi rodzice za niedługo też będą mieć kawałek (jak się przeprowadzimy do Chorzowa) - poza tym mieszkają osobno i są aktywni zawodowo na co dzień. Więc czasem mi trudno sobie wyobrazić, że wszystko z maleństwem będziemy musieli ogarniać sami - nawet jak będą jakieś awaryjne sytuacje - ale co zrobić (właściwie mąż tyle pracuje, że duże wyzwanie mnie czeka ale może poznam jakieś mamy na spacerach tam na miejscu mieszkanie kupujemy w stanie deweloperskim, mała będzie miała (jak terminowo się uwiną z pracami) jakieś 3 miesiące - więc czeka nas mały armageddon ale ja zostanę tutaj z Małgosią, teść weźmie urlop i na tydzień się zabarykadują z mężem w walce z panelami, łazienką i prowizorycznym aneksem kuchennym, a resztę już będziemy na bieżąco robić tam - może już do tego czasu dam radę się zregenerować na tyle, żeby chociaż pomóc w malowaniu ![]() Tam będziemy mieli salon z aneksem, dwa pokoje (nasza sypialnia i dzieci), małą łazienkę i balkon dość duży. 2 piętro też i 59 metrów. Teraz mamy 90 na piętrze w domu i to jest za dużo do ogarnięcia ale tutaj nam zostanie miejsce na weekendy i wakacje. A odległość to jakieś pewnie 80 km jedno od drugiego. Dla mnie dużym plusem będzie to, że może mi się uda znaleźć lepszą pracę w większym mieście. Mąż o tak dojeżdża codziennie do Gliwic i Katowic, ale to już pisałam kiedyś w wątku o rozmijaniu się na co dzień ![]() zaraz dalszy ciąg efektów nadrabiania
|
||
|
|
|
#4066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4067 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
|
|
#4068 |
|
Zakorzenienie
|
Witam w ten pochmurny dzień...Nie wiadomo czy to śnieg chce padać czy deszcz:/
Piekne brzuszki ![]() Banka za 27 tc ![]() Ciężko się wbić w dyskusję jak nie udziela się człowiek na bieżąco:/ Buziale dla Was
|
|
#4069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.. Jak długo nic nei jadłam, a potem coś wsunełam na szybciora to miałam takie uczucie wielkiego głodu i pieczenia, ale w żołądu.. I mnie zgaga często męczyła.. A teraz w ciąży mam te motylki w żebrach.. Może mi macica przygniotła żołądek i mi wszystko do góry poszło.. mam tak dwa razy dziennie.. Jakby taki wiatraczek pod żebrami a potem takie pieczenie tuż pod skórą.. Nie jest to takie upierdliwe jak ta zgaga przed ciążą, ale też mnie denerwuje bo mi wszystko przeszkadza... a to stanik a to bluzka.. Pytałam się już gina o to, ale nic mi nie powiedziała, tylko, że jak tak wysoko to mogą byc jakieś jelitowe sprawy.. i w zasadzie tyle.. ani czy mam coś z tym robić a ni nic.. Biorę magnez ale nie widzę różnicy.. BO myślałam, że to może skurcze mięśni.. Witam się porannie.. Dzisiaj muszę upiec ciacho i moze upiekę pączki.. Ma ktoś dobry sprawdzony przepis?? |
|
|
|
|
#4070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cześć
|
|
|
|
|
#4071 |
|
Zakorzenienie
|
hej color
![]() ja sie wzięłamza wyprawke i koszty
|
#4072 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
takie załatwianie faktycznie nie należy do niczego przyjemnego, jeszcze z brzuchem... no ale jak dostaniesz pierwszą kasę to Ci minie złość
|
|
#4073 |
|
Zakorzenienie
|
Witam w 6-tym miesiącu
![]() nadrobiłam Was od wczoraj ![]() co do kasiorki, my z TŻ osobne konta i nawet nie wiemy kto ile ma TŻ utrzymuje dom a ja robię codzienne zakupy![]() co do zgagi, niestety dopadła mnie w drugim trymestrze i trzyma prawie codzień:/ byliśmy wczoraj w ikei i kupiliśmy oprócz lustra i regału małemu pieluchy (jeee w końcu znalazłam grubą tetrę http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60203764/ i TŻ upatrzył zabawkę z lwem więc niech ma ![]() oglądaliśmy znowu idealny wymarzony cudowny fotel do karmienia a potem do czytania http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00184914/ on się tak genialnie rozkłada http://images.ikea.com/assetbank-ike...scending=false kupimy go jak już pokoik będzie gotowy ![]() poza tym ten kocyk macałam http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60203764/ idealny na lato, cienki i mięciutki, tez nabędziemy patrzyłam na materace lateksowe ale mają dziwne wymiary 70x100?:/
|
|
#4074 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. z orgazmem to trzeba sobie zasłużyć
|
|
#4075 |
|
Raczkowanie
|
Hej
z kawa, śniadaniem i trochę bardziej optymistycznym nastroju witamy się w 25 tygodniu![]() właśnie oglądam na tvp2 "W czym powinno spać dziecko" byle do 15
|
|
|
|
#4076 | |
|
Zadomowienie
|
minkionka nie wiem, czy dokładnie o to Ci chodzi ale ja też miałam taki piekący ból po lewej stronie przy żebrach, nasilało się jak siedziałam za długo w jednej pozycji, czasem nic nie pomagało i nie mogłam nigdzie dłużej wysiedzieć, siostra mi mówiła, że też tak miała, pytałam o to lekarza i powiedział, że się przekręciłam, czy tam naciągnęłam mięśnie i że w ciąży dość często się to zdarza i musi samo przejść, teraz już mnie nie boli prawie wcale, może czasem zakuje
Vil ja też tak czasem mam i pomaga mi właśnie wysikanie się nawet 3 kropel, a najlepsze, że jak pytałam położnej, czy to twardy brzuch to powiedziała, że nie Cytat:
|
|
|
#4077 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
6 kilo ale pewnie potem będziesz miała wysokiego, rosłego syna ja byłam początkowo przerażona, że u męża chłopcy mieli koło 5, a tu proszę ![]() Cytat:
) i do każdego dwie karty. Także nic się nie ukryje ale dla nas tak jest chyba najbardziej komfortowo, na bieżąco wiadomo co i jak. Mąż zarabia więcej, ale jakoś nie traktowaliśmy pieniędzy jako osobnych. Tylko nie wychodzi nam z zapisywaniem kategoriami - próbowałam robić takie zestawienia, ale... Poza tym oboje raczej mamy praktyczne nastawienie do wydawania pieniędzy, więc na razie nikt się nie zaskoczył wchodząc na konto i oszczędzamy na ten remont, który nas czekaCytat:
![]() Cytat:
jak robię jakieś frykasy, to mój potem wspomina i prosi o jeszcze, a na co dzień to do pracy mu robię różne sałatki w pudełkach, to jak mi nawet czasem nie do końca wybornie wyjdzie ( pewnie coś w rodzaju Twoich kolegów z pracy. Ale jak jest w domu, to gotuje mi też, więc wie, że trzeba serce w to włożyć i czas, może stąd. Ale mama go nie rozpuściła - współczuję Ci ogromnie.. co ja bym się nawkurzała.. (nawet jak za schabowego nie usłyszę - "dziękuję kochanie za pyszny obiadek" - albo przynajmniej - "smaczne było" - to mi przykro, że się wysilam i bez docenienia Cytat:
![]() piękny! a ten strój: najpierw kliknęłam zdjęcia, dopiero potem czytałam o przebraniu i minę miałam niezłą przez sekundę pomyślałam, że to jakaś wymyślna piżama Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby poszło wam szybko, łatwo i bez problemów
|
|
#4079 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
myslalam ze tetry takie same wszystkie heheCytat:
za 25 tc tez ogladalam
|
|
#4080 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nasz deweloper też nam o tym mówił, bo nowo budowane już są zgodnie z tym co ma wejść (ale nie wiadomo i tak kiedy) i musieli zmienić w projekcie coś. Założenie jest takie, że to dla bezpieczeństwa i że ma doprowadzić do tego, żeby ciepła woda była miejska, ogrzewanie też. Ale nie orientuję się w tym jakoś bardziej ![]() Cytat:
), a myślę, że z dwójką spokojnie da radęi dziękuję Wam za pomysł na pączki z serka |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:29.

swietne aukcje.

3w1 

ale to nie jest tak, że nic z tym nie da się zrobić! po pierwsze... ograniczyć słodycze, szczególnie wieczorem
i przed pójściem spać już nie jeść... normalna kolacja o ludzkiej porze i potem basta. żadne tam frytki zagryzane czekoladą! może mi łatwo mówić, bo mnie do słodyczy i do ciężkostrawnych rzeczy nie ciągnie (może przez te moje
przez 4 miesiące). ale chyba warto spróbować się ograniczyć, żeby potem nie cierpieć
no cóż, wersja z orgazmem jakoś ciekawiej brzmi 

Teściowa mnie pocieszyła, że chłopcy to u nich nawet po 6kg się rodzą
ale pewnie potem będziesz miała wysokiego, rosłego syna