|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: O maleństwa się staramy i na dwie kreseczki czekamy :) Staraczki 2013r.
Cytat:
no i wyszły dwie takie same kreski
|
|
|
|
|
#2522 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewuszki małż dzwonił, że na pare dni zamykaja budowę i za dwa tyg przyjeżdza na 4 może 5 dni
już w lutym...
|
|
|
|
#2523 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Fiona skoro zdecydowaliście się na kolejnego dzidziusia to sobie poradzicie. Niezależnie od czasów. Doskonale wiecie co Was czeka i mimo przeszkód, które kiedys tam mogą nastąpić chcecie iść naprzód. Tylko Was za to chwalić i podziwiać ![]() A dziadkowie mogą sobie i pomarudzić. Taki ich urok. Ale jak zobaczą maleństwo to na bank oszaleją na jego punkcie i wszystko pójdzie w zapomnienie ![]() A'propos ilości dzieci- moja mama wychowala dziewięcioro dzieci a ma teraz 49 lat (najstarsze 28, najmłodsze 13l) i dala sobie radę
|
|
|
#2524 | ||
|
Zadomowienie
|
[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;39084382]nie będziemy, tylko tak byłam ciekawa co mi wyjdzie
no i wyszły dwie takie same kreski [/QUOTE]no widzisz i już moglibyście się miłowac a tak trzeba czekac![]() ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Cytat:
tylko pogratulowac siły i wytrwałości rodzicom
|
|
#2525 |
|
Zakorzenienie
|
Fiona - to dziwne, bo dziadki zawsze pragną jak najwięcej wnuków, ale pewnie szybko im się odmieni
dobrze, że mąż przyjeżdża - ja bym nie dała rady tak na odległość, więc podziwiam Didi - ja czasami gram w xboxa z tż-tem - przeszliśmy Lego Indiana Jones i praktycznie całych piratów z karaibów - też lego - te gierki są super, a ile przy tym zabawy... czasem odpalamy też kinekta - ale po tym wszystkie zakwasy są, a bo to pogramy w siatkę, a to pobiegamy i inne różne zawody ![]() Rokitka - to masz dużą rodzinkę, fajnie tak! a mamę masz młodą na tyle dzieciaczków i ma kobietka siłę! Edytowane przez Malgos_12 Czas edycji: 2013-02-06 o 22:03 |
|
|
|
#2526 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podziwiam Twoja mame szacun serio. U mojej babci na wsi jest rodzina gdzie jest 11- ro dzieci i wszystkie dobrze wychowane---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Cytat:
Edytowane przez fiona27 Czas edycji: 2013-02-06 o 22:14 |
||
|
|
|
#2527 |
|
Zakorzenienie
|
Fiona - powiem ci, że czasem mnie dziwi, że rodzice/teście potrafią kręcić nosem, że ich dzieci decydują się na kolejne dziecko - w końcu jesteście dorośli i potraficie podejmować decyzje o losie swojej rodziny.
---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- właśnie mi się przypomniało, że po tych naszych zaręczynach mój tż zabrał mnie do restauracji, gdzie polubiłam oliwki była z widokiem na morze... ciekawa jestem czy jeszcze tam stoi?
|
|
|
|
#2528 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja jestem jedynaczka, więc moja mam się dziwi że chcę więcej niż jedno dziecko, ale ja wiem jak to jest być samemu i dlatego chcę żeby córcia miała rodzeństwo. Za to teściowa ma 10 rodzeństwa i sama wychowała trójkę, więc spodziewa się od nas kontynuowania tradycji wielodzietności, tylko że mi dwójka starczy, no chyba że urodzą się bliźniaki.
|
#2529 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja nie lubię oliwek---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Cytat:
ja mam dwóch braci chociaż mogłabym miec jeszcze siostrę, ale byłoby wesoło wtedy
|
|
#2530 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale trudno już, kupię tym razem apteczne a jak potrzebne będą w kolejnym cyklu to zamówię hurtowo na all wróciliśmy niedawno od znajomych, zamawialiśmy dziś sushi bo wszystkich naszła ochota i powiem Wam, że wieki tego nie jadłam i zakochałam się w tym jedzonku korzystam dopóki mogę mąż przed wyjściem mówi, że może ja bym dziś poprowadziła to on se piwko walnie. Powiedziałam żeby dał mi jeszcze moim winem nacieszyc się dopóki mogę to od razu odpuścił idę spać bo jutro do pracy nie wstanę a i tak ostatnio spóźniam się systematycznie bo rano podnieść się z łóżka nie mogę hehe.Dobranoc, kolorowych snów i przyjemnych owocnych wygibasków ![]()
|
|
|
|
|
#2531 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też jestem jedynaczką , a mój mąż jedynakiem... Dlatego chcemy mieć więcej niż jedno dziecko ![]() ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Cytat:
Super ,że mąż wcześniej wróci i troszkę z Wami pobędzie ![]() Może w tym czasie uda Wam się zmajstrować małego brzdąca
|
|
#2532 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie oglądam porodówkę, aż się łezka kręci w oku jak widzę te maleństwa
|
#2533 |
|
Zakorzenienie
|
Izetka - też nie lubiłam oliwek, ale te były w jakiejś super marynacie
zresztą oliwki zawsze smakują mi w tych ciepłych krajach a tak normalnie to raczej nie lubię i nie jadam ![]() Ja mam jednego brata, a tż ma siostrę i też byśmy chcieli mieć więcej niż jedno dziecko. Muszę wam powiedzieć, że po niektórych od razu widać, że to jedynacy
|
|
|
|
#2534 | |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
. Nie mogłam się dziś zwlec z łóżka. Wstawałam godzinę ![]() My też chcemy więcej niż 1 dziecko . Jak sytuacja finansowa, życiowa pozwoli to idealnie by było posiadać 3 dzieciaczków , a jak nie to i dwójką się zadowolimy ![]() Cytat:
|
|
#2535 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny masakra jak Was nadrobić? czytania na pół dnia
![]() super te wasze historie! witam Alę (czarownice) - nie przejmuj się głupim gadaniem. a co do starania, to zawsze sobie tak myślę, że ludzie zaliczają tzw. wpadki i nie biorą wystarczająco długo przed kwasu foliowego. dzieci rodzą się śliczne i zdrowe. Także tak jak ktoś wcześniej mówił, nie zwlekajcie!
|
|
|
|
#2536 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
Dziś obudziłam się z potwornym bolem w boku za chwilkę śmigam do lekarza:/ fiona27 nie wiem czy wszyscy teściowie tacy są czy tylko nam się tak trafiło zero wsparcia a jak już to z wielka łaską, której nie ukrywają![]() Rokitka1985 jejku moja mama ma 7 rodzenstwa i niesamowita jest chwila gdy wszyscy spotykają się w swięta ![]() Jeśli chodzi o liczbę dzieciaczków 2 napewno ale jak to moja mama mówi jaki to problem dolać kubek wody do garnka ![]() Pytanie z innej beczki, jak się dogadujecie z rodzeństwem waszych mężów. Bo ja z siostrą TŻ nie kłocimy się ale też nie darzymy się nie wiadomo jakim uczuciem... masakra a najgorsze jest to, że jak się spotkamy na jakieś uroczystości to jak słowo daję nie ma innego tematu jak praca i pieniądze Miłego dnia kochane![]() ---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- kasiuha witam witam ![]() macie rację, jak nic trzeba się brać do "pracy" |
|
|
|
#2537 |
|
Zakorzenienie
|
ja jakichs rewewlacyjnych stosunkow z rodzenstwem TZ nie mam. Nazwalabym je normalnymi. TZ ma 1 siostre ktora w tamtym roku skonczyla gimnazjum, a druga jest starsza ode mnie o rok
|
#2538 |
|
Raczkowanie
|
witam Was ciepło z gorącą kawką i pyszniutkim pączusiem z nadzieniem kokosowym
dzisiaj jak na tłusty czwartek przystało - tłusto i niezdrowo ![]() Kurcze, dla mnie to bardzo dziwne jak rodzice wtrącają się w życie swoich dzieci na tyle, że "radzą" im czy zachodzić w ciąże czy nie ... Bardzo nieładnie i mi byłoby bardzo przykro. Z resztą jak przy jakiś rodzinnych imprezach babcia męża albo moja mama wypali, że przydałby się mały brzdąc w rodzinie (patrząc na nas) w końcu to mimo że ja też chcę - nie drążę tematu tylko zbywam je bo przepraszam ale nikt mi do łóżka zaglądać nie będzie. Wogóle dziwi mnie podejście niektórych rodziców do swoich zamężnych/żonatych dzieci. Jeśli dwoje ludzi stanowi oddzielną rodzinę - mąż i żona to nikt nie powinien w ich życie ingerować i coś narzucać. Młodzi poradzą sobie raz lepiej raz gorzej ale poradzą. Owszem rodzice mogą coś doradzić, podpowiedzieć ale broń Boże dyrygować i włazić z butami do życia. Powiem Wam, że wprowadzając się do naszego mieszkania miałam lekkie obawy co do rodziny męża i do mojej - bo mój rodzinny dom znajduje się 1,5 km dalej. Bałam się nalotów mojej mamy bez zapowiedzi (bo przecież tak blisko ma) ale w ciągu 2,5 roku niezapowiedzianie odwiedziła nas raz, przypadkiem Bałam się wtrącania się babci z dołu - podpytywała nas gdzie jedziemy raz - zbyliśmy ją grzecznie. Zapytała co za awantura była ostatnio - zbyliśmy grzecznie, 3 raz nie zapytała bo wiedziała gdzie są granice Zmieniliśmy zamki w swoich drzwiach (nasze, dziadków i teściowej drzwi były takie same, z tymi samymi wkładkami) to po cichu pogadali, że się odcinamy a za tydzień poprosili męża żeby im też wymienił Także myślę, że jak młodzi postanowią iśc przez życie własną ścieżką to wszystko się da - nie można tylko dać sobie wejśc na głowę nie rozpętując wojny przy tym kurcze sorry jakoś tak mnie taka refleksja naszła ![]() Didi jak tam dziś teścik LH, pewnie testowa jeszcze ciemniejsza ?
|
|
|
|
#2539 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja do porodówki już nie dotrwałam, bo mnie łamało spanie....za to oglądałam "izbę przyjęć" ale był jakiś taki smutny odcinek :/ Małgoś ja kocham oliwki, pod każdą postacią i wszystkie ale fakt, w ciepłych krajach smakują bosko i są zupełnie inne niż te "nasze"Kasia - sushi to moja miłość, jadam rzadko, bo nie mam z kim i ceny też są dosyć wysokie....jedynie szwagierka podziela moje smaki....reszta kręci nosem ;P czarownica - mój ma brata i siostrę....i o ile z bratem dogaduję się świetnie (nazywa mnie najlepszą bratową ) o tyle siostry nie cierpię, jest niezrównoważona psychicznie, ale to temat nie na forum ![]() ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Kasia dzisiaj jeszcze nie robiłam, bo ponoć powinno się robić dziennie o tej samej porze, a mi ta pora wypada około godz. 16tej, ale tak jak pisałam zmiany są widoczne po tych trzech dniach.....także dzisiaj wieczorem akcja animacja ![]() ---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- też zjadłam dwa pączki i już mnie trochę zmuliło, wogóle dzisiaj jakich h...y dzień jest, wstać się nie chciało, ziewam, nawet kawa nie pomogła....a u Was jak? poza tym idę dzisiaj do gina i już jestem posrana, u faceta nigdy nie byłam, wiem że to nic takiego ale tak już mam....denerwuję się..... odkąd zaczęliśmy się starać na serio o bobaska to zaczęłam maksymalnie wsłuchiwać się w swoje ciało.....i od wczoraj okropnie ciągnie mnie prawy jajnik....myślicie że to zapowiedz zbliżającej się owu?
![]() 25.08.2012r."Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwych opcji. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co?? Od życia dostaniesz i tak to, czego kompletnie się nie spodziewasz." |
|
|
|
|
#2540 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Obyś trafiła na fajnego lekarza ja osobiście wole facetów są delikatniejsi i mam nadzieję, że ty się nie zawiedziesz
|
||
|
|
|
#2541 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cytat:
, o ile torbiele pójdą won to będziemy działać. Coś dużo tych czynnkiów się uzbierałoCytat:
Cytat:
![]() Dobrze rozumiem, że przyspieszasz staranka ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Cytat:
też chciałabym bobasa, o ile finanse pozwolą, pomarzyć można....Kasiunia8998 co do wtrącania, moi rodzice nie wtrącają się w mój związek, ale mogą mieć swoje zdanie jak każda z nas, po prostu wiem co myślą, a jak bedę w ciąży to i tak będą sie cieszyc razem z nami. Wiem, że nie piszesz tego personalnie, a ogólnie.... , ale miałam potrzebę wypowiedzenia, że nikt mi do " łóżka nie wchodzi" Dodam, że z rodzicami mam bardzo dobry kontakt i zawsze mówimy sobie co nam "na duszy leży"
Edytowane przez fiona27 Czas edycji: 2013-02-07 o 09:46 |
||||
|
|
|
#2542 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Nadrobić Was to cud. ale się udało. U Nas jeśli chodzi o poznanie i zaręczyny nie było jakoś romatycznie. Poznaliśmy na koncercie Feela, Mąż był w pracy i wpuścił mnie na koncert z koleżankami. a mój tata i On pracowali w jednej firmie. I zwrócił na mnie uwagę. Poprosił tatę o nr telefonu do mnie i tak się zaczęło. Ale przez 3 lata Nasz kontakt był tylko smsowy i telefony czasem. Bo oboje byliśmy w innych związkach. Czasem się spotkaliśmy i to wszystko. Nie podobał mi się. I kiedy ja zerwałam w końcu z ówczesnym facetem spotkaliśmy się i w ciągu jednego dnia zaiskrzyło. 26 września 2010 zaczeliśmy się spotykać, na święta Maż się oświadczył. a 17 września 2011 wzieliśmy ślub ![]() Zjadłam sobie pączka póki co jednego... Mąż śpi po nocy, a ja sama nie wiem co będę robić. Nudzić się jak zawsze... Mam focha na Męża, bo jak jest chory to marudzi jak baba, ma do mnie pretensje wieczne, nic mu nie pasuje. Zostawił ostatnio obrączkę w pracy i dzisiaj miał ją zabrać. Rano wchodzi, nie ma jej...to mu mówię o tym, a On że jest w samochodzie. I zaczął gadać, że co chodzi Ci że ona tyle kosztowała??? No żesz...myślałam, że zabiję...Jaki On nie kumaty jest.Nie będę się do Niego odzywała, ciekawe kto pierwszy się przełamie...
|
|
|
|
#2543 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i także szanuje to, że każdy ma prawo mieć własne zdanie ale trzeba pilnować granic moja mama np. też często myśli inaczej niż ja ale na koniec dodaje "ale zróbcie jak sami uważacie bo to wasza sprawa".
|
|
|
|
|
#2544 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
niestety już jej nie ma....ale jak żyła to też miała nosa, zwłaszcza do facetów którzy koło mnie się kręcili hehe mój tata się nie wypowiada, teściowa też nie ogólnie decydujemy o wszystkim sami ![]() ale wiecie czego się boję.....jak nie daj Boże (tfu tfu tfu) będziemy musieli się starać o dzidzię dłuższy czas i zaczną się te pytania, a kiedy? a czemu? już czas itp.....to mi chyba żyła pęknie jak tak mi będą gadać ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Cytat:
![]() 25.08.2012r."Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwych opcji. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co?? Od życia dostaniesz i tak to, czego kompletnie się nie spodziewasz." |
||
|
|
|
#2545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2546 |
|
Zadomowienie
|
Witam z poranną kawką i pączkiem
![]() U nas na szczęście mamy się nie wtrącają w nasze decyzje- owszem czasami powiedzą co myślą na dany temat ale to wszystko nie ma żadnych nacisków, umoralniania i tym podobnych sytuacji.
|
#2547 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
didi przykro mi z podowu mamy.... dużo dorosłych ludzi mówi właśnie, że nadal brakuje im tej troski matczynej .... ale mamy nikt nigdy nie zastąpi ... Co do tych pytan "dlaczego sie nie staracie, kiedy będzie dziecko" - to ja właśnie to przechodze. Koleżanki pytają, dalsza rodzina na zlotach rodzinnych także ... a ja ich zbywam głupimi odpowiedziami bo co mam powiedzieć, że słuchajcie staramy się pół roku i nic? Nie chcę współczucia i coraz bardziej bolą mnie te pytania. |
|
|
|
|
#2548 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ostatnio mój mąż by ł przeziębiony to gorzej niż z dzieckiem a co do obrączki to do pracy nie nosi bo taka praca, ale jak gdzieś jedziemy to gdybym na palec nie włożyła to nie wie że ma.
|
|
#2549 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Cytat:
bo mój mąż nie nosił i jak ja zdjełam to on założył Edytowane przez fiona27 Czas edycji: 2013-02-07 o 10:30 |
||
|
|
|
#2550 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja mam już 28 lat, mój 30 więc wg innych "nie ma co czekać"....ale jak zaczyna się gadka to jak wszystkim mówię, żeby nie byli pewni, że to takie proste (jak się właśnie chce).....to oni....ale co Ty opowiadasz! nosz kurna jak słyszę takie coś to mnie już krew zalewa.....a jedna moja znajoma ze studiów ostatnio wypaliła, że "nie ma nic łatwiejszego niż zrobienie dziecka" - już widziałam swoją pięść na jej twarzy - ale grzecznie się uśmiechnęłam i powiedziałam że mam inne zdanie (pominęłam fakt że jest młodą mężatką i jakoś też ciąży u niej nie widać!)a co do mamy to już 5 lat minęło i żałuję, że nie mogła poznać mojego męża, bo wiem że jej by się bardzo podobał
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:25.

bo juz jedno mam i chyba myślą, że to wystarczająco jak na te czasy...

już w lutym...

30.04.2011 r 
14.04.2012 r 
szacun serio. U mojej babci na wsi jest rodzina gdzie jest 11- ro dzieci i wszystkie dobrze wychowane

, o ile torbiele pójdą won
ale mamy nikt nigdy nie zastąpi ...