|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1111 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Cytat:
![]() ![]() A w ogóle to gdzie one są za duże? Za szerokie przy nóżkach (chyba mało prawdopodobne przy sporym dziecku)? Czy za wysoko przychodzą na brzuszku i Cię denerwuje że zakrywają pępek? Bo jak to drugie to rzecz normalna, trzeba podwijać górną krawędź albo wycinać dziurę na pępek. Albo kupić Bella Happy 1 z wycięciem ale one są niezbyt fajne |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1112 |
Zakorzenienie
|
czesc kobietki, przeleciałam was na bardzo szybko, wlasciwie to szukałam czerwonych niusów
![]() pada, Bartulo mnie wykancza w ciagu ostatnich kilku dni, tylko cyc i rece, nie spi całymi dniami, bo dwie 5minujtowe dzremki to raczej nie spanie..... przy cycu sie wygina, beczy, jakby mleka nie bylo a jest... juz sama nie wiem co mam robic... na rekach usnie, odkladam- bek po minucie, w lezaczku usnie, przekladam do łóżeczka- to samo../. ledwo mam czas zeby zjesc i z toaltey skorzystc... teraz spi po kąpieli to zajrzała przy kolacji... no nic, uciekam sie wykąpac bo w koncu brud bedzie sam ze mnei odpadał,,,, |
![]() ![]() |
![]() |
#1113 |
Zadomowienie
|
A w ogóle to co widzą moje oczęta, o 20:25 na jedynce leci "Kogel-mogel". I znowu będzie "Oj córciu córciu, już ty panienką długo nie będziesz, już ty w domu rodzinnym nie zostaniesz". Bo przecież "mus jest płakać nad panieństwem"
![]() ![]() O, znalazłam spis najlepszych cytatów http://pl.wikiquote.org/wiki/Kogel-mogel_%28film%29 No chyba pójdę oglądać po raz tysięczny ![]() Edytowane przez Kija80 Czas edycji: 2013-02-08 o 19:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#1114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1115 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny ta rana ani nie jest czerwona ani nic , tzn w jednym miejscu jest lekko zaczerwnieniona ale od początku taka była. A piecze mnie tak jakby to było rana otwarta właśnie posmarowana spirytem.
Szwy miałam takie normalne i to właśnie po ich zdjęciu zaczęło mnie tak mocniej boleć. Debrah paracetamol w takiej dawce dostawalam w szpitalu i nie pomagał , dlatego dawali mi ketonal w domu teraz tez go mam ale nie chce brać bo boje sie uzależnienia. Mała mi wisi na cycu praktycznie od 16 spi po 20 min , teraz ją usypiam suszarką i powiem Wam , że chyba działa ![]() Kija przeczytaj mój opis porodu to zobaczysz jak niektórzy reagują na znieczulenie do cc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1116 | |
Zadomowienie
|
No nie żartuj
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez Kija80 Czas edycji: 2013-02-08 o 19:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1118 | |||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, bo widzę, że tu sporo was ma problem z noszeniem dziecka - naprawdę chusta może pomóc. ja nie jestem maniaczką chustowania, po prostu uważam, że jest to przydatna rzecz i tyle. Bez dorabiania filozofii ekożyciowej :d Cytat:
![]() Cytat:
![]() A coś ty ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1119 |
Rozeznanie
|
Słuchajcie, czy któraś z Was wie, co się dzieje u Basi i Djerby?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1120 |
Konto usunięte
|
Djerba pisała na gg dzisiaj do mnie, ale mnie nie było przed kompem, spałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1121 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() pytanie nie do mnie ale ja rozcienczalam tak jak mi polozna mowila czyli 3 lyzeczki spirytusu i 1 lyzeczka wody, pod przykryciem moze lezec 3 dni Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1122 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Moja malutka kończy dziś 3 tygodnie ![]() Yellow dzidziak cudny ![]() Kija też uwielbiam Kogel - mogel ![]() ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Cytat:
![]() ![]() Tiaaa kanapki z wędlinką ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1123 |
Konto usunięte
|
Co do kanapek,to ja jem:
- z szynką -serem żółtym -dżemem (akurat brzoskwiniowy, ale w zapasie czeka jeżyowy) -jabłkami od teściowej -bieluchem -pasztetem -samym masłem, bo tak lubię ![]() -sałatą zwykłą |
![]() ![]() |
![]() |
#1124 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Lenova: ja ten rodzaj bólu miałam też w jednym miejscu rany, wygoiła się i minął. Przypomnij ile dni minęło od cc? Cytat:
Jak nosicie dzieci to mówią wam, że się przyzwyczai, rozpieszczacie??? szaja: jakie wiązania chustowe są bezpieczne dla noworodka? nie trzymającego głowy itp?? kojarzysz może filmiki z yt??? co do cc - igła w kręgosłup nie boli - i mówię to ja - która miałam wtedy skurcze porodowe co minutę i anestezjolog musiał się wstrzelić w przerwę z ukłuciem ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1125 |
Raczkowanie
|
Hej Mamusie
![]() My nadal w szpitalu, siostra pożyczyła mi laptopa żeby czas szybciej upłynął mi przez weekend, bo w najlepszym przypadku będziemy tu do poniedziałku. Mała ma się lepiej, bilirubina spadła do 9, ale nadal się wychładza i kiepsko przybiera na wadze. Już nie musi być naświetlana, ale wygrzewa się w inkubatorku. Serce mi pęka jak ją kłują ![]() W posiewie moczu wyszły jej bakterie, dziś miała pobierany drugi raz. Jeśli wynik się powtórzy to czeka nas 7 dni brania antybiotyku przez Weroniczkę i tym samym jeszcze dłuższe leżenie w szpitalu. Wyniki będą jutro. Nie jestem w stanie nadgonić Waszych wpisów, ale widzę że pojawiły się nowe maluszki - serdeczne gratulacje dla kolejnych dzielnych Mamuś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1126 | |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39125631]Co do kanapek,to ja jem:
- z szynką -serem żółtym -dżemem (akurat brzoskwiniowy, ale w zapasie czeka jeżyowy) -jabłkami od teściowej -bieluchem -pasztetem -samym masłem, bo tak lubię ![]() -sałatą zwykłą[/QUOTE] ja z serem zoltym wlasnie nie jem bo polozna mowila ze nie bardzo mozna natomiast z dzemem jem , z bieluchem tez, serek wiejski tez jem no i bialy ser, albo kanapka z serem bialym i dzemem ![]() z samym maslem tez lubie no wlasnie a co do pasztetu to taki wiejski robiony czy jaki jesz? i czy na pewno mozna ? ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1127 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1128 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39125631]Co do kanapek,to ja jem:
- z szynką -serem żółtym -dżemem (akurat brzoskwiniowy, ale w zapasie czeka jeżyowy) -jabłkami od teściowej -bieluchem -pasztetem -samym masłem, bo tak lubię ![]() -sałatą zwykłą[/QUOTE] To ja kanapki tylko z tym pogrubionym ![]() Pasztetu całe wieki nie jadłam. A dżemy to można wszystkie smaki ![]() Dziewczyny po sn, jak to jest z tym seksem ![]() Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2013-02-08 o 20:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#1129 |
Zakorzenienie
|
O, pasztet można?
A co do dżemu to z każdych owoców czy tylko ten brzoskwiniowy?? Ale to moje dziecię długo dzisiaj śpi, aż boję się nocki. Ale wczoraj też spała a noc była ładna...hm. |
![]() ![]() |
![]() |
#1130 |
Zakorzenienie
|
haha to jak tak dziadkom mówię jak noszą , a ja sama dużo nie nosze, bardziej jak chcę ją poprzytulać to wtedy tak na ręce, albo ja odwracam na boczek na ręce..ale ciężka już jest, albo ja nie mam siły w rękach
|
![]() ![]() |
![]() |
#1131 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a lament "oj córciu, córciu" to u nas w domu na etacie jest ![]() ![]() Cytat:
![]() ja jeszcze kanapki z serkiem topinoym pożeram ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1132 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
http://www.chustomania.pl/online/chu...nka_instrukcja na pewno kieszonka ![]() Podwójny X: http://www.chustomania.pl/online/chu...dwojny_x_koala kangurek: http://www.chustomania.pl/online/chu...rek_instrukcja kołyska: http://www.chustomania.pl/online/chu...a___jak_wiazac Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1133 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() teraz mam w planach dotrzymac do wizyty u ginekologa ale kto wie co to bedzie ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1134 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() gdzies ty sie kobieto uchowała???? ten film cwiercwiecze bedzie miał chyba ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1135 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39125945]http://www.natibaby.pl/webpage/instr...-przyklad.html
http://www.chustomania.pl/online/chu...nka_instrukcja na pewno kieszonka ![]() Podwójny X: http://www.chustomania.pl/online/chu...dwojny_x_koala kangurek: http://www.chustomania.pl/online/chu...rek_instrukcja kołyska: http://www.chustomania.pl/online/chu...a___jak_wiazac O kurczaki, zdrówka malutkiej życzę! ![]() Pasztet kupny jadłam, nie wiem czy można, spróbowałam, nic się nie działo. Pewnie jak ze wszystkim - jedno dziecko toleruje, inne nie.[/QUOTE] Dziękuje, zaraz oblookam. Ale boję się tego bo ta chusta ma tyle materiału, że się zaplątam i już nie wylezę ![]() Szaja : z ciekaości : ty jesteś pedagogiem tak? jaki masz pogląd na te wszystkie "rozpieścisz, przyzwyczaisz" w kontekście niemowlaka?? Suzi: trzymam kciuki za jak najszybszy powrót do domu! |
![]() ![]() |
![]() |
#1136 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i nie wiem, bo już bym chciała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1137 |
Konto usunięte
|
Debra... rozpieścisz - w ogóle nie uznaję tego słowa w kontekście malucha
![]() ![]() Natomiast jestem przeciwna noszeniu niejako wbrew temu, czego dziecko się domaga. Czyli - inna sytuacja, gdy dziecko CHCE ciągle mamę czy tatę czuć, to jest mu potrzebne, a inna - gdy spokojnie sobie leży, obserwuje, a rodzic i tak nosi. Znam taką sytuację, dziecko poznawało świat tylko będąc w łóżeczku albo na rękach, w efekcie... to hamowało jego rozwój, bo dziecko mając 9mcy nie siadało samo, nie raczkowało - bo kiedy i jak miało się nauczyć? No, ale to inna sytuacja. |
![]() ![]() |
![]() |
#1138 |
Zakorzenienie
|
propo seksu, to chyba wiekszy mam stresior niz przed pierwszym razem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1139 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1140 | |
Zakorzenienie
|
Wyjątkowo nie chce mi się spać
![]() ![]() ale zmykam już, bo nocka pewnie budzenie co 3 godziny Dobranoc Mamuśki ![]() ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Cytat:
ja też ![]() a dziś troszkę się przytulaliśmy , maż skorzystał najbardziej, ale tak dziwnie, Mała w łóżeczku spała i co tam stękała to mi się śmiać chciało..... ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- hehe to szybka jesteś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:39.