|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXI) - część VI
Ale nam pyszne pączki wyszły
Komu komu?
|
|
|
|
#3932 | ||||
|
Zakorzenienie
|
też to rozważam. Ale nie wiem czy wytrzymam
![]() Cytat:
Cytat:
![]() tyz prowda ![]() Cytat:
Cytat:
i gratuluję kolejnego ząbka![]() trochę mam stresa, ale nie na tyle, by z tego zrezygnować Jak na razie wygląda to tak, że trzymam L na kolanach. Siedzimy przy blacie od krzesełka do karmienia, także mam go cały czas pod kontrolą. Na razie bardzo dobrze sobie radzi. Po zabawie (bo na razie jedzeniem tego nazwać nie mogę) sprawdzam bu buźkę palcem- czy czasem czegoś nie zachomikował na później i usuwam ewentualne kawałeczki, których nie połknął lub nie wypluł.
|
|
#3933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3934 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() też tak myślę...
|
|
#3935 |
|
Zakorzenienie
|
miiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii iii!!!!
|
|
|
|
#3936 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ooo zazdraszczam wolnego A co z karmieniem?oby szybko wyszły ![]() poproszę! ![]() ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- to pięknie!
|
|
#3937 |
|
Zakorzenienie
|
Heja!
Obżarstwo czwartkowe skończyło się tylko na 2 pączkach, i to na siłę wciśniętych - jednak jestem anty słodyczowa, wolę czipsy Ale pączki były przepyszne! Kiedyś - w sumie nie tak dawno temu - jadłam jednego pączka dziennie. Taki nawyk, wszyscy jedli to i ja. Ale chyba mi się przejadły. Córeczka moja kochana jest taka grzeczna, sama pokazuje, kiedy mam ją zanieść do łóżka do spania. Alee, położona w nieodpowiednim momencie potrafi pokazać, na co ją stać Z jedzeniem u nas różnie, dziś np. był dzień mleczny, co jest wyjątkiem, ponieważ odkąd je inne rzeczy, to mleko odrzuca ze wstrętem. Zastanawiałam się nawet, czy jest to spowodowane zmianą mleka, ale chyba nie. Za to wszystko inne wcina ze smakiem, bierze do rączki i zjada. Nawet wielkie kawały jej przechodzą przez gardło, a ja jak to widzę, to drżę, żeby nie było akcji. I uwaga uwaga, moje dziecię pierwszy raz od urodzenia jedzie na ferie do dziadków beze mnie !!!!!! 3 dni - ciekawe, jak ja to przeżyję... Nie ukrywam, że już mam wszystko zaplanowane ;-) Ale będę strasznie tęsknić! Linko, Wanilko, widzę, że dalej macie problemy ze spaniem - nie wiem, co mogę powiedzieć prócz tego, że u nas sprawdziły się rzeczy dość prozaiczne, jak nawilżenie powietrza, inne ubieranie na noc, przykrywanie cienką kołderką, a nie kocykiem itd. Jest lepiej, choć do ideału daleko. Mam już weekend! |
|
|
|
#3938 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() swoja droga jak bedziesz robic kiedys jablecznik i juz taki cieply nalozysz sobie na talerzyk to polej go custardem :P |
|
|
|
|
#3940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lepszy jest z puszki czy z takiego kubeczka jak jogurt? Dziś mieliśmy z puszki.Tartę jabłkową robię właśnie z czymś takim a la custard
|
|
|
|
|
#3941 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Och nie dobra Ty, kusisz ![]() ![]() A ja w domu nie mam już żadnego. Trzeba było kupić więcej ![]() Cytat:
A jeśli chodzi o karmienie to dla młodej mam zamrożone mleko, 7 woreczków po 125 ml. A ponieważ będzie u mojej mamy, to ta na pewno da jej coś ze słoiczka.Natomiast jeśli chodzi o mnie to biorę laktator, co by se ulżyć ![]() ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Widziałyście galerię na onecie? http://wiadomosci.onet.pl/kraj/tlust...#photo13680085 |
|
|
|
|
#3942 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ajlepszy na goraco z jablecznikiem uwazam to za najlepsze polaczenie ever
|
|
|
|
|
#3944 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3945 |
|
Zakorzenienie
|
hej! witam sie i spadam, msuze isc spac, bo wstaje po nocach i po 5 do pracy, zjadlam 4 pączki bo trafily sie moje ulubione, z nadzieniem różanym
|
|
|
|
#3946 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję Cytat:
Cytat:
![]() Zazdroszczę bardzo, nie byłam w restauracji od ponad 6 miesięcy
|
|||
|
|
|
#3947 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3948 | |
|
Zadomowienie
|
Hello, jestem
![]() Właśnie doczytałam, że się zastanawiałyście, gdzie przepadłam Rację miała Maciejka - czyżby jako jedyna czytała mnie uważnie? - wspominałam w zeszłym tygodniu, że ma mnie odwiedzić matka i stąd to milczenie. Dość absorbująca była, nie zaprzeczę. Poniedziałek spędziłam głównie na ogarnianiu (wraz z kochaną teściową) tego syfu z mieszkaniu (miała przyjechać wieczorem) a wyjechała dopiero dziś.Aha, lodami Zosi nie nakarmiła, ale kompletnie nie chciała zrozumieć, dlaczego nie chcę małej dać ruskich pierogów. Wszak ja w jej wieku już jadłam czekoladę, co więcej - z zaleceń lekarza (ponoć w tamtych latach mówiło się, że kakao jest bardzo korzystne dla rozwoju mózgu i żeby dawać już czteromiesięcznym dzieciom kostkę dziennie). Czad ![]() A poza tym nic nowego - mała raz bardziej, raz mniej marudna (choć niestety częściej to pierwsze), pączka nie zjadłam dziś ani jednego, bo... zapomniałam, że jest tłusty czwartek, Zosia wzbogaciła się dzięki babci o kilka szmatek i 2 zabawki, a ja znów zamówiłam dla niej 7 książeczek. Poza tym stara bida ![]() Cytat:
Serio-serio Wiedzę czerpię albo z polskiego netu albo od lekarzy z którymi miałam/mam bezpośredni kontakt.Co do glutenu, to na dwoje babka wróżyła - pewnie co lekarz, to inna opinia (choć mogę się mylić, może teraz wszyscy mają przykaz informowania wprowadzaniu go po skończeniu roku) Pytałaś też o smarowanie pupy - często nie robię tego w ogóle, ale jeśli już, to używam tej Weledy. Uważam, że świetny jest ten kremik - no i uwielbiam jego zapach ![]() Aha - fałdek nie smaruję. I najlepsze życzenia dla Lilutki! Linka25, pytałaś co mamy na myśli mówiąc siedzi/nie siedzi ![]() Zosia, co prawda, posiedzi chwilę (bez podparcia), ale dość szybko gibie się na boki i w końcu traci równowagę. Gdyby posiedziała pół godziny, to bym uznała, że siedzi. A tak, to uważam, że nie siedzi. Bo podciągania się z pozycji półleżącej (np. za szczebelki w kojcu albo blat krzesełka do karmienia, gdzie siedzi stabilnie, ale trzyma się rzeczonego blatu) ani siedzenia z podparciem nie liczę. Sol - przez Ciebie obejrzałam tę kolekcję Newbie Rzeczywiście ślicznaOoolllccciiiaaa - pytałaś, czy wychodzimy przy 0 stopni z dzieckiem w nosidle. Ja - jak najbardziej. Moim "rekordem" było 7 stopni mrozu
|
|
|
|
|
#3949 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3950 |
|
Zakorzenienie
|
wylewam do rondelka i na malym ogniu
.
|
|
|
|
#3951 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Fałdki smaruję oliwką Babydream i zaczerwienienie znika Pizzę ![]() Zazdraszczam! Mi TŻ nie pozwoli, bo mam ich za dużo ![]() Ja się ich boję tego jak to będzie z karmieniem ![]() Bubble up i Gol ![]() Puszczamy mu to https://www.youtube.com/watch?v=vMJd0GdIE58 |
||
|
|
|
#3953 |
|
Zakorzenienie
|
Dziendoberek!
Znowu wstalam 5 minut przed budzikiem Jade juz pociagiem. Dziekuje wszystkim za kciukiDep, nieladnie tak mowic, ze nie czytamy Nie pomyslalam po prostu, ze matka bedzie bardziej absorbujaca niz Zosia![]() O tym samym pomyslalam ![]() Swoja droga zazdroszcze, ze mozesz isc potanczyc z mezem - my nigdy nie szlismy nigdzie potanczyc. Tz i tak by stał... Oj, toz to zbrodnia tak kusic, jak skorzystac nie mozna! |
|
|
|
#3954 |
|
Zakorzenienie
|
hejo
marze o przespaniu calej nocy jak jakis czas temu gdy dziecko sie nie przekrecało!!! milion razy sie budze BO przewraca sie an brzuch, targa mnie za włosy, kopie mnie po cyckach, kopie nozkami w sciane obraca sie w poprzek i wedruje po lozku i stoi na czworaka na spiocha i sie kiwa rano budze sie bolem glowy bo zeby sie przewrocic czasem a czuje opor to lapie moją grzywke
|
#3956 |
|
Zakorzenienie
|
zmiany się szykują? nie w temacie jestem
![]() za godzinkę teściowa u mnie będzie
|
#3957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3959 |
|
Rozeznanie
|
Powodzenia, trzymam kciuki żeby wszystko u Ciebie zmieniło się na lepsze
|
#3960 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
dzięki za wszystkie życzenia dla Lilutki muszę Wam wyznać, że chyba jej te górne ząbki idą, bo od rana trzyma łapkę w buzi, gryzie wszystko na potęgę, jedzenie nie wchodzi, a do tego wczoraj zrobiła mi na mieście taki koncert, że myślałam, że się pod ziemię zapadnę, uspokoiła się dopiero jak ją wyjęłam na tym zimnie z gondoli i siedziałyśmy na ławce szooook-nie pamiętam takiego ryku.....tak więc pewnie Maciejko masz rację-brak apetytu wiąże się z zębami, choć ja wcale nie widzę by szły.... wszystkim dziękujemy za odpowiedź odnośnie pupki i fałdek-coś nabędziemy zmykam na Skype pogadać z Mamuśką
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:15.

Komu komu?

W każdym razie je, tak samo jak o 2,3,4,5 i 6 i tak dalej 
i współczuje 
i gratuluję kolejnego ząbka

Podoba mi się 
o 9 rano

Wiedzę czerpię albo z polskiego netu albo od lekarzy z którymi miałam/mam bezpośredni kontakt.
tego jak to będzie z karmieniem