|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39130651]A u nas fajna noc, jedzenie koło północy, potem o 3:30 i o 7, ale to już na leżąco dałam - lenistwo ukarane, bo oczywiście ulewnie jak szlag było
No niestety, nie dla nas ta pozycja, chociaż Dorotka ją lubi, tak fajnie się wtula i zasypia potem wtulona obok mnie [/QUOTE] u nas tez noc super malutka poszla spac o północy i wstala przed 7 ) szczesliwa i zadowolona, zjadla polezala, porozciągala sie i teraz kima a mama robi sie na lasencje![]() jeszcze 20cm w brzuchu musze zgubic ;p Cytat:
)) )) a ja czasem mówie na moją Jacuś ![]() Cytat:
ja jeszcze nie wiem co i jak a za 2 tyg szczepienie
|
|
|
#1172 |
|
Konto usunięte
|
Nie, nie biorę dodatkowych.
Asiu, skarabeuszek uroczy |
|
|
|
#1173 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez nie biore dodatkowych szczepień.
|
#1174 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze dziewczyny nie szczepicie ... To moze ja tez jeszcze to przemysle ...Bylam pewna ze bedziecie szczepic na rota i pneumo ... Kurde teraz to sie skolowalam
|
|
#1175 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja jeszcze muszę trochę poczekać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
na łóżku nawet nie mam siły się przewrócić z boku na bok tak wszystko mnie boli [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39130651]A u nas fajna noc, jedzenie koło północy, potem o 3:30 i o 7, ale to już na leżąco dałam - lenistwo ukarane, bo oczywiście ulewnie jak szlag było No niestety, nie dla nas ta pozycja, chociaż Dorotka ją lubi, tak fajnie się wtula i zasypia potem wtulona obok mnie A potem zabawy z Agatką dla odmiany, w Dorotkę dla zabawy, położyć na kocyku z podłożoną tetrówką pod głowę, udaje, że ulewa... no cyrk. Ale taki etap, oswaja sobie młodszą siostrę, lepiej tak niż agresją.[/QUOTE]Fajne te zabawy w Dorotkę ![]() Cytat:
tylko pozazdrościć.
|
|
#1176 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Weroniczka ładnie przybrała na wadze, niestety w moczu jest bakteria i od dziś przez 7 dni dostaje antybiotyk No ale z drugiej strony dobrze, że wykryli to, bo wróciłabym do domu i znów musielibyśmy biegać po lekarzach. Także czeka nas jeszcze ponad tydzień w szpitalu. Warunki są u b.dobre, jesteśmy w pokoju jednoos. Kubusia Puchatka, mam tu wszystko co potrzebne dla maluszka i dla mnie, TV, obsługa b.miła, więc nie mogę narzekać, tylko tęsknię za domem, a najbardziej za drugą córką Ale - dziś jak przyjedzie mąż, to zamieniamy się, on zostanie na 2 godz. z małą w szpitalu, a ja pojadę do Karolinki Będę sobie tak wychodzić codziennie, żeby nie złapać doła od tego siedzenia w szpitalu. Ja biorę 5w1 i dodatkowo na Pneumokoki. |
|
|
|
#1177 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane,
Suzi przede wszystkim kciuki za Malutka, bedzie dobrze ![]() My tez bierzemy tylko te obowiazkowe, ale skojarzone. Kurcze, jak ja wam zazdroszcze tych nocy, u nas i dzien , i noc masakra, Maly strasznie niespokojny, tylko na rekach albo przy cycu, baaaaaaardzo malo spi, moze to ten skok rozwojowy? Jak myslicie??? Wy o seksie.... O matko...... Mi sie w ogole jakikolwiek poped zatrzymal.... Wrecz jest tak, ze kazda czulosc od mojego meza traktuje jako atak na moja przestrzen osobista myslicie, ze samo przejdzie? Jak tak to kiedy...???Silver snilo mi sie, ze bylysmy na spacerku razem
|
#1178 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej hej!
u nas nocka ok. teraz maly zjadl i spi. chyba ![]() Cytat:
jedne z nas beda szczepic inne nie. musisz rozwazyc za i przeciw i sama podjac decyzje Cytat:
bardzo dobry pomysl z ta zamiana z mezem. odetchniesz troche "swiezym powietrzem" Cytat:
bylam w klubie, och ach i ech! Piekne mamy te dzieciatka! i mamy tez sa sexi ![]() no ale krol wymiata!!! Boski tej twoj synus gocha Cytat:
Cytat:
)dzemy jem wszystkie a gunga bunga poczekalabym jednak do wizyty |
|||||
|
|
|
#1179 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1180 |
|
Zakorzenienie
|
ile płacicie za Hexe 6 w 1 ? pytam o cene z apteki, bo ja dałam aż 269 zł i teraz jestem skołowana bo Wy o 190 piszecie :/ no ale w przychodniach ponoć jest taniej, u nas w przychodni trzeba miec swoją szczepionke :/
a Ewcia coś mi pokasływać zaczyna!!!!
|
#1181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pasztetu całe wieki nie jadłam. To fajnie z tymi dżemami, też zacznę jeść, zawsze to jakiś substytut słodkiego Byłam w smyku,wykorzystałam moje kupony. A i jest bardzo dużo przecen. Np. za 3 szt. body na krótki rękaw dałam 20 zł. Nie żebym promowała smyka, bo uważam że tam drogo, ale to się opłacało ![]() A co do seksu skoro radzicie poczekać to poczekam........
|
|
|
|
|
#1182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obyscie szybko wyszly i zeby wszystko z Malutka bylo w porzadku!!Ja tez raczej poprzestane na tych standardowych. Sporo z Was pisalo wczoraj o tych dodatkowych i sie lekko zleklam... |
|
|
|
|
#1183 |
|
Zakorzenienie
|
Gocha, w jednej przychodni w Tychach skojarzone sa za 90zl
apteki po prostu taka marze narzucaja, ze szok. U nas sa k. 200zl wlasnie.
|
#1184 |
|
Zakorzenienie
|
koszmar, nastepnym razem sprobuje w innej aptece
|
#1185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Baaaardzo mało śpi i w dzień i w nocy ciągle przy cycu by chciała leżeć.Napije się trochę i przysypia sobie i tak mogłaby cały dzień.EhhA co do Twojego snu to trzeba by się wybrać na wspólny spacerek Jak się cieplej zrobi hm?
|
|
#1186 |
|
Zakorzenienie
|
ja raczej bde szczepila ta 6in1 .
Kurde, mam okres! jutro mala kończy miesiac, karmie tylko cycem.
|
|
#1188 |
|
Zakorzenienie
|
Silver, jestem jak najbardziej za
![]() Deli, a to nie jeszcze krwawienie? Czytalam na innych forach, ze czasem w ostatnim tyg nawet dziewczyny na nowo zaczynaja krwawic.
|
#1189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurde sama nie wiem, ostatnio juz nie mialam takiego krawienia tylko czasem jakis plamienie na brazowo, jasno. Ze dwa dni temu mnie leciutko bolalo podbrzusze jak na okres i normalnie takie mam plamienia jak przy normalnym okresie, dziwne. Moze faktycznie na nowo zaczynam. Ale dziwne to;p chcialabym za tydzien bzyknac tzt w ramach walentynek, ale czy bedzie sie dalo ![]() ![]() ![]() ![]() Jest tu jakas kobietka, ktora decyduje sie na SPIRALE?!
|
|
|
#1190 |
|
Zadomowienie
|
ehh xgyba za wczesnie pochwalilam swoje dziecko. bo od 1,5 godz wisi na cycku z przerwami na ryk. jak usnie i tylko wyjme cyca ryk. strasznie sie prezyla, szarpala. byla kupa przed chwila i cyca zmienilam, wiec moze w koncu padnie ...
przyjaciola do mnie przyjezdz i chcialabym ttroche ogarnac. a wieczorem tesciowka to juz wovole musze posprzatac bo mi bedzie chciala sprzatac ona. Dziewczyny czy u maluszkow waszych polawily sie pryszczyki. cholera bo malej wyskoczylo kilka sztuk na polikach i 1 na brodzie. nie wiem czy panikowac i isc w pon do lekarza z tym. moze sudokremem posmatowac? od wczoraj nie jem nabialu a dzis wyskocZyly ....
|
|
#1191 | |||
|
Zakorzenienie
|
moja zabka zrobiła meeeega qpe (od 3 dni nie robił
), najadl sie jak bąk i teraz śpi jak suseł ![]() Cytat:
Cytat:
![]() jesli nie masz mozliwosci zakupu u siebie w przychodni to pozostaje bieganie po aptkach i szukanie najtanszej ![]() Cytat:
![]() a z tymi przecenami to rzeczywiscie fajna sprawa. szkoda ze do miasta kawał drogi
|
|||
|
|
|
#1192 |
|
Konto usunięte
|
Spokojnie, mogą to być potówki zwykłe.
|
|
|
|
#1193 |
|
Zakorzenienie
|
tak, normalna sprawa. za 3,4 dni znikna.
|
|
|
|
#1194 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- ja myślę o tej wkładce co uwalnia powoli hormony ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- ale to nie tylko podczas karmienia kaszle :/ nie duzo, tylko troszke ale boje sie zeby to nie były początki jakiejs infekcji :/ a dzis sob przychodnie nieczynne :/
|
|
#1195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurde, te hormony, boje sie ich ;/ dlatego mysle o tej bez hormonów.. moja miala na czole, policzkach, troszke szyjce i na glowce i karczku i juz jej schodzi, to jest tradzik niemowlęcy. Nie smaruje niczym, chociaz mam na wszelki wypadek specjalna masc z antybiotykiemktora lekarka przepisala ale na razie nie uzywam.
|
|
|
#1196 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze moja Daria robiła na początku fajne kupki,po każdym karmieniu,a teraz jedną na 2-3 dni
Czy to normalne? Czy to dlatego że dokarmiam ją mlekiem bebilon?
|
#1197 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tak to sobie tłumacze bynajmniej ![]() ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Cytat:
baczki puszcza az milo, jeden za drugim, nie prezy sie, nie wygina. kupka jak juz pojdzie jest prawidlowa, przy jej robieniu tez sie nie prezy, nie placze tylko jest mega skupienie i czasem lekko czerwienieje na twarzy. widocznie tak musi byc
|
||
|
|
|
#1198 |
|
Zakorzenienie
|
teraz ja mam pytanie: jakie soki wolno nam pić?
|
#1199 |
|
Zakorzenienie
|
Czytalam, ze prawidlowo kupy sa od kilkunastu na dzien do jednej na 2-3dni
![]() Gocha, ja pije ewentualnie tylko jablkowy rozrzedzony z woda, ale to jak juz naprawde mam ochote na co innego poza woda
|
#1200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od października nic w styczniu może z 2 razy jak miałam juz pozwolenie , także spoko , 2 tygodnie dam jeszcze radę ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- ja też jabłkowy, ale nie chce mi się rozrzedzać z tym że ja idę biore 3 łyczki i tyle, nie pije szklankamipołożna moja mówiła, że mogę wszystkie, ale jak się naczytałam w necie to jakoś się boję |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:25.

No niestety, nie dla nas ta pozycja, chociaż Dorotka ją lubi, tak fajnie się wtula i zasypia potem wtulona obok mnie
malutka poszla spac o północy i wstala przed 7
) szczesliwa i zadowolona, zjadla polezala, porozciągala sie i teraz kima
)) 

ja jeszcze muszę trochę poczekać 
na łóżku nawet nie mam siły się przewrócić z boku na bok tak wszystko mnie boli
ślub 28.04.2012
No ale z drugiej strony dobrze, że wykryli to, bo wróciłabym do domu i znów musielibyśmy biegać po lekarzach. Także czeka nas jeszcze ponad tydzień w szpitalu. Warunki są u b.dobre, jesteśmy w pokoju jednoos. Kubusia Puchatka, mam tu wszystko co potrzebne dla maluszka i dla mnie, TV, obsługa b.miła, więc nie mogę narzekać, tylko tęsknię za domem, a najbardziej za drugą córką 

6 5 4 3 2 1

apteki po prostu taka marze narzucaja, ze szok. U nas sa k. 200zl wlasnie.