|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 9 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.9 |
|
8 | 16,00% |
| Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieciaki urodzą się wiosną! V-VI 2013, cz.9 |
|
28 | 56,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8
Cytat:
częstuj się, starczy dla wszystkich ![]() kochany tż jak się martwi o Ciebie
|
|
|
|
|
#4562 |
|
Zakorzenienie
|
Colorku jesteś z takiej małej mieścinki, ze może ludzie nie oglaszają się przez neta.. Moi rodzice wynajmują mieszkanie i nigdy tego nei oglaszali, zawsze jakoś to drogą pantoflową się roznosilo..
Powiedz najbliższemu gronu, albo popytaj w sklepie może ktoś cos ma do wynajęcia. |
|
|
|
#4563 |
|
Zakorzenienie
|
szprotka życzę powodzenia z mieszkaniem i dużo cierpliwości
![]() przecież na nogach nie pójdę taki kawał drogi ![]() Katate udanej imprezy i wracaj wracaj do nas![]() szprotka za 23 tc i za brzusiojoooasia wracaj szybko do zdrowia!!! Lublana już wszytsko masz z wyprawki? kiedy kupujesz kosmetyki itp? |
|
|
|
#4564 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
o naleśniki też mam ochotę...hmmmm |
||
|
|
|
#4565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4566 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tu przy okazji odpowiedź na wczorajszą dyskusję. U nas każde ma swoje konto, haseł nie znamy bo zwyczajnie ich nie pamiętamy ( za dużo liter i cyfr), ja na początku miesiąca płacę wszelkie rachunki, a TŻ mi przelewa ( na moje drugie konto) połowę za nie. Później reszte wypłaty wydaję na moje zachcianki i konieczne zakupy, a TŻ na swoje. Jako, że więcej zarabia to jak mi się kończą pod koniec mies. pieniądze ( ale staram się by tak nie było bo przetracić całą moją pensję na siebie to naprawdę nieco rozrzutność) to TŻ przelewa ile chcę. Cytat:
by wszystko dobrze się skończyło, apo bioopsji by okazały się te guzki niegroźne.Cytat:
Cytat:
za udane wizyty i zdrowe Maluszki ![]() Cytat:
![]() Najważniejsze, że z Tobą i dzidzią wszystko dobrze ![]() Śliczny brzusio ![]() Cytat:
![]() Ja nie śpię w ciągu dnia, ale za to w ogólę długo śpię. Zwykle zasypiam koło 2 czy 3-ciej w nocy i wstaję koło 11 -12:00
|
|
#4567 |
|
Zakorzenienie
|
A to Karolek
![]() Jest z nami od lat (jakieś 16-17 będzie w tym roku ?) Mamy też Stefanka od 1,5 roku => https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4552 i https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4556 A w niedalekiej przyszłości (pewnie na nowym M jak mąż będzie budował nowe większe terrarium) chcemy kupić jeszcze jednego kameleona ale od hodowcy, żeby był z nami od maleńkości. Będzie się nazywał Kryspin (to już postanowione ). Foto od wujka
Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2013-02-07 o 12:52 |
|
|
|
#4568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak ja uwielbiam zwierzaczki wszelakie
|
|
|
|
|
#4569 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny macie jakiś sprawdzony przepis na oponki?? Tak mi się zachciało ale jeszcze nie wiem czy dzisiaj będę robic czy w sobote. ![]() Ja też w grudniu zamawiałam i nie dostałam. Jedyne jakie dostałam to miś z bebilonu, a wszytsko w tym samym dniu "zamawiałam"
|
#4570 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Gratuluję Wam obojgu zatem sukcesu na tym polu! Brawo dla Wiktorka, dzielny chłopak i słodziak jakich mało I brawa również dla fasolki! Cytat:
![]() Cytat:
Stefan przystojniaczek
|
|||||
|
|
|
#4571 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4572 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Ubranka kupiłam z promocji/wyprzedaży w: C&A, Smyk, Pepco, Real, Tesco, modnydzidzius.pl i allegro Cytat:
![]() ![]() Cytat:
I powodzenia w ZUS-ie ![]() Cytat:
Mam nadzieję, że w końcu znajdziemy coś odpowiedniego ![]() Cytat:
To będziecie mieć niespodziankę ![]() Cytat:
Mój w 20t2d ważył 374g, teraz idziemy w 24t2d i ciekawe o ile podskoczył ? ![]() Cytat:
, a co do ubranek to ja mam sporo na 56-62-68, ale ja mam ogólnie już wyprawkę do 86-92 (na te większe rozmiary to po kilka sztuk, na mniejsze po naście.---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Cytat:
Cytat:
Oby Jasio szybko się pokazał ![]() Śliczne! ![]() Cytat:
|
||||||||||
|
|
|
#4573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
color masakra z tym wypowiedzeniem wynajmu!!! jakoś nie mogę sobie wyobrazić że ty sama w ciąży się przeprowadzasz Ada za maluszka. Dlaczego odmówiłaś?![]() ![]() axella piękne zabaweczki |
|
|
|
|
#4574 |
|
Zakorzenienie
|
Odebrałam dzisiaj prawko. JEst całkiem inne niż poprzednie. Bardziej podobme do dowodu osobistego i ważne 15 lat...
|
#4575 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kiedy randkujesz ? ![]() Cytat:
![]() Gratulacje! ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Do mnie dzisiaj przyszły 2 przesyłki, czekam na jeszcze 1. Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4576 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w szpitalach jest gorzej ..tzn..jak kto uwaza ale Ja jak rodziłam to miałam publicznośc w ilości chyba 25 osób.. obcych i niektórych bardzo młodych.. czułam się tak bardzo zażenowana po fakcie i zawstydzona.. płakac mi się chciało....a ta widownia wołała się na wzajem do każdej rodzącej w chwili partych... salowe, studenci, młodzi jacyś... i niepotrzebni w ogóle ludzie ..ot tak popatrzec sobie przyszli ![]() nikt im nie kazał wyjsc..........okropne uczucie! to chyba gorsze niż pomagająca i współczująca bólów bliska nam rodzina..mama czy tata ![]() oto mi chodziło ..o relacje jakie powinny byc miedzy rodziną w chwilach takich jak np.poród..... te niektóre filmiki właśnie pokazują w jakim transie jest cała rodzina kiedy zbliża się poród..nowy ludzik..który jest częścią ich rodziny ![]() Cytat:
Edytowane przez ada32 Czas edycji: 2013-02-07 o 13:06 |
||
|
|
|
#4577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie to też był powód pójscia na L4, bo wracałam z roboty po 9,5 godzinach (praca + dojazd) i w zasadzie już tylko spać.. i nie mogłam normalnie funkcjonować, nic zrobić bo tylko spanie i pracowanie.. Idę się pożegnać w pracy.. Wiozę im bombę - To takie ciastko jakby kopiec kreta tylko biale.. Trzymajcie kciuki, żeby się nie rozpadło
|
|
|
|
|
#4579 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Na pewno wszystko się przyda Cytat:
mąż, położna i koniec ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Cytat:
tzn. tak - ja bym mogła się zgodzić ale na max 2 bo gdzieś nauczyć się muszą ale nie tyle osób
Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-02-07 o 13:11 |
||||
|
|
|
#4580 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
3mam kciuki żeby wyniki było dobre ![]() Cytat:
strasznie mi przykro, że tak ci dokuczają te ciągłe problemy. Na pewno wszystko będzie dobrze ------ Witam się dziewczyny z Wami. Dziś zaczęliśmy z maleństwem 21 TC Na tę okazję moje hormony dały przed chwilą niezły popis. Wylałam morze łez przy TŻ bo zamiast remontować nasz pokój, zadzwoniła teściowa, żeby pojechał jakieś drzwi odebrać bo kupili. Ale się wkkkk...... Ciągle ktoś musi przeszkadzać Ale żeby zaraz płakać? Wariatka
|
|
#4581 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, będziecie robić badanie prenatalne w 3 trymestrze? ja się cały czas biję z myślami, czy jest sens ... mąż jest przeciwny, mówi że niepotrzebne, a to jednak kosztuje dużo, 1/4 mojej wypłaty a mamy dołek finansowy i nie ukrywam że wolałabym tą kasę przeznaczyć na kilka brakujących rzeczy z wyprawki. rozmawiałam w pon z moją ginekolog o tym i ona też mówi że jej się to wydaje zbędne, bo na tym badaniu głównie mierzą, ważą maluszka, sprawdzają wody płodowe, łożysko itp, a ona to robi na każdej wizycie, tylko na gorszym usg. no i trochę się boję że może czegoś nie zauważy ... ale z drugiej strony teraz chyba nie sprawdzają poprawności wszystkich narządów, a wcześniej na prenatalnych było wszystko ok ... sama już nie wiem
![]() Cytat:
mam nadzieję że uda Ci się szybko coś znaleźć w korzystnej cenie. tylko żeby ktoś Ci pomógł przy przeprowadzce ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluję 21tc!a hormony u mnie to samo
|
|
|
|
|
#4583 |
|
Zakorzenienie
|
Jenny ale Stefanek jest fajny
|
#4584 |
|
Zakorzenienie
|
Jenny Jaki sliczny kameleon
Mysia ja wczoraj akurat spałam ale czy spie czy nie śpie w dzień w nocy est ewidentny problem;/ idę obejrzeć ,,Keith".
|
#4585 | ||
|
Zakorzenienie
|
ada
dla Wiktorka![]() Cytat:
![]() a teraz? do 2-3 nie mogę spać, o 6-7 pobudka Cytat:
Ja byłam w szoku jak dwa lata temu sąsiadka rodziny TŻta na wsi dawała swojej córce zaraz po urodzeniu krowie mleko!!! Nie wiem czy jej po tym coś było czy nie ale mała ma się dobrze
|
||
|
|
|
#4586 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Istnieją trzy poziomy zmęczenia: 1.Zmęczenie 2.Zmęczenie jak cholera 3.Macierzyństwo
|
|
|
|
#4587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zrobiłam sobie właśnie foto i włączyłam dla porównania ostatnie (z 24.01) i pytam męża czy widać różnicę, stwierdził, że tak, że ten ze stycznia większy |
|
|
|
|
#4588 |
|
Zakorzenienie
|
![]() chyba chcecie wykończyć wątek ![]() Aaaa i pochwalę się, zapisałam się do Szkoły Rodzenia pod koniec lutego zaczyna się nowy kurs na który będę mogła chodzić. Zajęcia odbywają się raz w tygodniu po 2 h, w sumie 9 spotkań |
|
|
|
#4589 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
w razie co nie ma co panikować zawsze ktoś ze znajomych może podskoczyć do sklepu i kupić bo teraz to półki są pełne tych cudów
|
|
|
|
|
#4590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem czy to Justi ale chyba ona mówiła, że weszła taka moda na to 3 D może pod wpływem innych?? Ja zrezygnowałam dziś ze względów: nie dostaje ani pół zdjęcia ani płyty z USG tylko wpis: co robił mi mój gin a 240 nie moje... za to kupie dziecku cokolwiek... chociażby kilka ubranek, do fotelika się dołoży no czy cokolwiek innego
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:56.

no i trzymam
żeby ułożyło się po Twojej myśli!

Chyba muszę sobie sama pójść kupić, bo obawiam się, że mój Mąż znowu zapomni. Mówiłam, żeby wracając z trasy mi jednego podrzucił. A ten co?!? Nie przywiózł mi, bo nie chce żebym się tak źle czuła jak On. Z tym, że On zjadł 5 pączków!!!

07.07.2012

strasznie mi przykro, że tak ci dokuczają te ciągłe problemy. Na pewno wszystko będzie dobrze