Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011 - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. 5 10,64%
Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. 1 2,13%
Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. 1 2,13%
Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam 7 14,89%
Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. 0 0%
My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. 0 0%
Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" 0 0%
Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy 26 55,32%
Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one 1 2,13%
Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 6 12,77%
Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-07, 22:18   #2671
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

Isia metoda jest taka:
1. Wołam męża
2. Idę po niego jak udaje, że nie słyszy
3. Debatujemy co kto zrobi w zamian.
4. Osoba wydelegowana wyrzuca co się da do kibelka
5. Resztę wyciera najtańszymi chusteczkami do tyłka dla dzieci
6. Przepłukuje gorącą wodą z kranu.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 22:22   #2672
isiaok
Rozeznanie

Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Isia metoda jest taka:
1. Wołam męża
Punkty 1,2,3 przemawiaja do mnie
Po pierwszej kupie zadzwoniłam do mamymowie -zdradz sekret,jak sie szybko uwinac-mi poszło pol rolki papieru zeby "ja " wygrzebac, potem to plukanie,czyszczenie-matko! Nigdy jej nie odpieluchuje
isiaok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 22:25   #2673
marzena_S
Zadomowienie

Dobry wieczór

Jagodzianka, 25 minut wow, chyba nawet Naszą wątkową Youyou przebiłaś. A na usg było widać, że chłopak taki spory? Hania ważyło odrobinę mniej 4430 i z tego powodu miałam cc. Przyłączam się do prośby o pokazanie synka.

Dziubku, zdrówka dla Waszej trójeczki.

Marina
, smęć ile wlezie. Niech idą precz te choróbska od Was.

Natko, no to super wypoczynek się szykuje.

Isia, gratulacje dla kuzynki.

Aaniu
, świetne wieści, rzeczywiście już niedługo będziesz miała dwóch chłopców. Mi od 30 tyg strasznie szybko czas poleciał, a jeśli Tobie się nie dłuży to lada chwila będziesz na porodówce.

Odpieluchowanie- też ciągle słyszę pytania teściów czy już sadzamy Hanię na nocnik, wkurza mnie to strasznie. Czy oni wszyscy myślą, że będziemy do 18stki dzieci w pieluchach trzymać? Przecież na wszystko przyjdzie odpowiednia pora...

Telik,mój licznik to 1,5 pączka, Hania dorwała się do drugiej połówki.

U Nas drugi dzień bez smoka. W nocy 5 pobudek, przy 3 wylądowała w Naszym łóżku. Najgorszy kryzys był przy dzisiejszej drzemce w dzień, ale i tak jest nie najgorzej. Iwa tak sobie powtarzam, tydzień a później już będzie z górki.
Stary 2013-02-07, 22:29   #2674
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
Po pierwszej kupie zadzwoniłam do mamymowie -zdradz sekret,jak sie szybko uwinac-mi poszło pol rolki papieru zeby "ja " wygrzebac, potem to plukanie,czyszczenie-matko! Nigdy jej nie odpieluchuje
Ja do kupy do nocnika dolewałam wody, bujałam chwilke i wylewałam. Najczęściej nic nie zostawało
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 22:36   #2675
isiaok
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Ja do kupy do nocnika dolewałam wody, bujałam chwilke i wylewałam. Najczęściej nic nie zostawało
O! Czyli sa inne metody dawac nastepne

Marzena Ale dreszczyk jest, nie? Zaraz sie kłade i zastanawiam sie ile bedzie dzisiaj pobudek bez mleka...dzisiaj nie było drzemki
Tak jak piszesz...musimy wytrzymac ten tydzien i bedziemy sie z tego smiac

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

Czytam własnie najnowszy wpis MS o ortopedzie... aż sie chce iść do "specjalisty"
Stary 2013-02-07, 22:37   #2676
mme_audrey
Raczkowanie

Dziękuję za kciuki leczenie podobno trwa 7-10 dni, więc ten poniedziałek to i tak optymistyczny... Ale p. doktor mówi, że zmian coraz mniej, więc nadzieja jest...
Hela dobrze, jest lepiej, niż myślałam. Wiadomo, rozpacza podczas boleśniejszych zabiegów, ale np. syropki chętnie wypija i lubi się inhalować. Teraz, jak humot wrócił to łobuzuje na sali śpimy razem, najpierw jak koczownicy na leżaku, później mąż wynalazł rozkładany materac, więc nam się ciut warunki polepszyły Heluta właśnie śpi obok mnie, a ja nadrabiam internetowe zaległości
mme_audrey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 23:03   #2677
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Isiaok dlatego ja mam nakładkę na sedes. Dziś mi Agata zrobiła kupę prosto do kibelka. Wytarłam tyłek. Zero mycia. Dlatego chyba od razu na nakładkę ją będę sadzać

Agatka jest już z nami
Stary 2013-02-07, 23:03   #2678
iustyna1
Wtajemniczenie

Isia Zuza miała opóźnione szczepienie o jakieś pół roku. Najpierw nam się nie składało, potem ciągle chorowała i dopiero teraz jakoś się ładnie złożyło. Nikt do nas nie dzwonił, żadnego pisma o ponagleniu szczepienia też nie dostaliśmy. Za 6 tygodni mamy ostatnie obowiązkowe szczepienie (6w1).

A ile po chorobie można szczepić, to nie wiem. Teraz Zuza była drugi tydzień zdrowa, to ją zabraliśmy.

Myha pi.pa ze mnie, no przecież Twoje zdjęcia widziałam (nawet sabat ciężarówko-mam na fb widziałam ). Masz śliczny, wielki brzuszek.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 23:16   #2679
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Idę po południu po antybiotk. nie mogę mówić pluje ropą z krwią.
zdrówka

Brunetkoa co Alicji?

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
moj Igor tez ma znowu gorączkę od rana...
Ooo nie!

Cytat:
Napisane przez jAGOdzianka_90 Pokaż wiadomość
Dziękuję za przyjęcie prosicie o napisanie czegoś o mnie więc: mam na imię Agnieszka, mieszkam w Krakowie, jestem dość młodą mamą, bo niespełna 23-letnią, a synek (Mateusz) ma 1,5 roku Poza tym studiuję i dbam o dom
Jeżeli chodzi o samego małego to przyszedł na świat siłami natury, ważył 4600g, 60 cm i urodził się w 40 tc
To tyle o Nas

Co do wypowiedzi o ciąży 8 latki... kosmos. Mając 8 lat nie zdawałam sobie sprawy w ogóle jak się robi dzieci, a co dopiero je mieć...

Oliwka gratulacje!
A właśnie a pro po nocnikowania- dla mnie też bez sensu robienie czegoś na siłe dziecku. Chociaż starałam się łapać mojego jak miał rok, to skonczyło się na tym że się wystraszył bardziej, był płacz, i bał się potem. Także czekamy do lata i może wtedy- bo łatwiej trochę
Witaj rówieśniczko
Ale dużego synka urodziłaś i to naturalnie a mój 3550g wydawał mi się duży.

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Byłam na wizycie, wyniki ogólnie wzorowe, dostałam pochwałę od doktora za piękną morfologię i test glukozowy Sama się zdziwiłam, bo przy moim pcos to różnie mogło być, poprzednio byłam na granicy normy.
Tylko że 2 kg więcej na wadze
A w ogóle to dziwnie mi się zrobiło, jak lekarz do mnie z tekstem "no, to jeszcze 2-3 razy się zobaczymy a potem już na porodówce..ostatnia prosta" bo mi uświadomił że przecież już 30tydz, więc 3/4 za mną.... Jakim cudem to tak szybko leci.......?

A dojechać to masakra, zima wróciła...nienawidzę zimy [/COLOR]

TŻ rozmyśla coraz częściej o imieniu Oj, będzie problem, jak Bartuś odpadł Skłaniamy się do Dominika, Mateusza, może jeszcze ze dwa, zobaczymy co ostatecznie z tego wyjdzie
-super wieści
-już 30 tydzień strasznie szybko zleciło
-Dominik!

Cytat:
Napisane przez mme_audrey Pokaż wiadomość
Brumku, Heldożylnie antybiotyk, wcześniej też steryd, stąd wenflon
Humor wraca, apetyt powolo też,
ęzi mniej, mam nadzieję, że w poniedziałek wyjdziemy...
Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie!
Obyście szybciutko wyszły
Oliweczko dla Julki.

My czynszu płacimy 670zł+ogrzewanie+energia co drugi miesiąc+parking strzeżony 120 za jeden samochód. Opłat mnóstwo dlatego stąd uciekamy

---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ----------

Marzenko za noc dzień bez smoka
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 23:49   #2680
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

mój pączkowy rekord dzisiaj: 4,5
Hania: 2
Robert: 3
Ala nawet pół nie zjadła wypluła i pokazała mi na lodówkę - stwierdziła, że woli szynki podjeść

widzę, że nie tylko u mnie kiepski dzień....jutro musi być lepiej!

Aniu cieszę się bardzo, że wyniki masz superanckie

Scio jak zdrówko? dostałaś antyk?

Telik niezły metraż macie! zazdraszczam, ale tylko do mieszkania - do sprzątania już mniej ;P
sami mieszkacie czy np. z rodzicami?
współczuję kiepskiego samopoczucia

Dziubku wykurujcie się wreszcie

Audrey bidulka Helutka! buziaki!

JAgodzianka to całkiem nie daleko bo ja na Kurdanowie
w tamtym roku jeździłam prawie codziennie na ul. Na Wrzosach (ale to chyba Bieżanów) a brat mój z żoną mieszka na Prokocimiu - okolice tamtejszego Pepco i Polo marketu
gdzie rodziłaś?

co do zmiany to u mnie chyba bardziej przy drugim zyskałam trochę cierpliwości i więcej luzu. czasu dla siebie mam praktycznie tylko nocami ;P

Marinko ja tak z Hanią miałam z jakimikolwiek lekami. praktycznie ze wszystkim była walka. dałam jej wszystko strzykawką jak leżała na plecach - siłą bo inaczej nie szło tylko jej ręce nad głową trzymałam i lałam leki po policzku żeby się nie zakrztusiła.
jak mi teraz dobrze, że jak Ala tylko usłyszy słowo "syropek" to leci z otwartą buzią i nie ważne co tam do niej leci

Lili bo mi się wszystki etakie narzędzia podobają bo u mnie oprócz tych prawdziwych męża to nic takiego nie uświadczysz

Marzenko u nas właśnie też nie najgorzej było w 1 dzień tylko no już nie pamiętam teraz kilka dni później, ale ja się wtedy złamałam i dałam smoka a Ala wzięła i nim rzuciła przez cały pokój - mądrzejsza ode mnie
przemęczyłyśmy jeszcze chwilkę i spokój do teraz

tyle co dzisiaj pisałam, że Ala z nocnikiem kompletnie nie kuma a wieczorem mnie zaskoczyła
wykąpała się i stała przy wannie a ja ją wycierałam no i poszło siku na dywanik. to jej mówię, że oo siku zrobiłaś to ona wzięła ręcznik i chciała powycierać a za chwilę pokazuje na nocnik, wzięła i usiadła. zaraz wstała i pokazuje, że nic nie ma. czyli jednak coś zaczyna kumać, że siku do nocnika być powinno

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.

Edytowane przez Iwa_iw
Czas edycji: 2013-02-08 o 00:27
Iwa_iw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 07:46   #2681
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
I zapomniałam sie pochwalic!!!!
Telikowo wita nowego małego oleśniczanina
Moja kuzynka urodziła 2 dni temu Ślicznego Michałka-4100g

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
To już?? Ale czas leci... a z przyczyn oczywistych najbardziej z tych podoba mi sie Mateuszek

ZDRÓWKA i oby w pon. Was już wypuścili

nigdy się nad tym nie zastanawiałam...napewno bardziej odpowiedzialna, bardziej zorganizowana i ciut bardziej cierpliwa( tego niestety mi często brakuje).

oj, już...już....
Podaj przepis na taką organizację

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Jeszcze jedno-kupiłam dzisiaj w aptece krem dla dzieci do pupy i wogóle nawilżający do calego ciała( jakiś taki ogólny-dziwny) i jak wrócilam do domu, to chciałam Julci posmarować tyłek i jak nacisnęłam krem, to całość wyszła górą, przy tym zgrzewie...ale badziew-odniosłam do apteki i mi oddali kasę.
to dobrze że nie robili żadnego problemu. Co to za krem?
Cytat:
Pochwalę sie na fb, tylko jeszcze nie wiem kiedy

a tutaj? ;>

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość

Aaniu
, świetne wieści, rzeczywiście już niedługo będziesz miała dwóch chłopców. Mi od 30 tyg strasznie szybko czas poleciał, a jeśli Tobie się nie dłuży to lada chwila będziesz na porodówce.
Ty mnie nie strasz Ja miałam w planie jeszcze jeden egzamin zdać wcześniej, ale coś czuję że mi się nie będzie chciało na niego przygotować...
Cytat:
Isiaok dlatego ja mam nakładkę na sedes. Dziś mi Agata zrobiła kupę prosto do kibelka. Wytarłam tyłek. Zero mycia. Dlatego chyba od razu na nakładkę ją będę sadzać

Scio, głupie pytanie, ale myślałam też o tych nakładkach - ta którą masz, ma dużą średnicę? Bo wszystkie, jakie widziałam, są duże (albo tak mi się wydaje), boję się żeby dziecko nie wpadło

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Isia Zuza miała opóźnione szczepienie o jakieś pół roku. Najpierw nam się nie składało, potem ciągle chorowała i dopiero teraz jakoś się ładnie złożyło. Nikt do nas nie dzwonił, żadnego pisma o ponagleniu szczepienia też nie dostaliśmy. Za 6 tygodni mamy ostatnie obowiązkowe szczepienie (6w1).

A ile po chorobie można szczepić, to nie wiem. Teraz Zuza była drugi tydzień zdrowa, to ją zabraliśmy.
My też się zbieramy i dotrzeć nie możemy.... po choróbsku z początku roku pediatra mówiła żeby min. 10 dni odczekać, ale dalej nam nie po drodze...
Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
-super wieści
-już 30 tydzień strasznie szybko zleciło
-Dominik!

Marzenko, brawa za noc!

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 08:25   #2682
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Isia metoda jest taka:
1. Wołam męża

i co zazwyczaj musisz robić w zamian?

Ja chyba bym robiła tak: nalać wody, pobujac jak to lili nazwała i jak coś siedzi jeszcze to szczotka do klozetu wyszorować.
Stary 2013-02-08, 08:29   #2683
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

Chciałam wstać o 5 żeby pobiegać i zdążyć się wykapać, zanim obudze Bartka do przedszkola. Efekt taki ze Karol tez wstał o 5.

Do tego boli mnie ząb
Dobijcie mnie.
Dzisiaj zajecia otwarte w przedszkolu, ciekawe jak ja tam dam rade.

Scio my tez siadamy na nakładkę, Karol nocika w ogóle nie toreluje. A na kibelek jak siada to juz czuje sie "dorosło"
Zdarzyło mu sie kilka razy zrobić siku, kupkę. Ale bardziej chyba podoba mu się to że siada tak jak dorosły, chociaz wie co się tam robi.
Gomra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 08:55   #2684
zanetaa88
Zakorzenienie

Jagodzianka 4600g ja przy Emilie ktora miała 3820g to miałam armagedon a Ty to chyba hardcore armagedon katastrofen podziwiam i dobrze ze poszło tak szybko)

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 09:06   #2685
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
i co zazwyczaj musisz robić w zamian?

Ja chyba bym robiła tak: nalać wody, pobujac jak to lili nazwała i jak coś siedzi jeszcze to szczotka do klozetu wyszorować.
A różnie. "ty wstajesz w nocy", "robisz kolacje/śniadanie", "sprzątasz zabawki" i co tam akurat do głowy przychodzi

Szczerze to nie wiem jaką mamy tą nakładkę w porównani z innymi, bo dostaliśmy ją od M. rodzinie

Agatka jest już z nami
Stary 2013-02-08, 09:08   #2686
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Gejów

Matko ale macie czynsze zabójcze u nas ok.250 już z wodą (3pokoje). Garażu nie mamy, tylko piwnice. Gazu też niet. Prąd co 2 miesiące, no i kredyt...
Gdyby nie kredyt to życie jak w Madrycie

U nas chlapo-zima wróciła.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 09:58   #2687
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jAGOdzianka_90 Pokaż wiadomość
A ja mam do Was pytanie jak bardzo zmieniłyście się po zostaniu mamami?
Ze swojej strony powiem, że myślałam w ogóle że wychowanie dziecka jest dużo łatwiejsze a tu zonk Nabrałam dużo więcej cierpliwości, dużo więcej się uśmiecham, serce urosło z miłości, i narzekam na brak czasu (żeby wszystko zrobić to co chciałam :P) ale tak to jestem mega szczęsliwą mamą
no ja nic - ciagle mloda i piekna

a tak serio - nie wiem w co mam rece wlozyc, jestem bardziej waleczna i olewam tez wiecej, chyba mam wiecej cierpliwosci, bardziej chce mi sie spac ale bez bąbli jakos pusto mi w domu...

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Cytat:
jak nocnik wylozysz papierem toaletowym to dosc ładnie schodzi. ale tez rozmiekczam woda

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

my wczoraj robilismy na nakladko bo na goscinie bylam u kolezanki i byla. ale ogolnie na nakladke nie da rady bo kinga lubi robic siku jak ktos jeszcze robi - wiec 1 kiblek i 2 ludzi to o jednego za duzo

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 10:29   #2688
Marina1
Zakorzenienie

Hej!

Czytam se https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=587662&page=167

Mówiłam już chyba, że to lepsze niż pamiętnik.

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

monia muszę - Twój post o alko https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=593408&page=8
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 11:11   #2689
isiaok
Rozeznanie

Witam!!
Zasnęłysmy o 5.40..................... ....................i spanie do 8.20........
no ale jak to pisałam wczoraj-bedziemy sie kiedys z tego śmiać

MoniaDobre z tym papierem na spód

My w domu mamy tak:
zima-ok 150zł za wode co 3 miesiace i tyle samo za prad, tez co 3 miesiące+wegiel...tona kosztuje ok 900zł a w ciagu zimy zuzywamy max 4 tony...
latem wiecej za wode ale odchodzi opał...
srednio wyjdzie pewnie 400,500zł miesiecznie-też życie jak w madrycie gdyby nie raty!!!!!!!!!!!!
Stary 2013-02-08, 11:13   #2690
zanetaa88
Zakorzenienie

Isia u nas tona 700zl ale trzeba tak z 6 ton;(

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 11:36   #2691
agawoo
Zakorzenienie

Dzień Dobry
Jeszcze nie nadrobiłam, wczoraj tez nie dałam rady.

Boli mnie głowa, rano strasznie podniosło mi się ciśnienie i jeszcze mnie trzyma.
W drodze do pracy byłam świadkiem wypadku (no może świadkiem to za dużo powiedziane, najechałam na wypadek chwilę po zdarzeniu) - karetka i samochód osobowy.
Przede mną jechało ze 2-3 samochody, nikt się nie zatrzymał Dopiero ja i facet za mną, który akurat widział zdarzenie (nie wiem jak to mozliwe, że on widział, a ja nie )
W karetce była pacjentka Do Rzeszowa ją wieźli. Wpadli do rowu.
Wina ewidentnie kierowcy karetki niestety. Kierowcy osobówki na szczęście się nie stało nic powaznego, głowę miał rozbita i żebra potłuczone, poduszka go uratowała. Wyszedł o wlasnych silach z auta.
Czekałam do momentu przyjazdu policji, podałam swoje dane i pojechałam do pracy.
Jeszcze jak o tym pisze, to mi serce wali.

Spróbuję coś nadrobić.

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 12:07   #2692
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

tak Marinko, dosłownie jak pamietnik, musze poczytac sobie z okresu porodu i tuż po
jak to było kiedy nasze maluchy były maleńkimi kropeczkami.
Gomra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 12:11   #2693
agawoo
Zakorzenienie

Nadrabiam jak zwykle od końca.
Jagodzianka, witaj
Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Byłam na wizycie, wyniki ogólnie wzorowe, dostałam pochwałę od doktora za piękną morfologię i test glukozowy Sama się zdziwiłam, bo przy moim pcos to różnie mogło być, poprzednio byłam na granicy normy.
Tylko że 2 kg więcej na wadze
A w ogóle to dziwnie mi się zrobiło, jak lekarz do mnie z tekstem "no, to jeszcze 2-3 razy się zobaczymy a potem już na porodówce..ostatnia prosta" bo mi uświadomił że przecież już 30tydz, więc 3/4 za mną.... Jakim cudem to tak szybko leci.......?
Aniu, ale to zleciało szybko ... 30 tydzień .. już za chwilę będziesz miała drugiego synka przy sobie
Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
"gejów" pączusie

mam nadzieje że każda dziś pączusia choć jednego pochłoneła
telik zjadł 2

Brumciu muszę Ci przyznać że to wysoki czynsz
wiem że telikowo to nie stolica
my mamy 96 m2, w bloku jest winda i mamy 2 miejsca garażowe(czynsz za nie to ok 60 zł za każde miejsce miesięcznie) i płacimy 700zł
i tak wydaje mi się to dużo. Muszę dodać że to nowy blok. wkurza mnie to że za własne mieszkanie muszę tyle płacić
uwielbiam to nasze gniazdko ale powolutku zaczynamy przebąkiwać o czymś innym

[...]
a telik dziś dogorywa pod kocem
i wyjątkowo na pilates nie idzie
dostała @ i jeste marudą objedzoną pączkami
"Gejów" Teliczku
Ale fajne mieszkanko macie My mamy 36 metrów, to Wasze prawie 3 razy takie ...

Leżenie pod kocykiem usprawiedliwione

Cytat:
Napisane przez mme_audrey Pokaż wiadomość
Brumku, Hela dostaje dożylnie antybiotyk, wcześniej też steryd, stąd wenflon
Humor wraca, apetyt powolo też, rzęzi mniej, mam nadzieję, że w poniedziałek wyjdziemy...
Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie!
Zdrówka dla Heli
Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Iwa miło, że pytasz. Dałam małemu nurofen na zbicie i teraz na wieczór (tfu tfu ) temp. ok. Z tym, że katar i kaszelek.
Mam straszny problem z syropami, jakimikolwiek zawiesinami - zamyka buzię, ucieka ze strachem. A jak już (niestety na siłę ) podaje mu, to albo wypluwa i beczy, albo beczy. Ale nie tak normalnie, ale na maksa.

[...]---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

właśnie przeczytałam swojego posta i jestem zdegustowana... zrzędzę gorzej, niż babcia, którą wczoraj obsmarowałam na forum. Wybaczcie
Marinko, biedny Iguś ..
Moja Melka tez nie lubi leków

Smęć ile chcesz, bez Ciebie ten wątek jakiś pusty

Cytat:
I zapomniałam sie pochwalic!!!!
Telikowo wita nowego małego oleśniczanina
Moja kuzynka urodziła 2 dni temu Ślicznego Michałka-4100g
Witamy Michałka
Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
U Nas drugi dzień bez smoka. W nocy 5 pobudek, przy 3 wylądowała w Naszym łóżku. Najgorszy kryzys był przy dzisiejszej drzemce w dzień, ale i tak jest nie najgorzej. Iwa tak sobie powtarzam, tydzień a później już będzie z górki.
za bezsmoczkowe nocki
Cytat:
dla Agatki
Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
My czynszu płacimy 670zł+ogrzewanie+energia co drugi miesiąc+parking strzeżony 120 za jeden samochód. Opłat mnóstwo dlatego stąd uciekamy
Natka i inne dziewczyny - opłaty macie ogromne ...
My (tzn. mama) jakoś mniej prłacimy, coś koło 350-400 zł chyba, ale za to mamy ciągle niedopłatę za wodę .. teraz w rozliczeniu doszło do 900 zł Albo liczniki zepsute, alebo faktycznie tyle wody zużywamy

Co do pączków - Melka mi wczoraj podbiegla do stoły, zawołała "Dydy" i porwała nadgryzionego przeze mnie pączka .. Chuligan jeden Oczywiście nie pozwoliłam jej zjeśc całego

Stary 2013-02-08, 12:32   #2694
Shira_83
Zadomowienie

Bry Kuny
Cytat:
Jaką skrzyneczkę ma Krzyś?

Dzięki Monia, już oglądam.

http://allegro.pl/narzedzia-super-ze...804799684.html

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Szkoda, że w tym zestawie są same narzędzie, w tych pozostałych są śrubki, wkręty.

http://allegro.pl/narzedzia-w-skrzyn...933976018.html
takie mamy może nie są full wypas ale mały naprawdę je bardzo lubi no i ważne dla niego jest to że może sobie je zamknąć i nosić wszędzie gdzie potrzeba napraw
Stary 2013-02-08, 12:58   #2695
agawoo
Zakorzenienie

Dziewczynki,

nie wiem czy to widziałyście, jeżeli możecie pomóc, np. procentem podatku, podaję link:

www.michaltryka.pl

Nasza firma też organizuje zbiórkę.

Stary 2013-02-08, 13:03   #2696
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

hej

Gomra współczuję bólu zęba!

Agawoo oj współczuję bycia świadkiem wypadku. nie cierpię takich widoków bo od razu krem mi się w żyłach ścina....

idę Alę położyć spać
po wizycie w przychodni wszystko ok, jeszcze do jutra antybiotyk mam Ali dawać
dostałyśmy skierowanie do alergologa. Ala ma tak nogi zmasakrowane, że szok :/
ona generalnie ma AZS, ale już ostatnio ma tak restrykcyjną dietę, że okroić już nie mam co a nogi i ręce suche jak pustynia. drapie mi się Ala do krwi normalnie :/ te wszystkie kremy to dają ulgę na 5 minut - kupiłam póki co fenistil mam nadzieję, że trochę jej ulży.

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Stary 2013-02-08, 13:15   #2697
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwa_iw Pokaż wiadomość
hej

Gomra współczuję bólu zęba!

Agawoo oj współczuję bycia świadkiem wypadku. nie cierpię takich widoków bo od razu krem mi się w żyłach ścina....

idę Alę położyć spać
po wizycie w przychodni wszystko ok, jeszcze do jutra antybiotyk mam Ali dawać
dostałyśmy skierowanie do alergologa. Ala ma tak nogi zmasakrowane, że szok :/
ona generalnie ma AZS, ale już ostatnio ma tak restrykcyjną dietę, że okroić już nie mam co a nogi i ręce suche jak pustynia. drapie mi się Ala do krwi normalnie :/ te wszystkie kremy to dają ulgę na 5 minut - kupiłam póki co fenistil mam nadzieję, że trochę jej ulży.
Iwa, też nie lubię takich sytuacji, strasznie sie denerwuję. A jeszcze do tego wszystkiego dwa dni temu miałam szkolenie z pierwszej pomocy. Nie mogłam się nie zatrzymać ...

Biedna Alutka, zdrówka dla niej

Stary 2013-02-08, 13:24   #2698
mamad1
Zadomowienie

Lili Patryk ma takie zestawy narzędzi: http://allegro.pl/narzedzia-plastiko...994135178.html i http://allegro.pl/skrzynka-z-narzedz...941253968.html (jest jeszcze kask do tego). Szału nie ma, bo on woli autka i traktory

Iwa_iw oby choróbska już nie wróciły! A AZS współczuję

Ceny utrzymania mieszkań niektóre powalające... Ja nie wiem, ile płacą teściowie, ale ta spółdzielnia jest dość droga. Na sąsiednich osiedlach jednak taniej.

Słońce co prawda tylko rano ładnie świeciło, ale przynajmniej już nie sypie jak wczoraj
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 13:27   #2699
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Mamad1 a Ty skąd jesteś dokładniej?
bo jak widzę Małopolska to siłą rzeczy od razu Kraków mi się ciśnie na usta

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Stary 2013-02-08, 13:38   #2700
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Iwa_iw Pokaż wiadomość
Mamad1 a Ty skąd jesteś dokładniej?
bo jak widzę Małopolska to siłą rzeczy od razu Kraków mi się ciśnie na usta
Mieszkam w Krakowie od ponad dwóch lat (dzielnica Mistrzejowice), ale ja góralka (serce tam zostało)
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości