My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 9 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.9 8 16,00%
Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieciaki urodzą się wiosną! V-VI 2013, cz.9 28 56,00%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 cz.9 1 2,00%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.9 3 6,00%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.9 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.9 1 2,00%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.9 3 6,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-07, 13:26   #4591
cloche
Zakorzenienie

Dot.: My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
To kuruj się i dotrzymuj nam towarzystwa

Jak będę zamawiać to napisze co i jak, może ktoś jeszcze się skusi . Wczoraj w końcu nie złożyłam olejowego zamówienia, bo zachęciłam jeszcze 2 przyjaciółki do wspólnych zakupów i dopiero dziś dostałam ich listy życzeń, i dobrze się stało, bo przez Ciebie chcę więcej

Dla dzieciaczka chcę zamówić olejek nagietkowy, ponoć jest dobry na ciemieniuche no i tak generalnie w razie potrzeby.
A Twoje dziecięce pomysły tez oblukam
A mąż wrócił z pączkami, dał radę Choć za różę też bym się nie obraziła
ale fajnie, z kimś zamawia się raźniej
olejek nagietkowy będzie świetny dla malucha
no i brawa dla męża
Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
tak sobie myślę, że jak dziewczyny biedne muszą leżeć to w sumie odpoczywają cały dzień i im się spać nie chce pewnie dlatego:/ pewnie wyjście chcoiaż na spacer czy zakupy by pomogło
mnie się też tak wydaje sama widzę różnicę między tygodniem a "leniwą niedzielą" po pracy jestem w domu po 20tej, trochę posiedzę, coś obejrzę, nadrobię i między 22-23 padam na pyszczek i zasypiam w 2 minutki.
Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość

a gdzie kupiłaś te wszytskie składniki?
ja zagraniczna niestety... w polsce to podpytaj Ashyshkę, z resztą pewnie już doczytałaś
Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
tak..tak..wiem..tylko widzisz Ja w ogóle jestem przeciwna krowiemu mleku
taki pogląd..
sama nie toleruje mleka od 33 lat..mój organizm sam zdecydował że taki napój nie jest dla mnie...
oczywiście chodzi mi tylko i wyłącznie o czyste mleko...mleko przerobione typu jogurty budynie czy sery i serki nie mają tu nic wspólnego..uwielbiam i Ja i Wiko też
mój starszy syn mleko pije kartonami i dobrze je toleruje ..potrzebuje ..i nie mam nic przeciwko absolutnie ale uważam że mleko do trzeciego roku życia dziecka nie jest zdrowe i to pod wieloma względami...
to tylko moje zdanie ..prosze nie odbierac tego źle
śp mój dziadek (weterynarz) sam głośno powtarzał swoim dzieciom i wnuczkom że "mleko krowie jest dla cielaków a nie dla dzieciaków"...
oczywiście tych najmłodszych potem jak kto chce i lubi to jak najbardziej niech pije ile chce i na zdrowie...niestety Ja nie potrafię przełknąć nawet powachac mleka..od razu mam torsję i odrzut ze łzami ..
nie mam zamiaru oceniać, bo mój mąż też mleka nie trawi kompletnie już od dziecka - to po pierwsze; a po drugie to w mojej rodzinie mało które dziecko na krowie mleko może sobie pozwolić - wszyscy alergicy, ale tacy, że nawet mleko sojowe odpada ja sama mleko krowie lubię, ale mleko mleku nierówne, i jestem dość wybredna mojemu małemu jednak dłuuuugo nie będę dawać, bo zagrożenie alergii ogromne. ciekawe, czy modyfikowane będzie mógł... na "prochy" dla mojego małego brata rodzice wydawali majątek. a moja bratanica to ani mleka, ani jajek, ani mąki... i weź tu gotuj dla takiej
Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Stefanek
jaki on jest uroczy!!! świetny domek mu zrobiliście
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 13:27   #4592
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Aaaa i pochwalę się, zapisałam się do Szkoły Rodzenia
pod koniec lutego zaczyna się nowy kurs na który będę mogła chodzić. Zajęcia odbywają się raz w tygodniu po 2 h, w sumie 9 spotkań
do darmowej? będziesz chodziła z mężem?

Nuna co do Twojego problemu ze spaniem - ja proponuję wietrzenie pościeli i sypialni. Nie wiem gdzie spędzasz dzień - czy na kanapie w salonie czy w łóżku w sypialni ale jeśli to drugie to naprawdę porządnie przewietrz pomieszczenie i powinno być lepiej

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 13:27   #4593
lonely_lady
Zakorzenienie

no to nadrabiam, zacznę chronologicznie od moich zaległości z wczoraj:

Cytat:
A pochwalę się Wam jeszcze, że zrobiłam sobie dziś przyjemność i kupiłam troszkę produktów pielęgnacyjnych. Zainspirowana naszą Cloche, zrobiłam zakupy w Lawendowej Farmie: kupiłam peeling do ciała, balsam do ust i na skórki u paznokci, do tego mydełko, które mam nadzieję, będzie służyć naszemu bobasowi, ale chcę je najpierw na sobie wypróbować. Do tego w innym sklepie zamówiłam sobie oleje z dzikiej róży i kiełków pszenicy, żeby uskutecznić profilaktykę przeciwrozstępową. Jeszcze sobie gdzieś w spożywczym dokupię olej ze słodkich migdałów, pomieszam z tym pszenicznym i będzie mam nadzieję, do masażu krocza (nie będę kupować Weledy, bo tak mi taniej wyjdzie). Wreszcie jakieś zakupy dla mamusi (choć wraz w większości ciążowe )
super a te oleje gdzie zamawiałaś

Cytat:
Napisane przez joooasia Pokaż wiadomość

ja mam to samo... mobilizacją jest jedynie wizyta u gina dobrze chociaż, że małż nie marudzi z tego powodu

Co do imienia dla Dziedzica, zastanawialiśmy się na trzema opcjami: ja zaproponowałam Jasia, małż Marcina lub Mateusza. Generalnie małż nie mógł się zdecydować i zaczęłam go męczyć, żeby się zdecydował na jedno, żebyśmy mogli negocjować. Dzisiaj pytam go czy w końcu obmyślał sprawę, bo ileż można do synka w brzuszku mówić "Mały" albo "Młody"? A on mi na to, że dla niego na 95% ma być JAŚ Wcale nie będę ukrywać, że czekałam na taką odpowiedź Może mu coś upiekę dobrego na tą okoliczność??
mój też nie marudzi, dlatego jedyną mobilizacją jest wizyta u gina
za ustalonego wspólnie Jasia- bardzo ładne imię

Cytat:
Napisane przez joooasia Pokaż wiadomość
Przedstawiam moje dzisiejsze łowy. W sumie 70 sztuk za 148 zł (nie wszystkie są na zdjęciach, ale jest prawie komplet).

- 4 pary spodenek (1x dresy, 2x jeansy, 1x spodenki z materiału),
- 2 bluzy dresowe w paski (w tym jedna dwustronna)
- kurteczka jeansowa z kapturem
- ogrodniczki w paseczki
- koszula w kratkę na obiadki u babci bez której nie chcialam wyjść ze sklepu
- cieplutka kurteczka z kapturkiem na chłodniejsze wieczory
- body polo (cudowne )
- 5 pajaców w różnych rozmiarach
- 3 sztuki rampersów
- 2 koszulki na ramiączkach (wprawdzie na większe dziecko, ale wzięłam, bo na pewno sie przydadzą)
- ok. 30 sztuk różnych bodziaków z krótkim i długim rękawkiem w różnych rozmiarach
- 8 różnych koszulek z krótkim i dlugim rękawkiem
- 2 sweterki w paseczki
- bluza z kubusiowym maleństwem (śliczna )
- koszulka marynarska (jeden z moich ulubieńców z tego zestawu)
- 4 czapeczki
- śliniaczek

Chyba to wszystko...
ale zaszalałaś

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
super
A ten Reniferek - wymiata
ojj noo.. to było pod wpływem emocji
jest śliczny, szkoda tylko że będzie dobry w czerwcu i do grudnia raczej Wiktoś z niego wyrośnie

Cytat:
:
Ja nie kupuję nic w rozmairze 56 .. ale dziewczyny wiedzą dlaczego

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Już po wizycie.... Lekarz stwierdził, że się nic nie oszczędzam na zwolnieniu... Powiedział, że macica mi się stawia, więc zero głaskania czy jej dotykania......... Luteina 2 razy dziennie, Asmag Forte i No-spa Forte........... kurde no............... zawsze coś, no zawsze coś..............
ajj.. no ale jesteś pod dobrą opięką, odpoczywaj jak najwięcej, leki na pewno pomogą

Cytat:
Napisane przez katherine271 Pokaż wiadomość
ja po wiycie, Diabli, że idziemy łeb w łeb bo nawet miesiączka 18.08 u nas była to moje waży 700 g więc Twoje może być podobnie. Poza tym wszystko ok tylko siedzi w położeniu miednicowym, pół ciąży był głową w dół a teraz siedzi. Co do płci niby znów gin zaznaczył ale że to od dołu znów powiedział chyba a chyba to dalej 50/50 więc moja cudna wyprawka ciuszkowa dla małego facecika może jeszcze się okazać nieprzydatna. Lecę do dentysty teraz.

jednak mi puściło mojego posta nieskończonego jak zobaczyla u góry, co to sie dzieje he he
za wizytę i dla Niespodzianki
nasz miał wczoraj 750g, też chyba mamy podobne terminy

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 13:28   #4594
sharpnowaja
Zakorzenienie

color marchewka ma rację. Najlepiej w jakiejś gazecie szukać typu anonse itd.

justyna przepis na oponki: 0,5 kg sera białego
0,5 kg mąki
3 jajka
pół szkl. Cukru
pół margaryny
1 łyżeczka sody
cukier waniliowy
Zagnieść ciasto, wałkować na grubość 1 cm. Wykrawać szklanką, a w środku kieliszkiem. Smażyć na głębokim tłuszczu

ada tyle ludzi przy porodzie? przecież Ty musisz wyrazić na to zgodę!!!

vil przecież to badanie w III trymestrze Twój gin zrobi
Stary 2013-02-07, 13:29   #4595
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale super! Twoje cudeńka będą się rozchodzić jak pączki w tłusty czzwartek! Jestem pewna!!

Dzięki za radę! Będę pisać do sprzedawcy zatem! Może się uda

Ooo, super, że wypatrzyłaś, ale i tak bym jeszcze raz pytała Gratuluję Wam obojgu zatem sukcesu na tym polu! Brawo dla Wiktorka, dzielny chłopak i słodziak jakich mało
I brawa również dla fasolki!

Oj pomogłoby

Stefan przystojniaczek
dziekuje

Cytat:
mnie poród w ogóle nie przeraża ale to co będzie "po" już tak. I nie chodzi mi o opiekę nad małą a raczej o połóg- ile i jak będę krwawić, czy będę umiała karmić, kiedy będę mogła sama chodzić itd

color masakra z tym wypowiedzeniem wynajmu!!! jakoś nie mogę sobie wyobrazić że ty sama w ciąży się przeprowadzasz a masz już coś na oku?

Ada za maluszka. Dlaczego odmówiłaś?

axella piękne zabaweczki
dlaczego odmówiłam?! hmmm...
troche bałabym się o konsekwencje takiego "męczenia" dzidziulka..i mnie....
Jak byłam rodzic Wiktorka..to przeszłam taki nieprzyjemny incydent ..własnie z uczącym się lekarzem ...ten który mnie przyjął do szpitala..robił mi usg przed porodem dwa dni(były skurcze nie rozwierała się szyjka)
z nim był jakiś stary ch...który postanowił (jak sie później dowiedziałam) przekwalifikować swoją specjalność..( był laryngologiem.chirurgiem) i właśnie ten lekarz zostawił mnie z tym ch... sam na sam zeby mógł sobie poćwiczyć pomiary główki i takie tam...męczył mnie godzinę..brzuch mnie już parzył dosłownie ..bolał od naciskania i nieumiejętnego jeżdżenia głowicą..koszmar potęgował tym bardziej że było już po 23ej ..ciemno na korytarzach a Ja samiutka z długowłosym siwym ponurakiem..
byłam już tak zła że poprosiłam o zakończenie tego badania bo już mnie to bolało....z łaską i oburzeniem puścił mnie... a Ja jak w horrorze szukałam w pustych i przyciemnionych korytarzach szpitala swojego łóżka ..sali przedporodowej
mam traumę po prostu

w ogóle na izbie przyjęc
kiedy jeszcze nie wiedziałm że to jest uczący sie lekarz...
już mnie zdziwił fakt że jak weszłam do gabinetu
to zbadał mnie najpierw normalny lekarz(młody) a potem zapytał tego małego starego czy chcesz?!.. a on no pewnie....
wetkną mi palec w c.... (pomijając fakt że z bólem i o mało nie tu gdzie trzeba) a patrzył na mój nos i zagadywał że mam ciekawą przegrodę nosową ..bo krzywą..i pytał czy mi to nie przeszkadza w oddychaniu...no jak żyje nikt mi tego nie wytkną że mam nos krzywy
wrrrryyyy................ ..

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 13:31   #4596
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
do darmowej? będziesz chodziła z mężem?
tak, do darmowej na NFZ
będę chodziła z Mężem, o ile będzie mu pasowało. Ale myślę, że uda nam się to jakoś pogodzić
Dodatkowym atutem jest to, że Kurs prowadzą położne ze szpitala w którym prawdopodobnie będę rodziła

lecę ponadrabiać

Stary 2013-02-07, 13:35   #4597
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
wcześniej - znaczy w zamierzchłych czasach kiedy jeszcze nie było mm? pewnie krowie
no właśnie i co wtedy było ok a teraz nie?
chodzi mi o krowie a nei z kartonu.

Cytat:
zrobiłam sobie właśnie foto i włączyłam dla porównania ostatnie (z 24.01) i pytam męża czy widać różnicę, stwierdził, że tak, że ten ze stycznia większy

Cytat:
Nuna co do Twojego problemu ze spaniem - ja proponuję wietrzenie pościeli i sypialni. Nie wiem gdzie spędzasz dzień - czy na kanapie w salonie czy w łóżku w sypialni ale jeśli to drugie to naprawdę porządnie przewietrz pomieszczenie i powinno być lepiej
my wietrzymy tak z pół godz przed spaniem. Wcześniej pomagało ale teraz już nie działa chociaż może gdybym nie wietrzyła to bym w ogóle nie spała

ada po tym co teraz przeczytałam to też bym się nie zgodziła jakoś nie pomyślałam że to np studenci mogą robić badanie, myślałam że tylko popatrzą
Stary 2013-02-07, 13:36   #4598
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
dlaczego odmówiłam?! hmmm...
troche bałabym się o konsekwencje takiego "męczenia" dzidziulka..i mnie....
Jak byłam rodzic Wiktorka..to przeszłam taki nieprzyjemny incydent ..własnie z uczącym się lekarzem ...ten który mnie przyjął do szpitala..robił mi usg przed porodem dwa dni(były skurcze nie rozwierała się szyjka)
z nim był jakiś stary ch...który postanowił (jak sie później dowiedziałam) przekwalifikować swoją specjalność..( był laryngologiem.chirurgiem) i właśnie ten lekarz zostawił mnie z tym ch... sam na sam zeby mógł sobie poćwiczyć pomiary główki i takie tam...męczył mnie godzinę..brzuch mnie już parzył dosłownie ..bolał od naciskania i nieumiejętnego jeżdżenia głowicą..koszmar potęgował tym bardziej że było już po 23ej ..ciemno na korytarzach a Ja samiutka z długowłosym siwym ponurakiem..
byłam już tak zła że poprosiłam o zakończenie tego badania bo już mnie to bolało....z łaską i oburzeniem puścił mnie... a Ja jak w horrorze szukałam w pustych i przyciemnionych korytarzach szpitala swojego łóżka ..sali przedporodowej
mam traumę po prostu

w ogóle na izbie przyjęc
kiedy jeszcze nie wiedziałm że to jest uczący sie lekarz...
już mnie zdziwił fakt że jak weszłam do gabinetu
to zbadał mnie najpierw normalny lekarz(młody) a potem zapytał tego małego starego czy chcesz?!.. a on no pewnie....
wetkną mi palec w c.... (pomijając fakt że z bólem i o mało nie tu gdzie trzeba) a patrzył na mój nos i zagadywał że mam ciekawą przegrodę nosową ..bo krzywą..i pytał czy mi to nie przeszkadza w oddychaniu...no jak żyje nikt mi tego nie wytkną że mam nos krzywy
wrrrryyyy................ ..
o cholera nie no to ja bym się zgodziła ale tylko pod warunkiem, że usg trwałoby max 30 minut i wykonywałby je tylko ten jeden lekarz + ew. jeden, dwóch studentów pod czujnym okiem doświadczonego lekarza!! Ja czuję dyskomfort już po kilku minutach USG (strasznie ciepło mi w brzuch) a co dopiero przez godzinę i tak nieumiejętnie

Cytat:
tak, do darmowej na NFZ
będę chodziła z Mężem, o ile będzie mu pasowało. Ale myślę, że uda nam się to jakoś pogodzić
Dodatkowym atutem jest to, że Kurs prowadzą położne ze szpitala w którym prawdopodobnie będę rodziła

lecę ponadrabiać
No to pięknie my niestety nie damy rady jeździć do sr szpitala gdzie chcemy rodzić i dlatego zapisałam się na darmowe zajęcia a na kilka płatnych pójdziemy z mężem razem

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Cytat:
no właśnie i co wtedy było ok a teraz nie?
chodzi mi o krowie a nei z kartonu.
nie mam pojęcia, kiedyś to w ogóle było babka urodziła i z dzieckiem szła w pole

Stary 2013-02-07, 13:40   #4599
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
No ja już widzę, że ten u mnie będzie na noc, po domu ale nie do ludzi niby powiedziały, że mogę go zwrócić ale pierdzielę to już
Dzięki, ja mam w sumie taki sam, więc już widzę, że u mnie się nie sprawdzają a szkoda bo wygodne są ale nieładnie mi piersi wiszą
Na pewno wszystko się przyda

Też bym mogła tak rodzić ale... bez rodziców i teściów, na Boga, po co mi oni tam mąż, położna i koniec

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

ale przecież rodząca ma prawo odmówić udziału studentów tzn. tak - ja bym mogła się zgodzić ale na max 2 bo gdzieś nauczyć się muszą ale nie tyle osób
no niby tak się mówi..że może odmówic...ale zacznijmy od tego czy ktoś nas o to pyta wcześniej...
a jak już masz partę i rodzisz to nie wiesz ile osób wchodzi ..
i to naprawdę nie chodzi tylko o studentów....bo i salowe i kuchary ..pielęgniarki..jedna drugą woła .."chodźcie..szybko zaczęło sie..idziesz sie pogapic?!" i tak na cały korytarz sie drze....leżałam w sali przedporodowej na przeciw porodówek i widziałam co sie dzieje.. i dwie moje sąsiadki łóżkowe tez..oczywiście komentowałyśmy to ..ale czy to coś da...nie ....bo to szpitalna mafia jest

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, będziecie robić badanie prenatalne w 3 trymestrze? ja się cały czas biję z myślami, czy jest sens ... mąż jest przeciwny, mówi że niepotrzebne, a to jednak kosztuje dużo, 1/4 mojej wypłaty a mamy dołek finansowy i nie ukrywam że wolałabym tą kasę przeznaczyć na kilka brakujących rzeczy z wyprawki. rozmawiałam w pon z moją ginekolog o tym i ona też mówi że jej się to wydaje zbędne, bo na tym badaniu głównie mierzą, ważą maluszka, sprawdzają wody płodowe, łożysko itp, a ona to robi na każdej wizycie, tylko na gorszym usg. no i trochę się boję że może czegoś nie zauważy ... ale z drugiej strony teraz chyba nie sprawdzają poprawności wszystkich narządów, a wcześniej na prenatalnych było wszystko ok ... sama już nie wiem

oj Ty to masz pod górkę mam nadzieję że uda Ci się szybko coś znaleźć w korzystnej cenie. tylko żeby ktoś Ci pomógł przy przeprowadzce

super że wszystko ok
dzięki

Cytat:
ada dla Wiktorka

też tak miałam
a teraz? do 2-3 nie mogę spać, o 6-7 pobudka cały dzień jestem nie do życia ale nie chcę spać w ciągu dnia. A w nocy dalej nie śpię. Wyspałam się już?

często się nad tym zastanawiałam. Bo co się dawało wcześniej ja matka nie miała pokarmu?
Ja byłam w szoku jak dwa lata temu sąsiadka rodziny TŻta na wsi dawała swojej córce zaraz po urodzeniu krowie mleko!!! Nie wiem czy jej po tym coś było czy nie ale mała ma się dobrze
dzięki

Cytat:
witam się dopiero teraz z Wami bo wcześniej nie miałam jak. Zaraz spróbuję troszkę ponadrabiać, bo widzę, że dziś nie próżnowałyście Gaduły
chyba chcecie wykończyć wątek

pod koniec lutego zaczyna się nowy kurs na który będę mogła chodzić. Zajęcia odbywają się raz w tygodniu po 2 h, w sumie 9 spotkań
no hej hej

W

G
Stary 2013-02-07, 13:40   #4600
axella
Zakorzenienie

GG do axella

http://www.planujemydziecko.pl/index...rod-naturalny2
tylko 3min filmik a się zryczałam...

jakie to musi być szczęście,po tylu miesiącach i krwawej końcówce w końcu zobaczyć swoje dziecko...

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 13:42   #4601
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Stefanek
cz.I

1. 1 dzień z nami
2. Dzień 3
3. Dzień 3, pijemy z gruszki
4. Miesiąc z nami
5. Kolejna wylinka
6. Takie mam piękne kolory
7. Polowanie na drewnojada
8. Taki jestem groźny
9. Lubię czasami połazić po ścianach
10. Śpimy
R E W E L A C Y J N Y

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Ale masz kochaną Córcię, dobrze wychowana, widać, że nie rozpuszczona.
Powinnaś się matka cieszyć
Cieszę się, ale ułatwiłaby mi zadanie a tak to sama muszę kombinowac

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
No to musisz wykazać się inwencją twórczą!
A i nie czytaj za dużo w necie o tej tarczycy, bo się nakręcisz za bardzo
---

Nie mam pączusiów Chyba muszę sobie sama pójść kupić, bo obawiam się, że mój Mąż znowu zapomni. Mówiłam, żeby wracając z trasy mi jednego podrzucił. A ten co?!? Nie przywiózł mi, bo nie chce żebym się tak źle czuła jak On. Z tym, że On zjadł 5 pączków!!!
Niestety muszę
Już nie czytam.
Teraz już wiem dlaczego wylądowałam w szpitalu z krwawieniem i wiem dlaczego w I ciąży poroniłam jednego z bliźniaków..
Wszystko stało się jasne.
Na szczęście mały jest bardzo silny i przetrwał do dziś.

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
od lat? no to twojej poprzedniej gin rzeczywiście należą się baty..

Cytat:
A to Karolek
Jest z nami od lat (jakieś 16-17 będzie w tym roku ?)

Mamy też Stefanka od 1,5 roku => https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4552 i https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4556

A w niedalekiej przyszłości (pewnie na nowym M jak mąż będzie budował nowe większe terrarium) chcemy kupić jeszcze jednego kameleona ale od hodowcy, żeby był z nami od maleńkości. Będzie się nazywał Kryspin (to już postanowione ). Foto od wujka
Super

Cytat:

Kiedy randkujesz ?
Jeszcze nie wiem ;-P Jakoś dziwnie mi się nie spieszy
Ale do 30tyg. chyba mam to zrobić?

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Idę się pożegnać w pracy.. Wiozę im bombę- To takie ciastko jakby kopiec kreta tylko biale.. Trzymajcie kciuki, żeby się nie rozpadło

Cytat:
Dziewczyny, będziecie robić badanie prenatalne w 3 trymestrze? ja się cały czas biję z myślami, czy jest sens ... mąż jest przeciwny, mówi że niepotrzebne, a to jednak kosztuje dużo, 1/4 mojej wypłaty a mamy dołek finansowy i nie ukrywam że wolałabym tą kasę przeznaczyć na kilka brakujących rzeczy z wyprawki. rozmawiałam w pon z moją ginekolog o tym i ona też mówi że jej się to wydaje zbędne, bo na tym badaniu głównie mierzą, ważą maluszka, sprawdzają wody płodowe, łożysko itp, a ona to robi na każdej wizycie, tylko na gorszym usg. no i trochę się boję że może czegoś nie zauważy ... ale z drugiej strony teraz chyba nie sprawdzają poprawności wszystkich narządów, a wcześniej na prenatalnych było wszystko ok ... sama już nie wiem
Uważam, że nie ma sensu.
Jak na połówkowym wszystko jest ok to już później nie może być inaczej

Cytat:
często się nad tym zastanawiałam. Bo co się dawało wcześniej ja matka nie miała pokarmu?
Ja byłam w szoku jak dwa lata temu sąsiadka rodziny TŻta na wsi dawała swojej córce zaraz po urodzeniu krowie mleko!!! Nie wiem czy jej po tym coś było czy nie ale mała ma się dobrze
Krowie mleko się dawało lub kozie.
Generalnie to większość z nas jadła mleko krowie/kozie i potem było takie (do dziś je widzę w sklepie) w niebieskim opakowaniu.
Ja uważam, że te brednie o krowim mleku są nakręcane przez producentów mleka modyfikowanego.
Tak samo jak z kremami przeciwzmarszczkowymi lub nawilżającymi dziurą ozonową itp. "newsami".
Na mnie nie robi to wrażenia.

No chyba, że dziecko jest alergikiem - to rozumiem, ale w przeciwnym wypadku?
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 13:43   #4602
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
no niby tak się mówi..że może odmówic...ale zacznijmy od tego czy ktoś nas o to pyta wcześniej...
i to naprawdę nie chodzi tylko o studentów....bo i salowe i kuchary ..pielęgniarki..jedna drugą woła .."chodźcie..szybko zaczęło sie..idziesz sie pogapic?!" i tak na cały korytarz sie drze....leżałam w sali przedporodowej na przeciw porodówek i widziałam co sie dzieje.. i dwie moje sąsiadki łóżkowe tez..oczywiście komentowałyśmy to ..ale czy to coś da...nie ....bo to szpitalna mafia jest
Ja mam jednak nadzieję, że mnie ktoś zapyta o zdanie choć nie wiem czy tego się nie zawira w planie porodu... muszę się dowiedzieć.
I liczę, że to wszystko będzie się zmieniało na lepsze... chyba powoli już się zmienia.... ale zbyt wolno!!

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2013-02-07 o 13:45
Stary 2013-02-07, 13:44   #4603
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
R E W E L A C Y J N Y

Cieszę się, ale ułatwiłaby mi zadanie a tak to sama muszę kombinowac

Niestety muszę
Już nie czytam.
Teraz już wiem dlaczego wylądowałam w szpitalu z krwawieniem i wiem dlaczego w I ciąży poroniłam jednego z bliźniaków..
Wszystko stało się jasne.
Na szczęście mały jest bardzo silny i przetrwał do dziś.

Super

Uważam, że nie ma sensu.
Jak na połówkowym wszystko jest ok to już później nie może być inaczej

Krowie mleko się dawało lub kozie.
Generalnie to większość z nas jadła mleko krowie/kozie i potem było takie (do dziś je widzę w sklepie) w niebieskim opakowaniu.
Ja uważam, że te brednie o krowim mleku są nakręcane przez producentów mleka modyfikowanego.
Tak samo jak z kremami przeciwzmarszczkowymi lub nawilżającymi dziurą ozonową itp. "newsami".
Na mnie nie robi to wrażenia.

No chyba, że dziecko jest alergikiem - to rozumiem, ale w przeciwnym wypadku?

popieram w 100% !
jak dobrze,że nie jestem jedyna

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-02-07, 13:48   #4604
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:

Ja póki co proszę o kciuki i żebym miała cierpliwość
uda się na pewno

Cytat:
Cieszę się, że z Wiktorkiem wszystko ok! Spory kawaler już z niego Ciekawe ile nasz będzie ważył za tydzień (24t2d=25 tc)
dziękujemy
ostatnio gin mówił, że chuderlaczek ale teraz widzę że chyba ładnie nadgonił

Cytat:
lonely- jak mnie nie trafi do tego czasu, to jakaś tam parapetówa będzie, ale w bliżej nie określonej przyszłości
nie trafi, nie trafi

Cytat:
Podejrzewam, że Cloche w jakiś niemieckich sklepach. Ja znam kilka polskich, w których kupuję naturalne półprodukty kosmetyczne.
Teraz zamawiam z zielonyklub.pl ale dopiero pierwszy raz, ale mają najtaniej,więc mam nadzieję, że się nie zawiodę. Wczęsniej korzystałam ze stron: biochemia urody, zrób sobie krem i naturalne piękno. Polecam
dziękuję
muszę zgłębić ten temat

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
Hej Laski
Dawno mnie nie było. Przeprowadzaliśmy się i jeszcze na walizkach trochę żyjemy. Neta nie mam,tylko w telefonie a nie lubię pisać z tel.
W niedzielę mój mały kończy 2 lata więc szykuje się impreza i muszę zdążyć wszystko posprzątać.
Mam nadzieję że już niedługo do Was wrócę. Pozdrawiam.
wracaj do nas szybko. Udanej imprezki urodzinowej

Cytat:

Witamy się z Młodym w 23 tc!

Cytat:
Widzę, żeKalki tytuł jest na prowadzeniu i wszystkie inne pozostawił daleko w tyle! Brawo Kalka bo tekst jest naprawdę uroczy
Mogę mieć tylko do niego małą sugestię?

Zamiast:
Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieciaki urodzą się wiosną! V-VI 2013, cz.9
Może być:
Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! V-VI 2013, cz.9

Wiem, że różnica prawie żadna, ale w tym drugim układzie jest równa liczba sylab w obu częściach, więc zachowany jest rytm i fajniej brzmi. Co Wy na to?
zgadzam, się.. mała różnica, ale druga wersja brzmi lepiej

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
lonely nasza mała w 25t4d ważyła 704g

to nasz cięższy, widzę że troszkę nadgonił.. bo ostatnio lekarz stwierdził, że z niego chuderlaczek..
Mam jednak nadzieję, że później znowu przystopuje i nie będzie zbyt duży podczas porodu
Mój Tż jak się rodził to miał prawie 5kg

Cytat:
Mieszkanko mojego Misia w dniu dzisiejszym, 22t 1d
Zaczyna rosnąć
a jakie łądne okrąglusie cycusie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
a miksturkę sobie zrób, co ci szkodzi dobre w tym jest to, że można używać do wszystkiego. ja nawet położyłam jedno pudełeczko pod lustrem, żeby małż smarował sobie dłonie przed wyjściem do pracy (szaleniec jeździ na rowerze, nawet jak śnieżyce są ) - i robi to! a taki tłuścioszek to świetna ochrona przed zimowym powietrzem

jak już Ash napisała, ja w niemieckim sklepie... ale w polsce jest tego multum! innych niż Ash podała to nie znam, ale wystarczą
!
dzięki

Stary 2013-02-07, 13:49   #4605
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
pierwsze ważne, o ile chce się podjąć ewentualnie decyzję "co dalej". no i dla wielu ważne, żeby się uspokoić. drugie wg mnie najważniejsze, bo w razie nieprawidłowości - czy to serduszko, czy nerki, czy jakiś nierówny przyrost - można podać leki, czyli coś zdziałać!
a trzecie to już nie ma sensu według mnie, jeśli twoja gin i tak "wymiaruje" co innego, jak by twoja gin nie robiła usg - wtedy dobrze jeszcze przed porodem ocenić co i jak, żeby się przygotować odpowiednio do porodu.
Cytat:
tu mi przyszedł do głowy taki kawał
urodziło się dziecko białym rodzicom. było czarne no to matka do położnej: proszę coś wymyślić! to położna do faceta:
- widzi pan, pana żona pokarmu nie miała i mały dostał cyca murzynki, bo akurat tylko ona była wolna, no i tak się nam jakoś czarny zrobił...
chłop uwierzył i w domu dumnie prezentuje zdjęcie potomka swojej mamie
- a dlaczego czarny?
- no bo pokarmu nie było i murzynka nakarmiła małego, teraz taki efekt, że jest też czarny
- no tak... jak ty byłeś mały, to też pokarmu nie miałam i daliśmy ci krowie mleko. i teraz taki efekt, żeś cielę!
Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
nie będę na pewno robić. w 12 tyg nie robiłam, chciałam teraz ale w końcu zrezygnowałam dziś... zaUfam mojemu ginowi... jesli miałaś już te połówkowe to według mnie bez sensu. Jednak kasa jest twoja-decyzja Twoja;* Nie sugeruj się, co robią np tutaj dziewczyny, bo niektóre mają tylko 3 USG n całą ciążę i jest ok;* A miałaś USG za każdym razem i przecież zawsze było z dzidzią ok
Nie wiem czy to Justi ale chyba ona mówiła, że weszła taka moda na to 3 D może pod wpływem innych??

Ja zrezygnowałam dziś ze względów:
nie dostaje ani pół zdjęcia ani płyty z USG tylko wpis: co robił mi mój gin a 240 nie moje... za to kupie dziecku cokolwiek... chociażby kilka ubranek, do fotelika się dołoży no czy cokolwiek innego
mądrze piszesz i wydaje mi się, że też dobrze postanowiłaś z połówkowym. w końcu twój gin już sprawdził to co miał
Stary 2013-02-07, 13:50   #4606
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Już wyjaśniam

Sprzedawca z allegro, u którego zamawiamy robale i świerszcze zawsze oznacza swoje przesyłki taśmą z nazwą i jest tak namalowany jakiś robal. Przesyłki są większe, mniejsze - wiadomo zależy od zamówienia. I jak pierwszy raz przyszła do nas przesyłka to listonoszka (cały czas chodzi ta sama), akurat w kwadratowym pudełku gdzie zmieściłby się pająk, to zapytała co tam jest i czy przypadkiem nie pająk Za kolejnymi razami to albo nie mówi nic, albo że na poczcie miały koncert No i od czasu do czasu podpyta (pewnie jak im nic na poczcie nie gra) co tam jest. Dziś też pytała, bo pudełko małe i nic się nie było słychać , a świerszcze przez zimno po prostu... śpią (? tak będzie najszybciej wyjaśnić) i pudło musi postać w temp pokojowej przez 30-40min zanim wszystko z nimi będzie ok.

Cytat:
Nie wiem do kiedy trzeba zrobić

Mi gin mówił, że mam iść po 24 tc, ale przed 28 tc

Cytat:
przecież na nogach nie pójdę taki kawał drogi
No chyba, że tak

Ale jakby mój mąż nie chciał iść ze mną na usg to pewnie bym pojechała sobie autobusem albo poprosiła mamę/brata/teścia itd, żeby mnie zawiózł

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 13:51   #4607
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
O matko! A gdzie takie "miłe" zwyczaje są? I co to za rewelacja na porodówce, że ktoś rodzi? Co to za ludzie w og ole?
Do każdego porodu tak latają?
Aż ciężko w to uwierzyć.

Ja też miałam wizyty studentów podczas porodu. Ale zanim studentka mnie zbadała to spytała czy może.
Podczas partych było chyba z 3 studentów ale mnie już było wszystko jedno. Niewiel;e z tego pamiętam, bo trwało krótko a ja już byłam podłączona do butli z tlenem.
Nawet jak moja teściowa stanęła nagle obok łóżka to jej nie widziałam...
Stary 2013-02-07, 13:54   #4608
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Nie robiłam dodatkowych badań prenatalnych w 1 i 2 trymestrze, więc w 3 pewnie też nie będziemy robić. Mój gin na każdej wizycie sprawdza wszystko dokładnie, a jakby było coś podejrzanego to powiedział, że wtedy powie i skieruje gdzie trzeba - ufamy mu i wierzę, że wszystko jest ok

Ale jak te badanie ma Cię/Was uspokoić i masz/macie $$$ to zapisz się

Cytat:
witam się dopiero teraz z Wami bo wcześniej nie miałam jak. Zaraz spróbuję troszkę ponadrabiać, bo widzę, że dziś nie próżnowałyście Gaduły
chyba chcecie wykończyć wątek

Gratuluję SR
Sporo godzin i spotkań

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-02-07, 13:54   #4609
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klauda88 Pokaż wiadomość
ja mam większość 68 bo jak już wcześniej pisałam moja mama rodziła same duże dzieci (72 i 68cm)

w razie co nie ma co panikować zawsze ktoś ze znajomych może podskoczyć do sklepu i kupić bo teraz to półki są pełne tych cudów
No ja mam dobrze akurat bo moja koleżanka jest kierowniczką pepko i już teraz odkłąda mi ładniejsze ciuszki i jak będę potrzebowała to po prostu mi je przywiezie a ja jej zapłacę.
Choć i tak twierdzi, że będzie małą rozpieszczać bo wreszcie będzie miec do kupowania dziewczęce ciuszki ( bo ma 2 bratanków tylko ).

Cytat:
color marchewka ma rację. Najlepiej w jakiejś gazecie szukać typu anonse itd.

justyna przepis na oponki: 0,5 kg sera białego
0,5 kg mąki
3 jajka
pół szkl. Cukru
pół margaryny
1 łyżeczka sody
cukier waniliowy
Zagnieść ciasto, wałkować na grubość 1 cm. Wykrawać szklanką, a w środku kieliszkiem. Smażyć na głębokim tłuszczu

ada tyle ludzi przy porodzie? przecież Ty musisz wyrazić na to zgodę!!!

Dzięki

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 13:55   #4610
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
nie mam pojęcia, kiedyś to w ogóle było babka urodziła i z dzieckiem szła w pole
ooo właśnie!
Stary 2013-02-07, 13:56   #4611
Paulina 87
Wtajemniczenie

dziewczynki pokażę wam co wylicytowałam, powiedzcie czy sie opłacało (u jednego sprzedawcy)
http://allegro.pl/rajstopy-gatta-20d...985527223.html
http://allegro.pl/show_item.php?item=2985527051
http://allegro.pl/show_item.php?item=2985526970
http://allegro.pl/komplet-kaftanik-s...985532306.html

Cytat:
Napisane przez pearl87 Pokaż wiadomość
na sr też musiałabym iść sama, choć mąż by się pewnie wybrał, ale pracuje. Ale ostatnio dochodzę do wniosku, że mi to nie jest potrzebne (z relacji znajomych - większość wiem, a takie rzeczy, które chciałabym pogłębić - metody naturalne zwalczania bólu itd. to się umówię z położną i już ). Na oddział wybierzemy się razem popytać o szczegóły porodu rodzinnego i zwyczaje tam u nich - dzwoniłam i jest to jak najbardziej możliwe. To nam starczy
hmm mój tż też tak chce zrobić-jechac samemu i już, musze zadzwonić, może w ferie sie wybierzemy obgadac co i jak, ale to może po wizycie 19lutego.. u nas w szpitalu jest póki co niezły bałagan bo drugą porodówke przenieśli do nas..
w sumie trzeba odłożyć kase na prywatną położną, będzie przy mnie ze 2 dni to sie chyba lepiej opłaci

Edytowane przez Paulina 87
Czas edycji: 2013-02-07 o 13:57
Paulina 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 13:58   #4612
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Lublana już wszytsko masz z wyprawki? kiedy kupujesz kosmetyki itp?
w zasadzie takkosmetyki zostawiam na sam koniec, bo to się zawsze w jakimś rossmanie kupi przy okazji. Musze jeszcze tylko podkłady poporodowe kupić, majtki te siatkowe no i te rzeczy co na gwarancji odkładam na kwiecień, żeby niepotrzebnie gwarancja nie leciała, czyli laktator i nianię elektroniczną. Aha i termometr. Nooo i pościel i prześcieradło i finitoZastanawiam się kiedy składać łóżeczko, myślałam, żeby tak z 6 tygodni przed terminem... pewnie złożymy, bo już nie moge się doczekaćto by było za 6-7 tygodni

Cytat:
nie no Ja też nie...chodziło mi o ten swoisty spokój..o właśnie takie zżycie się rodziny..o to że inni potrafią uszanowac fakt jakim jest poród a nie nagośc......że te filmiki pokazują taką właśnie rodzinną życzliwość wobec rodzącej..
w szpitalach jest gorzej ..tzn..jak kto uwaza
ale Ja jak rodziłam to miałam publicznośc w ilości chyba 25 osób..
obcych i niektórych bardzo młodych..
czułam się tak bardzo zażenowana po fakcie i zawstydzona..
płakac mi się chciało....a ta widownia wołała się na wzajem do każdej rodzącej w chwili partych...
salowe, studenci, młodzi jacyś... i niepotrzebni w ogóle ludzie ..ot tak popatrzec sobie przyszli
nikt im nie kazał wyjsc..........okropne uczucie!
to chyba gorsze niż pomagająca i współczująca bólów bliska nam rodzina..mama czy tata
oto mi chodziło ..o relacje jakie powinny byc miedzy rodziną w chwilach takich jak np.poród.....
ja mam zamiar zgodzić się na obecność studentów, gdzieś się muszą uczyćto co Ty przeżyłaś to jakiś absurd, współczuję. Ze mną będzie mąż, który jak będzie za dużo kibiców zainterweniuje, chociaż nie spodziewam się nieprzyjemności. Zapytam tak czy inaczej moją lekarkę ilu studentów zwykle jest obecnych przy porodzie, bo jak cała grupa ćwiczeniowa to im takiego pokazu nie zafunduję

Cytat:
ja zrobię, ale tylko dlatego, że chcemy sobie z mężem obejrzeć dzidzię i mieć zdjęcia na pamiątkę. Robilismy genetyczne w 13 tc, połówkowe w 20 tc, a na każdej wizycie lekarka i tak kontroluje serduszko i przepływy, więc wielkiego sensu diagnistycznego raczej to nie będzie miało, bo nic nowego się nie odkryje, ale co pooglądamy to nasze

Cytat:
nie będę na pewno robić. w 12 tyg nie robiłam, chciałam teraz ale w końcu zrezygnowałam dziś... zaUfam mojemu ginowi... jesli miałaś już te połówkowe to według mnie bez sensu. Jednak kasa jest twoja-decyzja Twoja;* Nie sugeruj się, co robią np tutaj dziewczyny, bo niektóre mają tylko 3 USG n całą ciążę i jest ok;* A miałaś USG za każdym razem i przecież zawsze było z dzidzią ok
Nie wiem czy to Justi ale chyba ona mówiła, że weszła taka moda na to 3 D może pod wpływem innych??

Ja zrezygnowałam dziś ze względów:
nie dostaje ani pół zdjęcia ani płyty z USG tylko wpis: co robił mi mój gin a 240 nie moje... za to kupie dziecku cokolwiek... chociażby kilka ubranek, do fotelika się dołoży no czy cokolwiek innego
dobrze, że zrezygnowałaś, szkoda kasy w takim przypadku
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 13:59   #4613
sharpnowaja
Zakorzenienie

zmykam robić obiadek
nie wiedziałam że już ta godz;/
Stary 2013-02-07, 14:01   #4614
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
http://www.planujemydziecko.pl/index...rod-naturalny2
tylko 3min filmik a się zryczałam...

jakie to musi być szczęście,po tylu miesiącach i krwawej końcówce w końcu zobaczyć swoje dziecko...

Cytat:
Ja mam jednak nadzieję, że mnie ktoś zapyta o zdanie choć nie wiem czy tego się nie zawira w planie porodu... muszę się dowiedzieć.
I liczę, że to wszystko będzie się zmieniało na lepsze... chyba powoli już się zmienia.... ale zbyt wolno!!
oooo....tak zbyt wolno...
też myslałam że jest już lepiej ale się pomyliłam...
16 lat temu z e starszym przeszłam to samo

jeśli chodzi o mleczko krowie...to Ja absolutnie nie neguje żadnego zdania na temat jego picia czy nie....mam swoje poglądy już od dawna i nie promuje mleka mm ...choc mogę tylko wyrazic swoje zadowolenie że wymyślono produkt zbliżony do kobiecego pokarmu...bo ten właśnie jest dla naszego ludzkiego potomstwa...
tak jak kotki karmią kociaki..suki szczeniaki... świnki prosiaczki..
tak my ludzie powinniśmy swoje dzieciaczki
ale rozumiem też inne poglądy i nigdy nie potępiam ich...
bo każdy ma prawo robic tak jak uważa ..i jak najlepiej dla własnego dziecka

tak krowie mleko od lat praktykowano....
ale też mniej naciskano na karmienie piersią...
tego nie rozumiem...
przecież krowie mleko ma o wiele więcej tłuszczu ..jest cięższe dla samego trawienia......itp.

kobiety nie miały czasu ? czy co..wygodniej było włożyc butle w buźkę i iśc w pole np...
a tak było za czasów mojej babci.....
sama mówiła że karmienie piersią to góra miesiąc...
potem mleko krowie bo wygodniej ..bo dziecko szybciej przybierało na wadze ..bo było najedzone...to wydaje mi się troche prymitywne myślenie....
ale nie chce podnosic ciśnienia..nie o to przecież chodzi

W

G
Stary 2013-02-07, 14:02   #4615
Paulina 87
Wtajemniczenie

Poluję jeszcze na 3 aukcje na jednej są 2 pary pajaców za złotówkę hehe
Stary 2013-02-07, 14:03   #4616
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
dziewczyny co zrobić z problemem spania?? wierce sie do 2 w nocy albo lepiej
z kilkutygodniowego doświadczenia wiem już, że w moim przypadku pomaga tylko coraz późniejsze kładzenie się spać i tak mam co chwila pobudki, więc takie przygotowanie "przeddzieciowe"

Cytat:
a Wy laski śpicie w dzień? ja wracam po pracy, kimnę się z godzinkę i potem funkcjonuje do 22-23 i jak padnę to śpię do budzika ( z przerwą na siku ) wiecznie mi mało snu
nie śpię w dzień, tzn po południu, ale często do 11

Jenny piekny Stefanek

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość

Istnieją trzy poziomy zmęczenia:
1.Zmęczenie
2.Zmęczenie jak cholera
3.Macierzyństwo

Cytat:
zrobi tylko tyle co zawsze - pomierzy, oszacuje wagę, sprawdzi pępowinę i wody płodowe. ale chyba nie ma sensu faktycznie umawiać się dodatkowo, zwłaszcza że to i tak będzie 2D więc nawet Maleństwa w 3D nie pooglądamy a nie będę płacić więcej za 3D. myślałam, że na tym badaniu sprawdzają jeszcze raz serduszko, nerki itp, ale wychodzi że nie - no i mam nadzieję że od połówkowego się nic nie popsuło

Dobra, odwołuje kupię za to kocyki i termometr.
Jenny, skreśl mi proszę to badanie z 16.02 z kalendarza, a nie podawałam chyba że 20.02 mam zwykłą kontrolę

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2013-02-07 o 14:07
vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 14:10   #4617
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
Bardzo fajne zakupy
Stary 2013-02-07, 14:12   #4618
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
zrobi tylko tyle co zawsze - pomierzy, oszacuje wagę, sprawdzi pępowinę i wody płodowe. ale chyba nie ma sensu faktycznie umawiać się dodatkowo, zwłaszcza że to i tak będzie 2D więc nawet Maleństwa w 3D nie pooglądamy a nie będę płacić więcej za 3D. myślałam, że na tym badaniu sprawdzają jeszcze raz serduszko, nerki itp, ale wychodzi że nie - no i mam nadzieję że od połówkowego się nic nie popsuło

Dobra, odwołuje kupię za to kocyki i termometr.
Jenny, skreśl mi proszę to badanie z 16.02 z kalendarza, a nie podawałam chyba że 20.02 mam zwykłą kontrolę
Wizyty poprawione

Cytat:
a Wy laski śpicie w dzień? ja wracam po pracy, kimnę się z godzinkę i potem funkcjonuje do 22-23 i jak padnę to śpię do budzika ( z przerwą na siku ) wiecznie mi mało snu
Zależy od dnia/humoru/nastroju ale zdarza mi się, że zasnę na 1-3h popołudniu.

A tak to wstaję ok 9-10 i idę spać po 1 (jak mąż pojedzie do pracy).

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
Trafiły Ci się okazje

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-02-07, 14:14   #4619
candace1
Zakorzenienie

axella- właśnie przed chwilką dostałam próbki z tego linka co kiedyś podałaś: Feminum activ. Thanx
Stary 2013-02-07, 14:18   #4620
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
axella- właśnie przed chwilką dostałam próbki z tego linka co kiedyś podałaś: Feminum activ. Thanx
ja dostałam wczoraj szybko przyszły.
przetestowaliśmy wczoraj i powikem szczerze-na bank kupimy całą tubkę!
rewelacja jak dla mnie
no i plus, że "uelastycznia"

ZUZIAK 7.05.2013
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości