|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXI) - część VI
Cytat:
nawet nie to, że bardziej, ale inaczej . Co prawda nie zaczynała płakać, gdy wychodziłam z pokoju, za to miała ogromne parcie na organizowanie czasu - a to wyprawa do Ikei, a to do TK Maxxa, a to długi spacer, a to lepienie pierogów, a to jeszcze coś innego. I nawet, gdy byłyśmy w domu i już nic nie robiłyśmy - to po prostu gadała.Cytat:
![]() My taki scenariusz przerabiamy dość często i zawsze jest wszystko w najlepszym porządku Cytat:
Kocie spanko możesz umieścić gdziekolwiek bądź, kot i tak będzie tam spał tylko wtedy, jeśli SAM tak postanowi Ale raczej nastaw się na to, że zacznie polegiwać to tu to tam, bez względu na wasze plany ![]() Nie wiem, co Ci poradzić - u nas pojawienie się kota wiązało się niestety z likwidacją wszystkich roślin - ale wiem, że nie każdy kot próbuje się do nich dobierać, więc może wasz nie będzie ![]() Sądzę, że wszystko wyjdzie w praniu ![]() Aha, gdybym teraz mogła coś zrobić inaczej, to zdejmowałabym (młodego) kota z blatów/stołów. Bo niestety jak nasza kicia była mała pozwalaliśmy jej włazić wszędzie, niczego nie zabranialiśmy. Efekt jest taki, że jest koszmarnie niewychowana, poleguje na stołach, wskakuje do talerzy, grzebie w garnkach, gdy jemy - łapą sięga do widelca, wszystkie lżejsze rzeczy zrzuca... ![]() śliczny! |
|||
|
|
|
#3992 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3993 | |
|
Zadomowienie
|
Orajel jest mocniejszy, w Polsce niedostępny
http://www.orajel.com/baby-oral-care...elief-gel.aspx http://www.bangla.babyonline.pl/opin...aby-orajel-zel Ponoć mocno znieczula, ale wrażliwsze dzieci mogą czuć dyskomfort. Cytat:
![]() Super, że masz z kim dzieciaczki zostawić, to wielki plus ![]() |
|
|
|
|
#3994 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3995 |
|
Zakorzenienie
|
A u mnie na obiad pyry z gzikiem
![]() Kochane, dziekuje bardzo bardzo za kciuki! Niestety tym razem nie poszlo za dobrze. Skubany zrobil jakby dwa egzaminy - jeden zdam a drui chyba nie. Nie wiem jak to bedzie ocenial. Poza tym okazalo sie, ze z czasu ciazy nie mam zadnego wpisu indeksie... Czeka mnie latanie do Poznania i w Poznaniu. |
|
|
|
#3996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3997 |
|
Zadomowienie
|
dzieki kochane, troche wsparcia od Was pomaga....
|
#3998 |
|
Zakorzenienie
|
Karola, świetne serduszko, jak wszystko zresztą !
Witajcie! Zostałam bez dziecka, nad czym ubolewam, strasznie cicho i smutno. Jak ja wytrzymam te 3 dni... Leżę w łóżku i odpoczywam od wszystkiego ! |
|
|
|
#3999 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciliśmy ze spacerku, połaziliśmy długo bo na dworze jest pięknie
Tylko ja teraz padnięta jestem, dziecko wręcz odwrotnie
|
#4000 | |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie
nie mam nic ciekawego do powiedzenia więc zabieram się za nadrabianieCytat:
ja dziś - za rada pumci - nie przykryłam Małego, rozkopał się więc tak go zostawiłam, powiesiłam tez mokry ręcznik w pokoju i spał trochę lepiej tzn 3 pobudkiBlu cóż byłby z Ciebie za student gdybyś wszystko od razu zaliczyła, mimo to trzymam kciuki żebyś jednak zdałaKarolina cudo Hania jestem przekonana że pączusie mimo że nie wyglądają jak te z cukierni są wyśmienite, moja mama robiła identyczne i były najlepsze jakie kiedykolwiek jadłam, zazdroszczę, też chce! a pączków wczoraj zjadłam 4 a dziś jeszcze 3 ![]() Sol wracając do kolekcji newbie w kappahl to to na pewno jest nowa kolekcja? bo ja ją już jakiś czas temu widziałam, nie zmienia to faktu ze ubranka mają obłędne ![]() karolka ja smaruje 3 razy przed każdym snem ale nie uważam tego środka za skuteczny, wypróbowałam na sobie ale może jestem gruboskórna u nas 3 zęby w natarciu, 2 kolejne się przebiły (w sumie będzie 6 )ciastek u nas ten sam problem z przekręcaniem dlatego Młode śpi w wózku, jest ciasny i nie daje rady się przekręcić - no raz mu się udało, nie wpadłam na to że na brzuchu mógłby lepiej spać, muszę spróbować choć wątpię że to cos pomorze Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2013-02-08 o 14:17 |
|
|
|
|
#4001 | |||
|
Rozeznanie
|
Cześć,
Moja kruszynka kończy dziś pół roczku! Cytat:
Ja zjadłam 4... U mnie pójdzie w cycki i brzuszek .Cytat:
Cytat:
. U nas w nocy sypnęło trochę śniegu, teraz świeci słonko.
|
|||
|
|
|
#4002 | |||
|
Zadomowienie
|
Dziękuję
Pokaż bransoletkę Cytat:
Cytat:
Zresetuj się maksymalnie i odpoczywaj, należy Ci się Cytat:
Mój na pewno by nie wpadł, zresztą pisałam jak wygląda sprawa prezentów dla mnie więc sobie sama sprawiłam![]()
|
|||
|
|
|
#4003 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
W sumie to spory postęp w porównaniu do wstawania co godzinę.Ale macie zębów! Przed rokiem mu wszystkie wyjdą? ![]() dla Gosi |
|||
|
|
|
#4004 |
|
Zadomowienie
|
Aha, chciałam się jeszcze pochwalić, że wyrobiliśmy dziś małej paszport. Nie dowiadywałam się wcześniej ile to trwa, myślałam zatem, że trzeba poczekać na odbiór. A tu wydali na miejscu!
No i teraz siedzę i go macam - sama nie wiem, czemu aż tak mnie on cieszy ![]() A przyda się wkrótce dwa razy: najpierw wybieramy się do Polski w celu uzyskania dla małej drugiego obywatelstwa, potem - jeśli tylko wszystko pójdzie dobrze - na urlop do naszej ukochanej Prowansji. Już mamy wykupiony domek przede wszystkim kupiłam Mapy Mizielińskich Druga rzecz "na zaś" - Androny Brzechwy z ilustracjami Butenki. Z książek "na zaraz": Ta mała rybka (to ma jakieś ruchome elementy), Co słychać w Afryce (to z kolei wydaje dźwięki zwierząt), Jedzie pociąg z daleka, i Co mówi krówka ![]() I jeszcze wzięłam książkę raczej dla Zosi, ale dostanie ją małż na dzień ojca (od małej, rzecz jasna ) - Kochany tatuś
|
|
|
|
#4005 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dep świetne książeczki
![]() no a ja się nie pochwaliłam że Małemu zrobiliśmy paszport, więc się chwalę jeszcze go nie mogę macać bo u nas czeka się az miesiąc:/Cytat:
![]() no tak zęby idą jak szalone, może jak to się skończy to będzie lepiej spał, jestem monotematczyna ![]() idę się kimnąć póki Małe śpi |
|
|
|
|
#4006 |
|
Rozeznanie
|
hej
My wczoraj byliśmy na szczepieniu, mała same ukłucia zniosła dobrze, potem się bawiła sama, kryzys przyszedł po 17 i trwa do teraz. Ciągle marudzi, ma stan podgorączkowy, nawet na rączkach się jej nie podoba. Noc z dupy, czopka dostała bo miała 38, pół nocy kołysalam się z nią na rękach. Prawie wogóle nie je, dzisiaj zjadła 120ml mleka w sumie, w porcjach po 20-30ml. Co chwilę mleko do zlewu idzie. A kołysać to mam co, moje dziecie waży 9,035 kg i mierzy 75cm ![]() Ogólnie ręce mi opadają i ja padam ze zmęczenia. Fotelik samochodowy mamy do 10kg, czyli musimy się rozglądać za czymś bo 10kg to pewnie bedzie miała w przyszłym miesiącu, bo ona co miesiąc ma 1kg więcej
|
|
|
|
#4007 | |
|
Zakorzenienie
|
Byłyśmy na spacerze, krótko bo niecałą godzinę, ale z nosidłem to dla mnie optymalnie.
Zjadłabym coś dobrego a nic w domu nie mam~ ![]() Dep świetne książeczki. Już zaopatrujesz się na dzień ojca? TZ dostanie od Zosi tylko książeczkę czy coś jeszcze? Haniu zazdroszczę domowych począków Cytat:
Karolina -piękny sobie prezent sprawiłaś, narobilaś mi ochoty na coś podobnego, koniecznie z grawerem datą urodzin lub imieniem Wanillka Ty przynajmniej wiesz, ze to ząbkowanie jest przyczyną tych pobudek, u nas przyczyna nieznana
|
|
|
|
|
#4008 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Niby lekarz też mówi, że powinna wkońcu przystopować, bo ona jest całościowo duża, a nie gruba ![]() Z wagą jest na 97 centylu, a ze wzrostem to jest poza siatką daleko
|
|
|
|
|
#4009 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja chyba (chyba na pewno) nie jestem gotowa psychicznie na takie rozstanie w moim dzieckiem o nieeee ciekawe kiedy będę?
|
|
#4010 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No i gratuluję pomysłu na prezent z okazji dnia ojca ![]() Cytat:
![]() Brawo za szczepienie i oby szybko minął ten kryzys ![]() Cytat:
Nawet jak muszę zostawić go na chwilę pod czyjąś opieką to i tak cały czas myślę czy wszystko ok, czy sobie radzą... Myślę, że ja mam silniejszy lęk separacyjny niż dziecko
|
||||
|
|
|
#4011 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
może wcale nie jest poza skalą
|
||
|
|
|
#4012 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Chwila moment i będzie miał wszystkie ząbki! ![]() Cytat:
Mam nadzieję, że wydobrzeje szybko.Cytat:
Powiedz, jak ubierasz Małą do nosidła? |
||||
|
|
|
#4013 |
|
Zakorzenienie
|
Bodziak, bluzeczka; rajtki, spodenki i skarpety takie dłuższe - dół dość ciepło.
Kombinezon, czapka, szalik, rękawiczki. Kombinezon ma z "butami" takimi materiałowymi ale są one dołączone na guziczku do spodni więc ubieram jej rajtki i skarpety bo ją powiewa trochę na pewno. |
|
|
|
#4014 |
|
Zakorzenienie
|
Spałam 2h i pewnie spałabym dłużej, gdyby nie pies, który tup tup tup...
Pojadłam bigosu, snikersa i czekolady. To nie ja! Ja przecież nie jadam takich rzeczy !!!! |
|
|
|
#4015 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Najlepiej tam zajżeć i poczytać. Ciekawe rzeczy. Wczoraj znalazłam i dopiero troszkę poczytałam na ten temat, więc niewiele mogę od siebie napisać.
Ja zaczęłam od tego http://portal.bioslone.pl/zanim_pozw...czepic_dziecko Bardzo ładny prezent. Wiesz, bardzo lubię patrzeć na Twój awatar . Zawsze, jak coś napiszesz, to się najpierw na niego trochę napatrzę.My kupiliśmy w makro, więc nie pomogę. Cytat:
Cytat:
. Ale jakies legowisko będzie, może akurat je polubi .U mnie z prezentami jest podobnie. Czasem mnie to denerwuje, że sam nie może wybrać i idzie na łatwiznę, ale z drugiej strony, jak wybiorę sama, to zawsze dostanę coś co mi się podoba. Cytat:
Wagę i wzrost ma naprawdę niezły. A widać po niej, że taka kluska? Nadka niebawem chyba zacznie raczkowanie. Jeszcze nie staje na czterech, ale pełza nie tylko w kółko i do tyłu, ale zaczyna też do przodu. Ciekawe, jak długo zejdzie jej nauka raczkowania. |
|||
|
|
|
#4016 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny myslicie ze moge zamrozic taki gotowy obiadek pozniej go odmrozic i zagotowac? nie zrobie tym krzywdy malej?
|
|
|
|
#4017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mówisz o takim ze słoiczka? |
|
|
|
|
#4018 |
|
Zakorzenienie
|
mala ma biegunke
|
#4019 |
|
Zakorzenienie
|
nie takim jak sama zrobie :P
bo chcialam teraz jak bede gowac robic wiecej i pomrozic troszke w razie W jak wroce z pracy inie bede miala czasu robic malej zupke zeby miec na awaryjne sytuacje. |
|
|
|
#4020 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:42.

Nie pomyslalam po prostu, ze matka bedzie bardziej absorbujaca niz Zosia![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
. Co prawda nie zaczynała płakać, gdy wychodziłam z pokoju, za to miała ogromne parcie na organizowanie czasu - a to wyprawa do Ikei, a to do TK Maxxa, a to długi spacer, a to lepienie pierogów, a to jeszcze coś innego. I nawet, gdy byłyśmy w domu i już nic nie robiłyśmy - to po prostu gadała.
. Jakieś dobre rady, przed przybyciem kociaka, np. gdzie umieścić kocie spanko?

żebyś jednak zdała

więc sobie sama sprawiłam

dla Gosi