|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 9 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.9 |
|
8 | 16,00% |
| Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieciaki urodzą się wiosną! V-VI 2013, cz.9 |
|
28 | 56,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8
przyszła mi sukienusia co ją wylicytowałam
|
#4142 |
|
Zakorzenienie
|
uffff.. muszę odsapnąć..
po śniadanku wyprawiłam szybko Mężulka do pracy i latam ze szmatą i odkurzaczem. zajżałam chyba w każdy zakamarek, odsunęłam nawet kosz na bieliznę w łazience i odkurzyłam za nim i za pralką ![]() umęczyłam się jak po dobrym treningu, teraz lecę do wanny ![]() trzeba zrobić porządek z krzaczorami, bo o 17 wizyta u gina (ostatnio to moja jedyna mobilizacja do golenia się) Szprotka, trzymam za słowo z tą parapetówką, od rodziców będę miała blisko no i mam kolegę w kę3nie z czasów LO
|
|
|
|
#4143 |
|
Zakorzenienie
|
Paula 87
kurde nagle mu się odwidziało??;/ co sie z tymi facetami dzieje... wiadome-koszty są... my w tym miesiącu na wizyty wydamy 500 zł... w ten piątek robię prenatalne dla spokoju, TŻ powiedział, że zróbmy... Ale sobie zamówił dysk przenośny... I pomyslałam-że skoro na takie rzeczy jest to i na dziecko będzie...oglądam,,Dwoje do poprawki" ale nie podoba mi sie
|
#4144 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz co. rózne są opinie na temat sr. ja akurat się wybieram dla męża żeby poznał szpital - ogarnął co i jak i w razie czego pomagał. chciałabym też poznać położne które pracują w tym szpitalu.bo informacje nt porodu i opieki to może i faktycznie można w necie znaleźć... chociaż ja wolę żeby mi ktoś na żywo pokazał co i jak ![]() Cytat:
ja mam taki: http://www.aptekaeskulap.com.pl/palm...g-p-11336.html dostałam też sporo próbek - jakiś balsam do ciała (lichy niestety) i dla dziewczyn jakieś masła do pupy przeciwodparzeniowe zobaczymy
|
||
|
|
|
#4145 |
|
Zakorzenienie
|
kciuki za wszystkie wizyty ( lonely_lady, katherine271, Veronic, Kinga_20, Ag_nes )i brawa za kolejne zaczete kolejne tygodnie!
Szprotka - sliczne ciuszki, takie meskie aaa i maz jest mistrzem! (szyba pancerna Cloche- ooo to widze, ze bedziemy sie podobnie przeprowadzac. my myslimy o terminie marzec/kwiecien. czekamy na lepsza pogode i jakiegos kopa w dupcie zeby spakowac graty ![]() Justi - za 8 lat! my juz razem prawie 9, wiec gdybysmy sie zdecydowani na slub to byloby podobnie :P stare dobre malzenstwo hehe.Lonely, wiem, ze ten bodziak kratkowy juz jest Twoj. wrzucilam jakby ktoras tez na niego chorowala bo do spodenek na szelkach idealny. maluszek to bedzie taki maly "antos zboj" ogolnie baaardzo podobaja mi sie stroje dzieciakow z okresu wojennego...kaszkiety, krotkie spodnie na szelkach |
|
|
|
#4146 |
|
Zakorzenienie
|
lonely_lady,
katherine271, Veronic, Kinga_20, Ag_nes za was wszystkie kciuki
|
#4147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tak sobie o tobie pomyślałam że to film w sam raz na leżenie bo w sumie bardzo pozytywny![]() aaaa a jak ktoś będzie miał taki genialny pomysł tak jak my iść na "Poradnik pozytywnego myślenia" toniech sie 2 razy zastanowi. bo ja to nie wiem skąd te nominacje do oscara |
|
|
|
|
#4148 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4149 |
|
Zakorzenienie
|
Jenny proszę o dopisanie mi wizyty u gina na 13. 02
|
|
#4150 |
|
Wtajemniczenie
|
ja też dzisiaj tak jak lonely_lady wizytuję u gina, ale o 14:40, potem idziemy gdzieś na obiad , na 17 mam wizytę u okulisty, a na 18 idziemy do kina ![]() oczywiście powinnam się uczyć, bo w sobotę mam zaliczenie (ehh znowu trzeba jechać do Poznania) ... ale wiadomo jak to jest milion rzeczy zamiast;pCiekawe jakie dzisiaj "mój cudowny gin" będzie miał głupie gadki. Peewnie usg mi nie zrobi, bo powie, że niepotrzebne muszę się zapytać o mój twardniejący brzuch... zapewne znowu mnie ten baran wkurzy... Miłego dnia Kobitki nuna, diabli- dzięki za kciuki, na pewno będą przydatne
Edytowane przez Veronic Czas edycji: 2013-02-06 o 12:04 |
|
|
|
#4151 | |
|
siedzę i myślę
|
Wpadłam tylko się przywitać, bo na dzisiaj zaplanowałam mega intensywny dzień, więc zaraz biorę się do pracy. Trzymam kciuki za wizytujące :lonely_lady, katherine271, Veronic, Kinga_20, Ag_nes Cytat:
![]() Jenny dopisz proszę mi wizytę na 01.03.2013 ![]()
|
|
#4152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4153 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny, co to jest z tymi dziećmi i "gangam style"? Jakaś zbiorowa obsesja czy co? http://www.youtube.com/watch?v=Z08k2DpYKJg |
||
|
|
|
#4154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
było parę śmiesznych momentów ale ogólnie słaby. widziałam lepsze a jacyś ludzie za nami chyba się najralali przed seansem bo ich każdy tekst śmieszył
|
|
|
|
|
#4155 | ||
|
Zakorzenienie
|
Aas, przypomniałaś mi jak się męczyłam jakiś czas temu w teatrze
niby mięciutkie fotele, ale myślałam, że zniosę jajo. a jeszcze miejsce idealne 1 rząd ![]() dostalam wczoraj wczesniejszy prezent walentynkowy...idziemy do teatru stad moje obawy jak to teraz bedzie. Cytat:
ale te biale to chyba stare i teraz sa widoczne, bo skora sie napina...przynajmniej ja tak sobie tlumacze kilka bielutkich kresek na biodrze :PPawie - u nas tez juz wszystkie formy Neli sa w "uzyciu". smialam sie, bo tz ostatnio tak sie zakrecil, ze mowi "Lenka...", wiec pytam jakas lenka?! a on z mina "no co mozemy czasem tak do niej powiedziec, dla jaj" bo u nas w sumie wszyscy mowia, ze ladnie. chyba dwie osoby zamilkly na chwile i powiedzialy, ze imie nietypowe, ale fajne nie wiem na ile to szczere opinie hehe. jedna znajoma mi wprost powiedziala, ze ladnie, ale Hania lepsze ![]() ja tez nie wiedzialam jak to bedzie z tesciowa, bo ona swoim dzieciom dala tylko swiete imiona (synowie apostolowie :P i corka karolina). powiedzielismy jej nasze propozycje i w sumie od razu stwierdzila, ze Nela najladniej hehe. proponowala jeszcze Denisa ![]() Cytat:
a wszystkie male Majcie jakie znam sa taaaaakie kochane!
|
||
|
|
|
#4156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=B1WLExgxWmU a propos. któraś się wybiera na beyonce na narodowy? ashyshqa na pewno nas przenocuje bo ma blisko do stadionu |
|
|
|
|
#4157 |
|
Zakorzenienie
|
hej hoł hir łi goł
![]() wstałam o 8 ![]() ułożyłam włosy(godzina) zrobiłam pazurki, wyleżałam się w wannie, zrobiłam mega dobry mejkap i czuje się jak milion dolarów ![]() no i mam czas wpaść się przywitać ![]() chyba pierwszy raz w ciąży doprowadziłam się do takiego ładu ale samopoczucie +milion ![]() za jakąś godzinę mykam do tż, lecimy na obiad gdzieś razem ( to jego pomysl!)jeszcze ze schnącymi pazurkami mu dżinsy na maszynie zszywałam humor mam pro ![]() a tu co słychać (zaraz trochę nadrobię)?? |
|
|
|
#4158 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się nie wybieram, ale wszelkie chętne zapraszam, Stadion mam 10min spacerkiem
|
|
|
|
#4159 |
|
Zakorzenienie
|
aaaa, wrzucam coś, byście się nie niepokoiły
![]() objawy,które sa "normą" ![]() Objawy fizyczne w siódmym miesiącu ciąży:
|
|
|
|
#4160 |
|
Zakorzenienie
|
Wyprawka dla dzidzi
![]() Spanie: łóżeczko+materac-ok 250zł ceratka na materac 2x-10 zł prześcieradło na gumce-2x-ok 40 zł podusia+kołderka -40 zł poszewka na pod i koł-2x-80 zł 2x kocyk-ok 80 zł rożek-ok 50 zł razem:550zł Kąpiel: wanienka-30zł ręcznik kąpielowy 2 x-50zł termometr do wanienki-8 zł mata do wanienki-10zł gąbka-ok 5 zł razem: ok 103 zł(zaokrągliłam) Artykuły pielęgnacyjne: emolium do kąpieli-30 zł termometr-ok 100 zł waciki do uszu--5 zł nożyczki do paznokci-6 zł aspirator do nosa-25 zł chusteczki nawilżane np. bambino-10 zł ocentisept-20 zł bepanthen-20 zł sudocrem-15 zł pampersy-50 zł proszek lovela-25 zł sól fizjologiczna-20 zł szczoteczka do włosów-5 zł puder- 6 zł krem z filtrem UV-ok 10 zł Razem:347 zł Pieluszki pieluszki tetrowe 30 szt-70 zł pieluszki flanelowe 5 szt-20 zł otulacz-5x=100 zł majteczki ceratkowe-10 zł razem:200zł karmienie: buteleczki lovi 2 x atykolkowe-ok 50 zł(jedna na mleko, druga na wode/herbatka) smoczek lovi-0-3 msc-10 zł laktator lovi-ok 100 zł mleko początkowe bebilon 1-30 zł razem 190 zł wózek +fotelik-około 1300 zł Podsumowanie kosztów: 2690
|
#4161 |
|
Zakorzenienie
|
Paulina - moze w ten sposob maz wymiguje sie od chodzenia z Toba?
dla facetow to jednak kolejne "ciezkie wyzwanie". nie kazdy jest juz teraz przygotowany na przyjscie dziecka na swiat. nie czuja jeszcze tego emocjonalnego kontaktu, ciagle mysla, ze jeszcze jest czas...pamietam jak maz mojej siostry ciagle mowil, ze jeszcze tyyyle czasu. pozniej wygladal na coraz bardziej przerazonego, a jakies 2 tyg przed porodem stwierdzil, ze on chyba jeszcze nie jest gotowy i ze moglaby ta ciaza byc dluzsza my inaczej do tego podchodzimy. ja swojemu czesto jakies informacje wciskam miedzy inne nasze rozmowy... teraz juz sam zaczal o niektore rzeczy pytac. niby ma 10 lat mlodsza siostre i sporo sie nia zajmowal, ale jednak rola taty to nie to samo. widzialam tez jak ukradkiem ogladal nowe ciuszki, ktore przyszly z allegro (pomimo, ze mu je pokazywalam wczesniej :P). moze Twoj maz ma taka reakcje obronna? "po co szkola rodzenia skoro ona sobie da rade, jeszcze mamy czas, szkoda kasy". kazdy pretekst jest dobry, zeby nie musiec siedzie w gronie ciezarnych, gdzie najwazniejszym tematem bedzie wlasnie to czego sie obawia... z drugiej strony tz ma troche racji...w necie mozna wszystko znalezc. intuicja i instynkt to tez dwie swietne sprawy. skoro kiedys kobiety dawaly rade bez SR to teraz tez moga. fakt, ze wtedy byly rodziny wielopokoleniowe w jednym domu i babcia, prababcia mogly mlodej pokazac, powiedziec co i jak. pogadaj z mezem na spokojnie jak juz emocje opadna, powiedz, ze np. nie czujesz sie pewnie i potrzebujesz zeby ktos cie poinstruowal...powinien to zrozumiec ![]() ps. to smierdzace nogi to pewnie nachosy z sosem serowym |
|
|
|
#4162 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny zrobiłam pi razy drzwi wyprawkę... prosze jak zauwazycie coś piszcie czego brakuje
|
#4163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ponoć ratują tyłek.. dosłownie
|
|
|
|
|
#4164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do chusteczek mokrych- nie wiem ile kupic na poczatek w razie uczulenia
|
|
#4165 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się
Musiałam odespać wczorajszą wczesną pobudkę i pospałam do 9.30 ![]() Byliśmy w SR wczoraj - bardzo pozytywne wrażenie na nas wywarły te kobitki, ogromna wiedza, świetne podejście do ciężarówek i tatusiów. W ramach SR będę miała poradnię laktacyjną, poradnię antykolkową, kurs wiązania chust, ćwiczenia dla kobiet w ciąży, w każdym momencie można do nich dzwonić ze wszelkimi pytaniami czy problemami - SUPER po prostu. Dostaliśmy też gadżety typu: butelka Avent 125ml ze smokiem, Sudocrem, opakowanie Espumisanu, żel Oilatum, Płyn do prania Lovella, podpaski Seni, płyn Emolium ![]() lonely dowiedziałam się jak to jest z tym wyborem położnej.... Żeby SR była za darmo musiałam po prostu wypełnić druk do NFZ z wyborem tylko i wyłącznie położnej, więc to co zrobili mojej koleżance, że ją wypisali całkiem z przychodni było zrobione bezprawnie, bo lekarza rodzinnego i pielęgniarki nie wybierała. Tak na prawdę lekarza rodzinnego, pielęgniarkę i położną można mieć w 3 różnych przychodniach
|
|
|
|
#4166 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Wam wszystkim
dzieciaczka...Cytat:
Dziękuję Cytat:
Żelazo i witaminy mogą być powodem dodatkowych mdłości i wymiotów. Niestety Cytat:
Cytat:
no nie wiem - mój TŻ ma prawie 190cm, to samo mój teść a brat mojego TŻta miał prawie 2metry bez kilku centymetrów. Chyba, że się wda w moją rodzinę bo ja mam raptem 167cm, moja mama to w ogóle 150 w kapeluszu , ale mój ojciec też był wysoki ponad 180cm więc ... A tam.. okarze się Cytat:
super zakupyMysia gratuluję 26tyg. i znalezienia pileuch.Ja poki co zamówiłam 5 sztuk - wstępnie na allegro - żeby sprawdzić ich jakość - jak będą ok to domówię. Cytat:
Zdążysz wszystko ogarnąć ja się zatrzymałam na etapie szukania projektu. Chciałabym eko-domek ale koszty są więsze... Zobaczymy....Cytat:
Cytat:
za 26tydz i za 8 lat razem![]() My mamy 14go lutego 8,5 roku razem Kawał czasu ![]() Cytat:
Cytat:
Ale tak na serio to uważam, ze nie bardzo jest za co płacić to 3 stówki Takie coś to powinno być za free - bo naprawdę nic tam nowego się nie dowiesz.Bez SR też urodzisz Chyba, że kieruje Tobą coś innego niż po prostu trend, wtedy ok. ---------------- Dzień dobry. Nie mam pomysłu na obiad-nic nowego ![]() Właśnie zobaczyłam, że moja gin. zapomniała mi wypisać globułki A w ogóle to zapomniałam Wam wczoraj napisać - podpytałam ją o czas 2go porodu i to jest prawda. 90% kobiet rodzi 2gie dziecko o połowę krócej Także mamusie, które oczekują swoich 2gich pocioech - nastawcie się na szybszy poród. Jak usłyszała, ze ja I dziecko rodziłam niecałe 5h to kazała mi przyjeźdzać do szpitala od razu jak będę czuła, że coś się dzieje Jej wyraz twarzy-bezcenny
|
|
|
#4167 | ||
|
Zakorzenienie
|
za 26t
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4169 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie odwidziało -on od początku mruczał że po co a na co iid ale miałam nadzieje, że w końcu pojedzie..a to dupa ![]() Cytat:
a na porodówke stwierdził, że sobie sami pójdziemy obejrzeć, że niby do kogoś w odwiedziny, nie wiem czy nas wpuszczą od tak?Cytat:
właśnie najbardziej o poród mi chodzi.. oddychanie ..jakieś wspólne ćwiczenia.. a tak to będzie stał przy mnie przy porodzie jak kołek i nie wiem czy będzie wiedział jak mi pomóc. Pewnie bardziej mnie będzie dodatkowo wkurzał niż pomagał.. ale ja juz przywykłam że myśle za nas dwoje i musze sobie radzic sama trudno i własnie najgorsze że godzinę przed wyjściem on mówi NIE.. od razu sie poryczałam ![]() Cytat:
no na pewno coś w tym jest.. najpierw to ta ciąża w ogóle do niego nie docierała, teraz jak jest brzuch no to juz ją unaocznił chociaż.. on nie jest zbyt wylewny więc może rzeczywiście sie wstydzi ze mną chodzić i robić jakieś dziwne ćwiczenia.. i na pewno myśli że jeszcze jest kuupaaa czasu.. a jakby nie patrzeć zostało 115 dni.. a nie wykluczam że urodzę wcześniej mówiłam mu wczoraj, ze czułabym sie pewniej po SR, że to ja bede rodzic i głównie opiekować sie dzieckiem nie on, więc niech to zrobi dla mnie itd..ale nic to nie dało.. na pocieszenie znalazł mi kilka filmów o SR na necie-mówi tu masz to samo.. i zapisałam sie na jakieś wirtualne porady położne, mają w mailach przychodzić najbardziej boli mnie właśnie zbyt małe zaangażowanie..inni tżci to całują brzuszki, martwią sie, z chęcia na wizyty jeżdżą a mój co? ze wszystkim łaska, to nie tego nie, temat wyprawki w ogóle go nie rusza, jak kupowałam ostatnio w promocji body to mnie tylko popędzał nawet torby nie chciał mi potrzymać ![]() teoretycznie mam 2 szanse jeszcze w marcu ze SR, czyli od 29-33 tc... |
||||
|
|
|
#4170 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale nie wiem chyba się jakoś nie wyspałam za bardzo mimo to. O może sobie później ryżyk z jabłkami domowej roboty zrobię. Dzięki za pomysł Cytat:
No i gratulacje za staż!!! Ja się pochwalę, że nasze szczęście przyjdzie na świat w naszą 9 rocznicę ![]() Cytat:
A na jakim filmie byliście?Cytat:
Od praktycznie października używam balsamu Palmers i oliwki Hipp ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:54.

kurde nagle mu się odwidziało??;/ co sie z tymi facetami dzieje... wiadome-koszty są... my w tym miesiącu na wizyty wydamy 500 zł... w ten piątek robię prenatalne dla spokoju, TŻ powiedział, że zróbmy... Ale sobie zamówił dysk przenośny... I pomyslałam-że skoro na takie rzeczy jest to i na dziecko będzie...

żeby poznał szpital - ogarnął co i jak i w razie czego pomagał. chciałabym też poznać położne które pracują w tym szpitalu.
zobaczymy

"no co mozemy czasem tak do niej powiedziec, dla jaj" 

to jego pomysl!)
super zakupy
Ślub 27. X. 2012
a na porodówke stwierdził, że sobie sami pójdziemy obejrzeć, że niby do kogoś w odwiedziny, nie wiem czy nas wpuszczą od tak?
ale niestety nie wiem co to mogło być