MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!! - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-02-09, 22:34   #1531
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!!

Cytat:
Napisane przez misiulka06 Pokaż wiadomość
Michaś w 29 tygodniu
o boshe ale on slodziutki

lece spac ... mlody sie ciut uspokoil w brzuszku ... wiec moze dzis tez uda mi sie troszke pospac

do jutra moje Lasencje slodkich snow

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-09, 22:51   #1532
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość

jakie macie materace do łóżeczek? nam mówiono, że gryka może uczulać i chłop definitywnie stwierdził, że materac ma być bez gryki. rozważam kokos-pianka-kokos, ale widzę na allegro, że też są różne, zwłaszcza cenowo. macie coś do polecenia może?
ja czekam na materac z pianki termoregulacyjnej, podobno najlepszy, najwyższa półka i cena. w cenie łóżeczka.
i z tego co JA wiem (bo pewnie każdy co innego powie) ani gryka ani kokos nie są polecane bo uczulają i łapią roztocza.
najlepiej pianka albo lateks

Cytat:
Michaś w 29 tygodniu

dobra ide spać.
jutro chyba jedziemy do teściów i moich rodziców i ja już w Opolu zostanę bo we wtorek do Katowic znowu trzeba
byle przed 13.02 nie urodzić. 13 lutego mam wizyte to zobaczymy co tam u mojego "małego" synka słychać

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-09, 22:55   #1533
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Mi6ka a w jakim sklepie na zakupach dla maluszka byliście?? Dała byś namiary na Panią fotograf która robiła wam fotki??
My akurat zamowilismy wozek, lozeczko, fotelik w akpolu na ratajach i kupilismy wiekszosc dupereli na miejscu - posprawdzalam ceny i sie oplaca, dostajesz jeszcze znizke 6% po przekroczeniu 2000 zl, co nie jest trudne No i mozna powybierac, popatrzec. Na necie tylko pojedyncze rzeczy zamawialam.

Oczywiscie mam na mysli kupowanie na raz takich rzeczy jak szczoteczki, smoczki, kocyki, pieluchy itd, nie mowimy tutaj o ubrankach i bucikach Te kupuje juz od dawna, ehhh a buty to juz szal

A fotografke podeslalam na priv

Edytowane przez Mi6ka
Czas edycji: 2013-02-09 o 23:01
Mi6ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-09, 23:05   #1534
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Bzinka- właśnie patrzyłam czy jesteś żeby ci napisać- byłam w tym outlecie- intimissimi znalazłam- ceny "kosmos"- serio- biustonosze majtki, bolserki- za grosze. Połakomiłam się na rajstopy dla małej 0-6- za "straszną" cenę 2 zł, koszulki 4,50 a dla nas- biustonosze 19,90 majtki od 2 zł.

Biustonosze do karmienia w Atlantic są za 39,90 z 69,90

Jest tam tez House łączony z Reserved- ubranka dla dzieciaczków od małych po nastolatki w cenach kosmicznych- koszulki za 6-7 zł, spódniczki też, dzinsy, sztruksy, a kurtki od 29,90- już od rozmiaru 62.

Byłam tam pierwszy raz i stwierdzam, ze opłaca mi sie jechać i poświęcić trochę czasu.

Edytowane przez despa
Czas edycji: 2013-02-09 o 23:07
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-09, 23:07   #1535
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość
Mysle, ze tak. Choc predzej mozemy juz wszystkie urodzic Moja fotografka zazwyczaj potrzebuje troche czasu, bo ma sporo sesji do obrabiania - kolejka jest

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

Mysle, ze to bardzo duzy procent trafionych, podziwiam.

A z tymi tygodniami to
Cytat:
My akurat zamowilismy wozek, lozeczko, fotelik w akpolu na ratajach i kupilismy wiekszosc dupereli na miejscu - posprawdzalam ceny i sie oplaca, dostajesz jeszcze znizke 6% po przekroczeniu 2000 zl, co nie jest trudne No i mozna powybierac, popatrzec. Na necie tylko pojedyncze rzeczy zamawialam.

Oczywiscie mam na mysli kupowanie na raz takich rzeczy jak szczoteczki, smoczki, kocyki, pieluchy itd, nie mowimy tutaj o ubrankach i bucikach Te kupuje juz od dawna, ehhh a buty to juz szal

A fotografke podeslalam na priv
Mi6ka dziękuję za namiary i za nazwę sklepu. My w środę po wizycie byliśmy w sklepie dziecięcym na obornickiej i Pani dała mi kalendarz w którym są 3 kupony do ich sklepu po 10% każdy tak więc też się opłaca przy większych zakupach na pewno będę wózek tam kupować i fotelik.
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-09, 23:07   #1536
Leonikowa
Rozeznanie

dzisiaj byliśmy u bratowej tż która stwierdziła, że bardzo obniżył mi się brzuch ciekawe kiedy Leosiek zdecyduje się na wyprowadzkę

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
tak najpierw sie wciskasz a teraz co rezygnujesz? o nie! poniedziałek twoja godzina zero

spokojnie spokojnie nie rezygnuje ale nie chce się też wciskać w kolejkę dlatego pisze się na piątek

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość

A, powiem Wam, że mam kilka zdjęć z brzuchem w samej bieliźnie... myślałam, że dzisiaj padnę jak na nie patrzyłam - akurat mam czarne majtusie takie z cienkim sznureczkiem na biodrach (dupcia i przód całe - ale nie wiem jak się taki typ nazywa) i w niektórych ujęciach ów sznureczka nie widać tylko czarny trójkąt z przodu... no nie powiem jak to wygląda.... :P

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
pochwalę się co kupilam męzowi na walentynki

http://world.intimissimi.com/product...ers/157237.uts
świetne

Cytat:
Napisane przez mooonis17 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewuszki
Z góry dziękuję za trzymanie kciuków chyba pomogło bo wizyta była bardzo pozytywna
Mały waży 1699 g Spory klopsik jak na 29 tc4d
Jest dłuuugaśny(długość nóg odpowiada 33 tygodniowi)
Poza tym ułożył się już główką w dół
Niestety dostałam antybiotyki bo mam jakąś infekcję
Wyniki Tsh też nieciekawe,bo poziom jest nadal zbyt wysoki.

Także zaczynam się bać jak ja dam radę urodzić takie słoniątko
faktycznie nóżki ma długaśne

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
nie tak sie umawialysmy :P
od dawna wiadomo Ktora rodzi pierwsza - nie ma wpychania sie kolejke

LEONEK 2.03.13.
Leonikowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-09, 23:26   #1537
bzinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Bzinka- właśnie patrzyłam czy jesteś żeby ci napisać- byłam w tym outlecie- intimissimi znalazłam- ceny "kosmos"- serio- biustonosze majtki, bolserki- za grosze. Połakomiłam się na rajstopy dla małej 0-6- za "straszną" cenę 2 zł, koszulki 4,50 a dla nas- biustonosze 19,90 majtki od 2 zł.

Jest tam tez House łączony z Reserved- ubranka dla dzieciaczków od małych po nastolatki w cenach kosmicznych- koszulki za 6-7 zł, spódniczki też, dzinsy, sztruksy, a kurtki od 29,90- już od rozmiaru 62.

Byłam tam pierwszy raz i stwierdzam, ze opłaca mi sie jechać i poświęcić trochę czasu.
Despa dzięki za info, ja byłam tam tylko raz na otwarciu i bardzo się zniechęciłam wtedy, bo nie było żadnych specjalnych cen ani rzeczy, to być może od tego czasu się zmieniło. Ciuszków dla małej raczej nie szukam, bo podostawalam bardzo dużo i tonę w nadmiarze, ale właśnie dla mnie przydałaby się nowa bielizna i staniki koniecznie, moje są za ciasne i gniotą mnie w piersi i pod nimi
Może przy okazji zakupów w ikei tam podskoczę, stamtąd już bliżej jest, a mam zamiar kupić półki żeby je zawiesić nad komodą która będzie stała kolo łóżeczka małej.

Zbieram się do spania już chociaż niechętnie, bo czuję że znowu pól nocy przeleżę bezsennie Wypiłam podwójne wapno bo już mnie alergia chwytała.

Dobrej nocy dziewczyny! Śpijcie dobrze!

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-09, 23:34   #1538
takinna
Zadomowienie

dobry wieczór

Nie mogę zasnąć więc popstrykałam kilka fotek tego co uzbieraliśmy ... to nie wszystkie rzeczy ale pokazuje
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN0914 (Large).jpg (103,9 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0917 (Large).jpg (119,8 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0919 (Large).jpg (122,9 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0920 (Large).jpg (106,2 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0922 (Large).jpg (107,9 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0924 (Large).jpg (82,4 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0925 (Large).jpg (89,4 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0926 (Large).jpg (125,9 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0927 (Large).jpg (149,1 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0928 (Large).jpg (79,2 KB, 32 załadowań)
takinna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-09, 23:36   #1539
takinna
Zadomowienie

c.d
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN0929 (Large).jpg (157,7 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0931 (Large).jpg (75,8 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0932 (Large).jpg (120,9 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0933 (Large).jpg (125,1 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0934 (Large).jpg (82,6 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0935 (Large).jpg (104,8 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0936 (Large).jpg (140,7 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0938 (Large).jpg (97,5 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0939 (Large).jpg (124,6 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0940 (Large).jpg (85,3 KB, 11 załadowań)
Stary 2013-02-09, 23:38   #1540
takinna
Zadomowienie

i ostatnia porcja, część to łupy z drugiej ręki a inne upolowane na wyprzedażach
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN0941 (Large).jpg (107,4 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0942 (Large).jpg (135,4 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0943 (Large).jpg (108,6 KB, 25 załadowań)
Stary 2013-02-09, 23:47   #1541
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Despa dzięki za info, ja byłam tam tylko raz na otwarciu i bardzo się zniechęciłam wtedy, bo nie było żadnych specjalnych cen ani rzeczy, to być może od tego czasu się zmieniło. Ciuszków dla małej raczej nie szukam, bo podostawalam bardzo dużo i tonę w nadmiarze, ale właśnie dla mnie przydałaby się nowa bielizna i staniki koniecznie, moje są za ciasne i gniotą mnie w piersi i pod nimi
Może przy okazji zakupów w ikei tam podskoczę, stamtąd już bliżej jest, a mam zamiar kupić półki żeby je zawiesić nad komodą która będzie stała kolo łóżeczka małej.

Zbieram się do spania już chociaż niechętnie, bo czuję że znowu pól nocy przeleżę bezsennie Wypiłam podwójne wapno bo już mnie alergia chwytała.

Dobrej nocy dziewczyny! Śpijcie dobrze!
Nie ma za co, ja niektóre kupić muszę- bo niestety ale inną porą roku Oliwię rodziłam i owszem dużo ubranek mam, ale niekoniecznie na marzec/kwiecień...

No a przy okazji moja "młodzieżówa" skorzystała- bo kurtki zimowe w big starze były za 19,90 ( ostatnia cena do której udało mi się odedrzeć w domu metki to 149) i "skejtowskie" ( dla mnie paskudne ) buty za 29 zł w Housie ( a przy zakupie 2 par jeszcze 50%).
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-09, 23:48   #1542
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Uff, nadrobiłam
Dziś kupiłam wanienkę i przewijak, więc z potrzebnych rzeczy mam wsio
Odpoczęłam po zakupach i lecę ulepic pierożki do barszczu.
Miłego popołudnia
za zakupki!

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Moja znajoma ma termin koniec maja/początek czerwca i zaczęła się rozglądać za rzeczami do dziecka, by zobaczyć co jest, ile kosztuje i co sama chciałabv mieć. Teściowa powiedziała jej, że ma nic nie kupować, bo jak dziecko umrze, to zostanie jej tyle niepotrzebnych rzeczy. Ma więc czekać Proszę Cię!
Nie jestem zabobonna i zastanawiam się czasami- czy oni wszyscy myślą, że takie rzeczy kosztują grosze? Niewiele par może sobie pozwolić by całą wyprawkę zakupić "na raz".
Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Jaki tekst

Ja np. uważam że jeżeli teraz mnie stać, a wiem że mnie to nie ominie to chce kupić wszystko wcześniej, żeby w 8-9 miesiącu nie biegać po sklepach. Wszystko kupie, przygotuje i niech leży.
A gdybym nie miała na wszystko od razu kupowałabym stopniowo ale napewno wcześniej co by sie z ręką w nocniku nie obudzić, bo nie mam w co dziecko ubrać... wiadomo że stopniowe kompletowanie lżej ciągnie po portfelu. Ja tez myślałam że dostane opieprz ale nie, wszyscy sie ucieszyli ze kupiłam tyle rzeczy i chętnie oglądaja, tylko marudzą że przesadzam z ilością ciuszków
Dokładnie, mój TŻ mnie stopuje w kupowaniu np. ubrań, ale ja wychodzę z założenia, że jak coś znajdę taniej niż zwykle to czemu nie brać? Poza tym teraz jest okres wyprzedaży i można naprawdę kupić dobre jakościowo ciuszki za przyzwoitą cenę np. w Smyku, bo normalnie ceny tam są wariackie. Albo upolować coś w lumpeksie za grosze.
I tak wszystko co kupię lezy sobie grzecznie w szafie i czeka na odpowiedni moment na pranie w proszku dziecięcym i prasowanie.
Poza tym ja pod koniec 6 miesiąca zaczęłam się czuć gorzej i naprawdę mało łażę, bo po prostu nie mogę i nie mam sił. Dlatego cieszę się, że ubranek mam dosyć sporo i nie muszę teraz latać i szukać.

Cytat:
Napisane przez takinna Pokaż wiadomość
dobry wieczór

Nie mogę zasnąć więc popstrykałam kilka fotek tego co uzbieraliśmy ... to nie wszystkie rzeczy ale pokazuje
No piękna kolekcja! Sliczne kombinezony

-----------------------------
A co do lewatywy - ja napewno chce mieć, bo po co się stresować na sali, czytałam kiedyś jakiś opis porodu i babka 3 położne "pobrudziła"

Powiem Wam, że w tym tygodniu jadę zobaczyć na żywo wózki Tutki i tą nianię + monitor oddechu Mam nadzieję, że jakiś wózek wybiorę.
Nie będę teraz jeszcze kupować, ale przynajmniej obejrzę na żywo.

Edytowane przez Demeter
Czas edycji: 2013-02-09 o 23:53
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-10, 01:04   #1543
anika_s
Wtajemniczenie

takinna śliczne ciuszki - i troszke ich uzbierałaś
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-10, 01:27   #1544
Chanel_Coco
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
Po wizycie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Dzięki za odpowiedź
A jeszcze wybierając miedzy Fuji a Samsungiem? Który polecasz?
http://allegro.pl/fuji-s2980-16gb-8g...996143214.html

http://allegro.pl/aparat-samsung-wb1...988150052.html
Nie mam czasu bliżej się przyjrzeć tym aparatom, ale poczytaj opinie w internecie. Osobiście miałam samsunga model dużo gorszy od tego (sprzed kilku lat) i byłam bardzo zadowolona z jakości zdjęć. Mały kompakt a zdjęcia bardzo przyzwoite. Natomiast jeśli chodzi o fuji to nie mam zdania. Ten wygląda dosyć profesjonalnie, tyle że tak jak pisała któraś dziewczyna, jest już większy i do kieszeni to go pewnie nie schowasz.
Kieruj się przede wszystkim opiniami osób które miały styczność z tymi konkretnymi modelami aparatów, a wtedy dokonasz dobrego wyboru.

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
torba spakowana?
Tak mniej-więcej, ale raczej mniej. Nadal mam powrzucane kilka rzeczy do torby która stoi w szafie. Ale już w tym tygodniu otworzę sobie jakąś listę i spakuję wszystko tak jak to powinno wyglądać

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Wczoraj byłam na wizycie

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
U mnie dziś 30 tydz! Teść mnie zaskoczył, bo liczy skrupulatnie i sam dziś mi przypomniał, że nowy tydzień się zaczyna.
WoW!!! Jakiego Ty musisz mieć fajnego teścia
Mój to podejrzewam że nawet spytany który mam miesiąc, to by nie potrafił powiedzieć. Choć teraz ma ułatwione zadanie bo wie że to już końcówka, ale tak 2-3 miesiące temu, zapewne musiałby się dobrze zastanowić by wydumać na jakim etapie ciąży jestem.

Cytat:
pochwalisz się fotami jak dostaniesz?
zobaczymy...ale może kilka zamieszczę.

Cytat:
Michaś w 29 tygodniu
piękne są te nasze dzieciaczki, co dopiero będzie jak je ujrzymy po drugiej stronie brzucha....istne szaleństwo

Cytat:

Piszesz o factory. Byłam tam dwa razy, pomimo tego że dla mnie to wyprawa, ale opłacało się. Tż tam się dość solidnie obkupił za każdym razem. Ja natomiast kiepsko, bo podczas ciąży starałam się nawet nie wchodzić do sklepówi się nie napalać na ciuchy. Do tego stopnia że właśnie do sklepów z bielizną też nie wchodziłam, a teraz mi koleżanka mówi że leginsy w calzedoni można tam za grosze wyhaczyć, a właśnie jestem na kupnie jakiś dobrych jakościowo.
Jak już mój rozmiar po ciąży wróci do normy to zapewne wybiorę się tam na nie małe zakupy....

Cytat:
dobry wieczór

No nieźle...zaszalałaś!!!
Butów to masz chyba do 6rż
Piękne wszystko.

Dzisiaj odwiedziliśmy smyka, zakupiłam polarek za 20 zł w rozm. 68 i tak się właśnie zastanawiam czy nie wymienić na mniejszy bądź większy Bo 68 to teoretycznie na 3 m a to będzie wypadać na wakacje, więc polar nie będzie raczej potrzebny. Jak myślicie?? Może wziąść 62? albo 74??
Odłożyłam sobie jeszcze komplecik (polarowe półśpiochy _ koszula z dł rękawem) na 62 i t-shirt z dł rękawem w stylu marynaskim też na 62. Wszystko po 20 zł. Jutro idę odebrać, bo chcę wykorzystać kupony z payback, a dziś nie miałam ich przy sobie.
Nie wiem kompeletnie jakie wybierać rozmiary żeby potem nie okazało się że nie ubierzemy tego małemu. Lepiej mniejsze czy większe??

Edytowane przez Chanel_Coco
Czas edycji: 2013-02-10 o 01:28
Chanel_Coco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-10, 06:42   #1545
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cześć wieczorem zaczęłam Was czytać i zasnęłam

dzięki za kciuki egzaminy do przodu jeszcze dziś i za tydzień 2 (najgorsze) a potem już mogę rodzić

strippi chyba mam coś podobnego do Ciebie, wczoraj z rana mnie przeczyściło i od piątku wieczorem brzuch boli jak na okres. wzięłam wczoraj 3x2 no-spy i średnio to pomagało. bałam się do szkoły jechać, ale jak mus to mus, jakoś wytrwałam, choć myślałam, że plecy mi odpadną a brzuch pęknie. Jak wracałam, musiałam włączyć klimę w samochodzie bo tak mi gorąco było od tego wszystkiego a normalnie zmarźluch jestem

na wszelki wypadek wypytałam się gdzie tam jest najbliższa porodówka i okazało się, że na tej samej ulicy więc luzik hehe oby ta wiedza mi się nie przydała
Stary 2013-02-10, 08:50   #1546
anika_s
Wtajemniczenie

Witam
właśnie wstałam ale noc - koszmar
wszystko mnie boli : plecy, żebra, dłonie jak parówki, w stopach kostek można szukać, 6 wizyt w wc eh... ogólnie wstałam bardziej zmeczona niz się połozyłam
ale za to dziś 32 tydz - więc8 miesiac
Stary 2013-02-10, 08:51   #1547
Sorceresss
Wtajemniczenie

Dzień dobry!

NIE SPAĆ! ZWIEDZAĆ

Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
ciekawe kiedy Leosiek zdecyduje się na wyprowadzkę
Cytat:
wyobraziłam sobie jak pakuje Maluch tobołek, bierze kijek i idzie w świat

Cytat:
No a przy okazji moja "młodzieżówa" skorzystała- bo kurtki zimowe w big starze były za 19,90 ( ostatnia cena do której udało mi się odedrzeć w domu metki to 149) i "skejtowskie" ( dla mnie paskudne ) buty za 29 zł w Housie ( a przy zakupie 2 par jeszcze 50%).
to córa zachwycone pewnie

ja muszę się na zakupy bielizny wybrać... może rzeczywiście tam... brakuje mi majtek i staników - wszystko ciasne :P a akurat dzisiaj ze ślunska wracam

takainna, ale ciuszków!!!

klementyna - ja u mojej mamy nie mogę usnąć bo ma za miękki materac (odstąpiła mi swoje łóżko) i ciągle jakieś dziwne odgłosy słyszę A co dopiero będzie u teściów za tydzień.... tam dostajemy w ciul niewygodne łóżko, tj wersalkę Ale też zakładam, że to ostatni wyjazd na wschód.... potem już we trójkę

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-10, 08:55   #1548
czarny flamaster
Zadomowienie

Hej misiaki!

Jakoś się wyspałam. Sukces Prawy bok szyi nadal mnie strasznie boli, ale jest lepiej niż wczoraj, zdecydowanie.
Mąż z troski o mnie ściągnął mi specjalnie Bravehearta i wczoraj oglądaliśmy. Kocham ten film....
Mały już się obudził i zaraz śmigamy coś zjeść, skoro jestem w stanie normalnie już przełykać.
No i muszę się pochwalić- pyszny bogracz wczoraj zrobiłam

Co do kupowania ubranek przed czy po porodzie- mnie zawsze omija "szał", nie wiem czemu tak mam. W czasie organizacji ślubu mnie ominął i teraz też omija. Ciągle słuchałam, żebym nie rzuciła się w wir zakupów, a prawda jest taka, że mi to nie grozi. Dopiero w okolicach 6 miesiąca zaczęliśmy z mężem zbierać wyprawkę dla małego. Nie wyobrażam sobie jednak kupowania wszystkiego na raz, albo wydawania paru tysięcy na dziecko. Mamy niesamowite szczęście, że prawie wszystkie ubranka dostaliśmy w prezencie (używane), wanienka też się znalazła. Więc my kupiliśmy tylko wózek, a teraz czeka nas łóżeczko i zwykłe drobne rzeczy (tak nazywam pieluchy, kosmetyki itd.). Remontujemy teraz mieszkanie i tapety naprawdę wiele kosztują tak więc rezygnujemy z innych szaleństw dla dziecka, bo mały tego nie wykorzysta przez długi czas.
Co do tego, że dziecku może coś się stać, a ja zostanę z wózkiem. Jestem niestety optymistką, biorę życie takim jakie jest akceptując je w całości. Wolę cieszyć się z tego co mam teraz niż rozważać "a co jeśli". Bo nawet jeśli coś by się stało, to nie będę ukrywać, że okres ciąży jest najpiękniejszy w moim życiu i koniecznie chcę go powtórzyć

Mam nadzieję, że dzisiaj będzie jednak radośnie na forum )
Nie wiem jak u Was, ale u mnie śniegiem sypie strasznie.

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek

Edytowane przez czarny flamaster
Czas edycji: 2013-02-10 o 08:57
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-10, 09:17   #1549
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Hej misiaki!

Jakoś się wyspałam. Sukces Prawy bok szyi nadal mnie strasznie boli, ale jest lepiej niż wczoraj, zdecydowanie.
Mąż z troski o mnie ściągnął mi specjalnie Bravehearta i wczoraj oglądaliśmy. Kocham ten film....
Mały już się obudził i zaraz śmigamy coś zjeść, skoro jestem w stanie normalnie już przełykać.
No i muszę się pochwalić- pyszny bogracz wczoraj zrobiłam

Co do kupowania ubranek przed czy po porodzie- mnie zawsze omija "szał", nie wiem czemu tak mam. W czasie organizacji ślubu mnie ominął i teraz też omija. Ciągle słuchałam, żebym nie rzuciła się w wir zakupów, a prawda jest taka, że mi to nie grozi. Dopiero w okolicach 6 miesiąca zaczęliśmy z mężem zbierać wyprawkę dla małego. Nie wyobrażam sobie jednak kupowania wszystkiego na raz, albo wydawania paru tysięcy na dziecko. Mamy niesamowite szczęście, że prawie wszystkie ubranka dostaliśmy w prezencie (używane), wanienka też się znalazła. Więc my kupiliśmy tylko wózek, a teraz czeka nas łóżeczko i zwykłe drobne rzeczy (tak nazywam pieluchy, kosmetyki itd.). Remontujemy teraz mieszkanie i tapety naprawdę wiele kosztują tak więc rezygnujemy z innych szaleństw dla dziecka, bo mały tego nie wykorzysta przez długi czas.
Co do tego, że dziecku może coś się stać, a ja zostanę z wózkiem. Jestem niestety optymistką, biorę życie takim jakie jest akceptując je w całości. Wolę cieszyć się z tego co mam teraz niż rozważać "a co jeśli". Bo nawet jeśli coś by się stało, to nie będę ukrywać, że okres ciąży jest najpiękniejszy w moim życiu i koniecznie chcę go powtórzyć

Mam nadzieję, że dzisiaj będzie jednak radośnie na forum )
Nie wiem jak u Was, ale u mnie śniegiem sypie strasznie.
Lista tego co chcesz mieć i żaden problem - można na upartego wszystko w 1 dzień kupić, pewnie nie w jednym sklepie, bo się wszystkiego nie dostanie, ale się da. Ja byłam na zakupach 2x i mam prawie wszystko (poza szpitalno-aptecznymi duperelami), wózek i foteli kupuje TŻ, niech wybiera, w końcu to on będzie tym jeździł.

Jakbyś nic od nikogo nie dostała (znajomi i rodzina albo w ogóle nie planują dzieci, albo mają już w wieku szkolnym) to nie ma bata, nawet kupując tanie i używane rzeczy kilka tys Ci wyjdzie.

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-10, 09:30   #1550
czarny flamaster
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
Lista tego co chcesz mieć i żaden problem - można na upartego wszystko w 1 dzień kupić, pewnie nie w jednym sklepie, bo się wszystkiego nie dostanie, ale się da. Ja byłam na zakupach 2x i mam prawie wszystko (poza szpitalno-aptecznymi duperelami), wózek i foteli kupuje TŻ, niech wybiera, w końcu to on będzie tym jeździł.

Jakbyś nic od nikogo nie dostała (znajomi i rodzina albo w ogóle nie planują dzieci, albo mają już w wieku szkolnym) to nie ma bata, nawet kupując tanie i używane rzeczy kilka tys Ci wyjdzie.
Nie chcę się z Tobą sprzeczać, bo każdy ma inny budżet i inne zdanie na temat czego i ile dziecko potrzebuje. Tyle osób ubiera dzieci w grosikach i nic w tym nie ma złego. Nasze ubranka mają ponad 10lat, a i wtedy są "młode" i nie mamy ich wiele w myśl zasady, że dziecko szybko rośnie. Wanienka też nie jest dużym kosztem, bo można na niej przyoszczędzić, a moja mama nie kupowała drogiej, bo też nie było jej stać.
Jestem zdania, że nie trzeba wydawać paru tysięcy by skompletować wyprawkę dla małego. Trzeba podejść do tego racjonalnie, pohamować się czasami i zobaczyć czego i ile potrzebujemy, oraz jakie mamy możliwości finansowe. My z mężem nie mamy dużych i jakoś sobie radzimy.

Dziewczyny, wczoraj w aptece widziałam produkty Ziaja dla dzieci- typowe oliwki, płyny do kąpieli i głównie ukierunkowane na maluszki. Będę jeszcze szukać informacji na ich temat, ale jestem ciekawa czy, któraś z Was już coś o nich słyszała.

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-10, 09:44   #1551
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
dzisiaj byliśmy u bratowej tż która stwierdziła, że bardzo obniżył mi się brzuch ciekawe kiedy Leosiek zdecyduje się na wyprowadzkę
no no no

Cytat:
widzę że następna co obrabowała sklep obuwniczy

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
dzięki za kciuki egzaminy do przodu jeszcze dziś i za tydzień 2 (najgorsze) a potem już mogę rodzić

strippi chyba mam coś podobnego do Ciebie, wczoraj z rana mnie przeczyściło i od piątku wieczorem brzuch boli jak na okres. wzięłam wczoraj 3x2 no-spy i średnio to pomagało. bałam się do szkoły jechać, ale jak mus to mus, jakoś wytrwałam, choć myślałam, że plecy mi odpadną a brzuch pęknie. Jak wracałam, musiałam włączyć klimę w samochodzie bo tak mi gorąco było od tego wszystkiego a normalnie zmarźluch jestem
za egzaminy i za nastepne

co was tak wszystkie "czyści" tak to żadna nie chce wystartować a potem pewnie jak się zacznie to wszystkie naraz

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość

witam się z rana przy śniadanku

ośmielę się zapytać Strippi jestes jeszcze 2w1 ?

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-10, 09:48   #1552
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Nie chcę się z Tobą sprzeczać, bo każdy ma inny budżet i inne zdanie na temat czego i ile dziecko potrzebuje. Tyle osób ubiera dzieci w grosikach i nic w tym nie ma złego. Nasze ubranka mają ponad 10lat, a i wtedy są "młode" i nie mamy ich wiele w myśl zasady, że dziecko szybko rośnie. Wanienka też nie jest dużym kosztem, bo można na niej przyoszczędzić, a moja mama nie kupowała drogiej, bo też nie było jej stać.
Jestem zdania, że nie trzeba wydawać paru tysięcy by skompletować wyprawkę dla małego. Trzeba podejść do tego racjonalnie, pohamować się czasami i zobaczyć czego i ile potrzebujemy, oraz jakie mamy możliwości finansowe. My z mężem nie mamy dużych i jakoś sobie radzimy.

Dziewczyny, wczoraj w aptece widziałam produkty Ziaja dla dzieci- typowe oliwki, płyny do kąpieli i głównie ukierunkowane na maluszki. Będę jeszcze szukać informacji na ich temat, ale jestem ciekawa czy, któraś z Was już coś o nich słyszała.
Ale ja się z tym zgadzam, że nie trzeba wydawać nie wiadomo ile i zbędnych pie dołek nie kupuję, bo nie chcę sobie zagracać tym mieszkania, ale tak czy siak jak podliczysz wydatki to tyle wyjdzie - nie mowie o samych duperelach drobnych, ale jak weźmiesz większe wydatki typu że masz goły pokój dla dziecka - tak jak w naszym przypadku . kupujesz łóżeczko, materac, komodę, coś na czym będziesz przewijać, jakieś półki na duperele, foteli samochodowy, wózek, ciuszki, pampersy, kosmetyki, pieluchy.... A jak jeszcze dziewczyny do liczą ją do tego giną i badania - ja np. Nie miałam kontaktu ani z CMV ani toxo i wtedy wskazane jest badać się przed ciążą i w każdym trymestrze - za każdym razem 160zl - a na to skierowania nikt nie da - juz nie mówiąc o dalej reszcie wizyt i badań.

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-10, 10:30   #1553
nestelle
Zakorzenienie

cześć ,
wczoraj tż przyjechał z sushi i filamami więc tak spędzaliśmy wieczór/noc......a ja właśnie przypomniałam sobie ,że wczoraj kupiłam też lody .... jak można zapomnieć o pysznych ,czekoladowych lodach??? -nie wiem ....... ale mamy monopol na wypożyczanie gównianych filmów ... mieliśmy plan aby nadrobić to czego jeszcze nie obejżeliśmy .... i co tydzień robimy sobie taki wieczór ... z coraz gorszymi filmami wpadło nam - "wszystkie odloty cheyenne" (co to mam być?)nie dotrwałam nawet do połowy....., "zakochani w rzymie"(nuda,nuda), " ted" ( miał być zabawny ale się nie udało bez wspomagaczy... ), "apollo 18" (ożywające skało- robaczki mówią wszystko za siebie ..... ),"kobieta w czerni" ( ) .... dalej nie piszę , ale mamy z tż nową dyscyplinę - kto wypożyczy gorszy film ,jak na razie idziemy równo.....

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Moja mama przerażona jak go stukałam i pukałam i ruszałam, żeby dał znać, że jest OK Stwierdziła, że jak się urodzi to pewnie też będę go co 10 min budzić Cóż... przyznam, że nie wykluczam takiej możliwości

Cytat:
Michaś w 29 tygodniu
śliczny !!!
Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
No ja wole leżeć i odpoczywać (odsypiac noce nieprzespane), nie lubie zreszta na ostatnią chwile zakupów. No ale jakbym musiała to bym robiła i w 9 miesiącu. Wystarczy chcieć.
A Nestelle dla niej szacun... no ale mówie wystarczy chcieć, jakbyśmy miały 2 czy 3 dzieci też byśmy wpadły w ten wir obowiązków i rytm pracy.
dokładnie .... jak się ma już 2 dzieci to co mam zrobić - "nie kochanie mamusia musi odpocząć więc nie pójdę ,nie zrobię,nie pobawię się ,nie bedzie obiadu,basenu,piłki .." nie ma takiej opcji ,dopóki nie mam kłopotów zdrowotnych -nakazu leżenia to muszę ...
ale leżeć też sobie lubię ........
(choć teraz sobie pomyślałam -że zależy od charakteru bo w pierwszej ciąży podobnie robiłam - wszystko w ostatn.mies.)
Cytat:
W kwestii zakupów to owszem można by kupić wszystko na raz ale wydaje mi się że to trzeba mieć silną wolą bo te słodkie małe ciuszki i inne rzeczy kuszą i chociaż po troszku się kupuje. Choć nie ukrywam, że mi jakoś łatwiej wydać np. 5 razy po 1000 zł aniżeli na raz te 5 tysięcy
..moim zdaniem jednak lepiej sobie rozłożyć ...bo nawet jak kwestie finansowe są dobre to i tak w jednej kolekcji ciuszków znajdziemy tylko kilka ,które sie nam bardzo podobają ... i wtedy pozostaje czekać na następną kolekcję a tak -to bedziemy zmuszone brać co jest.....
Cytat:
Witam
wszystko mnie boli : plecy, żebra, dłonie jak parówki, w stopach kostek można szukać, 6 wizyt w wc eh... ogólnie wstałam bardziej zmeczona niz się połozyłam
....
za tydz.
Stary 2013-02-10, 10:45   #1554
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
i ostatnia porcja, część to łupy z drugiej ręki a inne upolowane na wyprzedażach
Jezu, padlam, pare razy

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Cytat:
Mi6ka dziękuję za namiary i za nazwę sklepu. My w środę po wizycie byliśmy w sklepie dziecięcym na obornickiej i Pani dała mi kalendarz w którym są 3 kupony do ich sklepu po 10% każdy tak więc też się opłaca przy większych zakupach na pewno będę wózek tam kupować i fotelik.
A który to sklep, bo ja bylam w jednym takim na obornickiej na poczatku ciazy, tak orientacyjnie - jest pare krokow od nas, ale wtedy wydal mi sie na maksa drogi, takze nie wiem, moze mowisz o innym, moze tez bycm sie przeszla, bo pare duperelek jeszcze mam do kupienia, moze cos ciekawego akurat by tam bylo
Mi6ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-10, 10:45   #1555
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Zgadzam się w zupełności.

Cytat:
Strippi - jesteście?
Ja wczoraj zauważyłam, że brzuch mi się obniżył, ale jak to? Jeszcze 6 tygodni!

Cytat:
Ale ja się z tym zgadzam, że nie trzeba wydawać nie wiadomo ile i zbędnych pie dołek nie kupuję, bo nie chcę sobie zagracać tym mieszkania, ale tak czy siak jak podliczysz wydatki to tyle wyjdzie - nie mowie o samych duperelach drobnych, ale jak weźmiesz większe wydatki typu że masz goły pokój dla dziecka - tak jak w naszym przypadku . kupujesz łóżeczko, materac, komodę, coś na czym będziesz przewijać, jakieś półki na duperele, foteli samochodowy, wózek, ciuszki, pampersy, kosmetyki, pieluchy.... A jak jeszcze dziewczyny do liczą ją do tego giną i badania - ja np. Nie miałam kontaktu ani z CMV ani toxo i wtedy wskazane jest badać się przed ciążą i w każdym trymestrze - za każdym razem 160zl - a na to skierowania nikt nie da - juz nie mówiąc o dalej reszcie wizyt i badań.
Rzeczywiście, jak tak liczysz, to wyjdzie sporo kasy. I jeśli jeszcze zapas pampków zróbisz to kwota nieźle rośnie.
Pocieszające, że przy kolejnych maluchach to już tylko ułamek tej kwoty.

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
dokładnie .... jak się ma już 2 dzieci to co mam zrobić - "nie kochanie mamusia musi odpocząć więc nie pójdę ,nie zrobię,nie pobawię się ,nie bedzie obiadu,basenu,piłki .." nie ma takiej opcji ,dopóki nie mam kłopotów zdrowotnych -nakazu leżenia to muszę ...
ale leżeć też sobie lubię ........
(choć teraz sobie pomyślałam -że zależy od charakteru bo w pierwszej ciąży podobnie robiłam - wszystko w ostatn.mies.)
No jak już masz dzieci, to nie ma opcji, że nie możesz czegoś zrobić. Jeśli masz skurcze, to i tak idziesz po dziecko do przedszkola, ale wolniej. Coś Cię pobolewa, to trudno - szukasz wygodniejszej pozycji i działasz dalej Wymiotujesz - przykre, ale dalej ganiasz się z dzieckiem po domu.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-10, 11:17   #1556
alliw
Zadomowienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
jakie macie materace do łóżeczek? nam mówiono, że gryka może uczulać i chłop definitywnie stwierdził, że materac ma być bez gryki. rozważam kokos-pianka-kokos, ale widzę na allegro, że też są różne, zwłaszcza cenowo. macie coś do polecenia może?
ja też się zastanawiałam (i tu również pytałam) i w końcu kupiłam lateksowy (taki: http://www.hilding.pl/pl/oferta/baby...kaz?karta=opis)

Cytat:
Michaś w 29 tygodniu
uroczy

Cytat:
ja czekam na materac z pianki termoregulacyjnej, podobno najlepszy, najwyższa półka i cena. w cenie łóżeczka.
i z tego co JA wiem (bo pewnie każdy co innego powie) ani gryka ani kokos nie są polecane bo uczulają i łapią roztocza.
najlepiej pianka albo lateks
z pianki nie widziałam, wzięliśmy lateks, mam nadzieję że się sprawdzi.
a z pianki mamy swój duży i jest po prostu świetny.

Cytat:
za 2 tygodnie?

Cytat:
ależ będzie elegancik

Cytat:
podłączam się do pytania...

I pytanie mam z innej beczki: zamawiałyście coś ze strony strawberrynet.com?
Stary 2013-02-10, 11:26   #1557
oliwka__
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
takinna ile ciuszków śliczne ja to może łącznie mam z 15 ciuszków dla małej póki co

Cytat:
Witam
anika_s za skończony i rozpoczynający się nowy tydzień coraz bliżej

Cytat:

scarlett26 na upartego da się ale wtedy kupujesz to co jest a nie koniecznie ci się podoba, ja np. na matę czekałam ponad 4 tygodnie.

Cytat:
Jezu, padlam, pare razy

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

A który to sklep, bo ja bylam w jednym takim na obornickiej na poczatku ciazy, tak orientacyjnie - jest pare krokow od nas, ale wtedy wydal mi sie na maksa drogi, takze nie wiem, moze mowisz o innym, moze tez bycm sie przeszla, bo pare duperelek jeszcze mam do kupienia, moze cos ciekawego akurat by tam bylo
Mi6ka proszę linka ja udałam się do niego bo Zielonej Górze mieli akurat gondolkę do tego wózka co ja chcę i byłam się pytać czy w razie w można wymienić w Poznmaniu bo w ZG likwidują ten sklep. I tak obeszlam wózki mają raczej z górnej półki że tak się wyrażę bo mutsy, quinny, maxi cossi, Bugaboo.
Na miejscu mają dostępne od ręki wszystkie foteliki 2 czy 3 firm w całej kolorystyce.
Oglądałam przewijaki, kocyki, butelki itp. to ceny mieli normalne no i plus rabaty przy większych zakupach albo jak się ma te kupony to nawet przy małych. Sadzę że jak pojadę kupić resztę wózka czyli spacerówkę bo gondolkę już mam to tam zaopatrzę się w resztę potrzebnych rzeczy. Mieli dość spory wybór niań też jak kojarzę.
Stary 2013-02-10, 11:27   #1558
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
cześć ,
wczoraj tż przyjechał z sushi i filamami więc tak spędzaliśmy wieczór/noc......a ja właśnie przypomniałam sobie ,że wczoraj kupiłam też lody .... jak można zapomnieć o pysznych ,czekoladowych lodach???

ja dziś robię galaretkę, która już tężeje z owocami i bitą śmietaną
Stary 2013-02-10, 11:31   #1559
oliwka__
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

I pytanie mam z innej beczki: zamawiałyście coś ze strony strawberrynet.com?
alliw ja parę lat temu namiętnie zamawiałam z tej stronki później zamawiałam z polskich sklepów ale tak właśnie ostatnio myslałam że bym musiała znowu zamowówić z truskawki bo mi się pudry zaczęły kończyć choć pewnie by się już jakiś czas temu skończyły gdyby nie ciąża a wcześniej leczenie u dermatologa
Stary 2013-02-10, 11:47   #1560
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Strippi, stresujesz mnie
oj sama siebie też

Cytat:

ja obecnie tak średnio z humorem ale idę po czekoladowe lody ...
kusicielka

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Oficjalnie już ubrankami dziecięcymi. Mam dość prania, prasowania, segregowania, układania. Najgorsze, że nie kojarzę, jakie te dzieci są małe i nie wiem, czy mam czapeczkę, czy nie na początek... Nawet nie wiem, czy kombinezon nie jest za duży, bo rozmiar rozmiarowi nierówny.
A teoretycznie powinnam to wiedzieć. A czuję się głupsza niż wcześniej.
mam to samo z niewiedzą

Cytat:
nadrobilam. widze ze strippi sie trzyma :d
ide sie uczyc dalej
trzymaam dziś cały dzień na nogach, więc wieczorem będę zdychać

Cytat:
Michaś w 29 tygodniu
słodziutki

Cytat:

sporo tego

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości