Mamo, tato - ja urodzę się w to lato! Mamusie VII-VIII 2013 r!!! - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-10, 12:12   #3841
enlevee
Zakorzenienie

Dot.: Mamo, tato - ja urodzę się w to lato! Mamusie VII-VIII 2013 r!!!

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Świetne, ale ja może sprawiłabym dziecku taką bluzeczkę, jak już zacznie chodzić
Będzie wyposażony aż do 18 roku życia, spokojnie
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 12:19   #3842
dzoan
Zakorzenienie

A powiedzcie od jakich rozmiarów zaczniecie zbierać garderobę dla maluszka? Chodzi mi o te pierwsze ciuszki od urodzenia. Od razu rozmiar 62 kupować czy jeszcze 58? (bodajże?). Gdzieś czytałam (a może na wizażu), że lepiej kupować od razu 62, bo w mniejsze rozmiary dziecko może nie wejść, a nigdy nie wiadomo jaki to smok się urodzi No i ogólnie szybko rośnie taki maluch. Co myślicie?

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 12:22   #3843
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
A powiedzcie od jakich rozmiarów zaczniecie zbierać garderobę dla maluszka? Chodzi mi o te pierwsze ciuszki od urodzenia. Od razu rozmiar 62 kupować czy jeszcze 58? (bodajże?). Gdzieś czytałam (a może na wizażu), że lepiej kupować od razu 62, bo w mniejsze rozmiary dziecko może nie wejść, a nigdy nie wiadomo jaki to smok się urodzi No i ogólnie szybko rośnie taki maluch. Co myślicie?
Ja zamierzam od 62, ale jestem o tyle w komfortowej sytuacji, że mam też ciuszki po wcześniaczku, więc naprawdę małe rozmiary, zawsze coś tam sobie przepiorę i przygotuję na zaś
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 12:23   #3844
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Ja kupiłam 5 par body na 56 rozmiar ale tylko dlatego, że w smyku były po 25 zl łącznie na przecenie, resztę będę kupować na 62.. bo ani ja, ani Tż niscy nie jesteśmy, więc podejrzewam, że kruszyna się nie urodzi(a jak widać po usg to raczej smok, a nie kruszyna), a poza tym dzieci tak szybko wyrastają, że lepiej mieć te 62, bo później to wyrzuce pieniądze.

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-02-10, 12:30   #3845
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Ja kupiłam 5 par body na 56 rozmiar ale tylko dlatego, że w smyku były po 25 zl łącznie na przecenie, resztę będę kupować na 62.. bo ani ja, ani Tż niscy nie jesteśmy, więc podejrzewam, że kruszyna się nie urodzi(a jak widać po usg to raczej smok, a nie kruszyna), a poza tym dzieci tak szybko wyrastają, że lepiej mieć te 62, bo później to wyrzuce pieniądze.
Widziałam tę przecenę w smyku i nawet chyba po 20zł u nas były...ale kurde jakieś babki jak przy nich stanęły, to tylko bomba mogłaby je przesunąć i dać mi trochę dojścia. A promocja bardzo fajna była

Stary 2013-02-10, 12:55   #3846
czerwony_balonik
Zadomowienie

Dzień dobry! Ale leniwie mi ta niedziela upływa Trzeba chyba na jakiś spacerek iść,choć chętniej bym to zrobiła jakby słoneczko zaświeciło.

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
A dzidzia Cię nie kopnęła w jakiś narząd?
Właśnie nie wiem pierwszy raz coś takiego czułam i nie jestem pewna czy to były ruchy dziecka, czy jakieś pobolewanie w brzuchu... Takie dziwne,krótkie ukłucia. Miała tak któraś z was może?

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
ja się zastanawiam jaką zupę zrobić , mam ochotę na ogórkową lub szczawiową
Też mam ten dylemat, chcę na jutro jakąś zrobić ale nie wiem jaką Pomidorowa, ogórkowa i warzywna mi sie przejadły i brak pomysłu na zupę.
Stary 2013-02-10, 13:10   #3847
magdalennne
Wtajemniczenie

Witam się niedzielnie
Wczoraj, tzn. dzisiaj w nocy jak się położyłam to poczułam pierwszy raz typowe kopniaki. Do tej pory czułam ruchy dziecka, ale to nie były kopniaki. A wczoraj położyłam rękę na brzuchu i 2 razy poczułam takie wypychanie skóry. I bardzo wyraźnie czułam to na ręce I musiałam o 1 w nocy zadzwonić do TŻ do pracy i mu o tym powiedzieć

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
nie bardzo rozumiem tego pana, jak to masz nie liczyć na zimę w gondoli? To niby w czym masz wozić o tej porze 4 miesięczne dziecko???
W zimie dziecko będzie miało już pół roku. A on liczył tak do marca i mu wyszło, że będzie miało 8 miesięcy. No i niby wszystkie gondole są atestowane do pół roku, bo potem dzieci zaczynają siadać i mogą wypaść z gondoli.

Cytat:
Ja planuję kupić kilka na 56, ale to tak tylko symbolicznie. Potem już coraz większe Chociaż żona mojego kuzyna ostatnio powiedziała, że ona jeszcze nic nie kupowała dla swojej córy, a mała ma pół roku. Nam ma przygotować paczkę ona i kuzynka TŻ, ale nie wiem czy potrafiłabym się powstrzymać i czegoś nie kupić sama

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

A i jeszcze chciałabym wam pokazać ten wózek Jest zrobiony z materiału imitującego len i to dodaje mu uroku, wg mnie oczywiście Widzieliśmy cały szary i cały brązowy, ale ten z czerwonym też jest całkiem całkiem Co myślicie?

http://www.ewozki.eu/pl/p/3w1-Tako-B...Cosi-Cybex/636
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 13:15   #3848
Rockyyy
Zakorzenienie

Dobry dzień
Wstałam dziś wczesnie bo o 8.50 Pojechałam do kościółka a jak wróciłam to Tż zaserwował mi pyszny rosołek Miła niespodzianka

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
moj TZ tez coraz wiecej mysli o wyprawce, dzisiaj pierwszy raz przyłożył ucho do brzucha, jak mu powiedziałam ze dziecinka kopie - u niego to duzy sukces, a po połówkowym idziemy na sklepy i mam nadzieje, że coś kupim
Fajniee
Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Dziewczyny dzięki
zamiast od razu panikowac powinnam dokładnie przeczytać wydruk z usg i tam jak byk pisze, że wielkość dzidzi jest zgodna z wiekiem ciąży - 5,5 cm jest normą w granicach od 11t1d do 13t0d. Czyli ja się z moim 12t1d mieszcze.

Matka-panikara
Każda z nas ma chyba momenty paniki
Cytat:
Napisane przez Adriana07 Pokaż wiadomość
Myślę że medytuje

Dzień dobry przy niedzieli. Ja już po śniadanku Tż mi przyniósł do łoża
i pojechał na giełdę samochodową oblukać jakieś autka bo jak się dzidzia urodzi to byśmy chcieli zmienić na pięciodrzwiowe i z większym bagażnikiem ale tak w cenie naszego bo kasy na dokładkę
Rano się obudziłam o wpół do szóstej i już nie spałam bo mi coś w brzuchu fikało i myślę, że to Bobas mój i żal mi już było zasypiać tylko tak leżałam i się wczuwałam
Chyba zimno u nas dzisiaj i jakoś tak pochmurno
A tak w ogóle to się witamy dziś w 19 tc Dopiero podejrzałam na suwaczku
Mój Tż zachorował na vana 7-osobowego.To byłaby mega wygoda z dzieckiem i dwoma psami z czego jeden to olbrzym

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
My jeździmy Laguną Kombi - zastanawialiśmy się nad zmianą na Scenic'a, ale szkoda kasy, skoro Renia sprawna, duża i wygodna
Laguna w kombii mielismy,swietnie sie nią jeżdziło
Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
a mysliscie ze jak dzis nie zazyje duphastonu i dopiero jutro po wizycie to cos sie moze stac?
Nie mozna przerywac zazywania tego typu hormonow.Mnie lekarz uczulił ze w moim przypadku nie ma prawa mi zabraknąć Luteiny.

Idź do apteki,poproś o jedno opakowanie Duphastonu-zostaw kaske za lek w cenie 100% i dogadaj sie ze doniesiesz recepte i wtedy zwrócą Ci roznicę w cenie JA tak robiłam jak mi na 1 dzien Luteinki zabrakło
Stary 2013-02-10, 13:18   #3849
dzoan
Zakorzenienie

No i uciekam na obiadek do rodziców..wreszcie od wtorku po raz pierwszy wyjdę z mieszkania Zajrzę do Was później. Smacznych obiadków życzę i spokojnie upływającej niedzieli

Stary 2013-02-10, 13:20   #3850
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Suri my mamy wv passata b5 w automacie (sedan), sprawdza się super dla baby, praktycznie nie myślisz jak jedziesz, po prostu wciskasz gaz albo hamulec ale to pewnie wiesz, skoro chcesz też w automacie ja w pierwszych dniach dziwnie się czułam, bo lubię czuć w aucie, że to ja rządze i decyduję kiedy zmieniam bieg ale teraz kolejny samochód to na pewno też będzie automat.
Samo autko super, b. duże, przestronne, bagażnik wielgaśny, na pewno wejdzie tam nasza dziecinna terenówa Roan Marita
Passat B5 sedan to było najlepsze autko jakim jezdziłam i do dzis załuje sprzedazy......Juz zapowiedziałam Tz-owi ze chce takie spowrotem tylko dla siebie a on niech jezdzi większym.Myslelimsy o Auidi A6 w kombii a teraz znowu w temacie jest jakis 7-osobowy gigant
Cytat:
Ja mysle kupic kilka sztuk 58 (bodajze) a reszta 62 i wieksze

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość

[/COLOR]A i jeszcze chciałabym wam pokazać ten wózek Jest zrobiony z materiału imitującego len i to dodaje mu uroku, wg mnie oczywiście Widzieliśmy cały szary i cały brązowy, ale ten z czerwonym też jest całkiem całkiem Co myślicie?

http://www.ewozki.eu/pl/p/3w1-Tako-B...Cosi-Cybex/636
za ruchy
a wózek -ładny model i cena przystępna
Stary 2013-02-10, 13:24   #3851
czerwony_balonik
Zadomowienie

d0tkaaa Jest coś takiego jak nocna i świąteczna pomoc medyczna-dyżury w niektórych przychodniach-możesz tam spróbować iść po receptę dziś, albo po prostu na oddział ginekologiczno położniczy do szpitala- jeśli w aptece nie będą ci chcieli wydać Duphastonu bez recepty.
Stary 2013-02-10, 13:35   #3852
Rockyyy
Zakorzenienie

Jaka tu cisza...Wszystkie wcinają rosół
Stary 2013-02-10, 13:45   #3853
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez EVAgwiazdka Pokaż wiadomość
tez czytałam ze dzieci urodzone w lato lepiej żeby miały większą gondole z powodu zimy... 4 miesięczne dzieci już są dość duże a 6 mogą już nie wejść chyba do niektórych
moja urodzona 11 sierpnia jezdzila w gondoli tylko do 3 miesiaca. Niestety w espiro jest mala gondola,w listopadzie juz bylo zimno, zapielismy spacerowke i spiwor i tak jezdzila, bo w gondoli ona w kombinezonie i koc to bylo na styk.

Witam
wczoraj poszlam spac o polnocy -TZ z nart wrocil z goscmi i siedzialam z nimi. Marysia pod wrazeniem samych facetow i w tym swojego chrzestnego, nie dala sie uspic, wiec hasala do 23zaczarowala wszystkich, bo do kazdego szla na kolana, gadala, zaczepiala i swoim spojrzeniem czarowala. No wiec wykumalam, ze jak pojdzie spac kolo polnocy do 9 mur beton pospi...... uhmmmmmmmmmmmm 7.30 pobudka takze ogarnelam chalupke, pojechalam z mama odebrac jej stolik z meblowego, kupili jeszcze dwa dywany i koc/narzute. Pozniej do siorki zawiezc papiery i wlasnie wrocilam. TZ z mala spia a ja pije herbatke. Rosolek bedzie u mamusi, wiec zjem po 15

Pochwale sie znow moja mloda - wygrala sesje w konkursie, na zdjeciach ma dokladnie 10 miesiecy, mysle u tej dziewczyny zrobic sesje noworodkowa malenstwu i moze sobie brzuszkowa...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 9.jpg (93,0 KB, 57 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 11.jpg (87,4 KB, 58 załadowań)

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 13:49   #3854
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

eveewe jaka ona jest słodka cudna
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 13:50   #3855
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
a mysliscie ze jak dzis nie zazyje duphastonu i dopiero jutro po wizycie to cos sie moze stac?
Może zrób jak radzą dziewczyny - wyproś w aptece opakowanie bez recety i potem doniesiesz. Mi się tak raz udało, ale wiedziałam do której apteki uderzać- Pani mnie tam kojarzyła

Dzień dobry wszystkim
Źle się dziś czuję-chora jestem Musiało mnie przewiać w czwartek, bo było -10, a ja polazłam 4 km na badania na pieszo Boli mnie głowa, gardło i ucho od gardła Mam katar i ogólnie rozbita jestem. Wzięłam Apap i psikam gardło Tantum Verde. Musi przejść.

Skoro już narzekam to pożalę się jeszcze, że mam ostatnio straszne sny-straszne, bo bardzo się w nich boję i budzę się przerażona. Nie wiem skąd takie koszmary

A tak poza tym wszystko ok Maleństwo dało o soie leciutko znać po śniadaniu, więc uśmiech jest
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 13:50   #3856
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39148894]eveewe jaka ona jest słodka cudna [/QUOTE]
dziekuje, fajna taka sesja, polecam wszystkim, dziewczyna robi tez noworodkowe i mysle malenstwu fundnac. A co? a nad brzuszkowa sie zastanawiam, bo w tej cenie moglabym Marysi zrobic na drugie urodzinki

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2013-02-10, 13:53   #3857
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
moja urodzona 11 sierpnia jezdzila w gondoli tylko do 3 miesiaca. Niestety w espiro jest mala gondola,w listopadzie juz bylo zimno, zapielismy spacerowke i spiwor i tak jezdzila, bo w gondoli ona w kombinezonie i koc to bylo na styk.

Witam
wczoraj poszlam spac o polnocy -TZ z nart wrocil z goscmi i siedzialam z nimi. Marysia pod wrazeniem samych facetow i w tym swojego chrzestnego, nie dala sie uspic, wiec hasala do 23zaczarowala wszystkich, bo do kazdego szla na kolana, gadala, zaczepiala i swoim spojrzeniem czarowala. No wiec wykumalam, ze jak pojdzie spac kolo polnocy do 9 mur beton pospi...... uhmmmmmmmmmmmm 7.30 pobudka takze ogarnelam chalupke, pojechalam z mama odebrac jej stolik z meblowego, kupili jeszcze dwa dywany i koc/narzute. Pozniej do siorki zawiezc papiery i wlasnie wrocilam. TZ z mala spia a ja pije herbatke. Rosolek bedzie u mamusi, wiec zjem po 15

Pochwale sie znow moja mloda - wygrala sesje w konkursie, na zdjeciach ma dokladnie 10 miesiecy, mysle u tej dziewczyny zrobic sesje noworodkowa malenstwu i moze sobie brzuszkowa...
Ale słodka dziewczynka Sliczne ma oczka Zakochałam się
Ciekawe czy Laura bedzie miec moje brązowe czy błękitne Tż-a
Ja chciałabym fajną sesję z brzuszkiem i Tż-em .
Zawsze w ostatecznosci sami sobie zrobimy.Tż ma wyobraznie i jak ma natchnienie to fajne fotki mu wychodzą.Poczekamy az brzuchol urosnie bardziej.
Stary 2013-02-10, 13:54   #3858
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:

O rety! Drugie zdjęcie booossskie
Stary 2013-02-10, 13:55   #3859
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Dzień dobry wszystkim
Źle się dziś czuję-chora jestem Musiało mnie przewiać w czwartek, bo było -10, a ja polazłam 4 km na badania na pieszo Boli mnie głowa, gardło i ucho od gardła Mam katar i ogólnie rozbita jestem. Wzięłam Apap i psikam gardło Tantum Verde. Musi przejść.

Skoro już narzekam to pożalę się jeszcze, że mam ostatnio straszne sny-straszne, bo bardzo się w nich boję i budzę się przerażona. Nie wiem skąd takie koszmary

A tak poza tym wszystko ok Maleństwo dało o soie leciutko znać po śniadaniu, więc uśmiech jest
Bidulko -kuruj sie.
Ja tez miałam wczesniej mega koszmary.......... teraz jakoś moje sny się uspokoiły.
Najwazniejsze ze malenstwo się odzywa Moje cos dzis leniwe
Stary 2013-02-10, 13:56   #3860
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Może zrób jak radzą dziewczyny - wyproś w aptece opakowanie bez recety i potem doniesiesz. Mi się tak raz udało, ale wiedziałam do której apteki uderzać- Pani mnie tam kojarzyła

Dzień dobry wszystkim

Łączę się w bólu Ja lecę na 4 Rutinoscorbinach dziennie, a do tego mnóstwo herbatki z cytryną i mleka z miodem. No i mam syrop przeciwkaszlowy.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 13:58   #3861
Rockyyy
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39148988]Łączę się w bólu Ja lecę na 4 Rutinoscorbinach dziennie, a do tego mnóstwo herbatki z cytryną i mleka z miodem. No i mam syrop przeciwkaszlowy.[/QUOTE]

i ja się dołączę-ZNOWU mnie gardło boli .Nie wiem czemu,dlaczego..........: mur:

Ale wezme dzis Kaukaziątko na spacer.Choc na pół godzinki zeby sie poruszac.Wczoraj włóczyliśmy sie z pieskami godzine i tak słodko mi sie dziś spało,jak nigdy
Czy siedze w domu,czy nie-przeziębienie starac sie dopaśc mnie !
Stary 2013-02-10, 14:02   #3862
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Ale słodka dziewczynka Sliczne ma oczka Zakochałam się
Ciekawe czy Laura bedzie miec moje brązowe czy błękitne Tż-a
Ja chciałabym fajną sesję z brzuszkiem i Tż-em .
Zawsze w ostatecznosci sami sobie zrobimy.Tż ma wyobraznie i jak ma natchnienie to fajne fotki mu wychodzą.Poczekamy az brzuchol urosnie bardziej.
ja mam zielone oczy TZ szare a co do brzuszkowej, pytalam to pani powiedziala ze najlepiej kolo 28 tyg robic. i dziekuje

Cytat:

Dzień dobry wszystkim

zdrowka kup sobie czosnek w tabletkach powlekanych

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Cytat:
O rety! Drugie zdjęcie booossskie
mam podobne z krzeselkiem, ale jak stoi na paluszkach i taka powazna patrzy w obiektyw - kocham te foty

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2013-02-10, 14:06   #3863
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
W takim razie przepraszam,coś mi się musiało pomylić Źle reczytałam czy może raczej źle zapamiętałam.

Zjadłabym łososia z biedronki wędzonego skropionego cytrynką i na świerzym chlebku Ale raz że cytrynki brak, a dwa się ciagle zastanawiam czy napewno można tego łosia zjeść w ciąży bo on był wędzony na zimno raczej. I tak leży w lodówce już od kilku dni a ja mam dylemat
Ja bym odradzała wędzoną rybę
Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Dziewczyny oglądała któraś z was może ten film? http://multikino.pl/pl/polecamy/hans...0-lat-pozniej/ Warto iść na to do kina?
Ja jeszcze nie widziałam ale idę we wtorek. Ale ja dlatego że uwielbiam Jeremiego Rennera . Może nie jest ideałem holywoodzkiego przystojniaka, ale po prostu go uwielbiam. Widziałam wszystkie jego filmy więc i na ten idę bez dwóch zdań tym bardziej że czekam na niego już od ponad pół roku. Film nie każdemu się będzie podobał bo jest specyficzny (widziałam wszystkie możliwe trailery i czytałam wszystkie możliwe recenzje) Jest to trochę fantasy trochę horror trochę komedia. Ja na pewno będę zachwycona, ale nie każdy musi. Poza tym ja lubię takie filmy oderwane od rzeczywistości
Cytat:
Napisane przez smerf_etka13 Pokaż wiadomość
no ja dowiedziałam się na ostatniej wizycie ale jeszcze ma mi lekarz potwierdzić bo mała strasznie się wierciła, ja byłam nastawiona bardziej na chłopczyka bo mam straszny pociąg do kwaśnego i każdy mi mówił że dobrze wyglądam a tu jednak córa, ale nie ważne co aby zdrowe
gratuluję wizyty i witam
Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
na szczęście mojemu Tż ona też się nie podoba, a misska nowa fajna i fajny głos ma
Zgadzam się
Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Znacie to? Ja jeszcze z czasów pierwszej ciąży - świetne!

Pamiętnik z brzuszka....
świetne

Cytat:
Ja bym leciała do apteki i prosiła o opakowanie a receptę doniesiesz.
Cytat:
Witamy się w 18 tygodniu ciąży !

Streści nam ktoś co się działo wczoraj na forum? bo właśnie idę nadrabiać
witam Panią w 18 tygodniu

Cytat:
Ja dziś zakupiłam pierwsze dwie malutkie bluzeczki i są w rozmiarze 62
Cytat:

Witam

słodkości

No więc się pochwalę, że kupiłam w końcu pierwszy zakup dla maluszka dwie małe słodkie bluzeczki. Są bardziej chłopięce, ale dziewczynka też założy więc luzik. Moja mama nie mogła się napatrzeć na te maleńkie ciuszki ja z resztą też. Oglądałąm jeszcze wanienki z termometrem łóżeczka kocyki i milion innych rzeczy, z których nie we wszystkich przypadkach wiedziałam do czego służą i zdałam sobie sprawę, że ja NIC nie wiem o dzieciach ani w rodzinie ani u znajomych nie ma nigdzie takiego maleństwa i nie miałam w ogóle z tym styczności. Moja mama udziela mi rad tylko takich które były aktualne 30 lat temu i dziś się np dziwiła po co mi jakiś przewijak. Przecież można kocyk na podłodze rozłożyć i też się przewinie no więc się załamałam
No ale nic. Mam fajną książkę fakt, że spakowana w jakimś pudle, ale już niedługo ją wypakuję. Mam WAS na co bardzo liczę i koleżankę która jest ze mną równo w ciąży i ma małego siostrzeńca więc się będę edukować.
A Antoś tudzież Natalka dalej się tak milusio kręci w brzuchu i nie mogę się tym nacieszyć
Stary 2013-02-10, 14:08   #3864
Neni1984
Zakorzenienie

E tam w tabletach, będę hardkorem i zjem prawdziwy
Ale mam dziś za to labę, bo mąż ma wolne i gotuje nam obiad, który będzie też na jutro
A co do koloru oczu to mamy identyczny z TŻ-szarozielony. I grupę krwi mamy tą samą.
Auto mamy od niedawna -Du Lanosa. Szału nie ma, ale jest zadbany, fajnie jeździ, jest 5cio drzwiowy i ma duży bagażnik. A na dokładkę go dostaliśmy w prezencie. Nie stać nas póki co na zmianę auta.

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

Cytat:
ja mam zielone oczy TZ szare
A ja mam wpisane w dowód "szare", mąż "zielone", a mamy identyczne - szarozielone
Stary 2013-02-10, 14:11   #3865
enlevee
Zakorzenienie

eveewe- slodkie zdjęcia i córci pogratulować- mała modeleczka ja myślę poważnie nad sesją brzuszkową bo kiedyś bawiłam się w fotomodeling i trochę znajomości z tego tytułu pozostawało, a fajna pamiątka na przyszłość

Neni- kuruj się!

Ghia- ja mam to samo, kosmos. jak weszłam do sklepu z dzieciecymi rzeczami to czułam się jak w sklepie ze śrubkami co najmniej

Moje dziecko postanowiło mnie bardzo miło przywitać w 18 tygodniu ciąży bo od wczoraj ciągnie mnie na wymioty jak cholera nie szanuje matki kompletnie

Ja mam oczy błękitne, Tż brązowe.. czyli dominujący kolor.. mimo wszystko marzę żeby miało oczka po Mamusi, cóż za skromność

Tomuś
3470g, 54cm

Edytowane przez enlevee
Czas edycji: 2013-02-10 o 14:13
Stary 2013-02-10, 14:14   #3866
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
i
No więc się pochwalę, że kupiłam w końcu pierwszy zakup dla maluszka dwie małe słodkie bluzeczki. Są bardziej chłopięce, ale dziewczynka też założy więc luzik. Moja mama nie mogła się napatrzeć na te maleńkie ciuszki ja z resztą też. Oglądałąm jeszcze wanienki z termometrem łóżeczka kocyki i milion innych rzeczy, z których nie we wszystkich przypadkach wiedziałam do czego służą i zdałam sobie sprawę, że ja NIC nie wiem o dzieciach ani w rodzinie ani u znajomych nie ma nigdzie takiego maleństwa i nie miałam w ogóle z tym styczności. Moja mama udziela mi rad tylko takich które były aktualne 30 lat temu i dziś się np dziwiła po co mi jakiś przewijak. Przecież można kocyk na podłodze rozłożyć i też się przewinie no więc się załamałam
No ale nic. Mam fajną książkę fakt, że spakowana w jakimś pudle, ale już niedługo ją wypakuję. Mam WAS na co bardzo liczę i koleżankę która jest ze mną równo w ciąży i ma małego siostrzeńca więc się będę edukować.
A Antoś tudzież Natalka dalej się tak milusio kręci w brzuchu i nie mogę się tym nacieszyć

co do wanienek z termometrem. Kupilabym zwykla wanienke, a termometru uzyjesz max 2 razy. Ja nawet wogole nie uzywalam zbedny gadzet. A co do wyprawek, mozesz poczytac na innych watkach co kupuja dziewczyny. Ja np wanienke dostalam, mam zwykla, dopoki Mery nie siedziala, w niej kapalismy, pozniej w brodziku, bo ma wieksza frajde. Co do ubranek kupilabym malusio w rozm 56, ale wiecej 62 i 68 - nigdy nie wiesz jak duze sie dziecko urodzi. Moja niby miala 56 przy urodzeniu, a rzeczy w tym rozm zakladalam jej moze tylko 2 tyg, a pozniej to jzu 62 bo luzniejsze i wygodniejsze. Nie kupilam niedrapek, a pozniej maz musial kupic bo w szpitalu sie drapala i dokupil. W domku to juz obcielam paznokcie i luzik. Ja osobiscie nie lubilam kaftanikow+spiochow. Wolalam body i polspiochy - wygodniej malenstwo przebierac. Na noc zakladalam pajace.

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Cytat:
eveewe- slodkie zdjęcia i córci pogratulować- mała modeleczka ja myślę poważnie nad sesją brzuszkową bo kiedyś bawiłam się w fotomodeling i trochę znajomości z tego tytułu pozostawało, a fajna pamiątka na przyszłość

Neni- kuruj się!

Ghia- ja mam to samo, kosmos. jak weszłam do sklepu z dzieciecymi rzeczami to czułam się jak w sklepie ze śrubkami co najmniej

Moje dziecko postanowiło mnie bardzo miło przywitać w 18 tygodniu ciąży bo od wczoraj ciągnie mnie na wymioty jak cholera nie szanuje matki kompletnie
no to jak masz okazje, spraw sobie. Ja w pierwszej ciazy nie chcialam brzuszkowej - bylam mega duza i mialam wstret do patrzenia na siebie. Teraz jestem troszke szczuplejsza aprzez to lepiej sie czuje i moze sie skusze, bo wiecej dzieci nie planuje a dzieciece i noworodkowe sa boskie

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2013-02-10, 14:15   #3867
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Łee, już myślałam, że kopać zaczęło
Stary 2013-02-10, 14:17   #3868
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Łee, już myślałam, że kopać zaczęło
Coś czuję, że wyrośnie taki uparty gnom jak Tatuś i kopnie najpóźniej z możliwych terminów.

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-02-10, 14:19   #3869
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Coś czuję, że wyrośnie taki uparty gnom jak Tatuś i kopnie najpóźniej z możliwych terminów.

Moje też chyba po tatusiu - takie ruchliwe
Stary 2013-02-10, 14:20   #3870
malaczarnakejt
Zakorzenienie

cześć dziewczyny ja dziś leniwie spędzam niedzielę...

Co do sesji to my już zaklepaliśmy znajomych fotografów. Modlę się o brak rozstępów, ale w razie czego jest photoshop

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości