|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXI) - część VI
![]() no a co nie podobna? ![]() ta jasne, chciała bym ja nie wiem czy bym tak nogi uniosła
|
#3842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Ciastek, nie przesadzaj, myślę że jak bym się tak spięła to umiałabym tak zrobić, oczywiście pewnie nie na długo
|
|
|
|
|
#3843 |
|
Zakorzenienie
|
no własnie moja jak sie przebudza daje Jej piciu i spi dalej.
|
#3844 |
|
Zakorzenienie
|
ja też tak robiłam wcześniej że jak mała w nocy płakała, to biegłam w amoku robić mleko, ale tż dał jej raz picia, napiła się i zasnęła. Więc teraz jak się przebudzi dostaje pić i idzie spać.
|
|
|
|
#3845 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Póki co jeszcze hormony macierzyństwa działają :P jestem zapatrzona w to moje cudo, które teraz śpi w łóżeczku i nic więcej się nie liczy ![]() U nas z pobudkami różnie, z jedzeniem też Ale w kwestii mm nie pomogę, bo mój na cycku w nocy Wydaje mi się jednak, że trzeba by wtedy wylać i szykować nowe... Chociaż może wtedy inaczej to wygląda i pobudek jest mniej ![]() Masz szczęście, że masz z kim zostawić dziecko Ja póki co powrotu nie planuję, inna sprawa, że już nie będzie do czego wracać. Będę myśleć za jakiś czas...A właśnie... może pić się chce. Mój to jeszcze czasem się wierci, bo mu za ciepło... Edytowane przez katja_22 Czas edycji: 2013-02-07 o 10:05 |
|
|
|
|
#3846 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale będąc w domu próbuje różne rzeczy robić i wcale to nie takie trudne ![]() Ja też staram się nie czytać tego ile coś ma kalorii chociaż to bardzo trudne ![]() Cytat:
![]() dla Liluni Cytat:
Robię w nocy ok 150ml mleka i zwykle zjada wszystko (kilka razy musiałam jeszcze trochę dorobić). Nigdy nie podaję drugi raz tego samego mleka bo zwykle po takim karmieniu budzi mi się po 3 lub 4 godzinach więc i tak wtedy już nie mogę.Ja wracam do pracy 18 marca Będę dojeżdżać 70km (czyli w jedną stronę ok. 1h). Z małym będzie tata na zmianę z babcią. A od września potrzebna będzie opiekunka bo długo się tak nie pociągnie. Żłobek odpada.
|
|||
|
|
|
#3847 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Najwięcej się właśnie na brzuchu odlozylo.... Jak pobudki sa częste to tylko odgrzewam. Ale nie dłużej niż przez 4 godziny. Niby mówią że mleko może stać godzinę ale z tego co sprawdzałam I czytałam na necie to do 4h było dobre. Inna sprawa jest taka, ze jesli ci się nir chce chodzić do kuchni to daj sobie kolo lozka podgrzewacz z butelka z woda I naszykuj gotowe, odmierzone mleko. Pozniej tylko wsypujesz i gotowe ![]() Ja na czas pracy zostawiam dzieci z mama tz, a ze pracuje od poludnia do wieczora to po paru h mojej nieobecności tata przejmuje dzieci ![]() Teraz sobie podliczylam że moje dziecko dzisiaj w nocy dostało to samo mleko po 2h. I bylo ok. Wydaje mi sie ze tak najlepiej bo staram sie przypomnieć sobie max czas ale nic mi do glowy nie przychodzi ale tak jak pisalam na necie pisza ze do 4 h podaja mleko ![]() Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#3848 |
|
Wtajemniczenie
|
czym smarujecie pupki swoich Maluszków??
ja wciąż mąką ziemniaczaną, która fajnie działa, ale jej użytkowanie mnie już trochę męczy, wiecznie się gdzieś rozsypie..... smarujecie czymś zagłębienia fałdek na udkach??bo Lili miała wczoraj jedno zagłębienie zaczerwienione, ale posmarowałam Bepanthenem i już ok.....do tego rowek dupki z tyłu na pleckach ma niemal wciąż zaczerwieniony, pomimo smarowania....
|
#3849 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3850 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Hej
|
||
|
|
|
#3851 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a tak to sudocrem - jak pamiętam i widzę taką potrzebę... Przeczytałam początek i aż mnie ciarki przeszły. Nawet nie potrafię sobie wyobrazić co mogą czuć rodzice... Tak nagle, w jednej chwili stracić troje dzieci i walczyć o życie czwartego... Wolę nawet nie czytać, bo nie mam do tego nerwów. Codziennie niemal słyszy się o jakiejś tragedii... Edytowane przez katja_22 Czas edycji: 2013-02-07 o 10:26 |
|
|
|
|
#3852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a fałdek nie smaruję, smarowałam jak miała odparzone , teraz nie ma więc nie smaruję może się kręci bo przyzwyczaił się do mleka? Nie wiem, a jak się kręci to płacze? Jak nie płacze to może mu nie dawaj to z czasem się przyzwyczai... |
|
|
|
|
#3853 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#3854 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chce mleka i juzCytat:
nivea przeciw odparzeniom, sudocream, bepanthen, masc robiona w aptece a najczesciej smaruje niczym ma;y jeszcze nie mial nigdy odparzenia. uzywam pampersow i chusteczek pampers sensitive
|
||
|
|
|
#3856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() fałdek nie smaruję, bo nic się nie dzieje. Ale jak Lu dużo ulewała to ślimaczyły się fałdki pod brodą, zasypywaliśmy je talkiem znamy to
|
|
#3857 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cześć,
Ciastuś a ja Tobie zazdroszczę pierożków . Avek super!Cytat:
. Zastałam ją rano na brzuszku, poszłam się umyć i wracam a ona już na pleckach przykryta ładnie kołderką i bawi się konikiem z FP .U nas zero śniegu, świeci słonko i temperatura pokazuje 2,5 stopnia C. Zaraz idziemy na spacerek. ![]() Straszna tragedia, nawet nie umiem sobie wyobrazić co czują rodzice... Cytat:
Ja robię nowe mleko. Jak nie wypije wszystkiego to wylewam resztę, bo mleko 2 jest tłuste i trzeba dobrze umyć butelkę i smoczek, jak mleko dłużej postoi to zostaje taki brzydki tłusty nalot. Ja jak wrócę do pracy to Gosia będzie miała ponad 2 latka a drugi bąbel ponad rok. Zostawię je pod opieką mojej teściowej na wsi. Cytat:
Mączkę ziemniaczaną możesz wsypać w opakowanie po zasypce, np. z Nivea. Fałdek nie smarujemy. Cytat:
|
||||
|
|
|
#3858 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3859 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Agunia a ten krem Babydream ma w składzie coś innego niż pozostałe kremy przeciw odparzeniom??kurde alantan.....tutaj tego cudu nie ma....a mama mi właśnie kilka leków z PL wysłała, nie będę jej znów prosić....zapiszę sobie i na Wielkanoc zakupię... może macie jeszcze jakieś super hity apteczne, które byście mi poleciły na czarną godzinę-w różnych sytuacjach....ja kupuję zawsze Ibum Forte, maść Tribiotic, a pewnie każda z nas ma jakieś hiciory ![]() co do TV my już 4 tydzień na odwyku-i co da się żyć co prawda nie wiem co w moich, dotychczas, ulubionych serialach, ale jakoś mnie to nie interesuje.....wieczorami czytam gazetki, książki(kończą mi się polskie, chyba zacznę jakieś audiobook'i kupować....), a telewizor włączamy tylko w razie ważnych wydarzeń-np. wczorajszy mecz...chociaż patrząc na grę Polaków, nie powinniśmy byli tego robić.....współczuję tym którzy grać umieją, że muszą męczyć się z tą pozostałą bandą patałachów....lubię piłkę nożną, ale w dobrym wydaniu
Edytowane przez karolka110 Czas edycji: 2013-02-07 o 11:12 |
|
|
|
|
#3860 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Z babydream używaliśmy kiedyś chusteczek (takie różowe) - nie wiem czy któraś zna... Nie wiecie co się z nimi stało, bo już od dłuższego czasu spotkać nie mogę
|
|
|
|
|
#3861 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() : roza:Cześć dziewczyny Na mnie czekają już 2 pączusie idę sprzątać mieszkanie i robić zupkę Nadii
|
||
|
|
|
#3862 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
my dawaliśmy mm do 3h i nic się nie działo,teraz już w nocy nie je. Ale tak jak Paula czytałam na necie że do 3-4h można spokojnie ![]() Jestem wściekła bo mąż wpadł do domu i przywiózł mi 2 pączki z najlepszej cukierni!!!i leżą na blacie i kuszą!!! |
|
|
|
#3863 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3864 |
|
Zakorzenienie
|
hej
Wanillko gdzie jesteś? chyba tylko Ty tak długo masz częste pobudki w nocy? u nas trwa to już 4 tydzień mała śpi bardzo niespokojnie, a to że o 21 zjada gestą kaszkę na 150 ml wody (ja bym takiej michy nie zjadła) i poprawia piersią (tu juz mało zje ale jednak zje) nie przeszkadza jej się obudzić o godz. 1 na jedzenie W każdym razie je, tak samo jak o 2,3,4,5 i 6 i tak dalej ![]() Myślę że nie o jedzenie w tych pobudkach chodzi, bo budzi się z piskiem jakby jej sie coś śniło złego, a "normalnie" na jedzenie budzi się (budziła) tylko wiercąc. No nic, nic nie poradzę. |
|
|
|
#3865 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak, czy inaczej współczuję....
|
|
#3866 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3867 | |
|
Zakorzenienie
|
My jeszcze przed kawą i pączkami Ale mąż zaraz zabiera dzieci na spacer-przy okazji kupi pączki, a ja w tym czasie ogarnę mieszkanie Po południu przychodzi szwagierka i będziemy piec pączki (choć ona powiedziała mojemu mężowi, że sama może wszystko zrobić ).No wiesz co W tłusty czwartek zmieniać ava na TAKIEGO? ![]() Cytat:
![]() Opowiem Wam śmieszną historię Jak brat mojego męża był dużo młodszy to ojciec wkręcił go, że tłusty czwartek to jest święto i trzeba iść do kościoła Więc szwagier poszedł potem wrócił wkurzony że to żadne święto i tylko babcie w kościele
Edytowane przez hanjah Czas edycji: 2013-02-07 o 11:52 |
|
|
|
|
#3868 |
|
Zakorzenienie
|
nie mam tv
, znowu zapomnialam zaplacic rachunek---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- oj tam wyobraz sobie ze to taki sexy pączus
|
#3869 | |||
|
Rozeznanie
|
hej,
Dziecko nie mogło mi dziś usnąć, w końcu padła o 11.30. Ufff.... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
, a pączka zjem tylko wirtualnie. Zawsze wcinałam w pracy 2 sztuki, a dziś tradycji nie stanie się zadość :P
|
|||
|
|
|
#3870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim hitem aptecznym jest jeszcze clortimazol, zawsze mam w lodówce, świetnie działa na różne zmiany dermatologiczne zresztą tym wyleczyliśmy (za radą pediatry) mega brzydkie odparzenie u Luśki, na które nic innego nie działało
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:31.

. Cały czas się zastanawiam czy nie skończyć odciągania bo wracam niedługo do pracy a i młody coraz częściej sam ciągnie, no i mam ochote sprawdzić czy te pobudki nocne to nie przypadkiem chęć przytulenia się do cyca, ale jeśli nie to nie wyrobie z robieniem mm.Bo W. budzi się co 2 godz i zjada tak ze 30 ml. Jak to u Was wygląda jeśli dziecko budzi się często w nocy to za każdym razem robicie nowe mleko czy podgrzewacie?
Póki co jeszcze hormony macierzyństwa działają :P jestem zapatrzona w to moje cudo, które teraz śpi w łóżeczku i nic więcej się nie liczy 

dla Liluni
Będę dojeżdżać 70km (czyli w jedną stronę ok. 1h). Z małym będzie tata na zmianę z babcią. A od września potrzebna będzie opiekunka bo długo się tak nie pociągnie. Żłobek odpada.

. Avek super!
, znowu zapomnialam zaplacic rachunek