|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXI) - część VI
Cytat:
![]() Agunia, kazde dziecko dobrze wie, ze aby cos poznac, trzeba zobaczyc jak lata ![]() Prince ... pierscionek w paczku?
|
|
|
|
|
#3902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zresztą sama się postaw w takiej sytuacji - ktoś Ci daje coś do jedzenia. Wiesz, że być może jest to jadalne ale nigdy wcześniej tego na oczy nie widziałaś. Co robisz? Zjesz od razu bez zastanowienia? Wątpię. A teraz wyobraź sobie, że ktoś Ci to ładuje prosto do buzi i każe to zjeść bez obejrzenia tego najpierw. Zjadłabyś czy protestowała? Pierwsza rada dla rodzica, którego dziecko niechętnie je, jest właśnie taka: dać dziecku jedzenie do zabawy, pozwolić się mu z nim najpierw zapoznać
|
|
#3903 |
|
Zakorzenienie
|
nie
pierscionek kwiaty plus 6 pączków
|
#3904 |
|
Zakorzenienie
|
bylam w sklepie ale paczkow juz nie bylo wiec u mnie nie bedzie tradycyjnie :P
kupilam za to lekki chlebek i herbatke wspomagajaca :P no a wieczorkiem jedziemy z cwiczeniami ![]() spotkalam starego znajomego nie widzialam go jakis czas stwierdzil ze schudlam.. taaa ciekawe w ktorym miejscu :P |
|
|
|
#3905 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Marianka jest taka, ze ona to by wszystko zjadla - ona wszystko pakuje do buzi i próbuje zjeść, a juz najbardziej lubi chusteczki chigieniczne Nie wiem tylko jak przemoc ten strach o zadlawienie
|
|
|
|
|
#3906 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() widzisz laska!!!!!! |
|
|
|
|
#3907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3908 |
|
Zakorzenienie
|
moze kiedys :P
---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- ja juz mam skopane przez Ami :P i brzuch tez robila mi masaz ujedrniajacy
|
|
|
|
#3909 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nop
|
|
|
|
|
#3912 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tiffoczki czy tofficzki...? Edytowane przez nitka_88 Czas edycji: 2013-02-07 o 17:56 |
|
|
|
|
#3914 |
|
Zakorzenienie
|
a jeden czort
![]() http://www.youtube.com/watch?v=r_J8btnIEKQ |
|
|
|
#3915 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do pogrubionego to dla mnie nie jest to dopiero tylko szybko bardzo, ja poczułam w 21 ![]() Współczuję znajomym tragedii, strasznie mi przykro ![]() Cytat:
dla Lilusi!Ja też nie jem pączków ![]() Cytat:
Cytat:
Muszę wrócić ![]() I wciąż jestem na rozwagach żłobek czy opiekunka, babcie obie ponad 300km od nas ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Fasolkę szparagową z tuńczykiem ją zjem![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3916 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Widzę, że sporo dziewczyn miało podobną wagę pod koniec ciąży Mam nawet zdjęcia jakieś niedługo przed rozwiązniem to ten brzuch miałam spory, a jeszcze parę tygodni wcześniej lekarz na usg mi nie wierzył, że to 35 tydzień a nie 20 :P
|
|
|
|
|
#3917 |
|
Rozeznanie
|
Zaczęłam je robić ale dzieć mi się obudził więc po jego uśnięciu powtórka
wyglądają lekko ale nie jest tak łatwo robić niektóre z ćwiczeń![]() ---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- Zjadłam dziś 8 pączków dziś podobno idą w cycki
|
#3919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie ten eksperyment który opisywałam pokazuje, że nawet dorosły człowiek podchodzi do hasła "jedz, bo to jadalne" ostroznie i najpierw sprawdza a co tu mówić o takich maleństwach co to maja zerowe doświadczeniem z jedzeniem inne niz mleko
|
|
|
|
|
#3920 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Mały już śpi, mąż w pracy, a ja mam wreszcie chwilę wytchnienia ![]() Leoś dostał dziś marchewkę z ziemniaczkami i łososiem z Hippa i pod wieczór tym wymiotował Chyba nie podeszła mu rybka...Choć jadł chętnie. A z BLW bawił się dziś marchewką i brokułem. Większość wylądowała na podłodze, ale wcześniej pięknie rozgniatał różyczki brokuła i wkładał warzywa do buzi. Fajnie mu to idzieIdę nadrabiać
|
#3921 |
|
Rozeznanie
|
Agunia kusisz tym amazonem a to jest coś jak nasze allegro? wstyd się przyznać ale nigdy się tym nie zainteresowałam nazwa nie jest mi obca ale nic poza tym, a w najbliższym czasie planuję zakup krzesełka, spacerówki i fotelika to oszczędności mile widziane.
|
|
|
|
#3922 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() yyy zjadłam 3 i rurkę z bitą śmietaną Od jutra zaczynam trening
|
|
#3923 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Zaglądam, ale nie mam czasu na odpisywanie. Problemy ze zjedzeniem czegokolwiek pojawiły się, jak ząbki stały się bardziej widoczne. Córa, która bez większego problemu trafiała łyżeczką do buzi nagle zaczęła tą łyżeczkę wkładać obiema rączkami i traktować jak gryzak. Po pierwsze zjada przez to mniej, a po drugie robi większy bałagan. Czasem muszę smarować dziąsła również przed obiadkiem. Drugim powodem jest chyba ogromne zainteresowanie WSZYSTKIM wokół. Cytat:
Kilka dni temu pisała, że babcia ma przyjechać i poczęstować Zosię lodami. Blue - powodzenia! Resztę nadrobię później, bo młoda krzyczy. Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2013-02-07 o 21:10 |
|
|
|
|
#3924 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Tzn raz wystaje a raz nie- dziwne to trochę...ad2. Z mężem i moją mamą. Cytat:
|
|
#3925 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam dzisiaj przyjemny dzień
Oprócz świętowania dnia pączka, byłam jeszcze u kosmetyczki. Do tego mała śpi, małż poszedł na trening więc mam chwilę dla siebie. W spokoju poczytam książkę A jutro jest wielki dzień. Mała zostaje u babci, znaczy mojej mamy, żeby nie było. Plan jest taki, że rodzice mają wychodne na cały dzień i noc Zobaczymy co z tego wyjdzie. Początkowo mieliśmy gdzieś wyjechać, ale nie wiem jak mała będzie się sprawować. Więc wyszło na to, że jutro jedziemy do aquaparku, potem idziemy na sushi i może gdzieś potańczyć. Wszystko w miarę blisko, więc jak coś będzie się działo możemy w miarę szybko wrócić do mojej mamy.Chociaż wątpię, aby była taka potrzeba
|
|
|
|
#3926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na ten fotelik co ja mam nie ma już takiej dobrej promocji, teraz najtaniej 100 funtów, co i tak jest ceną niższą niż w Polsce. Tylko trzeba liczyć się z tym, że przecena dotyczy tylko określonych kolorów, więc nie ma za dużego wyboru. Dla nas akurat kolor fotelika miał drugorzędne znaczenie, kupiliśmy czarny, bo praktyczniejszy niż jaśniejsze kolory, a jak w lato mała się by w nim grzała to dokupimy specjalny pokrowiec chłodzący. No i pytanie do kiedy będzie promocja na wysyłkę gratis do Polski (trzeba też patrzeć, czy produkt jest objęty tą promocją)
|
|
#3927 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Nadrobię Was jak Fabi pójdzie spać. Póki co siedzi ze mną i słucha Gumi Misia ![]() U nas górne jedynki w natarciu, jest masakra! A ja dziś miałam w tym śniegu jazdę, poszło mi o dziwo super, po 2 miesięcznej przerwie ![]() Co do tłustego czwartku - zjadłam 4 pączki i pizzę Może małż Dep jest w delegacji? Zresztą pisała, że Zośka marudna jest i że większość czasu odpoczywa u teściów... |
|
|
|
#3928 |
|
Zakorzenienie
|
Balbinka 8 aż?
![]() Sol, pierwszy wzór http://allegro.pl/modny-kocyk-dla-dz...005530154.html
|
#3929 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3930 | |
|
Zakorzenienie
|
Jakbyście chciały zobaczyć obraz na żywo ode mnie z lasu (właśnie dziki żrą
) http://pontu.eenet.ee/player/siga.htmlMieszkam w okolicach Mam może ze 300 m do lasu ![]() ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Cytat:
Podoba mi się |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:04.

dla niego!

dla Lilusi!
Chyba nie podeszła mu rybka...Choć jadł chętnie. A z BLW bawił się dziś marchewką i brokułem. Większość wylądowała na podłodze, ale wcześniej pięknie rozgniatał różyczki brokuła i wkładał warzywa do buzi. Fajnie mu to idzie