Kupujesz, urządzasz, planujesz...Napewno z chęcią o tym poplotkujesz. - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-31, 19:29   #1801
Ifwka
Zakorzenienie

Dot.: Kupujesz, urządzasz, planujesz...Napewno z chęcią o tym poplotkujesz.

Cytat:
Napisane przez arnama Pokaż wiadomość
Tragedia!!!!! Nie ma urzekających płytek na tym świecie!!!!
Byliśmy w salonie łazienek i..... wszystko na jedno kopyto
Chyba te z Leroy zostaną, bo już najlepsze są, dziś mi sie też jedne spodobały, ale mąż coś sie krzywi ze nie chce czarno-białej łazienki
Masakra jakaś
No niestety, sama się o tym niedawno przekonałam, jak po obejrzeniu tryliona płytek dalej byliśmy w czarnej d...., i w końcu zostaliśmy przy płytkach z praktikera które na samym początku braliśmy pod ostrożną uwagę.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-31, 19:57   #1802
malaOlaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jag_na Pokaż wiadomość
a myślałaś o szkle typu lacobel?

dowiadywałam sie o cene takiej szyby W jednym kolorze to koszt ok 1000zł. Nie wiem jak lacobel. Nie znam sie na tym czy to moze to samo? Szyba i lacobel? Przepraszam, ale nie znam sie na tym kompletnie.
A nie ukrywam, ze tys zł na taka szybe to dla mnie troche za duzo...
Stary 2013-01-31, 21:04   #1803
arnama
Zakorzenienie

Wiecie co? Tak sobie myślę i wspominam, że któraś z Was miała łazienkę w tych czarno- białych płytkach Nie są gładkie tylko w takie jak by drobniutkie wypukłe kwadraciki?
Mogła bym prosić o zdjęcie tej łazienki, bo chyba nie uda mi się tu znaleźć ?

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
No niestety, sama się o tym niedawno przekonałam, jak po obejrzeniu tryliona płytek dalej byliśmy w czarnej d...., i w końcu zostaliśmy przy płytkach z praktikera które na samym początku braliśmy pod ostrożną uwagę.
To jest istna masakra.... niby taki wybór, a wszędzie same kwiotki- srotki. Kwiotki małe, kwiotki duze, kwiotki malutkie
Na prawdę sie dziś podłamałam.... kwiatki są tak oklepane- mają je dosłownie WSZYSCY czy to w starszego typu łazienkach (jak moja babcia czy Teściowa) czy w nowoczesnych....

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

Cytat:
Napisane przez basteja12 Pokaż wiadomość
Dorka a czy u Ciebie kuchnia już skończona???

Summertime ja mam tego Expedita w pokoju synka, też białego, nawet wklejałam ostatnio, ale problemu z doborem odcienia do innych mebli nie było, bo komodę, półki itd. również w Ikei kupione, więc wszystko w identycznym tonie. Ale ja też panikara, więc doskonale Cię rozumiem
Ale tak czy siak nie rezygnuj z Expedita, bo to świetny mebel, kocham go! Jest tyle możliwości, żeby go fajnie zaaranżować, że nawet jak Ci się to ustawienie klasyczne znudzi to jest mnóstwo innych pomysłów na ustawienie go Może masz kogoś bliskiego kto mieszka niedaleko Ikei i mógłby kolory szafy Ikejowskiej z regałem porównać?

Gwiazdeczka TŻ pewnie zmęczony już zmianami Z Ciebie to chyba taka Artystyczna Dusza jest, przynajmniej w temacie aranżacji wnętrz

Dziękuję Wam bardzo za odpowiedzi na mojego posta i rady

Pomysł Arnamy () zmienia moje koncepcje.. Chyba pomalowanie jednej, jedynej ściany na turkus może niezbyt ciekawie wyjść, albo przynajmniej tak "o"
Racja, że możne ciekawiej wyjść jak pomaluję tą ścianę długą na turkus, słupek na szaro i jeszcze coś na turkus.. Najnowszy pomysł to, żeby turkusowo zrobić ścianę, w której są drzwi, na załączniku jej nie widać, bo akurat na tle tej ściany stałam robiąc fotki, więc była za mną i aparat nie mógł jej ująć.

Arnama co myślisz??

Gwiazdeczka dziękuje Ci bardzo, bardzo za inspiracje! Wszystkie piękne Aż nie wiem co postanowić jak się naoglądałam takich pięknych fotek..

Przy tworzeniu jakiejkolwiek koncepcji pokoiku synka w głowie miałam pokój córki koleżanki, który bardzo mi się spodobał. U koleżanki pokój już trzy razy zmieniony, bo mała już jest dużą dziewczynką, ale ja jej pokoik z najmłodszych lat nadal mam w pamięci!

Ona miała bardzo mocny szary kolor na ścianie, białe mebelki i do tego różówe dodatki, ale bardzo jasne i delikatne, nie przesadzone w ilościach. Chciałam zmałpić jej koncepcję i też zrobić ciemny kolor ściany, ten turkus, postawić te nasze białe mebelki i wkomponować jasno brązowy kolor. Ale jedynie w akcencie zasłonki i naklejek na ścianie, też w jasno brązowym kolorze, pod białą prostą półką.. tak troszkę dwie, trzy sztuki takich jakby odbić łapki misia. Ojj nie wiem czy to dobrze tłumaczę

Ehhhh... jak zwykle nie wiem co robić

Ja podtrzymuję to, co napisałam wcześniej: ściana za łóżeczkiem i przód wystającego "filaru" na turkus, albo tj planowałaś: ściana z mebelkami.
Jeśli myślisz o jakimś brązie to może zamiast szarości dać kawę z mlekiem? Do turkusu by pasowało jak ulał
A jeszcze mi przyszedł taki pomysł: może ścianę z drzwiami i.... sufit na turkusowo!?

Nie ma dobrych wymówek, są tylko słabi ludzie.

arnama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-01, 12:05   #1804
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Cytat:
Dorka a czy u Ciebie kuchnia już skończona???

Summertime ja mam tego Expedita w pokoju synka, też białego, nawet wklejałam ostatnio, ale problemu z doborem odcienia do innych mebli nie było, bo komodę, półki itd. również w Ikei kupione, więc wszystko w identycznym tonie. Ale ja też panikara, więc doskonale Cię rozumiem
Ale tak czy siak nie rezygnuj z Expedita, bo to świetny mebel, kocham go! Jest tyle możliwości, żeby go fajnie zaaranżować, że nawet jak Ci się to ustawienie klasyczne znudzi to jest mnóstwo innych pomysłów na ustawienie go Może masz kogoś bliskiego kto mieszka niedaleko Ikei i mógłby kolory szafy Ikejowskiej z regałem porównać?

Gwiazdeczka TŻ pewnie zmęczony już zmianami Z Ciebie to chyba taka Artystyczna Dusza jest, przynajmniej w temacie aranżacji wnętrz

Dziękuję Wam bardzo za odpowiedzi na mojego posta i rady

Pomysł Arnamy () zmienia moje koncepcje.. Chyba pomalowanie jednej, jedynej ściany na turkus może niezbyt ciekawie wyjść, albo przynajmniej tak "o"
Racja, że możne ciekawiej wyjść jak pomaluję tą ścianę długą na turkus, słupek na szaro i jeszcze coś na turkus.. Najnowszy pomysł to, żeby turkusowo zrobić ścianę, w której są drzwi, na załączniku jej nie widać, bo akurat na tle tej ściany stałam robiąc fotki, więc była za mną i aparat nie mógł jej ująć.

Arnama co myślisz??

Gwiazdeczka dziękuje Ci bardzo, bardzo za inspiracje! Wszystkie piękne Aż nie wiem co postanowić jak się naoglądałam takich pięknych fotek..

Przy tworzeniu jakiejkolwiek koncepcji pokoiku synka w głowie miałam pokój córki koleżanki, który bardzo mi się spodobał. U koleżanki pokój już trzy razy zmieniony, bo mała już jest dużą dziewczynką, ale ja jej pokoik z najmłodszych lat nadal mam w pamięci!

Ona miała bardzo mocny szary kolor na ścianie, białe mebelki i do tego różówe dodatki, ale bardzo jasne i delikatne, nie przesadzone w ilościach. Chciałam zmałpić jej koncepcję i też zrobić ciemny kolor ściany, ten turkus, postawić te nasze białe mebelki i wkomponować jasno brązowy kolor. Ale jedynie w akcencie zasłonki i naklejek na ścianie, też w jasno brązowym kolorze, pod białą prostą półką.. tak troszkę dwie, trzy sztuki takich jakby odbić łapki misia. Ojj nie wiem czy to dobrze tłumaczę

Ehhhh... jak zwykle nie wiem co robić
Masz racje, ze mnie taki typ, co musi wciaz wszystko zmieniac, ulepszac, przestawiac... ja po prostu nie moge spac, jak jakis pomysl mi siedzi w glowie

Co do Twojego pokoiku -jak bys nie zrobila, bedzie dobrze Turkus bedzie fajnie sie komponowal gdziekolwiek go pomalujesz Powodzenia i czekamy na efekty

Cytat:
Napisane przez dorka1980 Pokaż wiadomość
no jakby tu napisać... niby zrobiona, ale nie mam piekarnika jeszcze-nie gotuję, nie mam przymocowanego kawałka blatu (stolika)
już myślałam, czy nie wstawić fotki, ale ona ciągle wygląda jak "w robieniu"
Dawaj fotki. Pozniej dasz nowe, jak juz bedzie skonczone

Cytat:
Tragedia!!!!! Nie ma urzekających płytek na tym świecie!!!!
Byliśmy w salonie łazienek i..... wszystko na jedno kopyto
Chyba te z Leroy zostaną, bo już najlepsze są, dziś mi sie też jedne spodobały, ale mąż coś sie krzywi ze nie chce czarno-białej łazienki
Masakra jakaś
Powiem Ci, ze my tez ostatnio patrzelismy na plytki do drugiej lazienki... i nic Z ta roznica, ze u nas nie ma kwiatkow Za to ceny jak z kosmosu

Cytat:
Wiecie co? Tak sobie myślę i wspominam, że któraś z Was miała łazienkę w tych czarno- białych płytkach Nie są gładkie tylko w takie jak by drobniutkie wypukłe kwadraciki?
Mogła bym prosić o zdjęcie tej łazienki, bo chyba nie uda mi się tu znaleźć ?

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

A jeszcze mi przyszedł taki pomysł: może ścianę z drzwiami i.... sufit na turkusowo!?
eee nie wiem czy to nie moja lazienka?
Zajrzyj na bloga, jest link pod moim postem

A pomysl z turkusowym sufitem wystrzalowy! Moze wyprubuje u mojej cory w pokoju... bedzie wygladac jak blekitne niebo
Stary 2013-02-01, 14:20   #1805
arnama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka26 Pokaż wiadomość
Masz racje, ze mnie taki typ, co musi wciaz wszystko zmieniac, ulepszac, przestawiac... ja po prostu nie moge spac, jak jakis pomysl mi siedzi w glowie

Co do Twojego pokoiku -jak bys nie zrobila, bedzie dobrze Turkus bedzie fajnie sie komponowal gdziekolwiek go pomalujesz Powodzenia i czekamy na efekty

Dawaj fotki. Pozniej dasz nowe, jak juz bedzie skonczone

Powiem Ci, ze my tez ostatnio patrzelismy na plytki do drugiej lazienki... i nic Z ta roznica, ze u nas nie ma kwiatkow Za to ceny jak z kosmosu

eee nie wiem czy to nie moja lazienka?
Zajrzyj na bloga, jest link pod moim postem

A pomysl z turkusowym sufitem wystrzalowy! Moze wyprubuje u mojej cory w pokoju... bedzie wygladac jak blekitne niebo
Tak! Twoja ! Coraz bardziej mi się te płytki podobają

Stary 2013-02-01, 14:33   #1806
dorka1980
Wtajemniczenie

GG do dorka1980

Cytat:
ja od początku mówiłam, że te płytki są spoko, proste, na lata, ale nowoczesne i bez walenia po oczach

widziałam też fajne w leroyu, metaliczne, duże 60x60, w okręgi, ciut drogie (ponad 100zł chyba) ale niestety z mocną wyczuwalną strukturą (czyli brudek by właził), ale na ściany ok
dorka1980 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-01, 17:21   #1807
arnama
Zakorzenienie

Cytat:
ja od początku mówiłam, że te płytki są spoko, proste, na lata, ale nowoczesne i bez walenia po oczach

widziałam też fajne w leroyu, metaliczne, duże 60x60, w okręgi, ciut drogie (ponad 100zł chyba) ale niestety z mocną wyczuwalną strukturą (czyli brudek by właził), ale na ściany ok
No właśnie podoba mi sie w nich to, że dają fajny efekt, odpowiednio podświetlone. Masz Niby 2 kolory, ale wrzucisz w tych kolorach fakturę gładką i tą z kwadracikami i juz to "jakoś" wygląda a bez jakichś namolnych efektów, kwiatków i kolorów. Do tego widziały by mi się czerwone dodatki
Ale zobaczymy jeszcze na co sie zdecydujemy.... teraz mi się wydaje że te Leroy-owskie "Avangarde" z opoczna bodajże Mogą wyjść za mdło... (mieszając rózne odcienie szarości z bielą)
Chciała bym jednak byśmy jakoś z mężem razem wybrali a nie na zasadzie: "Jakie chcesz kochanie, ja to jakoś przeboleję"

Stary 2013-02-03, 09:43   #1808
dorka1980
Wtajemniczenie

GG do dorka1980

jeżu jak ja nie lubię się odkrywaćrobię to dla Was na niedzielę

w miejscu dziury-brak piekarnika, po prawej lodówka a za nią brak...stolika z kawałka blatu i hokerów, kuchnia używana tylko do śniadań i kolacji, bo nie działa dział "gotowanie/pieczenie"
jest taka wielka, że zmieściła się na jednej focie

Edytowane przez dorka1980
Czas edycji: 2013-02-07 o 19:29
Stary 2013-02-03, 11:03   #1809
przezduzeem
Wtajemniczenie

Za płytkami też się z moim TŻ nalataliśmy Chcieliśmy coś bardzo klasycznego, dzięki czemu, jeśli kiedyś znudzi nam się wystrój, to łazienkę zmienimy dodatkami
I po wielodniowych poszukiwaniach i chęci kupienia na zasadzie"trudno, kupmy, nic lepszego nie ma" znaleźliśmy to co sobie wymarzyliśmy.
Jeszcze w fazie remontu, ale zarys już widać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg widok na lewo.jpg (106,0 KB, 79 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg widok na wprost.jpg (117,0 KB, 77 załadowań)

przezduzeem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-03, 14:41   #1810
Elfia4
DOMator

Cytat:

Elfia a Ty co myślisz? Podpowiedz mi coś Specjalistko
Miałam ci odpisać wcześniej, ale zapomniałam. Ja bym na turkus pomalowała tylko jedną ścianę - tę wnękę na prawo od okna. Całą resztę pomalowałabym na jaśniutką szarość, taką, która nie zabierze za dużo światła. Kolor możesz powtórzyć w pokoju w jakimś elemencie - np. kocyku dziecka czy jakimś obrazie, w tonacji dywanu itp.
Łóżeczko postawiłabym na tej turkusowej ścianie lub przy uskoku. Wydaje mi się, że łóżeczko na linii okno-drzwi często będzie stało w przeciągu. Z drugiej strony wiadomo, że łatwiej zerknąć do dziecka, kiedy łóżeczko jest na widoku blisko drzwi.
Pisałam ci już, że masz cudną mozaikę na podłodze? Uwielbiam drewniane podłogi i zawsze zauważę, że ktoś ma ładniejszą podłogę ode mnie
Elfia4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-04, 21:12   #1811
basteja12
Raczkowanie

Dorka a gdzie tam niby kuchnia wcale nie wygląda jak "w robieniu".. tak jak napisałaś wcześniej! Elegansio wszystko się prezentuje, nawet bez piekarniaka Pomysł z pomarańczową szafką twojego autorstwa czy gdzieś podpatrzyłas??

Arnama skoro żadne płytki Cię nie ujęły to tragedia!! Masz rację Nie ma to jak coś od razu wpadnie w oko i choćby się tysiące innych oglądało to te co urzekły są pewniakiem i gwarancją zadowolenia TŻ w jakiś kolorach chce łazienkę, skoro czarno biała ma odpadać?

Co do mojego remonciku to..efekt prezentuje w załączniku! ta da
I jak??? Choć mam wrażenie, że kolor na fotce jest jednak inny

Arnama pomysł z turkusowym sufitem bomba!!! Szkoda, że nie jestem taka odważna ..ale niezła jesteś jeśli chodzi o pomysł i oryginalność Jak widać zostałam przy pierwotnej wersji, choć dziękuję baaardzo za inspiracje Kawa z mlekiem wg twojego pomysłu na pewno też super by wyglądała, ale miałam już tą szarą farbę, więc wykorzystałam to co było

Gwiazdeczka i jak Ci się podoba? Dzięki za słowa otuchy, bo miałam już wątpliwości czy dobrze robię...

Elfia dzięki, że odpowiedziałaś Malarz już w sobotę wszystko pomalował, ale jak przeczytałam w niedzielę twój post odetchnęłam z ulgą Co myślisz o efekcie??
Będę na nowo myśleć jak ustawić meble, ale dlatego myślałam łóżeczko dać na szarą ścianę, żeby na tą turkusową postawić białe mebelki.. wydawało mi się, że taki kontrast da fajny efekt..

Co do parkietu to dzięki za komplement. Mi kiedyś straaasznie się nie podobał Jednak teraz też wydaje mi się okej, jednak parkiet to parkiet, wolę niż panele.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0007.jpg (10,4 KB, 57 załadowań)

Edytowane przez basteja12
Czas edycji: 2013-02-04 o 21:16
basteja12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-04, 21:54   #1812
Elfia4
DOMator

Cytat:

Elfia dzięki, że odpowiedziałaś Malarz już w sobotę wszystko pomalował, ale jak przeczytałam w niedzielę twój post odetchnęłam z ulgą Co myślisz o efekcie??
Będę na nowo myśleć jak ustawić meble, ale dlatego myślałam łóżeczko dać na szarą ścianę, żeby na tą turkusową postawić białe mebelki.. wydawało mi się, że taki kontrast da fajny efekt..

Co do parkietu to dzięki za komplement. Mi kiedyś straaasznie się nie podobał Jednak teraz też wydaje mi się okej, jednak parkiet to parkiet, wolę niż panele.
Pięknie wyszło
Stary 2013-02-05, 11:13   #1813
arnama
Zakorzenienie

Cytat:
Dorka a gdzie tam niby kuchnia wcale nie wygląda jak "w robieniu".. tak jak napisałaś wcześniej! Elegansio wszystko się prezentuje, nawet bez piekarniaka Pomysł z pomarańczową szafką twojego autorstwa czy gdzieś podpatrzyłas??

Arnama skoro żadne płytki Cię nie ujęły to tragedia!! Masz rację Nie ma to jak coś od razu wpadnie w oko i choćby się tysiące innych oglądało to te co urzekły są pewniakiem i gwarancją zadowolenia TŻ w jakiś kolorach chce łazienkę, skoro czarno biała ma odpadać?

Arnama pomysł z turkusowym sufitem bomba!!! Szkoda, że nie jestem taka odważna ..ale niezła jesteś jeśli chodzi o pomysł i oryginalność Jak widać zostałam przy pierwotnej wersji, choć dziękuję baaardzo za inspiracje Kawa z mlekiem wg twojego pomysłu na pewno też super by wyglądała, ale miałam już tą szarą farbę, więc wykorzystałam to co było

Gwiazdeczka i jak Ci się podoba? Dzięki za słowa otuchy, bo miałam już wątpliwości czy dobrze robię...

ładnie wyszło
Mój mąż nie chce kolorowej łazienki, ale cos innego niż czysta biel, np szarości, beże- coś takiego. W ogóle całą "podstawę" która zostanie na lata chcemy w takich bardziej neutralnych kolorach, dodając tylko jakiś mocny akcent w postaci jednej ściany czy dodatków.

Ja pomysły może i mam, ale sama u siebie, to ostrożniej działam
jednak też konkretnie wiem co bym gdzie chciała i jakie.
Jedynie te płytki Teraz skłaniam się bardziej w stronę tych czarno-białych (mąż chyba też), ale jeszcze musimy pojeździć gdzieś, sprawdzić inne opcje (jak by co).

Kolejnym krokiem będzie chyba zrobienie łazienki, podłogi (plus moze płytki w kuchni) założenie drzwi i.... kasa sie skończy Wczoraj jak podliczyłam co jeszcze trzeba to trochę sie załamałam... To prawda ze apetyt rośnie w miarę jedzenia.... jak przed kupnem mieszkania liczyłam ile może wyjść nas remont, to miało być "żeby tylko było" i sru na swoje, a teraz? A jednak gładzie, a kafelki za 70zł/m a nie za 30zł, a do kuchni juz cos tam na podłogę kminimy innego.... ech
Zobaczymy jak to dalej będzie No i kiedy w końcu się przeniesiemy

Póki co, jeszcze muszą coś z gładziami poprawić, bo gdzieś tam, coś nie poszło tak jak trzeba

Stary 2013-02-05, 11:51   #1814
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Cytat:
Ciesze sie, ze moglam sie przydac
Tak szczerze, to lepiej wybrac nie moglam z tymi plytkami. Od 3 mcy nic z nimi nie robilam (w sensie sprzatania) i dalej wygladaja jak nowe. Nie trzeba szorowac, przecierac, polerowac. Splukuje tylko prysznicem, te przy wannie. No cud-miod.
Czerwony w dodatkach wygladalby super, sama tez mialam na niego ochote

Cytat:
jeżu jak ja nie lubię się odkrywaćrobię to dla Was na niedzielę

w miejscu dziury-brak piekarnika, po prawej lodówka a za nią brak...stolika z kawałka blatu i hokerów, kuchnia używana tylko do śniadań i kolacji, bo nie działa dział "gotowanie/pieczenie"
jest taka wielka, że zmieściła się na jednej focie
Bardzo ladna i przytulna kuchnia Podoba mi sie ten cieply- kawowy kolor i pomaranczowy jako akcent. Bedziesz tez miala pomaranczowe dodatki?

Cytat:
Napisane przez przezduzeem Pokaż wiadomość
Za płytkami też się z moim TŻ nalataliśmy Chcieliśmy coś bardzo klasycznego, dzięki czemu, jeśli kiedyś znudzi nam się wystrój, to łazienkę zmienimy dodatkami
I po wielodniowych poszukiwaniach i chęci kupienia na zasadzie"trudno, kupmy, nic lepszego nie ma" znaleźliśmy to co sobie wymarzyliśmy.
Jeszcze w fazie remontu, ale zarys już widać
Plytki sa matowe? Dobrze widze, ze w kacie sa czarne? Jaka fuge do tego dasz?

Cytat:

Bardzo mi sie podoba Swietnie wyszlo. Czekamy na ciag dalszy

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Cytat:
Kolejnym krokiem będzie chyba zrobienie łazienki, podłogi (plus moze płytki w kuchni) założenie drzwi i.... kasa sie skończy Wczoraj jak podliczyłam co jeszcze trzeba to trochę sie załamałam... To prawda ze apetyt rośnie w miarę jedzenia.... jak przed kupnem mieszkania liczyłam ile może wyjść nas remont, to miało być "żeby tylko było" i sru na swoje, a teraz? A jednak gładzie, a kafelki za 70zł/m a nie za 30zł, a do kuchni juz cos tam na podłogę kminimy innego.... ech
Zobaczymy jak to dalej będzie No i kiedy w końcu się przeniesiemy
To normalne. Chcialoby sie miec wszystko zrobione na cacy, a czesto co lepsze i ladniejsze, to wiecej kosztuje
Druga sprawa, ze zawsze wychodzi wiecej niz sie zaklada i planuje
My tez nie zrobilismy drugiej lazienki, bo juz kasy zabraklo.
Ale na pocieszenie powiem Ci, ze (przynajmniej ja tak mam) z czasem emocje opadaja i juz nie jest tak wazne, zeby wszystko bylo jak najlepiej wykonczone czy urzadzone. Np w kuchni, chcialam koniecznie lacobel z jakas grafika, a z czasem doszlam do wniosku, ze wystarcza mi zwykle plytki czy nawet farba

Ja po cichu powiem, ze udalo mi sie przekonac meza do przemeblowania w salonie I efekt jest lepszy niz sie spodziewalam! Musze tylko zdjecia przerzucic do komp.
Stary 2013-02-05, 16:08   #1815
dorka1980
Wtajemniczenie

GG do dorka1980

Cytat:
wszystko mojego autorstwa-nawet Pan od mebli nie miał żadnych zastrzeżeń i poprawek co do technicznych spraw

szafki pomarańczowe z możliwością wymiany jakby już mnie drażniły (choć lubię bardzo ten kolor)

Cytat:

Bardzo ladna i przytulna kuchnia Podoba mi sie ten cieply- kawowy kolor i pomaranczowy jako akcent. Bedziesz tez miala pomaranczowe dodatki?
kolor cappucino wg producenta (taka ciemna kawa z mlekiem)
dodatki...pomarańczowe na razie są mandarynki w sumie pasuje też żółty...jakoś nie mam zerwanego śmigła do zbierania dodatków pod kolor
Stary 2013-02-07, 19:46   #1816
malaOlaa
Raczkowanie

Hej!

Dziewczyny proszę o poradę co sadzicie o tych panelach:
http://www.fachura.net/krono-orginal...ep-narrow.html

Na tym zdjeciu ze stołem dla mnie sa świetne, ale okazuje sie ze w zaleznosci jak swiatło pada sa inne. Przy zwykłym świetle bardziej jak na tym drugim zdjeciu.
Widzialam je na zywo w markecie i okazuje sie ze taki kolor jak na zdjeciu ze stołem to maja tylko pod jarzeniówką, a wiadomo, ze takich w domu miec nie bedę
no i zastanawiam się jakie drzwi wewnętrzne wybrać do takch paneli, jakie meble?
Bardzo proszę o opinie
Stary 2013-02-07, 19:48   #1817
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Napisane przez malaOlaa Pokaż wiadomość
Hej!

Na tym zdjeciu ze stołem dla mnie sa świetne, ale okazuje sie ze w zaleznosci jak swiatło pada sa inne. Przy zwykłym świetle bardziej jak na tym drugim zdjeciu.
Widzialam je na zywo w markecie i okazuje sie ze taki kolor jak na zdjeciu ze stołem to maja tylko pod jarzeniówką, a wiadomo, ze takich w domu miec nie bedę
no i zastanawiam się jakie drzwi wewnętrzne wybrać do takch paneli, jakie meble?
Bardzo proszę o opinie
ja mam bardzo podobne tylko chyba 6 mm i je uwielbiam

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-07, 21:37   #1818
Elfia4
DOMator

Cytat:
Hej!

Bardzo proszę o opinie
Planujesz styl rustykalny? Te panele mają mocne usłojenie, więc będą dominantą wnętrza.
Stary 2013-02-08, 11:34   #1819
arnama
Zakorzenienie

Cytat:
Hej!

Bardzo proszę o opinie

ładne
Sama chciała bym coś podobnego, do tego będę mieć białe drzwi i listwy przypodłogowe. Co do mebli: w salonie białe, a w sypialni jeszcze sie zastanawiamy między brązem, a bielą

Jutro jedziemy pod odbiór drzwi

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Elfia4 Pokaż wiadomość
Planujesz styl rustykalny? Te panele mają mocne usłojenie, więc będą dominantą wnętrza.
A czy mogła byś napisać, jakie panele są lepsze w utrzymaniu? (w kolorze jak ze zdjęcia koleżanki mniej więcej) Takie bardziej matowe z wyczuwalnymi słojami, czy gładkie z lekkim połyskiem?

Inne Dziewczyny tez proszę o opinie

Stary 2013-02-08, 11:43   #1820
malaOlaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez the rock Pokaż wiadomość
ja mam bardzo podobne tylko chyba 6 mm i je uwielbiam

A mogłabyś zamiescic jakies zdjecie tych paneli?
Chciałabym zobaczyc ja one wygladaja na wiekszej powierzchni, niz dwie klepki w sklepie

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Cytat:
no wlasnie teraz to ja juz sama nie wiem co planuje
spodobaly nam sie, ale przy tym swietle z jarzeniowki, mialy ładny ciepły odcień, na "zywo" wygladaja jak na tym drugim zdjeciu i juz nie wiem co zrobić co by pasowało do tego?

Sprawa z tymi panelami jest dosc dziwna.... kolega dostał nowa prace w sklepie z panelami. Pytamy czy ma takie czy mamy je zamowic przez internet. Powiedzial ze na stanie ich nie maja, ale zamwia i czy nam sie spieszy bo dopiero moga je przywiezc jak sie uzbiera wieksze zamowienie, wiec powiedzielismy ze mozemy poczekać. Oczywiscie nikt w sklepie nie wzial zaliczki, nie maja naszych danych. Na nastepny dzien zadzwonilismy i mowimy, ze chyba zrezygnujemy z nich, bo nie wiemy czy beda pasowac, a on na to ze samochod jest w drodze i juz nie mozna zrezygnowac. Dziwne to, bo przeciez moge po prostu nie pojechac do sklepu i nie zaplacic za nie. Jednakze jest nam glupio wobec niego, zeby nie mial moze jakis problemow w nowej pracy. z drugiej strony czy mam sie przejmowac tym ze nie poinformowal nas ze juz jada i beda do odbioru za chwile, a nie za jakis czas jak mowil? i czy przez to mam miec podloge, ktora nie podoba mi sie tak jak na poczatku? Jestem w kropce.....

Edytowane przez malaOlaa
Czas edycji: 2013-02-08 o 11:56
malaOlaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-08, 12:06   #1821
olitka85
Przyczajenie

Witajcie Jestem zachwycona tym wątkiem, bo 1 czerwca odbieram klucze z mojego 3-pokojowego nowego mieszkanie i moja głowa puchnie od pomysłów... niestety wielu rzeczy nie mogę dostać wymarzyłam sobie na jednej ściane w salonie turkusową metaliczna tapetęi nigdzie nie mogę takiej znaleźć. A! i orientujecie się czy sofa z ikei ektrop (ta z wymienianymi pokrowcami) 3-osobowa jest rozkładana z funkcja spania?
olitka85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-08, 12:06   #1822
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
A mogłabyś zamiescic jakies zdjecie tych paneli?
Chciałabym zobaczyc ja one wygladaja na wiekszej powierzchni, niz dwie klepki w sklepie
Kurcze mam ale małe fotki a nie mam teraz czasu focic;/
Jak wrócę to może cyknę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg salon1.jpg (12,6 KB, 93 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg salon2.jpg (12,5 KB, 81 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sypialnia2.jpg (12,5 KB, 74 załadowań)

- 25 kg
Stary 2013-02-08, 12:13   #1823
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Cytat:

A czy mogła byś napisać, jakie panele są lepsze w utrzymaniu? (w kolorze jak ze zdjęcia koleżanki mniej więcej) Takie bardziej matowe z wyczuwalnymi słojami, czy gładkie z lekkim połyskiem?

Inne Dziewczyny tez proszę o opinie
Zdecydowanie czesciej trzeba sprzatac te gladkie z polyskiem Na moich (jeszcze do tego ciemnych) widac kazdy wlosek i kazdy paproch. Nawet po myciu musze je troche przepolerowac, bo takie nieladne smugi zostaja.

Cytat:
no wlasnie teraz to ja juz sama nie wiem co planuje
spodobaly nam sie, ale przy tym swietle z jarzeniowki, mialy ładny ciepły odcień, na "zywo" wygladaja jak na tym drugim zdjeciu i juz nie wiem co zrobić co by pasowało do tego?

Sprawa z tymi panelami jest dosc dziwna.... kolega dostał nowa prace w sklepie z panelami. Pytamy czy ma takie czy mamy je zamowic przez internet. Powiedzial ze na stanie ich nie maja, ale zamwia i czy nam sie spieszy bo dopiero moga je przywiezc jak sie uzbiera wieksze zamowienie, wiec powiedzielismy ze mozemy poczekać. Oczywiscie nikt w sklepie nie wzial zaliczki, nie maja naszych danych. Na nastepny dzien zadzwonilismy i mowimy, ze chyba zrezygnujemy z nich, bo nie wiemy czy beda pasowac, a on na to ze samochod jest w drodze i juz nie mozna zrezygnowac. Dziwne to, bo przeciez moge po prostu nie pojechac do sklepu i nie zaplacic za nie. Jednakze jest nam glupio wobec niego, zeby nie mial moze jakis problemow w nowej pracy. z drugiej strony czy mam sie przejmowac tym ze nie poinformowal nas ze juz jada i beda do odbioru za chwile, a nie za jakis czas jak mowil? i czy przez to mam miec podloge, ktora nie podoba mi sie tak jak na poczatku? Jestem w kropce.....
Co do koloru paneli, to te ktore wstawilas sa bardzo ladne. A podejrzewam, ze po kilku tygodniach od polozenia paneli, przestaniesz juz zwracac uwage na ich odcien

Jesli chodzi o zamowienie w sklepie, to moim zdaniem, jesli nie spisaliscie zadnej umowy, to nie jestes do niczego zobowiazana. A przeciez nawet po zakupie ma sie prawo do odstapienia od umowy czy zwrotow. Mam racje?
Stary 2013-02-08, 12:32   #1824
malaOlaa
Raczkowanie

Cytat:
Kurcze mam ale małe fotki a nie mam teraz czasu focic;/
Jak wrócę to może cyknę
Dziekuje piekna na Twoja podłoga chciałabym, zeby moja tez tak wyglądała oczywiście jeśli bedzie ozliwosc zamieszczenia jakies wiekszej fotki to bede baaardzo wdzieczna

Cytat:
Zdecydowanie czesciej trzeba sprzatac te gladkie z polyskiem Na moich (jeszcze do tego ciemnych) widac kazdy wlosek i kazdy paproch. Nawet po myciu musze je troche przepolerowac, bo takie nieladne smugi zostaja.

Co do koloru paneli, to te ktore wstawilas sa bardzo ladne. A podejrzewam, ze po kilku tygodniach od polozenia paneli, przestaniesz juz zwracac uwage na ich odcien

Jesli chodzi o zamowienie w sklepie, to moim zdaniem, jesli nie spisaliscie zadnej umowy, to nie jestes do niczego zobowiazana. A przeciez nawet po zakupie ma sie prawo do odstapienia od umowy czy zwrotow. Mam racje?
Heheheh, wiem, moze przesadzam, bo przeciez bedzie i tak jak piszesz, po kilku tygodniach o tym zapomne
Oczywiście masz recje (nie musze ich odbierac, moge tez je zwrocic w ciagu kilku dni) natomiast obawiam sie ze ten kolega moze miec jakies problemy w pracy, ze zamowil cos co teraz bedzie lezało na magazynie, albo cos w tym stylu. On jest strasznym panikarzem i nie wiem juz czy rozmawiac z kims innym z tego sklepu czy po prostu je przyjac i miec "odhaczony" zakup paneli?

Powiedzcie mi tylko jakie drzwi beda pasowac do nich? Jakie łózko do sypialni?
Stary 2013-02-08, 12:45   #1825
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Dziekuje piekna na Twoja podłoga chciałabym, zeby moja tez tak wyglądała oczywiście jeśli bedzie ozliwosc zamieszczenia jakies wiekszej fotki to bede baaardzo wdzieczna
Dobra na szybko i uciekam na zakupy
Świeci słońce i troszkę się odbija od niej światło
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC02066.jpg (78,7 KB, 61 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02067.jpg (70,2 KB, 42 załadowań)

- 25 kg
Stary 2013-02-08, 20:01   #1826
Elfia4
DOMator

Cytat:

Zdecydowanie matowe i z wyczuwalną fakturą.
Na gładkich, bez widocznego usłojenia oraz na bardzo ciemnych panelach widać każdy najmniejszy paproszek czy ślady chodzenia.
Generalnie panele przyciągają kurz bardziej, niż naturalne drewno, bo plastik się elektryzuje.
Ja mam w pokoju panele z widoczną fakturą w odcieniu dębu i na nich na pierwszy rzut oka nie widać kurzu czy paproszków. Spokojnie mogę odkurzać podłogę raz w tygodniu. Bez wnikliwego wpatrywania się nie da się zauważyć zabrudzeń na tej podłodze. Moje są bardzo podobne do tych: http://image.ceneo.pl/data/products/...orno-d3033.jpg lub tych http://images.sklepy24.pl/96356852/2...y-ac4-10mm.jpg nie wiem czy to te same, bo nie pamiętam, który dąb wybierałam kiedyś.
Stary 2013-02-08, 20:07   #1827
dorka1980
Wtajemniczenie

GG do dorka1980

Cytat:
Zdecydowanie matowe i z wyczuwalną fakturą.
Popieram.
Stary 2013-02-08, 22:06   #1828
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Popieram.
dokładnie, moje właśnie takie są - i jeśli mam być szczera, to myję je raz na 2-3 tygodnie i raz w tygodniu przejadę odkurzaczem
a mieszkam w miejscu gdzie dość mocno się kurzy

buty zdejmujemy na dole wiec piasek i błoto też się nie wnosi

- 25 kg
Stary 2013-02-09, 13:17   #1829
malaOlaa
Raczkowanie

Cytat:
Dobra na szybko i uciekam na zakupy
Świeci słońce i troszkę się odbija od niej światło

dziekuje bardzo bardzo nam sie spodobała ta Twoje podłoga
Stary 2013-02-09, 14:15   #1830
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
dziekuje bardzo bardzo nam sie spodobała ta Twoje podłoga
proszę bardzo

- 25 kg
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości