|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: wybieramy tytuł nowego wątku ![]() |
|||
Mija zima, idzie wiosna, każda mama jest radosna |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,59% |
Pod serduszkiem sie chowały, teraz roczek będą miały |
33 | 52,38% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom radość dają |
1 | 1,59% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom odpocząć nie dają |
0 | 0% |
Wczoraj świat witały, jutro będą roczek miały |
3 | 4,76% |
Zaraz pierwszy kroczek, zaraz będzie roczek |
0 | 0% |
Piłka, lalka, czy kopara? Pierwsze urodziny zaraz! |
23 | 36,51% |
Pierwsze urodziny zaraz, więc prezentów będzie chmara... |
0 | 0% |
Wczoraj bóle porodowe, dziś przyjęcie urodzinowe. |
2 | 3,17% |
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3811 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3812 |
Zadomowienie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
W takich momentach żałuję, że na wizażu nie ma przycisku LUBIĘ TO :P
#3813 |
Wtajemniczenie
|
MADDY, przycisk LUBIE TO bylby idealny :-D
Dzieki Saillor mamy co czytac :-D bo czasem malo piszemy, teraz mamy nadmiar ![]() MILLENA fajna ta babeczka i fajnie to opisalas, mnie sie nie przyda, no chyba ze przy kolejnym dziecku :-D
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
![]() ![]() |
![]() |
#3814 |
Wtajemniczenie
|
a ja żałuję, że nie ma przycisku "usuń tego użytkownika"
![]() kism, trzymam kciuki i czekam na dobre wieści ![]() _millena, dzięki za info ![]() Sailo, z grupy zostałaś usunięta, bo nikt Ciebie tam nie chciał ![]() Weź się dziewczyno ogarnij ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3815 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Kism czekam na wieści kiedy zaczynasz ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3816 |
Raczkowanie
|
Niedobrze mi się robi jak czytam te dziecinne posty....
Ciekawe co u kism??? A tak na marginesie, to wracam jutro do pracy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3817 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję, dziękuję jeszcze raz!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3818 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja też czekam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3819 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Byliśmy u lekarza z Małym dzisiaj, no i dostał nowe leki, po których katar jest mniejszy i kaszle już też mniej. Dzięki Bogu, że mnie położna na tego lekarza namówiła. Od razu ulgę było widać po zachowaniu Dawida. Szkoda tylko, że u mnie poprawy nijak zauważyć nie można. A dziękuję za miłe słowa odnośnie koloru ścian. Dwie ściany są w tym kolorze, a dwie w błękitno-turkusowym. Uwielbiam te kolory. ![]() Cytat:
Jeżeli chcecie by wasz związek się udał, to bez sporej pracy psychologa i ogromu dobrych chęci do zmiany nie osiągnięcie tego. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3820 |
Zakorzenienie
|
onething
mamam robila to na kase chorych, jedynie 1 wizyta byla prywatna i wtedy dal jej skierowanie zeby bylo szybciej. Mama z 3 mce siedziala w domu, nie pracowala, nie mogla nog przeziebic, nadwyrezyc. Jedna noge robila pol roku pozniej, Nie dwie naraz. Byla u lekarza, ktory stwierdzil czy sie kwalifikuje jeszcze do operacji. Niekrore zylaki sa za duze czy cos takiego. Pogadam z mama, napisz mi co dokladniej chcialabys wiedziec. Pamietam, ze z ost operacja sie spieszyla, bo mialo wejsc cos, ze za to sie bedzie placilo;/ a to spory koszt podobno Dopytam, ale powiedz o co ![]()
#3821 |
Rozeznanie
|
Jestem mamą sierpniową podczytuję Was żeby wiedzieć co mnie niedługo czeka
![]() _millena mnóstwo cennych informacji, a nie zapytałaś o kaszki Holle? PS. pamiętam Cie jeszcze z wątku staraczkowego ![]() W ogóle to jestem z Tarnowa, a u Was chyba jest kilka dziewczyn z tego miasta, szkoda że się wcześniej do Was nie przyczepiłam |
![]() ![]() |
![]() |
#3822 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() KISM trzymam kciuki !!! Edytowane przez doris888 Czas edycji: 2013-02-07 o 19:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3823 |
Zakorzenienie
|
Kism z miłą chęcią przekażę pałeczkę
![]() fakt mało jestem na wizażu, częściej czytam niż piszę. u nas choroba.... Malwinka ma jelitowkę... teraz jest już ok, czasem Malwina chętnie pije lekarstwa czy wodę, cyca by chciała na okrągło, ale muszę jej dawać po trochu, bo przy większej ilości zwraca ![]() do tego idziemy w poniedziałek do alergologa, bo znowu ją wysypało. tak jeszcze nie miała |
![]() ![]() |
![]() |
#3824 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() O Holle pytałam. Np o jaglaną . Pani powiedziała, ze to bez sensu, że przecież można wypłukać jaglankę, uprażyć chwilę na patelni, żeby podsuszyć i zmielić. I będzie to samo, taniej i pewniej. Generalnie pokazałam jej też w necie skład kaszki Holle, ale mlecznej, no to się tylko uśmiechnęła. podaję skład : SKŁAD: 250 gram netto kaszki wyprodukowanej z ekologicznej mąki z pełnego przemiału ziarna prosa (49%), odtłuszczone mleko w proszku (21%), maltodextryna, częściowo zdemineralizowana serwatka (12%), olej palmowy, węglan wapnia, witamina B1 i D. Nie zawiera glutenu i cukru. powiedziała, że nie rozumie czemu dają serwatkę, skoro jest mleko w proszku (swoją drogą ja się teraz zastanawiam co to za mleko... ![]() Ja nie podaję kaszek mlecznych ( chociaż podawałam), ponieważ Borys ma alergię na mleko modyfikowane. Kupuję kaszki bezmleczne. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3826 | |||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do kaszki sinlac... mam juz metlik w glowie. Bedac u gastroenterologa wlasnie ja mi polecila! ![]() Ogolnie wszystko fajnie... tylko to pogrubione to wg mnie zachacza delikatnie o patologie, ale oczywiscie to moje zdanie ![]() Bedac wlasnie jakis czas temu u lekarza, w poczekalni siedziala sobie mama,jej maz, chyba tez dziadek i synek - na moje oko mial gdzies z 3 lata... i nagle zaczal sie do cycka dobierac.. i tak bez skrepowania wyjela na wierzch. Kurde duzy chlopak, jadl sobie normalnie bulki mleczne, pil kubusia i tu nagle cycusia mu sie zachcialo! Jej maz chyba nie chcial, zeby tak tego cyca wywalala, ale ta powiedziala, ze to przeciez sama natura i widocznie dziecko jest spragnione lub glodne ( pil z tego cycka maxymalnie 2 minuty!) i stwierdzila, ze pewnie mi to nie bedzie przeszkadzac... usmiechelam sie tylko.. ale jak dla mnie to nie bylo smaczne i pod pretekstem "musowego wykonania telefonu" wyszlam i wrocilam jak skonczyla. Tylko nie krytykujcie mnie za to.. takie mam zdanie od dawna, dawna... ogolnie nie lubie jak ktos publicznie cycka wywala ( wiem czasami sa sytuacje, ze trzeba i nie ma innego wyjscia.. to jestem w stanie zaakceptowac), a co dopiero w takiej sytuacji. Cytat:
![]() Cytat:
![]() A terminy do specjalistow sa powalajace... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Lubie to:P Edytowane przez martula007 Czas edycji: 2013-02-07 o 20:00 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3827 |
Wtajemniczenie
|
NIUNIA zdrowka dla Malwinki
![]() ![]() ![]() NACIA mama cukiernik hehe ![]() ![]() ![]()
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
![]() ![]() |
![]() |
#3828 |
Rozeznanie
|
już się chwalę, uwielbiam to
![]() To już czeski film z tymi kaszkami, jaglankę czyli zwykłą "dorosłą" kaszę jaglaną? Edytowane przez allebazi Czas edycji: 2013-02-07 o 20:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#3829 | |||
Zakorzenienie
|
zawsze możesz dodać do ignorowanych kogoś, kto Ci nie pasuje
![]() piąteczka ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3830 |
Rozeznanie
|
Maya gdybyś mi to powiedziała w sierpniu, mam ten sam problem właśnie zaczynamy rozszerzać dietę, ale radzę sobie mąż pracuje w dużej firmie na wsi :P i całe szczęście bo młody nie lubi tych słoiczkowych zupek, podpasowała mu tylko marchewka reszte wyrzuciłam
|
![]() ![]() |
![]() |
#3831 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3832 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Chciałam jeszcze na pewno całe mnóstwo rzeczy Wam napisać, ale nie pamiętam... ![]() ![]() Dziś jakby nie dość było wrażeń, to dwie godziny przed tą moją rozmową dostałam telefon ze szkoły, że mam natychmiast przyjść po Maksa, bo rozciął głowę o kant ławki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3833 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3834 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3835 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
biedny maksiu.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3836 |
Wtajemniczenie
|
Z wszystkich mozliwych miejsc najbardziej krepujacy dla mnie bylby kosciol.
![]() ![]() |
![]() |
#3837 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() tak, taką zwykła jaglaną kaszę gotujesz dziecku. Ja robię taką na śniadanie często dla Borysa ( tzn często od niedawna ![]() Cytat:
Ja to robię jeszcze inaczej. gotuję gar tej kaszy, porcjuje i mroże ![]() co do karmienia piersią, nie wiem.. nie wypowiadam się na ten temat. Ja bym chyba nie chciala tyle karmić ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3838 |
Wtajemniczenie
|
Pobiegłam do szkoły, bo moja mama już na szczęście przyszła wcześniej do Kaja. Jak zobaczyłam moje dziecię w jednym kawałku, przytomne i w ogólnie dobrej kondycji, to trochę się uspokoiłam... Zaraz po mnie przyjechał też tż, który urwał się z pracy i zabrał Maksia na wszelki wypadek do szpitala, a mnie zmobilizował do pójścia na rozmowę, zapewniając, że dadzą sobie radę ze wszystkim. Już mieli trochę wprawę
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3839 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Всеки вижда как изглеждаш, но малко чувстват какъв си. Edytowane przez Maddy84 Czas edycji: 2013-02-07 o 21:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3840 |
Wtajemniczenie
|
MILLENA tak, tak, sloiczki...zimne :-D dobra, juz Ci nie wypominam hehe
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:55.