|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: wybieramy tytuł nowego wątku ![]() |
|||
Mija zima, idzie wiosna, każda mama jest radosna |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,59% |
Pod serduszkiem sie chowały, teraz roczek będą miały |
33 | 52,38% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom radość dają |
1 | 1,59% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom odpocząć nie dają |
0 | 0% |
Wczoraj świat witały, jutro będą roczek miały |
3 | 4,76% |
Zaraz pierwszy kroczek, zaraz będzie roczek |
0 | 0% |
Piłka, lalka, czy kopara? Pierwsze urodziny zaraz! |
23 | 36,51% |
Pierwsze urodziny zaraz, więc prezentów będzie chmara... |
0 | 0% |
Wczoraj bóle porodowe, dziś przyjęcie urodzinowe. |
2 | 3,17% |
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3751 | ||||||
Rozeznanie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
rinco polecam Ci kremy z ziaji, np. http://www.ziaja-sklep.pl/index.php?...ialuronowym-30 , ja zimą na noc lubię używać tego http://www.ziaja-sklep.pl/index.php?...ialuronowym-30 oraz Eveline z tej serii http://www.ziaja-sklep.pl/index.php?...ialuronowym-30
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Dzięki za przepisy ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Co do walentynek to też proszę o pomysły. U nas pewnie będzie jakiś romantyczny wieczór ![]() Maks miał dziś bardzo zły dzień ![]()
Nasz ślub 27.08.2011r. ![]() ![]() Maksio - 31.05.2012 ![]() Edytowane przez benka99 Czas edycji: 2013-02-06 o 22:48 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3752 |
Zadomowienie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Ja już nad tym myślałam, i myślę, że ona lepiej będzie miała niż, ja wież mi, że ja teraz mam o wiele lepiej niż miałam w dzieciństwie, więc ona będzie miała lepiej o to co ja mam lepiej. tak myślę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3753 |
Wtajemniczenie
|
SAILLOR wiele tez zalezy od charakteru kobiety i od stanu jej nerwow, bo ja z moimi slabymi nerwami, gdybym byla w takiej sytuacji, to wiesz mi, ze odeszlabym, ale ja mialabym dokad. Inaczej wyladowalabym w psychiatryku.
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
![]() ![]() |
![]() |
#3754 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ---------- No mnie chyba już życie trochę przetrzepało, no nie wiem, chociaż mi się wydaje, że nie jestem silna, ale psycholog mi powiedziała, że powinno mi się dać medal, za to ile wytrzymałam XD |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3755 |
Wtajemniczenie
|
SAILLOR to Twoja wytrzymalosc jest powalajaco wielka, gratuluje, bo ja bym nie dala rady.
A ze zapytam, wiem, wredna jestem :-D u Was najpierw byl slub czy najpierw ciaza ? ---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:55 ---------- Jak to ostatnio powiedziala moja kolezanka "kazdy ma tyle ile jest w stanie uniesc" . ---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:57 ---------- Dobranoc mamusie, SAILLOR walcz o Wasze szczescie. ---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ---------- Witam w tlusty czwartek hehe
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
![]() ![]() |
![]() |
#3756 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3757 |
Zakorzenienie
|
Witamy i prosimy o głosiki
![]() ![]() https://www.bobovita.pl/home/o-klubie/galeria/6589 mamusia wrześniowa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3758 |
Zakorzenienie
|
zaglosowane
![]() Witam w tlusty czwartek! U mnie takkkkkkkkk pada snieg, ze nie widac miasta. Sailo u Ciebie jest dobrze tylko materialnie, prawda? Nie bedzie pieniedzy, nie bedzie nic. Bo z szacunkiem kiepsko. Jesli bys tfu tfu zachorowala, tez niestety bedzie zle. Wg mnie to szacunek jest najwazniejszy nie 18 dniowe wakacje, ale ja to jaa ![]() I tak plus, ze chodzisz do psychologa. A tz chetny na nast wizyte z Toba? chyba bedzie ciezko, nie :P?
#3759 |
Zakorzenienie
|
Dziękujemy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3760 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ---------- Cytat:
no faktycznie masz rację, w dodatku jak z nim zaczęłam być to wcale nie z powodu pieniędzy, tylko po prostu wtedy zupełnie inaczej mnie traktował;/ ja to mam jakiegoś pecha, że im bardziej się staram to tym gorzej jest, w dodatku usprawiedliwia to że przytył jak zaczęliśmy być razem tym, że już z nim jestem to nie musi o siebie dbać, i nawet na siłownie już nie chodzi;/ |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3761 |
Raczkowanie
|
Witam z poranna kawka
![]() Nie pamietam kiedy tak wczesnie ostatni raz wstalam, hehe. Mloda dzis co chwile sie budzila z placzem lub przez sen poplakiwala. Nie dosc, ze zęby to bidulka sie przeziebila i slychac jak ciezko przez gilonki jej sie oddycha.Rano jej odciagalam, histeria byla straszna, ale to dla jej dobra ![]() i, mbnmmm, j ntyghdf <- z pozdrowieniami od Oliwy ![]() benka- musimy umowic nasze dzieciaki na jakies tance ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3762 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3763 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A na wizytę u nas do alergologa czeka się 3 miesiące ![]() Kism dziękuję za odpowiedź w sprawie banku. Timii jeśli miałabym pewność, że po przejściu na mm ten świąd minie to nie wahałabym się ani sekundy, a tak..... szkoda mi cyca ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3764 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dziś nocowaliśmy u moich rodziców. Maksio ładnie spał, nie wiercił się...tylko o 2.30 się obudził i nie chciał już spać ![]() ![]() Tak bardzo chce mi się spać ...
![]() |
#3765 |
Wtajemniczenie
|
Bry... przyznawac sie, ile paczkow wciaglyscie :-D ja dwa
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3766 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() No i dostałam @..... tylko 6 dni się spóźnił więc tak jak przed ciążą miewała. Ale za to umieram...... Noc nie przespana przez ból brzucha, zażyłam tabletkę i coś się zadrzemałam, a później Adula się już obudziła i po spaniu. Coś marudna jest chyba ta górna dwójka nie może się jej przebić. Teraz śpi. Ja jak bym mogła to bym cała tabliczkę czekolady pochłonęła, ale czekam aż mama przyjdzie z pączkami ![]() We wtorek mama smażyła zjadłam tylko 3 ![]() Jednak okres karmienia i nie jedzenie smażonego dobrze mi zrobił, bo jak teraz znów zaczynam jeść smażone to dolegliwości wracają. I zaś będę usiała się udać do lekarza po tabletki... Miłego objadania czwartkowego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3767 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ja o sailor i jej życiu nie będę sie wypowiadać, bo po pierwsze to jej zycie, i co mi do niego, po drugie nie mam zamiaru czytać, że ja kłamię, że u mnie jest lepiej bo to niemożliwe, a po trzecie uważam, że to prowokacja. O!!! ![]() Cytat:
dopytam o to dziś dokładnie. ja podaję jedną kaszkę (poranną) na mleku jaglanym. Czytałam, , że lekarze jednak mimo wszystko sugerują podawanie mm , dlatego, że jest bardziej zrównoważonym posiłkiem pod względem witamin i mikroelementów niz te zamienniki. Ja podaję dlatego, że nie mam włąsnego odciągniętego mleka i jako że Borys ostatnio dostaje NAN HA, to zamiast podawać mu tą mieszankę jako bazę pod kaszkę poranną, robię bazę z tego mleka zastępczego . Nie zaszkodzi mu. Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3768 |
Zadomowienie
|
_millena koniecznie napisz jak będziesz po wizycie
![]() Polecam wszystkim mamom ten filmik na youtube: http://www.youtube.com/watch?v=OPSAgs-exfQ . Obydwoje z mężem wczoraj oglądaliśmy z rozdziabionymi paszczami ![]() ![]() Życzę wszystkim smacznego tłustego czwartku! Mój mąż zostawił mnie z 15 pączkami własnego wyrobu - nie wiem czy to się dla mnie dobrze skończy... :P
#3769 |
Raczkowanie
|
A i ja jeszcze z jednym
![]() Czy Wasze dzieciaki zgrzytają zębami ?? Moja zgrzyta strasznie, aż ciary przechodzą brr.... Mam dotarła z pączkami. Idziemy jeść :P |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3770 |
Rozeznanie
|
Przyznaję, żadnego pączka nie zjadłam - ale to dlatego że nie mam nic w domu :p faworki skończyły się przedwczoraj
![]() ![]() ![]() Wczoraj byliśmy na szczepieniu - dzieć waży 9150g bez pieluchy - mąż był ciekawy i rozebrał go całkowicie przed ważeniem ![]() ![]() ![]() Krystianek dziś obudził się o 4, zabrałam go do łóżka bo o 5 mąż wstawał do pracy, dałam mu jego kołderkę z łóżeczka i zasnęliśmy... rano budzę się i widzę że dzieć leży w poprzek ale nie widział że się obudziłam więc "śpię" dalej... a za jakiś czas słyszę śmiech otwieram oczka a ten leży na brzuchu i śmieje się do mnie - chyba tyle co się odwrócił bo męczył się z wyciąganiem rączki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hm... czy uważacie że 4 posiłki ok 180ml mm na dobę + obiadek bez mleczny to za dużo mleka?? bo nasza pediatra tak, bo miał szorstkie policzki i trochę koło uszu, pewnie to była alergia na kaszkę mleczno-bananową, gruszkę lub wyszedł nadmiar marchewki, obecnie wszystko znika tylko mamy jeden polik czerwony czasem ale to chyba od śliny i wycierania jej tetrą ![]() ![]() ![]() aaa i zainspirowałyście mnie i gotuję kaszę jaglaną co 2 dni ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3771 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3772 | ||
Rozeznanie
|
dziewczyny nie kusić tymi pączkami! Agata się wczoraj pewnie dlatego nie odzywała bo smażyła cały wieczór
![]() ![]() ja tutaj nie mam dostępu do takich pysznych prawdziwych pączków (może to i dobrze ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() dziewczyny jaki ryż dajecie swoim maluchom? brązowy? ja wczoraj ugotowałam zupkę z brązowym właśnie ale gotowałam 40min i on dalej jest twardy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3773 |
Zadomowienie
|
Stokroteczka wczoraj 4 (musiałam przetestować jak wyszły
![]() ![]() Timii mój mąż i moja mama od kilku miesięcy tak między słowami próbują mnie przekonać, żebym przerzuciła małego na mm, ale nie po to walczyłam na początku o cyca, żeby teraz odstawiać. Mam misję, karmić do roku ![]() ![]() Ja ryż daję biały, bo brązowy gotuje się wieki, ale może kiedyś spróbuję. W sumie to Szymon lubi płatki ryżowe i to wcina. Dziewczyny ja tak z innej beczki. Macie może kogoś w rodzinie bądź wśród znajomych kto miał usuwane żylaki? Bądź też znacie i możecie polecić klinikę, która zajmuje się takimi zabiegami? U nas posiłki wyglądają następująco: 8:30- cyc 10- kaszka kukurydziana z owocami 13- zupa, a po 30 min. cyc 16- cyc, przekąski typu chrupki kukurydziane, krążki ryżowe itp. 18- Sinlac 20- cyc 22- cyc, cyc i spać |
![]() ![]() |
![]() |
#3774 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
teraz spojrzałam- na opakowaniu Nan Pro na 9 miesiąc jest rozpisane 3x210ml mleka.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3775 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3776 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny te które używaja pieluch wielorazowych, prosze podajcie linka gdzie zamawiałyscie, napiszcie opinie o nich, czy dobre sa itp.
Mojemu bratu urodził się synek i chca własnie takich używać ale chca cos o nich wiedziec, dlatego proszę Was o cos na ich temat. Ja narazie tez zadnego paczka nie zjadłam, ale sa w domu i czekaja by je zjesc ![]() Edytowane przez justys1358 Czas edycji: 2013-02-07 o 10:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#3777 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
moim zdaniem mleko matki jest najlepsze dla dziecka i na pewno samo w sobie nie uczula. moze cos z twojej diety no ale Ty przeciez jestes juz ostrożna i wiesz co masz jeść. ja też nie odstawiłabym tak szybko. moim zdaniem bardzo dobrze robisz ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3778 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
na Nan Pro jest 7-8 miesiąc 3x 180ml ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3779 |
Zakorzenienie
|
Jestem, ale tak zawalona projektami, że nie mam czasu napisać!
![]() |
#3780 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mój brat miał w Warszawie, o ile się nie mylę, to był to szpital prywatny typu jednego dnia z kontraktem nfz i chyba brat był ogólnie zadowolony. Mam go o coś konkretnie pytać, czy tylko co to za szpital? ![]() Popatrz, a jak ostatnio pisałaś tyle z pracy, a z domu napisałaś, że nie masz czasu, to już miałam pytać, co oni Ciebie tak olewają w tej pracy po macierzyńskim i żadnej roboty Ci nie dają ![]() Ja też jestem z pisaniem do tyyyłu, że hoho... Nawet nie zdążyłam Wam napisać, że byłam w pt na rozmowie o pracę, dziś mam o 16 następny etap. Więc wolne chwile wykorzystuję na przygotowanie się, bo praca zapowiada się dobrze i zależy mi na niej, więc pliz trzymajcie kciuki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:37.