Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 :) - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-08, 12:45   #2461
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 :)

Cytat:
Napisane przez kkkasikkk Pokaż wiadomość
My mamy bugaboo cameleon i za nic w świecie bo nie zamienię na żaden inny. Bedę po weekendzie do nich dzwonić czy można dokupić tylko stelaż o taki: http://www.bugaboo.pl/produkt/opis/337. Bo resztę mamy.
Jak nie to dla Martynki kupi się jakąś parasolkę i tyle

Bedziesz sama się opiekować maluszkami, czy ktoś będzie ci pomagał. Ja się strasznie boję, że Martynka poczuje się gorszym dzieckiem, bo więcej czasu będę spędzać z maleństwem. Samo karmienie zajmuje mnóstwo czasu. Dodam, ze nadal karmię piersią i moja cóeczka bardzo jest ze mną związana. Normalnie tego jak to będzie boję się bardziej niż porodu

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Czyli mam już się bać tego buntu dwulatka, skoro u nas będzie 23 miesiące różnicy. Jeszcze nowy dzidziuś a moje dziecko to taka córeczka mamusi ... ehhhhh ... ale chyba nie ma dobrej róznicy wieku, zawsze coś się znajdzie
Powiem tak: rzucanie się na ziemię, wycie w miejscach publicznych, terroryzm (JA TO CHCĘ!) wliczone w bunt
Wychodzę z siebie normalnie, ale może Twoja córcia lżej przejdzie.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 12:45   #2462
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Czyli mam już się bać tego buntu dwulatka, skoro u nas będzie 23 miesiące różnicy. Jeszcze nowy dzidziuś a moje dziecko to taka córeczka mamusi ... ehhhhh ... ale chyba nie ma dobrej róznicy wieku, zawsze coś się znajdzie
No sama, nie stać mnie na nianię.I tak mam dobrze, że mogę sobie pozwolić, żeby rodzina mogła żyć z jednej pensji bez klepania biedy.Moja niunia chyba będzie za mała by być jakoś bardzo zazdrosna.Z początku będzie ciężko, ale takie rodzeństwa z małą różnicą wieku przez całe życie sie dobrze dogadują, mają fajny kontakt ze sobą.Dla nich to dobrze.
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 12:47   #2463
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
Policzanka a jak bierzesz ten duphaston?2x czy więcej?ja jeszcze przed ciążą zaczęłam brać na uregulowanie cyklu i podniesienie progesteronu, udało sie mi zajść w pierwszym mcu przyjmowania i biore dalej...masz większe nudności po nim, bo ja mam wrażenie, że po łyknięciu tabletki to mi gorzej
Ja w poprzedniej ciąży do 21 tyg. brałam duphaston i nie miałam żadnych nudności po nich. Nudności miałam ale to chyba był bardziej objaw ciążowy. Z tego co pamietam to jak chyba do 14 tyg. brałam 2x2 tabl. a potem 2x1

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Powiem tak: rzucanie się na ziemię, wycie w miejscach publicznych, terroryzm (JA TO CHCĘ!) wliczone w bunt
Wychodzę z siebie normalnie, ale może Twoja córcia lżej przejdzie.
Oj to już się boję Moja ma prawie 15 miesięcy a nazywamy ją mały bin laden ... taki słodki terrorysta

http://babystrology.com/tickers/baby...11&babycount=1

kkkasikkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 12:47   #2464
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:

Eee... niecałe 11 m-cy?? Znaczy zaraz po połogu zaszłaś znów w ciążę??
Tak.Urodziłam 5 listopada, a zaszłam w ciażę 28-30 grudnia.Pamiętam ból owulacyjny.Nie planowałam tego, nawet nie sądziłam, że tak szybko się da.
Stary 2013-02-08, 12:48   #2465
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
No sama, nie stać mnie na nianię.I tak mam dobrze, że mogę sobie pozwolić, żeby rodzina mogła żyć z jednej pensji bez klepania biedy.Moja niunia chyba będzie za mała by być jakoś bardzo zazdrosna.Z początku będzie ciężko, ale takie rodzeństwa z małą różnicą wieku przez całe życie sie dobrze dogadują, mają fajny kontakt ze sobą.Dla nich to dobrze.
No 10,5 miesiąca to malutko, ale za to takie dzidziuś jest chyba mniej absorbujący niż takie starsze wymuszające i dające czasem popalić. Dasz radę kochana !!!!!

Stary 2013-02-08, 12:50   #2466
tancerka212
Zakorzenienie

mnie od wczoraj mdli i nie mam ochoty totalnie nic jeść... w brzuchu mi burczy a i tak nie sięgam po jedzenie bo nie mam ochoty... ale muszę się wziąć za siebie żeby ta moja biedna spłaszczona fasolka spęczniała do następnego usg staram się wyluzować... spłaszczony pęcherzyk nie oznacza najgorszego... ważne że serduszko bije prawidłowo jeszcze przez ten spłaszczony pęcherzyk gin mówił że ciężko mu zmierzyć zarodek bo nie wie czy mierzy go wzdłuż czy wszerz
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 12:51   #2467
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Moja mała to w sumie jest dość grzecznym i spokojnym dzieckiem, przynajmniej na razie.Czasami jak czytam, że te matki nie mają czasu iść do WC to myślę, że mam dużo szczęścia bo ja mam nawet czas na obijanie się.Jak cos robie to wystarczy jej, że mnie widzi, słyszy i jest ok.Właściwie mam wrażenie, że ona jakiegoś długotrwałego noszenia na rękach nie lubi, woli buraczek.
Stary 2013-02-08, 12:51   #2468
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Hej dziewuszki.Ja sie szykuje na wizyte u ginaMam stresaaaaa....Trzymajcie kciuki !!
TRZYMAM

Cytat:
Na chłopaka podobno:
- kobieta pięknie wygląda, promienieje
- robi się kreska na brzuchu
- brzuch jak piłeczka, bardzo foremny, do przodu

Na dziewczynę podobno:
- kobieta brzydnie, ma pryszcze (córka odbiera urodę matce)
- nie ma linii na brzuchu
- brzuch rozlany na boki, mało foremny

więcej nie znam
Haha,u mnie nic się nie sprawdziło

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
cześć- sorki że się wczoraj już nie odezwałam ale była taka obsuwa u lekarza że wyszłam z gabinetu 21:35
serduszko bije, dzidzia siedzi w macicy więc ufffffffffff ale troszkę się zmartwiłam bo mam podobno spłaszczony pęcherzyk miała któraś coś takiego??? bo sie bardzo wystraszyłam gin kazał się nie martwić, nie zapisał żadnych leków itp i kazał przyjść za 2 tygodnie bo jeszcze małą torbiel na jajniku mam ale ma się podobno wchłonąć... nie wiem o co kaman z tym spłaszczonym pęcherzykiem- martwię się
Super,że widziałaś bijące serduszko i nie martw się pęcherzykiem-jestem pewna,że to nic poważnego

Cytat:
Napisane przez outline Pokaż wiadomość
Jej dziewczyny... Raptem mnie nie było dwa dni a tu chyba że 20 stron do nadrobienia

Zaraz zacznę u mnie z nowości... Poniedziałkowe wyniki bety ponad 6600 a dziś kolejne badanie, wyniki wieczorem leci już 7 tydzień strasznie się cieszę...
SUUUUPER

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 13:04   #2469
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Policzanka a jak bierzesz ten duphaston?2x czy więcej?ja jeszcze przed ciążą zaczęłam brać na uregulowanie cyklu i podniesienie progesteronu, udało sie mi zajść w pierwszym mcu przyjmowania i biore dalej...masz większe nudności po nim, bo ja mam wrażenie, że po łyknięciu tabletki to mi gorzej

Biore 2x1.Nudnosci nie mam zadnych.Miałam na poczatku ciazy ale wtedy nie bralam tego leku.
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 13:04   #2470
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Tak.Urodziłam 5 listopada, a zaszłam w ciażę 28-30 grudnia.Pamiętam ból owulacyjny.Nie planowałam tego, nawet nie sądziłam, że tak szybko się da.
Ja to tak szybko nawet nic nie ten z tż
Rzeczywiście mega szybko Ale wydaje mi się, że z młodym było łatwiej jak miał 10 m-cy niż teraz

Boszz, to Ty masz takie słodkie 3-miesięczne maleństwo w domu

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-02-08, 13:24   #2471
dirtymagic85
Zadomowienie

kurczę zawsze myślalam o pierwszej dziewczynie, a napaliłam sie na chłopca i już głupieję, chciałabym już wiedzieć, z testu wynika, że na 60% dziewczynka, no ale to zabobony, jak po zimnych stopach można sugerować płeć, a tycie to chyba zależy od metabolizmu, przed ciążą jak tyłam to w brzuszku, teraz te 2,5 kilo co mi przybyło też poszło w brzuszek, że wyglądam na 4 nie 3 miesiąc
A wogóle to jestem szczęśliwa, bo dziś Maleństwo zaczęło 11 tydzień

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Cytat:
Ja w poprzedniej ciąży do 21 tyg. brałam duphaston i nie miałam żadnych nudności po nich. Nudności miałam ale to chyba był bardziej objaw ciążowy. Z tego co pamietam to jak chyba do 14 tyg. brałam 2x2 tabl. a potem 2x1

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Oj to już się boję Moja ma prawie 15 miesięcy a nazywamy ją mały bin laden ... taki słodki terrorysta
kkkasikkk to długo brałaś, dla podtrzymania, czy z jakichś innych też powodów?mi lekarz powiedział, że gdzieś tak do ok. 15-go tygodnia będę brać, a wy wiecie kiedy się wytwarza łożysko i przejmuje rolę wydzielniczą za to ciałko żółte?Bo to chyba właśnie łożysko już potem zapewnia dobry poziom hormonów czytałam kiedyś.

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Cytat:
mnie od wczoraj mdli i nie mam ochoty totalnie nic jeść... w brzuchu mi burczy a i tak nie sięgam po jedzenie bo nie mam ochoty... ale muszę się wziąć za siebie żeby ta moja biedna spłaszczona fasolka spęczniała do następnego usg staram się wyluzować... spłaszczony pęcherzyk nie oznacza najgorszego... ważne że serduszko bije prawidłowo jeszcze przez ten spłaszczony pęcherzyk gin mówił że ciężko mu zmierzyć zarodek bo nie wie czy mierzy go wzdłuż czy wszerz
Nie martw się, wszystko z dzidzią będzie dobrze, serduszko pika to najważniejsze, a pęcherzyk jeszcze spęcznieje, jak to określiłaś. Na tym etapie ciąży to masz małą kijankę, a kijaneczka to jaki ma kształt? nie podłużny przypadkiem?, no, to się nie zamartwiaj i ciesz się, że cię mdli, to przynajmniej organizm pracuje na obrotach w programie "ciąża" oficjalnie, a nie z ukrycia
dirtymagic85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 13:29   #2472
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Nie martw się, wszystko z dzidzią będzie dobrze, serduszko pika to najważniejsze, a pęcherzyk jeszcze spęcznieje, jak to określiłaś. Na tym etapie ciąży to masz małą kijankę, a kijaneczka to jaki ma kształt? nie podłużny przypadkiem?, no, to się nie zamartwiaj i ciesz się, że cię mdli, to przynajmniej organizm pracuje na obrotach w programie "ciąża" oficjalnie, a nie z ukrycia
dzięki za podnoszenie na duchu bardzo tego potrzebuję moja dzidzia na pewno weźmie się w garść i urośnie ze spłaszczonej kijanki w pękatą kluseczkę
a co do mdłości to mogę w zasadzie je mdłościami nazywać dopiero od wczoraj bo wcześniej był luzik a teraz jestem taki flak jakiś, jedno jabłko wpychałam w siebie w pracy pół godziny i dobrze że siedzę sama w pokoju bo jakby ktoś w boku zobaczył moje zmagania z jabłkiem to by i jego mdłości dopadły najgorzej jest rano jak wstaję do pracy- aby otworzę oczy i na samą myśl o umyciu zębów czy zjedzeniu śniadania mnie szarpie
Stary 2013-02-08, 13:37   #2473
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Współczuję tym co chodzą do pracy, ja sobie nie wyobrażam, żebym miała rano wstawać.Kręci mi sie wtedy w głowie i jest mi słabo, niedobrze.
Stary 2013-02-08, 13:47   #2474
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

Cytat:

kkkasikkk to długo brałaś, dla podtrzymania, czy z jakichś innych też powodów?mi lekarz powiedział, że gdzieś tak do ok. 15-go tygodnia będę brać, a wy wiecie kiedy się wytwarza łożysko i przejmuje rolę wydzielniczą za to ciałko żółte?Bo to chyba właśnie łożysko już potem zapewnia dobry poziom hormonów czytałam kiedyś.

Brałam od początku, nawet jak nie wiedziałam ze jestem w ciąży, bo miałam sztucznie wywoływaną owulacje (jajeczka mi wogóle nie rosły). Mój organizm nie był przygotowany na ciąże i by jej nie utrzymał, bo nie wytwarzał hormonów, ale po 20 tygodnia już było ok. ,wiec powoli odstawialiśmy.

Na pewno co się sprawdza, to termin porodu i pierwsze kopniaki. Ja poczułam w 17 tygodniu i trzeba było dodać 20 tygodni i powinien być porod. A tak urodziłam w 39 tc, odeszły mi zielone wody płodowe, nerwy, podejrzenie zamartwicy płodu itd. Teraz to będę pilnować kopniaków i wręcz każe sobie wywoływać poród jak minie określony czas.

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Cytat:
Współczuję tym co chodzą do pracy, ja sobie nie wyobrażam, żebym miała rano wstawać.Kręci mi sie wtedy w głowie i jest mi słabo, niedobrze.
Ja wstaję do pracy i jeszcze mam 14 miesięczne dziecko. Wstajemy o 5:30, karmię ją piersią, ubieramy się, o 7 jest niania a ja pędze na 8 do pracy. A kładę do zawsze późno, bo zanim małą położe, zrobię na drugi dzień obiad i śniadanko dla małej to 23 jak nic. W głowie już mi się kręci z tego zmęczenia, ale na L4 iść nie mogę za bardzo. Powieszą mnie w pracy. W październiku wróciłam, full roboty a ja znowu w ciąży. Swoją drogą o ciąży ejszcze nie wiedzą. Chcę im powiedzieć za jakieś 1,5 miesiąca, jakoś koło końca marca, gdy oddam duży projekt nad którym właśnie pracuję

W drugiej ciąży człowiek jakoś ma wiecej sił. Mimo mdłości i zmęczenie wstaję do małej w nocy, budzi się zawsze koło 4 ... albo instynkt macierzyński zwycieża i nie pozwoli mojemu aniołkowi płakać.
W pierwszej ciąży też pracowałam do prawie 7 miesiąca, mimo problemów z utrzymaniem itd. Ja to w domu i tak bym sobie znalazła coś do roboty. Pamietam, ze dzień przed porodem jak wyszłam z domu o 10 to wróciłam o 21, bo o 22 miałam jeszcze gości. Dlatego potem nie ma co sie dziwić, ze moje dziecko takie żywiołowe i nie chce prawie wogole spać. W dzień już od 5 miesięcy śpi góra godzinę TAKZE MAMUSIE ŚPIJCIE DUUUUŻO ABY POTEM DZIECI TAKIE BYŁY I DUUUUŻO SPAŁY

Edytowane przez kkkasikkk
Czas edycji: 2013-02-08 o 13:51
Stary 2013-02-08, 13:52   #2475
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

W poprzedniej ciąży czułam sie tak dobrze,że mogłam pracować,nawet do końca.Ale jak się dowiedzieli (w 15 tygodniu) to mnie od razu na drugi dzień zwolnili, a miałam śmieciówkę, więc ochrona ciężarnych mnie nie dotyczyła.
A teraz to 6-7 tydzień miałam taki, że dobrze, że maż miał urlop bo nawet dziecka(3 miesiące) w nocy mogłabym nie być w stanie na karmić.Raz prawie zesłabłam idąc do toalety i nie mogłam wstac z podłogi.Teraz już lepiej, a mała od kilku dni noce przesypia.
Stary 2013-02-08, 13:56   #2476
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Ja sobie nie wyobrażam w domu siedzieć!
Ja po 10 m-cach z młodym po ścianach chodziłam i już MUSIAŁAM do pracy iść

Cytat:
Brałam od początku, nawet jak nie wiedziałam ze jestem w ciąży, bo miałam sztucznie wywoływaną owulacje (jajeczka mi wogóle nie rosły). Mój organizm nie był przygotowany na ciąże i by jej nie utrzymał, bo nie wytwarzał hormonów, ale po 20 tygodnia już było ok. ,wiec powoli odstawialiśmy.

Na pewno co się sprawdza, to termin porodu i pierwsze kopniaki. Ja poczułam w 17 tygodniu i trzeba było dodać 20 tygodni i powinien być porod. A tak urodziłam w 39 tc, odeszły mi zielone wody płodowe, nerwy, podejrzenie zamartwicy płodu itd. Teraz to będę pilnować kopniaków i wręcz każe sobie wywoływać poród jak minie określony czas.

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Ja wstaję do pracy i jeszcze mam 14 miesięczne dziecko. Wstajemy o 5:30, karmię ją piersią, ubieramy się, o 7 jest niania a ja pędze na 8 do pracy. A kładę do zawsze późno, bo zanim małą położe, zrobię na drugi dzień obiad i śniadanko dla małej to 23 jak nic. W głowie już mi się kręci z tego zmęczenia, ale na L4 iść nie mogę za bardzo. Powieszą mnie w pracy. W październiku wróciłam, full roboty a ja znowu w ciąży. Swoją drogą o ciąży ejszcze nie wiedzą. Chcę im powiedzieć za jakieś 1,5 miesiąca, jakoś koło końca marca, gdy oddam duży projekt nad którym właśnie pracuję
A ja się nie zgodzę. Pierwsze ruchy poczułam w 16 tyg., urodziłam 38 t 3 d, 12 dni przed terminem i wszystko było ok

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Cytat:
W drugiej ciąży człowiek jakoś ma wiecej sił. Mimo mdłości i zmęczenie wstaję do małej w nocy, budzi się zawsze koło 4 ... albo instynkt macierzyński zwycieża i nie pozwoli mojemu aniołkowi płakać.
W pierwszej ciąży też pracowałam do prawie 7 miesiąca, mimo problemów z utrzymaniem itd. Ja to w domu i tak bym sobie znalazła coś do roboty. Pamietam, ze dzień przed porodem jak wyszłam z domu o 10 to wróciłam o 21, bo o 22 miałam jeszcze gości. Dlatego potem nie ma co sie dziwić, ze moje dziecko takie żywiołowe i nie chce prawie wogole spać. W dzień już od 5 miesięcy śpi góra godzinę TAKZE MAMUSIE ŚPIJCIE DUUUUŻO ABY POTEM DZIECI TAKIE BYŁY I DUUUUŻO SPAŁY
Z tym też się nie zgodzę

Przespałam pół poprzedniej ciąży, miałam zajęcia 1 raz w tygodniu, pracowałam z domu po 4 h dziennie.
A moje dziecko co? Zaczęło "przesypiać" noce jakoś po 14 m-cach. Przesypiać znaczy, że nie budzi się na jedzenie, bo tak żebym ani razu nie musiała wstać do niego, to nie było ani jednej nocy... no, może 1
Do tego tragicznie zasypia, męczymy się do 23 i zawsze walka jest z tym.

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-02-08, 13:57   #2477
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
No ja własnie w drugiem mam mniej sił, może dlatego, że zaszłam zaraz po pierwsze.Ciąża-połóg-druga ciąża.Ja jestem śpioch i moja córka też.Ja nocny marek i lubię za to pospać rano, ona też.Więc cos w tym jest...
Stary 2013-02-08, 13:57   #2478
kaska87
Zakorzenienie

no w końcu ktoś z moich okolic a nie wszystkie tutaj z lublina i okolic

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 14:00   #2479
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Do tego tragicznie zasypia, męczymy się do 23 i zawsze walka jest z tym.
Moja też koło 23 zasypia,a le za to budzi sie później

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Cytat:
Ja sobie nie wyobrażam w domu siedzieć!
Ja po 10 m-cach z młodym po ścianach chodziłam i już MUSIAŁAM do pracy iść
Jakbym miała iść na drugą zmianę to by było ok, ale ranne wstawanie to dla mnie koszmar nad koszmary. Zresztą by niania i tak wzięła więcej niż moja wypłata więc siedzenie w domu mi nie przeszkadza.
Stary 2013-02-08, 14:02   #2480
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

tancerka czytalas mojego posta? Bo ja tez mialam nieregularny pecherzyk i lekarz mnie straszyl, a tydzien pozniej juz byl piekny okraglutki. Wiec nie martw sie na zapas
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 14:15   #2481
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
a no właśnie... w pracy to pół biedy.. gorzej się do tej pracy wybrać no ale narazie muszę pracować
Stary 2013-02-08, 14:16   #2482
kaska87
Zakorzenienie

ja Wam powiem, że w domu jakoś lepiej się czuję bo w pracy wiadomo praca siedząca przy kompie gniotę brzuch i częściej chce mi się i też bardziej senna jestem, w domu jest lepiej, ale jeszcze na zwolnienie nie idę

Stary 2013-02-08, 14:17   #2483
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
tancerka czytalas mojego posta? Bo ja tez mialam nieregularny pecherzyk i lekarz mnie straszyl, a tydzien pozniej juz byl piekny okraglutki. Wiec nie martw sie na zapas
czytałam czytałam tylko chyba zapomniałam się odnieść bo się zamyśliłam- dziękuję ci bardzo pocieszające są takie "nie-książkowe" przypadki, bo wtedy człowiek od razu optymistyczniej patrzy na to wszystko
teraz pytanie- jak wytrzymać 2 tygodnie do kolejnego usg i nie zwariować
Stary 2013-02-08, 14:21   #2484
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
no w końcu ktoś z moich okolic a nie wszystkie tutaj z lublina i okolic
Ja nie z Lublina

Cytat:
Moja też koło 23 zasypia,a le za to budzi sie później

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Jakbym miała iść na drugą zmianę to by było ok, ale ranne wstawanie to dla mnie koszmar nad koszmary. Zresztą by niania i tak wzięła więcej niż moja wypłata więc siedzenie w domu mi nie przeszkadza.
Edi zasypia o 23, budzi się w nocy, a i tak max o 8 wstaje
Oj, nie lubi on spać
W przeciwieństswie do mnie.

No ja zarabiam 3 razy tyle, co płacę mu za opiekę, więc się bardzo opłaca, a i ja odżyłam, jak wyszłam z domu, bardziej doceniam czas z nim Poza tym mój tż obecnie nie zarabia, jakieś pojedyncze zlecenia na firmę łapie, więc nie ma szans, że będę w domu siedzieć.

Zresztą zaczęłam dopiero nową pracę i zamierzam pokazać im, że to mnie chcieli i wrócić do macierzyńskim.

Dziewczyny, a planujecie 6 czy 12 m-cy macierzyńskiego? Ja bym w sumie chciała 12, bo 10 ostatnio siedziałam i to tak akurat, tylko jednak 80% z podstawy będę mieć i to malutko kasy, a nie chcę, żeby Edi nie mógł chodzić do dzieci, bo on to UWIELBIA.

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-02-08, 14:24   #2485
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Tutaj macie link do testu czy będzie to chłopczyk czy dziewczynka: http://noworodek.pl/index.php?sm=1
Na większość odpowiedzi jeszcze nie możemy odpowiedzieć bo to dopiero początek
Ale można pozaznaczać byle co i można się dowiedzieć czy to dziewczynka czy chłopczyk
mi wyszło 88% dziewczynka

Cytat:
Ponoć zaraz po porodzie, po połogu nalatwiej wpaść, bo nie wiesz kiedy masz owulkę, nie mozna sobie wyliczyc..
Ale na pewno dasz rade! wkoncu to prawie jak bliźniaki

Dziewczyny cieszcie się, że możecie zobaczyć swojego Maluszka na USG.. macie przynajmniej swiadomość co się z nim dzieje, czy wszystko w porządku, a ja jak czubek musze tutaj czekać do 12 tc a i tak mi nie zrobia USG, tylko podtsawowe badania.. jedno szczescie pod koniec marca jestem w PL i zrobie tam wszystkie badania prywatnie..
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 14:25   #2486
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, a planujecie 6 czy 12 m-cy macierzyńskiego? Ja bym w sumie chciała 12, bo 10 ostatnio siedziałam i to tak akurat, tylko jednak 80% z podstawy będę mieć i to malutko kasy, a nie chcę, żeby Edi nie mógł chodzić do dzieci, bo on to UWIELBIA.
jak wejdzie roczny to na bank rok

Stary 2013-02-08, 14:41   #2487
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

Cytat:
J

Ja planuję iść na rok, ale chybe zrezygnuję z niani, choć tz się upiera zeby była, ale ja za nianię płacę 1500 zł i trochę mi szkoda. Tyle mam sobie radzi z dwójką dzieci, to i ja sobie poradze. W ciąży to co innego, dźwigać małej nie będę mogła później, choć pewnie po pracy i tak będzie trzeba jakoś wsadzic ją do fotelika do karmienia, albo do łóżeczka, więc od dźwiganie się prawie nie ucieknie.
Ja zarabiam prawie tyle wydaję na nianię, zostaje mi 500 zł, ale jeszcze dojazdy, więc nie zostaje dużo. TŻ za to zarabia duuuużo więcej więc i on też upiera się przy niani. Boi się, ze moje zmęczenie będzie odbijało się na naszym związku. Bedziemy na siebie warczeć, bo ja będę wiecznie zmeczona i bede miec pretensje do niego o niepomaganie. Tż sporo zarabia, ale w domu jest koło 19-20, wiec cały dzień sama będę z dziećmi. W weekend zaczał jeszcze studia, więc co 2 tygodnie go nie będzie. Biję się z myślami, zeby zrezygnować z niani, z drugiej strony trafiliśmy na tak niesamowicie dobrą i kochaną kobietę. Młoda (38 lat) z wielkimi pokładami miłości (ma jedno dziecko, o które się starali az 9 lat) i boję się, ze do drugiego bobasa w zyciu takiej nie znajdę

Stary 2013-02-08, 14:41   #2488
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:

Matall a na ile masz umowę? już na stałe? czy na czas określony? bo jak na czas nieokreślony to luzik ale na okreslony to chyba nie w każdym przypadku da się wziąć 12 m-cy... bo jak umowa się kończy wcześniej to chyba zus tylko 6 miechów płaci? czy sie mylę?
Stary 2013-02-08, 14:49   #2489
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
Matall a na ile masz umowę? już na stałe? czy na czas określony? bo jak na czas nieokreślony to luzik ale na okreslony to chyba nie w każdym przypadku da się wziąć 12 m-cy... bo jak umowa się kończy wcześniej to chyba zus tylko 6 miechów płaci? czy sie mylę?
tak - Zus tylko 6 m-cy płaci
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 14:54   #2490
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
a no właśnie, tak myślałam, że nie wszyscy mają wybór pół roku czy rok.
ja mam nadzieję że w przyszłym tygodniu podpiszę wreszcie umowę na stałe i będę mogła skorzystać z tego rocznego macierzyńskiego. A potem to i moja mama idzie już na emeryturę i teściową mam pod ręką, która nie pracuje więc o nianię się nie martwię

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
Mlebidakin jeśli można zapytać to kim jesteś z zawodu? pracujesz w jakiś kadrowo/płacowo/zusowych sprawach? bo widzę że wiedzę masz bardzo dużą i bardzo przydatną
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości