Mamo, tato - ja urodzę się w to lato! Mamusie VII-VIII 2013 r!!! - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-09, 12:40   #3571
czarownica1
Zakorzenienie

Dot.: Mamo, tato - ja urodzę się w to lato! Mamusie VII-VIII 2013 r!!!

Ja dziś robię rosół, gulasz, do tego zarzucę w końcu to drożdżowe, mam w planach jeszcze buraczki zrobić.
W głowie mi się kręci.
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-09, 12:45   #3572
idzia111
Zakorzenienie

A ja się jeszcze pochwalę, że idziemy dziś na odwiedziny do mojej koleżanki dziecka. W poniedziałek skończy dwa miesiące

Idziemy z rodzicami tż (bo kumplują się z dziadkami maluszka). Pytałam się wcześniej czego potrzebują, nie bardzo chcieli mówić. Wiem, że mają dużo ciuszków.

Kupiliśmy ręczniczek kąpielowy z kapturkiem, piramidkę z fisher price, paczkę pieluch pampers 2, paczkę pieluch pampers 3 i chusteczki do pupci.
Idziemy tak jakby w dwie rodziny, więc kupiliśmy więcej.

Jak fajnie było to wszystko kupować. Oczywiście ja kupowałam wszystko , teściowie dorzucili zrzutkę, hihi. Czułam się jakbym sobie kupowała. Mam taką ochotę coś kupić, ale się boję.

Chyba nie długo kupię ze dwie książeczki z krótkimi bajkami i będę czytała na głos już teraz. Tylko muszę pomyśleć jakie bajeczki kupić - coś łatwego.
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-09, 12:52   #3573
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj gotuję barszcz, ale większość dnia mnie nie będzie więc pewnie dopiero wieczorem zacznę nadrabianie, a skoro Margosia wróciła to pewnie mnie czeka z 30 nowych stron
W pełni sił wrócę od przyszłego tygodnia

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-09, 12:58   #3574
katarzynkajg
Zadomowienie

Witam się w południe
Ja już zakupy zaliczyła, posprzątane też mam , obiad przygotowany na spacerze już też byłam także dziś już mam labę u mnie słonko ładnie świeci aż chce się wyjść z domu.

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość

I jeszcze jedno. Co sądzicie o takim rogalu:
http://allegro.pl/motherhood-rogal-c...991255587.html

aukcja pierwsza lepsza, chodzi mi o wasze opinie.

Z tego co czytałam na necie mamy sobie chwalą.
Bardzo fajny ten rogal tylko ciekawe czy wygodne jest takie spanie z nim.

Cytat:
Napisane przez shestiger Pokaż wiadomość
Uwaga!Uwaga!
Moja przyszła teściowa przekroczyła rano wszelkie normy normalności
Jako że zwykle On a rano wstaje a dziś leżała do 9 postanowiłam się ruszyć i zrobić śniadanie dla mnie i małej, myślę sobie zrobie dla niej coś miłego i jej też przygotowałam kanapeczki (ser,szynka. ogórek) a tu co mnie spotyka?Włazi i z wrednym pyskiem że 2 godziny już coś w kuchni robie (byłam tam z 10minut) i że to siamto, że mała ma się nie odzywać bo Ona chce odpocząć(tak dziecko się zaśmiało i dostało z☠☠☠e) Potem znowu coś się do☠☠☠ywała, oczywiście jeść nie przyszła. Jem sobie i mała a ta wpada i pretensje, że znowu zaczynam bo w jednym swetrze był obrócony jeden rękaw na lewą stronę i że co z tego że jem mam to zrobić tu i teraz (już się cała trzęsłam) na koniec wpadła do kuchni i oświadczyła że mam sobie te kanapki zjeść sama. Doszłam do pokoju i się rozpłakałam..ręce mi się jeszcze trzęsą...no jak można być taką wredną znieczulicą?! A za śniadanie nawet dziękuje... Oczywiście zaraz wszystko napisałam Tż-towi na gg bo dziś po południu wraca i napisał że z nią pogada..a to jak zawsze skończy się ich kłótnią i tyle..
Najgorsze jest to że jakoś od tego tygodnia maluszek razem ze mną odczuwa emocje (aż mu współczuje) a ta wiedźma nawet się nie spyta o nic o ciąży, który tydzień czy jak się czuję..
To już jego siostra i bracia a nawet rodzice genetyczni z którymi jeszcze nie miałam okazji się poznać bardziej interesują się moim stanem :/ Przykra ta kobieta..
O matko co za jędza człowiek do niej wychodzi z uśmiechem na twarzy ze śniadaniem a ta jeszcze śmie się czepiać o byle gówno , współczuję ci takiej teściowej, ja też nie mam najlepszej ale ta twoja to przekracza wszelkie granice
Cytat:
Czarownica o tej piosence pisałam wczoraj: http://www.youtube.com/watch?v=eh3DrT2JJ3M

Zaczęliśmy dzień od bułki z twarożkiem i z małymi pomidorkami, które są pyszne w porównaniu z naszymi i do tego reszta koktajlu z truskawek i bananów z wczoraj- coś dla Katarzynki

Cytat:
Leżę ale co chwilę muszę zasłaniać Tżtowi kołdrą buzię, bo jak czuję zapach to mnie bierze na chyba zaraz pójdę do łazienki po szczoteczkę i mu przez sen wyszoruję te kły Może psu o to samo chodzi i dlatego skuczy

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-09, 12:59   #3575
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
W pełni sił wrócę od przyszłego tygodnia
Nie strasz

Ledwo wskoczyłam w pierwszą dziesiątkę największych spamerek

Skoro masz zamiar wszystko nadrobić, to uprzedzam, że zakwasy będą jak nic. Któregoś dnia miałyśmy ubaw po pachy, a i jest kilka imion, podlegających cenzurze ...
Stary 2013-02-09, 12:59   #3576
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba nie długo kupię ze dwie książeczki z krótkimi bajkami i będę czytała na głos już teraz. Tylko muszę pomyśleć jakie bajeczki kupić - coś łatwego.
Polecam ci rymowanki Brzechwy. Moja Małgosia je uwielbia, fajnie się je czyta i dziecko łatwo łapie. Jak poczytasz do brzucha to może małe do taktu zacznie cię kopać

Myślę nad jakimś ciastem. Mam owoce, mąkę, kasię... jak mówi Kubiś Puchatek: myśl, myśl, myśl...
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-09, 13:01   #3577
katarzynkajg
Zadomowienie

A u mnie dziś ziemniaki, paluszki rybne i sałatka z ogórków kiszonych. Taki trochę leniwy obiad

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Polecam ci rymowanki Brzechwy. Moja Małgosia je uwielbia, fajnie się je czyta i dziecko łatwo łapie. Jak poczytasz do brzucha to może małe do taktu zacznie cię kopać

Myślę nad jakimś ciastem. Mam owoce, mąkę, kasię... jak mówi Kubiś Puchatek: myśl, myśl, myśl...
Może placek drożdzowy z owocami

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
Stary 2013-02-09, 13:03   #3578
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Nie strasz

Ledwo wskoczyłam w pierwszą dziesiątkę największych spamerek

Skoro masz zamiar wszystko nadrobić, to uprzedzam, że zakwasy będą jak nic. Któregoś dnia miałyśmy ubaw po pachy, a i jest kilka imion, podlegających cenzurze ...
Plus taki, że jak będę nadrabiać to nie będę spamować
Pewnie, że muszę nadrobić, poczytać o tych Waszych wygłupkach

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-09, 13:06   #3579
idzia111
Zakorzenienie

Ja chyba zdecyduję się na tego rogala. Jak przetestuje to dam Wam znać. Mnie się tak źle śpi, niewygodnie, dlatego szukam czegoś co ułatwi sen.

A i pochwalę się, że pomykam sobie w ciążowych dżinsach. Odebrałam od krawcowej w poprzednim tygodniu. Za przyszycie panela (z jej materiałem) zapłaciłam 15zł Jest mi w nich tak wygodnie. Mam zamiar kupić sobie teraz ze dwie pary legginsów, rajstopki ciążowe (na brzuszek). Dużo wygodniej mi się chodzi w rzeczach na brzuszku niż pod. Nawet bielizna mi przeszkadza. Kupiłam sobie figi bezszwowe to jeszcze jakoś daję rade w tym chodzić.
Żegnajcie koroneczki i piękne materiały, a witaj bawełno bezuściskowa

Mam zamiar jeszcze jedną spódnicę dżinsową dać do przyszycia panela i rybaczki białe (ale te to już bliżej maja).
Stary 2013-02-09, 13:07   #3580
surka
Zakorzenienie

Cytat:
A ja się jeszcze pochwalę, że idziemy dziś na odwiedziny do mojej koleżanki dziecka. W poniedziałek skończy dwa miesiące

Idziemy z rodzicami tż (bo kumplują się z dziadkami maluszka). Pytałam się wcześniej czego potrzebują, nie bardzo chcieli mówić. Wiem, że mają dużo ciuszków.

Kupiliśmy ręczniczek kąpielowy z kapturkiem, piramidkę z fisher price, paczkę pieluch pampers 2, paczkę pieluch pampers 3 i chusteczki do pupci.

Jak fajnie było to wszystko kupować. Oczywiście ja kupowałam wszystko , teściowie dorzucili zrzutkę, hihi. Czułam się jakbym sobie kupowała. Mam taką ochotę coś kupić, ale się boję.

Fajnie jest robić zakupy dla maluszka, dla swojego jeszcze nie kupują, ale siostrzeniec jest regularnie przeze mnie zaopatrzany

Tak oglądam sobie te rogale, ale jakoś nie wyobrażam sobie na tym spania
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-09, 13:09   #3581
katarzynkajg
Zadomowienie

Cytat:
Ja chyba zdecyduję się na tego rogala. Jak przetestuje to dam Wam znać. Mnie się tak źle śpi, niewygodnie, dlatego szukam czegoś co ułatwi sen.

A i pochwalę się, że pomykam sobie w ciążowych dżinsach. Odebrałam od krawcowej w poprzednim tygodniu. Za przyszycie panela (z jej materiałem) zapłaciłam 15zł Jest mi w nich tak wygodnie. Mam zamiar kupić sobie teraz ze dwie pary legginsów, rajstopki ciążowe (na brzuszek). Dużo wygodniej mi się chodzi w rzeczach na brzuszku niż pod. Nawet bielizna mi przeszkadza. Kupiłam sobie figi bezszwowe to jeszcze jakoś daję rade w tym chodzić.
Żegnajcie koroneczki i piękne materiały, a witaj bawełno bezuściskowa

Mam zamiar jeszcze jedną spódnicę dżinsową dać do przyszycia panela i rybaczki białe (ale te to już bliżej maja).
Ja mam tak samo że wolę chodzić w rzeczach na brzuchu niż pod nim i też denerwują mnie nawet majtki, mam wrażenie jakby mnie uciskały.

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
Stary 2013-02-09, 13:15   #3582
idzia111
Zakorzenienie

Muszę lecieć Mamusie. Na 15 jedziemy na odwiedziny. Tż wrócił z pracy, zjemy coś i szykujemy się.

Zdam relację potem jak maleństwo (chyba je zjem normalnie i zacałuję). Biedne dziecko

Miłego dnia, nie spamujcie za dużo.
Zróbcie jakieś porządki czy coś
Stary 2013-02-09, 13:23   #3583
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Muszę lecieć Mamusie. Na 15 jedziemy na odwiedziny. Tż wrócił z pracy, zjemy coś i szykujemy się.

Zdam relację potem jak maleństwo (chyba je zjem normalnie i zacałuję). Biedne dziecko

Miłego dnia, nie spamujcie za dużo.
Zróbcie jakieś porządki czy coś

Miłego!
My dziś idziemy do Sphinxa na obiad i będziemy się szwędać po meblowych Może jakieś łóżeczka...

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-09, 13:25   #3584
Rockyyy
Zakorzenienie

Dzień dobry
Jestem dziś mega dobrą żoną.O 1 odebrałam Tż-a z imprezki,zapakowałam do łózka.Rano zrobiłam mu sniafanko i zaaplikowałam 2xIbuprom Max.Starałam sie mówić ściszonym stonowanym głosem,coby mu czachy ból nie rozsadził Nawet pozwoliłam mu sie teraz zdrzemnąć

No i właśnie po śniadanku leżelismy sobie i poczułam 3 kopniaki Tak jakby Laura się w brzuszku rozprostowywała nózki No nie ma bata żeby to nie było TO
Stary 2013-02-09, 13:27   #3585
katarzynkajg
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Jestem dziś mega dobrą żoną.O 1 odebrałam Tż-a z imprezki,zapakowałam do łózka.Rano zrobiłam mu sniafanko i zaaplikowałam 2xIbuprom Max.Starałam sie mówić ściszonym stonowanym głosem,coby mu czachy ból nie rozsadził Nawet pozwoliłam mu sie teraz zdrzemnąć

No i właśnie po śniadanku leżelismy sobie i poczułam 3 kopniaki Tak jakby Laura się w brzuszku rozprostowywała nózki No nie ma bata żeby to nie było TO
Super

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
Stary 2013-02-09, 13:29   #3586
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

Super!! Ja czekam, czekam... niecierpliwie :P Ale mam jeszcze trochę czasu

Filipiśko

Stary 2013-02-09, 13:40   #3587
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Witamy się przed-oficjalnie w 6 miesiącu

A w ogóle to cześć

Ps. Mam do nadrobienia 89 stron... jak na tydzień to trochę marnie
Witamy ponownie
Cytat:
po ostatnim usg termin nam się cofnął z powrotem na czerwiec

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Pan Dr się z nas śmiał i stwierdził, że jesteśmy chyba jedyną rodziną w Polsce w której Babcia zna płeć dziecka a rodzice nie
To maluszek zmienia zdanie,kiedy zechce Was poznac
JA nie wiem czy bym wytrzymała Tz proponował aby nie pytac o płeć ale nie wytrzymałam
Cytat:

Pan Dr był tak miły, że napisał płeć na kartce, którą jak za czasów konspiracji Babcia po przeczytaniu miała spalić

Twarda sztuka z babci jak trzyma tajemnice
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39127291]Margosia witaj ponownie

Moja mama dostaje szału, bo ja mam od dawna wybrane imiona i nie chcę jej powiedzieć Ale nie powiem, dopóki nie będę miała sama 100% pewności co do płci.
Jedno imię mi się przyśniło, drugie wybraliśmy z powodu m.in. znaczenia. Ale jeszcze tylko chwilka[/QUOTE]
My też czekamy na wieśći
Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
stokrotka: u mnie Mały od tygodnia regularnie kopie)) fajne uczucie.. ale też sie trochę naczekałam...
na wszystko przychodzi czas
Rozmawiałam Na FB z koleżanką w 32tc i mowiła ze jej córeczka tak wieczorem kopie że czasem jej piersi podskakują
Cytat:

Powiedzcie czy to możliwe żebym poczuła dzidzię. Leżałam na plecach, tż rozmawiał z brzuszkiem, pocałował go, za chwilę ja dotknęłam całą dłonią, zdecydowanym ruchem i nagle , plum

Mogę opisać to jakby bańka mydlana pękła, około 5-7 cm poniżej pępka,. Ucieszyłam się i za chwilę drugi raz w tym samym miejscy plum, tylko słabiej niż za pierwszym razem.

Mam duże wzdęcia i czasami w brzuchu mi coś bulgocze itp. ale to było takie inne, jakby bliżej mojej skóry i zupełnie inny rodzaj, takie plum. Nie wiem czy mnie zrozumiecie.

To moja pierwsza ciąża, 15 tc i 2 dzien, więc zdaję sobie z tego sprawę, że mogę sobie wkręcać ruchy. Jeśli to ruchy to sama jestem w szoku, bo byłam pewna, że wyczaję je około 20 tc może.

I jeszcze jedno. Co sądzicie o takim rogalu:
http://allegro.pl/motherhood-rogal-c...991255587.html

aukcja pierwsza lepsza, chodzi mi o wasze opinie.

Z tego co czytałam na necie mamy sobie chwalą.
Możliwe ze to maluszek

A taki rogal marzy mi sie od dawna.
Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość
Witam się z Rana

Niestety nie zdałam... trafiłam na takiego fiuta że szok
Tak mnie gnębił że myślałam że się poryczę, noga na sprzęgle mi tak latała ze stresu że 2 razy mi zgasł
Czepił się nawet że jadę 54km/h a nie 50 jak jestem w mieście masakra...
Od samego początku było widać że chce mnie uwalić...! jeździłam prawie 40 minut w takich nerwach...

No cóż do 3 razy sztuka, mam tylko nadzieję że trafi mi się jakiś ludzki egzaminator... ehhh... dzidzia się nadenerwowała razem ze mną... głupi dziad

A dziś sobie odreaguję jadę po ubranka dla maluszka
Nie przejmuj sie i olej ciecia.Ja tez nie zdałam za pierwszym razem
Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
jade do apteki, przewietrzę się trochę, bo jak na razie muli mnie i jeszcze chwila a nie wygrzebię się wogóle z piżamy
Ja jeszcze pidżamkuje

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Cytat:
Rockyyy- ale masz ladne lśniące włosy- to mi wpadło pierwsze w oko.. no i brzuszek- prawdziwy ciążowy.. u mnie w ogóle jeszcze nie widać, mimo, że zaraz zacznę 18 tydzień
Dziękuję moje włosy i brzuszek czuja sie docenione
Moja włosomania nie idzie na marne
Stary 2013-02-09, 13:42   #3588
Adriana07
Rozeznanie

GG do Adriana07

Cytat:

Wróciłam z zakupów,trochę ogarnełam, nie musze obiadu robić bo Małż pojechał na mecz a dla mnie samej mi się nie chce, do teściowej się wkręce na spagetti A co do teściowej Shestiger współczuję teściowej jędzy. Ja też mieszkam z Teściami ale nie wyobrażam sobie żyć z taką małpą. Ja mam ze swoją naprawdę dobre stosunki, można powiedzieć, że po śmierci mojej mamy jest dla mnie prawie jak druga mama. Jak każdy ma swoje wady ale nie wtrąca się a jak jej potrzebuje to mogę na nią liczyć.
Mnie już też powoli korci żeby się za czymś dla maluszka rozglądać
Tż mnie zaskoczył ostatnio bo mamy we wtorek wizytę i powiedział, że może jak będzie wiadomo co to poszli byśmy na jakieś małe zakupki
Myślałam też o czytaniu do brzuszka i zastanawiam się co by po prostu czegoś dla siebie głośno nie czytać, bo w sumie chyba chodzi o wieź i żeby dzidzia słyszała mamę. Jakoś dziwnie się chyba będę czuć jak będę jakieś baje czytać "do brzucha"
Boli mnie dzisiaj kręgosłup dupny strasznie
Tż chciał mnie jutro na termy zabrać ale ja nie wiem jak to jest z tym ciepłym kąpaniem?? Chyba się nie można za dużo moczyć No i o infekcję łatwo, ale na plecki by pomogło chyba

Uśmiech dziecka jest pierwszym owocem sensu ludzkiego istnienia.
Adriana07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-09, 13:43   #3589
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

O mamuniu, teraz leżałam i kaszlnęłam, jak mnie przeszył nerw w dolnej części kręgosłupa, to mi się gwiazdki przed oczami pokazały...

Ja rano też czułam moje maleństwo Ale to bardzo delikatne odczucia, nawet nie powiem, do czego podobne. Ja tam wciąż czekam na kopniaki widoczne przez brzuch
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-09, 13:52   #3590
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Uwaga!Uwaga!
Moja przyszła teściowa przekroczyła rano wszelkie normy normalności
Jako że zwykle On a rano wstaje a dziś leżała do 9 postanowiłam się ruszyć i zrobić śniadanie dla mnie i małej, myślę sobie zrobie dla niej coś miłego i jej też przygotowałam kanapeczki (ser,szynka. ogórek) a tu co mnie spotyka?Włazi i z wrednym pyskiem że 2 godziny już coś w kuchni robie (byłam tam z 10minut) i że to siamto, że mała ma się nie odzywać bo Ona chce odpocząć(tak dziecko się zaśmiało i dostało z☠☠☠e) Potem znowu coś się do☠☠☠ywała, oczywiście jeść nie przyszła. Jem sobie i mała a ta wpada i pretensje, że znowu zaczynam bo w jednym swetrze był obrócony jeden rękaw na lewą stronę i że co z tego że jem mam to zrobić tu i teraz (już się cała trzęsłam) na koniec wpadła do kuchni i oświadczyła że mam sobie te kanapki zjeść sama. Doszłam do pokoju i się rozpłakałam..ręce mi się jeszcze trzęsą...no jak można być taką wredną znieczulicą?! A za śniadanie nawet dziękuje... Oczywiście zaraz wszystko napisałam Tż-towi na gg bo dziś po południu wraca i napisał że z nią pogada..a to jak zawsze skończy się ich kłótnią i tyle..
Najgorsze jest to że jakoś od tego tygodnia maluszek razem ze mną odczuwa emocje (aż mu współczuje) a ta wiedźma nawet się nie spyta o nic o ciąży, który tydzień czy jak się czuję..
To już jego siostra i bracia a nawet rodzice genetyczni z którymi jeszcze nie miałam okazji się poznać bardziej interesują się moim stanem :/ Przykra ta kobieta..
Trzymaj sie kochana.Staraj sie nie dac wytrącic z równowagi i az tak nie denerwowac,pomysl o maluszku Trzymam kciuki,niech ta wasz przeprowadzka do Katowic wypali-wtedy sobie odzyjesz
Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Ja sie tylko witam z inka

Czytam Was ale za cholerkę nie daje rady pisac bo co przeczytam to jest nowa strona
Wbij się w pogaduchu TU I TERAZ Ja czasem tak robiłam jak brakowało sił do nadrabiania spamu
Cytat:
to w takim razie mój idealnie wpisze się w klimat buddy leń jeden..

dziewczyny Tż śpi bo późno się położył, ja w łóżku z laptopem a pies łazi po domu i piszczy bo mu się nudzi na ogródku byl, jedzenie dostał.. małpa wredna
Mój mniejszy Pies zawsze jak jestem na wizażu to akurat wtedy on chce sie bawic i przynosi mi swoją linke
Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
i będą przychodzić do nas i czytać, jak nam idą porody
Na pewno Bedzie rekordowa ilosc gosci
Cytat:
A my pewnie staniemy się takimi jędzami jak marcówko- kwietniówki
Nieee,nie zgorzkniejemy
Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Dzień dobry wszystkim

Wczoraj ładnie posprzątałam więc dziś czeka mnie tylko łazienka

A ja chciałam sprzątac ale Tż powiedział zebym sobie darowała i sie leniła.Musze tylko podłoge w kuchni i łazience machnac bo Piesor łapki odbił znów...
Stary 2013-02-09, 13:59   #3591
malaczarnakejt
Zakorzenienie

O matko, dziewczyny Wczoraj na pół dnia zostawiłam męża w domu zrobiłam mu obiad i miał wszystko gotowe, tylko do odgrzania. 2 dania nie zjadł, bo mówił, że nie miał czasu, ale za to zjadł 2 talerze zupy. Tak dziś patrzę.... i pytam się go jak to możliwe, że został mu jeszcze makaron, skoro było na max 2 talerze... powiedział, że zapomniał sobie dodać do zupy
Mówię mu... oj Kochanie, za pół roku będziemy mieć dziecko, nie możesz zapominać o takich błahych sprawach, bo jak Cię poproszę, żebyś dał mu jeść, to zapomnisz dodać mieszanki do wody?
Ech... wszystko trzeba jak krowie na rowie.

Filipiśko

Stary 2013-02-09, 14:03   #3592
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
O matko, dziewczyny Wczoraj na pół dnia zostawiłam męża w domu zrobiłam mu obiad i miał wszystko gotowe, tylko do odgrzania. 2 dania nie zjadł, bo mówił, że nie miał czasu, ale za to zjadł 2 talerze zupy. Tak dziś patrzę.... i pytam się go jak to możliwe, że został mu jeszcze makaron, skoro było na max 2 talerze... powiedział, że zapomniał sobie dodać do zupy
Mówię mu... oj Kochanie, za pół roku będziemy mieć dziecko, nie możesz zapominać o takich błahych sprawach, bo jak Cię poproszę, żebyś dał mu jeść, to zapomnisz dodać mieszanki do wody?
Ech... wszystko trzeba jak krowie na rowie.

albo nie doda wody do mieszanki (zartuje ).

Kiedyś Margosia pisała ze tego samego dnia w ktorym poczujemy ruchy to w tym dniu ale w miesiacu w ktorym mamy termin urodzimy.Czyli ja poczułam dziś -9 lutego a rodze w lipcu czyli 9 powinnam sie rozpakowac
To by pasowało bo Wg Om mam na 3 lipca termin,wg usg na 10 .
Stary 2013-02-09, 14:04   #3593
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Trochę relaksu teraz, mała położona do spania, drzwi z pokoju zamknięte zaraz odpalam grę, postrzelam sobie i pomyślę że to ta jędza

Cytat:
Dzień dobry

Ale dobrze ma Twój TŻ
Ale fajnie
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39134546]

Ja rano też czułam moje maleństwo Ale to bardzo delikatne odczucia, nawet nie powiem, do czego podobne. Ja tam wciąż czekam na kopniaki widoczne przez brzuch [/QUOTE]

A wcześniej coś czułaś już?
Ty jakoś teraz 18 tydzień zaczynasz, prawda?
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-09, 14:05   #3594
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Spacerek zaliczony pogoda CUDNA. Zauwazam że kurtka zaczyna się robić dopasowana...:P nie da się ukryć, brzuszek rośnie. Rocky blisko mi do Twojego
Tak was czytam - juztyle rzeczy od rana zrobiłyście.. ja sie wyspałam i zaliczyłam spacer. No i pranko, kołdrę wyrzuciłam na balkon. ale poza tym dzisiaj nic nie robie)) i już. ZNowu intensywny tydzień w pracy mnie czeka, w pon wieczorem gin.. we wtorek duże spotkanie w pracy, w srode cały dzień w wawie też na spotkaniu, czwartek nadrabianie środy i pełno bieżących. Do tego wczoraj koelga zaprosił na urodziny w piątek a u niego imprezy są jak zauważyliśmy bardzo fajne z wieloma atrakcjami (jest muzykiem, więc np są występy dj'ów lub jakies kapele grają). Dużo zabawy i śmiechu.
Tak żeby nie było że będę cąły dzień sie leniła, mam zamiar dzisiaj zacząć pisać 3 rozdział mgr takiej babce - mam czas do połowy marca, ale póki co się nie zabrałam. Dobrze że siedziałąm z nią nad pierwszymi dwoma, to przynjamniej w temacie jestem

Cytat:
A my pewnie staniemy się takimi jędzami jak marcówko- kwietniówki
:P

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Nic się nie stało, tak jakoś poddenerwowana jestem.

A np. jak twój TŻ będzie teraz wyjeżdżał, nie możesz się spakować i pojechać na trochę do rodziców? Odsapnęłabyś troszeczkę. Nerwy w twoim stanie to teraz najgorsze co może być.

Posprzątałam, obiadek dochodzi (miała być pomidorowa, ale zostanę przy rosole), byliśmy na godzinnym spacerku niby fajnie, ale jakiś dołek mam. Jeszcze w sumie kurze muszę zetrzeć. Jakaś dzisiaj rozlazła jestem.
usmiech i trochę pozytywnej energii przesyłam

Cytat:
Dla Was dziewczynki
Coraz bliżej poród

Elaine, dobrze, że jakieś plusy tego powrotu męża są, a co
nooo od rana ma ubaw z siebie, że przespał swój przystanek autobusowy)) dobrze że wielkiego mrozu nie było:P

Cytat:
Dzień dobry

gratki z powodu kopniaków! u mnie delikatne bardzo jeszcze.. takich widocznych przez brzuch to jeszcze nie doświadczyłam. No i fajną Twój mąż ma żonę
Sporo naszych Panów imprezowało wczoraj

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39134546]O mamuniu, teraz leżałam i kaszlnęłam, jak mnie przeszył nerw w dolnej części kręgosłupa, to mi się gwiazdki przed oczami pokazały...

Ja rano też czułam moje maleństwo Ale to bardzo delikatne odczucia, nawet nie powiem, do czego podobne. Ja tam wciąż czekam na kopniaki widoczne przez brzuch [/QUOTE]

super))) fajny początek dnia

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-09, 14:10   #3595
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Kiedyś Margosia pisała ze tego samego dnia w ktorym poczujemy ruchy to w tym dniu ale w miesiacu w ktorym mamy termin urodzimy.Czyli ja poczułam dziś -9 lutego a rodze w lipcu czyli 9 powinnam sie rozpakowac
To by pasowało bo Wg Om mam na 3 lipca termin,wg usg na 10 .
To ja powinnam urodzić 6-7 lipca, a termin wg USG mam ok 20 lipca.

U mojej mamy to się nie sprawdziło, bo poczuła ruchy pod koniec 4tego miesiąca, a urodziłam się pod koniec ... 10tego miesiąca

Informacja dla dziewczyn, które używają oliwki Babydream z Rossmanna: zmieniła się szata graficzna opakowania - było w kolorze majtkowego różu, a teraz jest białe opakowanie z fioletową nakrętką i biało-fioletową naklejką. Przez tą zmianę już myślałam, że ją wycofali
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-09, 14:14   #3596
czarownica1
Zakorzenienie

A ja nie wiedziałam, że trzeba dzień zapamiętać
Stary 2013-02-09, 14:15   #3597
czerwony_balonik
Zadomowienie

Dzień dobry Margosiu jak miło,że do nas wóciłaś,gratuluję udanej wizyty i podziwiam za cierpliwość co do poznania płci

Cytat:
Napisane przez Adriana07 Pokaż wiadomość
Wczoraj byłam z koleżankami na obiedzie, niektóre mnie od listopada nie widziały i stwierdziły, że mam chyba tę ciążę urojoną bo one to myślały że ja to już taaaaaaka wielka jestem Były zawiedzione że się w drzwi mieszczę A ja tu taka dumna z siebie że już ze 3 kilo przybrałam i normalnie mnie rozczarowały, chociaż do chudziaków to też nie należę to może oponka mi brzuszek ciążowy przysłania
Ja też przytyłam jak narazie 3kg i bardzo się z tego cieszę,że tylko tyle,bo nie mogę za dużo przytyć w ciąży z powodu za wysokiego BMI przed ciążą Jak wynika z rekomendacji Polskiego Stowarzyszenia Ginekologicznego:

W populacji kobiet z przedciążowym BMI <19,8 (niedowaga) przyrost masy ciała w ciąży może wynieść 12,5-18 kg; z przedciążowym BMI od 19,8 do 26 (prawidłowa masa ciała) przyrost masy ciała może wynieść 11,5-16 kg; z przedciążowym BMI 26-29 (nadwaga) przyrost masy
ciała może wynieść 7-11,5 kg; z przedciążowym BMI >29 (otyłość) przyrost masy ciała nie powinien przekraczać 7 kg w przebiegu ciąży.

Czyli ja mogę przytyc jeszcze tylko 4-7,5kg Trzeba się pilnować
Stary 2013-02-09, 14:15   #3598
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
A wcześniej coś czułaś już?
Ty jakoś teraz 18 tydzień zaczynasz, prawda?
Coś tam czułam, ale to było takie delikatne, że prawie niewyczuwalne. Gdybym była aktywna, to raczej bym tego nie czuła w ogóle, ale że leżę całe dnie, to się wsłuchuję.

Moje bejbi też jest buddą
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-09, 14:17   #3599
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Spacerek zaliczony pogoda CUDNA. Zauwazam że kurtka zaczyna się robić dopasowana...:P nie da się ukryć, brzuszek rośnie. Rocky blisko mi do Twojego
Tak was czytam - juztyle rzeczy od rana zrobiłyście.. ja sie wyspałam i zaliczyłam spacer. No i pranko, kołdrę wyrzuciłam na balkon. ale poza tym dzisiaj nic nie robie)) i już. ZNowu intensywny tydzień w pracy mnie czeka, w pon wieczorem gin.. we wtorek duże spotkanie w pracy, w srode cały dzień w wawie też na spotkaniu, czwartek nadrabianie środy i pełno bieżących. Do tego wczoraj koelga zaprosił na urodziny w piątek a u niego imprezy są jak zauważyliśmy bardzo fajne z wieloma atrakcjami (jest muzykiem, więc np są występy dj'ów lub jakies kapele grają). Dużo zabawy i śmiechu.
Tak żeby nie było że będę cąły dzień sie leniła, mam zamiar dzisiaj zacząć pisać 3 rozdział mgr takiej babce - mam czas do połowy marca, ale póki co się nie zabrałam. Dobrze że siedziałąm z nią nad pierwszymi dwoma, to przynjamniej w temacie jestem

Pokaż brzuszek
Wczoraj była plaga tż-owych imprez chyba
A u mnie zimno i ponuro :/
Tz obiecał ze jak ozyje to pojdziemy z pieskami na spacer
Stary 2013-02-09, 14:19   #3600
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Dzień dobry Margosiu jak miło,że do nas wóciłaś,gratuluję udanej wizyty i podziwiam za cierpliwość co do poznania płci

Ja też przytyłam jak narazie 3kg i bardzo się z tego cieszę,że tylko tyle,bo nie mogę za dużo przytyć w ciąży z powodu za wysokiego BMI przed ciążą Jak wynika z rekomendacji Polskiego Stowarzyszenia Ginekologicznego:

W populacji kobiet z przedciążowym BMI <19,8 (niedowaga) przyrost masy ciała w ciąży może wynieść 12,5-18 kg; z przedciążowym BMI od 19,8 do 26 (prawidłowa masa ciała) przyrost masy ciała może wynieść 11,5-16 kg; z przedciążowym BMI 26-29 (nadwaga) przyrost masy
ciała może wynieść 7-11,5 kg; z przedciążowym BMI >29 (otyłość) przyrost masy ciała nie powinien przekraczać 7 kg w przebiegu ciąży.

Czyli ja mogę przytyc jeszcze tylko 4-7,5kg Trzeba się pilnować
Balonik, weź mnie nie strasz, to ja do końca ciąży mogę przytyć ok 1 kg tylko ?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości