O maleństwa się staramy i na dwie kreseczki czekamy :) Staraczki 2013r. - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-07, 17:31   #2581
kasiunka8998
Raczkowanie

Dot.: O maleństwa się staramy i na dwie kreseczki czekamy :) Staraczki 2013r.

didi no co Ty opowiadasz o tym zapale ... przecież nie każdy ginekolog musi miec taką "receptę" na ciążę jak starania co 2 dni ... a jeśli owu już była to chyba nic nie znaczy, że Wam się nie udało w tym cyklu .... może akurat była wtedy kiedy Wy zupełnie nieświadomie baraszkowaliście i to byłoby najlepsze a że zajście w ciąze nie jest takie łatwe to chyba wiadome było wcześniej (nawet po tym ile z nas stara się już dłuższy okres) ale to powinno jeszcze bardziej motywować do działan
co do "strzału" po tygodniu "abstynencji" ... niby ilość plemników w spermie jest większa po przerwie ale na litość ... wtedy to wogóle cieżko trafić na te dni. Nie smuć się tylko do dzieła !
kasiunka8998 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 17:34   #2582
didi610
Raczkowanie

i nadzieję, że w tym miesiącu coś jeszcze wyjdzie.....
a obok mnie na badaniu były dwie jakieś młódki z brzuszkami grrr

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

no zobaczę co wyjdzie, nie pozostaje nic innego jak cierpliwość

25.08.2012r.

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwych opcji. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co?? Od życia dostaniesz i tak to, czego kompletnie się nie spodziewasz."
didi610 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 17:37   #2583
Fikusek82
Wtajemniczenie

Czyli jak tygodniowa przerwa, bo nie bardzo zrozumiałam, że przed planowanym przytulaniem w okolicach owulacji ma być tydzień przerwy? Czy o coś innego chodzi?

20.10.2013 - Daria

2014 - 55
2015 - 48
Fikusek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 17:38   #2584
kasiunka8998
Raczkowanie

a może akurat owu była wczoraj jak Ci te 2 krechy pokazał test ... jeśli w ciągu ost dni nie próżnowaliście to właśnie masz powód do radości a nie do smutku !
kasiunka8998 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 17:59   #2585
madziusia222
Zadomowienie

GG do madziusia222

Cytat:
Napisane przez didi610 Pokaż wiadomość
Magalska super tak trzymać

Czarownica u mnie to trochę inna sytuacja, ja nie wieszam ze szwagierką na sobie psów, prawie nie rozmawiamy, ale nie cierpię jej bo jest stara a głupia, zaniedbuje swoje dziecko.....ogólnie psuje krew całej rodzinie

a ja wróciłam właśnie od gina....było nawet spoko....gościu konkretny, wszystko wypytał, pobadał, usg itp. zlecił mi dodatkowe badania, bo mi brakowało toxo igm i cytomegalii, a i jeszcze jakichś tam tarczycowych....pęcherzyk i u mnie już puste, więc owu była wcześniej :/ ale powiedział że jeszcze można próbować....następna wizyta zaraz po świętach.....jakoś mnie tak zmartwił troszkę że to nie takie proste....i wcale nie mówił o tym żeby próbować co drugi dzień ale że najlepszy moment jest po tygodniowej przerwie także powiem Wam, że straciłam jakoś zapał....
didi co lekarz to opinia, ja chyab jednak trzymam się tego że co dwa dni. Ale zainteresowała mnie to że Ci powiedziała że owu już była, a który t oTwój dzień cyklu? Mówisz że robisz testy i dopiero ciemnieje druga kreska?
ja ze względu na podwyższoną prolaktynę też na nic nie liczę w tym cyklu tylk o dopiero jak się wybiorę z wynikami do gina to może coś mi przepisze.

czy któraś z was miała podwyższoną prolaktynę jak to się leczy?

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

Cytat:
i nadzieję, że w tym miesiącu coś jeszcze wyjdzie.....
a obok mnie na badaniu były dwie jakieś młódki z brzuszkami grrr

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

no zobaczę co wyjdzie, nie pozostaje nic innego jak cierpliwość
ja ostatnio jak byłam to na poczekalni same pary- a wiadomo po co chodzą pary do gina
ja i jedna starsza kobieta, ciekawe kiedy ja będę z męem czekac żeby zobaczyc maleństwo na monitorze

"Wiara to przekonanie o czymś, czego się jeszcze nie widziało. Nagrodą za tę wiarę jest zobaczyć to, w co się uwierzyło."

1.09.2012 Nasz dzień
madziusia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 18:02   #2586
Rokitka1985
Raczkowanie

Cytat:
Magalska super tak trzymać

Czarownica u mnie to trochę inna sytuacja, ja nie wieszam ze szwagierką na sobie psów, prawie nie rozmawiamy, ale nie cierpię jej bo jest stara a głupia, zaniedbuje swoje dziecko.....ogólnie psuje krew całej rodzinie

a ja wróciłam właśnie od gina....było nawet spoko....gościu konkretny, wszystko wypytał, pobadał, usg itp. zlecił mi dodatkowe badania, bo mi brakowało toxo igm i cytomegalii, a i jeszcze jakichś tam tarczycowych....pęcherzyk i u mnie już puste, więc owu była wcześniej :/ ale powiedział że jeszcze można próbować....następna wizyta zaraz po świętach.....jakoś mnie tak zmartwił troszkę że to nie takie proste....i wcale nie mówił o tym żeby próbować co drugi dzień ale że najlepszy moment jest po tygodniowej przerwie także powiem Wam, że straciłam jakoś zapał....
Lekarzowi chyba chodziło o tydzień celibatu przed spodziewanymi dniami płodnymi a później rzeczywiście najlepiej co dwa dni. "Chłopaki" przeżywają we wnętrzu ok. 3 dni a w sprzyjających warunkach nawet i do 5 więc nie smucić się proszę, nie tracić zapału i działać
A i przypilnować męża żeby przez ten tydzień abstynencji nie pogubił gdzieś "swoich chłopców"

Zaręczyny 04.06.2011 r

NASZ ŚLUB 14.04.2012 r
Rokitka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 18:11   #2587
didi610
Raczkowanie

Ah Wy jak zwykle mnie wyprowadzacie z dołka dzięki

tak, mówił gin o tygodniu przerwy przed przytulaniem, a najlepiej przed samą owu....

robię testy LH, wczoraj były niemalże równego koloru, ale dzisiaj jak robiłam o 15 to kreska testowa była już jaśniejsza czyli pęcherzyki mogły pęknąć np. w nocy...a od wieczora jajnik mnie ciągnął do dzisiejszego poranka....więc owu najprawdopodobniej była wczoraj....ale to moja dedukcja...dzisiaj jest dokładnie 14 dzień cyklu, a mam je 28dniowe
działaliśmy przed wczoraj i mamy w planie dzisiaj

ale następnym razem będę działać od 11 dnia cyklu co 2 dni bo wypada, że w 13 jest ten najlepszy czas....rany normalnie czuję się jak jakiś naukowiec, wyliczenia obliczenia wykresy...ehhh

25.08.2012r.

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwych opcji. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co?? Od życia dostaniesz i tak to, czego kompletnie się nie spodziewasz."
Stary 2013-02-07, 18:12   #2588
papryczka160
Wtajemniczenie

Ja nadrabiałam lekturę 2 godz kurczę i się trochę zmęczyłam
Dzisiaj tłusty czwartek, zjadłam tylko jednego kęsa z całego pączka z różą bo ten zapach bleee odrzuca Mnie , a tak lubiłam pączki.

Wasze historie zaręczyn są świetne i bardzo romantyczne.

madziara699
.Trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Dziewczyny u mnie ok . Rano juz wszystko w porzadku, do lekarki zadzwonilam , powiedziala ze mam poczekac do wizyty piatkowej , bo poki nie ma jakies brzydkich uplawow wszystko jest dobrze. Mimo wszystko zadecydowalam dzis sama ze zaczynam prac luteine , i dalej wierze ze wszystko skonczy sie dobrze.
Poczekaj do jutra to tylko 1 dzień , nie bierz nic sama

kasiunka
Jak ja uwielbiam sushi, teraz 9 m-cy bez ,

Witam nowe koleżanki

Edytowane przez papryczka160
Czas edycji: 2013-02-07 o 18:17
papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 18:13   #2589
Fikusek82
Wtajemniczenie

Z tym celibatem przed to niestety taki problem, że jak ktoś ma nieregularne cykle to trafić wtedy w te dni to jest naprawdę sztuka.

20.10.2013 - Daria

2014 - 55
2015 - 48
Stary 2013-02-07, 18:14   #2590
arenika
Zadomowienie

Cytat:
Ah Wy jak zwykle mnie wyprowadzacie z dołka dzięki

tak, mówił gin o tygodniu przerwy przed przytulaniem, a najlepiej przed samą owu....

robię testy LH, wczoraj były niemalże równego koloru, ale dzisiaj jak robiłam o 15 to kreska testowa była już jaśniejsza czyli pęcherzyki mogły pęknąć np. w nocy...a od wieczora jajnik mnie ciągnął do dzisiejszego poranka....więc owu najprawdopodobniej była wczoraj....ale to moja dedukcja...dzisiaj jest dokładnie 14 dzień cyklu, a mam je 28dniowe
działaliśmy przed wczoraj i mamy w planie dzisiaj

ale następnym razem będę działać od 11 dnia cyklu co 2 dni bo wypada, że w 13 jest ten najlepszy czas....rany normalnie czuję się jak jakiś naukowiec, wyliczenia obliczenia wykresy...ehhh
Kurczę tylko żebyś w tych wyliczeniach nie przeholowała bo jak się za bardzo chce i kombinuje to też można się zblokować...
Trochę luzu też się przyda i spontaniczności
Stary 2013-02-07, 18:17   #2591
didi610
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez arenika Pokaż wiadomość
Kurczę tylko żebyś w tych wyliczeniach nie przeholowała bo jak się za bardzo chce i kombinuje to też można się zblokować...
Trochę luzu też się przyda i spontaniczności
taki mam plan, ale trzeba jeszcze spróbować być może się uda.....
a z tym celibatem to faktycznie przesada....

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ----------

tymczasem lecę na pączki do szwagierki

trzymajcie się i do potem

25.08.2012r.

Stary 2013-02-07, 18:31   #2592
papryczka160
Wtajemniczenie

Kurcze od paru dni jakoś nie mogę się ogarnąć na wszystko brakuje mi czasu i nie mogę się skupić na niczym dłużej. Jejku ;-(

Czas edycji: 2013-02-07 o 18:32
Stary 2013-02-07, 18:40   #2593
Fikusek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Dzisiaj tłusty czwartek, zjadłam tylko jednego kęsa z całego pączka z różą bo ten zapach bleee odrzuca Mnie , a tak lubiłam pączki.
Ja w pierwszym trymestrze żyłam na bananach, pierniczkach i pepsi bo tylko to nie wywoływało wymiotów. Na pierniczki dalej patrzeć nie mogę.

20.10.2013 - Daria

2014 - 55
2015 - 48
Stary 2013-02-07, 18:45   #2594
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Fikusek82 Pokaż wiadomość
Ja w pierwszym trymestrze żyłam na bananach, pierniczkach i pepsi bo tylko to nie wywoływało wymiotów. Na pierniczki dalej patrzeć nie mogę.
A ja bym ciągle jadła pomarańcze nie ważne w jakiej postaci wczoraj kazałam TŻ wyciskać soczek, ale był pyszny.
Chodzi za mną ciągle zielona fasolka z bułeczką tartą tak mi smaka na nią zrobiłyście.
Wczoraj po pracy chodziłam po wszystkich sklepikach na osiedlu i w żadnym nie było. Prawie się popłakałam
Dzisiaj jadę na duże zakupy to zrobię zapas fasolki

Pepsi ?? A nie zaszkodzi, że to gazowany napój ?

Ach te pierniczki ;-)

Czas edycji: 2013-02-07 o 18:50
Stary 2013-02-07, 18:52   #2595
Fikusek82
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja bym ciągle jadła pomarańcze nie ważne w jakiej postaci wczoraj kazałam TŻ wyciskać soczek, ale był pyszny.
Chodzi za mną ciągle zielona fasolka z bułeczką tartą tak mi smaka na nią zrobiłyście.
Wczoraj po pracy chodziłam po wszystkich sklepikach na osiedlu i w żadnym nie było. Prawie się popłakałam
Dzisiaj jadę na duże zakupy to zrobię zapas fasolki

Wiesz niby sie nie powinno bo to sama chemia i świństwo, ale cokolwiek bym nie wypiła to wszystko do toaletki szło, o herbacie mogłam zapomnieć, woda jeszcze jakoś wchodziła w te lepsze dni, więc żeby sie nie odwodnić to piłam tą pepsi, w drugim trymestrze przeszło wszystko i zaczęłam jeść już normalnie.
Na pomarańcze też miałam ochotę, kiedyś w domu zabrakło i o 11 wieczór mąż musiał zapierdzielać do sklepu bo ja musiałam mieć i koniec

20.10.2013 - Daria

2014 - 55
2015 - 48
Stary 2013-02-07, 18:54   #2596
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

hej . Nadrobiłam dzielnie wszystkie posty od rana . Jestem jakaś rozbita i nie mam siły się odnosić (wybaczcie ). Dziś znów mnie zemdlilo po pączku. W autobusie myślałam że zwymiotuję bo tak mi niedobrze było , a jeszcze ktoś w autobusie był na rauszu i wódką masakrycznie śmierdziało . Wysiadłam 1 przystanek wcześniej i szłam na piechotkę już z ulgą . Wróciłam do domu, a TŻ już w drzwiach mówi że faworki zrobił, a mi na samą myśl po tym pączku znów niedobrze . Zawiodłam męża bo nie zjadłam jego faworków

Edytowane przez wiecznie_pod_wiatr
Czas edycji: 2013-02-07 o 18:55
wiecznie_pod_wiatr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 18:55   #2597
e49b640a255e4f36f4ca0389c216c83b5b764891_6122d6f2c8cf5
Konto usunięte

Hej ja dziś cały dzień miałam zalatany, od rana sprzątałam, gotowałam obiad, piekłam pączki i dopiero usiadłam do laptopa. A jeszcze po drodze była siostra, z bratową na kawie.

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość

Didi - ja czasami gram w xboxa z tż-tem - przeszliśmy Lego Indiana Jones i praktycznie całych piratów z karaibów - też lego - te gierki są super, a ile przy tym zabawy... czasem odpalamy też kinekta - ale po tym wszystkie zakwasy są, a bo to pogramy w siatkę, a to pobiegamy i inne różne zawody
Ja też lubię sobie urządzić czasami zawody w xboxa z K

Cytat:
Napisane przez kasiunka8998 Pokaż wiadomość
wróciliśmy niedawno od znajomych, zamawialiśmy dziś sushi bo wszystkich naszła ochota i powiem Wam, że wieki tego nie jadłam i zakochałam się w tym jedzonku do tego czerwone wino z colą mniaaam korzystam dopóki mogę mąż przed wyjściem mówi, że może ja bym dziś poprowadziła to on se piwko walnie. Powiedziałam żeby dał mi jeszcze moim winem nacieszyc się dopóki mogę to od razu odpuścił idę spać bo jutro do pracy nie wstanę a i tak ostatnio spóźniam się systematycznie bo rano podnieść się z łóżka nie mogę hehe.
Dobranoc, kolorowych snów i przyjemnych owocnych wygibasków
Uwielbiam suszy gdyby nie ta cena mogłabym jeść je codziennie

Cytat:
Napisane przez wiecznie_pod_wiatr Pokaż wiadomość

My też chcemy więcej niż 1 dziecko . Jak sytuacja finansowa, życiowa pozwoli to idealnie by było posiadać 3 dzieciaczków , a jak nie to i dwójką się zadowolimy
My też chcielibyśmy 3, dwoje jedno po drugim i jedno na ,,starość''

Cytat:
Napisane przez czarownica_21 Pokaż wiadomość
Pytanie z innej beczki, jak się dogadujecie z rodzeństwem waszych mężów. Bo ja z siostrą TŻ nie kłocimy się ale też nie darzymy się nie wiadomo jakim uczuciem... masakra a najgorsze jest to, że jak się spotkamy na jakieś uroczystości to jak słowo daję nie ma innego tematu jak praca i pieniądze Trochę mnie to śmieszy bo słoma jej z butów wystaje a udaje niewiadomo jaką pańcię... ehh ulzyło mi Miłego dnia kochane
Mój K ma dwóch braci młodszych, jeden dwa lata młodszy drugi 10 lat. I raczej między nami jest tak normalnie, ale lepiej chyba dogaduję się z tym młodszym, bo traktuję go trochę jak młodszego brata

Cytat:
Napisane przez Rokitka1985 Pokaż wiadomość
Fikusek- ma kobieta fantazję... Powalającą... :O:

Oderwijmy się na chwilę od teściów, szwagierek, kresek, kropek i krzyżyków i pośmiejmy się trochę Jaki jest najbardziej ścinający tekst na podryw jaki usłyszałyście kiedykolwiek? Ja, jako że całe swoje życie dotychczasowe spędziłam pracując jedynie w męskim gronie, kiedyś uslyszałam takie coś: "I jak tam? Jak życie uczuciowe? Wiesz, wprawdzie ginekologiem nie jestem, ale zerknąć zawsze mogę..."
Nie no tekst na podryw pierwsza klas

Cytat:
Napisane przez magalska Pokaż wiadomość
Właśnie odebrałam wyniczek hcg i jest juz 58,8 czyli wzrost w 48h o ponad 300% już teraz spokojna jestem choroba powoli odpuszcza, jedyne co doktor mi zaleciła to płukanie gardła jakimiś tam witaminkami i syrop z cebuli i dużo czosnku na co mój mąż jest nie pocieszony...

w sierpniu czekają nas dwa wesela na których będę musiała być abstynentką czytaj kierowcą ;] mąż się śmiał że już brzusio będę miała to siły tańczyć nie będę mieć ;] jego niedoczekanie !
Super, że tak ładnie wzrasta

Cytat:
Napisane przez kasiunka8998 Pokaż wiadomość
Magalska ale fajnie teraz uważaj na siebie !
Arenika my też od 14 siedzimy i nic nie robimy dziś mąż miał wolny dzień w pracy to zupkę ugotował i kurczaczka upiekł to ja mam lenistwo po powrocie z pracy jutro sprzątanie i przygotowywanie jedzonka na sobotę bo ostatkujemy troszkę u nas z najbliższymi znajomymi - nie chciało mi się dużej imprezy robić to w wąskim gronie podrinkujemy wybieraliśmy się jeszcze dziś wieczorem na zakupy spożywcze większe ale nawet tego się nie chce taka zawieja za oknem u nas że nic tylko pod kocykiem dziś siedzieć

i powiem Wam,że strasznie się cieszę bo pół dnia trzymałam kciuki za powodzenie moich rodziców w ambasadzie w wawie dziś bo starali się o wizę w usa i dostali na 10 lat jadą z siostrą w czerwcu na miesiąc odwiedzić rodzinę bo siostra mamy siedzi tam 25 lat i dalsza rodzina a rodzice jeszcze nigdy w stanach nie byli.
Gratulacje dla rodziców, że się udało wycieczka do Stanów to jest chyba moje największe marzenie

Mój 1 000 post

Edytowane przez e49b640a255e4f36f4ca0389c216c83b5b764891_6122d6f2c8cf5
Czas edycji: 2013-02-07 o 18:57
e49b640a255e4f36f4ca0389c216c83b5b764891_6122d6f2c8cf5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 19:00   #2598
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;39102891]My też chcielibyśmy 3, dwoje jedno po drugim i jedno na ,,starość'' [/QUOTE]
my właśnie też taki mamy plan (chociaż w głowie bo co życie przyniesie to zobaczymy)
wiecznie_pod_wiatr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 19:00   #2599
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiesz niby sie nie powinno bo to sama chemia i świństwo, ale cokolwiek bym nie wypiła to wszystko do toaletki szło, o herbacie mogłam zapomnieć, woda jeszcze jakoś wchodziła w te lepsze dni, więc żeby sie nie odwodnić to piłam tą pepsi, w drugim trymestrze przeszło wszystko i zaczęłam jeść już normalnie.
Na pomarańcze też miałam ochotę, kiedyś w domu zabrakło i o 11 wieczór mąż musiał zapierdzielać do sklepu bo ja musiałam mieć i koniec
W końcu po tą są żeby nas wspierać

Cytat:
Napisane przez wiecznie_pod_wiatr Pokaż wiadomość
hej . Nadrobiłam dzielnie wszystkie posty od rana . Jestem jakaś rozbita i nie mam siły się odnosić (wybaczcie ). Dziś znów mnie zemdlilo po pączku. W autobusie myślałam że zwymiotuję bo tak mi niedobrze było , a jeszcze ktoś w autobusie był na rauszu i wódką masakrycznie śmierdziało . Wysiadłam 1 przystanek wcześniej i szłam na piechotkę już z ulgą . Wróciłam do domu, a TŻ już w drzwiach mówi że faworki zrobił, a mi na samą myśl po tym pączku znów niedobrze . Zawiodłam męża bo nie zjadłam jego faworków
Nic się nie przejmuj na pewno zrozumiał , a spacerek zdrowszy niż smród alkoholu bleee

Stary 2013-02-07, 20:24   #2600
Malgos_12
Zakorzenienie

Magalska - dobrze! niech rośnie!

Cytat:
Napisane przez czarownica_21 Pokaż wiadomość
Pytanie z innej beczki, jak się dogadujecie z rodzeństwem waszych mężów. Bo ja z siostrą TŻ nie kłocimy się ale też nie darzymy się nie wiadomo jakim uczuciem... masakra a najgorsze jest to, że jak się spotkamy na jakieś uroczystości to jak słowo daję nie ma innego tematu jak praca i pieniądze Trochę mnie to śmieszy bo słoma jej z butów wystaje a udaje niewiadomo jaką pańcię... ehh ulzyło mi Miłego dnia kochane
ja nie narzekam, nasze kontakty są dobre, była moją świadkową i pomagała wybierać suknię, dobra z niej dziewczyna i się lubimy. A mój tż z moim bratem - mimo sporej różnicy wieku świetnie się dogadują, zresztą nieskromnie powiem, że mało kto nie lubi mojego brata - strasznie pozytywny z niego człowiek

Cytat:
Napisane przez justiii87 Pokaż wiadomość
Nie nadrobię Was
nie było mnie jeden dzień, a tu tyle na mazane
My wczoraj mieliśmy gości, najpierw TŻ bratowa z córką wpadła na ploteczki, a później przyjechała moja kuzynka z mężem i odjechali o 24.30 myślałam, że ich uduszę Siedziałam i ziewałam, a Oni w najlepsze się gościli, szkoda tylko, że Oni teraz śpią a My z TŻ musieliśmy o 6 wstać:/
bardzo nie lubię takich gości, którzy nie wiedzą kiedy powinni wyjść

Cytat:
Hej kobitki, ja was witam niestety bez pączka, sklep polski za daleko na piechotę nie dojdę, angielskie są be a mąż mi focha walnął, że on nie będzie wstawał, żeby na jakieś zakupy jechać (mieliśmy jechać na ogólne zakupy, ustalone już dwa dni temu) bo późno się spać położył, więc mam go gdzieś.

Moi rodzice się raczej nie wtrącają, czasami mama jakąś radę zapoda, ale to głównie jak się jej pytam co na dany temat myśli, za to teściowa "dobra rada" ta to się nie zamyka, 100 porad co do dziecka a rób tak a nie rób tak, a czemu robisz tak, a kiedy będzie następny dzidziuś itp itp itp, a jej najlepsza rada była jak się córka urodziła to mi mówi to weź ją do nas przywieź do Polski my ją odchowamy a ty wracaj do Anglii pracować
ja te z polskiego sklepu lubię, dla mnie nie są złe - przynajmniej te tutaj
a co do teściowej... przeczytałam to mojemu tż-towi, a on na to " powiedz, że to żart... przecież tacy ludzie chyba nie istnieją". Moja teściowa czasem lubi jakąś radę dać, ale wiem że to z troski, jednak czasami lubi się powtarzać mimo wszystko dobra z niej kobietka, a moi rodzice to też się nie wtrącają, ale mama jak kiedyś pytała czy mamy co jeść (???) i zaczęłam się śmiać, że ciągle głodujemy itd, to zmieniła taktykę i spryciula teraz pyta co gotowaliśmy

Cytat:
Napisane przez Rokitka1985 Pokaż wiadomość
Hej kobietki.
Ja dzisiaj również bez pączka. Angielskie są obrzydliwe a te w polskim sklepie nie lepsze. Piec mi się nie chce bo dla kogo? Zresztą od samego rana mam takiego dyzia w główce że hej. Kręci mi się jak na karuzeli. Mój podopieczny chory i zastanawiam się jak tu coś w niego wcisnąć żeby zjadł chociaż trochę... Własnie marynuje skrzydełka więc może chociaż trochę mięsa zje.
Wzięłam się za przeglądanie w necie ofert pracy i tak się zastanawiam jakk yo będzie jaak wrócę do kraju. Chyba oszaleję siedząc na tyłku w domu i ze świadomością, że. "powinowaci" są niedaleko. Wrrr....
kurcze mnie już drugi dzień jakoś muli... a nie jem nic takiego... pomaga za to zielona herbata zaraz powinnam stwierdzić, że "świruję już z objawami" heheh, ale jak na razie mam płodne (wywnioskowałam po śluzie), więc sobie działamy jak się nam zachce i kiedy się zachce pełen luz, a tż bardzo się cieszy

Cytat:
Napisane przez fiona27 Pokaż wiadomość
Dziewczyny na onecie wyczytałam, że w Meksyku 9-LATKA URODZIŁA DZIECKO ojcem dziecka jest 17-latek i szuka go policja

Nie wiedziałam, że 9- latka może zajść w ciążę, a tak na prawdę to 8-latka bo tyle pewnie miała jak zaszła. Ten świat oszalał
pamiętam tą sprawę, było o tym głośno pewnie z rok czy dwa lata temu, dodatkowo jej wujek był ojcem. Powiedzcie mi bo ja tego nie rozumiem, co może być pociągającego w 8-latce?? Co to za "ludzie"??

Cytat:
Z tym celibatem przed to niestety taki problem, że jak ktoś ma nieregularne cykle to trafić wtedy w te dni to jest naprawdę sztuka.
no widzicie tak jak pisałam może i więcej spermy, ale podobno mniej ruchliwe plemniki, więc celibat wcale nie taki wskazany. Poza tym tak sobie myślę o tych wszystkich "ojcach", którzy tak przez przypadek po imprezach zostają nimi, myślicie, że oni wytrzymywali tyle? bo ja nie sądzę

Cytat:

Ach te pierniczki ;-)
mojej koleżance, która też okropnie wymiotowała na początku ciąży, lekarz też wręcz wskazał pić pepsi i po tym lepiej się czuła. Tak jak któraś dziewczyna pisała, to takie puste kalorie pełne chemii, niestety nic nie wnoszą do organizmu, ale lepiej to niż się odwodnić... poza tym nie sądzę, żeby aż tak źle działały tzn raz na jakiś czas.
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 21:04   #2601
Izetka_
Zadomowienie

hej! jak zwykle nie można Was zostawic...tyle czytania
Magalaska-super, że dzidzi rośnie
Didi- nie przejmuj się kochanapamiętaj, że pozytywne myślenie to podstawa zaciążymy wszystkie prędzej czy później jestem tego pewna a co do rodziców ja już nie mam obojga, ale jakoś się już z tym ogarnęłam chociaż bywa nadal bardzo ciężko, ale nie chce tu wchodzic w szczegóły

Ja jutro idę na posiew moczu:/ mój M robił bo do nefrologa potrzebował kompletu wyników i okazało się że ma jakąś bakterię, którą raczej zaraził się ode mnie;/boję się bo jak będę coś takiego miała to pewnie antybiotyk murowany, bo on juz dostał a w przyszłym tygodniu owu a ja już zaczęłam uskuteczniac wygibasy co drugi dzień a co tam że wcześnie

Michaś
02.07.2014r.
Izetka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 21:15   #2602
justiii87
Zakorzenienie

My dopiero wróciliśmy do domu, jestem ledwo żywa ta pogoda mnie wykończy znów pada śnieg. Dziś buszowaliśmy z TŻ po ubrankach niemowlęcych dla małej Amelki i wyszliśmy z pełną torbą małych cudnych ubranek chciała bym już robić takie zakupy dla swojego szkraba Ja chyba będę wydawać wszystkie pieniądze, te ubranka są cudowne

Magalaska - fasolek rośnie mały okrąglutki dbaj o siebie

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Izetka_ Pokaż wiadomość
hej! jak zwykle nie można Was zostawic...tyle czytania
Magalaska-super, że dzidzi rośnie
Didi- nie przejmuj się kochanapamiętaj, że pozytywne myślenie to podstawa zaciążymy wszystkie prędzej czy później jestem tego pewna a co do rodziców ja już nie mam obojga, ale jakoś się już z tym ogarnęłam chociaż bywa nadal bardzo ciężko, ale nie chce tu wchodzic w szczegóły

Ja jutro idę na posiew moczu:/ mój M robił bo do nefrologa potrzebował kompletu wyników i okazało się że ma jakąś bakterię, którą raczej zaraził się ode mnie;/boję się bo jak będę coś takiego miała to pewnie antybiotyk murowany, bo on juz dostał a w przyszłym tygodniu owu a ja już zaczęłam uskuteczniac wygibasy co drugi dzień a co tam że wcześnie
Nasz znajomy zaraził się jakąś bakterią na basenie nie wiedział o tym i przeniósł bateryjki na żonę i tej samej nocy zaszła w ciążę, poszła do gin bo zaczęło się swędzenie, pieczenie itd, a gin do niej, że jest w początkach ciąży

Edytowane przez justiii87
Czas edycji: 2013-02-07 o 21:12
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 21:35   #2603
Izetka_
Zadomowienie

Cytat:
My dopiero wróciliśmy do domu, jestem ledwo żywa ta pogoda mnie wykończy znów pada śnieg. Dziś buszowaliśmy z TŻ po ubrankach niemowlęcych dla małej Amelki i wyszliśmy z pełną torbą małych cudnych ubranek chciała bym już robić takie zakupy dla swojego szkraba Ja chyba będę wydawać wszystkie pieniądze, te ubranka są cudowne

Magalaska - fasolek rośnie mały okrąglutki dbaj o siebie

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

Nasz znajomy zaraził się jakąś bakterią na basenie nie wiedział o tym i przeniósł bateryjki na żonę i tej samej nocy zaszła w ciążę, poszła do gin bo zaczęło się swędzenie, pieczenie itd, a gin do niej, że jest w początkach ciąży
hehe to chyba nie u mnie;/ właśnie udało mi się zapisac na jutro do ginekologa ucieszyłam się bo była wolna godzina a później wolny termin za dwa tygodnie, ciężko się do niego dostac. Zrobię sobie cytologię i może doktorek mi coś powie czy ze mną wszystko ok...

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

a właśnie tyle tu mądrych głów to się pytam od jakiegoś miesiaca mam problem;/ ciągle mam spierzchnięte usta a jak już je wylecze to przechodzi mi na straszne zajady wokół ust;/ masakra jakaś totalna i tak na zmianę...nawet nie chcecie wiedziec jak wyglądam wszytskeigo już używałam chyba i nic nie pomaga może jakiejś witaminy mi brakuje??? a moze z czymś przegięłam bo biorę kwas foliowy i wcześniej tran łykałam i witaminę C, a teraz zamiast tego M mi kupił falvit ...

Michaś
02.07.2014r.
Stary 2013-02-07, 21:49   #2604
Malgos_12
Zakorzenienie

Justii - ja też jakoś nie mogę obojętnie przejść koło dziecinnej sekcji zawsze się zatrzymam i podziwiam

Izetka - z pewnością będzie OK, ale dobrze sprawdzić co i jak

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Izetka - to może być brak cynku... albo od wysuszenia, akurat sezon grzewczy, suche powietrze, a na zewnątrz mrozy itd... ja jestem od dobrych 10-ciu lat uzależniona od pomadki, nie rozstaję się z nią nigdy, mogę zapomnieć nawet portfela ale pomadki nie... jeśli jednak jakimś sposobem bym zapomniała (tak jak raz na wakacjach jak poszliśmy na plażę) usta były suche, dodatkowo słona woda i słońce i na drugi dzień miałam opryszczkę (i wyglądałam jak Hitler) Ja oprócz tego używam Vratizolinu jak tylko poczuję takie swędzenie, ale jeśli to wynik osłabienia organizmu i wtedy ciągle cię atakuje to możesz poprosić lekarza o tabletki na to, moja mama miała co chwilkę a po tych tabletkach przeszło.
Stary 2013-02-07, 21:55   #2605
Izetka_
Zadomowienie

Małgoś dziękuję za poradę muszę coś z tym zrobic bo już dostaje szału

Michaś
02.07.2014r.
Stary 2013-02-07, 22:01   #2606
justiii87
Zakorzenienie

Cytat:
Justii - ja też jakoś nie mogę obojętnie przejść koło dziecinnej sekcji zawsze się zatrzymam i podziwiam

Izetka - z pewnością będzie OK, ale dobrze sprawdzić co i jak

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Izetka - to może być brak cynku... albo od wysuszenia, akurat sezon grzewczy, suche powietrze, a na zewnątrz mrozy itd... ja jestem od dobrych 10-ciu lat uzależniona od pomadki, nie rozstaję się z nią nigdy, mogę zapomnieć nawet portfela ale pomadki nie... jeśli jednak jakimś sposobem bym zapomniała (tak jak raz na wakacjach jak poszliśmy na plażę) usta były suche, dodatkowo słona woda i słońce i na drugi dzień miałam opryszczkę (i wyglądałam jak Hitler) Ja oprócz tego używam Vratizolinu jak tylko poczuję takie swędzenie, ale jeśli to wynik osłabienia organizmu i wtedy ciągle cię atakuje to możesz poprosić lekarza o tabletki na to, moja mama miała co chwilkę a po tych tabletkach przeszło.

Na opryszczkę najlepszy jest Heviran, lek na receptę, trzeba wybrać całe opakowanie i opryszczka znika, wirus jest wyleczony. Ja ostatnio łapałam opryszczkę dość często, lekarz przepisał mi Heviran największą dawkę 800 i od pukać od tamtej pory nie miałam tego dziadostwa, a zawsze w zimę miałam na ustach i nosie.

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Izetka_ Pokaż wiadomość
hehe to chyba nie u mnie;/ właśnie udało mi się zapisac na jutro do ginekologa ucieszyłam się bo była wolna godzina a później wolny termin za dwa tygodnie, ciężko się do niego dostac. Zrobię sobie cytologię i może doktorek mi coś powie czy ze mną wszystko ok...

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

a właśnie tyle tu mądrych głów to się pytam od jakiegoś miesiaca mam problem;/ ciągle mam spierzchnięte usta a jak już je wylecze to przechodzi mi na straszne zajady wokół ust;/ masakra jakaś totalna i tak na zmianę...nawet nie chcecie wiedziec jak wyglądam wszytskeigo już używałam chyba i nic nie pomaga może jakiejś witaminy mi brakuje??? a moze z czymś przegięłam bo biorę kwas foliowy i wcześniej tran łykałam i witaminę C, a teraz zamiast tego M mi kupił falvit ...
Zajady - brak witaminy B12 lub jej nadmiar.
Dobra jest woda utleniona, na wacik i wcierać, albo kup sobie witaminę B12 rozgnieć i połącz z tłustym kremem i nałóż na zajady.
Dobry też jest amol tak samo na zajady jak i na opryszczkę

Na spierzchnięte usta nałóż sobie miód na 15-20 min, a później zetrzyj albo zliż
Ja dodatkowo na noc nakładam grubą warstwę kremu nivea. Usta są nawilżone i nie ma mowy o spierzchnięciu
Stary 2013-02-07, 22:02   #2607
Malgos_12
Zakorzenienie

Izetka - moja mama też chyba brała ten Heviran tak jak Justii.

Ewelika - w co gracie razem na Xboxie? tzn jakie gry?
Stary 2013-02-07, 22:04   #2608
Izetka_
Zadomowienie

Cytat:
Na opryszczkę najlepszy jest Heviran, lek na receptę, trzeba wybrać całe opakowanie i opryszczka znika, wirus jest wyleczony. Ja ostatnio łapałam opryszczkę dość często, lekarz przepisał mi Heviran największą dawkę 800 i od pukać od tamtej pory nie miałam tego dziadostwa, a zawsze w zimę miałam na ustach i nosie.

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Zajady - brak witaminy B12 lub jej nadmiar.
Dobra jest woda utleniona, na wacik i wcierać, albo kup sobie witaminę B12 rozgnieć i połącz z tłustym kremem i nałóż na zajady.
Dobry też jest amol tak samo na zajady jak i na opryszczkę

Na spierzchnięte usta nałóż sobie miód na 15-20 min, a później zetrzyj albo zliż
Ja dodatkowo na noc nakładam grubą warstwę kremu nivea. Usta są nawilżone i nie ma mowy o spierzchnięciu
Wiedziałam, ze można na Was liczyc Justii Twoje porady jak u lekaraza

Michaś
02.07.2014r.
Stary 2013-02-07, 22:05   #2609
Malgos_12
Zakorzenienie

Justii - na moje usta Nivea już nie działa, najbardziej pasują mi pomadki Chapstick. Moje usta są po nich najdłużej nawilżone.

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

Izetka - wiem, że niektórzy stosują maść cynkową, ale to być może bardziej na pęknięcia kącików ust - choć na opryszczkę też.
Stary 2013-02-07, 22:09   #2610
justiii87
Zakorzenienie

Cytat:
Izetka - moja mama też chyba brała ten Heviran tak jak Justii.

Ewelika - w co gracie razem na Xboxie? tzn jakie gry?
Na pewno mamusia brała Heviran bo to jedyny lek, który zwalcza te dziadostwo
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości