|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 7
A ja jem mięso w piątki
.
|
|
|
|
#3812 | |
|
Ha ha ha ha ha
|
Cytat:
|
|
|
#3813 |
|
and cigarettes
|
Właśnie mi coś przypomniałaś.
Mieliśmy studniówkę w piątek, parę dni przed nią dyrektor przez głośniki w szkole ogłaszał, że dostał informację od księdza, że proboszcz pobliskiej parafii udzielił szkole dyspenzy (tak to się nazywa, takie zwolnienie od postu?) i spokojnie możemy się bawić. Większość mojej klasy po tym ogłoszeniu wybuchnęła śmiechem, nawet dziś - parę lat później - mnie to rozbawiło. ![]() Na pewno, gdyby proboszcz nie pozwolił nikt by nie tańczył, uff, dobrze, że się udało! |
|
|
|
#3814 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3815 |
|
Zakorzenienie
|
Ej nie, właśnie też te wszystkie masy z kupnych tortów budzą u mnie odruch wymiotny, a znów te domowe co babcia robi mogę jeść zamiast nutelli na chlebie
* A co do jedzenia w piątek mięsa. Katoliczką nie jestem, więc mięsa mogę jeść ile mi się podoba. Chodziłam do szkoły, gdzie zaraz na przeciwko był kościół. Przyszedł pewnego dnia ksiądz do szkoły i zrobił raban pt.: jak to tak można w piątek mięso podawać?! Szkoła nie była wyznaniowa i rozumiem jakby 'innowierców' było dwóch, ale nie jak nas było 40 czy 50 Edytowane przez anlejka Czas edycji: 2013-02-08 o 19:05 |
|
|
|
#3816 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Nie pomagają rozmowy i tłumaczenia, że Ty nie masz ochoty jeść codziennie tego samego?
|
|
#3817 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Raz na grillu to zjadłam więcej niż moi dwaj starsi bracia i ojciec razem wzięci. A tak normalnie to potrafię się najeść jedną kromką chleba.
|
|
|
|
|
#3818 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Dziś zrobiłam zupę z serków topionych. Główne składniki: serki, śmietana, marchew, cebula. Dwóch ostatnich ona nie zje, ale mogłam jej nałożyć bez tego. Jej odpowiedź: "nie, bo śmierdzi serem[ser to jej główny pokarm ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- Jak mi kanapki podpasują to i z 5 mogę zjeść
|
|
#3819 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem niejadkiem, nie lubię bardzo wielu rzeczy i czasem mogłabym jeść na okrągło to samo. Nie rozumiem i wkurza mnie ciągłe namawianie na spróbowanie nowości - spróbuję, gdy sama do tego "dojrzeję" i sama będę chciała. Sera żółtego i białego spróbowałam kilka lat temu. Wcześniej mówiłam, że nie lubię, mimo że nigdy nie jadłam - tak, to jest logiczne; po prostu nie ufa się jakiemuś podejrzanemu składnikowi. Okazało się, że miałam rację, sery są ohydne.
Z kolei podobna historia była z brokułami, które jednak posmakowały mi bardzo. Tylko ja, gdy czegoś nie lubię, co zostało przyrządzone np. w domu jako posiłek ogólnorodzinny, nie jem i robię sobie własną potrawę. Dlatego nie cierpię namawiania i czepiania się o to, że czegoś nie jem. Całe życie toczę o to batalie, dlatego nie rozumiem osób, które nie potrafią zrozumieć, że nawyki żywieniowe to nie jest ogólnie przyjęta zasada, lecz zależy od jednostkowych upodobań. |
|
|
|
#3820 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
ville a jak coś jest zrobione z rzeczy, które jesz to zjesz to czy nie?
|
#3821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3822 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Więc to mnie dziwi i nie rozumiem tłumaczenia.
|
#3823 |
|
Konto usunięte
|
Ja w ogóle nie jem mięsa i w piątki zawsze czuję się jakbym była katoliczką
W temacie jedzenia, to dziwi mnie namawianie wegetariana/wegana na jedzenie mięsa. Najlepiej jak dodadzą do tego głupi argument - hitem jest "jedz, nikomu nie powiem!" Przyjaciel mnie dręczył do czasu aż zagroziłam mu, że ja zacznę go nawracać na sypianie z kobietami |
|
|
|
#3824 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3825 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3826 | |||
|
Copyraptor
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mnie wkurza głównie to, że on chce na to "nawrócić" mnie, a ja kocham jedzenie i eksperymentowanie z nim. Cytat:
No, ale wiesz, to jak z krzyczeniem o tolerancji. Nas mają tolerować, a my już niekoniecznie - tak to wygląda u mnie. Bo ja jestem egoistką, jak chcę sobie zrobić makaron ze szpinakiem (bo przecież mogłabym spaghetti po raz 29658546), ale on nie jest egoistą wymagając ode mnie jedzenia wciąż tego samego Przez pierwsze pół roku związku wiadomo, chciałam mu dogadzać i w ogóle, więc wciąż gotowałam jego ulubione dania. Ale on nigdy nie chciał mi zrobić przyjemności i spróbować czegoś nowego. I zaczął stroić fochy, jak czasem gotowałam coś tylko dla siebie (bo nie będę gotować dwóch obiadów, dla mnie i dla niego, bo on rączki ma). I teraz jest pół na pół - czasem zrobię coś, co smakuje nam obojgu, jak nie mam weny, ale jak mam ochotę sobie pogotować, to już się nim nie przejmuję. Jak będzie chciał zjeść, to zje, jak nie, to kanapki albo chińska, jego problem. Ale wkurza mnie, że jak ma gorszy dzień, to mnie wpędza w poczucie winy, że ja taka zła, bo mogłabym przecież spaghetti a nie wymyślać jakieś warzywa i inne cuda wianki, kto to widział w ogóle.
|
|||
|
|
|
#3827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do całości. Dlatego też nie rozumiem jego. Jeżeli chce jeść w kółko frytki i kurczaka, to jego sprawa, ale przymuszanie Ciebie, żebyś robiła ten zestaw, jadła z nim i zrezygnowała z własnych upodobań - pfff. Edytowane przez ville Czas edycji: 2013-02-08 o 20:47 |
|
|
|
|
#3828 |
|
Konto usunięte
|
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;39125134]Nie jestem wegetarianką ale to też mnie wkurza, nie jesz mięsa to nie, twoja sprawa. Chocią u mnie była sytuacja odwrotna, koleżanka mojej mamy zmieniła się w fanatyczną wegetariankę, jej życzenia świąteczne stały się hitem tygodnia. Było tam coś o padlinie na stole świątecznym, milusio
Oo, takich też znam. W dodatku nie jem mięsa od dzieciństwa, więc uważają mnie za "swoją" i chcą żebym z nimi psioczyła -.- |
|
|
|
#3829 |
|
Zadomowienie
|
Moja siostra marudziła, że nie lubi połączenia brokułów z papryką i marchewką (robiłam mieszankę warzyw duszonych, dodałam też pora). Podałam z ziemniakami. Nie zjadła oczywiście. Ale to dobrze bo miałam więcej pyszności dla siebie
Kilka dni później zrobiłam to samo tylko bez pora i z makaronem. Smakowało siostrze i już połączenie brokułów z papryką nie przeszkadzało. Stwierdziła, że tamto wyglądało nieapetyczne i były jakieś "śmieci" (małe kawałki pora) Tego dnia się nie najadłam
|
#3830 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
) tym normalnym. Ja kieruję się zasadą "ja ci się na talerz nie gapię więc i ty nie gap się na mój".
|
|
|
|
|
#3831 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3832 |
|
Konto usunięte
|
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;39125771]Fanatycy z każdej opcji są najgorsi
) tym normalnym. Ja kieruję się zasadą "ja ci się na talerz nie gapię więc i ty nie gap się na mój".[/QUOTE]Też wyznaję taką zasadę |
|
|
|
#3833 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znaczy ja też wymyślam i ciężko cokolwiek dla mnie zrobić, ale jak wymyślę to zjem. Sama sobie zrobię i nikt nie musi się za mnie w garach babrać. Za to ciągle słyszę, że nic nie jem, że ciągle to samo, bo jak można nie lubić wieprzowiny czy czegoś innego i z mięsa jeść tylko piersi z kurczaka. A i nie mam parcia na gotowanie, bo co zaczynam cokolwiek działać to ciągle słyszę: 'a zrób to tak, a to nie tak tylko inaczej, a to masz niedoprawione, a to masz złe, a to inaczej się robi'. No żesz kurczę, przecież sama do tego dojdę jak mi pozwolą a nie będą poprawiać na każdym kroku i komentować to co robię źle. I to jest też zachowanie, które mnie dziwi, bo krytykują i komentują, a potem jęczą, że nic w kuchni nie robię
Edytowane przez anlejka Czas edycji: 2013-02-08 o 22:10 |
|
|
|
|
#3835 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
deskę i nóż też muszę umyć, gdy ktoś przede mną kroił pomidora. Powoli zaczynam się oduczać tych swoich odchyłów i zaczynam jeść pizzę z pomidorem, albo hamburgera, w którym są małe resztki pomidora, ale nigdy nie zjem całego |
|
|
|
|
#3836 |
|
beach please
|
Sytuacja z przed chwili
Znajoma dodała post na fb o następującej treści: Kocham cie ty moje sloneczko mamusia teskni... Po czym okazało się, że post adresowany jest do jej kilkumiesięcznego dziecka, które trafiło do szpitala. Rozumiem, że to smutna i ciężka sytuacja itd, ale dziwi mnie pisanie takich postów. Tak jakby dziecko miało jej odpisać, a może i jeszcze lajka dać
|
|
|
|
#3837 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja nie cierpię, gdy robię sobie kanapkę z czymś słodkim, a każdy nóż, blat i deska do krojenia są uwalone resztkami warzyw, pestkami od pomidorów, majonezem albo (o zgrozo) musztardą. I jedz tu kanapkę z nutellą wilgotną od soku z pomidora.
|
|
#3838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaaa do szału mnie to doprowadza
|
|
|
#3839 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
.
|
|
#3840 |
|
Zakorzenienie
|
Zgadzam się.
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:31.

.

. Spytali się, czy wolimy wesele, czy kolejny niepotrzebny czajnik.
spaghetti - super, ale on dopuszcza tylko opcje sos pomidorowy + mieso + czosnek - zadnych innych warzyw, grzybow, boczku, cebuli, nic, zawsze musi byc tak samo, a wszystko inne to na pewno robienie mu na zlosc. On moglby jesc trzy-cztery potrawy NON STOP. Na przyklad je kanapki tylko z szynka i z serem - jednoczesnie. Ostatecznie z sama szynka albo samym serem. Nigdy, a mieszkam z nim juz rok, nie zjadl kanapek z czyms innym. I wszystko spoko, ale gdy to ja jestem osoba gotujaca w domu (co lubie, i wcale by mi to nie przeszkadzalo), to szlag mnie trafia, jak musze toczyc wojne zeby wprowadzic jakiekolwiek nowe danie i wysluchiwac jekow "ale czeeemu nie moze byc kurczak z frytkami". A jak chce gotowac tylko dla siebie, to z wielkim fochem robi sobie kanapki albo zalewa zupke chinska. Bo ja taka zla kobieta.
Nie pomagają rozmowy i tłumaczenia, że Ty nie masz ochoty jeść codziennie tego samego?