Przy takim towarzystwie i dobrym winie,nasz czas do ślubu szybciej płynie!PM2014cz.8 - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-09, 23:10   #241
kasia_kuku
Zakorzenienie

Dot.: Przy takim towarzystwie i dobrym winie,nasz czas do ślubu szybciej płynie!PM201

Cytat:
Napisane przez Angel_21_ Pokaż wiadomość
kasia_kuku ojj to sporo macie co do sukni ta również mi się bardzo podobała ale moja mama powiedziała od razu nie bo nie jest do ziemi a ten model do ziemi to już nie to ... dlatego wybrałam inny model JA i jak zmierzyłam to też nie chciałam jej ściągnąć
Mojej mamie się właśnie to podoba, że jest krótsza A ile Twoja kosztuje? W jakim salonie zamawiasz/zamówiłaś?

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

kasia_kuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-09, 23:11   #242
wenedka
Zakorzenienie

Dot.: Przy takim towarzystwie i dobrym winie,nasz czas do ślubu szybciej płynie!PM201

I tak też mi się podoba, ale chyba nie na moją figurę... http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...item,4807.html
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-09, 23:11   #243
Angel_21_
Rozeznanie

wenedka właśnie nie zdążyłam jeszcze nadrobić ale faktycznie to jest dziwne bo kurcze jak by wcześniej sobie lot zarezerwował to pewnie i taniej by było a znowuż z UK to nie wielki koszt , siostry mojego TŻa tam mieszkają i my się też tam wybieramy żeby zarobić na wesele ale to w lipcu i mówią że nie ma tragedii z lotem
Stary 2013-02-09, 23:14   #244
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
hej dziewczyny ja się tylko chciałam przywitać dzisiaj zaliczyłam na +5 babka powiedziała, że się napracowałam i musi mnie wyróżnić a tam po za tym nic nic nowego oprócz tego że uświadomiłam sobie że mój TŻ jest dupkiem na razie przynajmniej mam takie zdanie o nim ... =/

co sie stało?!

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ----------

Cytat:
_ema_ niestety tu nie chodzi o żadna racje tylko jest leniem i olewa wszystko takiego nieroba co się zajmuje tylko ćwiczeniami i świata poza tym nie widzi i nic innego nie robi to nie znam w dodatku nie możemy się widywać więcej niż raz w tygodniu bo mu zaburzam treningi =/ ... dziewczyny co ja w nim widziałam ;( tylko w kółko podaj to zrób tamto do mnie nawet wodę mu muszę podawać do łóżka która leży obok niego ... ;(

ja bym z nim porozmawiała, rozumie że go kochasz ale jesli on Cie tez b.kocha to powinien coś z tym zrobić...
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-09, 23:14   #245
wenedka
Zakorzenienie

Cytat:
wenedka właśnie nie zdążyłam jeszcze nadrobić ale faktycznie to jest dziwne bo kurcze jak by wcześniej sobie lot zarezerwował to pewnie i taniej by było a znowuż z UK to nie wielki koszt , siostry mojego TŻa tam mieszkają i my się też tam wybieramy żeby zarobić na wesele ale to w lipcu i mówią że nie ma tragedii z lotem
No nie ma tragedii, dlatego trochę mnie to zabolało, że w ten sposób o tym myśli...
Jest jeszcze prawie 1,5 roku, więc jeśli nie da rady zaoszczędzić 100 funtów przez ten czas, to coś jest nie tak. To w końcu jego brat..
piją!

Stary 2013-02-09, 23:16   #246
Angel_21_
Rozeznanie

kasia_kuku moja to ta http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...item,4844.html i jest u mnie w salonie w cenie 5,5 tys będę ją zamawiać w czerwcu

wenedka obie piękne ale w 1 góra mi się bardziej podobała
Stary 2013-02-09, 23:16   #247
Loczek_brown
Zakorzenienie

wenedka obie są śliczne ta 8664 jest taka bardziej poważna, natomiast ta 8658 taka bardziej dziewczęca

Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
Mierzyłam długą, jest inaczej szyta i już nie układa się tak pięknie jednak
Która pmka za nią szaleje? Jak przymierzy, to nie zechce zdjąć

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

Oprócz tego, że nie mam wideo to nie mam wiele więcej sukienkę buty, dodatki do włosów, biżu i tiulowebolerko. Mam make up i fryzjera, który kazał przyjść w czerwcu
Mamy wybrane obrączki i całą papeterię, ale jeszcze nie zamówione
mała_czarna21

do sierpnia jeszcze dużo czasu mój znajomy zorganizował ślub w 3-mce

17.02 16.09
[*][*][*]
Loczek_brown jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-09, 23:18   #248
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
kasia_kuku moja to ta http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...item,4844.html i jest u mnie w salonie w cenie 5,5 tys będę ją zamawiać w czerwcu
Widziałam to cudo

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

kasia_kuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-09, 23:18   #249
poznanianka1990
Zakorzenienie

Angel, ja mimo wszystko bym z nim porozmawiała. Z tego co piszesz to on Cię traktuje jak swoją służącą, a nie narzeczoną...

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-09, 23:26   #250
Angel_21_
Rozeznanie

ane3kaa puściły mi nerwy ale już zajęłam się sukienkami i od razu mi się humor poprawił a TŻ hm utemperuje go jakoś wyciągnę tajną broń i zacznie współpracować

wenedka dokładnie ... ale na pewno się pojawi tylko niepotrzebnie ktoś mu w głowie namącił

---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ----------

poznanianka1990 narzeczoną jeszcze nie jestem porozmawiam jakoś lepiej na żywo niż przez neta bo on 22 idzie spać i koniec gatki a ja zanim wrócę z uczelni i ogarnę wszystko to tak to wygląda ... to że jak służącą to wiem ale to mi nie przeszkadza aż tak bo wszyscy mnie tak traktują wiedzą że ja przyjdę i zrobię i tak zawsze wszyscy siedzą i czekają jak zjawie się i zrobię bardziej denerwuje mnie to jego zmęczenie i chodzenie spać o 22 i to że siłownia jest najważniejsza
Stary 2013-02-09, 23:27   #251
myboyismine
Zakorzenienie

Witam
ja jeszcze nie ogarnęłam ze nowy watek jest a tu 9 strona
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-09, 23:32   #252
Angel_21_
Rozeznanie

wenedka a co to UK to mega ciężko jest tam z pracą i zarobkami ? bo muszę się też liczyć z tym że TŻ będzie tak szukać nie szukać pracy i zastanawiam się czy w razie czego będę w stanie sama odłożyć na wesel ?
Stary 2013-02-09, 23:33   #253
Loczek_brown
Zakorzenienie

Cytat:
wenedka a co to UK to mega ciężko jest tam z pracą i zarobkami ? bo muszę się też liczyć z tym że TŻ będzie tak szukać nie szukać pracy i zastanawiam się czy w razie czego będę w stanie sama odłożyć na wesel ?
to jest szokujące co mówisz...

17.02 16.09
[*][*][*]
Loczek_brown jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-09, 23:42   #254
KaEs
Wtajemniczenie

Dziewczyny nie nadążam za Wami

Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość
A tak poza tym jestem w nastrojy bojowym
Przez brata Tż i %^%^&^* bratową.
Rozmawiałyśmy z mamą Tż o weselu i kto z ich rodziny się wybiera, a że przyszedł brat Tż (jedyny, dodam) to i jego zapytała czy się wybiera, oczywiście zakładając, że na pewno tak. A on z tekstem, że on nie wie, bo nie wiadomo ile wyjazd będzie kosztował, więc nie jest w stanie powiedzieć Do wesela ponad rok, a on już wymówki robi... Dodam, że jacyś biedni nie są, oboje pracują, mają samochód, mieszkanie. Nawet moje studiujące koleżanki z takimi wymówkami nie wychodzą.
No ręce mi opadły, bo mój brat jeszcze dalej mieszka i gorzej mu dojechać, a nie dopuszcza do siebie nawet myśli, że miałoby go nie być na moim ślubie i weselu.
Ja wiem, że to bratowa Tż-ta mąci, bo poza własnymi siostrami, na nikomu jej nie zależy i trzyma brata Tż opd pantoflem.
Mam ochotę pójść do niej teraz i jej powiedzieć co na ten temat myślę, ale obawiam się, że mogłoby dojść do rękoczynów

I Tż jeszcze chce, żeby on był jego drużbą! No kpiny!
I co ja mam z tym fantem zrobić? Nie wyobrażam sobie sytuacji, w której brat Tż wypnie na niego tyłek... Bo ja widzę, że jego ni to grzeje, ni ziębi.
O matko... Żona mojej mamy brata miała podobną sytuację, teraz wujek się na tyle odseparował pod jej wpływem, że nie utrzymują kontaktu......... masakra.

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Mamy salę
Idę nadrabiać, potem napiszę co i jak
Gratuluję

Cytat:
Też miałam podobny problem z chrzestnym, ale odkąd rozstał się z żoną, zrobił się jakiś...
normalniejszy.
Jeżeli w ogóle z nią kontaktu nie masz, nawet sporadycznego, to bym sobie odpuściła.

Słuchajcie... koleżanka (bardzo dobra koleżanka ze studiów) zapytała mnie kiedy bierzemy ślub, bo ona nie wie jak będzie stała z kasą, bo musi kuchnię wyremontować Ślub za półtora roku, ale co tam, kuchnia na tapecie jest. hmmm wymówka?
Ludzie dzisiaj sobie grabią...
Cytat:
Zamierzałam, tak, ale chyba pozwolę jej zrobić ten remont
haha

Cytat:

Sala: http://www.mozart.net.pl/ na www kiepsko ze zdjęciami.
Cena 130zł./osoba. 5 dań ciepłych, przekąski itp., ciasta, owoce, napoje w cenie. Stoły prostokątne lub okrągłe na 12 osób. Krzesła takie jak są lub z pokrowcami, bez żadnej dopłaty. Dekoracja żywymi kwiatami i świecami w cenie. Gratis dostajemy weekend w ich ośrodku na mazurach (dla nas bomba bo i tak tam jeździmy w wakacje nad wodę). Sala cieszy się dobrą opinią, wiodą prym w organizacji studniówek, balów itp. Właścicielka wpisała nas w kalendarz, tylko musimy zaliczkę wpłacić w najbliższym czasie
Cena rewelacja, sale też!!!!!!!!!!! zazdroszczę, że tak mało płacicie...

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
Jak mi się nie chce uczyć, podczytuję Was, zamiast czytać psychologię rozwojową ;/ Jak ja czasem żałuję swoich pomysłów. Zachciało mi się drugiej podyplomówki... Jakbym mało miała pracy z gimbazami od pon-pt.

Na chwilę obecną mamy:
- datę ślubu
- godzinę w kościele
- sala z umową
- foto z umową
- wideo z umową
- zespół z umową
to tak jak u mnie gratuluję nam obu

Cytat:
Napisane przez malutka155 Pokaż wiadomość
4 stycznia 2014
to już niecały rok

Cytat:
A ja bym chciała jakies 11cm. bo tż wysoki i obcasy miłością moją, ale co z tego skoro niektórych gości będę przewyższała bo mam jakies 176cm.
Poza tym chcę być prowadzona do ołtarza przez tatę, który do najwyższych nie należy (razem z mamą-dwa krasnale się dobrały) i też głupio, żebym jak żyrafa obok szła Dlatego postawie na jakieś 7cm

Oddaj trochę wzrostu, prossssssssssssi!!!!!!: )

Cytat:
Mam tyle zdjęć, że zaśmieciłabym Wam wątek Moja jest w kolorze ivory, czyli śmietankowej bieli.
Jest CUDNA do niskiej osoby pasowałyby w takim stylu? Chyba trzeba mierzyć wszystko...... i wtedy człowiek się przekona. Ale suknia naprawdę FANTASTYCZNA

Cytat:
Co sądzicie o tej?
http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...item,4812.html

Makijaż jest straszny
Ta propozycja podoba mi się bardziej niż ta Twoja kolejna, ta jest cudaśna

KaEs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-09, 23:42   #255
wenedka
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana, ale jak to musisz się z tym liczyć? Nie musisz się z niczym liczyć, a takiego zachowania wręcz nie można akceptować! Nie zgadzaj się na lenistwo i takie traktowanie Ciebie... Przykro takie rzeczy czytać

Co do pracy w UK, to zależy gdzie. Na południu jest lepiej niż na północy kraju. Trudno jednak jest znaleźć coś lepiej płatnego niż minimalna.
Samej będzie Ci ciężko odłożyć, moim zdaniem... Koszty utrzymania są dość wysokie, podatki.
piją!

Stary 2013-02-09, 23:47   #256
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Angel, ja mimo wszystko bym z nim porozmawiała. Z tego co piszesz to on Cię traktuje jak swoją służącą, a nie narzeczoną...
lepiej teraz taka rozmowa, niż po ślubie... nie dane mi oceniać, ale wydaje mi się, że nie tak powinnaś być traktowana Angel... to nic dobrego na przyszłość ze sobą nie niesie. NIE ZROZUM MNIE ŹLE, ja Ci życzę jak najlepiej, ale im szybciej się z tym uporacie tym lepiej, chyba nie? 3mam za Was obojga kciuki, mam nadzieję, że się wszystko ułoży po Twojej myśli

Stary 2013-02-09, 23:50   #257
Angel_21_
Rozeznanie

Loczek_brown, wenedka wole otwarcie sobie samej powiedzieć że może tak być iż później być w szoku ... wiem że się będzie starać ale hm nie jakąkolwiek prace tylko oczywiście gdzie na siłowni jako trener haha to tylko wchodzi w grę ... ale zobaczymy ...będziemy najprawdopodobniej wynajmować mieszkanie u jego byłego szwagra bo miesiące temu rozwiódł się z siostrą TŻa wiec troszkę taniej będzie z tego co mówił chodź niczego na 100% nie można być pewnym a ja na dietę przejdę haha na szczęście potrzebujemy kasę na połowę wesela po za drugą część płacą moi rodzice ... ale może jakość się ogarnie oby
Stary 2013-02-09, 23:51   #258
poznanianka1990
Zakorzenienie

Popieram Ka Es. Lepiej teraz niż po ślubie. Po ślubie to już będzie za późno.

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-09, 23:54   #259
Angel_21_
Rozeznanie

KaEs dziękuje jutro porozmawiam z TŻem a we wtorek się widzimy to sobie pogadamy tak porządnie myślę że ogarnie się jak nie będzie miał na swoje mięsko , dziewczyny ja lecę bo o 5 muszę wstać na pociąg i jechać na uczelnie dobrej nocki życzę
Stary 2013-02-09, 23:59   #260
KaEs
Wtajemniczenie

No ja też uciekam... Dobrej nocki

Stary 2013-02-10, 00:37   #261
kwiatuszek10031989
Wtajemniczenie

Ogłaszam wszem i wobec, że spotkanie z rodzicami przebiegło z korzyścią dla nas, TŻ przekonał rodziców do naszego wyboru i w przyszłym tygodniu idziemy zaklepać termin u naszych wymarzonych kamerunów Nie chcę zapeszać, ale będę miała super teściów A rodziców mam najlepszych na świecie!

Miałam już iść spać, ale jeszcze skomentuję...

Cytat:
monikkad ostatnio myślę o tym ale ... chyba zacisnę zęby i po prostu będzie jak będzie grunt że TŻ jest szczęśliwy ... mi tylko zależy żeby był dobrym ojcem dla naszych dzieci a ja tam najwyżej wygadam się od czasu do czasu i mi od razu lepiej i wracam do swojego życia dziękuje za wysłuchanie już mi lepiej nie będę smęcić
Nie wierzę w to co czytam... Moim zdaniem związek w którym tylko jedna strona się stara żeby ta druga osoba była szczęśliwa prowadzi donikąd... Dziwię się że uważasz to za coś normalnego i tak po prostu przechodzisz z tym do porządku dziennego... tak jakby tak musiało być i koniec... Nie licz na to, że TŻ się zmieni czy jak to piszesz ogarnie się po ślubie, bo jak ktoś całe życie zachowuje się w pewien sposób to ślub nagle tego nie zmieni i nie ma co liczyć na cud, że "jakoś to będzie"... Moim zdaniem to jak wchodzenie do jeziora pełnego krokodyli z nadzieją, że są już po kolacji...

kwiatuszek10031989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 00:50   #262
rom4ntyczk4
Rozeznanie

Kwiatuszek, ciesze się, że rozmowy szczęśliwie się zakończyły i popieram w 1000% to co napisałaś.
Angel naprawdę nie wierzę w to co przeczytałam... Możesz napisać ile masz lat?

26.04.2007

12.09.2012

26.07.2014

rom4ntyczk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 00:51   #263
mala_czarna_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
No wiesz, ja też szczerze wątpię, żeby moja chrzestna przyjechała.... Nie chodzi o żadne nieporozumienia, tylko jak się dowie, że jej jedyny synalek nie będzie zaproszony na wesele, to ona też odmówi..... Jestem tego pewna!
A ja tego człowieka nie chcę znać i nie chcę, aby był na moim weselu. Mam swoje powody, o których nikt z rodziny nie wie......
jak nikt z rodziny nie wie to mogą mieć do Ciebie żal że go nie zaprosiłaś...
a o co poszło? Jeśli nie chcesz mówić to oczywiście zrozumiem
Cytat:
Napisane przez malutka155 Pokaż wiadomość
. Bierzemy ślub cywilny, obiad w domu na 12 osób, myślimy tylko nad jakimś fotografem-marzy nam się plener
i jak rodzice zareagowali?
Cytat:
Cześć PM2014

Pozwoliłam sobie zajrzeć do Waszego wątku Pięknie suknie wybieracie Angel_21_, widziałam tego Justina przy zamawianiu swojego, jest obłędy

Owocnych przygotowań!
Pm13'
wiaatj
Cytat:
Ja byłam w lipcu 1 raz. Najpierw walczyłam z sobą, że nie kupię wymarzonej sukni, później, że kupię używaną, później, że może uszyję na wzór coś podobnego (używanej nigdzie nie mogłam dostać, a ja się pojawiła to była 500km ode mnie ) Później jak się okazało, miała wyjść z kolekcji, rozum odmówił posłuszeństwa i mam moją wymarzoną suknię zarezerwowaną już na 11 miesięcy przed. Oczywiście przeszła na kolekcję 2013.
przeszła?

Cytat:
a tam po za tym nic nic nowego oprócz tego że uświadomiłam sobie że mój TŻ jest dupkiem na razie przynajmniej mam takie zdanie o nim ... =/
o kurde
przemyśl dobrze tą sytuację zanim będzie za późno
Cytat:
Mam tyle zdjęć, że zaśmieciłabym Wam wątek Moja jest w kolorze ivory, czyli śmietankowej bieli.
dlaczego mi to robisz ???
już prawie się pogodziłam że nie będę jej mieć a znów kopiesz po siniakach
Chrystusie ona jest boska
to był mój pierwszy typ ale kwota mnie paraliżuje a do tego boje się że taki karzeł jak ja (162cm) będzie wyglądał fatalnie....

Cytat:
Napisane przez Loczek_brown Pokaż wiadomość
zakochałam się w niej jak tylko ją zobaczyłam i jest tutaj jeszcze jedna crazy PMka która za nią szaleje tyle, że ja bym wolała ją w wersji długiej zresztą i tak jest poza moim zasięgiem co nie zmienia faktu, że jest boska

zazdroszczę, masz wszystko co na tą chwilę trzeba mieć załatwione a najbardziej dobija mnie fakt (bez urazy ), że zaczęłaś szukać później niż my chyba im poźniej tym lepiej, bo szybciej idzie my się chyba za bardzo ociągamy ze wszystkim.
owszem jest
Cytat:
Która pmka za nią szaleje? Jak przymierzy, to nie zechce zdjąć
ja właśnie mam jobla na jej punkcie

i miałam iść mierzyć w marcu (ślub mam w kwietniu za rok) i boje się ją mierzyć bo w niej ucieknę z salonu

Cytat:
Napisane przez kwiatuszek10031989 Pokaż wiadomość
Ogłaszam wszem i wobec, że spotkanie z rodzicami przebiegło z korzyścią dla nas

Nie wierzę w to co czytam...
gratuluję

dla mnie też szokiem jest to co piszesz Angel_21....

2015 - 38

Edytowane przez mala_czarna_21
Czas edycji: 2013-02-10 o 00:52
mala_czarna_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 07:37   #264
Nati_kk
Zakorzenienie

Angel_21 - dziewczyny już napisały chyba wszystko co miałam do powiedzenia w tym temacie....dodam tylko, że potem będziesz żałować tej decyzji i to bardzo...

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Nati_kk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 08:33   #265
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszek10031989 Pokaż wiadomość
Ogłaszam wszem i wobec, że spotkanie z rodzicami przebiegło z korzyścią dla nas, TŻ przekonał rodziców do naszego wyboru i w przyszłym tygodniu idziemy zaklepać termin u naszych wymarzonych kamerunów Nie chcę zapeszać, ale będę miała super teściów A rodziców mam najlepszych na świecie!

Miałam już iść spać, ale jeszcze skomentuję...

Nie wierzę w to co czytam... Moim zdaniem związek w którym tylko jedna strona się stara żeby ta druga osoba była szczęśliwa prowadzi donikąd... Dziwię się że uważasz to za coś normalnego i tak po prostu przechodzisz z tym do porządku dziennego... tak jakby tak musiało być i koniec... Nie licz na to, że TŻ się zmieni czy jak to piszesz ogarnie się po ślubie, bo jak ktoś całe życie zachowuje się w pewien sposób to ślub nagle tego nie zmieni i nie ma co liczyć na cud, że "jakoś to będzie"... Moim zdaniem to jak wchodzenie do jeziora pełnego krokodyli z nadzieją, że są już po kolacji...
wygraliście gratuluję ;* a masz link do tych kamerzystów? Nie wiem czy wcześniej dawałaś

Stary 2013-02-10, 09:19   #266
alloffkowa
Zakorzenienie

witam się jeszcze leniwie z łóżka bez kawki
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 09:47   #267
wioliix
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _ema_ Pokaż wiadomość
Tak jest i mojego

Współczuję, ja na szczęście mam przewage takich wykładowców, którym nie chce się na sesje przyjeżdżać więc jak się nakombinuje to można pozałatwiać większość w zerówkach, stąd te moje długie ferie Ale najważniejsze, żeby wszystko zaliczyć, nie wazne że ferie będa krótkie, więc głowa do góry

O tym to nie słyszałam, przecież to czyste oszustwo

Zapomniałabym, robi któraś z Was poprawiny? :P
ja nie bo to dodatkowe koszta musiałabym zamawiać kolejne noclegi dla gości przyjezdnych..
A wogóle to nie chciało by mi sie wstawać rano zaś iść do fryzjera i się bawić bo napewno będe zmęczona bo weselu.

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

Cytat:
Napisane przez _ema_ Pokaż wiadomość
Nie płakać, od tego jest kampania wrześniowa, żeby się nie przejmować Na pewno uda się za kolejnym podejściem

Ale miałas piękną fryzurke na studniówce

Wybaczcie, że nie cytuje odpowiedzi odnosnie poprawiń, ale dużo ich było (ale wszystkie przeczytałam ) Pytam się, bo ja własnie będę też miała gości z zagranicy, z Warszawy, czy południa Polski i nie wiem czy nie robienie poprawin nie będzie dużym błędem (chociaż osobiście nie mam ochoty ich robić, i TŻ tez kategorycznie odmawia, ale jednak goście pewnie będą liczyć...)

Oczywiście że nie myt jechali 200 km na wesele mieliśmy nocleg w hotelu pozegnaliśmy sie i wróciliśmy potem do domu

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Cytat:
Moj Tż jakiś zaślepiony jest i nie widzi, że jego brat aniołem nie jest
Jak można z takim tekstem w ogóle wyjechać? Ponad rok przed ślubem?
Mnie to mowi, że jemu po prostu nie zależy.
Co za rodzina...
Ja bym dała tylko zaproszenie i że trzeba potwierdzić do miesiąca przed imprezą czy się będzie czy nie i bym się nie przejmowała

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
ja bym chciała żeby moja chrzestna się nami zainteresowała (( jak tak dalej pójdzie nawet nie będzie zaproszona na przyjęcie
mojej wysłaliśmy zaproszenie na moją komunie to nawet nie odpisała ani nie zadzwoniła że nie przyjedzie nie mamy z nią kontaktu ale zaproszenie na ślub jej wyśle może akurat przyjedzie a jak nie da znaku to poprostu nie będe jej wliczać do gości bo ona z rodziną to w sumie 5 osób

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

Cytat:
U mnie tak samo, na 7 min to by mi się nawet rozbierać nie chciało
My z tż uwielbiamy lato, słońce więc zimą ratujemy się solarą Tak raz w m-cu chodzimy na jakieś 13 minut i styka, delikatna opalenizna zachowana. Dlatego nie boję się,że będę odbiegać odcieniem od tż bo tak samo się opalamy

A potrzebne Ci jej zainteresowanie?

Ja ze swoim chrzestnym nie mam kontaktu od jakichś 18 lat. Mieszka na tym samym osiedlu, z rodzicami czasami pogada w sklepie itp. A ja jak go spotkam to przechodzę jak obok obcego człowieka. Bo dla mnie to obcy człowiek. Ciekawa jestem czy mnie w ogóle poznaje
Za to chrzestną mam fajna, nawiedzoną, ale fajną

Sala: http://www.mozart.net.pl/ na www kiepsko ze zdjęciami.
Cena 130zł./osoba. 5 dań ciepłych, przekąski itp., ciasta, owoce, napoje w cenie. Stoły prostokątne lub okrągłe na 12 osób. Krzesła takie jak są lub z pokrowcami, bez żadnej dopłaty. Dekoracja żywymi kwiatami i świecami w cenie. Gratis dostajemy weekend w ich ośrodku na mazurach (dla nas bomba bo i tak tam jeździmy w wakacje nad wodę). Sala cieszy się dobrą opinią, wiodą prym w organizacji studniówek, balów itp. Właścicielka wpisała nas w kalendarz, tylko musimy zaliczkę wpłacić w najbliższym czasie
jak za taką cene to bomba
moja sąsiadka płaciła tyle za komunie i gadała że to się jej super okazja trafiła
wioliix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 09:50   #268
alloffkowa
Zakorzenienie

my napewno będziemy konsultować listę z rodzicami, uważam że powinni mieć coś do powiedzenia, aczkolwiek jest jedna osoba której napewno nie zaprosze a obawiam się że moja mama będzie próbowała mnie przekonać żeby go zaprosić, chodzi o mojego ojca.
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 09:51   #269
monikkad
Wtajemniczenie

Uwaga pisze z telefonu, sorry za literowy. Angel, powinnas postawic jakies granice, bo kurcze, nie mozesz tak myslec jak myslisz, ze pn sie zmieni, ze wazne tylko by byl dobrym ojcem. Jesli nie zajmuje sie niczym w domu, wszystko mu sie podstawia pod nos to i dziecmi sie nie zajmie i nie pomoze ci przy maluchu. A fakt, ze tyljo ty masz zarabiac na wesele a on ms to gdzies juz w ogole mnie rozwala. Jasne, kazdy chce pracowac w zawodzie, ale jak sie nie da to takie czasy ze sie bierze co jest. Angel, wiem, ze i tak od niego nie odejdziesz bo go kochasz i pragniesz slubu, masz juz sukuenke, wiec mozemy tu pisac i pisac a ty i tak nie odejdziesz. ale prosze cie nie popuszczaj, rozmawiaj, argumentuj i stawiaj granice. ja w takuej sytuacji nie zawahalabym sie nawet krzyczec jak by bylo trzeba, ale zdaje sobie sprawe ze to zadne wyjscie i tegonie polecam
Stary 2013-02-10, 09:52   #270
wioliix
Rozeznanie

Cytat:
piękna

mierzyłam ją w krakowie w salonie karolinka ale mi niestety nie pasowała bo jestem za niska i lepiej mi w długich.

Ja lecę na targi ślubne do spodka
wioliix jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości