Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 :) - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-08, 18:12   #2551
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 :)

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Niedługo wszyscy w DE, ale ja do czerwca jestem jeszcze z małą w PL ze względu na studia, ale drugie już się tam urodzi,
to tak jak my a w jakim miescie jest tz? My mieszkamy niedaleko Osnabrucku jakies 60 km od granicy holenderskiej...ja sie dlugo opieralam zeby rzucic prace i tu przyjechac ale na odleglosc sie nie dalo poza tym tz tutaj sam pracuje a i tak po oplaceniu mieszkania zostaje nam wiecej kasy niz w pl bylibysmy w stanie zarobic harujac oboje na pelen etat...to jest chore...oczywiscie ja tez bede chciala isc do pracy jak dzidzia troche podrosnie, choc na upartego nie musialabym...no ale co tu robic w domu tyle czasu

niut strasznie mi przykro, ale to po prostu nie moze byc prawda...mialas wczesniej usg i serduszko bilo? U mnie w zeszlej ciazy nie bylo serca ale tez plod sie w ogole nie rozwinal...idz jeszcze potwierdzic diagnoze koniecznie
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 18:16   #2552
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
to tak jak my a w jakim miescie jest tz? My mieszkamy niedaleko Osnabrucku jakies 60 km od granicy holenderskiej...ja sie dlugo opieralam zeby rzucic prace i tu przyjechac ale na odleglosc sie nie dalo poza tym tz tutaj sam pracuje a i tak po oplaceniu mieszkania zostaje nam wiecej kasy niz w pl bylibysmy w stanie zarobic harujac oboje na pelen etat...to jest chore...oczywiscie ja tez bede chciala isc do pracy jak dzidzia troche podrosnie, choc na upartego nie musialabym...no ale co tu robic w domu tyle czasu
Koło Koblenz.Ja też pojdę di pracy jak dzieci do przedszkola, no chyba, że znajdę lepiej płatną niż mąż to wtedy on się zwolni i będzie siedział z dziećmi w domu.
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 18:26   #2553
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beatryszja4 Pokaż wiadomość
Ja też go biorę i strasznie się czuje A dostałam go profilaktycznie bo 2 lata temu poroniłam nie wiedząc że jestem w ciąży i teraz lekarz dał mi go Strasznie się czuje cokolwiek zjem to mnie nudzi Wymiotować zdarza się ale czasami to juz chciałabym zwymiotować a nie mogę To uczucie jest srasznie bo nawet wyjsć nie mozna bo ciągle boli mnie brzuch
codziennie źle się czuję, mdłości, ogólne osłabienie, ale po tym duphastonie miałam to samo co ty... wymioty i non stop mnie ciągło, ja mogłam odłożyć, może jak będziesz u lekarza powiedz mu to... a kiedy wizyta?

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość

Dziewczyny a mnie tak glowa juz ktorys dzien boli ze maskara...Wczoraj wzielam polowke Parecetamolu,dzis juz nie chce brac..sprobuje sie przemeczyc...Macie jakies sprawdzone domowe sposoby na bole migrenowe?Poradzcie cos prosze bo zwariuje....
mi powiedziało kilku lekarzy, że jak bardzo boli to można wziąć apap, a z domowych sposobów, to nie pomogę, zresztą przy migrenach rzadko jaki pomaga niestety.... dużo wypoczywać dotleniać się , wietrzyć pomieszczenia, pic duuuuuużo wody, naprawdę pomaga, aha mi kiedyś pomogła kawa parzona z cytryną (połówkę cytryny wciskasz), wiem, że ten sposób raczej też odpada,,,,

http://parenting.pl/portal/migrena-w-czasie-ciazy#
poczytaj może coś znajdziesz... życzę zdrówka
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 18:40   #2554
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niut80 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wygląda na to, że wrócę na wątek staraczków, bo dziś miałam USG - 10 tydz, 4,2 cm, wymiary i kształty wzorcowe a serca nie widać. Nawet na Dopplera mnie wziął, wszystko dokoła świeci, a pompki niet. Jutro mam się stawić na zabieg w szpitalu. Prawdopodobnie skutki ciężkiej infekcji w 5 tc. Nawet się upić nie mogę, bo krwotoku mogę dostać. QRVA MAĆ!!
to straszne.. nie wiem co napisać
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 19:02   #2555
brooter
Raczkowanie

niut80.. jest mi strasznie przykro.. ale może tak jak dziewczyny mówia- nie warto sie jeszcze poddawać!!! Tuule Cie najmocniej!
brooter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 19:42   #2556
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

Cytat:
Dziewczyny, wygląda na to, że wrócę na wątek staraczków, bo dziś miałam USG - 10 tydz, 4,2 cm, wymiary i kształty wzorcowe a serca nie widać. Nawet na Dopplera mnie wziął, wszystko dokoła świeci, a pompki niet. Jutro mam się stawić na zabieg w szpitalu. Prawdopodobnie skutki ciężkiej infekcji w 5 tc. Nawet się upić nie mogę, bo krwotoku mogę dostać. QRVA MAĆ!!
Przykro mi bardzo Aż nie wiem co mam napisać

Mnie zaczął coś pobolewać brzuch. Pewnie przez zakupy. 4 siaty dotaszczyłam do domu, no a potem mój 10 kilowy skarb nie mógł zrozumieć, że mamusię brzuszek boli i nie może dzwigać, no i tak musiałam ją wziąść na ręcę

http://babystrology.com/tickers/baby...11&babycount=1

kkkasikkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 19:54   #2557
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo,bardzo mi przykro ...
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 20:22   #2558
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
Dziewczyny , dziś dowiedziałam się że w pracy moja dobra koleżanka jest w ciąży, 1 dzień różnicy między nami z OM. Co najfajniejsze nasze peirwsze dzieciaczki są też z tego samego roku i miesiąca ,z różnicą 21 dni Więc znów bedziemy razem przechodzić ciąże w pracy
Co do reakcji pierwszego dziecka to mam nadzieje że bedzie dobrze , jedyne co to Adi jest strasznie ruchliwy i szybki i obawiam się zeby z tej miłośći i szybkości nie zrobił krzywdy małemu/małej Poza tym zamierzam go wysłać do przedszkola od września więc pół dnia będe miała na poświecenie jednemu dziecku i porządki domowe ,wiec wydaje mi się że damy rade. Co do zarobków: u mnie nie rewelacja ja biore póki co 1700 na ręke a tż 1300/1400- budowa na etapie dachu, dojazdy do pracy, prawie dwojka dzieci ale wierze że damy rade. Niani nie mamy bo nas nie stać ;/ póki co to z doskoku dziadki sie opiekują. Jak moja mama nie jest w pracy to sie małym zajmuje a jak jej nie ma to teście przyjeżdzaja. Gorzej jak sie rozchoruje ktoś bo wtedy to ciężko wszystko ogarnąć;/ Zawsze w pracy ze mnie śmieją jak ja to ogarniam że czasem mam tak zakręcone dni że małego budze ,zaworze do tesciów ,potem gnam do pracy , z pracy do tesciow(po drodze zakupy), z dzieckiem do domu, w miedzyczasie jeszce coś wypadnie....i zawsze mam zaplanowane wyjscie awaryjne. Mój tz zawsze na mnie krzyczy że nic z tego nie rozumie co ja mu tłumacze, jęsli chodzi o opieke nad małym....a ja mu na to..."ty masz przyjśc z pracy zjeść obiad i na budowe- nic cię więcej nie obchodzi!!!" Takie to wszystko czasem zagmatwane

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

nie cytuje bo w pospiechy wszystko czytam;/ gratuluje nowym mamusiom A te zamartwiające sie "głowa do góry" będzie dobrze a włąściwie to musi być!!!!

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

Dziewczyny a czy jest ktoś z podkarpackiego????
Ja nie z podkarpacia, ale tż tak i mamy rodzinę w Rzeszowie
Także może kiedyś się spotkamy

Cytat:
Ale skoro TŻ nie pracuje to nie może on siedzieć z dziećmi?Nie musiałabyś za KM bulić.

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

Te "niskie" dochody to ponad 1900 zł na osobę.Ale nie wiem jak to liczą.

---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

To właśnie odwieczny problem.Dlatego zdecydowałam się na emigrację.Wystarczy, że jedna osoba pracuje i rodzinę utrzyma, zwolnienia podatkowe, zasiłki.

Tutaj z TŻ zarabialiśmy nawet mniej niż 1000 zł na smieciówkach.
Nie zarabia, ale to nie znaczy, że nie pracuje
Próbuje firmę rozkręcić i aktywnie szuka pracy.
A ja też nie chcę Ediego z KM zabierać, bo mamy 2 m-ce wypowiedzenia umowy, to raz - w tym czasie mam nadzieję, że tż zacznie zarabiać, a dwa, że on kocha chodzić do dzieci i w domu można z nim zwariować

Wiesz, 1900 zł, jeśli liczone brutto, w wawie nie starczy na życie
Mieszkanie, opieka nad dzieckiem, dojazdy, zakupy... wszystko drogie!
Ja liczyłam, że mamy więcej (jak tż pracował), nie żyjemy przesadnie, a non stop w długach jesteśmy! 1600 zł to mi miesięcznie idzie na Edzika!

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
1900zł ale brutto czy netto dochodu na osobę?
A poza tym słyszałyście, że aby mieć becikowe, to się składa jakiś wniosek do 10go tygodnia ciąży???ja dziś zaczęłam 11sty, to i tak pozamiatane jeśli to prawda..
A znajomy mi mówił, że u niego w województwie to dwa razy można becikowe dostać, od państwa i wojewody, chodzi o małopolskie, że to na zasadzie "promowania rodzicielstwa"
No i to dobre pytanie, bo jeśli brutto i liczone w momencie, kiedy dziecko się rodzi, to na pewno nam się należy...

Cytat:

Dziewczyny mają rację, umów się na prywatne usg, na porządnym sprzęcie zanim pójdziesz na zabieg. Może lekarz coś nie teges...

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
codziennie źle się czuję, mdłości, ogólne osłabienie, ale po tym duphastonie miałam to samo co ty... wymioty i non stop mnie ciągło, ja mogłam odłożyć, może jak będziesz u lekarza powiedz mu to... a kiedy wizyta?

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

mi powiedziało kilku lekarzy, że jak bardzo boli to można wziąć apap, a z domowych sposobów, to nie pomogę, zresztą przy migrenach rzadko jaki pomaga niestety.... dużo wypoczywać dotleniać się , wietrzyć pomieszczenia, pic duuuuuużo wody, naprawdę pomaga, aha mi kiedyś pomogła kawa parzona z cytryną (połówkę cytryny wciskasz), wiem, że ten sposób raczej też odpada,,,,

http://parenting.pl/portal/migrena-w-czasie-ciazy#
poczytaj może coś znajdziesz... życzę zdrówka
Musisz mieć wizytę przed 10 tc.
Jak masz w karcie ciąży, że byłaś, to potem dowolny lekarz może Ci takie zaświadczenie wystawić

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 20:55   #2559
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Boze wspolczuje...

Dziewczyny a mnie tak glowa juz ktorys dzien boli ze maskara...Wczoraj wzielam polowke Parecetamolu,dzis juz nie chce brac..sprobuje sie przemeczyc...Macie jakies sprawdzone domowe sposoby na bole migrenowe?Poradzcie cos prosze bo zwariuje....
Mam ten sam problem- dzisiaj umierałam z bólu głowy

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 21:10   #2560
matallewar
Zakorzenienie

Paracetamol można 3 tabletki dziennie bezpiecznie w ciąży

Na migrenę to tylko iść spać.

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-02-08, 21:11   #2561
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Paracetamol można 3 tabletki dziennie bezpiecznie w ciąży

Na migrenę to tylko iść spać.
A jak ma się małe,biegające dziecko?

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 21:18   #2562
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
Przy konflikcie na tle grup głównych RH nie ma żadnego znaczenia.
U nas ja mam O mąż A i mała po Nim odziedziczyła A.
Nie nabijaj sobie tym głowy bo do konfliktów na tle grupy dochodzi naprawdę rzadko.Ja z Natalą84 już wyrobiłyśmy statystykę
haha i to mam nadzieję że na tyle, że teraz nas to ominie choć wygląda na to że u mnie ryzyko jeszcze większe, bo ja mam 0 a tż AB więc dziecko może mieć A, B lub AB - z każda z tych grup moja krew może mieć konflikt.... a u Ciebie jest szansa, że dziecko będzie mieć 0 - czego Ci życzę

Cytat:
Napisane przez caroline_1988 Pokaż wiadomość
Czy i ja moge dolaczyc? Robilam 3 testy, na kazdym wprawdzie blada ale jest kreska. Jutro ide do gina moze bedzie juz cos wiadomo. OM 6.01 wiec dzidzia urodzi sie w pazdzierniku. To moja druga ciaza. Mam synka Kamilka 16 miesiecy.
witaj i gratulacje

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
dziewczyny a robicie ten test PAPP-A?
nie, chyba że na USG wyjdzie coś niepokojącego ->tfu tfu

Cytat:
Współczuję tym co chodzą do pracy, ja sobie nie wyobrażam, żebym miała rano wstawać.Kręci mi sie wtedy w głowie i jest mi słabo, niedobrze.
a ja się bardzo ciesze że moje L4 wczoraj się skończyło i wróciłam dziś do pracy jestem zdecydowanie lepiej zorganizowana gdy pracuje zresztą uważam, że ciąża sama w sobie nie jest wskazaniem dla L4, ale to nie jest zbyt popularne stwierdzenie

Cytat:
Ja sobie nie wyobrażam w domu siedzieć!
Ja po 10 m-cach z młodym po ścianach chodziłam i już MUSIAŁAM do pracy iść
to tak jak ja

Cytat:
Dziewczyny, a planujecie 6 czy 12 m-cy macierzyńskiego?[/B] Ja bym w sumie chciała 12, bo 10 ostatnio siedziałam i to tak akurat, tylko jednak 80% z podstawy będę mieć i to malutko kasy, a nie chcę, żeby Edi nie mógł chodzić do dzieci, bo on to UWIELBIA.
raczej 12 Marysia chodzi do żłobka na 1/2 dnia (o ile oczywiście nie chrouje:/) i nie pochłania to dużo pieniędzy

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
Witajcie
po 15cs mogę chyba mogę w końcu dołączyć do wątku
super, witaj

Cytat:
Napisane przez t_89 Pokaż wiadomość
Polskie prawo jest chore.
Te zarobki przecietne nie starcza na zlobek, utrzymanie domu, wyzywienie itp. Paranoja jakaś. Jak zwykly zlobek kosztuje 700 chyba plus pampersy.
Eh ;/
chyba lekka przesada ja w dużym mieście za państwowy płace 200 zł + wyżywienie, wychodzi jakieś 270-280 zł

Cytat:
wiesz co, to aż dziwne... miałaś wcześniej USG? ja bym to jeszcze u innego lekarza sprawdziła... w poprzedniej ciązy serduszko się nie pojawiło, ale zarodek też nie rósł i miał max 4mm, potem się nawet zmniejszał.... a skoro u Ciebie wymiary się zgadzają, to coś tu chyba nie gra....

Cytat:
Napisane przez t_89 Pokaż wiadomość
To zeby dostac becikowe musze miec zaswiadczenie do 10 tygodnia czy obojetnie? bo ide do lekarza i nie wiemc czy sie go zapytac czy nie zeby wyspial
żeby dostać becikowe musisz max do 10 tc zgłosić się na pierwszą wizytę u gina, ale zaświadczenie gin wystawia już po porodzie (wcześniej wniosku i tak nie złożysz ). ja jak szłam na kontrolę po 6 tyg od porodu, wydrukowałam wniosek (jest w necie) i lekarz mi wypełnil. A składałam w MOPSie

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 21:20   #2563
policzanka
Wtajemniczenie

Serio az tyle paracetamolu mozna?Nie wiedziałam.A ja zauwazylam ze te bole glowy pojawiaja mi sie zawsze po drzemce.Najlepiej to by bylo znich zrezygnowac no ale sie po prostu nie da...
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 21:22   #2564
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
mnie lekarz zawsze mówił, że jak mama czuje się naprawdę naprawdę źle to dziecko też to czuje i szczęśliwe nie jest i jak masz się męczyć to lepiej już wziąć tą tabletkę, dziecko też się lepiej poczuje
ja w zeszłym tygodniu musiałam wziąć APAP, głowa mi pękała, młoda szalała, no nie dało się inaczej

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 21:51   #2565
brooter
Raczkowanie

Cytat:
Serio az tyle paracetamolu mozna?Nie wiedziałam.A ja zauwazylam ze te bole glowy pojawiaja mi sie zawsze po drzemce.Najlepiej to by bylo znich zrezygnowac no ale sie po prostu nie da...
mam dokładnie to samo!
z drzemki zrezygnować nie mogę bo jestem jak zombie ale jak już się obudze to cała połamana i słabo się czuję.. dopiero po jakimś czasie dochodze do siebie..
Stary 2013-02-08, 21:52   #2566
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
No to ciężej jest (coś o tym wiem )
Dziecko dać tacie/cioci/babci i iść spać?

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
haha i to mam nadzieję że na tyle, że teraz nas to ominie choć wygląda na to że u mnie ryzyko jeszcze większe, bo ja mam 0 a tż AB więc dziecko może mieć A, B lub AB - z każda z tych grup moja krew może mieć konflikt.... a u Ciebie jest szansa, że dziecko będzie mieć 0 - czego Ci życzę

witaj i gratulacje

nie, chyba że na USG wyjdzie coś niepokojącego ->tfu tfu

a ja się bardzo ciesze że moje L4 wczoraj się skończyło i wróciłam dziś do pracy jestem zdecydowanie lepiej zorganizowana gdy pracuje zresztą uważam, że ciąża sama w sobie nie jest wskazaniem dla L4, ale to nie jest zbyt popularne stwierdzenie

to tak jak ja

raczej 12 Marysia chodzi do żłobka na 1/2 dnia (o ile oczywiście nie chrouje:/) i nie pochłania to dużo pieniędzy

super, witaj

chyba lekka przesada ja w dużym mieście za państwowy płace 200 zł + wyżywienie, wychodzi jakieś 270-280 zł

wiesz co, to aż dziwne... miałaś wcześniej USG? ja bym to jeszcze u innego lekarza sprawdziła... w poprzedniej ciązy serduszko się nie pojawiło, ale zarodek też nie rósł i miał max 4mm, potem się nawet zmniejszał.... a skoro u Ciebie wymiary się zgadzają, to coś tu chyba nie gra....

żeby dostać becikowe musisz max do 10 tc zgłosić się na pierwszą wizytę u gina, ale zaświadczenie gin wystawia już po porodzie (wcześniej wniosku i tak nie złożysz ). ja jak szłam na kontrolę po 6 tyg od porodu, wydrukowałam wniosek (jest w necie) i lekarz mi wypełnil. A składałam w MOPSie
U nas w państwowym nie ma szans się dostać, prywatne 1000 zł kosztują, plus własne jedzenie i pieluchy

Cytat:
Paracetamol nie szkodzi dzidzi w ciąży. Ja byłam z tym barkiem i lekarz powiedział, że mogę codziennie max. 3 tabletki, jak będzie bolało i że to zupełnie bezpieczne.

W poprzedniej też często brałam, bo miałam silne bóle głowy i zatok. Wiadomo, jak można, to nie brać, ale jak trzeba, to bym się nie obawiała tej 1 tabletki dziennie.

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Boszzz... napisałam, jakby to dzidzia była w ciąży
Jestem taaaaaaaaakaaaaaaaaaa zmęczona ;(

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-02-08, 22:20   #2567
passion80
Zakorzenienie

Niut, bardzowspółczuje

do becikowego nowo narodzone też się liczy

kiedy byłyście pierwszy raz u lekarza, w którym tygodniu?
Stary 2013-02-08, 22:51   #2568
brooter
Raczkowanie

Cytat:
Niut, bardzowspółczuje

do becikowego nowo narodzone też się liczy

ja byłam pod koniec 6 i juz wtedy slyszalam serduchoo
Stary 2013-02-08, 23:02   #2569
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Ja byłam w 6 TC i był tylko pecherzyk. 9 dni później serduszko

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

Cytat:

Wiesz, 1900 zł, jeśli liczone brutto, w wawie nie starczy na życie
Mieszkanie, opieka nad dzieckiem, dojazdy, zakupy... wszystko drogie!
Ja liczyłam, że mamy więcej (jak tż pracował), nie żyjemy przesadnie, a non stop w długach jesteśmy! 1600 zł to mi miesięcznie idzie na Edzika!

No i to dobre pytanie, bo jeśli brutto i liczone w momencie, kiedy dziecko się rodzi, to na pewno nam się należy...

:
To jest kwota netto."1922 zł netto na osobę"
http://www.se.pl/wydarzenia/kraj/bec...ku_298448.html
I nowo narodzone dziecko też się liczy

Czyli w czteroosobowej rodzinie dochód musiałby przekraczać 7688 by tego nie dostać.Wydaj3 mi sie to abstrakcyjne w polskich warunkach.My pracując tutaj oboje nawet tych 1900 nie zarabialiśmy.

Edytowane przez maharet1092
Czas edycji: 2013-02-08 o 23:05
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 23:20   #2570
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

Czyli w czteroosobowej rodzinie dochód musiałby przekraczać 7688 by tego nie dostać.Wydaj3 mi sie to abstrakcyjne w polskich warunkach.My pracując tutaj oboje nawet tych 1900 nie zarabialiśmy.
Jeśli netto to faktycznie i my się załapiemy
Wiesz, pewnie tu są wyższe zarobki, ale i płaci się więcej za wszystko

---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ----------

Wyliczyliśmy i wyszło nam, że z zeszłego roku mamy zarobki na 4 osoby (rozumiem, że liczę 2 dzieci już??) zaliczające się do becikowego

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-02-09, 07:05   #2571
201704210903
Konto usunięte

coś nie mogłam dziś spać w nocy....

Natala84 - ja chyba sobie zrobię ten test PAPP-A, bez względu na wynik USG genetycznego
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-09, 07:25   #2572
kaska87
Zakorzenienie

hej
Cytat:
ja pierwszy raz w 4tc, ale myślałąm, że już jst 5-6tc bo
2 nieregularne, później poszłam chyba tydzień albo 2 później i było bejbi

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-09, 08:00   #2573
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
hej

ja pierwszy raz w 4tc, ale myślałąm, że już jst 5-6tc bo
2 nieregularne, później poszłam chyba tydzień albo 2 później i było bejbi
ja byłam w 6t, a usg miałam na początku 9;
za tydzień mam genetyczne
Stary 2013-02-09, 08:59   #2574
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
ja byłam w 6t, a usg miałam na początku 9;
za tydzień mam genetyczne
no ja 9tc zaczynam w poniedziałek, a na następnej wizycie mam genetyczne

Stary 2013-02-09, 09:01   #2575
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
no ja 9tc zaczynam w poniedziałek, a na następnej wizycie mam genetyczne
ja to chyba padnę z nerwów podczas genetycznego.... nawet jak odbieram wyniki badań np morfologię to się denerwuję
Stary 2013-02-09, 09:18   #2576
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
ja to chyba padnę z nerwów podczas genetycznego.... nawet jak odbieram wyniki badań np morfologię to się denerwuję
masz jakies nowe wyniki tsh? Ja tym to sie tak stresuje ze badalabym przynajmniej raz w tygodniu, ale kazano mi raz na miesiac...w pon ide zalozyc holter zeby sprawdzic jak to moje cisnienie wyglada i mam nadzieje ze pobiora mi krew przy okazji
Stary 2013-02-09, 09:26   #2577
kaska87
Zakorzenienie

Samba masz niedoczynność czy nadczynność? ja niedoczynność, byłam tydzień temu u endo i podniosła mi dawkę na początku kwietnia idę na kontrolę

Stary 2013-02-09, 09:46   #2578
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Samba masz niedoczynność czy nadczynność? ja niedoczynność, byłam tydzień temu u endo i podniosła mi dawkę na początku kwietnia idę na kontrolę
niedoczynnosc i hashimoto...ja w listopadzie mialam tsh 1,08 wiec super a teraz w styczniu na kontroli juz 2,86...babka mowila ze dalej jest oki ale ja jej mowie ze slyszalam ze w ciazy najlepiej miec ok 1...no i tez mi kazala brac troche wieksza dawke
Stary 2013-02-09, 09:51   #2579
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
niedoczynnosc i hashimoto...ja w listopadzie mialam tsh 1,08 wiec super a teraz w styczniu na kontroli juz 2,86...babka mowila ze dalej jest oki ale ja jej mowie ze slyszalam ze w ciazy najlepiej miec ok 1...no i tez mi kazala brac troche wieksza dawke
ja na szczęście nie mam hashi a tsh miałam 2,4 więc jeszcze muszę zbić
u mnie na wyniku jest napisane I trymestr od 1,0 do 1,89

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2013-02-09 o 09:52
Stary 2013-02-09, 09:51   #2580
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
no ale to przeciez niemozliwe! kochana bardzo mi przykro, ale mam nadzieje ze sprawdzilas to jeszcze u innego lekarza

Cytat:

no to my sie nie zalapujemy, no way :/

Cytat:
masz jakies nowe wyniki tsh? Ja tym to sie tak stresuje ze badalabym przynajmniej raz w tygodniu, ale kazano mi raz na miesiac...w pon ide zalozyc holter zeby sprawdzic jak to moje cisnienie wyglada i mam nadzieje ze pobiora mi krew przy okazji

ja mam niedoczynnosc i tsh i ft4 robie raz na miesiac do tej pory dobierala mi odpowiednia dawke, w koncu stanelo na 37,5 i tsh jest 1,37 a ft4 1,28 w porownaniu z zeszlym miesiacem to jest cacy bo tsh mialam 2,42 a ft4 1,13. zreszta w ciazy najwazniejsze jest ft4.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości