Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011 - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. 5 10,64%
Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. 1 2,13%
Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. 1 2,13%
Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam 7 14,89%
Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. 0 0%
My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. 0 0%
Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" 0 0%
Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy 26 55,32%
Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one 1 2,13%
Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 6 12,77%
Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-07, 15:19   #2641
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

Ja tez kilka razy probowalam posadzic Szymona na nocnik, ale to chyba nie jest jeszcze ten czas. On nawet nie dotknie pupa nocnika tylko kuca w powietrzu. Poczekamy do wiosny

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 15:52   #2642
agawoo
Zakorzenienie

Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

Dzień dobry

Zjadłam dzisiaj 4 pączki

I w domu mam jeszcze takie domowe, zrobione przez teściową

Nie wiem ile nadrobię, bo zaraz chyba będę jechała do domu (o ile kolega juz skończył szkolenie )

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 16:00   #2643
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Wy tu o nocnikowaniu, a ja z nowiną, że Julcia pierwszy raz zrobiła ,,Bibę" na nocnik

Za mną 3 pączki maminej roboty

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 16:47   #2644
brumek
Zakorzenienie

Audrey - odezwij się, please! Co z Helą?

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
-Jeśli wyjedziemy w piątek to Karpacz a jeśli dopiero w sobotę to "tylko" Wisła
Marzenie Zakładam, że do Gołębiewskiego któregoś

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Ostatnio własnie mama najechała na mnie, że powinnam go sadzać, bo kiedy go nauczę, że już ma półtora roku (dopiero?) Wkurzyłam się bardzo, a jak słyszę, że "zaoszczędzę" (na pieluchach), to działa to na mnie jak płachta na byka. Bo ja do tych rozrzutnych nigdy nie należałam, a teraz tym bardziej
Jedynie z czym przesadzam, to z ilością ciuchów dla Patryka, choć kupuję prawie wyłącznie w ciucholandach i na wagę (i wczoraj wypatrzyłam, że nawet ciuchy podrożały). Za to dla siebie niewiele kupuję, więc bilans wyrównany.
A pieluchy ostatnio kupowałam w promocji w biedronce (na otwarcie) i w rossmanie, kiedy było -20% i mam jeszcze ich trochę w zapasie...
Mamad, ale przecież Ty sieęnie usisz tłumaczyć! Twoje dziecko, Wasze pieniądze. Koniec.

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
U nas Ala znowu chora

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
moj Igor tez ma znowu gorączkę od rana...

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Wy tu o nocnikowaniu, a ja z nowiną, że Julcia pierwszy raz zrobiła ,,Bibę" na nocnik
Stary 2013-02-07, 17:44   #2645
jAGOdzianka_90
Raczkowanie

Dziękuję za przyjęcie prosicie o napisanie czegoś o mnie więc: mam na imię Agnieszka, mieszkam w Krakowie, jestem dość młodą mamą, bo niespełna 23-letnią, a synek (Mateusz) ma 1,5 roku Poza tym studiuję i dbam o dom
Jeżeli chodzi o samego małego to przyszedł na świat siłami natury, ważył 4600g, 60 cm i urodził się w 40 tc
To tyle o Nas

Co do wypowiedzi o ciąży 8 latki... kosmos. Mając 8 lat nie zdawałam sobie sprawy w ogóle jak się robi dzieci, a co dopiero je mieć...

Oliwka gratulacje!
A właśnie a pro po nocnikowania- dla mnie też bez sensu robienie czegoś na siłe dziecku. Chociaż starałam się łapać mojego jak miał rok, to skonczyło się na tym że się wystraszył bardziej, był płacz, i bał się potem. Także czekamy do lata i może wtedy- bo łatwiej trochę
30.07.2011 18:25 ukazał się światu dowód naszej miłości

chudniem
85-84-83-82-81-80-79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66-65
zaczynam dbać o pazurki- 25.03.2013
jAGOdzianka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 17:54   #2646
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jAGOdzianka_90 Pokaż wiadomość
Dziękuję za przyjęcie prosicie o napisanie czegoś o mnie więc: mam na imię Agnieszka, mieszkam w Krakowie, jestem dość młodą mamą, bo niespełna 23-letnią, a synek (Mateusz) ma 1,5 roku Poza tym studiuję i dbam o dom
Jeżeli chodzi o samego małego to przyszedł na świat siłami natury, ważył 4600g, 60 cm i urodził się w 40 tc

Dużego synka urodziłaś Mój był o 1900g lżejszy
A z której części Krakowa jesteś?
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 18:57   #2647
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

rany, ale Ala ma dzisiaj dzień :/
masakra!
poszłaby już spać
ale chyba dolne trójki w końcu się przebiją - jedną już ciut czuć pod palcem a budziła się z drzemki z płaczem i ręką w buzi :/
płacze o wszystko no mam dość....

Gomra na idziesz do przedszkola z dwójką czy z Karolem ktoś Ci w domu zostaje?
my jak idziemy na 8 to ja wstaję o 6.30, piję kawę, ubieram się etc, a o 7 budzę dziewczyny no i musimy się w miarę szybko ubierać, myć bo żeby być na 8 to najlepiej by nam było 7.30 wyjść z domu - jeszcze wózek z piwnicy wytaskać albo auto odśnieżyć no jest sprint nie ukrywam

Brumku to rzeczywiście dużo płacicie!

Lili fajna te narzędzia - wszystkie

Marina i jak Igorek?

Oliweczko brawa dla Julci!

wow Jagodzianka, ale chłopisko wycisnęłaś
moja starsza miała 2600 a młodsza 2900 ;P "mała" różnica
no i ja też z Krakowa skąd dokładniej jesteś?

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Iwa_iw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 19:12   #2648
aania_20
Zakorzenienie

hej hej
Spróbuję nadrobić, bo od wtorku wsiąkłam w analizy do pracy, a jak wracałam to już mi się nie chciało nic...

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Ania a powiedz mi jakoś specjalnie pielęgnowałaś te truskawki ? Ja najpierw wyhoduję szczepki a potem je przesadzę do większej doniczki i powieszę na jabłonce, żeby za dużo słońca nie miały, żeby ich nie spaliło.
Nie, nic z nimi nie robiłam, ani specjalnych nawozów, ani nic..
Cytat:
Napisane przez mme_audrey Pokaż wiadomość
Pozdrowienia za szpitala :/ Zapalenie płuc się przyplątało
oj...wracajcie do zdrowia!

Marinko, super że masz neta! Strasznie mi przykro, jak czytam co tam przechodzisz

Cytat:
Napisane przez Gomra Pokaż wiadomość
Co za noc [...]
Z tż nie odzywamy się. Czasami mnie tak denerwuje że zastanawiam się czy to ma sens.

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Eve, dzisiaj na Joemonsterze czytałam jak kobiety sobie radziły kiedyś bez testów ciążowych. Metodą, która sprawdzała się w 70 % było sikanie na ziarna owsa i pszenicy przez kilka dni. Jeśli wykiełkuje pszenica to będzie chłopiec, jeśli owies to dziewczynka, a jeśli nic to nie ma ciąży. Nie chcesz spróbować?

Powiem Wam w tajemnicy, że Hania spała od 21 do 8.30 w swoim łóżku! Pierwszy raz tak długo wytrzymała. (kilka razy zdarzyło jej się do 6) Dzisiaj bez smoka, więc może nie być tak kolorowo, ale przynajmniej jestem wypoczęta i przygotowana do "walki".

co do metody to

a dla Hani brawa!

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Uwaga, uwaga! udało mi się zaszczepić Zuz na odrę/świnkę/różyczkę!

Nawet nie zapłakała, tak ładnie ją z pielęgniarką zagadałyśmy. Żeby nie było tak kolorowo, to miałam przygodę jak Marzenka przy szczepieniu Hani. Zuza uderzyła pielęgniarkę w rękę jak ta już wyjęła igłę... i ta igła wbiła się w moją rękę...

No i nawet przy badaniu przed szczepieniem nie płakała, co jest cudem. Ostatnio nawarczała na lekarza

Na koniec już w samochodzie nie dość, że leciała mi krew z ręki, to jeszcze poszła z nosa... taki dzień miałam

Brawa dla dzielnej Zuzi!!!
A przejścia miałaś niezłe...

Cytat:
Wy tu o dietach a ja hoduję oponkę
uważaj bo uwierzę ciekawe gdzie
Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
A nie da się jakoś babci sposobem podejść? Może powiedz jej, że przykro się patrzy jak jest taka chora i też mogłaby się wybrać do lekarza, żeby jej pomógł. Do tego zimą pochówek droższy,w zmarzniętej ziemi trzeba kopać. (wiem, wiem- wredna jestem )

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

Jeszzce mi się przypomniało a propos nocnikowania. Tymusia jeszcze nie uczymy, ale zaczął sam z siebie mówić "kupka" tuż po tym, jak ją zrobić. Więc zaczyna mieć świadomość tego faktu
No to już niedługo Fajnie że śpicie coraz lepiej!
Cytat:
-Ja też Nie wyobrażam sobie teraz mieć dziewczynki

Dzisiaj teście do nas przyjeżdżają, chyba muszę to gdzieś zapisać

Ja też
Jak tam po wizycie?

Adaś ma nowe słowo "papuga" ("papuŁa")

Byłam na wizycie, wyniki ogólnie wzorowe, dostałam pochwałę od doktora za piękną morfologię i test glukozowy Sama się zdziwiłam, bo przy moim pcos to różnie mogło być, poprzednio byłam na granicy normy.
Tylko że 2 kg więcej na wadze
A w ogóle to dziwnie mi się zrobiło, jak lekarz do mnie z tekstem "no, to jeszcze 2-3 razy się zobaczymy a potem już na porodówce..ostatnia prosta" bo mi uświadomił że przecież już 30tydz, więc 3/4 za mną.... Jakim cudem to tak szybko leci.......?

A dojechać to masakra, zima wróciła...nienawidzę zimy

Nadrabiam dalej..

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Idę po południu po antybiotk. nie mogę mówić pluje ropą z krwią.

oj...

Też mnie wkurza, jak słyszę o nocniku, albo że powinien to czy tamto..... z tym że u mnie na szczęście dziadkowie sobie takie teksty darują, jedynie chwalimy wszyscy jak nasika na nocnik, więc mały wtedy chodzi dumny, zadowolony, i coraz częściej widzę że woła, żeby go posadzić. Powolutku, może coś z tego będzie.

Oliweczko, brawa dla Julki!!!!
A łóżko bardzo ładne

Jagodzianka, witaj!

Brunetko, Marina, zdrowia dla dzieciaczków!!

TŻ rozmyśla coraz częściej o imieniu Oj, będzie problem, jak Bartuś odpadł Skłaniamy się do Dominika, Mateusza, może jeszcze ze dwa, zobaczymy co ostatecznie z tego wyjdzie

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 19:15   #2649
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Iwa_iw Pokaż wiadomość
masakra!
poszłaby już spać
ale chyba dolne trójki w końcu się przebiją - jedną już ciut czuć pod palcem a budziła się z drzemki z płaczem i ręką w buzi :/
płacze o wszystko no mam dość....
Może taki dzień? Patryka tez nosi Mi tez już siły brakuje...

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

1. Byłam na wizycie, wyniki ogólnie wzorowe, dostałam pochwałę od doktora za piękną morfologię i test glukozowy Sama się zdziwiłam, bo przy moim pcos to różnie mogło być, poprzednio byłam na granicy normy.
A w ogóle to dziwnie mi się zrobiło, jak lekarz do mnie z tekstem "no, to jeszcze 2-3 razy się zobaczymy a potem już na porodówce..ostatnia prosta" bo mi uświadomił że przecież już 30tydz, więc 3/4 za mną.... Jakim cudem to tak szybko leci.......?

2. A dojechać to masakra, zima wróciła...nienawidzę zimy
1.
2. Wózek tez się cieżko pchało, ale można trochę kalorii spalić tych pączkowych
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 19:55   #2650
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

"gejów" pączusie

mam nadzieje że każda dziś pączusia choć jednego pochłoneła
telik zjadł 2

Brumciu muszę Ci przyznać że to wysoki czynsz
wiem że telikowo to nie stolica
my mamy 96 m2, w bloku jest winda i mamy 2 miejsca garażowe(czynsz za nie to ok 60 zł za każde miejsce miesięcznie) i płacimy 700zł
i tak wydaje mi się to dużo. Muszę dodać że to nowy blok. wkurza mnie to że za własne mieszkanie muszę tyle płacić
uwielbiam to nasze gniazdko ale powolutku zaczynamy przebąkiwać o czymś innym

Jagodzianka przepraszam ale jeszce się się nie przywitałam
naprawiam błąd-witaj

Aniu a ja przegapiłam fakt ze masz pcos
od ilu lat masz zdiagnozowane?
gratuluje dobrych wyników no i waga imponująco niska

zdrówka dla Igorka i Ali

a telik dziś dogorywa pod kocem
i wyjątkowo na pilates nie idzie
dostała @ i jeste marudą objedzoną pączkami
Stary 2013-02-07, 20:07   #2651
dziubek79
Zakorzenienie

witajcie
od razu przepraszam ,ze pisze bez pl znakow ale moje dziecko wydlubalo mi alt i nie umiem wsadzic klawisza spowrotem

nadrobienie Was graniczy z cudem

u nas dalej chorobowo
ja kiepsko , mlody ma katar i przez to kaszle a tz boli gardlo ...

widze , ze wiecej chorowitkow zdrowka

Marinko mam nadzieje , ze w koncu zmieni sie cos na lepsze
to straszne ,ze majac tyle problemow nie mozesz zaszyc sie w swoich 4 scianach, strasznie ciezko macie

piszecie o czynszach z tego co wylapalam i stwierdzam ze slask drogi
rodzice za 60m2(3 pokoje) placa 700 zl samego czynszu
a my za 50 mamy zima 500 zl , w lecie jakies 470 zl

co poza tym
nocnik -dla mnie temat odlegly do wiosny
w zlobku mlody siadal , w domu nie mam cisnienia

dzis jest tez wyjatkowo marudny krzyczy, awanturuje sie , nie wiem o co chodzi

i nie wiem co jeszcze
nie umiem sie wbic spowrotem

aaaaa za swietne wiadomosci z wizyt ciezaroweczki !!!!
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 20:18   #2652
aania_20
Zakorzenienie

mamad1,

Teliczku, dzięki
duże mieszkanie macie, super
pcos zdiagnozowali mi już jakiś czas temu, ok. 5 lat, wcześniej niestety nikt nie wpadł na to, czym są problemy z @ spowodowane, tylko objawy "leczyli".

Edytowane przez aania_20
Czas edycji: 2013-02-07 o 20:45
Stary 2013-02-07, 20:30   #2653
iustyna1
Wtajemniczenie

Aniu ja Cię proszę, wstaw zdjęcie brzuszka (tylko nie w kurtce)! Reszta ciężaróweczek też by się mogła pochwalić
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 20:41   #2654
mme_audrey
Raczkowanie

Brumku, Hela dostaje dożylnie antybiotyk, wcześniej też steryd, stąd wenflon
Humor wraca, apetyt powolo też, rzęzi mniej, mam nadzieję, że w poniedziałek wyjdziemy...
Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie!
mme_audrey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 20:50   #2655
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

Audrey, biedna mała, miejmy nadzieje że wszytsko będzie dobrze.

Telik, a co domek Ci się marzy? Pewnie gdybyście sprzedali to nie wiele trzeba by było dołożyć do budowy, bo gotowe nowe sa kolosalnie drogie. Albo takie do wykończenia.
Spore macie mieszkanie. Ile macie pomieszczeń?

Tyle dzieci chorych zdrówka dla maluszków i dla mam.
Ja się cieszę póki co już dwa tygodnie, ale Karol dzisiaj też cos oczy zaszklone. Oby to nie to

Edytowane przez Gomra
Czas edycji: 2013-02-07 o 20:53
Gomra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 21:06   #2656
myha82
Wtajemniczenie

ANIA za wyniki. No to ostnie dwie proste i koniec...
IUSTYNA ja ostanio wstawiałam zdjęcie mojego brzucha
JAGODZINKA witaj dużego chłopaka masz w domu. Podziwiam, ze dałas rade SN
Nocnik-u nas od czasu do czasu siadzie i cos tam zrobi. Nie ma u nas cisnienia, ze musi. Niech ma z tego frajde. Mysle podobnie jak Wy, ze przyjdzie lato to bedzie łatwiej Osttanio mój patent to taki, ze i jak korzystam i ona siedzi obok mnie. jakos bardziej ja to motywuje. Patent z woda juz nie jest ciekawy bo lata mi z goła pupa po łazience i moczy raczki
Tematyka czynszowa jest mi bliska bo pracuje w Spółdzielni Akurat u nas dominuja bardzo stare zasoby-niektóre ponad 100 letnie wiec nakąłdy na nie tez sa spore...Oczywiscie jakbyśmy chcieli podnieść czynsze do poziomu, zeby pokrywały koszty to ludzie wywieźliby nas na takczach...Swoja droga przezyłam kadencje Zarzadu i wiem co sie dzieje jak ktos nieodpowiedni zajmuje sie takimi sprawami
Ja mieszkam we wspólnocie i za mieszkanie 55 m płacimy ponad 500 zł. Jak zaczynaliśmy tu mieszkać płaciliśmy 350 zł. W ciagu 5 lat tak poszybowało do góry. Do tego płacimy kredyt mieszkaniowy

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

Kupiłam wczoraj mojemu dzicku kredki w Smyku. Dla zainteresowanych sa te z firmy Crayola. U mnie niesety zabrakło (podobno jest duze zainteresowanie akcesoriami plastycznymi dla takich maluchów) i kupiłam EkoJumbo. Myslałm ze moje dziecko nie da im rady bo dosc grube i twarde-dzisiaj przychodze z pracy i w zasadzie wszystkie polamane
A i jakby kogoś interesowały farbki do malowania rekami-tez mozna dostac w Smyku

Zjadłam 2 pączki-jutro bede dojadac reszte

Martynka

Natalka
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 21:08   #2657
jAGOdzianka_90
Raczkowanie

Cytat:
wow Jagodzianka, ale chłopisko wycisnęłaś
moja starsza miała 2600 a młodsza 2900 ;P "mała" różnica
no i ja też z Krakowa skąd dokładniej jesteś?
wręcz delikatna ta różnica Ale może dlatego że ja do drobnych nie należę Najważniejsze że zdrowy
Hm Prokocim A Ty?

Cytat:
Dużego synka urodziłaś Mój był o 1900g lżejszy
A z której części Krakowa jesteś?
To teraz mam wrażenie że urodziłam miesięczne dziecko :P
I tak jak wyżej

A ja mam do Was pytanie jak bardzo zmieniłyście się po zostaniu mamami?
Ze swojej strony powiem, że myślałam w ogóle że wychowanie dziecka jest dużo łatwiejsze a tu zonk Nabrałam dużo więcej cierpliwości, dużo więcej się uśmiecham, serce urosło z miłości, i narzekam na brak czasu (żeby wszystko zrobić to co chciałam :P) ale tak to jestem mega szczęsliwą mamą

chudniem
Stary 2013-02-07, 21:09   #2658
myha82
Wtajemniczenie

Cytat:
Humor wraca, apetyt powolo też, rzęzi mniej, mam nadzieję, że w poniedziałek wyjdziemy...
Biedna Hela Trzymajcie sie i szybko wracajcie

Martynka

Natalka
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 21:17   #2659
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
No to nieźle Cię pewnie wymęczył w czasie porodu. 4600! Podziwiam
A co studiujesz?

Cytat:
Spróbuję nadrobić, bo od wtorku wsiąkłam w analizy do pracy, a jak wracałam to już mi się nie chciało nic...

Byłam na wizycie, wyniki ogólnie wzorowe, dostałam pochwałę od doktora za piękną morfologię i test glukozowy Sama się zdziwiłam, bo przy moim pcos to różnie mogło być, poprzednio byłam na granicy normy.
- Aniu, a kiedy będziemy ściskać kciuki za obronę?

- Super, że tak tak ciąża idealnie przebiega Idealnie przebiega i szybko przebiega Jakoś trudno mi w to uwierzyć, że niedługo będziesz miała dwójkę

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
- mam nadzieje że każda dziś pączusia choć jednego pochłoneła
telik zjadł 2

- Brumciu muszę Ci przyznać że to wysoki czynsz
wiem że telikowo to nie stolica
my mamy 96 m2, w bloku jest winda i mamy 2 miejsca garażowe(czynsz za nie to ok 60 zł za każde miejsce miesięcznie) i płacimy 700zł
i tak wydaje mi się to dużo. Muszę dodać że to nowy blok. wkurza mnie to że za własne mieszkanie muszę tyle płacić
uwielbiam to nasze gniazdko ale powolutku zaczynamy przebąkiwać o czymś innym
- Ja nie zjadłam żadnego
- Ha, a widzisz, zapomniałam o garażu. Bo za to płacimy dodatkowe 65 zł miesięcznie - za miejsce męża. A za moje to w ogóle nie chce się gadać, bo 250 miesięcznie Ale to dlatego, że nie jest nasz własne, tylko odnajmujemy od innego lokatora. I tyle sobie śpiewa.
Mnie wkurza dokładnie to samo.
A chcecie dom czy mieszkanie większe? I wiesz co? najlepiej w Warszawie. Może być tuż pod

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
od razu przepraszam ,ze pisze bez pl znakow ale moje dziecko wydlubalo mi alt i nie umiem wsadzic klawisza spowrotem

u nas dalej chorobowo
ja kiepsko , mlody ma katar i przez to kaszle a tz boli gardlo ...
- Inżynierek Jemu daj, może wsadzi z powrotem
-

Cytat:
Aha, to od wenflonu. Bo myślałam, że oprócz choroby jeszcze coś się jej w rączkę stało
Z całych sił trzymam kciuki, żebyście wyszły w pon. I tak bardzo długo Was tam trzymają. A Hela jak to znosi? Spanie tam itp?

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Cytat:
To teraz mam wrażenie że urodziłam miesięczne dziecko :P
I tak jak wyżej
O przepraszam! Mój ważył 4600, jak miał 2 miesiące
Stary 2013-02-07, 21:26   #2660
Marina1
Zakorzenienie

Ojoj Biedna Helcia... trzymajcie się kobitki jakoś.

Iwa miło, że pytasz. Dałam małemu nurofen na zbicie i teraz na wieczór (tfu tfu ) temp. ok. Z tym, że katar i kaszelek.
Mam straszny problem z syropami, jakimikolwiek zawiesinami - zamyka buzię, ucieka ze strachem. A jak już (niestety na siłę ) podaje mu, to albo wypluwa i beczy, albo beczy. Ale nie tak normalnie, ale na maksa.

Dziadka też rozłożyło, zaraził się od babci. Czyli mogę oficjalnie stwierdzić, że mamy szpital.
Ja też do niczego, drapie mnie w piersiach, ząb boli. Na dodatek odcięta od świata na tej wsi, a samochodu nie widać spod śniegu

Coś miałam pytać, zapomniałam

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

właśnie przeczytałam swojego posta i jestem zdegustowana... zrzędzę gorzej, niż babcia, którą wczoraj obsmarowałam na forum. Wybaczcie
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 21:47   #2661
jAGOdzianka_90
Raczkowanie

Cytat:
No to nieźle Cię pewnie wymęczył w czasie porodu. 4600! Podziwiam
A co studiujesz?
O przepraszam! Mój ważył 4600, jak miał 2 miesiące
O dziwo pobyt na porodówce wspominam bardzo miło- cała akcja zamknęła się w 25 minutach
Finanse i rachunkowość
To faktycznie mój był klocek :P ale przynajmniej nie bałam się wziąść na ręce :P

Cytat:
Dałam małemu nurofen na zbicie i teraz na wieczór (tfu tfu ) temp. ok. Z tym, że katar i kaszelek.
Mam straszny problem z syropami, jakimikolwiek zawiesinami - zamyka buzię, ucieka ze strachem. A jak już (niestety na siłę ) podaje mu, to albo wypluwa i beczy, albo beczy. Ale nie tak normalnie, ale na maksa.
Kuurcze to nie dobrze a od zawsze tak miał czy teraz sie jakoś zraził?

chudniem
Stary 2013-02-07, 21:51   #2662
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwa_iw Pokaż wiadomość
masakra!

Lili fajna te narzędzia - wszystkie
1) Radek też miał TAKI dzień, wykończył mnie.
2) To żeś mi pomogła

Cytat:
TŻ rozmyśla coraz częściej o imieniu Oj, będzie problem, jak Bartuś odpadł Skłaniamy się do Dominika, Mateusza, może jeszcze ze dwa, zobaczymy co ostatecznie z tego wyjdzie [/COLOR]
Aniu a dlaczego zrezygnowaliście z imienia Bartuś?
Śliczne jest
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 21:55   #2663
isiaok
Rozeznanie

Witam!!
Cytat:
Uwaga, uwaga! udało mi się zaszczepić Zuz na odrę/świnkę/różyczkę!

Nawet nie zapłakała, tak ładnie ją z pielęgniarką zagadałyśmy. Żeby nie było tak kolorowo, to miałam przygodę jak Marzenka przy szczepieniu Hani. Zuza uderzyła pielęgniarkę w rękę jak ta już wyjęła igłę... i ta igła wbiła się w moją rękę...

No i nawet przy badaniu przed szczepieniem nie płakała, co jest cudem. Ostatnio nawarczała na lekarza

Na koniec już w samochodzie nie dość, że leciała mi krew z ręki, to jeszcze poszła z nosa... taki dzień miałam
a ile sie uchylałas????Nam juz miesiac minął jutro pewnie znowu beda dzwonic z osrodka.A własnie, nie wiesz ile czasu po chorobie mozna szczepic???
I moze zrób badania???Cos sie ostatnio za czesto słabo czujesz...i ta krew,moze morfologia?

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość

Byłam dzisiaj u fryzjera, włosy ścięłam i zafarbowałam.
I nie chwalisz sie metamorfoza???

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Moja po prostu chce mieć butlę obok siebie
Szuka jej w nocy jak jej ucieknie w nogi,
w butelce ma samą wodę.
Martwi mnie jedynie to, że czasem się zapomni i zasypia ze smoczkiem z butli w buzi.Mówię aby wyciągnęła smoczka i dała butlę obok to tak robi,ale czasem się zapomni.

Wymyślę coś z ta butlą na pewno. Jakoś ja ukryję w jakiś materiał pieluchę itp a potem butlę zabiorę i zamienię na to coś co stworze.

Idę robić oponki i obiad.
Potem pączki zrobię.
U nas w druga noc bez mleka skapitulowałam nad ranem i zrobiłam jej mleko a Ewka przytuliła butle i zasnela....nawet nie wziela łyka-no ale skoro sa cycoholicy...
No i oponki....paczki??????Kie dy Ty to narobilas??????

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Idę po południu po antybiotk. nie mogę mówić pluje ropą z krwią.

Agata tez woła kupka jak zrobi siku/kupka. I dziś rano też woła kupka, więc pytam chcesz na nocnik? Ona ze tak i poszłam założyłam nakładkę na sedes i po 5 minutach zrobia. Ale kurcze widziałam, że się boi jak robi. No ale zaglądnęłyśmy, zrobiłyśmy papa i Agatka spuściła wodę (uwielbia to robić). Chciałabym ją od razu na nakładkę nauczy, bo mycie nocnika po kupie to jakiś koszmar
Az chciałam ostatnio spytac czy macie jakies metody na mycie nocnika...bo ja nie daje rady...wole juz jak robi w pampersa
Dostalas antybiotyk???Mam nadzieje,ze szybko pomoze

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość

Za mną 3 pączki maminej roboty
AAAA Biba sie przyjeła

Cytat:
To tyle o Nas
Witamy
Jak czytam 4600 to boli mnie krocze moja Ewka 3750 i 59cm a na usg wychodziło ponad 4kg i lekarz podjał decyzje o cesarce-a Ty siłami natury?????Składam pokłony
I poprosimy o zdjecie Mateuszka

Ania
30 tydz???!!!Jak to?Kiedy to zleciało?Dobrze,ze wszystko dobrze

W temacie mieszkan:
moj brat własnie szukał od 2 tyg czegos do wynajecia we Wrocławiu i na szczescie znalezlismy mieszkanie przez znajomych tylko za rachunki.Pisze na szczescie bo 600zł to sie teraz płaci za miejsce w pokoju

Z tego co sie rozgladalismy z tżtem przed budowa to w wiekszosci mieszkan w nowym budownictwie za czynsz płaci sie 600,700zł. Garaz, monitoring,portier...masa kra...

U nas katar jakby mijał
isiaok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 21:55   #2664
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

Cytat:
O dziwo pobyt na porodówce wspominam bardzo miło- cała akcja zamknęła się w 25 minutach
Finanse i rachunkowość
To faktycznie mój był klocek :P ale przynajmniej nie bałam się wziąść na ręce :P

Kuurcze to nie dobrze a od zawsze tak miał czy teraz sie jakoś zraził?

Mój pierwszy tez miał 4, 600. Ale był krótszy o 4 cm. Przy partych okazało się że za duży, i cc.
Tym bardziej podziwiam, i to w 25 minut silna kobieta. A mocno Cie ponacinali?
Ale też myślałam podobnie. Duze dziecko, jest co chwycić

Drugi, wątkowy Karolek miał 4,200 ale nie pozwolili mi na poród naturalny bo USG pokazywało ponad 4 kg.

Edytowane przez Gomra
Czas edycji: 2013-02-07 o 21:57
Gomra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 21:56   #2665
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Aniu ja Cię proszę, wstaw zdjęcie brzuszka (tylko nie w kurtce)! Reszta ciężaróweczek też by się mogła pochwalić
obiecuję że wstawię, najpóźniej w weekend, jak tylko TŻa zmuszę żeby zrobił
Cytat:
- Aniu, a kiedy będziemy ściskać kciuki za obronę?

- Jakoś trudno mi w to uwierzyć, że niedługo będziesz miała dwójkę

Myślę że późną jesienią jakoś nie spieszy mi się, żeby wcześniej się uwinąć...będą ważniejsze sprawy
- mnie też

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Dziadka też rozłożyło, zaraził się od babci. Czyli mogę oficjalnie stwierdzić, że mamy szpital.
Ja też do niczego, drapie mnie w piersiach, ząb boli. Na dodatek odcięta od świata na tej wsi, a samochodu nie widać spod śniegu

Ty się przynajmniej nie daj chorobie!
I smęć ile wlezie, mam nadzieję że choć troszkę pomożemy

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
1Aniu a dlaczego zrezygnowaliście z imienia Bartuś?
Śliczne jest
Też mi się podoba tyle że mężowi od jakiegoś czasu niezbyt milo się kojarzy

Stary 2013-02-07, 21:59   #2666
isiaok
Rozeznanie

I zapomniałam sie pochwalic!!!!
Telikowo wita nowego małego oleśniczanina
Moja kuzynka urodziła 2 dni temu Ślicznego Michałka-4100g
Stary 2013-02-07, 22:04   #2667
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
To tyle o Nas
Witaj
Ja tyle ważyłam jak się urodziłam A poród miałas ciężki?
Imię PIĘKNE
Cytat:
Mateusza, może jeszcze ze dwa, zobaczymy co ostatecznie z tego wyjdzie [/COLOR]
To już?? Ale czas leci... a z przyczyn oczywistych najbardziej z tych podoba mi sie Mateuszek
Cytat:
ZDRÓWKA i oby w pon. Was już wypuścili
Cytat:
A ja mam do Was pytanie jak bardzo zmieniłyście się po zostaniu mamami?
Ze swojej strony powiem, że myślałam w ogóle że wychowanie dziecka jest dużo łatwiejsze a tu zonk Nabrałam dużo więcej cierpliwości, dużo więcej się uśmiecham, serce urosło z miłości, i narzekam na brak czasu (żeby wszystko zrobić to co chciałam :P) ale tak to jestem mega szczęsliwą mamą
nigdy się nad tym nie zastanawiałam...napewno bardziej odpowiedzialna, bardziej zorganizowana i ciut bardziej cierpliwa( tego niestety mi często brakuje).
Cytat:
A za moje to w ogóle nie chce się gadać, bo 250 miesięcznie Ale to dlatego, że nie jest nasz własne, tylko odnajmujemy od innego lokatora. I tyle sobie śpiewa.
O mamo!!!

A co do czynszu( aż poszłam sprawdzić nie mam kompletnie pamięci do cyferek) to za 58m płacimy 350zł.do tego dochodzi OPEC, internet, TV, PGNiG i PGE+ kredyt ok.1100zł.

No to idę spać

Juleńka
Mateuszek
Stary 2013-02-07, 22:06   #2668
isiaok
Rozeznanie

EZELCIA może jednak? Zapraszamy na salony
Stary 2013-02-07, 22:08   #2669
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
Jak czytam 4600 to boli mnie krocze

Cytat:

Jeszcze jedno-kupiłam dzisiaj w aptece krem dla dzieci do pupy i wogóle nawilżający do calego ciała( jakiś taki ogólny-dziwny) i jak wrócilam do domu, to chciałam Julci posmarować tyłek i jak nacisnęłam krem, to całość wyszła górą, przy tym zgrzewie...ale badziew-odniosłam do apteki i mi oddali kasę.

Juleńka
Mateuszek

Edytowane przez Oliweczka1985
Czas edycji: 2013-02-07 o 22:10
Stary 2013-02-07, 22:15   #2670
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
I nie chwalisz sie metamorfoza???
Pochwalę sie na fb, tylko jeszcze nie wiem kiedy

Cytat:
Też mi się podoba tyle że mężowi od jakiegoś czasu niezbyt milo się kojarzy
O to, to ja rozumiem. mój tż absolutnie się nie zgadza na imię Michał, właśnie przez to, ze mu się niemiło kojarzy ...

Cytat:
Witamy ...... Michałka na świecie
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości