Wakacyjne Mamy 2012 (XXI) - część VI - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-07, 09:53   #3841
prince_polo
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXI) - część VI

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
odezwał się grubas

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
To Twoja fota?
Cytat:
Napisane przez allebazi Pokaż wiadomość
a
na tym avku to Ty?
no a co nie podobna?

ta jasne, chciała bym ja nie wiem czy bym tak nogi uniosła

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 09:55   #3842
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Bo W. budzi się co 2 godz i zjada tak ze 30 ml. Jak to u Was wygląda jeśli dziecko budzi się często w nocy to za każdym razem robicie nowe mleko czy podgrzewacie?
a może on nie jest głodny tylko chce się napić nie koniecznie mleka?

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Ciastek, nie przesadzaj, myślę że jak bym się tak spięła to umiałabym tak zrobić, oczywiście pewnie nie na długo
Stary 2013-02-07, 09:56   #3843
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
no własnie moja jak sie przebudza daje Jej piciu i spi dalej.

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2013-02-07, 09:57   #3844
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
no własnie moja jak sie przebudza daje Jej piciu i spi dalej.
ja też tak robiłam wcześniej że jak mała w nocy płakała, to biegłam w amoku robić mleko, ale tż dał jej raz picia, napiła się i zasnęła. Więc teraz jak się przebudzi dostaje pić i idzie spać.
Stary 2013-02-07, 10:01   #3845
katja_22
Zadomowienie

Cytat:
ja ważę 58-59 niby mniej niż przed ciążą o 2 kg ale niesamowicie wkurza mnie wystający brzuch

dziś pobudek 4 zawsze to mniej o 2 . Cały czas się zastanawiam czy nie skończyć odciągania bo wracam niedługo do pracy a i młody coraz częściej sam ciągnie, no i mam ochote sprawdzić czy te pobudki nocne to nie przypadkiem chęć przytulenia się do cyca, ale jeśli nie to nie wyrobie z robieniem mm.Bo W. budzi się co 2 godz i zjada tak ze 30 ml. Jak to u Was wygląda jeśli dziecko budzi się często w nocy to za każdym razem robicie nowe mleko czy podgrzewacie?

Tak czytam Wasze posty i wychodzi mi na to że nie wiele z Was wróciło/wraca do pracy. Większość albo zostaje w domu albo pracuje z domu. A te które wracają z kim zostawiacie maluchy. Ja n szczęście mam mamę na emeryturze
No troszkę wkurza, że brzuch wygląda inaczej niż wcześniej, ale w sumie mało się tym przejmuję Póki co jeszcze hormony macierzyństwa działają :P jestem zapatrzona w to moje cudo, które teraz śpi w łóżeczku i nic więcej się nie liczy

U nas z pobudkami różnie, z jedzeniem też Ale w kwestii mm nie pomogę, bo mój na cycku w nocy Wydaje mi się jednak, że trzeba by wtedy wylać i szykować nowe... Chociaż może wtedy inaczej to wygląda i pobudek jest mniej

Masz szczęście, że masz z kim zostawić dziecko Ja póki co powrotu nie planuję, inna sprawa, że już nie będzie do czego wracać. Będę myśleć za jakiś czas...

A właśnie... może pić się chce. Mój to jeszcze czasem się wierci, bo mu za ciepło...

Edytowane przez katja_22
Czas edycji: 2013-02-07 o 10:05
katja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 10:04   #3846
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Też uwielbiam ruskie ale ja idę na latwizne biorę od mamy Robi boskie pierogi. A jak juz się weźmie to lepi tak z 200 bo dla mniejszej iilości nie ma co się babrac

Moje pączki wszystkie są niskokaloryczne Hehe kaloriami się nie przujmuje chociaż powinnam. Drażnią mnie dopiero jak widzę na opakowaniu czegoś dobrego do jedzenia wielki napis z wartością kaloryczna produktu
Chociaż jak jeszcze trochę poczytam że jedną druga i kolejna z Was chudnie to może też się zmobilizuje i zacznę zwracać uwagę na te przeklete kalorie
Kiedyś też tak robiłam pierogi Ale będąc w domu próbuje różne rzeczy robić i wcale to nie takie trudne

Ja też staram się nie czytać tego ile coś ma kalorii chociaż to bardzo trudne

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
Hejka

witam się ciepło
u mnie wczoraj odbywało się malowanie kuchni i wielkie w niej porządki, dlatego też tylko nadrobiłam wieczorkiem i poszłam lulu

Lilka wczoraj miała marudne popołudnie, ale to pewnie dlatego, że na dworze nie była....wyglądało to wręcz na lęk separacyjny, bo jak tylko się od niej oddalałam to płakała....ale dziś już normalnie....

za to noce teraz troszkę zarywamy, tzn. budzi się zwykle koło 6 w poszukiwaniu smoczka i się kręcie, w efekcie ląduje pomiędzy Nami w łóżku i już wtedy śp spokojnie, zwykle do 8,30-9.....szantażystka:brzyda l:

a dziś Lilutka kończy PÓŁ ROCZKU
no i z tej okazji dla każdej po pączusiu
U nas rano jest podobnie - kręceni i mruczenie a jak ląduje w naszym łóżku to zasypia natychiast

dla Liluni

Cytat:
dziś pobudek 4 zawsze to mniej o 2 . Cały czas się zastanawiam czy nie skończyć odciągania bo wracam niedługo do pracy a i młody coraz częściej sam ciągnie, no i mam ochote sprawdzić czy te pobudki nocne to nie przypadkiem chęć przytulenia się do cyca, ale jeśli nie to nie wyrobie z robieniem mm.Bo W. budzi się co 2 godz i zjada tak ze 30 ml. Jak to u Was wygląda jeśli dziecko budzi się często w nocy to za każdym razem robicie nowe mleko czy podgrzewacie?

Tak czytam Wasze posty i wychodzi mi na to że nie wiele z Was wróciło/wraca do pracy. Większość albo zostaje w domu albo pracuje z domu. A te które wracają z kim zostawiacie maluchy. Ja n szczęście mam mamę na emeryturze
Ja mam w nocy jedną lub nie mam ani jednej pobudki. Jak się budzi to daję mu smoczka bo jak go zassie to widzę czy głodny czy w czym innym problem Robię w nocy ok 150ml mleka i zwykle zjada wszystko (kilka razy musiałam jeszcze trochę dorobić). Nigdy nie podaję drugi raz tego samego mleka bo zwykle po takim karmieniu budzi mi się po 3 lub 4 godzinach więc i tak wtedy już nie mogę.

Ja wracam do pracy 18 marca Będę dojeżdżać 70km (czyli w jedną stronę ok. 1h). Z małym będzie tata na zmianę z babcią. A od września potrzebna będzie opiekunka bo długo się tak nie pociągnie. Żłobek odpada.

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 10:08   #3847
PaulaCooper
Raczkowanie

Cytat:
ale super ja już chyba zapomniałam jak to jest

na tym avku to Ty?

no mój ma tak samo i też czasem myślę że fajnie by było jakby prąd wyłączyli

ja ważę 58-59 niby mniej niż przed ciążą o 2 kg ale niesamowicie wkurza mnie wystający brzuch

Mnie tez wkurza wystający brzuch. Z tym że u mnie jest sporo - ok. 15kg po ciąży, wazylam sie wczoraj.
Najwięcej się właśnie na brzuchu odlozylo....
Jak pobudki sa częste to tylko odgrzewam. Ale nie dłużej niż przez 4 godziny.
Niby mówią że mleko może stać godzinę ale z tego co sprawdzałam I czytałam na necie to do 4h było dobre.
Inna sprawa jest taka, ze jesli ci się nir chce chodzić do kuchni to daj sobie kolo lozka podgrzewacz z butelka z woda I naszykuj gotowe, odmierzone mleko. Pozniej tylko wsypujesz i gotowe

Ja na czas pracy zostawiam dzieci z mama tz, a ze pracuje od poludnia do wieczora to po paru h mojej nieobecności tata przejmuje dzieci

Teraz sobie podliczylam że moje dziecko dzisiaj w nocy dostało to samo mleko po 2h. I bylo ok. Wydaje mi sie ze tak najlepiej bo staram sie przypomnieć sobie max czas ale nic mi do glowy nie przychodzi ale tak jak pisalam na necie pisza ze do 4 h podaja mleko

Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
PaulaCooper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 10:11   #3848
karolka110
Wtajemniczenie

czym smarujecie pupki swoich Maluszków??
ja wciąż mąką ziemniaczaną, która fajnie działa, ale jej użytkowanie mnie już trochę męczy, wiecznie się gdzieś rozsypie.....

smarujecie czymś zagłębienia fałdek na udkach??bo Lili miała wczoraj jedno zagłębienie zaczerwienione, ale posmarowałam Bepanthenem i już ok.....do tego rowek dupki z tyłu na pleckach ma niemal wciąż zaczerwieniony, pomimo smarowania....
Stary 2013-02-07, 10:13   #3849
allebazi
Rozeznanie

Cytat:
próbowałam niejednokrotnie dać wody wypił owszem ale i tak się kręcił dopóki nie dostał mleka
Stary 2013-02-07, 10:15   #3850
nitka_88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
No to faktycznie ładne daty .

Słuchajcie, wczoraj zdarzył się w moim mieście wypadek...
Zginęli znajomi szwagra mojej siostry... Dla rodziców to tragedia - trójka dzieci nie żyje a czwarte walczy o życie - artykuł: http://www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll...TA12/130209596
Straszna tragedia
Cytat:

Hej Dziś noc z tylko jedną pobudką spanie na brzuszku czyni cuda

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 10:15   #3851
katja_22
Zadomowienie

Cytat:
ja wciąż mąką ziemniaczaną, która fajnie działa, ale jej użytkowanie mnie już trochę męczy, wiecznie się gdzieś rozsypie.....

smarujecie czymś zagłębienia fałdek na udkach??bo Lili miała wczoraj jedno zagłębienie zaczerwienione, ale posmarowałam Bepanthenem i już ok.....do tego rowek dupki z tyłu na pleckach ma niemal wciąż zaczerwieniony, pomimo smarowania....
Ja po kąpaniu oliwką smaruję te strategiczne miejsca
a tak to sudocrem - jak pamiętam i widzę taką potrzebę...

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
Straszna tragedia
Przeczytałam początek i aż mnie ciarki przeszły. Nawet nie potrafię sobie wyobrazić co mogą czuć rodzice... Tak nagle, w jednej chwili stracić troje dzieci i walczyć o życie czwartego... Wolę nawet nie czytać, bo nie mam do tego nerwów. Codziennie niemal słyszy się o jakiejś tragedii...

Edytowane przez katja_22
Czas edycji: 2013-02-07 o 10:26
Stary 2013-02-07, 10:17   #3852
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:

ja teraz smaruję kremem bambino, bo mi się skończyło do pupy, czekam na krem bubchen czy jakoś tak, koleś ma napisane że 2 dni realizacji a ja już czekam 5
a fałdek nie smaruję, smarowałam jak miała odparzone , teraz nie ma więc nie smaruję
Cytat:
próbowałam niejednokrotnie dać wody wypił owszem ale i tak się kręcił dopóki nie dostał mleka
może się kręci bo przyzwyczaił się do mleka? Nie wiem, a jak się kręci to płacze? Jak nie płacze to może mu nie dawaj to z czasem się przyzwyczai...
Stary 2013-02-07, 10:23   #3853
PaulaCooper
Raczkowanie

Cytat:

Ja niczym. Od czasu do czasu daję krem na odparzenia z hippa.

Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
PaulaCooper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 10:24   #3854
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
ja też tak robiłam wcześniej że jak mała w nocy płakała, to biegłam w amoku robić mleko, ale tż dał jej raz picia, napiła się i zasnęła. Więc teraz jak się przebudzi dostaje pić i idzie spać.
ja probowalam dac pic ale pluje herbatka chce mleka i juz

Cytat:

ja mam:
nivea przeciw odparzeniom,
sudocream,
bepanthen,
masc robiona w aptece
a najczesciej smaruje niczym ma;y jeszcze nie mial nigdy odparzenia. uzywam pampersow i chusteczek pampers sensitive

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 10:51   #3855
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
ja serio ani jednego i nie będę jadła
Stary 2013-02-07, 10:57   #3856
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:

kremem przeciw odparzeniom babydream. A jak czasem zdarzy się jakieś zaczerwienienie (najczęściej przy zielonych kupach) to alantanem zielonym, wtedy szybciutko się goją i wracamy do babydream. Obecnie uważam ten zestaw za idealny

fałdek nie smaruję, bo nic się nie dzieje. Ale jak Lu dużo ulewała to ślimaczyły się fałdki pod brodą, zasypywaliśmy je talkiem

Cytat:

Hej Dziś noc z tylko jedną pobudką spanie na brzuszku czyni cuda
znamy to

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 11:03   #3857
bebe1987
Rozeznanie

Cześć,

Ciastuś a ja Tobie zazdroszczę pierożków . Avek super!
Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Hej
Nocka dobra ale nie najlepsza jakie były. Młody po wieczornym jedzeniu kaszki o 22 zgłodniał o 4.40. Pojadł i poszedł spać. Obudził się ok. 7.30 a ja razem z nim. On radosny jak skowronek, ja z bolącą głową. W ogóle to nie wiem o co biega bo ostatnio mnie często głowa boli. A wcześniej to mnie bolała bardzo rzadko. W każdym razie myślałam, że dziecię głodne. A gdzie tam! Chciał być przytulony i zasnął
W efekcie - on śpi, ja piję kawę i wmuszę w siebie jedzenie bo nie chce mi się zupełnie jeść.

Zgadzam się. Tragedia z tym śniegiem. Ileż można? Czyżby się miało sprawdzić przysłowie - idzie luty podkuj buty??? Ja dziękuję.
Moja spała od 21 do 7:30 (w śpiku dałam jej mleczko o 23) i juz była wyspana . Zastałam ją rano na brzuszku, poszłam się umyć i wracam a ona już na pleckach przykryta ładnie kołderką i bawi się konikiem z FP .

U nas zero śniegu, świeci słonko i temperatura pokazuje 2,5 stopnia C.
Zaraz idziemy na spacerek.

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Bebe cudowne uczucie czuć Szkrba w brzuszku

Cytat:

Cytat:
Bebe gratulacje ruchów

Cytat:
Bebe, współczuję tego wypadku, aż nie mogłam się opanować
Straszna tragedia, nawet nie umiem sobie wyobrazić co czują rodzice...

Cytat:
ale super ja już chyba zapomniałam jak to jest

Jak to u Was wygląda jeśli dziecko budzi się często w nocy to za każdym razem robicie nowe mleko czy podgrzewacie?

Ja robię nowe mleko. Jak nie wypije wszystkiego to wylewam resztę, bo mleko 2 jest tłuste i trzeba dobrze umyć butelkę i smoczek, jak mleko dłużej postoi to zostaje taki brzydki tłusty nalot.

Ja jak wrócę do pracy to Gosia będzie miała ponad 2 latka a drugi bąbel ponad rok. Zostawię je pod opieką mojej teściowej na wsi.

Cytat:

Smaruję małej pupkę tylko po kąpieli i czasem jak ma zaczerwienioną (raz się zdarzyło). Do dyspozycji mamy krem z Hipp, Nivea, Linomag, BabyDream, bepanthem, Sudocrem.
Mączkę ziemniaczaną możesz wsypać w opakowanie po zasypce, np. z Nivea.
Fałdek nie smarujemy.

Cytat:
Straszna tragedia
Cytat:
Napisane przez katja_22 Pokaż wiadomość
Przeczytałam początek i aż mnie ciarki przeszły. Nawet nie potrafię sobie wyobrazić co mogą czuć rodzice... Tak nagle, w jednej chwili stracić troje dzieci i walczyć o życie czwartego... Wolę nawet nie czytać, bo nie mam do tego nerwów. Codziennie niemal słyszy się o jakiejś tragedii...
, nie do ogarnięcia...
bebe1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 11:04   #3858
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Hej Hej
W końcu miałam chwilę, żeby poczytać i spokojnie napisać parę słów.

Kasik, ja myślałam, że ty do pracy miałaś wrócić, a nie szukać pracy - coś mi się pomyliło ?
Cześć Phdwao, czekam na wieści z frontu, jak sobie poradziliscie

U mnie strasznie zabiegany czas.Nie łatwo jest pogodzić to wszystko, zwłaszcza 2 stanowiska pracy w 7h
Pumcia miałam wrócić 23 stycznia, ale jak chwile przed powrotem pojechałam do pracy upewnić się gdzie wraca okazało się , że do działu do którego bardzo nie chciałam( praca zmianowa, uwsteczniająca , mniejsza kasa i ogólnie beeeee----mój dział przestał istnieć w czerwcu 2012 z tym, że myślałam , że trafię gdzie indziej) dlatego biorę udział w rekrutacjach wewnętrznych w działach zbliżonych do poprzedniej pracy
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 11:06   #3859
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
kremem przeciw odparzeniom babydream. A jak czasem zdarzy się jakieś zaczerwienienie (najczęściej przy zielonych kupach) to alantanem zielonym, wtedy szybciutko się goją i wracamy do babydream. Obecnie uważam ten zestaw za idealny

fałdek nie smaruję, bo nic się nie dzieje. Ale jak Lu dużo ulewała to ślimaczyły się fałdki pod brodą, zasypywaliśmy je talkiem
dzięki wszystkim Wam za odpowiedzi

Agunia a ten krem Babydream ma w składzie coś innego niż pozostałe kremy przeciw odparzeniom??kurde alantan.....tutaj tego cudu nie ma....a mama mi właśnie kilka leków z PL wysłała, nie będę jej znów prosić....zapiszę sobie i na Wielkanoc zakupię...
może macie jeszcze jakieś super hity apteczne, które byście mi poleciły na czarną godzinę-w różnych sytuacjach....ja kupuję zawsze Ibum Forte, maść Tribiotic, a pewnie każda z nas ma jakieś hiciory

co do TV my już 4 tydzień na odwyku-i co da się żyć co prawda nie wiem co w moich, dotychczas, ulubionych serialach, ale jakoś mnie to nie interesuje.....wieczorami czytam gazetki, książki(kończą mi się polskie, chyba zacznę jakieś audiobook'i kupować....), a telewizor włączamy tylko w razie ważnych wydarzeń-np. wczorajszy mecz...chociaż patrząc na grę Polaków, nie powinniśmy byli tego robić.....współczuję tym którzy grać umieją, że muszą męczyć się z tą pozostałą bandą patałachów....lubię piłkę nożną, ale w dobrym wydaniu

Edytowane przez karolka110
Czas edycji: 2013-02-07 o 11:12
karolka110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 11:07   #3860
katja_22
Zadomowienie

Cytat:

znamy to
U nas też niby nic się nie dzieje z fałdkami, ale po kąpieli zawsze maznę tą oliwką

Z babydream używaliśmy kiedyś chusteczek (takie różowe) - nie wiem czy któraś zna... Nie wiecie co się z nimi stało, bo już od dłuższego czasu spotkać nie mogę
Stary 2013-02-07, 11:11   #3861
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:

Dziewczyny! Wiecie, że dziś cały dzień czuję ruchy mojego maluszka? Jakie to cudowne uczucie, już zapomniałam jak to jest
Ale super i jak szybko

Cytat:
Hejka

witam się ciepło
u mnie wczoraj odbywało się malowanie kuchni i wielkie w niej porządki, dlatego też tylko nadrobiłam wieczorkiem i poszłam lulu

Lilka wczoraj miała marudne popołudnie, ale to pewnie dlatego, że na dworze nie była....wyglądało to wręcz na lęk separacyjny, bo jak tylko się od niej oddalałam to płakała....ale dziś już normalnie....

za to noce teraz troszkę zarywamy, tzn. budzi się zwykle koło 6 w poszukiwaniu smoczka i się kręcie, w efekcie ląduje pomiędzy Nami w łóżku i już wtedy śp spokojnie, zwykle do 8,30-9.....szantażystka:brzyda l:

Brawa dla Lilusi: roza:

Cześć dziewczyny

Na mnie czekają już 2 pączusie idę sprzątać mieszkanie i robić zupkę Nadii
Stary 2013-02-07, 11:17   #3862
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

hej

my dawaliśmy mm do 3h i nic się nie działo,teraz już w nocy nie je. Ale tak jak Paula czytałam na necie że do 3-4h można spokojnie

Jestem wściekła bo mąż wpadł do domu i przywiózł mi 2 pączki z najlepszej cukierni!!!i leżą na blacie i kuszą!!!
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 11:17   #3863
katja_22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Na mnie czekają już 2 pączusie idę sprzątać mieszkanie i robić zupkę Nadii
Ja JESZCZE nie zdążyłam żadnego pączka wszamać, ale nadrobię z pewnością
Stary 2013-02-07, 11:19   #3864
Linka25
Zakorzenienie

hej
Wanillko gdzie jesteś? chyba tylko Ty tak długo masz częste pobudki w nocy?
u nas trwa to już 4 tydzień
mała śpi bardzo niespokojnie, a to że o 21 zjada gestą kaszkę na 150 ml wody (ja bym takiej michy nie zjadła) i poprawia piersią (tu juz mało zje ale jednak zje) nie przeszkadza jej się obudzić o godz. 1 na jedzenie W każdym razie je, tak samo jak o 2,3,4,5 i 6 i tak dalej Śpi do 11 chociaż
Myślę że nie o jedzenie w tych pobudkach chodzi, bo budzi się z piskiem jakby jej sie coś śniło złego, a "normalnie" na jedzenie budzi się (budziła) tylko wiercąc.
No nic, nic nie poradzę.
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 11:33   #3865
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Myślę że nie o jedzenie w tych pobudkach chodzi, bo budzi się z piskiem jakby jej sie coś śniło złego, a "normalnie" na jedzenie budzi się (budziła) tylko wiercąc.
No nic, nic nie poradzę.
to wygląda na ten słynny skok rozwojowy w którym występuje "lęk separacyjny"-może objawiać się "koszmarami", tak przynajmniej pamiętam, że było napisane
tak, czy inaczej współczuję....:roza :
Stary 2013-02-07, 11:37   #3866
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
hej
Wanillko gdzie jesteś? chyba tylko Ty tak długo masz częste pobudki w nocy?
u nas trwa to już 4 tydzień
mała śpi bardzo niespokojnie, a to że o 21 zjada gestą kaszkę na 150 ml wody (ja bym takiej michy nie zjadła) i poprawia piersią (tu juz mało zje ale jednak zje) nie przeszkadza jej się obudzić o godz. 1 na jedzenie W każdym razie je, tak samo jak o 2,3,4,5 i 6 i tak dalej Śpi do 11 chociaż
No nic, nic nie poradzę.
U nas od dwóch nocy tak jest , że mała budzi się od 2 w nocy co chwilę z płaczem dam smoka i spokój i za około godzinę znowu to samo...po kilku wstawaniach robię mleko i wypija i tak śpi spokojnie ze 2 godziny i znowu smoczek i tak do 7.30 gdy mam już dość i biorę ją do łóżka i po chwili wstajemy. Masakra..a już miałam chwalić ostatnio Nadię bo obudziła się na jedzenie z sob na niedzielę o 5.30 i poszła spać do 7.30
Stary 2013-02-07, 11:51   #3867
hanjah
Zakorzenienie

My jeszcze przed kawą i pączkami Ale mąż zaraz zabiera dzieci na spacer-przy okazji kupi pączki, a ja w tym czasie ogarnę mieszkanie Po południu przychodzi szwagierka i będziemy piec pączki (choć ona powiedziała mojemu mężowi, że sama może wszystko zrobić ).

Cytat:
zmienilam avek trzeba sie motywowac!!!!!!!!
No wiesz co W tłusty czwartek zmieniać ava na TAKIEGO?

Cytat:

Opowiem Wam śmieszną historię Jak brat mojego męża był dużo młodszy to ojciec wkręcił go, że tłusty czwartek to jest święto i trzeba iść do kościoła Więc szwagier poszedł potem wrócił wkurzony że to żadne święto i tylko babcie w kościele od tej pory mój K. ma ubaw i co roku pyta go czy już był na mszy

Edytowane przez hanjah
Czas edycji: 2013-02-07 o 11:52
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 12:13   #3868
prince_polo
Zakorzenienie

nie mam tv , znowu zapomnialam zaplacic rachunek

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
:

No wiesz co W tłusty czwartek zmieniać ava na TAKIEGO?
D
oj tam wyobraz sobie ze to taki sexy pączus

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2013-02-07, 12:19   #3869
houserka
Rozeznanie

hej,
Dziecko nie mogło mi dziś usnąć, w końcu padła o 11.30. Ufff....

Cytat:
No to faktycznie ładne daty .

Słuchajcie, wczoraj zdarzył się w moim mieście wypadek...
Zginęli znajomi szwagra mojej siostry... Dla rodziców to tragedia - trójka dzieci nie żyje a czwarte walczy o życie - artykuł: http://www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll...TA12/130209596
straszne...tragedią jest jak jedno dziecko zginie a co dopiero troje, oby czwarty przeżył...
Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
Witamy i prosimy o głosiki

https://www.bobovita.pl/home/o-klubie/galeria/6589

mamusia wrześniowa
zagłosowane, co jest do wygrania?
Cytat:
zmienilam avek trzeba sie motywowac!!!!!!!!

Cytat:
Hejka

witam się ciepło

, a pączka zjem tylko wirtualnie. Zawsze wcinałam w pracy 2 sztuki, a dziś tradycji nie stanie się zadość :P
houserka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 12:19   #3870
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki wszystkim Wam za odpowiedzi

Agunia a ten krem Babydream ma w składzie coś innego niż pozostałe kremy przeciw odparzeniom??kurde alantan.....tutaj tego cudu nie ma....a mama mi właśnie kilka leków z PL wysłała, nie będę jej znów prosić....zapiszę sobie i na Wielkanoc zakupię...
może macie jeszcze jakieś super hity apteczne, które byście mi poleciły na czarną godzinę-w różnych sytuacjach....ja kupuję zawsze Ibum Forte, maść Tribiotic, a pewnie każda z nas ma jakieś hiciory
nie mam pojęcia, nie sprawdzałam, ale lubię babydream, bo u nas wszystkie produkty sprawdzają się rewelacyjnie, a i są ogólnie chwalone za dość naturalny skład

Moim hitem aptecznym jest jeszcze clortimazol, zawsze mam w lodówce, świetnie działa na różne zmiany dermatologiczne
zresztą tym wyleczyliśmy (za radą pediatry) mega brzydkie odparzenie u Luśki, na które nic innego nie działało

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości