|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kupujesz, urządzasz, planujesz...Napewno z chęcią o tym poplotkujesz.
No niestety, sama się o tym niedawno przekonałam, jak po obejrzeniu tryliona płytek dalej byliśmy w czarnej d...., i w końcu zostaliśmy przy płytkach z praktikera które na samym początku braliśmy pod ostrożną uwagę.
|
|
#1802 |
|
Raczkowanie
|
dowiadywałam sie o cene takiej szyby W jednym kolorze to koszt ok 1000zł. Nie wiem jak lacobel. Nie znam sie na tym czy to moze to samo? Szyba i lacobel? Przepraszam, ale nie znam sie na tym kompletnie. A nie ukrywam, ze tys zł na taka szybe to dla mnie troche za duzo...
|
|
#1803 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co? Tak sobie myślę i wspominam, że któraś z Was miała łazienkę w tych czarno- białych płytkach
Nie są gładkie tylko w takie jak by drobniutkie wypukłe kwadraciki?Mogła bym prosić o zdjęcie tej łazienki, bo chyba nie uda mi się tu znaleźć ? ![]() ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Cytat:
![]() Na prawdę sie dziś podłamałam.... kwiatki są tak oklepane- mają je dosłownie WSZYSCY czy to w starszego typu łazienkach (jak moja babcia czy Teściowa) czy w nowoczesnych.... ![]() ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Cytat:
Ja podtrzymuję to, co napisałam wcześniej: ściana za łóżeczkiem i przód wystającego "filaru" na turkus, albo tj planowałaś: ściana z mebelkami. Jeśli myślisz o jakimś brązie to może zamiast szarości dać kawę z mlekiem? Do turkusu by pasowało jak ulał ![]() A jeszcze mi przyszedł taki pomysł: może ścianę z drzwiami i.... sufit na turkusowo!?
|
|
|
#1804 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do Twojego pokoiku -jak bys nie zrobila, bedzie dobrze Powodzenia i czekamy na efekty![]() Cytat:
![]() Cytat:
Z ta roznica, ze u nas nie ma kwiatkowCytat:
Zajrzyj na bloga, jest link pod moim postem ![]() A pomysl z turkusowym sufitem wystrzalowy!
|
|
|
|
#1805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Coraz bardziej mi się te płytki podobają
|
|
|
#1806 |
|
Wtajemniczenie
|
ja od początku mówiłam, że te płytki są spoko, proste, na lata, ale nowoczesne i bez walenia po oczach
![]() widziałam też fajne w leroyu, metaliczne, duże 60x60, w okręgi, ciut drogie (ponad 100zł chyba) ale niestety z mocną wyczuwalną strukturą (czyli brudek by właził), ale na ściany ok |
|
|
|
|
#1807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i kolorów. Do tego widziały by mi się czerwone dodatki ![]() Ale zobaczymy jeszcze na co sie zdecydujemy.... teraz mi się wydaje że te Leroy-owskie "Avangarde" z opoczna bodajże Mogą wyjść za mdło... (mieszając rózne odcienie szarości z bielą) ![]() Chciała bym jednak byśmy jakoś z mężem razem wybrali a nie na zasadzie: "Jakie chcesz kochanie, ja to jakoś przeboleję"
|
|
|
#1808 |
|
Wtajemniczenie
|
jeżu jak ja nie lubię się odkrywać
robię to dla Was na niedzielę![]() w miejscu dziury-brak piekarnika, po prawej lodówka a za nią brak...stolika z kawałka blatu i hokerów, kuchnia używana tylko do śniadań i kolacji, bo nie działa dział "gotowanie/pieczenie" jest taka wielka, że zmieściła się na jednej focie Edytowane przez dorka1980 Czas edycji: 2013-02-07 o 19:29 |
|
|
|
|
#1809 |
|
Wtajemniczenie
|
Za płytkami też się z moim TŻ nalataliśmy
I po wielodniowych poszukiwaniach i chęci kupienia na zasadzie"trudno, kupmy, nic lepszego nie ma" znaleźliśmy to co sobie wymarzyliśmy. Jeszcze w fazie remontu, ale zarys już widać
|
|
#1810 |
|
DOMator
|
Miałam ci odpisać wcześniej, ale zapomniałam. Ja bym na turkus pomalowała tylko jedną ścianę - tę wnękę na prawo od okna. Całą resztę pomalowałabym na jaśniutką szarość, taką, która nie zabierze za dużo światła. Kolor możesz powtórzyć w pokoju w jakimś elemencie - np. kocyku dziecka czy jakimś obrazie, w tonacji dywanu itp.
Łóżeczko postawiłabym na tej turkusowej ścianie lub przy uskoku. Wydaje mi się, że łóżeczko na linii okno-drzwi często będzie stało w przeciągu. Z drugiej strony wiadomo, że łatwiej zerknąć do dziecka, kiedy łóżeczko jest na widoku blisko drzwi. Pisałam ci już, że masz cudną mozaikę na podłodze? Uwielbiam drewniane podłogi i zawsze zauważę, że ktoś ma ładniejszą podłogę ode mnie
|
|
|
|
|
#1811 |
|
Raczkowanie
|
Dorka a gdzie tam niby kuchnia wcale nie wygląda jak "w robieniu".. tak jak napisałaś wcześniej! Elegansio wszystko się prezentuje, nawet bez piekarniaka
![]() ![]() Arnama skoro żadne płytki Cię nie ujęły to tragedia!! Masz rację ![]() Nie ma to jak coś od razu wpadnie w oko i choćby się tysiące innych oglądało to te co urzekły są pewniakiem i gwarancją zadowolenia TŻ w jakiś kolorach chce łazienkę, skoro czarno biała ma odpadać?Co do mojego remonciku to..efekt prezentuje w załączniku! ta da ![]() ![]() I jak??? Choć mam wrażenie, że kolor na fotce jest jednak inny Arnama pomysł z turkusowym sufitem bomba!!! Szkoda, że nie jestem taka odważna ![]() Jak widać zostałam przy pierwotnej wersji, choć dziękuję baaardzo za inspiracje ![]() Gwiazdeczka i jak Ci się podoba? Dzięki za słowa otuchy, bo miałam już wątpliwości czy dobrze robię... Elfia dzięki, że odpowiedziałaś Malarz już w sobotę wszystko pomalował, ale jak przeczytałam w niedzielę twój post odetchnęłam z ulgą Co myślisz o efekcie?? Będę na nowo myśleć jak ustawić meble, ale dlatego myślałam łóżeczko dać na szarą ścianę, żeby na tą turkusową postawić białe mebelki.. wydawało mi się, że taki kontrast da fajny efekt.. Co do parkietu to dzięki za komplement. Mi kiedyś straaasznie się nie podobał Jednak teraz też wydaje mi się okej, jednak parkiet to parkiet, wolę niż panele.
Edytowane przez basteja12 Czas edycji: 2013-02-04 o 21:16 |
|
|
|
|
#1812 | |
|
DOMator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój mąż nie chce kolorowej łazienki, ale cos innego niż czysta biel, np szarości, beże- coś takiego. W ogóle całą "podstawę" która zostanie na lata chcemy w takich bardziej neutralnych kolorach, dodając tylko jakiś mocny akcent w postaci jednej ściany czy dodatków. Ja pomysły może i mam, ale sama u siebie, to ostrożniej działam ![]() jednak też konkretnie wiem co bym gdzie chciała i jakie. Jedynie te płytki Teraz skłaniam się bardziej w stronę tych czarno-białych (mąż chyba też), ale jeszcze musimy pojeździć gdzieś, sprawdzić inne opcje (jak by co).Kolejnym krokiem będzie chyba zrobienie łazienki, podłogi (plus moze płytki w kuchni) założenie drzwi i.... kasa sie skończy Wczoraj jak podliczyłam co jeszcze trzeba to trochę sie załamałam... To prawda ze apetyt rośnie w miarę jedzenia.... jak przed kupnem mieszkania liczyłam ile może wyjść nas remont, to miało być "żeby tylko było" i sru na swoje, a teraz? A jednak gładzie, a kafelki za 70zł/m a nie za 30zł, a do kuchni juz cos tam na podłogę kminimy innego.... ech ![]() Zobaczymy jak to dalej będzie No i kiedy w końcu się przeniesiemy ![]() Póki co, jeszcze muszą coś z gładziami poprawić, bo gdzieś tam, coś nie poszło tak jak trzeba
|
|
|
#1814 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ciesze sie, ze moglam sie przydac
![]() Tak szczerze, to lepiej wybrac nie moglam z tymi plytkami. Od 3 mcy nic z nimi nie robilam (w sensie sprzatania ) i dalej wygladaja jak nowe. Nie trzeba szorowac, przecierac, polerowac. Splukuje tylko prysznicem, te przy wannie. No cud-miod.Czerwony w dodatkach wygladalby super, sama tez mialam na niego ochote ![]() Cytat:
kolor i pomaranczowy jako akcent. Bedziesz tez miala pomaranczowe dodatki?Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Cytat:
![]() Druga sprawa, ze zawsze wychodzi wiecej niz sie zaklada i planuje My tez nie zrobilismy drugiej lazienki, bo juz kasy zabraklo. Ale na pocieszenie powiem Ci, ze (przynajmniej ja tak mam) z czasem emocje opadaja i juz nie jest tak wazne, zeby wszystko bylo jak najlepiej wykonczone czy urzadzone. Np w kuchni, chcialam koniecznie lacobel z jakas grafika, a z czasem doszlam do wniosku, ze wystarcza mi zwykle plytki czy nawet farba ![]() Ja po cichu powiem, ze udalo mi sie przekonac meza do przemeblowania w salonie I efekt jest lepszy niz sie spodziewalam! Musze tylko zdjecia przerzucic do komp .
|
|
|
|
#1815 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
szafki pomarańczowe z możliwością wymiany jakby już mnie drażniły (choć lubię bardzo ten kolor) Cytat:
dodatki...pomarańczowe na razie są mandarynki w sumie pasuje też żółty...jakoś nie mam zerwanego śmigła do zbierania dodatków pod kolor
|
||
|
|
|
|
#1816 |
|
Raczkowanie
|
Hej!
Dziewczyny proszę o poradę co sadzicie o tych panelach:http://www.fachura.net/krono-orginal...ep-narrow.html Na tym zdjeciu ze stołem dla mnie sa świetne, ale okazuje sie ze w zaleznosci jak swiatło pada sa inne. Przy zwykłym świetle bardziej jak na tym drugim zdjeciu. Widzialam je na zywo w markecie i okazuje sie ze taki kolor jak na zdjeciu ze stołem to maja tylko pod jarzeniówką, a wiadomo, ze takich w domu miec nie bedę no i zastanawiam się jakie drzwi wewnętrzne wybrać do takch paneli, jakie meble? Bardzo proszę o opinie
|
|
#1817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1818 | |
|
DOMator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1819 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ładne Sama chciała bym coś podobnego, do tego będę mieć białe drzwi i listwy przypodłogowe. Co do mebli: w salonie białe, a w sypialni jeszcze sie zastanawiamy między brązem, a bielą ![]() Jutro jedziemy pod odbiór drzwi ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Cytat:
Inne Dziewczyny tez proszę o opinie
|
|
|
#1820 | |
|
Raczkowanie
|
A mogłabyś zamiescic jakies zdjecie tych paneli? Chciałabym zobaczyc ja one wygladaja na wiekszej powierzchni, niz dwie klepki w sklepie ![]() ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Cytat:
![]() spodobaly nam sie, ale przy tym swietle z jarzeniowki, mialy ładny ciepły odcień, na "zywo" wygladaja jak na tym drugim zdjeciu i juz nie wiem co zrobić co by pasowało do tego?Sprawa z tymi panelami jest dosc dziwna.... kolega dostał nowa prace w sklepie z panelami. Pytamy czy ma takie czy mamy je zamowic przez internet. Powiedzial ze na stanie ich nie maja, ale zamwia i czy nam sie spieszy bo dopiero moga je przywiezc jak sie uzbiera wieksze zamowienie, wiec powiedzielismy ze mozemy poczekać. Oczywiscie nikt w sklepie nie wzial zaliczki, nie maja naszych danych. Na nastepny dzien zadzwonilismy i mowimy, ze chyba zrezygnujemy z nich, bo nie wiemy czy beda pasowac, a on na to ze samochod jest w drodze i juz nie mozna zrezygnowac. Dziwne to, bo przeciez moge po prostu nie pojechac do sklepu i nie zaplacic za nie. Jednakze jest nam glupio wobec niego, zeby nie mial moze jakis problemow w nowej pracy. z drugiej strony czy mam sie przejmowac tym ze nie poinformowal nas ze juz jada i beda do odbioru za chwile, a nie za jakis czas jak mowil? i czy przez to mam miec podloge, ktora nie podoba mi sie tak jak na poczatku? Jestem w kropce.....
29.06.2012 Edytowane przez malaOlaa Czas edycji: 2013-02-08 o 11:56 |
|
|
|
|
|
#1821 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie
Jestem zachwycona tym wątkiem, bo 1 czerwca odbieram klucze z mojego 3-pokojowego nowego mieszkanie i moja głowa puchnie od pomysłów... niestety wielu rzeczy nie mogę dostać wymarzyłam sobie na jednej ściane w salonie turkusową metaliczna tapetęi nigdzie nie mogę takiej znaleźć. A! i orientujecie się czy sofa z ikei ektrop (ta z wymienianymi pokrowcami) 3-osobowa jest rozkładana z funkcja spania?
|
|
|
|
|
#1822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak wrócę to może cyknę
|
|
|
#1823 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na moich (jeszcze do tego ciemnych) widac kazdy wlosek i kazdy paproch. Nawet po myciu musze je troche przepolerowac, bo takie nieladne smugi zostaja.Cytat:
Jesli chodzi o zamowienie w sklepie, to moim zdaniem, jesli nie spisaliscie zadnej umowy, to nie jestes do niczego zobowiazana. A przeciez nawet po zakupie ma sie prawo do odstapienia od umowy czy zwrotow. Mam racje?
|
|
|
|
#1824 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
piekna na Twoja podłoga chciałabym, zeby moja tez tak wyglądała oczywiście jeśli bedzie ozliwosc zamieszczenia jakies wiekszej fotki to bede baaardzo wdzieczna![]() Cytat:
![]() Oczywiście masz recje (nie musze ich odbierac, moge tez je zwrocic w ciagu kilku dni) natomiast obawiam sie ze ten kolega moze miec jakies problemy w pracy, ze zamowil cos co teraz bedzie lezało na magazynie, albo cos w tym stylu. On jest strasznym panikarzem i nie wiem juz czy rozmawiac z kims innym z tego sklepu czy po prostu je przyjac i miec "odhaczony" zakup paneli? Powiedzcie mi tylko jakie drzwi beda pasowac do nich? Jakie łózko do sypialni?
|
|
|
#1825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Świeci słońce i troszkę się odbija od niej światło
|
|
|
#1826 | |
|
DOMator
|
Cytat:
Na gładkich, bez widocznego usłojenia oraz na bardzo ciemnych panelach widać każdy najmniejszy paproszek czy ślady chodzenia. Generalnie panele przyciągają kurz bardziej, niż naturalne drewno, bo plastik się elektryzuje. Ja mam w pokoju panele z widoczną fakturą w odcieniu dębu i na nich na pierwszy rzut oka nie widać kurzu czy paproszków. Spokojnie mogę odkurzać podłogę raz w tygodniu. Bez wnikliwego wpatrywania się nie da się zauważyć zabrudzeń na tej podłodze. Moje są bardzo podobne do tych: http://image.ceneo.pl/data/products/...orno-d3033.jpg lub tych http://images.sklepy24.pl/96356852/2...y-ac4-10mm.jpg nie wiem czy to te same, bo nie pamiętam, który dąb wybierałam kiedyś. |
|
|
|
|
|
#1827 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#1828 |
|
Zakorzenienie
|
dokładnie, moje właśnie takie są - i jeśli mam być szczera, to myję je raz na 2-3 tygodnie i raz w tygodniu przejadę odkurzaczem
![]() a mieszkam w miejscu gdzie dość mocno się kurzy ![]() buty zdejmujemy na dole wiec piasek i błoto też się nie wnosi
|
|
#1829 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bardzo nam sie spodobała ta Twoje podłoga
|
|
|
#1830 |
|
Zakorzenienie
|
proszę bardzo
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:48.

22.05.2008
14.08.2011

czy to moze to samo? Szyba i lacobel? Przepraszam, ale nie znam sie na tym kompletnie.
Nie są gładkie tylko w takie jak by drobniutkie wypukłe kwadraciki?
? 

Z Ciebie to chyba taka Artystyczna Dusza jest, przynajmniej w temacie aranżacji wnętrz

niby zrobiona, ale nie mam piekarnika jeszcze-nie gotuję, nie mam przymocowanego kawałka blatu (stolika)
i kolorów. Do tego widziały by mi się czerwone dodatki 

Malarz już w sobotę wszystko pomalował, ale jak przeczytałam w niedzielę twój post odetchnęłam z ulgą 

Teraz skłaniam się bardziej w stronę tych czarno-białych (mąż chyba też), ale jeszcze musimy pojeździć gdzieś, sprawdzić inne opcje (jak by co).
kolor i pomaranczowy jako akcent. Bedziesz tez miala pomaranczowe dodatki?