Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :) - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-08, 18:59   #1111
Kija80
Zadomowienie

Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
tez sie tego mega balam, troszke sie poruszylam, no ale... ;] postukaja ci plecy i nawet nie poczujesz wklucia
Tia, oni zaczną stukać a ja się wtedy ruszę bo w końcu do czego to podobne żeby mnie jakiś obcy facet stukał po plecach

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Masz rację, New baby, tylko spojrzałam, że zielone i tak mi się jakoś uznało, że to Active Baby No właśnie nie wiem jakim cudem za duże, ale Ewcia ma te nózie takie chudziutkie, może to też moje wrażenie przez ten pępuszek? Kurde, no nie wiem.

A za cc w poniedziałek trzymam kciuki

Gocha dzięki, to spróbuję jeszcze z Happy
To New Baby nie są żółte? Bo mi się wydawało że 1 i 2 są w takich żółtych paczkach a od 3 w górę w zielonych
A w ogóle to gdzie one są za duże? Za szerokie przy nóżkach (chyba mało prawdopodobne przy sporym dziecku)? Czy za wysoko przychodzą na brzuszku i Cię denerwuje że zakrywają pępek? Bo jak to drugie to rzecz normalna, trzeba podwijać górną krawędź albo wycinać dziurę na pępek. Albo kupić Bella Happy 1 z wycięciem ale one są niezbyt fajne
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 19:01   #1112
sylwietta1988
Zakorzenienie

czesc kobietki, przeleciałam was na bardzo szybko, wlasciwie to szukałam czerwonych niusów

pada, Bartulo mnie wykancza w ciagu ostatnich kilku dni, tylko cyc i rece, nie spi całymi dniami, bo dwie 5minujtowe dzremki to raczej nie spanie..... przy cycu sie wygina, beczy, jakby mleka nie bylo a jest... juz sama nie wiem co mam robic...
na rekach usnie, odkladam- bek po minucie, w lezaczku usnie, przekladam do łóżeczka- to samo../.
ledwo mam czas zeby zjesc i z toaltey skorzystc... teraz spi po kąpieli to zajrzała przy kolacji...
no nic, uciekam sie wykąpac bo w koncu brud bedzie sam ze mnei odpadał,,,,
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 19:05   #1113
Kija80
Zadomowienie

A w ogóle to co widzą moje oczęta, o 20:25 na jedynce leci "Kogel-mogel". I znowu będzie "Oj córciu córciu, już ty panienką długo nie będziesz, już ty w domu rodzinnym nie zostaniesz". Bo przecież "mus jest płakać nad panieństwem" I jeszcze "on ma i horyzont, i holswagen i motor emzetę" ale to chyba z drugiej części było

O, znalazłam spis najlepszych cytatów http://pl.wikiquote.org/wiki/Kogel-mogel_%28film%29
No chyba pójdę oglądać po raz tysięczny

Edytowane przez Kija80
Czas edycji: 2013-02-08 o 19:08
Stary 2013-02-08, 19:10   #1114
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
A w ogóle to co widzą moje oczęta, o 20:25 na jedynce leci "Kogel-mogel". I znowu będzie "Oj córciu córciu, już ty panienką długo nie będziesz, już ty w domu rodzinnym nie zostaniesz". Bo przecież "mus jest płakać nad panieństwem" I jeszcze "on ma i horyzont, i holswagen i motor emzetę" ale to chyba z drugiej części było

O, znalazłam spis najlepszych cytatów http://pl.wikiquote.org/wiki/Kogel-mogel_%28film%29
zaamierzam obejrzec nigdy nie ogladalam, wstyd mi ;p

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 19:12   #1115
Lenova
Wtajemniczenie

Dziewczyny ta rana ani nie jest czerwona ani nic , tzn w jednym miejscu jest lekko zaczerwnieniona ale od początku taka była. A piecze mnie tak jakby to było rana otwarta właśnie posmarowana spirytem.
Szwy miałam takie normalne i to właśnie po ich zdjęciu zaczęło mnie tak mocniej boleć.

Debrah paracetamol w takiej dawce dostawalam w szpitalu i nie pomagał , dlatego dawali mi ketonal w domu teraz tez go mam ale nie chce brać bo boje sie uzależnienia.

Mała mi wisi na cycu praktycznie od 16 spi po 20 min , teraz ją usypiam suszarką i powiem Wam , że chyba działa

Kija przeczytaj mój opis porodu to zobaczysz jak niektórzy reagują na znieczulenie do cc
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 19:15   #1116
Kija80
Zadomowienie

Cytat:
No nie żartuj Miałam zadać pytanie czy jest jakaś dziewczyna która tego nigdy nie widziała ale się powstrzymałam bo przecież to niemożliwe żeby tak było Jakby powiedział pan Solski, taka możliwość jest niemożliwa

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość

Kija przeczytaj mój opis porodu to zobaczysz jak niektórzy reagują na znieczulenie do cc
Czytałam i pamiętam, miałam się nawet w poście powołać na Twoje wspomnienia ale stwierdziłam że może nie wypada tak personalnie

Edytowane przez Kija80
Czas edycji: 2013-02-08 o 19:17
Stary 2013-02-08, 19:28   #1117
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
No nie żartuj Miałam zadać pytanie czy jest jakaś dziewczyna która tego nigdy nie widziała ale się powstrzymałam bo przecież to niemożliwe żeby tak było Jakby powiedział pan Solski, taka możliwość jest niemożliwa

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------
tv wlaczone zaraz bede kapac Amelcie i ogladac filmosa tralalal

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 19:32   #1118
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Mój maluch coś nerwowy jest. Niby chce spać a nie może,mnie już ręce od niego bolą i plecy- po prostu brakuje mi sił już. Teraz leży mi na kolanach bo jak odłoże do łóżeczka to krzyk.
Tracę cierpliwość i nerwy mi puszczają ale nie przez niego, przez siebie nie mam na tyle sił żeby non stop nosić go na rękach i dać na tyle poczucie bezpieczeństwa na ile potrzebuje.

EWULKA- Nie mów tak,tak jak dziewczyny piszą mm jest dla ludzi. Ja też daje mm i musze sie pogodzić z tym że kp nie było mi niestety pisane.
Chusta

Dziewczyny, bo widzę, że tu sporo was ma problem z noszeniem dziecka - naprawdę chusta może pomóc. ja nie jestem maniaczką chustowania, po prostu uważam, że jest to przydatna rzecz i tyle. Bez dorabiania filozofii ekożyciowej :d

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Mamy karmiące piersią czy Wy tez macie taaaaaaaaaaaki apetyt ????? ja bym mogła non stop coś jeść i co z tego że brzuch mi spadł po porodzie jak zaraz to nadrobię tym obżarstwem
Taaak

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
Ojjjj straszny! Jak tylko mam chwile to jem coś.

Ile razy werandowałyscie maluchy zanim 1raz na spacer? My dzisiaj 7 min na balkonie zaliczylismy, juz chciałabym na spacer ...
2 razy, potem się wkurzyłam i wyszłam

Cytat:

Szaja Ty przemywałaś pępek spirytusem? Rozcieńczałaś go?
A coś ty kilka kropli na patyczek do uszu i merdałam w pępku.

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
nafiyka oczywiście że nie jesteś sama... ja to dziś zdałam sobie sprawe że jakby co - to przed nami nasza ostatnia niedziela we dwójkę...i chyba coś zaplanujemy..mówię to TŻ.."pojedźmy do Ikei bo musze kupić ramki na zdj...a długo nie będę miała kiedy- a przy okazji zjemy tam obiad"- na co tż : "no a narzekasz że ja nie mam romantyzmu w sobie...ale nie pomyślałbym żeby w ostatnią 'naszą niedziele we dwoje'- udać się do IKEI" - chciałam połączyć przyjemne z pożytecznym....
Ale żarcie z ikei fajne jest

Cytat:

Szaja, jak rozpoznali skazę to Ci kazali odstawić dziecko od piersi czy sama chciałaś? Interesuje mnie temat bo mój też miał zdiagnozowaną skazę w bodajże 6 tygodniu, teraz przy młodej pewnie będzie powtórka z rozrywki (są potwornie obciążeni po mężu). Lekarka postawiła mi ultimatum, albo przechodzę na dietę eliminacyjną, albo przestawiamy dziecko na Nutramigen. Który smakuje i śmierdzi jak szmata do podłogi więc podziękowałam w imieniu młodego I tak się teraz zastanawiam, kiedy w takim razie się przechodzi przy skazie na mm? Jak dieta eliminacyjna nie daje rezultatów? Bo mnie wręcz namawiali wszyscy żebym próbowała karmić, twierdzili że nawet przy skazie tak będzie najlepiej

Nie kazali, jedna pani alergolog to niemalże się obraziła nawet na mnie ale Agatka była tak potornie wysypana w ciągu 3 dni, łącznie z wysiękami ropnymi, chlustaniem mlekiem, po 2h po jedzeniu płacz... Olałam, wybrałam bebilon pepti.

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość

I dalej nie wiem, do ktorego szpitala jechac jak bede rodzic zaczyna mnie to juz przerazac. Mam do wyboru szpital, w ktorym wiecznie brak miejsc, jest zakaz odwiedzin i porodow rodzinnych, ALE mam tam lekarza, chodzilam do SR i lezalam na patologii albo drugi szpital bez zadnych zakazow, ale nikogo tam nie znam... eeh

Tak jak czytam o tych dobrych radach mamus i tesciowych to sie ciesze, ze mieszkamy z dala od wszystkich. Bedziemy musieli dac sobie rade sami i tyle.
W takiej sytuacji kurde chyba bym znany szpital wybrała :/

Cytat:

Ja tak kocham teksty z Alternatywy 4, na pamięć znam :d
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 19:32   #1119
Wisienka_0809
Rozeznanie

Słuchajcie, czy któraś z Was wie, co się dzieje u Basi i Djerby?
Wisienka_0809 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 19:39   #1120
Konto usunięte

Djerba pisała na gg dzisiaj do mnie, ale mnie nie było przed kompem, spałam jak odpowiedziałam na jej "cześć" to jej nie było, tośmy się nie zgrały kompletnie.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 19:44   #1121
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Mamy karmiące piersią czy Wy tez macie taaaaaaaaaaaki apetyt ????? ja bym mogła non stop coś jeść i co z tego że brzuch mi spadł po porodzie jak zaraz to nadrobię tym obżarstwem
ja mam strasznyyyy az sie boje co bedzie z ta moja wage, choc staram sie jesc tak w normie nie opychac sie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
jezu czemu moje dziecko nie chce spac normalnie ryczec mi sie chce ciagle by chciala jesc mam czas doslownie 10 minut miedzy karmieniami ze by zjesc obiad albo isc sikac albo cos.... Jak odstawiam to placz nic ja nie boli ani nic.... I je tez bo jak daje butelke to nie chce no i ulewa jej sie normalnie karmie ja i placze bo nawet wziac prysznica nie mam kiedy od rana
minie jej, glodomorek maly

Cytat:

Szaja Ty przemywałaś pępek spirytusem? Rozcieńczałaś go?
pytanie nie do mnie ale ja rozcienczalam tak jak mi polozna mowila czyli 3 lyzeczki spirytusu i 1 lyzeczka wody, pod przykryciem moze lezec 3 dni

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Mi brakuje roznych slodkosci princessy mlecznej paczkow drozdzowek coca coli i neste i kanapek z czyms innym niz szynka

Ufff wykapalam sie wysmarowalam balsamem ale lekkiego make up juz nie zdarzylam... Mala pospala godzine

Ale maz kupil mi kwiaty
mi najbardziej wlasnie slodyczy, czegos z czekolada brakuje i wlasnie tez mam juz dosc kanapek z szynka
Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Jak odpadnie to się zrobi dużo łatwiej.
Wasze dzieci też tak wierzgają nogami przy przewijaniu? Moja mi się przesuwa i niemal doopkę całą podnosi aż nie wiem czy tak powinna (bioderka).
moj strasznie wierzga, kopie i w dodatku beczy ... Takze nawet przewijanie to sztuka

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Mitabe mnie położna powiedziała, że mamy sobie darować werandowanie i od razu iść na spacer, 15-20 minut i tak też zrobiliśmy. Także różne są opinie na ten temat.

Pozdrowienia dla wizażowych ciotek
i ja tak chyba zrobie wlasnie tzn raz przez 10 min ubralam go cieplej i otworzylam balkon i tak po pokoju chodzilismy, a jutro mam zamiar zrobic mu werandowanie typu:do auta i z auta do tesciow

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Black: Hej hej co tam nowego u Was? My jutro wychodzimy jesli beda takie ladne wyniki jak dzisiaj. Oliwka jest cudna. Moj maly ideal <3 ps. naciete krocze to masakra :/

Podobno miala ciekawy porod, takze czekamy na relacje
jednak ją nacieli, no nic najwazniesze ze Oliwke ma przy sobie... Wychodz jak najpredzej

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-08, 19:47   #1122
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
A w ogóle to chyba zaczynam mieć trochę stresiora przed poniedziałkowym cc?
Wszystko będzie dobrze. Poczujesz tylko szarpanie w brzuchu i za chwilę usłyszysz krzyk dzidziolka A potem to już wiesz co i jak, więc nie ma się co stresować

Moja malutka kończy dziś 3 tygodnie

Yellow dzidziak cudny

Kija też uwielbiam Kogel - mogel Film rewelacyjny i chyba nie do znudzenia.

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
mi najbardziej wlasnie slodyczy, czegos z czekolada brakuje i wlasnie tez mam juz dosc kanapek z szynka
Mój mąż otworzył dziś ptasie mleczko z milki, które ja miałam zjeść, ale już nie zdążyłam Dziewczyny mówie wam, jak poczułam ten zapach to mi ślina pociekła

Tiaaa kanapki z wędlinką Bez komentarza to zostawię

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 19:54   #1123
Konto usunięte

Co do kanapek,to ja jem:

- z szynką
-serem żółtym
-dżemem (akurat brzoskwiniowy, ale w zapasie czeka jeżyowy)
-jabłkami od teściowej
-bieluchem
-pasztetem
-samym masłem, bo tak lubię
-sałatą zwykłą
Stary 2013-02-08, 19:55   #1124
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie sie waga prawie sprawdzila bo na usg wyszlo 3800 a jak sie malutka urodzila to 3900

och na szczescie nie ciagnie mnie do fast foodow i slodyczy, jedynie cola bo jestem troszki uzalezniona;p

na pizze kebaba sobie pozwole jak osiagne moja wage z przed ciązy ->45kg czyli jeszcze daleko.

tez, ale na ogól jest spokojna, najbardziej lubi jak sie jej stópki caluje Boze wtedy jej oczka sa takie rozpromienione:love :

Kurde, kochana to w sumie juz dlugo Cie tak trzyma ten ból;/ mnie tez trzymalo, ale nie zebym brala ketonal. na apapach lecialam, spac nie moglam na prawym boku ok 2ch tygodni bo bolalo mega, a jest czerwona bardzo ta rana? moze zle sie goi;/ a mialam rozpuszczalne czy normalne szwy?

moja spi na brzuszku ale jestem kolo niej bo sie boje ze sie jej zatka nos ;p
Moja też raczej spokojna przy przewijaniu - sensie nie płacze - ale wierzga nogami i pupą strasznie. A stópki to ja jej kocham całować jak prostuje przy przebieraniu nóżki

Lenova: ja ten rodzaj bólu miałam też w jednym miejscu rany, wygoiła się i minął. Przypomnij ile dni minęło od cc?

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za słowa pocieszenia. Dzisiaj byliśmy na powtórnym badaniu no i czekamy na wyniki. Oby było jak mówicie i wszystko dobrze wyszło

Debrah Oliwier też tak wierzga nóżkami, aż ciężko mi go przebrać, "chodzi" mi po całym przewijaku i wyciąga spod siebie pieluszkę. A np. jak płacze, to wyciąga nóżki z pajacyka, krzyżuje je, wkłada dwie do jednej nogawki a jak ma półśpiochy to ściąga je z siebie całe, razem ze skarpetkami

Widzę że nie tylko mój mały się zbuntował :P już któryś dzień z rzędu nie chce mi spać, nawet za dnia mało śpi, a wcześniej w nocy spał po 6 godzin, teraz 3 to max. W ogóle coś mu się przestawiło i zaczął się budzić co równe 3 godziny na karmienie, a wypija mi 120, nie wiem czy to nie za dużo

Mitabe mnie położna powiedziała, że mamy sobie darować werandowanie i od razu iść na spacer, 15-20 minut i tak też zrobiliśmy. Także różne są opinie na ten temat.

Pozdrowienia dla wizażowych ciotek
no moj tak samo robi. I we śnie już umie zmienić położenie, nie leży tylko tak jak ją położyłam.

Jak nosicie dzieci to mówią wam, że się przyzwyczai, rozpieszczacie???

szaja: jakie wiązania chustowe są bezpieczne dla noworodka? nie trzymającego głowy itp??
kojarzysz może filmiki z yt???

co do cc - igła w kręgosłup nie boli - i mówię to ja - która miałam wtedy skurcze porodowe co minutę i anestezjolog musiał się wstrzelić w przerwę z ukłuciem
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 19:55   #1125
suzi31
Raczkowanie

Hej Mamusie
My nadal w szpitalu, siostra pożyczyła mi laptopa żeby czas szybciej upłynął mi przez weekend, bo w najlepszym przypadku będziemy tu do poniedziałku.
Mała ma się lepiej, bilirubina spadła do 9, ale nadal się wychładza i kiepsko przybiera na wadze. Już nie musi być naświetlana, ale wygrzewa się w inkubatorku. Serce mi pęka jak ją kłują
W posiewie moczu wyszły jej bakterie, dziś miała pobierany drugi raz. Jeśli wynik się powtórzy to czeka nas 7 dni brania antybiotyku przez Weroniczkę i tym samym jeszcze dłuższe leżenie w szpitalu. Wyniki będą jutro.
Nie jestem w stanie nadgonić Waszych wpisów, ale widzę że pojawiły się nowe maluszki - serdeczne gratulacje dla kolejnych dzielnych Mamuś
suzi31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 19:59   #1126
eff8
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39125631]Co do kanapek,to ja jem:

- z szynką
-serem żółtym
-jabłkami od teściowej
-bieluchem
-pasztetem
-sałatą zwykłą[/QUOTE]

ja z serem zoltym wlasnie nie jem bo polozna mowila ze nie bardzo mozna
natomiast z dzemem jem , z bieluchem tez, serek wiejski tez jem no i bialy ser, albo kanapka z serem bialym i dzemem
z samym maslem tez lubie
no wlasnie a co do pasztetu to taki wiejski robiony czy jaki jesz? i czy na pewno mozna ?

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

Cytat:
Napisane przez suzi31 Pokaż wiadomość
Hej Mamusie
My nadal w szpitalu, siostra pożyczyła mi laptopa żeby czas szybciej upłynął mi przez weekend, bo w najlepszym przypadku będziemy tu do poniedziałku.
Mała ma się lepiej, bilirubina spadła do 9, ale nadal się wychładza i kiepsko przybiera na wadze. Już nie musi być naświetlana, ale wygrzewa się w inkubatorku. Serce mi pęka jak ją kłują
W posiewie moczu wyszły jej bakterie, dziś miała pobierany drugi raz. Jeśli wynik się powtórzy to czeka nas 7 dni brania antybiotyku przez Weroniczkę i tym samym jeszcze dłuższe leżenie w szpitalu. Wyniki będą jutro.
Nie jestem w stanie nadgonić Waszych wpisów, ale widzę że pojawiły się nowe maluszki - serdeczne gratulacje dla kolejnych dzielnych Mamuś
mam nadzieje ze wynik sie jednak nie powtorzy i jak najszybciej wyjdziecie do domku

Stary 2013-02-08, 20:00   #1127
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Mamusie
Trzymamy kciuki za małą. Na pewno szybko wyzdrowieje

Cytat:
natomiast z dzemem jem , z bieluchem tez, serek wiejski tez jem no i bialy ser, albo kanapka z serem bialym i dzemem
z samym maslem tez lubie
no wlasnie a co do pasztetu to taki wiejski robiony czy jaki jesz? i czy na pewno mozna ?
A dżemy jakie można? Wszystkie smaki np. śliwkowy, wiśniowy? Czy tylko niektóre?

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 20:01   #1128
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39125631]Co do kanapek,to ja jem:

- z szynką
-serem żółtym

-jabłkami od teściowej
-bieluchem
-pasztetem
-sałatą zwykłą[/QUOTE]

To ja kanapki tylko z tym pogrubionym
Pasztetu całe wieki nie jadłam.
A dżemy to można wszystkie smaki

Dziewczyny po sn, jak to jest z tym seksem tzn. chodzi mi czy już mogę( 4 tyg po porodzie) czy dopiero po wizycie kontrolnej u gina mogę jak powie że wszystko ok ??

Edytowane przez Aga8484
Czas edycji: 2013-02-08 o 20:05
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 20:04   #1129
Debrah
Zakorzenienie

O, pasztet można?
A co do dżemu to z każdych owoców czy tylko ten brzoskwiniowy??

Ale to moje dziecię długo dzisiaj śpi, aż boję się nocki. Ale wczoraj też spała a noc była ładna...hm.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-08, 20:04   #1130
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:

Jak nosicie dzieci to mówią wam, że się przyzwyczai, rozpieszczacie???

haha to jak tak dziadkom mówię jak noszą , a ja sama dużo nie nosze, bardziej jak chcę ją poprzytulać to wtedy tak na ręce, albo ja odwracam na boczek na ręce..ale ciężka już jest, albo ja nie mam siły w rękach
Stary 2013-02-08, 20:06   #1131
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:

KOGEL-MOGEL bosze kocham ten film i na pamiec bez mala znam

a lament "oj córciu, córciu" to u nas w domu na etacie jest w róznych wariantach do wyboru

Cytat:
z samym maslem tez lubie
mnie mama piecze pasztet i miesko typu schab albo szynkowe- kocham
ja jeszcze kanapki z serkiem topinoym pożeram i jajko na miękko, ale niezbyt czesto
Stary 2013-02-08, 20:08   #1132
Konto usunięte

Cytat:

szaja: jakie wiązania chustowe są bezpieczne dla noworodka? nie trzymającego głowy itp??
kojarzysz może filmiki z yt???
http://www.natibaby.pl/webpage/instr...-przyklad.html
http://www.chustomania.pl/online/chu...nka_instrukcja

na pewno kieszonka

Podwójny X: http://www.chustomania.pl/online/chu...dwojny_x_koala

kangurek: http://www.chustomania.pl/online/chu...rek_instrukcja

kołyska: http://www.chustomania.pl/online/chu...a___jak_wiazac

Cytat:
Hej Mamusie
O kurczaki, zdrówka malutkiej życzę!

Cytat:
z samym maslem tez lubie

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

mam nadzieje ze wynik sie jednak nie powtorzy i jak najszybciej wyjdziecie do domku
Pasztet kupny jadłam, nie wiem czy można, spróbowałam, nic się nie działo. Pewnie jak ze wszystkim - jedno dziecko toleruje, inne nie.
Stary 2013-02-08, 20:13   #1133
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Trzymamy kciuki za małą. Na pewno szybko wyzdrowieje

A dżemy jakie można? Wszystkie smaki np. śliwkowy, wiśniowy? Czy tylko niektóre?
ja jem truskawkowy bo taki dostalam w szpitalu na sniadanie wiec zgapilam

Cytat:
To ja kanapki tylko z tym pogrubionym
Pasztetu całe wieki nie jadłam.
A dżemy to można wszystkie smaki

Dziewczyny po sn, jak to jest z tym seksem tzn. chodzi mi czy już mogę( 4 tyg po porodzie) czy dopiero po wizycie kontrolnej u gina mogę jak powie że wszystko ok ??
ja po pierwszej ciazy nie czekalam na wizyte i wlasnie 4 tyg wytrzymalismy ale troche mnie bolalo podczas
teraz mam w planach dotrzymac do wizyty u ginekologa ale kto wie co to bedzie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-08, 20:13   #1134
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam strasznyyyy az sie boje co bedzie z ta moja wage, choc staram sie jesc tak w normie nie opychac sie
ja pozeram wszystko co moge ciągle jestem głódna,a wode pije szklankami, mały ssak wysysa wszystko- do przeciązowych spodni wkladam pasek bo by mi z tyłka zleciały....
Cytat:
Napisane przez Wisienka_0809 Pokaż wiadomość
Słuchajcie, czy któraś z Was wie, co się dzieje u Basi i Djerby?
wlasnie tez myslalam o Basi dzisiaj moze by ją esemesem potraktowac?

Cytat:
gdzies ty sie kobieto uchowała???? ten film cwiercwiecze bedzie miał chyba
Stary 2013-02-08, 20:14   #1135
Debrah
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39125945]http://www.natibaby.pl/webpage/instr...-przyklad.html
http://www.chustomania.pl/online/chu...nka_instrukcja

na pewno kieszonka

Podwójny X: http://www.chustomania.pl/online/chu...dwojny_x_koala

kangurek: http://www.chustomania.pl/online/chu...rek_instrukcja

kołyska: http://www.chustomania.pl/online/chu...a___jak_wiazac

O kurczaki, zdrówka malutkiej życzę!

Pasztet kupny jadłam, nie wiem czy można, spróbowałam, nic się nie działo. Pewnie jak ze wszystkim - jedno dziecko toleruje, inne nie.[/QUOTE]

Dziękuje, zaraz oblookam. Ale boję się tego bo ta chusta ma tyle materiału, że się zaplątam i już nie wylezę

Szaja : z ciekaości : ty jesteś pedagogiem tak? jaki masz pogląd na te wszystkie "rozpieścisz, przyzwyczaisz" w kontekście niemowlaka??

Suzi: trzymam kciuki za jak najszybszy powrót do domu!
Stary 2013-02-08, 20:20   #1136
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
ja jem truskawkowy bo taki dostalam w szpitalu na sniadanie wiec zgapilam

ja po pierwszej ciazy nie czekalam na wizyte i wlasnie 4 tyg wytrzymalismy ale troche mnie bolalo podczas
teraz mam w planach dotrzymac do wizyty u ginekologa ale kto wie co to bedzie
Ja na wypisie mam napisane że kontrola 4 tygodnie po, ale moja gin pisałam do niej mówi, że wystarczy jak przyjdę po 6 tygodniach.
No i nie wiem, bo już bym chciała ale nie wiem czy tam na dole już wszystko ok i się boję ......
Stary 2013-02-08, 20:22   #1137
Konto usunięte

Debra... rozpieścisz - w ogóle nie uznaję tego słowa w kontekście malucha przyzwyczaisz - tak, ale niekoniecznie w negatywnym kontekście. No zwyczajnie - jak śpi ciągle z rodzicami, to jest to dla niego norma, pewne przyzwyczajenie właśnie, prawda? Jak codziennie po kąpieli dostaje jedzenie - to też jest do tego przyzwyczajony. Jeśli rodzic nosi duuuużo, to logiczne, że do tego dziecko jest przyzwyczajone. Ale to słowo tylko, jak piszę - nie ma dla mnie negatywnego wydźwięku. Nie na zasadzie: ale ty głupia jestes, nosiłaś, przyzwyczaiłaś to teraz masz i się męcz

Natomiast jestem przeciwna noszeniu niejako wbrew temu, czego dziecko się domaga. Czyli - inna sytuacja, gdy dziecko CHCE ciągle mamę czy tatę czuć, to jest mu potrzebne, a inna - gdy spokojnie sobie leży, obserwuje, a rodzic i tak nosi. Znam taką sytuację, dziecko poznawało świat tylko będąc w łóżeczku albo na rękach, w efekcie... to hamowało jego rozwój, bo dziecko mając 9mcy nie siadało samo, nie raczkowało - bo kiedy i jak miało się nauczyć? No, ale to inna sytuacja.
Stary 2013-02-08, 20:23   #1138
sylwietta1988
Zakorzenienie

propo seksu, to chyba wiekszy mam stresior niz przed pierwszym razem i troche obawiam sie , ze zwyczajnie bede padnieta po całym dniu opieki nad Bartulem
Stary 2013-02-08, 20:25   #1139
bijkora
Rozeznanie

Cytat:
Jak odpadnie to się zrobi dużo łatwiej.
Wasze dzieci też tak wierzgają nogami przy przewijaniu? Moja mi się przesuwa i niemal doopkę całą podnosi aż nie wiem czy tak powinna (bioderka).
Nadia też tak ma ale nie placze przy tym ani nic z tych rzeczy
Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
moja tez tak ma, ogólnie cała wierzga, i spazmuje przewijanie to masakra.

Dziewczyny ja zaraz zwariuje z bólu juz mi łzy leca samoistnie tak bardzo boli mnie rana, szczegolnie po lewej stronie tak mocno piecze az mi słabo , przeciez nie moge ciagle na ketonalu byc heeeeelp
Ja bym zadzwonila do lekarza. Warto to sprawdzić i nie ignorowac tego bolu. Mi jakos po tygodniu juz wszystko przeszlo, teraz niecale 3 tygodnie po cesarce wcale nie odczuwam dolegliwosci.
Cytat:
no co Ty nie ma czego ja jakbym miala miec cc znowu, to bym sie zaopatrzyla w swoj apap;p za malo mi daawaly prochów ;p
Cytat:

Oglądam juz ktorys raz, a nadal mi sie nie znudzilo
Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
ja pozeram wszystko co moge ciągle jestem głódna,a wode pije szklankami, mały ssak wysysa wszystko- do przeciązowych spodni wkladam pasek bo by mi z tyłka zleciały....

wlasnie tez myslalam o Basi dzisiaj moze by ją esemesem potraktowac?

gdzies ty sie kobieto uchowała???? ten film cwiercwiecze bedzie miał chyba
oo zazdroszczę Ci tego paska w spodniach mi waga stanęła a nawet 1kg do przodu, ale to przez to ze nie karmię cycusiem

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

Cytat:
propo seksu, to chyba wiekszy mam stresior niz przed pierwszym razem i troche obawiam sie , ze zwyczajnie bede padnieta po całym dniu opieki nad Bartulem
Wiecie..pochwale się , ja juz mam to za sobą

Włosomaniaczka

Stary 2013-02-08, 20:28   #1140
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Wyjątkowo nie chce mi się spać a od 3 tygodni zasypiam ok. 20

ale zmykam już, bo nocka pewnie budzenie co 3 godziny

Dobranoc Mamuśki

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Cytat:

ja też
a dziś troszkę się przytulaliśmy , maż skorzystał najbardziej, ale tak dziwnie, Mała w łóżeczku spała i co tam stękała to mi się śmiać chciało.....

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość

Wiecie..pochwale się , ja juz mam to za sobą
hehe to szybka jesteś
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości