|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
|
|||
| Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. |
|
5 | 10,64% |
| Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. |
|
1 | 2,13% |
| Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. |
|
1 | 2,13% |
| Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam |
|
7 | 14,89% |
| Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. |
|
0 | 0% |
| My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. |
|
0 | 0% |
| Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" |
|
0 | 0% |
| Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy |
|
26 | 55,32% |
| Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one |
|
1 | 2,13% |
| Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
6 | 12,77% |
| Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Isia metoda jest taka:
1. Wołam męża 2. Idę po niego jak udaje, że nie słyszy ![]() 3. Debatujemy co kto zrobi w zamian. 4. Osoba wydelegowana wyrzuca co się da do kibelka 5. Resztę wyciera najtańszymi chusteczkami do tyłka dla dzieci 6. Przepłukuje gorącą wodą z kranu. |
|
|
|
#2672 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Cytat:
![]() Po pierwszej kupie zadzwoniłam do mamy mowie -zdradz sekret,jak sie szybko uwinac-mi poszło pol rolki papieru zeby "ja " wygrzebac, potem to plukanie,czyszczenie-matko! Nigdy jej nie odpieluchuje |
|
|
|
|
#2673 |
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczór
Jagodzianka, 25 minut wow, chyba nawet Naszą wątkową Youyou przebiłaś. A na usg było widać, że chłopak taki spory? Hania ważyło odrobinę mniej 4430 i z tego powodu miałam cc. Przyłączam się do prośby o pokazanie synka. ![]() Dziubku, zdrówka dla Waszej trójeczki. ![]() Marina, smęć ile wlezie. Niech idą precz te choróbska od Was.Natko, no to super wypoczynek się szykuje. Isia, gratulacje dla kuzynki. ![]() Aaniu, świetne wieści, rzeczywiście już niedługo będziesz miała dwóch chłopców. ![]() Odpieluchowanie- też ciągle słyszę pytania teściów czy już sadzamy Hanię na nocnik, wkurza mnie to strasznie. Czy oni wszyscy myślą, że będziemy do 18stki dzieci w pieluchach trzymać? Przecież na wszystko przyjdzie odpowiednia pora... ![]() Telik,mój licznik to 1,5 pączka, Hania dorwała się do drugiej połówki. U Nas drugi dzień bez smoka. W nocy 5 pobudek, przy 3 wylądowała w Naszym łóżku. Najgorszy kryzys był przy dzisiejszej drzemce w dzień, ale i tak jest nie najgorzej. Iwa tak sobie powtarzam, tydzień a później już będzie z górki.
|
|
|
|
#2674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2675 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dawac nastepne![]() Marzena Ale dreszczyk jest, nie? Zaraz sie kłade i zastanawiam sie ile bedzie dzisiaj pobudek bez mleka...dzisiaj nie było drzemki ![]() Tak jak piszesz...musimy wytrzymac ten tydzien i bedziemy sie z tego smiac ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Czytam własnie najnowszy wpis MS o ortopedzie...
|
|
|
|
|
#2676 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję za kciuki
Hela dobrze, jest lepiej, niż myślałam. Wiadomo, rozpacza podczas boleśniejszych zabiegów, ale np. syropki chętnie wypija i lubi się inhalować. Teraz, jak humot wrócił to łobuzuje na sali śpimy razem, najpierw jak koczownicy na leżaku, później mąż wynalazł rozkładany materac, więc nam się ciut warunki polepszyły Heluta właśnie śpi obok mnie, a ja nadrabiam internetowe zaległości
|
|
|
|
#2677 |
|
Zakorzenienie
|
Isiaok dlatego ja mam nakładkę na sedes. Dziś mi Agata zrobiła kupę prosto do kibelka. Wytarłam tyłek. Zero mycia. Dlatego chyba od razu na nakładkę ją będę sadzać
|
|
|
|
#2678 |
|
Wtajemniczenie
|
Isia Zuza miała opóźnione szczepienie o jakieś pół roku. Najpierw nam się nie składało, potem ciągle chorowała i dopiero teraz jakoś się ładnie złożyło. Nikt do nas nie dzwonił, żadnego pisma o ponagleniu szczepienia też nie dostaliśmy. Za 6 tygodni mamy ostatnie obowiązkowe szczepienie (6w1).
A ile po chorobie można szczepić, to nie wiem. Teraz Zuza była drugi tydzień zdrowa, to ją zabraliśmy. Myha pi.pa ze mnie, no przecież Twoje zdjęcia widziałam (nawet sabat ciężarówko-mam na fb widziałam ). Masz śliczny, wielki brzuszek.
|
|
#2679 | |||
|
Zakorzenienie
|
zdrówka Brunetkoa co Alicji? Ooo nie! ![]() Cytat:
![]() Ale dużego synka urodziłaś i to naturalnie a mój 3550g wydawał mi się duży.Cytat:
![]() -już 30 tydzień strasznie szybko zleciło ![]() -Dominik! ![]() Cytat:
Oliweczko dla Julki.My czynszu płacimy 670zł+ogrzewanie+energia co drugi miesiąc+parking strzeżony 120 za jeden samochód. Opłat mnóstwo dlatego stąd uciekamy ![]() ---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- Marzenko za noc dzień bez smoka
|
|||
|
|
|
#2680 |
|
Zakorzenienie
|
mój pączkowy rekord dzisiaj: 4,5
Hania: 2 Robert: 3 Ala nawet pół nie zjadła wypluła i pokazała mi na lodówkę - stwierdziła, że woli szynki podjeść ![]() widzę, że nie tylko u mnie kiepski dzień....jutro musi być lepiej! Aniu cieszę się bardzo, że wyniki masz superanckie ![]() Scio jak zdrówko? dostałaś antyk? Telik niezły metraż macie! zazdraszczam, ale tylko do mieszkania - do sprzątania już mniej ;P sami mieszkacie czy np. z rodzicami? współczuję kiepskiego samopoczucia Dziubku wykurujcie się wreszcie ![]() Audrey bidulka Helutka! buziaki! JAgodzianka to całkiem nie daleko bo ja na Kurdanowie ![]() w tamtym roku jeździłam prawie codziennie na ul. Na Wrzosach (ale to chyba Bieżanów) a brat mój z żoną mieszka na Prokocimiu - okolice tamtejszego Pepco i Polo marketu ![]() gdzie rodziłaś? co do zmiany to u mnie chyba bardziej przy drugim zyskałam trochę cierpliwości i więcej luzu. czasu dla siebie mam praktycznie tylko nocami ;P Marinko ja tak z Hanią miałam z jakimikolwiek lekami. praktycznie ze wszystkim była walka. dałam jej wszystko strzykawką jak leżała na plecach - siłą bo inaczej nie szło tylko jej ręce nad głową trzymałam i lałam leki po policzku żeby się nie zakrztusiła. jak mi teraz dobrze, że jak Ala tylko usłyszy słowo "syropek" to leci z otwartą buzią i nie ważne co tam do niej leci ![]() Lili bo mi się wszystki etakie narzędzia podobają bo u mnie oprócz tych prawdziwych męża to nic takiego nie uświadczysz ![]() Marzenko u nas właśnie też nie najgorzej było w 1 dzień tylko no już nie pamiętam teraz kilka dni później, ale ja się wtedy złamałam i dałam smoka a Ala wzięła i nim rzuciła przez cały pokój - mądrzejsza ode mnie ![]() przemęczyłyśmy jeszcze chwilkę i spokój do teraz ![]() tyle co dzisiaj pisałam, że Ala z nocnikiem kompletnie nie kuma a wieczorem mnie zaskoczyła ![]() wykąpała się i stała przy wannie a ja ją wycierałam no i poszło siku na dywanik. to jej mówię, że oo siku zrobiłaś to ona wzięła ręcznik i chciała powycierać a za chwilę pokazuje na nocnik, wzięła i usiadła. zaraz wstała i pokazuje, że nic nie ma. czyli jednak coś zaczyna kumać, że siku do nocnika być powinno
Edytowane przez Iwa_iw Czas edycji: 2013-02-08 o 00:27 |
|
|
|
#2681 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
oj, już...już.... ![]() Podaj przepis na taką organizację ![]() Cytat:
a tutaj? ;> Cytat:
Ja miałam w planie jeszcze jeden egzamin zdać wcześniej, ale coś czuję że mi się nie będzie chciało na niego przygotować... ![]() Cytat:
Scio, głupie pytanie, ale myślałam też o tych nakładkach - ta którą masz, ma dużą średnicę? Bo wszystkie, jakie widziałam, są duże (albo tak mi się wydaje), boję się żeby dziecko nie wpadło ![]() Cytat:
po choróbsku z początku roku pediatra mówiła żeby min. 10 dni odczekać, ale dalej nam nie po drodze...![]() ![]() Marzenko, brawa za noc!
|
|
|
#2682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chyba bym robiła tak: nalać wody, pobujac jak to lili nazwała i jak coś siedzi jeszcze to szczotka do klozetu wyszorować.
|
|
#2683 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałam wstać o 5 żeby pobiegać i zdążyć się wykapać, zanim obudze Bartka do przedszkola. Efekt taki ze Karol tez wstał o 5.
Do tego boli mnie ząb Dobijcie mnie. ![]() Dzisiaj zajecia otwarte w przedszkolu, ciekawe jak ja tam dam rade. Scio my tez siadamy na nakładkę, Karol nocika w ogóle nie toreluje. A na kibelek jak siada to juz czuje sie "dorosło" Zdarzyło mu sie kilka razy zrobić siku, kupkę. Ale bardziej chyba podoba mu się to że siada tak jak dorosły, chociaz wie co się tam robi. |
|
|
|
#2684 |
|
Zakorzenienie
|
Jagodzianka 4600g
ja przy Emilie ktora miała 3820g to miałam armagedon a Ty to chyba hardcore armagedon katastrofen podziwiam i dobrze ze poszło tak szybko )
|
|
|
|
#2685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szczerze to nie wiem jaką mamy tą nakładkę w porównani z innymi, bo dostaliśmy ją od M. rodzinie |
|
|
|
|
#2686 |
|
Zakorzenienie
|
Gejów
![]() Matko ale macie czynsze zabójcze u nas ok.250 już z wodą (3pokoje). Garażu nie mamy, tylko piwnice. Gazu też niet. Prąd co 2 miesiące, no i kredyt... Gdyby nie kredyt to życie jak w Madrycie U nas chlapo-zima wróciła. |
|
|
|
#2687 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tak serio - nie wiem w co mam rece wlozyc, jestem bardziej waleczna i olewam tez wiecej, chyba mam wiecej cierpliwosci, bardziej chce mi sie spac ale bez bąbli jakos pusto mi w domu...---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- my wczoraj robilismy na nakladko bo na goscinie bylam u kolezanki i byla. ale ogolnie na nakladke nie da rady bo kinga lubi robic siku jak ktos jeszcze robi - wiec 1 kiblek i 2 ludzi to o jednego za duzo |
||
|
|
|
#2688 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Czytam se https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=587662&page=167 Mówiłam już chyba, że to lepsze niż pamiętnik. ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- monia muszę - Twój post o alko https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=593408&page=8
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#2689 |
|
Rozeznanie
|
Witam!!
Zasnęłysmy o 5.40..................... ....................i spanie do 8.20........ no ale jak to pisałam wczoraj-bedziemy sie kiedys z tego śmiać ![]() MoniaDobre z tym papierem na spód My w domu mamy tak: zima-ok 150zł za wode co 3 miesiace i tyle samo za prad, tez co 3 miesiące+wegiel...tona kosztuje ok 900zł a w ciagu zimy zuzywamy max 4 tony... latem wiecej za wode ale odchodzi opał... srednio wyjdzie pewnie 400,500zł miesiecznie-też życie jak w madrycie gdyby nie raty!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
#2690 |
|
Zakorzenienie
|
Isia u nas tona 700zl ale trzeba tak z 6 ton;(
|
|
|
|
#2691 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
Jeszcze nie nadrobiłam, wczoraj tez nie dałam rady. Boli mnie głowa, rano strasznie podniosło mi się ciśnienie i jeszcze mnie trzyma. W drodze do pracy byłam świadkiem wypadku (no może świadkiem to za dużo powiedziane, najechałam na wypadek chwilę po zdarzeniu) - karetka i samochód osobowy. Przede mną jechało ze 2-3 samochody, nikt się nie zatrzymał )W karetce była pacjentka Do Rzeszowa ją wieźli. Wpadli do rowu. Wina ewidentnie kierowcy karetki niestety. Kierowcy osobówki na szczęście się nie stało nic powaznego, głowę miał rozbita i żebra potłuczone, poduszka go uratowała. Wyszedł o wlasnych silach z auta. Czekałam do momentu przyjazdu policji, podałam swoje dane i pojechałam do pracy. Jeszcze jak o tym pisze, to mi serce wali. Spróbuję coś nadrobić.
|
|
#2692 |
|
Zakorzenienie
|
tak Marinko, dosłownie jak pamietnik, musze poczytac sobie z okresu porodu i tuż po
![]() jak to było kiedy nasze maluchy były maleńkimi kropeczkami. |
|
|
|
#2693 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Nadrabiam jak zwykle od końca.
Jagodzianka, witaj Cytat:
Cytat:
Ale fajne mieszkanko macie My mamy 36 metrów, to Wasze prawie 3 razy takie ... Leżenie pod kocykiem usprawiedliwione ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Moja Melka tez nie lubi leków Smęć ile chcesz, bez Ciebie ten wątek jakiś pusty Cytat:
![]() Cytat:
za bezsmoczkowe nocki Cytat:
dla Agatki Cytat:
My (tzn. mama) jakoś mniej prłacimy, coś koło 350-400 zł chyba, ale za to mamy ciągle niedopłatę za wodę .. teraz w rozliczeniu doszło do 900 zł Albo liczniki zepsute, alebo faktycznie tyle wody zużywamy ![]() Co do pączków - Melka mi wczoraj podbiegla do stoły, zawołała "Dydy" i porwała nadgryzionego przeze mnie pączka .. Chuligan jeden Oczywiście nie pozwoliłam jej zjeśc całego
|
|
|
#2694 | |
|
Zadomowienie
|
Bry Kuny
Cytat:
|
|
#2695 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki,
nie wiem czy to widziałyście, jeżeli możecie pomóc, np. procentem podatku, podaję link: www.michaltryka.pl Nasza firma też organizuje zbiórkę.
|
|
#2696 |
|
Zakorzenienie
|
hej
Gomra współczuję bólu zęba! Agawoo oj współczuję bycia świadkiem wypadku. nie cierpię takich widoków bo od razu krem mi się w żyłach ścina.... idę Alę położyć spać po wizycie w przychodni wszystko ok, jeszcze do jutra antybiotyk mam Ali dawać dostałyśmy skierowanie do alergologa. Ala ma tak nogi zmasakrowane, że szok :/ ona generalnie ma AZS, ale już ostatnio ma tak restrykcyjną dietę, że okroić już nie mam co a nogi i ręce suche jak pustynia. drapie mi się Ala do krwi normalnie :/ te wszystkie kremy to dają ulgę na 5 minut - kupiłam póki co fenistil mam nadzieję, że trochę jej ulży.
|
#2697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biedna Alutka, zdrówka dla niej
|
|
|
#2698 |
|
Zadomowienie
|
Lili Patryk ma takie zestawy narzędzi: http://allegro.pl/narzedzia-plastiko...994135178.html i http://allegro.pl/skrzynka-z-narzedz...941253968.html (jest jeszcze kask do tego). Szału nie ma, bo on woli autka i traktory
![]() Iwa_iw oby choróbska już nie wróciły! A AZS współczuję Ceny utrzymania mieszkań niektóre powalające... Ja nie wiem, ile płacą teściowie, ale ta spółdzielnia jest dość droga. Na sąsiednich osiedlach jednak taniej. Słońce co prawda tylko rano ładnie świeciło, ale przynajmniej już nie sypie jak wczoraj
|
|
|
|
#2699 |
|
Zakorzenienie
|
Mamad1 a Ty skąd jesteś dokładniej?
bo jak widzę Małopolska to siłą rzeczy od razu Kraków mi się ciśnie na usta
|
#2700 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:12.

zapraszam

zdrówka
Jakim cudem to tak szybko leci.......?
[/COLOR]
strasznie szybko zleciło 

ja przy Emilie ktora miała 3820g to miałam armagedon a Ty to chyba hardcore armagedon katastrofen
zębole