My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 9 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.9 8 16,00%
Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieciaki urodzą się wiosną! V-VI 2013, cz.9 28 56,00%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 cz.9 1 2,00%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.9 3 6,00%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.9 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.9 1 2,00%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.9 3 6,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-06, 19:16   #4321
sharpnowaja
Zakorzenienie

Dot.: My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Aaś - Maja i Ala też brałam pod uwagę, ładne
Mi imię Maja BARDZO się podoba. No ale TŻ powiedział jedno "a dałabyś na imię chłopcu Gucio?" no i temat Majki został zakończony

Paulina przykre że TŻ ma takie podejście. Ja bym bardzo chciała chodzić na sr ale u mnie właśnie wycofali a drugiej nie ma można tam się dowiedzieć wiele ciekawych rzeczy.

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
ja też :/ ale chyba skóra mi się rozciąga, bo są sine, czyli wychodzą stare ... ale paskudztwa ... już wolę na brzuchu, a te zrobiły się w takim miejscu że dekoltu głębszego już nie ubiorę ...
ja też mam sine ale u mnie na bank są nowe. Początkowo to się zastanawiałam czy to czasem nie popękane naczynka no ale jednak nie jak na razie mam na dole więc w staniku nie widać.

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
aaaa, wrzucam coś, byście się nie niepokoiły
objawy,które sa "normą"
Objawy fizyczne w siódmym miesiącu ciąży:
  • nasilającą się biaława wydzielina,
  • zaparcia,
  • zgaga i niestrawność,
  • bóle głowy,
  • ból podbrzusza i boku oraz pleców,
  • świąd brzucha,
  • sporadyczne skurcze Braxtona-Hicksa (są to skurcze macicy, zazwyczaj bezbolesne),
  • powiększenie piersi,
  • wyciekające mleko z piersi - siara (może pojawić w piersiach przed porodem i nie wyciekać lub pojawić się dopiero po urodzeniu dziecka),
  • żylaki na nogach i hemoroidy (żylaki odbytu),
  • wystający pępek,
  • spłycenie oddechu,
  • krwawienia dziąseł,
  • uczucie zatkania nosa.
7 miesiącu WITAJ
Stary 2013-02-06, 19:30   #4322
joooasia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Odstawilam się jak świnia na szczepienie i jadę na szkołę rodzenia a co!
Poplułam monitor I Padłam (PIP)

Jaś
joooasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 19:32   #4323
sharpnowaja
Zakorzenienie

nuna co do Twojej wyprawki:
Nigdy nie zrozumie po co termometr do wanienki
Co do maty to znam wiele osób które kupiły a i tak kończyło się na wrzuceniu tetry do wanienki a mata poszła w kąt.
Gąbka to dla mnie zbiorowisko bakterii.
To chyba tyle
No ale każdy kupuje co uważa i tak nam wszystkim wyjdzie "w praniu" co się przydało a co nie. W końcu każdy dzieciaczek jest inny

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
co do chusteczek mokrych- nie wiem ile kupic na poczatek w razie uczulenia
ja na początek kupię tylko jedno opakowanie, właśnie ze względu na uczulenie

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
najbardziej boli mnie właśnie zbyt małe zaangażowanie..inni tżci to całują brzuszki, martwią sie, z chęcia na wizyty jeżdżą a mój co? ze wszystkim łaska, to nie tego nie, temat wyprawki w ogóle go nie rusza, jak kupowałam ostatnio w promocji body to mnie tylko popędzał nawet torby nie chciał mi potrzymać wszystko na mojej głowie;/
na pocieszenie- takich TŻtów jak Twój to jest chyba większość. Mój na wizyty ze mną nie chodzi (czeka w samochodzie ), wyprawkę ogarnęłam praktycznie sama. Z tym że większość rzeczy dostaliśmy więc zakupów miałam stosunkowo mało. Ale wszytsko wybrałam sama bo "on wie że wybiorę dobrze" A ilość rozmawiania z brzuszkiem mogę policzyć na jednej ręce. Faceci już chyba tacy są.
Stary 2013-02-06, 19:39   #4324
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
na pocieszenie- takich TŻtów jak Twój to jest chyba większość. Mój na wizyty ze mną nie chodzi (czeka w samochodzie ), wyprawkę ogarnęłam praktycznie sama. Z tym że większość rzeczy dostaliśmy więc zakupów miałam stosunkowo mało. Ale wszytsko wybrałam sama bo "on wie że wybiorę dobrze" A ilość rozmawiania z brzuszkiem mogę policzyć na jednej ręce. Faceci już chyba tacy są.
tego naprawdę nie rozumiem mój aż kwiczy z radości jak wchodzi do gabinetu

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 19:59   #4325
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
gąbka nie potrzebna, bo to siedlisko bakterii, dodałabym jałowe gaziki do pępuszka, wodę morską, oczywiście jakiś żel do kąpilei 2 w 1, po co odrazu emolienty stosować, wkładki laktacyjne, śliniaki dużo.
oj tak, to bym dodała do wyprawki nuny

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Ooooo a jak ja bym chciała to też mogę liczyć na Ciebie? Strasznie spodobały mi się takie przegródki do szuflady - myślę, że mogą być przydatne, a na all strasznie drogo wychodzi......
mam te przegródki liliowe http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...631/#/60207026 (chociaż dla mnie to bardziej ciemny fiolet jak lilia) i w sumie to trzymam je na półce w łazience i w nich kosmetyki (łatwy dostęp a nie widać wszytskich szpargałów) i mała też już ma swoją półkę z tymi pojemniczkami- jeden będzie na pieluszki, drugi na kosmetyki itd. Są jeszcze w ikeii takie plastikowe zamykane http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20047450/ i w nich będę miała jakieś waciki itd

joasia za ciuszki

minikionka ja mam parę rzeczy 56 ale raczej nie skupiam się na tym rozmiarze

Kinga przytulam mocno. Musisz dużo leżeć
Stary 2013-02-06, 20:00   #4326
diabli
Zakorzenienie

wrocilam od endo. dwa guzki na prawym placie i jeden na lewym. ten najwiekszy jest duzy, ma 4cm...jutro o 13:00 biopsja wszystkich 3, wyniki pewnie za 2 tyg. najwczesniej. przebadane wezly chlonne i piersi.
i to co mnie zszokowalo - raczej wskazanie do cesarki, guzek podczas parcia moze uciskac na krtan masakra...ciekawe co na to wszystko moj gin. strach sie bac.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 20:02   #4327
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
ja też tego nie rozumie
no ale ma ze mną rodzić więc nie marudzę
Stary 2013-02-06, 20:05   #4328
joooasia
Raczkowanie

Cytat:
mój też zasmucił się bardzo, jak sie okazalo, że podczas kolejnej wizyty będzie w pracy.... aż mi się go szkoda zrobiło...

sharp, dziękuję

diabli trzymam kciuki, żeby było wszystko dobrze

Jaś

Edytowane przez joooasia
Czas edycji: 2013-02-06 o 20:09
Stary 2013-02-06, 20:13   #4329
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalka Pokaż wiadomość
Mam do Was pytanie:Czy któraś z was robiła jakieś badanie odnośnie tarczycy????
Na ostatniej wizycie poskarżyłam się że się źle czuję, słabnę w najmniej oczekiwanych momentach i kręci mi isę w głowie. |Gin stwierdził że pasuje zrobić włąsnie badania na tarczycę i nie zapisał mi jakie . Chciałabym je mieć na następną wizytę i Doooopa Miała z was któraś?
kalka, TSH (refundowane) i w ciazy podobno wazniejsze FT3 i FT3 (musisz sobie oplacic). ja zaplacilam 30zl

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

Cytat:
diabli jakbyś trafiła jakieś fajne półśpiochy na all to ja jestem tutaj
poszukam w ramach odstresowania i nie szperania w necie o guzach...ehh wyc mi sie chce
Stary 2013-02-06, 20:14   #4330
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
wrocilam od endo. dwa guzki na prawym placie i jeden na lewym. ten najwiekszy jest duzy, ma 4cm...jutro o 13:00 biopsja wszystkich 3, wyniki pewnie za 2 tyg. najwczesniej. przebadane wezly chlonne i piersi.
i to co mnie zszokowalo - raczej wskazanie do cesarki, guzek podczas parcia moze uciskac na krtan masakra...ciekawe co na to wszystko moj gin. strach sie bac.
o prosze a jednak , cholender ja w 2002 roku mialam biopsje bo mialam guzka i od tamtej pory nie badalam tarczycy a ty mialas usg?
kurcze mam nadzieje ze mi nie narosly, moje 2 siostry przez guzy maja usunieta tarczyce
dobrze ze juz wiesz co to
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 20:15   #4331
lonely_lady
Zakorzenienie

melduję się, że my już po wizycie. Zaraz spróbuję Was nadrobić, ale najpierw krótka relacja z wizyty:
Ciężarówek było dziś wyjątkowo dużo i opóźnienie u gina aż 1,5 h
Zbadał mnie na fotelu, pomacał wszystko i stwierdził, że jest idealnie, duper
zapytałam o szyjkę, bo nigdy nic mi o niej nie mówi. Powiedział, że szyjka długa i dobrze trzyma (cokolwiek to miało znaczyć, chyba ok ) popukał w nerki, obejrzał wyniki badań. Potem poszliśmy na USG, widziałam że mierzył obwód główki, ale nic mi nie powiedział bo zagadał się z Tż o samochodach
powiedział, że mały waży 750g
skakał jak szalony, boksował mnie i kopał dziwne, bo nic nie czułam, ja nie wiem jak on musi fikać kiedy czuję te kopniaki mocnoo
Gin podał mi numer fajnej położnej na NFZ chyba jutro do niej zadzwonię i wymienie moją Panią Basię na lepszy model, bo mnie zaniedbuje..
Podał też namiary na SR, ale mówił żeby się śpieszyć bo jest nawał chętnych
Kolejna wizyta 06.03.2013

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 20:25   #4332
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
ja też tego nie rozumie
no ale ma ze mną rodzić więc nie marudzę
oby, oby
Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
melduję się, że my już po wizycie. Zaraz spróbuję Was nadrobić, ale najpierw krótka relacja z wizyty:
zapytałam o szyjkę, bo nigdy nic mi o niej nie mówi. Powiedział, że szyjka długa i dobrze trzyma (cokolwiek to miało znaczyć, chyba ok ) popukał w nerki, obejrzał wyniki badań. Potem poszliśmy na USG, widziałam że mierzył obwód główki, ale nic mi nie powiedział bo zagadał się z Tż o samochodach
skakał jak szalony, boksował mnie i kopał dziwne, bo nic nie czułam, ja nie wiem jak on musi fikać kiedy czuję te kopniaki mocnoo
Gin podał mi numer fajnej położnej na NFZ chyba jutro do niej zadzwonię i wymienie moją Panią Basię na lepszy model, bo mnie zaniedbuje..

Stary 2013-02-06, 20:26   #4333
lonely_lady
Zakorzenienie

aaa no i jedyna negatywna informacja to z tymi żylakami. mówił że musimy je obserwować żeby jakiś zator się nie zrobił

Stary 2013-02-06, 20:27   #4334
Lublana
Zadomowienie

Ash, Vil, Kinga ja tez mam fenoterol i luteinęale słabo mi się nie robi, może dlatego, że mam minimalną dawkę. Parę razy tętno mi skoczyło, nie ma reguły kiedy, bo raz wezmę tabletkę i skoczy a innym razem nic, ogólnie dobrze znoszę, oby Wam minęło.

No i moja córeczka w 26 tc+1 dzień ważyła ok. 870 gteraz już pewnie ponad 900g ale patrzyłam na siatki centylowe i jest w środeczku, więc zapowiada się w okolicach 3500-3700g na finał

Edytowane przez Lublana
Czas edycji: 2013-02-06 o 20:38
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 20:28   #4335
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:

Justi, a Wasz Bartula ile ważył ostatnio

Stary 2013-02-06, 20:28   #4336
Paulina 87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Kochana, jeżeli Ty masz ochotę jeździć to po prostu tak zrób, dodatkowo masz kasę, bo już odłożyłaś, nie nadszarpnie to Waszego budżetu, a i uwierz mi, że 300 zł to wcale nie tak dużo znowu - często można to na raty rozłożyć, u mnie w mieście SR ponad 400 zł kosztuje, może się namyśli jak zobaczy, że Ty jesteś zdeterminowana i po prostu chcesz
jeszcze sie musze zastanowić, bo będzie mi przykro samej..
a po drugie zobaczymy co z moją szyjką i skurczami, bo gin musiałby wydać aktualne zezwolenie..
Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość

Rozumiem doskonale Twoje rozgoryczenie. Ja mam szczęście z TZ, on ma inny charakter, z natury otwarty i ciepły, ma łatwość w dostosowywaniu się do nowych sytuacji. Ale jakbym była na Twoim miejscu, to byłoby mi bardzo przykro. A może mogłabyś z nim pogadać o Twoich obawach, że też nie zawsze czujesz się pewnie w tym temacie i potrzebujesz jego wsparcia? Mam nadzieję, że da się przekonać
A, jeszcze jedno, z tego co piszesz on od pocątku kręcił nosem, a Ty liczyłaś, że jak przyjdzie co do czego to się zgodzi. Może w tym problem, on poczuł, że jego zdanie tez nie ma dla Ciebie znaczenia i się zbuntował? Warto to przegadać i decyzję podjąć razem.
probowałam rozmawiać ale on czuje że ja ide bo chce kase wydać i tyle a nie że na prawde mi to potrzebne. a z tym co napisałaś na końcu- to chyba tak jest właśnie... zbuntował sie, bo sie przeliczyłam, myślałam że po prostu postawie na swoim, jak zwykle..
Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
A co do linku to ten z pierwszej strony
http://szkola-rodzenia.pieluszki.pl/
a too już widziałam
zapisałam sie jeszcze na takie porady emailowe-25 lekcji, dzisiaj myślałam, że sie uśmieje.. dostałam lekcje nt tego że ciąża trwa 40tygodni i który tydzień to który miesiąć itd.. normalnie jakby na SR było to samo na 1 zajęciach to chyba bym żałowała..

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
wiesz co, u mnie to dłuższa historia. W 21tc wylądowałam w szpitalu właśnie przez te skurcze. Były bezbolesne, ale pojawiały się bardzo często, przynajmniej raz na godzinę i trwały do 10min... Leżałam 6 dni, dostawałam magnez dożylnie i nospę 3x2, ale szczerze mówiąc mało ta nospa na mnie działała. Jak wyszłam to skurcze się troszkę wyciszyły, zaczęłam brać nospę tylko doraźnie, i regularnie magnez. Teraz niestety wróciły ze zdwojoną siłą i zamiast nospy (która zupełnie nie działała) biorę fenoterol w dość dużej dawce, i będę go brać aż do czasu, kiedy maleństwo będzie mogło się bezpiecznie urodzić czyli przynajmniej do 37tc...
no to nieciekawie miałaś mnie coraz częściej ta macica twardnieje chyba zaczne liczyć jak zauważe, żeby potem ginowi powiedzieć.. też zaczęłam sobie brac dodatkowo magnez +B6 taki zwykle nie wiem czy dla kobiet w ciąży może byc ale innego nie mam i połówke nospy na wieczór przed snem, bo wtedy najczęściej mam skurcze
mam nadzieje, że to nie zwiastuje szybszego porodu..
Cytat:
moj mi ju kiedys mowil, ze przeraza go odglos z ktg i ze jak mi beda monitorowac tetno plodu podczas porodu to zejdzie na zawal
z brzuchem, widzialam ze na poczatku tez mial jakies opory zeby mnie tam dotknac. glaskal, a za chwile jakby sie mu przypomnialo i zabieral reke kilka razy mowilam mu, ze brzuch nie gryzie, ze nie musi go unikac. jak mala kopie biore czasem jego reke i daje poczuc. ale jak juz go skopie to zabiera i mowi, ze to dziwne :P
kilka dni temu lezalam w wannie, troche sie martwilam bo caly dzien nie czulam kopniakow. przyszedl zaczal polewac brzuch woda, troche po nim pukal i kopniaki sie pojawily powoli sie oswaja...dla nich to tez nowa sytuacja. nie kazdy facet jest taki, ze od razu placze czujac kopniaka moj tz kiedys pytal mnie czy nie mam problemu z przebraniem obcego dziecka - bylam niania (kupa :P). on niepewnie czuje sie biorac czyjes dziecko na rece...chociaz jak z takim wiekszym to niezle szaleje.
mam znajoma, ktorej maz do teraz nie przebral pieluchy (maja 3 dzieci). "nie bo nie, bo jemu smierdzi, bo zwymiotuje"...
daj mu czas rozmawiajcie!
.
heh no to nieźle.. widocznie faceci już tak mają..
my właśnie chybaza mało gadamy..

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość

Co do SR to zdania były podzielone.. Jedna koleżanka mówiła, żeby iśc to przynajmniej poczuje, że zrobiłam wszystko co się dało.. ale, że jej za wiele nie pomogła.. Z kolei siostra męża zachęcała ze względu na oddechy itp ( a sama rodziła przez cc) , więc nie wiem po co jej oddechy.. no ale nie ważne.. Ja idę, ale szkołę mam za darmo.. Jakbym musiała placić to pewnie bym się zastanawiała.. Jak już masz kasę odłożoną i chcesz to idź sama..
TŻ może na razie jeszcze jest wszystkim przerażony.. Ja jak mojemu powiedzialam, że chce do szkoly rodzenia i wogóle.. To on znowu coś, kolejny obowiazek, gdzie to on wrzuci w swój napięty grafik.. I było marudzenie.. Ale w koncu ustaliliśmy, że idziemy w marcu (ledwno zdąże ją skonczyc przed porodem)...
Może jak mu powiesz, że i tak sie zapisujesz i że zależy Ci na tym, żeby on w tym uczestniczył bo to w koncu i jego dziecko.. I ze to Ty wszystkie trudny ciąży i jeszcze gorsze trudy porodu musisz znosic, ze pojscie z Tobą na szkolę rodzenia to przy tym na prawde nie duży wysilek..
hehe fajne te przykłady koleżanek. w sumie też tak m.in o tym myślę, że w razie czego będę wiedziec że zrobiłam wszystko co mogłam.. no właśnie-co to za wysiłek w porównaniu z tym ile kobieta przechodzi;/ ehh To może ja też sie na marec zapisze... to byłby 7 miesiąc..

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
za takie teksty
super wszystko zobaczy w internecie, może oddechy i masaż to nie jets niezbędna dla niego wiedza, ale rozumiem, że wie jak pielęgnować pępek, kąpać, przewijać itp? bo ja np. nie i dlatego idę zresztą tam babka Ci patrzy na ręce i doradzi jak robisz źle

jak nie chce to niech się całuje i idź sam
ja tam mojego nie pytałam, czy chce tylko powiedziałam mu,że będziemy chodzić wtedy i tyle, to w końcu nie tylko moja sprawa nie
może myśli że nie będzie sie zajmował, nie mam pojęcia... chyba nie zdaje sobie sprawy z wielu rzeczy..

Cytat:
Napisane przez joooasia Pokaż wiadomość

dla Tż za gadanie o zbyt dużej ilości czasu...
a co do porodówki - czy szpital w ogóle może odmówić przyjęcia rodzącej??
może nie odmówią ale dochodzą mnie słuchy, że jak już fizycznie nie będzie miejsca to wyślą do innego miasta.. a wolałabym nigdzie ze skurczami nie podróżować w karetce;/
paranoja
Cytat:

dzięki
pocieszyłaś mnie heh

apropo tej całej SR i w ogóle...
teraz tak sie zastanawiam czemu o tą całą pielęgnację np jest takie halo. Co za filozofia umyć dziecko, nasmarować, ubrać i zdezynfekować pępek.. czy to naprawdę jest aż tak trudne czy matki tylko tak panikują a SR nabijają kase.. no bo ja juz nie wiem...
przecież wiadomo, że dziewczynke sie podciera od góry w tył albo że trzeba główke w kąpieli trzymać, myć na końcu żeby nie zmarzło itd.. już nie mówie o takich banałach jak temp. wody
no co oni mi więcej powiedzą? tak samo pępek.. to co mi położna doradzi to kupie albo spirytus albo inne specyfiki gazik jałowy i dezynfekujesz.. przecież dziecko to też człowiek a nie jakieś ufo..
Stary 2013-02-06, 20:30   #4337
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunka045 Pokaż wiadomość
Ogólnie to powiem wam świetną sytuację z dzisiejszego dnia dziś cieplutko to zamiast narciarki założyłam płaszczyk który ładnie podkreśla mi brzuszek Wyszłam z psem na dłuższy spacerek idę idę podchodzi do mnie jedna Pani i "przepraszam dziewczynko ale ile masz lat, że już w ciąży" Zatkało mnie no normalnie nie wiedziałam co powiedzieć wiem że młodo wyglądam ale żeby aż tak. Ja od razu śmiech i że 22. A ona do mnie Kochana nie dodawaj sobie wieku to już nie wstyd jak w liceum ma się dziecko ... Po tym to już wogóle no tak ma Pani rację w śmiech i poszłam dalej Starsza babeczka, u nas wogóle na osiedlu 3/4 ludzi starszych także będę miała wesoło coś czuję
dzieki kochana, poprawilas mi humor.
Stary 2013-02-06, 20:33   #4338
joooasia
Raczkowanie

Cytat:

Jaś
Stary 2013-02-06, 20:33   #4339
Paulina 87
Wtajemniczenie

Cytat:
heh
moj sie wzruszył lekko tylko jak gin na 1 usg stwierdził "ciąża jest" no i na 1 prenatalnym jak usłyszał że syn
no a teraz jest córka i może zmienił podejście heheh
a ogóllnie zawsze marudził że tyle po lekarzach trzeba jeździć
Cytat:
o qrcze..;/ niedobrze.. trzymam kciuki ja też chyba do endo powinnam chodzić bo biore euthyrox 50 ale gin mi kontroluje ..a usg tarczycy nie robiłam

Cytat:
750 to duży dzieciak ciekawe ile nasze przytyło, jesteś w 27 teraz? ja jak pójde będę w 26
Stary 2013-02-06, 20:36   #4340
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katherine271 Pokaż wiadomość
ja po wizycie, Diabli ,że my łeb w łeb to Ci powiem że moje waży 700g wiec Twoje może mniej więcej tyle samo ważyć wszystkie pomiary w normie itd. tylko siedzi sobie w położeniu miednicowym, pół ciąy był głową wdół a teraz siedzi i choć gin znów zaznaczył gdzie narządy płciowe ale powiedział chyba a u niego chyba to dla mnie dalej 50/50 wc
dzieki pamietam, ze polowkowe wagi mialysmy bardzo podobne (Ty chyba 423?), w takim razie Nelka moze miec te 700 teraz. zobaczymy ile bedzie 14go.
Stary 2013-02-06, 20:36   #4341
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cześć
Dopiero mam czas, żeby się odezwać i znowu masa zaległości, bo tyle naprodukowałyście Za niedługo trzeba założyć sondę, bo w tym tempie to jutro (ewentualnie w piątek rano) widzę nowy wątek Więc jak któraś ma pomysł na tytuł to pisać !!!

Mieliśmy dzisiaj oglądać 2 mieszkania, ale mamy przełożone na jutro i zamiast 2 będą 3 mieszkania + może 1 w poniedziałek i jutro z rana mam jeszcze z trzeciej agencji mieć telefon co dla nas znaleźli Muszę się znowu przyszykować na gorącą linię

A poza tym w końcu Ptyś się dzisiaj porządnie odezwał i ładnie kopał + pierwszy raz widziałam jak mi brzuch faluje

No i witam w 24 tc , czyli zaczynamy 6 miesiąc

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017

Edytowane przez JennyAniolek
Czas edycji: 2013-02-06 o 20:39
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 20:45   #4342
diabli
Zakorzenienie

Cytat:

ja dziś zrobiłam sok z jednego buraka, dwóch marchewek i niecałej połowy selera... z selera jest bardzo mało soku także nie masz się czego obawiać a jak kupowałam jednodniowe marchwiowe to często brałam z selerem, smaczniejszy był

jutro zrobię jabłko z buraczkiem
dzieki za podpowiedz, wrzuce sobie jablko z burakiem marchewkowy osobno, bo lubie. i do niego przemyce seler

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
mi zawsze kupowane pączki najmniej smakują w tłusty czwartek
tez tak mam, ale to dlatego, ze w ten dzien jest masowka i sporo traca na jakosci. mniej dzemu, smiatany...tluste i nie takie dobre jak w inne dni dlatego jutro sobie zrobie angielskie, a kupie tylko jakies dobre (np. z prawdziwa bita smietana) w sprawdzonej cukierni.

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

Cytat:
a co do ciuszków to ja mam trochę na 56, nie wydaje mi się abyśmy mieli mieć wieelkie dziecko no ale te 56 to takie... większe niż mniejsze jednak
ja tez mam troche 56 ale roznica w body 56 i 62 jest naprawde niewielka. sweterki, dresik kupilam wieksze, a body na pewno wykorzystamy, bo jak to lekarka powiedziala "mala bedzie wagowo przecietniakiem"
Stary 2013-02-06, 20:46   #4343
joooasia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
A poza tym w końcu Ptyś się dzisiaj porządnie odezwał i ładnie kopał + pierwszy raz widziałam jak mi brzuch faluje

za falujący brzuszek no i za 6 miesiąc
już nie mogę się doczekać, aż mój Jaś się tak objawi chociaż mam świadomość, że przez moją ogromną ilość tłuszczu na brzuchu ten moment może się odwlec...

Jaś
Stary 2013-02-06, 20:47   #4344
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
jeszcze sie musze zastanowić, bo będzie mi przykro samej..

apropo tej całej SR i w ogóle...
teraz tak sie zastanawiam czemu o tą całą pielęgnację np jest takie halo. Co za filozofia umyć dziecko, nasmarować, ubrać i zdezynfekować pępek.. czy to naprawdę jest aż tak trudne czy matki tylko tak panikują a SR nabijają kase.. no bo ja juz nie wiem...
przecież wiadomo, że dziewczynke sie podciera od góry w tył albo że trzeba główke w kąpieli trzymać, myć na końcu żeby nie zmarzło itd.. już nie mówie o takich banałach jak temp. wody
no co oni mi więcej powiedzą? tak samo pępek.. to co mi położna doradzi to kupie albo spirytus albo inne specyfiki gazik jałowy i dezynfekujesz.. przecież dziecko to też człowiek a nie jakieś ufo..
e tam, czemu smutno samej, tam gdzie chce rodzić SR jest o 13, więc będę chodzić sama w marcu, a od kwietnia będę chodzić z TŻ wieczorami,
mąż mojej koleżanki np. był z nią tylko na pielęgnacji noworodka, także nie wszystkie chodzą z mężami

ja myślę, że dziecko to nie ufo ale skoro mam czas i możliwość chce być jak najlepiej doinformowana
Stary 2013-02-06, 20:48   #4345
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
o to fajnie aczkolwiek sprawdziłam jeszcze na stronie swojej parafii, i oni chcą mieć wgląd do aktu urodzenia dziecka, więc pewnie po to żeby im się pierwsze imię zgadzało

mąż wrócił i dostał przedłużenie umowy cudnie, to zaraz zbieramy się na zakupy powydawać trochę kasy

Gratulacje dla męża
Cytat:
Uuu ale wieści przynosisz Musi być dobrze
Cytat:

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Cześć
Dopiero mam czas, żeby się odezwać i znowu masa zaległości, bo tyle naprodukowałyście Za niedługo trzeba założyć sondę, bo w tym tempie to jutro (ewentualnie w piątek rano) widzę nowy wątek Więc jak któraś ma pomysł na tytuł to pisać !!!

Mieliśmy dzisiaj oglądać 2 mieszkania, ale mamy przełożone na jutro i zamiast 2 będą 3 mieszkania + może 1 w poniedziałek i jutro z rana mam jeszcze z trzeciej agencji mieć telefon co dla nas znaleźli Muszę się znowu przyszykować na gorącą linię

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 20:49   #4346
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
jakby się tak dało to fajnie w sumie 2 imienia się nie używa, a patron gratis nie ma świętego Bartosza? chyba że patronem Bartoszów jest św Bartłomiej?nie znam się zupełnie na tym
skoro jest sw. Monitor, to Bartosz tez musi byc
Stary 2013-02-06, 20:50   #4347
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki za podpowiedz, wrzuce sobie jablko z burakiem marchewkowy osobno, bo lubie. i do niego przemyce seler
ja też kocham marchwiowy

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2013-02-06 o 20:51
Stary 2013-02-06, 20:52   #4348
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Odstawilam się jak świnia na szczepienie i jadę na szkołę rodzenia a co!
ogolilas swinskie raciczki?

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Poszłam się przejść do CH i zakochałam się w kurtce...
Aleee poszłam bez portfela, moze i dobrze
Ale i tak chyba po nią wrócę, bo w swoim stanie wielorybim, we wszystkim mi źle, a w niej się w sobie zakochałam
W h&m za 149 zł...
Musze teraz zniżkę skombinować
Nie ma któraś na poczcie?
pokaz jaka :P tez chce fajna kurtke, bo plaszcz powoli przestaje mnie ogarniac

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Wiecie może czy można jeszcze coś z tego serka co mi się wytrącil ze smietanki zrobić?? Sernik jakiś?? Szkoda mi to wyrzucać...
mozna zjesc go samego lyzeczka moze zuzyj do nalesnikow?
Stary 2013-02-06, 20:57   #4349
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

Hej
my po wizycie, chyba wszystko OK, mała waży 700 g, jesteśmy w 24 tygodniu. Spadam spać bo jestem wykończona Dobranoc
Stary 2013-02-06, 20:59   #4350
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
Hej
my po wizycie, chyba wszystko OK, mała waży 700 g, jesteśmy w 24 tygodniu. Spadam spać bo jestem wykończona Dobranoc
śpijcie dobrze

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości