|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: wybieramy tytuł nowego wątku ![]() |
|||
Mija zima, idzie wiosna, każda mama jest radosna |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,59% |
Pod serduszkiem sie chowały, teraz roczek będą miały |
33 | 52,38% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom radość dają |
1 | 1,59% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom odpocząć nie dają |
0 | 0% |
Wczoraj świat witały, jutro będą roczek miały |
3 | 4,76% |
Zaraz pierwszy kroczek, zaraz będzie roczek |
0 | 0% |
Piłka, lalka, czy kopara? Pierwsze urodziny zaraz! |
23 | 36,51% |
Pierwsze urodziny zaraz, więc prezentów będzie chmara... |
0 | 0% |
Wczoraj bóle porodowe, dziś przyjęcie urodzinowe. |
2 | 3,17% |
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3691 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Podczytuje Was w tel. ale nie moge odp. z niego, ile bym nie napisała, to wyskakuje mi komunikat ze odp.musi zawierac min. 1 znak, nie wiem czmeu tak jest.
A kompa odpalam ostatnio rzadziej. Maja tez nadal nie ma zębów ![]() U nas nocki wciąz takie same, czyli co ok. 2 h pobudka. Ehhh... Gratuluje dzieciakom nabytych umiejetnosci. |
![]() ![]() |
![]() |
#3692 |
Rozeznanie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
hm... robicie coś fajnego na walentynki? bo szukam jakiegoś fajnego pomysłu a czasu coraz mniej... ;/ ehh chyba mu jakieś ciastko w kształcie serca upiekę pewnie z zakalcem
![]() ![]() |
![]() |
#3693 |
Wtajemniczenie
|
Hej.
Mam pytanie. Czy mogę podawać Hani codziennie mięsko w obiadku? _agata, fajny przepis na ogórkową ![]() Pewnie już pisałaś milion razy, ale skąd bierzesz warzywa? Kupujesz eko? Jeśli tak, to gdzie? |
![]() ![]() |
![]() |
#3694 |
Rozeznanie
|
Odzywam się rzadko, bo jak nie praca, to jakieś obowiązki, ale czytam Was stale. Dzisiaj wpadłam, żeby się troszkę pochwalić
![]() Jest już po 11:05, co oznacza, że 9 miesięcy temu o tej porze Filip już był na świecie od przeszło godziny. Nadal na wspomnienie porodu kręci mi się łezka w oku i po cichu marzy, żeby jak najszybciej znowu przeżyć te fantastyczne chwile... ale nie o tym miało być ![]() ![]() ![]() Mój mały ma 7 ząbków (choć ten z nr 7 jeszcze nie wyszedł cały i daje nam w kość :pała ![]() ![]() Przyłączam się do prośby _milleny o propozycje śniadania i kolacji, wolałabym nie dawać mu 2 x dziennie kaszek. Dziś na śniadanie był ryż z jabłkiem i Filip śpi po nim 2,5 godziny już!, a na wieczór dostaje kaszkę "dobry sen" z BD, po której w końcu przestał budzić mi się o 22 - teraz przesypia do północy. _agata wiem, że pisałaś milion razy co i jak je Macio ![]() ![]() To chyba tyle, idę sprawdzić, co z tym śpiochem ![]() ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Gabi chyba nawet powinnaś. I co drugi dzień żółtko, chociaż ja często zapominam o żółtku :/
#3695 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry,
Podjęliśmy decyzję w sprawie wózka parasolki ![]() Znajomi mają i są super zadowoleni. Wklejam bo może przyda się Wam. Miłego dnia! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3696 |
Wtajemniczenie
|
RINCO ja od kiedy bylam w ciazy i moja cera z mega tlustej zmienila sie w mega sucha uzywam Lirene i jestem bardzo zadowolona. ja uzywal teraz takiego do cery wrazliwej i alergicznej, sa pewnie tez takie do mieszanej. Mam wrazenie ze one sa jakies delikatniejsze, bo w ciazy kazdy inny byl dla mojej cery drazniacy. Uzywam tez plynu miceralnego z tej firmy, jest fajny, w ciazy tylko tym moglabm myc buzie
---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Koncze sprzatanie, jemy obiadek, idziemy na spacerek a potem odpisze na reszte ![]()
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
![]() ![]() |
![]() |
#3697 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Poza tym nie jest tak zle... |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3698 |
Zakorzenienie
|
Gaabbi, claudik, później Wam napiszę
![]() Sailor, trzeba równać w górę, a nie w dół.
![]() |
#3699 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Przyłączam się do prośby o jadłospisy bo widzę u siebie zaniedbania... u nas wygląda to tak: śniadanie: przed wyjściem do pracy cyc, po 1-1,5 godzinie butla ok 200ml mleka modyfikowanego obiad: ok 200ml mięsko z własnego drobiu, ew. królik (ok.50g) uzupełniam warzywami rozmaitymi, ok 3-4 rodzajów w jednym posiłku, do tego manna, masełko/oliwa, żółtko jak mi sie przypomni, sporadycznie ryba [i tu pytanie, jesli dajecie rybę to jaką?] 1-1,5h po obiadku cyc (jak wracam z pracy) podwieczorek: kaszka lub kleik z owocami w proporcji 50/50 kolacja: cyc + mleko modyfikowane ok 200ml z tego co piszecie u was są dwie kaszki dziennie, ktoś coś pisał o owsiance, piszcie co i jak chętnie się dowiem jak to powinno wyglądać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3700 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3701 | |
Wtajemniczenie
|
Chyba mój Filip jest bardziej dojrzały niz jej mąz
![]() Cytat:
![]() ![]() Ciągle mam w głowie ze to jakaś prowokacja że taka dziewczyna poprostu istniec nie może,bo facet wiadomo są różni ale żeby tak ... dziewczyna istniała ![]() Bylismy u alergolog,mieszane mam uczucia bo kazała zmienić mleko na Bebilon Ha ![]() ![]() Filip-hematolog.Krew pobrana i czekamy na wyniki,25 jedziemy znów,wtedy będa wyniki i się dowiemy.Ale lekarz powiedział ze to jakaś bzdura bo on z takimi wynikami wyglądał by tragicznie,przedewszystki m krwotoki z nosa,wybroczyny na ciele itp a on nic z tych rzeczy.Pobranie krwi bez płaczu bo obiecałam gazetkę ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Onething jak u Was jest po Latopicu?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3702 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3703 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz odkąd wiem na co niby mały jest uczulony to ograniczyłam jaja i mleko do minimum (mąki żytniej i orzechów laskowych w ogóle nie jem) i jest troszkę lepiej. Nie drapie się już tak zawzięcie, skóra jest w krostki, ale nie jest cała czerwona tak jak było wcześniej. Raz w tygodniu smarujemy go maścią na receptę i czekamy. Ahh... i zmieniłam proszek z Loveli na Concertino i to też nam złagodziło stan skóry. W maju będę przeprowadzała prowokację na nabiał, mam nadzieję, że Szymon ( i twój i mój ![]() Edytowane przez onething Czas edycji: 2013-02-06 o 14:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3704 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
mała śliczna! Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Agata to już nas ma pewnie po dziurki w nosie z tymi prośbami o porady kulinarne ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3705 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3706 |
Przyczajenie
|
Witam Was mamusie! Podczytuję was regularnie, od bardzo dawna ale jakoś się nie udzielałam. Mam 28 lat jestem szczęśliwą mamą Kubusia który jutro kończy 9 miesięcy, jak ten czas szybko leci aż trudno uwierzyć. Mój maluszek jeszcze bezzębny, raczkuje wszędzie włazi także skończyło się spokojnie siedzenie przy kawce. Chodzika oczywiście nie mamy, kupiliśmy mu jeździk-pchacz i już pięknie sam na nim zasuwa tzn. odpycha się nóżkami,radocha przy tym straszna.
Któraś ma problem z maluszkiem, który wypija litr mleka w nocy. Miałam tak samo jak miał 6,5mca ale na szczęście mu to przeszło, próbowałam dawać wodę ale był płacz dopóki mleka nie dostał. Wpadłam na inny pomysł, codziennie jak robiłam mu mleko w nocy to robiłam o 10 ml mniej wody i od razu jedną miarkę mleka mniej, tak stopniowo co kilka dni ujmowałam, jakoś przestał się budzić tak często i teraz nawet wytrzyma do 7:30 a naj wcześniej budzi się o 5 najgorsze było to że w dzień nie chciał jeść po takiej obfitej nocy. Teraz mamy problem z obiadkami, tak pięknie jadł a teraz od jakiś 2 tyg koszmar zje 2-3 łyżeczki i koniec. Częściej gotuje mu sama ale słoiczki też dostaje,teraz kombinuje papki, grudki, warzywa w całości i wszystko jest bee już nie wiem co mam robić, w końcu robię mu mleko lub kaszkę bo coś musi zjeść, może coś doradzicie? |
![]() ![]() |
![]() |
#3707 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Cytat:
Może to i skok.. cholera wie :/ Ja bym go chciała wziąć do łóżka, ale on nam już 3 razy ![]() Cytat:
![]() fajna córa ! ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3708 |
Raczkowanie
|
Dziś znalazłam coś takiego
![]() Według szwedzkiej firmy badawczej Testfakta, która testowała 14 rodzajów kaszek dla dzieci, w produktach firm Nestlé, Semper, Hipp i EnaGo wykryto ołów, arsen i kadm. Już 2 lata temu szwedzcy badacze ostrzegali przed wysokim poziomem metali ciężkich w produktach spożywczych dla dzieci. Testfakta uważa, że szkodliwe substancje nadal są w nich obecne. http://dziecisawazne.pl/wykryto-meta...-dla-dzieci-2/ Semper i EnaGo to nie kojarzę w ogóle,ale w końcu Hipp to przecież jest bio. |
![]() ![]() |
![]() |
#3709 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3710 |
Wtajemniczenie
|
SAILLOR ja Ci wspolczuje, ale widac ze u Ciebie grunt to pozytywne nastawienie . No i zazdroszcze Ci nerwow ze stali.
---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- MILLENA u nas na sniadanie mleko i na kolacje mleko. Jakie to jest mleko z jaglanki?
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
![]() ![]() |
![]() |
#3711 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3712 |
Wtajemniczenie
|
No nie, pisze 3raz,jak znowu mi nie zamiesci wywalam tel przez okno...
TIMII ja kupuje wszystko zwykle, rzadne bio. Manne, ryz, platki ryzowe, platki owsiane, kasze kukurydziana. Jedynie jaglanki Paula nie lubi. Moj maz tez rzadko wychodzi, ale wychodzi. ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- Tel sie przestraszyl :-D DEBESCIARA pieknie to opisalas, masz talent ![]() ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- CLAUUDIK az mi sie lezka zakrecila, tak pieknie to opowiedzialas ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3713 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3714 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dzięki za odp. Cytat:
Cytat:
Ja żółtka raczej pilnuję, tylko nie wiedziałam co z tym mięchem. Ryby jeszcze nie dawałam ![]() Cytat:
kaszę też będziecie mieli z działki? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3715 |
Raczkowanie
|
To ja widzę, że jestem największym leniuchem tutaj, bo kupuję tylko słoiczki. Jeszcze mu nic nie ugotowałam, ale czytając przepisy, to chyba zacznę. Ale skąd wy bierzecie warzywka? Z rynku, marketu? Przecież o tej porze roku to ogrodowych chyba nie dostanę. W ogóle w takiej małej mieścinie jak moja
![]() Dawid dalej się męczy z tym katarem, a ja razem z nim, bo niestety jeszcze mi samej nie przeszło, kaszlę jak opętana a o katarze nie wspomnę, bo mnie krew zalewa. ![]() A wiecie może, gdzie mogę dostać zapięcie pięciopunktowe do szelek spacerówki? Teściowa mi złamała i potrzebuje tego całego zapięcia, bo na razie to wiążemy to zapięcie, ale na dłuższą metę jest to uciążliwe. Kilka zdjęć mojego synka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3716 |
Wtajemniczenie
|
nacia masz ślicznego synusia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3717 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja warzywa kupuję w sklepie tyle że szukam tych organic. zapięcia poszukaj może na allegro? ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- no dobra cisza tu to idę chociaż popatrzeć w tv: ![]() http://sport.newsweek.pl/mecz-polska...01189,1,1.html |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3718 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
tak dla ścisłości jajka i kury mamy też swoje:P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3719 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do kataru współczuję, też to przerabialiśmy ![]() ![]() ![]() Zdjęcia super, maluch z obrazka i czarujący uśmiech ![]() ![]() ![]() Edytowane przez debesciara Czas edycji: 2013-02-06 o 20:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3720 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mój na śniadanie dostaje mleko, a na kolację kaszkę/kaszę/ryż/płatki owsiane Cytat:
![]() jeśli chodzi o zapasy które masz na papki to gotuj to co chcesz, zrób większe kawałki i dodaj resztę papki i będzie ok ![]() o zminie posiłków na owsiankę pisałam o sobie bo chce troche zrzucić, ale mój mały też dostaje owsiankę tyle że on na mm, ewentualnie z owocami ja makaron podaję tak jak Agata bezjajeczny, Antoś bardzo lubi |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:16.