Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 7 - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-08, 18:30   #3811
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 7

A ja jem mięso w piątki .
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 18:32   #3812
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Nam rodzice i teście sprezentowali wesele, bo nie mieli pomysłu na prezent ślubny a mogli sobie na to pozwolić . Spytali się, czy wolimy wesele, czy kolejny niepotrzebny czajnik.
No fakt, prawie w tej samej cenie

magyarparaszt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 18:43   #3813
coffee
and cigarettes

Cytat:
Właśnie mi coś przypomniałaś.
Mieliśmy studniówkę w piątek, parę dni przed nią dyrektor przez głośniki w szkole ogłaszał, że dostał informację od księdza, że proboszcz pobliskiej parafii udzielił szkole dyspenzy (tak to się nazywa, takie zwolnienie od postu?) i spokojnie możemy się bawić.
Większość mojej klasy po tym ogłoszeniu wybuchnęła śmiechem, nawet dziś - parę lat później - mnie to rozbawiło.
Na pewno, gdyby proboszcz nie pozwolił nikt by nie tańczył, uff, dobrze, że się udało!
coffee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 18:48   #3814
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 19:00   #3815
anlejka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie znoszę takich tortów. Na samą myśl o tej masie .
Ej nie, właśnie też te wszystkie masy z kupnych tortów budzą u mnie odruch wymiotny, a znów te domowe co babcia robi mogę jeść zamiast nutelli na chlebie To jest kwestia tego czego się da do tej masy. Jak się da barwnik to też to tak smakuje, a jak się wleje soku, sypnie kakao porządnie to też co innego.
*
A co do jedzenia w piątek mięsa. Katoliczką nie jestem, więc mięsa mogę jeść ile mi się podoba. Chodziłam do szkoły, gdzie zaraz na przeciwko był kościół. Przyszedł pewnego dnia ksiądz do szkoły i zrobił raban pt.: jak to tak można w piątek mięso podawać?! Szkoła nie była wyznaniowa i rozumiem jakby 'innowierców' było dwóch, ale nie jak nas było 40 czy 50

Edytowane przez anlejka
Czas edycji: 2013-02-08 o 19:05
anlejka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 19:03   #3816
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
No to sie tlumacze. Ja do niczego Tz nie zmuszam, ale sama uwielbiam roznorodna kuchnie, i taka chce sobie (sic!) gotowac. Natomiast on by chcial, zebym gotowala dla nas jak juz gotuje, i nie rozumie, czemu robie "jemu na zlosc" tarte ze szpinakiem - bo on tego nie tknie. I niewazne, ze ja mam na nia ochote, wiec sobie robie - to jest wedlug niego na pewno mnie na zlosc, bo przeciez frytki ze smazonym kurczakiem tez lubie. No lubie, ale nie chce ich jesc przez trzy miesiace dwa razy w tygodniu, bo tym juz rzygam spaghetti - super, ale on dopuszcza tylko opcje sos pomidorowy + mieso + czosnek - zadnych innych warzyw, grzybow, boczku, cebuli, nic, zawsze musi byc tak samo, a wszystko inne to na pewno robienie mu na zlosc. On moglby jesc trzy-cztery potrawy NON STOP. Na przyklad je kanapki tylko z szynka i z serem - jednoczesnie. Ostatecznie z sama szynka albo samym serem. Nigdy, a mieszkam z nim juz rok, nie zjadl kanapek z czyms innym. I wszystko spoko, ale gdy to ja jestem osoba gotujaca w domu (co lubie, i wcale by mi to nie przeszkadzalo), to szlag mnie trafia, jak musze toczyc wojne zeby wprowadzic jakiekolwiek nowe danie i wysluchiwac jekow "ale czeeemu nie moze byc kurczak z frytkami". A jak chce gotowac tylko dla siebie, to z wielkim fochem robi sobie kanapki albo zalewa zupke chinska. Bo ja taka zla kobieta.
Dziwne Nie pomagają rozmowy i tłumaczenia, że Ty nie masz ochoty jeść codziennie tego samego?
Stary 2013-02-08, 19:05   #3817
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez anlejka Pokaż wiadomość
Ja czasami potrafię wciągnąć pół chleba, jak przyniosę świeży. Oczywiście najlepsza kanapka pod słońcem: świeży chleb (najlepiej domowy ) posmarowany masłem. Wtedy jestem w niebie
Ja w czasie okresu to apetyt mam taki, że żarcie wciągam jak odkurzaczRaz na grillu to zjadłam więcej niż moi dwaj starsi bracia i ojciec razem wzięci. A tak normalnie to potrafię się najeść jedną kromką chleba.
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 19:09   #3818
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
No to sie tlumacze. Ja do niczego Tz nie zmuszam, ale sama uwielbiam roznorodna kuchnie, i taka chce sobie (sic!) gotowac. Natomiast on by chcial, zebym gotowala dla nas jak juz gotuje, i nie rozumie, czemu robie "jemu na zlosc" tarte ze szpinakiem - bo on tego nie tknie. I niewazne, ze ja mam na nia ochote, wiec sobie robie - to jest wedlug niego na pewno mnie na zlosc, bo przeciez frytki ze smazonym kurczakiem tez lubie. No lubie, ale nie chce ich jesc przez trzy miesiace dwa razy w tygodniu, bo tym juz rzygam spaghetti - super, ale on dopuszcza tylko opcje sos pomidorowy + mieso + czosnek - zadnych innych warzyw, grzybow, boczku, cebuli, nic, zawsze musi byc tak samo, a wszystko inne to na pewno robienie mu na zlosc. On moglby jesc trzy-cztery potrawy NON STOP. Na przyklad je kanapki tylko z szynka i z serem - jednoczesnie. Ostatecznie z sama szynka albo samym serem. Nigdy, a mieszkam z nim juz rok, nie zjadl kanapek z czyms innym. I wszystko spoko, ale gdy to ja jestem osoba gotujaca w domu (co lubie, i wcale by mi to nie przeszkadzalo), to szlag mnie trafia, jak musze toczyc wojne zeby wprowadzic jakiekolwiek nowe danie i wysluchiwac jekow "ale czeeemu nie moze byc kurczak z frytkami". A jak chce gotowac tylko dla siebie, to z wielkim fochem robi sobie kanapki albo zalewa zupke chinska. Bo ja taka zla kobieta.
Jak moja siostra. Tak ograniczona dieta to już przesada i ja cię rozumiem, że to może wkurzać otoczenie.
Dziś zrobiłam zupę z serków topionych. Główne składniki: serki, śmietana, marchew, cebula. Dwóch ostatnich ona nie zje, ale mogłam jej nałożyć bez tego. Jej odpowiedź: "nie, bo śmierdzi serem[ser to jej główny pokarm] i ona nie ufa tej zupie". Czasem mam ochotę jej przyłożyć.

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

Cytat:
Napisane przez szakal165 Pokaż wiadomość
Nie dasz rady zjeść 3 kromek chleba?
Jak mi kanapki podpasują to i z 5 mogę zjeść

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 19:23   #3819

Ja jestem niejadkiem, nie lubię bardzo wielu rzeczy i czasem mogłabym jeść na okrągło to samo. Nie rozumiem i wkurza mnie ciągłe namawianie na spróbowanie nowości - spróbuję, gdy sama do tego "dojrzeję" i sama będę chciała. Sera żółtego i białego spróbowałam kilka lat temu. Wcześniej mówiłam, że nie lubię, mimo że nigdy nie jadłam - tak, to jest logiczne; po prostu nie ufa się jakiemuś podejrzanemu składnikowi. Okazało się, że miałam rację, sery są ohydne.
Z kolei podobna historia była z brokułami, które jednak posmakowały mi bardzo.

Tylko ja, gdy czegoś nie lubię, co zostało przyrządzone np. w domu jako posiłek ogólnorodzinny, nie jem i robię sobie własną potrawę. Dlatego nie cierpię namawiania i czepiania się o to, że czegoś nie jem.
Całe życie toczę o to batalie, dlatego nie rozumiem osób, które nie potrafią zrozumieć, że nawyki żywieniowe to nie jest ogólnie przyjęta zasada, lecz zależy od jednostkowych upodobań.
ville jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 19:29   #3820
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

ville a jak coś jest zrobione z rzeczy, które jesz to zjesz to czy nie?

Stary 2013-02-08, 19:34   #3821

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
ville a jak coś jest zrobione z rzeczy, które jesz to zjesz to czy nie?
Zależy od postaci i dodatków. Chyba nie mam takiej sytuacji (bardziej na odwrót: nie cierpię pomidorów, ale przecier mogę zjeść), ale potrafię zrozumieć Twoją siostrę. Zaufanie to podstawa, żeby coś zjeść
Stary 2013-02-08, 19:35   #3822
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez ville Pokaż wiadomość
Zależy od postaci i dodatków. Chyba nie mam takiej sytuacji (bardziej na odwrót: nie cierpię pomidorów, ale przecier mogę zjeść), ale potrafię zrozumieć Twoją siostrę. Zaufanie to podstawa, żeby coś zjeść
Więc to mnie dziwi i nie rozumiem tłumaczenia.

Stary 2013-02-08, 20:02   #3823
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Ja w ogóle nie jem mięsa i w piątki zawsze czuję się jakbym była katoliczką

W temacie jedzenia, to dziwi mnie namawianie wegetariana/wegana na jedzenie mięsa. Najlepiej jak dodadzą do tego głupi argument - hitem jest "jedz, nikomu nie powiem!"
Przyjaciel mnie dręczył do czasu aż zagroziłam mu, że ja zacznę go nawracać na sypianie z kobietami
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 20:02   #3824
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 20:29   #3825
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Demi93 Pokaż wiadomość
Ja w ogóle nie jem mięsa i w piątki zawsze czuję się jakbym była katoliczką

W temacie jedzenia, to dziwi mnie namawianie wegetariana/wegana na jedzenie mięsa. Najlepiej jak dodadzą do tego głupi argument - hitem jest "jedz, nikomu nie powiem!"
Przyjaciel mnie dręczył do czasu aż zagroziłam mu, że ja zacznę go nawracać na sypianie z kobietami
Nie jestem wegetarianką ale to też mnie wkurza, nie jesz mięsa to nie, twoja sprawa. Chocią u mnie była sytuacja odwrotna, koleżanka mojej mamy zmieniła się w fanatyczną wegetariankę, jej życzenia świąteczne stały się hitem tygodnia. Było tam coś o padlinie na stole świątecznym, milusio. Potem podczas posiłku rodzinka moja robiła sobie z tego jaja typu" podaj mi padlinę z kurczaka" "chcesz pieczoną padlinę?" "dobrze ci ta padlina wyszła". Efekt był chyba odwrotny od zamierzonego.
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 20:34   #3826
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Dziwne Nie pomagają rozmowy i tłumaczenia, że Ty nie masz ochoty jeść codziennie tego samego?
Nie. Bo on nie rozumie tego, że jak coś jest dobre, to co jest złego w jedzeniu tego w kółko?

Cytat:
Jak moja siostra. Tak ograniczona dieta to już przesada i ja cię rozumiem, że to może wkurzać otoczenie.
Dziś zrobiłam zupę z serków topionych. Główne składniki: serki, śmietana, marchew, cebula. Dwóch ostatnich ona nie zje, ale mogłam jej nałożyć bez tego. Jej odpowiedź: "nie, bo śmierdzi serem[ser to jej główny pokarm] i ona nie ufa tej zupie". Czasem mam ochotę jej przyłożyć.

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

Jak mi kanapki podpasują to i z 5 mogę zjeść

Mnie wkurza głównie to, że on chce na to "nawrócić" mnie, a ja kocham jedzenie i eksperymentowanie z nim.

Cytat:
Napisane przez ville Pokaż wiadomość
Ja jestem niejadkiem, nie lubię bardzo wielu rzeczy i czasem mogłabym jeść na okrągło to samo. Nie rozumiem i wkurza mnie ciągłe namawianie na spróbowanie nowości - spróbuję, gdy sama do tego "dojrzeję" i sama będę chciała. Sera żółtego i białego spróbowałam kilka lat temu. Wcześniej mówiłam, że nie lubię, mimo że nigdy nie jadłam - tak, to jest logiczne; po prostu nie ufa się jakiemuś podejrzanemu składnikowi. Okazało się, że miałam rację, sery są ohydne.
Z kolei podobna historia była z brokułami, które jednak posmakowały mi bardzo.

Tylko ja, gdy czegoś nie lubię, co zostało przyrządzone np. w domu jako posiłek ogólnorodzinny, nie jem i robię sobie własną potrawę. Dlatego nie cierpię namawiania i czepiania się o to, że czegoś nie jem.
Całe życie toczę o to batalie, dlatego nie rozumiem osób, które nie potrafią zrozumieć, że nawyki żywieniowe to nie jest ogólnie przyjęta zasada, lecz zależy od jednostkowych upodobań.

No, ale wiesz, to jak z krzyczeniem o tolerancji. Nas mają tolerować, a my już niekoniecznie - tak to wygląda u mnie. Bo ja jestem egoistką, jak chcę sobie zrobić makaron ze szpinakiem (bo przecież mogłabym spaghetti po raz 29658546), ale on nie jest egoistą wymagając ode mnie jedzenia wciąż tego samego

Przez pierwsze pół roku związku wiadomo, chciałam mu dogadzać i w ogóle, więc wciąż gotowałam jego ulubione dania. Ale on nigdy nie chciał mi zrobić przyjemności i spróbować czegoś nowego. I zaczął stroić fochy, jak czasem gotowałam coś tylko dla siebie (bo nie będę gotować dwóch obiadów, dla mnie i dla niego, bo on rączki ma). I teraz jest pół na pół - czasem zrobię coś, co smakuje nam obojgu, jak nie mam weny, ale jak mam ochotę sobie pogotować, to już się nim nie przejmuję. Jak będzie chciał zjeść, to zje, jak nie, to kanapki albo chińska, jego problem. Ale wkurza mnie, że jak ma gorszy dzień, to mnie wpędza w poczucie winy, że ja taka zła, bo mogłabym przecież spaghetti a nie wymyślać jakieś warzywa i inne cuda wianki, kto to widział w ogóle.
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 20:43   #3827

Cytat:

No, ale wiesz, to jak z krzyczeniem o tolerancji. Nas mają tolerować, a my już niekoniecznie - tak to wygląda u mnie. Bo ja jestem egoistką, jak chcę sobie zrobić makaron ze szpinakiem (bo przecież mogłabym spaghetti po raz 29658546), ale on nie jest egoistą wymagając ode mnie jedzenia wciąż tego samego

Przez pierwsze pół roku związku wiadomo, chciałam mu dogadzać i w ogóle, więc wciąż gotowałam jego ulubione dania. Ale on nigdy nie chciał mi zrobić przyjemności i spróbować czegoś nowego. I zaczął stroić fochy, jak czasem gotowałam coś tylko dla siebie (bo nie będę gotować dwóch obiadów, dla mnie i dla niego, bo on rączki ma). I teraz jest pół na pół - czasem zrobię coś, co smakuje nam obojgu, jak nie mam weny, ale jak mam ochotę sobie pogotować, to już się nim nie przejmuję. Jak będzie chciał zjeść, to zje, jak nie, to kanapki albo chińska, jego problem. Ale wkurza mnie, że jak ma gorszy dzień, to mnie wpędza w poczucie winy, że ja taka zła, bo mogłabym przecież spaghetti a nie wymyślać jakieś warzywa i inne cuda wianki, kto to widział w ogóle.
Co do podkreślonego. Czasami tak moja rodzina się zachowywała, że niby ja powoduję, że rodzaj posiłków jest ograniczony, że obiad jest robiony "pode mnie". Po prostu śmiać mi się chciało, jak coś takiego słyszałam. Gdy coś mi nie pasowało w obiedzie, to omijałam albo nie jadłam, proste. Ale nie, bo jak ja mogę się tak zachowywać. To tylko jedzenie, a wojny były

Co do całości. Dlatego też nie rozumiem jego. Jeżeli chce jeść w kółko frytki i kurczaka, to jego sprawa, ale przymuszanie Ciebie, żebyś robiła ten zestaw, jadła z nim i zrezygnowała z własnych upodobań - pfff.

Edytowane przez ville
Czas edycji: 2013-02-08 o 20:47
Stary 2013-02-08, 20:53   #3828
201607231707
Konto usunięte

[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;39125134]Nie jestem wegetarianką ale to też mnie wkurza, nie jesz mięsa to nie, twoja sprawa. Chocią u mnie była sytuacja odwrotna, koleżanka mojej mamy zmieniła się w fanatyczną wegetariankę, jej życzenia świąteczne stały się hitem tygodnia. Było tam coś o padlinie na stole świątecznym, milusio. Potem podczas posiłku rodzinka moja robiła sobie z tego jaja typu" podaj mi padlinę z kurczaka" "chcesz pieczoną padlinę?" "dobrze ci ta padlina wyszła". Efekt był chyba odwrotny od zamierzonego.[/QUOTE]

Oo, takich też znam. W dodatku nie jem mięsa od dzieciństwa, więc uważają mnie za "swoją" i chcą żebym z nimi psioczyła -.-
Stary 2013-02-08, 20:57   #3829
asta9126
Zadomowienie

Moja siostra marudziła, że nie lubi połączenia brokułów z papryką i marchewką (robiłam mieszankę warzyw duszonych, dodałam też pora). Podałam z ziemniakami. Nie zjadła oczywiście. Ale to dobrze bo miałam więcej pyszności dla siebie
Kilka dni później zrobiłam to samo tylko bez pora i z makaronem. Smakowało siostrze i już połączenie brokułów z papryką nie przeszkadzało. Stwierdziła, że tamto wyglądało nieapetyczne i były jakieś "śmieci" (małe kawałki pora) Tego dnia się nie najadłam
Stary 2013-02-08, 21:00   #3830
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Demi93 Pokaż wiadomość
Oo, takich też znam. W dodatku nie jem mięsa od dzieciństwa, więc uważają mnie za "swoją" i chcą żebym z nimi psioczyła -.-
Fanatycy z każdej opcji są najgorsi Zawsze robią zły PR (dobrze użyłam tego skrótu?) tym normalnym. Ja kieruję się zasadą "ja ci się na talerz nie gapię więc i ty nie gap się na mój".
Stary 2013-02-08, 21:30   #3831
Darkoz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asta9126 Pokaż wiadomość
Moja siostra marudziła, że nie lubi połączenia brokułów z papryką i marchewką (robiłam mieszankę warzyw duszonych, dodałam też pora). Podałam z ziemniakami. Nie zjadła oczywiście. Ale to dobrze bo miałam więcej pyszności dla siebie
Kilka dni później zrobiłam to samo tylko bez pora i z makaronem. Smakowało siostrze i już połączenie brokułów z papryką nie przeszkadzało. Stwierdziła, że tamto wyglądało nieapetyczne i były jakieś "śmieci" (małe kawałki pora) Tego dnia się nie najadłam
Nie rozumiem, po prostu nie rozumiem. Nie mogłaby zostawić tych porów, gdyby jej nie smakowały?

Darkoz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 21:34   #3832
201607231707
Konto usunięte

[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;39125771]Fanatycy z każdej opcji są najgorsi Zawsze robią zły PR (dobrze użyłam tego skrótu?) tym normalnym. Ja kieruję się zasadą "ja ci się na talerz nie gapię więc i ty nie gap się na mój".[/QUOTE]

Też wyznaję taką zasadę
Stary 2013-02-08, 21:59   #3833
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Napisane przez Darkoz Pokaż wiadomość
Nie rozumiem, po prostu nie rozumiem. Nie mogłaby zostawić tych porów, gdyby jej nie smakowały?
Odpowiedz a'la moj TZ: "a nie moglabys tych porow po prostu nie dodawac, zebym nie musial sie tak dlubac? Zreszta juz mi wtedy cale jedzenie bedzie nimi smierdziec" (pewnie nawet nie wie jak por wyglada w calosci, a juz na pewno nie jak smakuje, ale mu bedzie smierdziec )
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 22:07   #3834
anlejka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asta9126 Pokaż wiadomość
Moja siostra też jest geniuszem w takim wymyślaniu. Ostatnio przebiła samą siebie. Kombinujemy co na obiad z racji, że obie nie jadamy wątróbki. Pada hasło: makaron z sosem pomidorowym! No to zrobiłam. A ona co? Wydziubała makaron, który nie był uwalony od sosu, boooo w tym sosie są pomidory. Jakież to zaskakujące!
Znaczy ja też wymyślam i ciężko cokolwiek dla mnie zrobić, ale jak wymyślę to zjem. Sama sobie zrobię i nikt nie musi się za mnie w garach babrać. Za to ciągle słyszę, że nic nie jem, że ciągle to samo, bo jak można nie lubić wieprzowiny czy czegoś innego i z mięsa jeść tylko piersi z kurczaka. A i nie mam parcia na gotowanie, bo co zaczynam cokolwiek działać to ciągle słyszę: 'a zrób to tak, a to nie tak tylko inaczej, a to masz niedoprawione, a to masz złe, a to inaczej się robi'. No żesz kurczę, przecież sama do tego dojdę jak mi pozwolą a nie będą poprawiać na każdym kroku i komentować to co robię źle. I to jest też zachowanie, które mnie dziwi, bo krytykują i komentują, a potem jęczą, że nic w kuchni nie robię

Edytowane przez anlejka
Czas edycji: 2013-02-08 o 22:10
anlejka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 22:09   #3835
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Ja np. nie zjem kanapki z pomidorem, ani nawet kanapki, na której leżał pomidor.
deskę i nóż też muszę umyć, gdy ktoś przede mną kroił pomidora.
Powoli zaczynam się oduczać tych swoich odchyłów i zaczynam jeść pizzę z pomidorem, albo hamburgera, w którym są małe resztki pomidora, ale nigdy nie zjem całego
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 22:13   #3836
el_vestido_rojo
beach please

Sytuacja z przed chwili

Znajoma dodała post na fb o następującej treści:
Kocham cie ty moje sloneczko mamusia teskni...

Po czym okazało się, że post adresowany jest do jej kilkumiesięcznego dziecka, które trafiło do szpitala. Rozumiem, że to smutna i ciężka sytuacja itd, ale dziwi mnie pisanie takich postów. Tak jakby dziecko miało jej odpisać, a może i jeszcze lajka dać
el_vestido_rojo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 22:32   #3837
Darkoz
Zakorzenienie

Cytat:
Odpowiedz a'la moj TZ: "a nie moglabys tych porow po prostu nie dodawac, zebym nie musial sie tak dlubac? Zreszta juz mi wtedy cale jedzenie bedzie nimi smierdziec" (pewnie nawet nie wie jak por wyglada w calosci, a juz na pewno nie jak smakuje, ale mu bedzie smierdziec )
Jakieś uprzedzenie.
Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
Ja np. nie zjem kanapki z pomidorem, ani nawet kanapki, na której leżał pomidor.
deskę i nóż też muszę umyć, gdy ktoś przede mną kroił pomidora.
Powoli zaczynam się oduczać tych swoich odchyłów i zaczynam jeść pizzę z pomidorem, albo hamburgera, w którym są małe resztki pomidora, ale nigdy nie zjem całego
Stawiam swojego kota, że ten por by siostrze asty aż tak nie przeszkadzał.
Ja nie cierpię, gdy robię sobie kanapkę z czymś słodkim, a każdy nóż, blat i deska do krojenia są uwalone resztkami warzyw, pestkami od pomidorów, majonezem albo (o zgrozo) musztardą. I jedz tu kanapkę z nutellą wilgotną od soku z pomidora.

Stary 2013-02-08, 22:36   #3838
Gofrzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Jakieś uprzedzenie.

Ja nie cierpię, gdy robię sobie kanapkę z czymś słodkim, a każdy nóż, blat i deska do krojenia są uwalone resztkami warzyw, pestkami od pomidorów, majonezem albo (o zgrozo) musztardą. I jedz tu kanapkę z nutellą wilgotną od soku z pomidora.
albo śmierdząca cebulą!!!
aaaa do szału mnie to doprowadza
Zatrzasnęłaś je na klucz, wystawiłaś mnie na bruk.
Choć rację masz, że nie znasz mnie,
jak mogłaś tak dać wkręcić się.
Gofrzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 22:45   #3839
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Jakieś uprzedzenie.

Nie zrobiłabym kanapki na mokrej desce. Mokry chleb jest fuj.

Stary 2013-02-08, 22:50   #3840
Darkoz
Zakorzenienie

Cytat:
Nie zrobiłabym kanapki na mokrej desce. Mokry chleb jest fuj.
Zgadzam się.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości