|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: O maleństwa się staramy i na dwie kreseczki czekamy :) Staraczki 2013r.
Cytat:
---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2463 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Cytat:
![]() Zakupy udane?? Ja też jestem na etapie wyboru zasłonek i firanek
|
|||
|
|
|
#2464 |
|
Wtajemniczenie
|
justiii87 - fajna historia
|
#2465 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2466 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny u mnie ok . Rano juz wszystko w porzadku, do lekarki zadzwonilam , powiedziala ze mam poczekac do wizyty piatkowej , bo poki nie ma jakies brzydkich uplawow wszystko jest dobrze. Mimo wszystko zadecydowalam dzis sama ze zaczynam prac luteine , i dalej wierze ze wszystko skonczy sie dobrze.
|
#2467 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() Na początku chciałabym się króciutko przedstawić: Ala lat 24. Od pół roku jestem najszczęsliwszą mężatką Wraz z TŻ doszliśmy do wniosku, że najwyzszy czas by powiększyć rodzinkę. Odwiedziłam dentystę, od początku roku łykam kwas foliowy... W czym problem... większość z was pisała, że bardzo denerwują was pytania typu "kiedy?" Mój problem jest niestety inny zamiast słyszeć tego typu pytania to ciągle słyszę uwagi w stylu: znajdź pracę, rób karierę, doróbcie się... zwlaszcza od rodziny TŻ... to bardzo smutne i przygnębiające, że dla niektórych ważniejsza jest kariera niż rodzina:/ Kurczę przecież jesteśmy dorośli i nikt nie jest głupi, gdyby nie było nas stać nie odważylibyśmy się na ten krok. Moi rodzice każą mi sie tym nieprzejmować ale to przykre jeśli jest sie porównywanym do kogoś innego. Znam przypadki gdzie młodzi dorobili się wszystkiego co potrzebne a później okazuje się, że nie mogą mieć dzieci... Ahhh co za życie... Przepraszam ale nie miałam sie komu "wyżalić":/ Ok koniec smętow... przede wszystkim chcialam pogratulować wszystkim zafasolkowanym i trzymam kciuki za staraczki, my bierzemy się do roboty od kwietnia juz nie mogę sie doczekać
|
|
|
|
#2468 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym na Twoim miejscu nie brała żadnych leków bez konsultacji z lekarzem, czasem taka nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu - przepraszam, za wyrażenie. ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Cytat:
Witam ![]() Nie przejmuj się gadaniem rodziny. Wy najlepiej wiecie co jest dla Was dobre i odpowiednie. |
||
|
|
|
#2469 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() 25.08.2012r."Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwych opcji. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co?? Od życia dostaniesz i tak to, czego kompletnie się nie spodziewasz." |
|
|
|
|
#2470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam ![]() Nie przejmuj się gadaniem rodziny. Wy najlepiej wiecie co jest dla Was dobre i odpowiednie. |
|
|
|
|
#2471 |
|
Wtajemniczenie
|
Trele_Morele - na twoim miejscu nie brałam bym żadnych leków, jeżeli nie konsultowałam z lekarzem, możesz sobie bardziej zaszkodzić niż pomóc, ale jak widzę wszystko w porządku, takie bóle mogą być wynikiem powiększania się macicy i nie muszą oznaczać nic złego.
---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- czarownica_21 - Witamy w gronie staraczek, rodzina się nie przejmuj, wy wiecie co jest dla was najlepsze, oni pomarudzą pomarudzą, dana za wygrana i przestaną, ważne że mąż jest z tobą a to najważniejsze.
|
#2472 |
|
Wtajemniczenie
|
Proszę nowe staraczki o przesłanie swoich danych do mnie to dopiszę was do listy
![]() Pozdrawiam
|
#2473 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
|
#2474 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Fikusek dodałam Cię już na listę ![]()
|
|
#2475 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Czarownica
![]() Ale mnie rozbawiłyście historiami ![]() My poznaliśmy się przez nk Siedziałam sobie już w IE i zastanawiałam się kto ciekawy mieszka w mojej miejscowości. Mój poprzedni kolega, który się do mnie zalecał zapomniał wspomnieć, że ma dziewczynę Na szczęście nawet się tym nie przejęłam (tylko trochę wkurzyłam), ale co tam buszowałam sobie po nk i zobaczyłam zdjęcie fajnego faceta w śmiesznych skarpetkach. Zrobiłam małe rozpoznanie - czy nie ma tam jakiś miłosnych komentarzy, a że był z Wrocka (który bardzo lubię) to miałam punkt zaczepienia Zostawiłam komentarz i jakie było moje zdziwienie, jak mi odpisał i tak się zaczęło. Pewnego razu jechałyśmy z koleżanką na małą wycieczkę nad morze i ja zapytałam czy nie chciałby się wybrać z nami. On powiedział, że masz czas (akurat to było niedługo po tym jak auto go potrąciło i miał złamany obojczyk i wiadomo mnóstwo czasu), powiedział wówczas, że rozpoznam go po czerwonej kurtce Przyszłyśmy z koleżanką na stację, szukam tej czerwonej kurtki - a on miał zieloną (heheh). Wyjazd był bardzo udany, jakoś gadało nam się tak jakbyśmy znali się wieki. Po około misiącu już byliśmy razem, a po dwóch wprowadził się do naszego mieszkania - miał swój pokój (tak w razie czego, bo nie wiedzieliśmy jak sprawy się ułożą), ale w sumie zamieszkaliśmy razem a tamten pokój sobie stał. Po dwóch miesiącach kupiliśmy wspólne autko Najlepsze jest to, że przyjechał miesiąc później ode mnie do IE i miał do PL, ale ponieważ mnie poznał to tak został i będzie już 6-ty rok.Do tego czasu moja koleżanka się śmieje i pyta skąd ja wytrzasnęłam swojego faceta czy to ze stronki www.ufoludy.pl. Zaznaczę, że znają się bardzo dobrze, a mój tż bardzo wesoły i zawsze z jakimiś śmiesznymi pomysłami wyskakuje. Przebojem była chyba bazooka na ziemniaki. Oświadczyny - 14 lutego dostałam bukiet ze 100 róż, ale tyle... może przez to, że byłam w pracy... a kolejnego dnia mieliśmy wolne, więc pojechaliśmy na wycieczkę do tego miejsca gdzie byliśmy wspólnie po raz pierwszy, no i tam na plaży uklęknął na kolano i zapytał czy będę jego żoną - byłam wtedy najszczęśliwsza na świecie i zaskoczona jak diabli. Oczywiście powiedziałam TAK ![]() Trele - ja też bym nie brała sama leków, ale mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, a te dziwne bóle... to w końcu masz małego człowieczka w sobie! |
|
|
|
#2476 |
|
Raczkowanie
|
witam drogie kobietki
![]() Hej Czarownica ![]() Strasznie fajne te Wasze historyjki Moja jest taka:W grudniu 2010 rozstałam się z facetem z którym byllam prawie 5 lat a od 4 byliśmy zaręczeni. Ja chciałam ślubu, kupiłam nawet suknię, ale on miał inne plany na przyszłość, w który niekoniecznie było dla mnie miejsce. Po trzech miesiącach "wolności" zarejestrowałam się na portalu randkowym gdzie m.in. poznałam pewnego księdza (!!!!), ale to inna historia. Pewnego kwietniowego dnia zauwazyłam nowego goscia na moim profilu. Obejrzałam zdjęcie i stwierdziłam, że całkiem całkiem. W dodatku mieszkał jakies 40km ode mnie. Jednak się nie odezwał. Na drugi i na trzeci dzień znowu był na moim profilu. Ki czort? Pomyslalam, ale sie nie odezwałam. On też nie. Traf chciał, że weszłam na nk a tam... wiadomość od... Czorta. Że bardzo chcialby mnie poznać itp. Popisalismy do siebie trochę, wymienilismy się nr telefonów. Codziennie potrafiliśmy rozmawiać po 2 godziny W końcu zdecydowalismy się spotkać. W parku pod fontanną Siedziałam sobie na ławeczce i czytałam książkę gdy nagle coś dużego przysłoniło mi słoneczko a później nieśmiało wręczyło mi kwiatka Spędziliśmy ze sobą cały dzień, umówiliśmy się na następny i naturalnie dostałam propozycję pójścia z nim na wesele jego najlepszegi przyjaciela gdzie D. mial być świadkiem. Niecały rok później jego przyjaciel był świadkiem u nas
|
|
#2477 |
|
Zadomowienie
|
Świetne te wasze historie zapoznawcze, lubię czytać jak ludzie na siebie trafiają
Justiii u ciebie to już chyba od urodzenia zapisane, że macie być razem ![]() czarownica witam u nas ![]() trele dobrze, że już nic się nie dzieje, brałaś luteinę już wcześniej? bo jeśli tak to nie powinno zaszkodzić, jak nie to może poczekaj na zdanie lekarza... Ja się zbieram pomału do moich podopiecznych z jednym muszę się porządnie rozmówić bo zaczął coś szaleć, z jednej roboty w drugą ale chociaż jakaś tam kaska dodatkowa jest
|
#2478 |
|
Zakorzenienie
|
Rokitka - mojej przyjaciółki siostra też poznała księdza na portalu, który proponował jej spotkania bez zobowiązań i w tajemnicy... po tym jak już się wydało, że jest księdzem i wiecie, żeby nie było bo ta siostra była dobrze po 30-tce.
|
|
|
|
#2479 | |
|
Konto usunięte
|
Super te wasze historie
Ja swoją opisze jak będę miała chwilę. Cytat:
|
|
|
|
|
#2480 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#2481 |
|
Zakorzenienie
|
Rokitka - dokładnie, ale taki niesmak zostaje co nie?
|
|
|
|
#2482 |
|
Raczkowanie
|
ah ten interent
![]() ja jak byłam przez ponad rok sama to też poznałam fajnego faceta przez portal randkowy ale zdążyliśmy się spotkać jedynie 3 razy, bo potem nastąpiła pamiętna dyskoteka ;DRokitka a mogę zapytać co odbiło temu Twojemu byłemu? ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Kasia, dzisiaj był kolejny test na LH i kreska jest coraz ciemniejsza
![]() 25.08.2012r."Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwych opcji. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co?? Od życia dostaniesz i tak to, czego kompletnie się nie spodziewasz." |
|
|
|
#2483 |
|
Raczkowanie
|
Zostaje.Masz rację. Niby wszyscy wiedzą co coniektorzy przedstawiciele kleru wyrabiają, ale slyszec a spotkac się z tym osobiście to różnica...
---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Didii-Szczerze? Nie wiem. Naszemu wspólnemu koledze powiedział, że męczył się ze mną :O Mam nadzieje, ze teraz mu lepiej I że jest szczęśliwy bo ja jestem. I to bardzo
|
|
#2484 |
|
Zakorzenienie
|
Ja lecę na solarium bo ostatnio byłam w październiku, a muszę sobie poprawić humor
poza tym nie wiadomo jak długo będę mogła jeszcze chodzić
|
|
|
|
#2485 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję dziewczyny za wszystkie miłe słowa
Macie rację nie ma się co przejmować gadaniem innych... zwłaszcza teściów ha ha![]() Didi dlaczego od kwietnia? Mój ginekolog powiedział, że należy brać kw. foliowy min 3 miesiące przed zajściem w ciążę. Ja zaczełam go łykać wraz z nowym rokiem, więc wychodzi na to, że 3 miesiące minie w marcu ![]() A poza tym mam problemy z anemią i muszę to jakos podleczyć..:/ apropo ginekologa ahhh tylko ręce zalamać, mieszkam w małym miasteczku i znalezienie dobrego ginekologa graniczy z cudem, będąc ostatnio na wizycie nie zrobił mi nawet usg (a przyszłam z bólami podbrzusza:/) Szkoda gadać poza tym powiedziałam mu, że mam gronkowca i to złocistego, masakra dość często łapię infekcje gardła i ucha, i gdy zapytalam szanownego pana lekarza czy to ma jakis negatywny wpływ na ciążę to mnie wyśmiał:/ Ot nasza kochana służba zdrowia:/ Zraziłam się do niego na maxa ale podobno jest to najlepszy gin w moim miasteczku:P |
|
|
|
#2486 |
|
Raczkowanie
|
to do dzieła ! kurde, czemu ja nie zamówiłam tych testów na all sama nie wiem czemu ale wole nie bo jak się nie uda (ptfu ptfu) to on zaraz bedzie doszukiwał sie problemów on juz prawie że gotowy iśc na badania czy wszystko z nim ok
|
|
|
|
#2487 |
|
Zakorzenienie
|
Czarownica - masz gronkowca? a masz jakiegoś dobrego lekarza rodzinnego? może coś on doradzi bo ja nie wiem czy to zupełnie nie ma wpływu.... choć zupełnie na tym się nie znam, ale to z pewnością nie jest zupełnie błaha sprawa.
|
|
|
|
#2488 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny nadrabiam i nadrabiam i nareszcie mi się udało uf...
![]() Wasze historie to dosłownie jak z jakiegoś filmu u mnie taki standard mój tż do dziś zero romantyzmu trochę mam mu to za złe chciałabym czasami żeby mnie jakoś pozytywnie zaskoczył![]() poznaliśmy sie przez gg, kiedy to ja miałam już narzeczonego ale jeszcze nic wielkiego nie planowaliśmy, był u mnie i popijał sobie na dworzu z moim bratem piwko a aj znudzona tym poszłam na kompa i się odezwał mój mąż haha pisaliśmy ze sobą codziennie a za tydzień się umówiliśmy, w tajemnicy przed wszystkimi, mamaie powiedziałam że idę do koleżanki i od razu coś podejrzewała pytąjąc "w takich szpilkach??" ![]() obecny wtedy facet chyba zaczął coś podejrzewac w końcu mu powiedziałam i się rozstaliśmy, ogólnie to ja bardzo byłam zmęczona tamtym związkiem prawie 3 lata, i się ciągle dusiłam. w sierpniu minęło 4 lata jak jesteśmy razem. Zaręczyny zaplanowaliśmy 1 stycznia 2010 roku, tak mój tż wymyślił że nowy rok i nowe plany, pierścionek dostałam 14 lutego 2010 roku a ślub zaplanowaliśmy na 1 września 2012 tak żebyśmy obydwoje już studia skończyli. No i tak wytrwaliśmy, jak zamawialiśmy salę czy zespół czy kamerzystę to wszyscy się dziwili że już na 2012 rok! a to tak szybko zleciało. kocham go nad życie justii przy twojej opwieści to się uśmiałam, naprawdę. A babcia mi kupiła firanko zasłonki- do kuchni i do pokoju takie o jakich marzyłam, kochana ta moja babcia ![]() trele też myślę że to powiekszająca się macica może dokuczac tak jak pisąły dziewczyny czarownica witaj wśród nas. powiem Ci że ja mam podobną sytuację nie pracuję a mieszkamy u teściów, tzn oni bardzo chcą wnuka, ale też chcą żebym pracowała(a ja niestety mam problemy ze znalezieniem pracy) swego czasu teściowa sama zaczęła mi coś łatwic i podpowiadała idź tu się spytaj. strasznie mnie to irytowało i wkurzało. Dałam na luz nie mam zamiaru przejmowac się nasze życie a najlepiej będfzie jak sama znajdę sobie pracę a nie ona mi bo wtedy wszystkim może by mówiła że to dzięki niej czy coś... ah te teściowe ![]() :pala :
|
#2489 |
|
Wtajemniczenie
|
Polska służba zdrowia kuleje owszem, tez się o tym przekonałam, ale angielska tez nie lepsza. Ja mam jakąs bakterię (nazwy nie pamietam ale będę musiała sobie przypomnieć) która jest niebezpieczna dla dziecka podczas porodu, bo jak się nim noworodek zarazi to może dojść do poważnych komplikacji i nikt nawet mi nie zaproponował badania w czasie ciąży a ja nie wiedziałam że coś takiego istnieje. Próbkę pobrano dopiero podczas porodu a wyniki dostałam jak córka miała tydzień, więc gdyby się coś z dzieckiem stało to nawet nie wiedziałabym dlaczego. Na szczęście wszystko było dobrze, a teraz będę wiedzieć, że przed porodem mam antybiotyki wziąć i po problemie. Trochę informacji od strony lekarza i uniknęłabym miesięcznego stresu czy z dzieckiem wszystko w porządku wrrr
.A co do tego gronkowca to ja bym zasięgła opinii innego lekarza, skoro ten nie był w stanie normalnie odpowiedzieć na pytanie
|
#2490 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() solarium zawsze poprawia mi humor, a od kąd planujemy potomka to się boję a nóż coś tam jest haha, ale chyba się wybiorę ![]() ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- Cytat:
moim zdaniem już możesz się starac 3 miesiące kwasu foliowego ok, ale zrobic dziecko też nie jest tak łatwo ![]() ja bym się już starała na twoim miejscu
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:01.

.

, w III klasie mój mądry TŻ nie wiedział jak ma się na mnie odgryźć na koniec szkoły to złapali mnie i moją koleżankę z ławki z kolegą i wymalowali Nam twarze markerem na czarno
no i gdy weszliśmy do domu poleciałam do łazienki i wzięłam ten test z jedną kreską i ze smutną miną wyszłam z łazienki.. pokazałam mu test i zrobił smutną minkę, już chciał mówić że nast razem się uda ale mu przerwałam i powiedziałam no co ty nie wytrzymałam i poleciałam na badanie z krwi (i tu trzeba dodać że nienawidze pobrań krwi, moje żyły się chowają i nigdy nikt nie może mi pobrać krwi, więc to moja życiowa trauma no ale czego nie robi się dla fasolki) i badanie powiedziało że bedziesz tatą, no i powiem Wam że zatkało go
KCIUKI DLA ANI 

25.08.2012r.

30.04.2011 r 
to do dzieła !
trochę mam mu to za złe chciałabym czasami żeby mnie jakoś pozytywnie zaskoczył