Wakacyjne Mamy 2012 (XXI) - część VI - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-08, 12:35   #3991
depoison
Zadomowienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXI) - część VI

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Dep, nieladnie tak mowic, ze nie czytamy Nie pomyslalam po prostu, ze matka bedzie bardziej absorbujaca niz Zosia

nawet nie to, że bardziej, ale inaczej . Co prawda nie zaczynała płakać, gdy wychodziłam z pokoju, za to miała ogromne parcie na organizowanie czasu - a to wyprawa do Ikei, a to do TK Maxxa, a to długi spacer, a to lepienie pierogów, a to jeszcze coś innego. I nawet, gdy byłyśmy w domu i już nic nie robiłyśmy - to po prostu gadała.

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Zazdroszczę Wam dziewczyny (Mandagorka i Pumas) wolnego od dziecka My planujemy iść na parapetówkę 15 .02 , a teściowa do nas na noc , ale czy się uda
na pewno się uda, zobaczysz
My taki scenariusz przerabiamy dość często i zawsze jest wszystko w najlepszym porządku

Cytat:
Napisane przez buena Pokaż wiadomość
Oficajlnie piszę, że jestem (prawie) kocią mamą. Jakieś dobre rady, przed przybyciem kociaka, np. gdzie umieścić kocie spanko?
super!
Kocie spanko możesz umieścić gdziekolwiek bądź, kot i tak będzie tam spał tylko wtedy, jeśli SAM tak postanowi Ale raczej nastaw się na to, że zacznie polegiwać to tu to tam, bez względu na wasze plany
Nie wiem, co Ci poradzić - u nas pojawienie się kota wiązało się niestety z likwidacją wszystkich roślin - ale wiem, że nie każdy kot próbuje się do nich dobierać, więc może wasz nie będzie
Sądzę, że wszystko wyjdzie w praniu
Aha, gdybym teraz mogła coś zrobić inaczej, to zdejmowałabym (młodego) kota z blatów/stołów. Bo niestety jak nasza kicia była mała pozwalaliśmy jej włazić wszędzie, niczego nie zabranialiśmy. Efekt jest taki, że jest koszmarnie niewychowana, poleguje na stołach, wskakuje do talerzy, grzebie w garnkach, gdy jemy - łapą sięga do widelca, wszystkie lżejsze rzeczy zrzuca...

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Mój walentynkowy prezent, który sama sobie zrobiłam
śliczny!

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 12:41   #3992
PaulaCooper
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
fajna praca, szkoda, że tak rzadko....
jeździsz do Legnicy??Polkowic??
Do legnicy

Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
PaulaCooper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 12:51   #3993
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
Dziękuję
czyli poza Dentionoxem nic skuteczniejszego nie ma??
Orajel jest mocniejszy, w Polsce niedostępny
http://www.orajel.com/baby-oral-care...elief-gel.aspx
http://www.bangla.babyonline.pl/opin...aby-orajel-zel
Ponoć mocno znieczula, ale wrażliwsze dzieci mogą czuć dyskomfort.
Cytat:
Napisane przez PaulaCooper Pokaż wiadomość
Biedny, biedny. Ten palec wyglada strasznie. Z kazdej strony slady zebow... tak plakal ze zasnal na cala noc...
Pracuje w sąsiednim mieście. Z lekarzem, jako sekretarka medyczna. On robi usg, ja pisze wyniki. Pozniej jedziemy do innego gabinetu i opisujemy zdjecia rtg juz bez pacjentow. Niezla praca. Zazwyczaj raz w tygodniu. Malo ale zawsze jakis grosz wpadnie. Za jeden taki dzien mam srednio 100-120zl
Edit: zapomnialam dopisac ze dzieci z mama tz zostawiam, jak tz wraca z pracy to wtedy on z nimi siedzi bo ja wracam przeciętnie kolo 22

Fajna praca, może z czasem będzie więcej dni
Super, że masz z kim dzieciaczki zostawić, to wielki plus
Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
śliczny!
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 13:00   #3994
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 13:18   #3995
blueberry88
Zakorzenienie

A u mnie na obiad pyry z gzikiem

Kochane, dziekuje bardzo bardzo za kciuki! Niestety tym razem nie poszlo za dobrze. Skubany zrobil jakby dwa egzaminy - jeden zdam a drui chyba nie. Nie wiem jak to bedzie ocenial. Poza tym okazalo sie, ze z czasu ciazy nie mam zadnego wpisu indeksie... Czeka mnie latanie do Poznania i w Poznaniu.
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 13:43   #3996
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez allebazi Pokaż wiadomość
jak mu nie dam mleka to płacze, nie wiedziałam że można się "przyzwyczaić do mleka"
nie chodzi mi o samo picie mleka, ale chyba picie 30ml co 1-2h to raczej nie jest głód
Stary 2013-02-08, 13:53   #3997
eninka84
Zadomowienie

dzieki kochane, troche wsparcia od Was pomaga....
Stary 2013-02-08, 13:55   #3998
pumas
Zakorzenienie

Karola, świetne serduszko, jak wszystko zresztą !

Witajcie!

Zostałam bez dziecka, nad czym ubolewam, strasznie cicho i smutno. Jak ja wytrzymam te 3 dni... Leżę w łóżku i odpoczywam od wszystkiego !
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 14:03   #3999
agunia82
Zakorzenienie

Wróciliśmy ze spacerku, połaziliśmy długo bo na dworze jest pięknie Tylko ja teraz padnięta jestem, dziecko wręcz odwrotnie

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 14:13   #4000
wanilllka82
Wtajemniczenie

witajcie nie mam nic ciekawego do powiedzenia więc zabieram się za nadrabianie

Cytat:
Napisane przez eninka84 Pokaż wiadomość
Dziewczyny,pomozcie mi prosze, bo juz mi rece opadają;( Tymek budzi sie co 2 godziny w nocy ;( juz od kilku tygodni;( jestem zalamana, zła, niewyspana. Czasami da sie go ulula, ale w wiekszosci przypadków chce jesc ;( daje mu cycusia, ale ja juz chcialam przestac karmic i co wtedy? Daje mu na noc kleik ryzowy i NIC to nie daje, wstaje po 3 godzinach, a pozniej juz co 2 az do 8 rano;( Jak byl mlodszy, przesypiał mi noce ....odkad wyzły dwa zabki-koniec ze spaniem;(
mam to samo więc nie pomogę, jak znajdziesz rozwiązanie to daj znać ja dziś - za rada pumci - nie przykryłam Małego, rozkopał się więc tak go zostawiłam, powiesiłam tez mokry ręcznik w pokoju i spał trochę lepiej tzn 3 pobudki

Blu cóż byłby z Ciebie za student gdybyś wszystko od razu zaliczyła, mimo to trzymam kciuki żebyś jednak zdała

Karolina cudo przydałoby się żeby mój małż na coś takiego wpadł ale szans na to zero

Hania jestem przekonana że pączusie mimo że nie wyglądają jak te z cukierni są wyśmienite, moja mama robiła identyczne i były najlepsze jakie kiedykolwiek jadłam, zazdroszczę, też chce!

a pączków wczoraj zjadłam 4 a dziś jeszcze 3

Sol wracając do kolekcji newbie w kappahl to to na pewno jest nowa kolekcja? bo ja ją już jakiś czas temu widziałam, nie zmienia to faktu ze ubranka mają obłędne mamy czapę, rękawiczki i 3 pary body a chciałbym jeszcze milion innych rzeczy

karolka ja smaruje 3 razy przed każdym snem ale nie uważam tego środka za skuteczny, wypróbowałam na sobie ale może jestem gruboskórna u nas 3 zęby w natarciu, 2 kolejne się przebiły (w sumie będzie 6)

ciastek u nas ten sam problem z przekręcaniem dlatego Młode śpi w wózku, jest ciasny i nie daje rady się przekręcić - no raz mu się udało, nie wpadłam na to że na brzuchu mógłby lepiej spać, muszę spróbować choć wątpię że to cos pomorze

Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2013-02-08 o 14:17
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 14:18   #4001
bebe1987
Rozeznanie

Cześć,
Moja kruszynka kończy dziś pół roczku!

Cytat:
Super, gratulacje!!!!
Co do pogrubionego to dla mnie nie jest to dopiero tylko szybko bardzo, ja poczułam w 21

Współczuję znajomym tragedii, strasznie mi przykro

Cytat:
Napisane przez Balbinka1983 Pokaż wiadomość
Zjadłam dziś 8 pączków dziś podobno idą w cycki
Ja zjadłam 4... U mnie pójdzie w cycki i brzuszek .

Cytat:
Napisane przez buena Pokaż wiadomość
Oooo cudnie. Fakt, że w drugiej ciąży szybciej czuć ruchy, bo juz wiadomo, czego się spodziewać.

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Wróciliśmy ze spacerku, połaziliśmy długo bo na dworze jest pięknie Tylko ja teraz padnięta jestem, dziecko wręcz odwrotnie
No i doczekałaś się pięknej pogody . U nas w nocy sypnęło trochę śniegu, teraz świeci słonko.
bebe1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 14:27   #4002
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Dziękuję

Pokaż bransoletkę
Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość

Cytat:
A u mnie na obiad pyry z gzikiem

Kochane, dziekuje bardzo bardzo za kciuki! Niestety tym razem nie poszlo za dobrze. Skubany zrobil jakby dwa egzaminy - jeden zdam a drui chyba nie. Nie wiem jak to bedzie ocenial. Poza tym okazalo sie, ze z czasu ciazy nie mam zadnego wpisu indeksie... Czeka mnie latanie do Poznania i w Poznaniu.
Może nie będzie tak źle i zaliczyłaś też ten drugi
Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość

Witajcie!

Zostałam bez dziecka, nad czym ubolewam, strasznie cicho i smutno. Jak ja wytrzymam te 3 dni... Leżę w łóżku i odpoczywam od wszystkiego !
Dzięki

Zresetuj się maksymalnie i odpoczywaj, należy Ci się
Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość

Karolina cudo przydałoby się żeby mój małż na coś takiego wpadł ale szans na to zero

Mój na pewno by nie wpadł, zresztą pisałam jak wygląda sprawa prezentów dla mnie więc sobie sama sprawiłam
Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
Cześć,
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 14:32   #4003
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej jestem w drodze do pracy, wiec w koncu bede miala dluzsza chwile zeby was podczytac.
Pies wczoraj ugryzl Michala porzadnie w palec. Ma cały spuchniety i fioletowy. Chwila moment i takie coś... nigdy nie byl agresywny do dzieci. Spal na fotelu, michal chciał go poglaskac i nieszczęście gotowe. Przestraszył się chyba. Nie wiem. Ale to doberman wiec scisk ma...

Biedny Michał. Pies się pewnie przestraszył.

Cytat:
Biedny, biedny. Ten palec wyglada strasznie. Z kazdej strony slady zebow... tak plakal ze zasnal na cala noc...
Pracuje w sąsiednim mieście. Z lekarzem, jako sekretarka medyczna. On robi usg, ja pisze wyniki. Pozniej jedziemy do innego gabinetu i opisujemy zdjecia rtg juz bez pacjentow. Niezla praca. Zazwyczaj raz w tygodniu. Malo ale zawsze jakis grosz wpadnie. Za jeden taki dzien mam srednio 100-120zl
Edit: zapomnialam dopisac ze dzieci z mama tz zostawiam, jak tz wraca z pracy to wtedy on z nimi siedzi bo ja wracam przeciętnie kolo 22

Fajnie brzmi Twoja praca Oby się udało żeby to było więcej niż raz w tygodniu.

Cytat:
mam to samo więc nie pomogę, jak znajdziesz rozwiązanie to daj znać ja dziś - za rada pumci - nie przykryłam Małego, rozkopał się więc tak go zostawiłam, powiesiłam tez mokry ręcznik w pokoju i spał trochę lepiej tzn 3 pobudki

karolka ja smaruje 3 razy przed każdym snem ale nie uważam tego środka za skuteczny, wypróbowałam na sobie ale może jestem gruboskórna u nas 3 zęby w natarciu, 2 kolejne się przebiły (w sumie będzie 6)
czyli jednak jakiś sposób jest W sumie to spory postęp w porównaniu do wstawania co godzinę.

Ale macie zębów! Przed rokiem mu wszystkie wyjdą?

Cytat:
Cześć,
dla Gosi

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 14:47   #4004
depoison
Zadomowienie

Aha, chciałam się jeszcze pochwalić, że wyrobiliśmy dziś małej paszport. Nie dowiadywałam się wcześniej ile to trwa, myślałam zatem, że trzeba poczekać na odbiór. A tu wydali na miejscu! No i teraz siedzę i go macam - sama nie wiem, czemu aż tak mnie on cieszy
A przyda się wkrótce dwa razy: najpierw wybieramy się do Polski w celu uzyskania dla małej drugiego obywatelstwa, potem - jeśli tylko wszystko pójdzie dobrze - na urlop do naszej ukochanej Prowansji. Już mamy wykupiony domek

Cytat:
Treść usunięta
przede wszystkim kupiłam Mapy Mizielińskich Druga rzecz "na zaś" - Androny Brzechwy z ilustracjami Butenki. Z książek "na zaraz": Ta mała rybka (to ma jakieś ruchome elementy), Co słychać w Afryce (to z kolei wydaje dźwięki zwierząt), Jedzie pociąg z daleka, i Co mówi krówka
I jeszcze wzięłam książkę raczej dla Zosi, ale dostanie ją małż na dzień ojca (od małej, rzecz jasna) - Kochany tatuś

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 15:04   #4005
wanilllka82
Wtajemniczenie

Dep świetne książeczki
no a ja się nie pochwaliłam że Małemu zrobiliśmy paszport, więc się chwalę jeszcze go nie mogę macać bo u nas czeka się az miesiąc:/

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
czyli jednak jakiś sposób jest W sumie to spory postęp w porównaniu do wstawania co godzinę.

Ale macie zębów! Przed rokiem mu wszystkie wyjdą?
hmm w sumie... zobaczymy czy mu tak zostanie swoja drogą kiedyś uważałabym taką nockę za fatalną a dziś uważam że była niezła

no tak zęby idą jak szalone, może jak to się skończy to będzie lepiej spał, jestem monotematczyna

idę się kimnąć póki Małe śpi
Stary 2013-02-08, 15:06   #4006
Malwina_a
Rozeznanie

hej
My wczoraj byliśmy na szczepieniu, mała same ukłucia zniosła dobrze, potem się bawiła sama, kryzys przyszedł po 17 i trwa do teraz.
Ciągle marudzi, ma stan podgorączkowy, nawet na rączkach się jej nie podoba. Noc z dupy, czopka dostała bo miała 38, pół nocy kołysalam się z nią na rękach. Prawie wogóle nie je, dzisiaj zjadła 120ml mleka w sumie, w porcjach po 20-30ml. Co chwilę mleko do zlewu idzie.
A kołysać to mam co, moje dziecie waży 9,035 kg i mierzy 75cm

Ogólnie ręce mi opadają i ja padam ze zmęczenia.

Fotelik samochodowy mamy do 10kg, czyli musimy się rozglądać za czymś bo 10kg to pewnie bedzie miała w przyszłym miesiącu, bo ona co miesiąc ma 1kg więcej
Malwina_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 15:16   #4007
Linka25
Zakorzenienie

Byłyśmy na spacerze, krótko bo niecałą godzinę, ale z nosidłem to dla mnie optymalnie.
Zjadłabym coś dobrego a nic w domu nie mam~ I w dodatku obiadu nie szykuję bo pomysłu też nie mam... Przyjdzie TZ to coś wymyśli

Dep świetne książeczki. Już zaopatrujesz się na dzień ojca? TZ dostanie od Zosi tylko książeczkę czy coś jeszcze?

Haniu zazdroszczę domowych począków

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
hej
My wczoraj byliśmy na szczepieniu, mała same ukłucia zniosła dobrze, potem się bawiła sama, kryzys przyszedł po 17 i trwa do teraz.
Ciągle marudzi, ma stan podgorączkowy, nawet na rączkach się jej nie podoba. Noc z dupy, czopka dostała bo miała 38, pół nocy kołysalam się z nią na rękach. Prawie wogóle nie je, dzisiaj zjadła 120ml mleka w sumie, w porcjach po 20-30ml. Co chwilę mleko do zlewu idzie.

Fotelik samochodowy mamy do 10kg, czyli musimy się rozglądać za czymś bo 10kg to pewnie bedzie miała w przyszłym miesiącu, bo ona co miesiąc ma 1kg więcej
co miesiac 1 kg więcej? Nieźle. Może teraz przystopuje. Moja parę dni po szczepieniu mniej jadła - 3 lub 4 dni to trwało. Ale poza tym niczego niepokojącego nie obserwowałam.

Karolina -piękny sobie prezent sprawiłaś, narobilaś mi ochoty na coś podobnego, koniecznie z grawerem datą urodzin lub imieniem

Wanillka Ty przynajmniej wiesz, ze to ząbkowanie jest przyczyną tych pobudek, u nas przyczyna nieznana
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 15:33   #4008
Malwina_a
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość

co miesiac 1 kg więcej? Nieźle. Może teraz przystopuje. Moja parę dni po szczepieniu mniej jadła - 3 lub 4 dni to trwało. Ale poza tym niczego niepokojącego nie obserwowałam.
No niestety tak to u nas wychodzi, była ważona na początku grudnia, wtedy miała 7,100, teraz dwa miesiące później 2 kilo więcej.
Niby lekarz też mówi, że powinna wkońcu przystopować, bo ona jest całościowo duża, a nie gruba
Z wagą jest na 97 centylu, a ze wzrostem to jest poza siatką daleko
Malwina_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 16:32   #4009
Balbinka1983
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość

Witajcie!

Nieźle ja chyba (chyba na pewno) nie jestem gotowa psychicznie na takie rozstanie w moim dzieckiem o nieeee ciekawe kiedy będę?
Stary 2013-02-08, 16:56   #4010
katja_22
Zadomowienie

Cytat:

Szybciutko! U nas na razie stan uzębienia się nie zmienił

Cytat:
Aha, chciałam się jeszcze pochwalić, że wyrobiliśmy dziś małej paszport. Nie dowiadywałam się wcześniej ile to trwa, myślałam zatem, że trzeba poczekać na odbiór. A tu wydali na miejscu! No i teraz siedzę i go macam - sama nie wiem, czemu aż tak mnie on cieszy
A przyda się wkrótce dwa razy: najpierw wybieramy się do Polski w celu uzyskania dla małej drugiego obywatelstwa, potem - jeśli tylko wszystko pójdzie dobrze - na urlop do naszej ukochanej Prowansji. Już mamy wykupiony domek

przede wszystkim kupiłam Mapy Mizielińskich Druga rzecz "na zaś" - Androny Brzechwy z ilustracjami Butenki. Z książek "na zaraz": Ta mała rybka (to ma jakieś ruchome elementy), Co słychać w Afryce (to z kolei wydaje dźwięki zwierząt), Jedzie pociąg z daleka, i Co mówi krówka
I jeszcze wzięłam książkę raczej dla Zosi, ale dostanie ją małż na dzień ojca (od małej, rzecz jasna) - Kochany tatuś
Świetne te książeczki No i gratuluję pomysłu na prezent z okazji dnia ojca

Cytat:
hej

Wow niesamowicie szybko rośnie i przybiera
Brawo za szczepienie i oby szybko minął ten kryzys

Cytat:
Napisane przez Balbinka1983 Pokaż wiadomość
Nieźle ja chyba (chyba na pewno) nie jestem gotowa psychicznie na takie rozstanie w moim dzieckiem o nieeee ciekawe kiedy będę?
Ja raczej też nie Nawet jak muszę zostawić go na chwilę pod czyjąś opieką to i tak cały czas myślę czy wszystko ok, czy sobie radzą... Myślę, że ja mam silniejszy lęk separacyjny niż dziecko
katja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 17:12   #4011
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:

Wanillka Ty przynajmniej wiesz, ze to ząbkowanie jest przyczyną tych pobudek, u nas przyczyna nieznana
nie jestem przekonana że to przez zęby bo między dolnymi jedynkami a górną dwóją była jednak spora przerwa, 4 tyg? ale muszę mieć jakaś nadzieje bo oszaleje

Cytat:
No niestety tak to u nas wychodzi, była ważona na początku grudnia, wtedy miała 7,100, teraz dwa miesiące później 2 kilo więcej.
Niby lekarz też mówi, że powinna wkońcu przystopować, bo ona jest całościowo duża, a nie gruba
Z wagą jest na 97 centylu, a ze wzrostem to jest poza siatką daleko
nie pamiętam jak się karmicie ale na jakie siatki centylowe patrzysz? bo przy kp są inne, Linka kiedyś wklejała może wcale nie jest poza skalą
Stary 2013-02-08, 17:13   #4012
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
nie chodzi mi o samo picie mleka, ale chyba picie 30ml co 1-2h to raczej nie jest głód
Ostawiałabym, że to nie głód. U nas typowo zje i śpi z 5 godzin, a jak nie zje, to budzi się co chwilę. Zjada wtedy pełną porcję. Chcę to karmienie wyeliminować i tak.

Cytat:
Blu cóż byłby z Ciebie za student gdybyś wszystko od razu zaliczyła, mimo to trzymam kciuki żebyś jednak zdała
Dobre podejście
Chwila moment i będzie miał wszystkie ząbki!

Cytat:
Może nie będzie tak źle i zaliczyłaś też ten drugi
Mam nadzieję...

Cytat:
hej

Słuszne wymiary Mam nadzieję, że wydobrzeje szybko.

Cytat:
Byłyśmy na spacerze, krótko bo niecałą godzinę, ale z nosidłem to dla mnie optymalnie.
Zjadłabym coś dobrego a nic w domu nie mam~ I w dodatku obiadu nie szykuję bo pomysłu też nie mam... Przyjdzie TZ to coś wymyśli
Ja też i musiałam zjeść tosty... Mogłabym poczekać aż ziemniaki się ugotują, ale byłam zbyt głodna.

Powiedz, jak ubierasz Małą do nosidła?
Stary 2013-02-08, 17:24   #4013
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Powiedz, jak ubierasz Małą do nosidła?
Bodziak, bluzeczka; rajtki, spodenki i skarpety takie dłuższe - dół dość ciepło.
Kombinezon, czapka, szalik, rękawiczki. Kombinezon ma z "butami" takimi materiałowymi ale są one dołączone na guziczku do spodni więc ubieram jej rajtki i skarpety bo ją powiewa trochę na pewno.
Stary 2013-02-08, 17:26   #4014
pumas
Zakorzenienie

Spałam 2h i pewnie spałabym dłużej, gdyby nie pies, który tup tup tup...
Pojadłam bigosu, snikersa i czekolady. To nie ja! Ja przecież nie jadam takich rzeczy !!!!
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 17:34   #4015
buena
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
A co to takiego?

Najlepiej tam zajżeć i poczytać. Ciekawe rzeczy. Wczoraj znalazłam i dopiero troszkę poczytałam na ten temat, więc niewiele mogę od siebie napisać.
Ja zaczęłam od tego
http://portal.bioslone.pl/zanim_pozw...czepic_dziecko

Cytat:

Bardzo ładny prezent.

Wiesz, bardzo lubię patrzeć na Twój awatar. Zawsze, jak coś napiszesz, to się najpierw na niego trochę napatrzę.
Cytat:
Treść usunięta
My kupiliśmy w makro, więc nie pomogę.
Cytat:
Hej jestem w drodze do pracy, wiec w koncu bede miala dluzsza chwile zeby was podczytac.
Pies wczoraj ugryzl Michala porzadnie w palec. Ma cały spuchniety i fioletowy. Chwila moment i takie coś... nigdy nie byl agresywny do dzieci. Spal na fotelu, michal chciał go poglaskac i nieszczęście gotowe. Przestraszył się chyba. Nie wiem. Ale to doberman wiec scisk ma...

Biedny Michał, pewnie się nieźle wystraszył.
Cytat:

super!
Kocie spanko możesz umieścić gdziekolwiek bądź, kot i tak będzie tam spał tylko wtedy, jeśli SAM tak postanowi Ale raczej nastaw się na to, że zacznie polegiwać to tu to tam, bez względu na wasze plany
Nie wiem, co Ci poradzić - u nas pojawienie się kota wiązało się niestety z likwidacją wszystkich roślin - ale wiem, że nie każdy kot próbuje się do nich dobierać, więc może wasz nie będzie
Sądzę, że wszystko wyjdzie w praniu
Aha, gdybym teraz mogła coś zrobić inaczej, to zdejmowałabym (młodego) kota z blatów/stołów. Bo niestety jak nasza kicia była mała pozwalaliśmy jej włazić wszędzie, niczego nie zabranialiśmy. Efekt jest taki, że jest koszmarnie niewychowana, poleguje na stołach, wskakuje do talerzy, grzebie w garnkach, gdy jemy - łapą sięga do widelca, wszystkie lżejsze rzeczy zrzuca...
Na stole nie będę pozwalała jej łazić, to na pewno. A ze spaniem, to tak się domyślam, że będzie spać, gdzie będzie chciała. Ale jakies legowisko będzie, może akurat je polubi.
Cytat:
Treść usunięta
U mnie z prezentami jest podobnie. Czasem mnie to denerwuje, że sam nie może wybrać i idzie na łatwiznę, ale z drugiej strony, jak wybiorę sama, to zawsze dostanę coś co mi się podoba.
Cytat:
Cześć,

.

Cytat:
hej

Biedna, oby jej szybko przeszło.
Wagę i wzrost ma naprawdę niezły. A widać po niej, że taka kluska?

Nadka niebawem chyba zacznie raczkowanie. Jeszcze nie staje na czterech, ale pełza nie tylko w kółko i do tyłu, ale zaczyna też do przodu. Ciekawe, jak długo zejdzie jej nauka raczkowania.
buena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 17:52   #4016
chce_byc_mama
Zakorzenienie

dziewczyny myslicie ze moge zamrozic taki gotowy obiadek pozniej go odmrozic i zagotowac? nie zrobie tym krzywdy malej?

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 17:56   #4017
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Bodziak, bluzeczka; rajtki, spodenki i skarpety takie dłuższe - dół dość ciepło.
Kombinezon, czapka, szalik, rękawiczki. Kombinezon ma z "butami" takimi materiałowymi ale są one dołączone na guziczku do spodni więc ubieram jej rajtki i skarpety bo ją powiewa trochę na pewno.
To tak, jak ja swoją do wózka. A narzucasz nosidło na kurtkę/płaszcz?

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
dziewczyny myslicie ze moge zamrozic taki gotowy obiadek pozniej go odmrozic i zagotowac? nie zrobie tym krzywdy malej?
Mówisz o takim ze słoiczka?
Stary 2013-02-08, 18:00   #4018
prince_polo
Zakorzenienie

mala ma biegunke

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 18:04   #4019
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:

Mówisz o takim ze słoiczka?
nie takim jak sama zrobie :P
bo chcialam teraz jak bede gowac robic wiecej i pomrozic troszke w razie W jak wroce z pracy inie bede miala czasu robic malej zupke zeby miec na awaryjne sytuacje.

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 18:09   #4020
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
To tak, jak ja swoją do wózka. A narzucasz nosidło na kurtkę/płaszcz?
zakładam kurtkę, taką cieńszą i na nią nosidło
Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
mala ma biegunke
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości