Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 :) - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-07, 08:57   #2341
__Paulinka__
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 :)

hejo!

A ja wg tych kalkulatorow internetowych jestem w 7tc nie mam żadnych mdlości ,, nie wiem czy jakas inna jestem, ale sie troszke martwie..

Cytat:
Napisane przez t_89 Pokaż wiadomość
a ja jade dzisiaj na usg trzymajcie kciuki;*
mocne !
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 09:07   #2342
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
ja kończe w sobote 10tc i też w ogóle nie czuje już żadnych objawów nawet głodna nie jestem i moge do 14-15 nic nie jeść;/ Cycki już też mnie nie bolą i juz sie przyzw pyczaiłam do takich napuchniętych że teraz mi się wydaje że mi zmalały:P Widocznie tak ma być LEpiej nie narezkać tylko sie cieszyć że łagodnie przechodzimy ten czas Co do dzidzi to zawsze trezba pozytywnie myślećPozdrawiam i miłego dnia życze
Ja mam tak samo U mnie tez koniec 10 tygodnia i mam póki co lekko powiększony brzuszek. Wczoraj umówiłam się na badania prenatalne.
Dziś za to mam okropnie niskie ciśnienie, rano nie potrafiłam złapać pionu a leżąc na wznak kręci mi się w głowie. Zmierzyłam ciśnienie: 90/45 :/
I jeszcze borowanie 8 mnie dziś czeka bleee - straszny dzień.

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 09:31   #2343
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
ja kończe w sobote 10tc i też w ogóle nie czuje już żadnych objawów nawet głodna nie jestem i moge do 14-15 nic nie jeść;/ Cycki już też mnie nie bolą i juz sie przyzw pyczaiłam do takich napuchniętych że teraz mi się wydaje że mi zmalały:P Widocznie tak ma być LEpiej nie narezkać tylko sie cieszyć że łagodnie przechodzimy ten czas Co do dzidzi to zawsze trezba pozytywnie myślećPozdrawiam i miłego dnia życze
dziekuje - nie wiedzialam czy to normalne
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 10:01   #2344
gawelek
Raczkowanie

Witam w tłusty czwartek. Od rana o pączkach w radiu mówią i takiej ochoty nabrałam, że muszę do sklepu się wybrać

Ja jestem po cc. Nieplanowanym kompletnie. Też swoje przeszliśmy, bo synek urodził się miesiąc przed terminem. Właściwie to na gwałt go wyciągali, bo odkleiło się łożysko i oboje się wykrwawialiśmy. Nie byliśmy w ogóle gotowi. Jechaliśmy do najbliższego szpitala, ale reakcja całego personelu była wzorowa i naprawdę uratowali synka w ostatniej chwili.
Właśnie z powodu tych naszych cieżkich doświadczeń, chaosu i zamieszania tym razem chcę mieć wszystko zaplanowane, ustalone i ułożone i dlatego planuję cięcie cesarskie żeby mieć ustaloną datę, jechać do swojego szpitala, mieć swojego lekarza. Niepewności podczas naturalnego porodu chyba bym już nie wytrzymała. Dodam tylko, że za pierwszym razem miałam rodzić jak najbardziej siłami natury, ale wszystko się zmieniło.
gawelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 10:04   #2345
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
A bierzesz znieczulenie do borowania?

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Cytat:
Napisane przez gawelek Pokaż wiadomość
Witam w tłusty czwartek. Od rana o pączkach w radiu mówią i takiej ochoty nabrałam, że muszę do sklepu się wybrać

.
A mi dzisiaj tak niedobrze, że o pączkach myśleć nie mogę
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 10:22   #2346
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Ja też jestem na pierwszym roku ale magisterskich.
W październiku będzie gorzej, bo dzieciaki już będą a trzeba będzie na zajęcia chodzić
Ja dodatkowo muszę dojezdzać na uczelnie dwie godziny w jedną stronę.

Ja też miałam ponad 4 kilo jak się urodziłam. I też byłam szczupła zawsze.
ja bylam w 8 miesiacu jak konczylam licencjat, ale ze nerwus ze mnie i balam sie ze im urodze na obronie to przelozylam optymistycznie na wrzesien, nie wiem co sobie myslalam, ze z miesiecznym dzieckiem ogarne obrone? w koncu obronilam sie w grudniu. teraz chodze na podyplomowke, ale skoncze w czerwcu wiec mi to z niczym nie koliduje.

co do wagi urodzeniowej, to moj tz tez ponad 4 kg a teraz chuderlak o sobie tego nie powiem chociaz 3750 wazylam heh, moja cora 3600, a teraz poszla po tatusiu chuda taka ze patrzec czasem nie moge jak brzuch wciagnie bo az mnie wzdryga :/

Cytat:
Ja mam tak samo U mnie tez koniec 10 tygodnia i mam póki co lekko powiększony brzuszek. Wczoraj umówiłam się na badania prenatalne.
Dziś za to mam okropnie niskie ciśnienie, rano nie potrafiłam złapać pionu a leżąc na wznak kręci mi się w głowie. Zmierzyłam ciśnienie: 90/45 :/
co do cisnienia, to ja dwa dni przez dowiedzeniem sie o ciazy cisnienie mialam 89/62 to myslalam ze zejde z tego swiata, bo kilka dni trzymalo mi sie takie cisnienie no i u mnie to byl tez jeden z pierwszych objawow ciazy.

trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 10:49   #2347
Susanna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
A bierzesz znieczulenie do borowania?
Oczywiście. Tym bardziej ze to 8.
Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość

co do cisnienia, to ja dwa dni przez dowiedzeniem sie o ciazy cisnienie mialam 89/62 to myslalam ze zejde z tego swiata, bo kilka dni trzymalo mi sie takie cisnienie no i u mnie to byl tez jeden z pierwszych objawow ciazy.

Ja mam całe życie niskie ciśnienie no ale nie aż tak. Przy 100/50 czułam się normalnie ale dziś to była masakra. Kawka z rana z chleb z solą pomogły Już mam 100/60 i żyję

M&M

Staś

Stary 2013-02-07, 10:50   #2348
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Oczywiście. Tym bardziej ze to 8.
To w pieszym trymestrze można?
Stary 2013-02-07, 10:55   #2349
Susanna
Zakorzenienie

Cytat:
To w pieszym trymestrze można?
Można. Mi lekarz powiedział, że jeśli ząb będzie mnie bolał to mam iść do dentysty od razu (a bolał na początku) a jeśli nie to miałam poczekać do 2 lutego i potem spokojnie można znieczulać. Akurat mój gienkolog jest tez anestozjologiem wiec mu ufam

M&M

Staś

Stary 2013-02-07, 11:13   #2350
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Można. Mi lekarz powiedział, że jeśli ząb będzie mnie bolał to mam iść do dentysty od razu (a bolał na początku) a jeśli nie to miałam poczekać do 2 lutego i potem spokojnie można znieczulać. Akurat mój gienkolog jest tez anestozjologiem wiec mu ufam
Ufff to dla mnie zbawienie.A normalne znieczulenie czy jakieś specjalne?

Dla mnie poród był przyjemniejszy niż dentysta.

Edytowane przez maharet1092
Czas edycji: 2013-02-07 o 11:16
Stary 2013-02-07, 11:47   #2351
83monia
Zakorzenienie

w sumie lepsze znieczulenie niz seppsa ze wzgledy na zepsuty zab (a zdarza sie!). mi dentystka nie dala znieczulenia, ale tez nie chcialam. ja wole bez, nie boli mnie tak mocno corowanie. chyba ze wyrywanie - ale to co innego (i tez tu uwazam ze wyrywanie 8ek gorsze od porodu!)

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 11:49   #2352
Diorisha
Zakorzenienie

Macham znad kawy Inki i pączka z lukrem

Ja również trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny które mają dziś wizyty
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 11:52   #2353
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
w sumie lepsze znieczulenie niz seppsa ze wzgledy na zepsuty zab (a zdarza sie!). mi dentystka nie dala znieczulenia, ale tez nie chcialam. ja wole bez, nie boli mnie tak mocno corowanie. chyba ze wyrywanie - ale to co innego (i tez tu uwazam ze wyrywanie 8ek gorsze od porodu!)
Szczerze to ja miałam raz borowane bez znieczulenia i nigdy wcześniej ani później nie doznałam gorszego bólu. Oczywiście nie doborował do końca, bo nie byłam w stanie tego wytrzymać i poszłam do innego dentysty co mi dał znieczulenie.Było to z 12 lat temu a pamiętam jak mnie bolało.Może ja mam takie zęby.
Stary 2013-02-07, 12:33   #2354
Susanna
Zakorzenienie

Cytat:
Ufff to dla mnie zbawienie.A normalne znieczulenie czy jakieś specjalne?

Dla mnie poród był przyjemniejszy niż dentysta.
Cytat:
Powiem tak dziewczyny - dotychczas miałam znieczulenie aplikowane może ze 2-3 razy w życiu w tym raz miałam wyrywanego zęba. Jak boruję to w 99% nie biorę znieczulenia bo jestem w stanie wytrzymać choć boli jak diabli. Poza tym wbijanie igły wcale przyjemne nie jest Wyjątkiem jest borowanie na granicy korzenia co jest bardzo bolesne no i te nieszczęsne 8 które są wrednymi zębami i raczej na pewno będzie bolało.
Oj tak - wyrywanie 8 to podobno koszmar! Wyrywanie jak już to w II trymestrze.

M&M

Staś

Stary 2013-02-07, 12:39   #2355
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

nie dalabym se w ciazy wyrwac zeba.... no way!! chcialabym sie za to wybrac do dentysty bo pewnie cos malego znajdzie sie do leczenia, taki urok moich zebow ze zawsze cos jest, ale na razie nie dam rady ze wzgledu na codzienne wymioty... nawet zebow umyc nie dam rady, a co dopiero zeby mi ktos przy nich grzebal....

smacznych paczkow Wam życzę, ja nie wiem czy dzisiaj jakiegos przelkne bo kupilismy z tztem w poniedzialek bo mial ochote i ja sie na jednego skusilam, ale dzidzi nie zasmakowalo takze zobacze... paczki sa, ale na razie nie kusza
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 12:43   #2356
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Ja też coś na pączki nie mam ochoty...
Stary 2013-02-07, 12:46   #2357
beatryszja4
Raczkowanie

Właśnie początki miam a tu u mnie nie ma począków
beatryszja4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 13:00   #2358
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:
ja w pierwszej ciazy probowalam ze stetoskopem ale nic nie slyszalam moze dlatego ze lozysko na przedniej scianie

o fajnie, w koncu ktos ma taka sama date OM jak ja

tak sie zastanawialam czy ty jestes w ciazy, czy wpadlas nam pomoc ogarnac temat poczatkow ciazy bo wczesniej jakos nie wylapalam
widze ze koszalin, ja z kolobrzegu pochodze wlasnie sie lenie u mamuski do konca tygodnia

Witam sie laseczki
nie bylo mnie chwile a nadrabiania od cholery antybiotyk zdzialal cuda po pierwszej dawce, w koncu czuje sie jak czlowiek a nie zdechlak no ale jak juz do mamuski przyjechalam odpoczac tak korzystalam i czytalam greya zaluej ze tz przy mnie nie ma

co do porodu... to ja serio nie pamietam tego bolu przeszlo w momencie kiedy mloda wyszla. ale masazu szyjki nikomu nie zycze, chociaz tez nie pamietam jak to boli, ale wiem ze boli a zrobila mi go ginka 2 dni przed porodem, bo juz mialam rozwarcie na 2 i stwierdzila ze mi pomoze ii wziela mnie z zaskoczenia. pamietam ze to byla masakra, porod przy tym to pikus! no i wzielo mnie z zaskoczenia. pofarbowalam wlosy ide do kibelka i slysze hlap hlap a sikac jeszcze nie zaczelam dotarlo do mnie ze wody sie sacza, a bylam nastawiona na przeterminowanie tym bardziej ze akurat w tym momencie moja lekarka pojechala do disneylandu ku*rwa a rodzilam w miescie rodzinnym i specjalnie ostatni miesiac do niej chodzilam zeby miec ulge w szpitalu i hugo kasa w bloto wywalona pojechalam do szpitala chyba o 16, o 17 bylam na porodowce bo 4 cm, ale ze skurczy zeroooo to poleciala oxy. ale za nim oxy poszla, to prysznic, chodzenie i dopiero kroploweczka. tz byl ze mna i dzieki za to, chociaz olewalam go totalnie, bo bylam skupiona mega na oddychaniu i ciagle mialam zamkniete oczy nooo z przerwami na pisanie sms z info na wizaz nie bolalo tak strasznie, nie krzyczalam, nie wylam, nie wyzywalam. jedynie jak mloda w kanal wchodzila przed partymi to wydobywal sie ze mnie niekontrolowany jek nie szlo nad tym zapanowac bo tak bolalo a pozniej to juz pikus, rach ciach pach i po polnocy mloda byla na swiecie, pokazali zabrali, bo sie urodzila na 6 pkt z umiarkowana zamartwica, bo byla okrecona pepowina, zabrali ja do inkubatora, tz polazl, ja zostalam sama pelna energii i euforii a pozniej z buta do sali i to wspominam najgorzej bo myslalam ze zdechne po drodze no i znieczulenia nie mialam, nie bylo opcji, a i nawet przez mysl mi nie przeszlo.

kuzwa rozpisalam sie teraz boje sie rodzic naturalnie jedynie ze wzgledu na podduszenie mlodej, boje sie ewentualnie kleszczy i tego ze dzieciak bedzie duzy i beda kazali mi rodzic silami natury bo to drugie :/ ale cesarki bym nie chciala, dla mnie to ostateczna ostatecznosc i wybieranie tego na zyczenie jest sorry ale dla mnie jawna glupota. bez obrazy oczywiscie
Cześć Bajka, po pierwsze to skoro masz OM jak ja, to na kiedy masz termin porodu?
I popieram, że lepiej jest rodzić naturalnie, tez się boję tego wszystkiego co może zacząc się dziać w trakcie, ale jest to w kńcu naturalna kolej rzeczy, a każda interwencja chirurgiczna, choćby mała, niesie za sobą jakieś ryzyko. Hmmm, zawsze jest jakies ryzyko, a ja zwłaszcza to dostrzegam, bo poniekąd "w tym siedzę".

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Cytat:
ja bylam w 8 miesiacu jak konczylam licencjat, ale ze nerwus ze mnie i balam sie ze im urodze na obronie to przelozylam optymistycznie na wrzesien, nie wiem co sobie myslalam, ze z miesiecznym dzieckiem ogarne obrone? w koncu obronilam sie w grudniu. teraz chodze na podyplomowke, ale skoncze w czerwcu wiec mi to z niczym nie koliduje.

co do wagi urodzeniowej, to moj tz tez ponad 4 kg a teraz chuderlak o sobie tego nie powiem chociaz 3750 wazylam heh, moja cora 3600, a teraz poszla po tatusiu chuda taka ze patrzec czasem nie moge jak brzuch wciagnie bo az mnie wzdryga :/

o cały czas niskie ciśnienie a tętno dość wysokie jak na mnie, ale ponoć w pierwszym trymestrze tak się dzieje, zwiększony przepływ krwi i takie tam, a RR mam nawet 85/55...
Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
ale się naczytałam do śniadania za każdym razem mam kilka stron do nadrobienia....

martwię się, bo mi przeszły objawy ciąży - czy to normalne w 11t?
Jutro zaczynam 11 tydzień i powiem ci Mlebidakin, że tez juz się lepiej czuję Nawet sobie pofolgowałam i zaliczyłam dwa przytulanka z TŻem, a wcześniej i brzuch bolal bardziej, i niedobrze baaaardzo mi było, to wogóle o tym nie myślałam Już jest so much better
dirtymagic85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 13:00   #2359
matallewar
Zakorzenienie

A ja zjadlam już 2 pączki
Herbata ze świeżym imbirem czyni cuda. Mdłości nie ma.

Tylko w głowie mi sue koszmarnie kręci, prawie zemdlalam jak poszłam do łazienki.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 13:02   #2360
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Hej przyszle mamusie!!!Ale mi sie dzis dobrze spało..Zycze Wam milego dnia i udanych wizyt!!!
O mi też dzisiaj wyjątkowo dobrze się spało. Zasnęłam przed 22 a wstałam po 9

Cytat:
Napisane przez gawelek Pokaż wiadomość
Ja już zjadłam jednego pączka, jeszcze jeden czeka na mnie w kuchni. Ale na razie nie jem bo jestem najedzona.
Kocham pączki

Czytam Wasze relacje z porodówki i mnie przerażacie. Ostatnio nawet śniło mi się, że rodzę
Przy mnie będzie na pewno mój mąż i pewnie teściowa bo pracuje na oddziale
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 13:02   #2361
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:
Ja też coś na pączki nie mam ochoty...
A pączuś leży koło mnie i na mnie patrzy, ale tylko gryz mi wszedł, heh, może racuszek mamy lepiej sie przyjmie, bo właśnie ją odwiedziłam i są cieplutkie
dirtymagic85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 13:05   #2362
matallewar
Zakorzenienie

A ja zjadlam już 2 pączki
Herbata ze świeżym imbirem czyni cuda. Mdłości nie ma.

Tylko w głowie mi sue koszmarnie kręci, prawie zemdlalam jak poszłam do łazienki.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 13:15   #2363
83monia
Zakorzenienie

musze wam ten kawal wkleic

Autobus, pełen tłok ludzi (godzina 16, każdy wraca z roboty), jednym z pasażerów zajmujących miejsce siedzące jest czarnoskóry mężczyzna, wiek nieznany. Autobus staje na przystanku, wsiada kobieta w ciąży (zaawansowanej) z zakupami i jakaś babcia (i inne osoby). Murzyn widząc kobietę w ciąży wstaje i mówi do niej: "Proszę sobie usiąść" i grzecznie się odsuwa, podaje dłoń żeby się go złapała - autobus już rusza. Babcia widząc zwalniane miejsce, odpycha kobietę brzemienną i pędem wskakuje na krzesełko, zajmuje je i siedzi w niebo wzięta. Czarnoskóry powiedział jej ładnie: "przepraszam, ale ustąpiłem miejsca tej kobiecie, bo jest w ciąży i wygląda na zmęczoną, chyba niestanie się pani nic, jeśli postoi pani trochę a da usiąść tej pani." Na co babcia odpowiada:

"Nie wiem z jakiego plemienia pan jest, ale tutaj,w tym cywilizowanym kraju ustępuje się miejsca starym, schorowanym kobietom, a nie młodym, zdrowym."
No niestety miała pecha, bo czarny najwidoczniej się mocno zirytował przytykiem rasistowskim więc ładnie i dosadnie odpowiedział starszej pani:
"Nie wiem, z jakiej wioski pani jest, ale w mojej to takie stare i zgryźliwe ☠☠☠☠y zjada się na kolację"

Stary 2013-02-07, 13:17   #2364
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
musze wam ten kawal wkleic

Autobus, pełen tłok ludzi (godzina 16, każdy wraca z roboty), jednym z pasażerów zajmujących miejsce siedzące jest czarnoskóry mężczyzna, wiek nieznany. Autobus staje na przystanku, wsiada kobieta w ciąży (zaawansowanej) z zakupami i jakaś babcia (i inne osoby). Murzyn widząc kobietę w ciąży wstaje i mówi do niej: "Proszę sobie usiąść" i grzecznie się odsuwa, podaje dłoń żeby się go złapała - autobus już rusza. Babcia widząc zwalniane miejsce, odpycha kobietę brzemienną i pędem wskakuje na krzesełko, zajmuje je i siedzi w niebo wzięta. Czarnoskóry powiedział jej ładnie: "przepraszam, ale ustąpiłem miejsca tej kobiecie, bo jest w ciąży i wygląda na zmęczoną, chyba niestanie się pani nic, jeśli postoi pani trochę a da usiąść tej pani." Na co babcia odpowiada:

"Nie wiem z jakiego plemienia pan jest, ale tutaj,w tym cywilizowanym kraju ustępuje się miejsca starym, schorowanym kobietom, a nie młodym, zdrowym."
No niestety miała pecha, bo czarny najwidoczniej się mocno zirytował przytykiem rasistowskim więc ładnie i dosadnie odpowiedział starszej pani:
"Nie wiem, z jakiej wioski pani jest, ale w mojej to takie stare i zgryźliwe ☠☠☠☠y zjada się na kolację"
Stary 2013-02-07, 13:21   #2365
Papuga69
Raczkowanie

Witam dziewczyny jak tam pączkowa uczta?
Ja już jestem po dwóch
Papuga69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 13:34   #2366
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
bo cie zszyli. mnie szyli przy 1 i bylam ciasniejsza niz jak mnie nie szyli przy 2
a bardzo możliwe że dlatego ale i tak mnie to zaskoczyło, tż chyba nawet bardziej

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
Tobie również współczuję tych nerwów
U nas niestety ani antybiotyki ani naświetlanie nie pomogły i dokładnie w drugiej dobie życia a była to wigilia 2007 mała miała przeprowadzoną transfuzję.Po wyjściu ze szpitala zaczęło się jeżdżenie po specjalistach i sprawdzanie potencjalnych szkód-neurolog i trzykrotne usg mózgu.Potem kardiolog i usg serca,po transfuzji doszła silna anemia i choroba krwotoczna a do wszystkiego mała urodziła się z torbielami jajników więc i ginekolog dziecięcy.A,że maleńka była osłabiona to pod koniec stycznia wylądowaliśmy w lubelskim DSK z zapaleniem płuc....Jak to wszystko teraz piszę i sobie przypominam to się mimowolnie wzdrygam i kolejny raz dziękuję Bogu,że ze wszystkich tych problemów udało nam się wyjść obronną ręką .
o rety, to faktycznie bardzo dużo przeszliście... my też mieliśmy mnóstwo kontroli u specjalistów i też ze wszystkiego wyszliśmy obronną ręką
ciekawa jestem jak wygląda prawdopodobieństwo wystąpienia tego konflitku przy drugim dziecku i czy też jest tak silny? wiesz coś może o tym? u nas też jak żółtaczka zeszła to była anemia

Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
Wg usg 12 tydzień i 4 dzień. W poprzedniej ciąży czułam ruchy dopiero w 16 tygodniu! Podobno w kolejnej czuje się szybciej .
wow... nie zrozum mnie źle, ale jesteś pewna że to ruchy dziecka? i jeszcze piszesz że to kopniaczki a delikatne ruchy czułaś już wcześniej co wydaje się wręcz niemożliwe....
a 16 tc to nie dopiero, to również bardzo wcześnie...

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Papuga69 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny jak tam pączkowa uczta?
Ja już jestem po dwóch
ja dwa i jednego racucha i coś czuje że na tym nie skończe

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 13:35   #2367
87czarna
Zakorzenienie

Hej dziewczyny! Tak się martwiłam,że nie mam mdłości,a dzisiaj przeżywam jakąś masakrę Od rana strasznie mnie muli i naciąga... okropnie się czuję

Przyleciała do nas dzisiaj moja Mama. Oczywiście wielkie szaleństwo,bo Maja to jej oczko w głowie
Teraz jedziemy na zakupy-chcę pooglądać tablice magnetyczne do pisania,bo nasza córcia za niedługo ma urodzinki
Miłego dnia!

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 13:44   #2368
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
a bardzo możliwe że dlatego ale i tak mnie to zaskoczyło, tż chyba nawet bardziej

ja dwa i jednego racucha i coś czuje że na tym nie skończe
mial dziewice

ja 1 paczka i mam dosyc...

Stary 2013-02-07, 13:48   #2369
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
mial dziewice
buahahaha i to po raz drugi ciekawe czy trzeci raz też będzie

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 13:52   #2370
rubinka25
Rozeznanie

Mnie wczoraj pół dnia głowa bolała. Siedziałam cały czas z chłodnym okładem na głowie i dopiero po wieczornym prysznicu trochę mi przeszło. Masakra.

A dziś od rana ból w kolanie. Nie wiem skąd. Ledwo z łóżka wstałam. Każdy krok = ból. No a posmarować żelem rozgrzewającym nie można... Całe szczęście po jakimś czasie "kuśtykania" ból trochę zmalał i teraz już prawie nie boli. To pewnie przez to L4. Tak się rozleniwiłam, że niekiedy cały dzień na zewnątrz nie wychodzę... A wcześniej cały dzień byłam w biegu.

Przed chwilą zjadłam pierwszego dziś pączka i walczę z sobą, żeby się nie rzucić na następnego.

01.02.2016
Leoś
rubinka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości