|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1051 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)
Cytat:
Cytat:
czy te co macie to dzidzia w nim może leżeć?? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1052 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wiecie co, bardzo podoba mi się ta minka ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39116918] Ew. można wyobrazić sobie chęć zrobienia GIGANTYCZNEJ kupy :d[/QUOTE] ooooo to też zapamiętam ![]() a dziewczyny w temacie kp, rozmawiałam ostatnio z koleżanką z pracy, która jakiś czas temu rodziła. Po cc nie miała w ogóle pokarmu, potem w 2-3 dobie pokarm się pojawił a potem był albo go nie było. W cycki jej nie patrzyłam ale twierdziła, że często dostawiała małą a pokarmu było niewiele i musiała dokarmiać. Potem wróciła do pracy, na początku karmiła kp+mm a potem pokarm zanikł całkowicie, mimo, że oprócz dostawiania odciągała laktatorem. Wiem, że to jeszcze czasu a czasu ale co zrobić, żeby po powrocie do pracy pokarm nie znikł? Edytowane przez nancykenator Czas edycji: 2013-02-08 o 13:14 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1053 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
Nie jesteś wyrodną matką ![]() ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Gratuluję nowym mamusiom ![]() ![]() Moja Mała wczoraj przespała od 22 do 5 rano ![]() ale wiecie stresa miałam, budzę się patrzę na zegarek 4:30 i pierwsza myśl czy ona oddycha,jak się zerwałam z łóżka , no ale wszystko ok ![]() Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2013-02-08 o 13:40 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1054 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Budzicie swoje dzieci w nocy na karmienie? Ja budzę dziubka 2 razy bo tak to spałby chyba do rana bez jedzenia. Kupiłam dzisiaj laktator jestem zdesperowana, chce odcinając i dawać małemu jak moje cyce są obolałe. Czy któraś używa z was laktatora medela? Taki kupiłam tylko nie wiem jaka końcówkę do niego dobrać , tzn jaki wymiar? Jak to trzeba mierzyć, może któraś z was wie? Gratulacje mamusiom nowym ![]()
![]() |
#1055 | |
Zakorzenienie
|
Moja też się tak przyssała wieczorem wczoraj - karmiłąm ją 2 razy i też długo spała. Więc może to dlatego. Tylko o 5:00 się budziła, a tak to spała.
Co do chust: macie jakieś rzetelne źródło, które mówi o tym jakie wiązania są ok dla noworodka? Ja się okropnie boję, że to będe nepoprawnie robić i małej pokrzywię kręgosłup.. więc nie próbowałam jeszcze. Pytanie : jak wyglądają Wasze pępki po porodzie? mój jest jakiś dziwny... ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Cytat:
![]() /mitabe, jeśli chcesz się stymulować, w sensie laktację to próbuj odciągać metodą 7-5-3, na zmianę piersi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1056 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1057 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1058 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też tak mam...z tą różnicą, że z tego co wiem Ty nie masz żadnych dolegliwości- czy trudności z poruszaniem się - jak ja- i tym bardziej o tym nie myślisz- ale ja już bym chciała poczuć trochę ulgi i wypchnąć maluszka na świat- aczkolwiek mimo że do terminu kilka dni- czuję jakby to nadal było daleko ode mnie... ![]() ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Cytat:
świetne...szczególnie na jakąś super sesję z maluchem ![]() http://allegro.pl/wiosenna-czapeczka...988535758.html http://allegro.pl/szydelkowe-czapki-...945889277.html http://allegro.pl/bawelniana-opaska-...988660622.html - no nie na Antosia mojego....a szkoda ![]() http://allegro.pl/rarytas-na-sesje-f...992666242.html
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2013-02-08 o 14:31 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1059 |
Zakorzenienie
|
Mój maluch coś nerwowy jest. Niby chce spać a nie może,mnie już ręce od niego bolą i plecy- po prostu brakuje mi sił już. Teraz leży mi na kolanach bo jak odłoże do łóżeczka to krzyk.
Tracę cierpliwość i nerwy mi puszczają ale nie przez niego, przez siebie ![]() EWULKA- ![]()
#1060 |
Zakorzenienie
|
Mala! Tak jaku mnie!!! Masakra, moze cos dzisiaj pogoda nie dla tych maluchow naszych??? Moj od nocy srednio spi, bylismy na spacerku to chociaz w wozku spal, tylko go wyjelam i placz. O 14 wrocilismy i teraz patrze, ze dopiero zasnal! Masakra....
Apropos spacerku, zdjecie w klubie ![]()
#1061 |
Zakorzenienie
|
#1062 |
Zakorzenienie
|
Mamy karmiące piersią czy Wy tez macie taaaaaaaaaaaki apetyt ????? ja bym mogła non stop coś jeść
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1063 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ewa super, że już do domku! ![]() Mała, Lady u mnie to samo. Całą noc nie spałam bo tylko cyc i cyc. Teraz próbowałam sobie obiad odgrzać i też ciężko. Nie radzę sobie jak jestem z Ewcią sama, rano prawie zemdlałam, taka byłam wykończona ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1064 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ile razy werandowałyscie maluchy zanim 1raz na spacer? My dzisiaj 7 min na balkonie zaliczylismy, juz chciałabym na spacer ...
![]() |
#1065 |
Zakorzenienie
|
serio z tym jedzeniem??? ja bym mogła nic nie jesc....
Mitabe my 3 min, 7 min, 15, 2x25 i wczoraj, dzisiaj tak po pół godz soacerek już ![]() Mały spał pół godz, cyc, próbowałam odłożyc - nie da się, cały czas tulasy chce ![]()
Edytowane przez LadyWhisper Czas edycji: 2013-02-08 o 15:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#1066 |
Zakorzenienie
|
jezu czemu moje dziecko nie chce spac normalnie ryczec mi sie chce ciagle by chciala jesc mam czas doslownie 10 minut miedzy karmieniami ze by zjesc obiad albo isc sikac albo cos.... Jak odstawiam to placz nic ja nie boli ani nic.... I je tez bo jak daje butelke to nie chce no i ulewa jej sie normalnie karmie ja i placze bo nawet wziac prysznica nie mam kiedy od rana
![]()
#1067 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale powiem Wam czego mi brakuje. COCA COLI ![]() ![]() Kimnelam 1.5h i jestem innym czlowiekiem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1068 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() neti ta ostatnia czapeczka a`la świnka czy coś przesłodkie ![]() ![]() a z racji tego, że lubisz sówki to coś dla Ciebie http://allegro.pl/sesja-foto-szydelk...009758700.html Edytowane przez nancykenator Czas edycji: 2013-02-08 o 16:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1069 |
Zakorzenienie
|
ja dzisiaj zjadłam miseczkę mleka z cornflakes i poł pączka. I wodę piję litrami.
Znowu mnie łapie choróbsko ![]()
![]() |
#1070 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Moje dziecko dzisiaj grzeczne (tfu tfu) nawet zdązyłam wziąć kąpiel i się ogolic od stóp do głow ( pomijając okolice blizny po cc bo tak mnie boli ze na caly brzuch i wzgórek promieniuje). Ale jest jeszcze jedna rzecz która mnie dobija PRZEWIJANIE ![]() Słuchajcie jaka jest sytuacja: slysze robi kupe, idę przewinąć, nawet w trakcie karmienia przerywam bo sie wierci, zdejmuje pampera wycieram,piard i kleks,to znowu wycieram, nawet posmaruje, sru i znowu i juz ona sie zaczyna denerwowac i jest ryk znowu wycieram i znowu sytuacja sie powtarza ok 6 razy ![]() I co to robić jak życ ??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1071 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Deli Ty masz ochotę na coca colę a ja na sprite'a... ![]() Szaja Ty przemywałaś pępek spirytusem? Rozcieńczałaś go? Dziewczyny orientuje się któraś jakie pieluchy są najmniejsze? Bo my mamy Pampers Active Baby i one są za duże dla mojej Małej. Dady albo Babydream 1 są mniejsze od nich? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1072 |
Zakorzenienie
|
Lady-śliczna fotka.
Padam na pysk a gdzie tu noc... ![]()
#1073 |
Wtajemniczenie
|
dzięki dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aga - ja też nie wiedziałam ![]() ![]() bokeh - no jakbym o mojej Ani czytała. Dzisiaj ma INDENTYKO zachowanie. Już mam powoli dość ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1074 |
Zakorzenienie
|
szklanka : wszystkie są chyba podobne mniej więcej.
Ale ja np - podwijam pieluszkę. Tak mi położne pokazały w szpitalu jak jeszcze kikutek pępka był. Siedzę ze śpiącą Małą na klacie i słuchamy kołysanek. ---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- Ewulka: np co robisz z rzeczy o których wcześniej pisałaś że nigdy nie będziesz? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1075 |
Rozeznanie
|
Współczuję Wam strasznie utyskujących mam i teściowych.
![]() ![]() ![]() ![]() Mama tża to wiem, że właśnie cały czas by trzymała na rękach, lulała, przy każdym jęknięciu już do niej biegła. Ale widzę, że przy mnie się hamuje, bo wie, że się na to nie zgodzę. ![]() ------------------------------ Halo!? Gdzie czerwone wiadomości? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1076 |
Zakorzenienie
|
Hej kochane, ja tylko na chwilkę, bo zaraz teściowa przyjedzie na kąpiel małej. A mała śpi u mojego taty na rękach, jak się ją odłoży to oczywiście oczy szeroko otwarte
![]() Wczoraj miałam kryzysowy dzień, płakałam jak bóbr, bo przy każdym karmieniu było wyginanie się i płacz. Już naprawdę nie miałam siły i stwierdziłam, że mnie to przerasta i że mam dość. Na szczęście dziś jest lepiej. Nawet wyszłam z domu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1077 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1078 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
- śpię z małą (a wcześniej: nieeee, ja będę w nocy małą odkładała do łóżeczka) - noszę ją na rękach jak tylko nie śpi (a przecież wcześniej dziecko najedzone i przewinięte powinno grzecznie leżeć w łóżeczku ![]() - karmię mm (ale to już staram się jakoś przeżyć ![]() aaa no i myślałam, że będę ją zostawiać czasem u teściowej i będę sobie jechała na zakupy czy gdziekolwiek - taaaa, jakbym miała ją teraz komukolwiek zostawić to chyba bym się poryczała ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1079 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1080 |
Zakorzenienie
|
Ja tam już nie wierze w te pomiary z usg
![]() ![]() bokeh nie łam się ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:19.