|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamo, tato - ja urodzę się w to lato! Mamusie VII-VIII 2013 r!!!
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Witam się sobotnio![]() Raptowna pewno może męża ze szpitala wyrwałą i się nacieszyć nie może ![]() tego też jej życzę
|
||||
|
|
|
#3512 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Mamusie
![]() ![]() Witasmy serdecznie córę marnotrawną Cytat:
Chociaż teraz jeśli przez dłuższy czas dzidziol nie daje znaku życia to włącza mi się straszna panika. Pobudzam go czym lubi: czekoladka, kakao, orzeszki w czekoladzie. Ostatnio po takiej mieszance też nie zareagował, aż się popłakałam. Na szczęście odezwał się po pomarańczy, którą od razu wciągnęłam na listę produktów pobudzających moje dziecko
|
|
|
|
|
#3513 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() ja też jestem jakaś taka do niczego, a muszę posprzątać, ogarnąć mieszkanie, siebie, jechać na duuuże zakupy spożywcze i wymyśleć jakąś atrakcję na wieczór bo siostra mnie nawiedza pewnie tradycyjnie ZAKUPY ciuchowe ![]() TŻ mnie dzisiaj rano prawie na rękach nosił za śniadanie bo wrócił z męskiej imprezy firmowej o 23.30 i slyszałam jak wstaje w nocy i zagląda do lodówki, a tam niestety samo światełko ![]() Gratki za wizyty, kciuki za dzisiejsze Gusia moja siostra za 5 razem poszła na egzamin z podejściem "a wszystko mi już wisi" i zdała, a te 4 razy wcześniej jak się wczuwała kiszka. Ale zgadzam się w pełni, że jak trafi się egzaminator idiota to nic człowiekowi nie pomoże Margosia - witam się i ja, tu niedługo dziewczyny by Cię przy świecach i modłach zaczęły wywoływać a wiersze już były także...do klątwy niedaleko
http://www.suwaczki.com/tickers/atdcwn15l9xp4yuo.png http://dzidziusiowo.pl/zabki/img5-11...ale_Jakuba.jpg Edytowane przez sammi24 Czas edycji: 2013-02-09 o 09:45 |
|
|
|
#3514 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
No i wróciła nasza Małgoś
|
|
|
|
#3515 |
|
Zakorzenienie
|
A gdzie Teso? Odezwała się ostatnio? Pytam bo może przegapiłam.
|
#3516 |
|
Wtajemniczenie
|
oooo Margosia wrocila witamy ponownie
teraz to sie zacznie spamowanie pelna para a po za tym DZIENDOBRY
|
#3517 |
|
Zakorzenienie
|
Dodałam na pierwszą stronę linki z wyprawkami. Żeby nie zginęły. Jeszcze dodam z rankingiem wózków może, co?
|
#3518 |
|
Zakorzenienie
|
Przywitałam się, a nie pochwaliłam. Witamy się z Dzidziolem w 20 tygodniu.
Kocyk już kupiony wczoraj, a raczej zamówiony na allegro. Dziś zajmę się resztą ![]()
|
|
|
|
#3519 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry.
Wczoraj pojechałam z mamą do kuzynki i wróciłyśmy przed 19:00. Było fajnie, czas szybko zleciał. Na wejściu przywitała mnie śliczna pręgowata młoda kotka, która wskoczyła mi na kolanka i puściła na mnie bardzo kulturalnego bąka... oj jak śmierdziało!! Zbączyła mi się na rękę! Musiałam ją szybko umyć, bo nie gustuję w takowych perfumach. A więc kicia na wejściu złapała u mnie minus, a już chciałam zabrać ją do domu, bo bardzo mi się spodobała. Panienka zrobiła drugie podejście, tym razem wskoczyła mi na kolana jak piłam herbatkę przy stole. Wzięłam ją, niechętnie, ale chyba wiedziała, że przy stole nie wypada ![]() A olewactwa tż nie wytrzymałam i wygarnęłam mu, że byłam chora, a on nawet nie zainteresował się co u mnie. Powiedziałam, że nie ma do mnie szacunku i nie pozwolę by mnie tak traktował. Oczywiście uważa, że nic złego nie zrobił Powiedział, że chciałam od niego odpocząć to dał mi odpocząć, ale czas mu się beze mnie dłuży i tęskni.Normalnie nie wytrzymam.... JA CHCIAŁAM OD NIEGO ODPOCZĄĆ??!! Uznałam, że zachowuje się jak dziecko. To stwierdził, że ja zachowałam się jak dziecko. Pewnie, jasne, ja wysiadłam z samochodu, trzasnęłam drzwiami, nie odbierałam telefonu, a później go wyłączyłam i się nie odzywałam. Uznał, że był mi tylko potrzebny na wizycie, a tak to już nie ...Że chciał się odezwać na skypie lub facebooku, ale mnie nie było. Na co go spytałam "A telefonu to nie masz" Odpowiedział "Nie no mam". Powiedziałam tż tak: "Znając Ciebie pewnie nie weźmiesz tego poważnie, ale ja mówię serio, więc dobrze się wsłuchaj i zapamiętaj. Jak nie zaczniesz mnie szanować to nie będziemy razem. Ja chcę być szczęśliwa i jeśli nie mogę być szczęśliwa z Tobą, będę szczęśliwa samotnie bądź z kimś innym"... wtrącił: "I z naszym dzieckiem" ... "Tak z dzieckiem, bez Ciebie. Wystarczająco nasłuchałam się jak ojciec odzywał się do matki i nie chce takiego życia, ja dużo na tym ucierpiałam. A jeśli Ty będziesz się tak zachowywał to ucierpi nasze dziecko, a na to nigdy przenigdy nie pozwolę. Zastanów się czy tego chcesz, by nasze dziecko było nieszczęśliwe. Żebym ja była nieszczęśliwa? Czy na tym właśnie polega życie, żeby je sobie nawzajem zatruwać? Tu chodzi o to by dbać o siebie nawzajem, pomagać sobie, wspierać kochać i okazywać te uczucia, a nie walczyć ze sobą. Ja nie chce walczyć. Jeśli się nie zmienisz to będzie koniec. Chyba, że nie masz zamiaru się zmieniać to od razu powiedz. Skończymy to teraz." Uzyskałam odpowiedź "Ale ja Cię kocham, szanuję. Nie rozumiem. Wszystko było dobrze, a tu nagle jesteś nieszczęśliwa. Przez ten czas gdy nie odzywaliśmy się do siebie poczułem się jak wtedy, gdy się rozstaliśmy i wcale nie jest mi z tym dobrze." Już nie wiem co z tym chłopem mam zrobić. On mnie ewidentnie nie słucha - to raz. Dwa, że sprawia przykrość różnymi słowami, zachowaniem. Wychodzeniem z domu w trakcie gdy do niego mówię, zakrzykiwaniem mnie, tekstami typu "Kobieta jest od mycia kibla" "Twoim obowiązkiem jest mi gotować". Zaznaczyłam, że nie mam obowiązku gotowania mu, bo nie jestem jego żoną, baaa nawet z nim nie mieszkam i to że to robie to tylko i wyłącznie moja dobra wola, chyba za dużo jej wykazuje, bo nagle sprzatanie i gotowanie stalo sie moim obowiazkiem, a sprzątanie to jego obowiązek, ja nie mówię by przyjeżdżał do mojego domu i ogarniał mój kwadrat, bo to by było głupie. I zastanowił się, że faktycznie mam rację. Nie wiem jak się to potoczy, nie chce "zaśmiecać" wątku opisywaniem co ja jemu powiedziałam, a co on mi. W każdym bądź razie, nie przyznał się do winy, ale wykazał chęć poprawy. Nie jest tak, że już mu wybaczyłam, bo to wszystko co zrobił wciąż mocno siedzi w mojej głowie i coraz bardziej zastanawiam się nad moją przyszłością... Jeśli on zawiedzie to niestety, będę musiała podjąć ostateczną decyzję. Wciąż jestem podłamana, bo trochę innej reakcji z jego strony się spodziewałam. Wiecie... myślę, że on się nie zmieni i to tylko kwestia czasu, gdy znów coś wywinie. |
|
|
|
#3520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3521 |
|
Rozeznanie
|
Ja też uciekam, zrobię Małżowi pyszne śniadanko, obłaskawię
i wyciągnę go na zakupyA jeszcze co do obaw ciążowych to znajoma mi wczoraj podesłała http://bachormagazyn.pl/2012/06/14/k...a-vol-2-czyli/
|
#3522 |
|
Zakorzenienie
|
Asiunia dajcie sobie czas na przemyślenie i ewentualną zmianę. Może nie leź do niego od razu jak zadzwoni. Powiedz, że masz jakieś zajęcie itd. Zajmij się czymś, nawet chodzeniem bez sensu po sklepach dzieciowych. A przede wszystkim powiedz mamie o ciąży. I tak w końcu będziesz musiała.
|
#3523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3524 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Asiunia
|
|
#3525 |
|
Zakorzenienie
|
Asiunia trzymam za ciebie kciuki. Dobrze, że porozmawialiście. Musisz być teraz konsekwentna, żeby nie pomyślałam, że samymi miłymi słówkami cię ugłaska. Za tym wszystkim muszą iść czyny i faktyczna zmiana zachowania. Mam nadzieje, że wszystko się ułoży tak, że będziesz mogła szczerze powiedzieć, że jesteś szczęśliwa.
|
|
|
|
#3526 |
|
Zakorzenienie
|
Asiunia a to on pierwszy zadzwonił czy ty? Bo jak ty to
![]() i wszytko po kolei ci się należy!
|
#3527 |
|
Zakorzenienie
|
Zabieram się za sobotnie porządki. Czeka mnie dziś sporo roboty, bo muszę też ogarnąć dół u rodziców. Tatuś mi się rozchorował- zapalenie oskrzeli, więc sam tego nie zrobi. Wrócę po południu
Do później ![]()
|
|
|
|
#3528 |
|
Zadomowienie
|
Asiunia jak by mu się czas dłużył i by tęskni odezwałby się, a nie jego chora urażona duma na to nie pozwala, na pierwszy krok
|
#3529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja kupuję sobie raz na jakiś czas, dwa dni temu chyba jadłam panierwany, smażony - niebezpieczne są te z niepasteryzowanego mleka czyli np. te z kolorową, śmierdzącą pleśnia
|
|
|
|
|
#3530 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry dziewczynki
![]() Ja już po badaniu ft3 i ft4, wynik będę miała we wtorek rano i we wtorek mam też wizytę u gina. Znów latałam 2 godziny na czczo po mieście, więc głodna jesttem jak wilk Naszykowałam sobie śniadanko i idę Was nadrabiać |
|
|
|
#3531 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dopiero mam to przed sobą, ale muszę się w końcu zebrać w sobie.Ostatnie co Teso pisała, to, że wypuścili ją do domku, dali leki i póki co ma leżeć dalej. Cytat:
![]() Mela- co się stało, że kiepski humorek ? ![]() Dzień dobry dziewczynki ! ![]() Witamy się sobotnie, leniwie i leżąco z łóżka jeszcze
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
Edytowane przez enlevee Czas edycji: 2013-02-09 o 10:52 |
||
|
|
|
#3532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
We wtorek idę do endo i się dowiem
|
|
|
|
|
#3533 |
|
Rozeznanie
|
Uwaga!Uwaga!
Moja przyszła teściowa przekroczyła rano wszelkie normy normalności ![]() Jako że zwykle On a rano wstaje a dziś leżała do 9 postanowiłam się ruszyć i zrobić śniadanie dla mnie i małej, myślę sobie zrobie dla niej coś miłego i jej też przygotowałam kanapeczki (ser,szynka. ogórek) a tu co mnie spotyka?Włazi i z wrednym pyskiem że 2 godziny już coś w kuchni robie (byłam tam z 10minut) i że to siamto, że mała ma się nie odzywać bo Ona chce odpocząć(tak dziecko się zaśmiało i dostało z☠☠☠e) Potem znowu coś się do☠☠☠ywała, oczywiście jeść nie przyszła. Jem sobie i mała a ta wpada i pretensje, że znowu zaczynam bo w jednym swetrze był obrócony jeden rękaw na lewą stronę i że co z tego że jem mam to zrobić tu i teraz (już się cała trzęsłam) na koniec wpadła do kuchni i oświadczyła że mam sobie te kanapki zjeść sama. Doszłam do pokoju i się rozpłakałam..ręce mi się jeszcze trzęsą...no jak można być taką wredną znieczulicą?! A za śniadanie nawet dziękuje... Oczywiście zaraz wszystko napisałam Tż-towi na gg bo dziś po południu wraca i napisał że z nią pogada..a to jak zawsze skończy się ich kłótnią i tyle.. Najgorsze jest to że jakoś od tego tygodnia maluszek razem ze mną odczuwa emocje (aż mu współczuje) a ta wiedźma nawet się nie spyta o nic o ciąży, który tydzień czy jak się czuję.. To już jego siostra i bracia a nawet rodzice genetyczni z którymi jeszcze nie miałam okazji się poznać bardziej interesują się moim stanem :/ Przykra ta kobieta..
|
|
|
|
#3534 |
|
Zakorzenienie
|
shestiger
Oj jak bardzo ci wpółczuję żecia z tym babsztylem A co z tym krakowem? (bo chyba to kraków miał być), nie ma możlwiość tż zmienić rejonu pracy?
|
|
|
|
#3535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najgorsze, że twoja Mała też na tym bardzo cierpi, a to przecież Bogu ducha winne dziecko.
|
|
|
|
|
#3537 |
|
Rozeznanie
|
W Krakowie to On teraz robi przez cały tydzień, miały to być Katowice ale chyba jeszcze nic nie wiadomo bo nic mi nie mówił na ten temat...zapytam go jak przyjedzie..
Wróciła ze sklepu i już foch bo podłoga w pokoju nie umyta, a myłam w środę, w butach się po nim nie chodzi żebym co 2-3 dni myć musiała..oleje ją i choćby nie wiem co nie umyję tej podłogi! Zresztą przez nią jest mi słabo i ani myślę się ruszyć |
|
|
|
#3538 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny ja się właśnie zorientowałam że w moje urodziny będę zaczynała 20 tydzień ciąży równo
![]() shestiger-a jak Twój Tż z nią rozmawia to chociaż przez jakiś czas jest spokój, czy dalej to samo?
|
|
|
|
#3539 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie zauwazylam pobudzającego jedzenia... no moze w tłusty czwartek był aktywniejszy![]() Cytat:
na co do kina?Asiunia:
|
|
#3540 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ehh a miał być taki piękny dzień, wstałam w dobrym humorze, ucieszona że Tż przyjeżdża i się poprzytulamy i mam..trzeba było sie nei uśmiechać bo chyba tu to zakazane :/ A najgorsze to że nie spędze walentynek z Tż bo będzie w pracy w Krakowie buuuuu i kto mnie przytuli?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:41.

Najważniejsze, że jesteś pod opieką lekarza, a oni wiedzą co robić 
)) fajne uczucie.. ale też sie trochę naczekałam...

Powiedział, że chciałam od niego odpocząć to dał mi odpocząć, ale czas mu się beze mnie dłuży i tęskni.
...

i wszytko po kolei ci się należy!
Naszykowałam sobie śniadanko i idę Was nadrabiać
ehhh... dzidzia się nadenerwowała razem ze mną... głupi dziad
Ja dopiero mam to przed sobą, ale muszę się w końcu zebrać w sobie.