|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamo, tato - ja urodzę się w to lato! Mamusie VII-VIII 2013 r!!!
Cytat:
![]()
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
|
#3842 |
|
Zakorzenienie
|
A powiedzcie od jakich rozmiarów zaczniecie zbierać garderobę dla maluszka? Chodzi mi o te pierwsze ciuszki od urodzenia. Od razu rozmiar 62 kupować czy jeszcze 58? (bodajże?). Gdzieś czytałam (a może na wizażu
|
|
|
|
#3843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3846 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry! Ale leniwie mi ta niedziela upływa
Trzeba chyba na jakiś spacerek iść,choć chętniej bym to zrobiła jakby słoneczko zaświeciło.Właśnie nie wiem pierwszy raz coś takiego czułam i nie jestem pewna czy to były ruchy dziecka, czy jakieś pobolewanie w brzuchu... Takie dziwne,krótkie ukłucia. Miała tak któraś z was może? Cytat:
Pomidorowa, ogórkowa i warzywna mi sie przejadły i brak pomysłu na zupę.
|
|
#3847 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Witam się niedzielnie
![]() Wczoraj, tzn. dzisiaj w nocy jak się położyłam to poczułam pierwszy raz typowe kopniaki. Do tej pory czułam ruchy dziecka, ale to nie były kopniaki. A wczoraj położyłam rękę na brzuchu i 2 razy poczułam takie wypychanie skóry. I bardzo wyraźnie czułam to na ręce Cytat:
Cytat:
Chociaż żona mojego kuzyna ostatnio powiedziała, że ona jeszcze nic nie kupowała dla swojej córy, a mała ma pół roku. Nam ma przygotować paczkę ona i kuzynka TŻ, ale nie wiem czy potrafiłabym się powstrzymać i czegoś nie kupić sama---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- A i jeszcze chciałabym wam pokazać ten wózek Jest zrobiony z materiału imitującego len i to dodaje mu uroku, wg mnie oczywiście Widzieliśmy cały szary i cały brązowy, ale ten z czerwonym też jest całkiem całkiem Co myślicie?http://www.ewozki.eu/pl/p/3w1-Tako-B...Cosi-Cybex/636
|
|
#3848 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry dzień
![]() Wstałam dziś wczesnie bo o 8.50 Pojechałam do kościółka a jak wróciłam to Tż zaserwował mi pyszny rosołek Miła niespodzianka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Idź do apteki,poproś o jedno opakowanie Duphastonu-zostaw kaske za lek w cenie 100% i dogadaj sie ze doniesiesz recepte i wtedy zwrócą Ci roznicę w cenie JA tak robiłam jak mi na 1 dzien Luteinki zabrakło
|
|
#3849 |
|
Zakorzenienie
|
No i uciekam na obiadek do rodziców..wreszcie od wtorku po raz pierwszy wyjdę z mieszkania
|
|
|
|
#3850 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Cytat:
za ruchy ![]() a wózek -ładny model i cena przystępna
|
|
#3851 |
|
Zadomowienie
|
d0tkaaa Jest coś takiego jak nocna i świąteczna pomoc medyczna-dyżury w niektórych przychodniach-możesz tam spróbować iść po receptę dziś, albo po prostu na oddział ginekologiczno położniczy do szpitala- jeśli w aptece nie będą ci chcieli wydać Duphastonu bez recepty.
|
#3852 |
|
Zakorzenienie
|
Jaka tu cisza...Wszystkie wcinają rosół
![]() ![]()
|
#3853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam wczoraj poszlam spac o polnocy -TZ z nart wrocil z goscmi i siedzialam z nimi. Marysia pod wrazeniem samych facetow i w tym swojego chrzestnego, nie dala sie uspic, wiec hasala do 23 takze ogarnelam chalupke, pojechalam z mama odebrac jej stolik z meblowego, kupili jeszcze dwa dywany i koc/narzute. Pozniej do siorki zawiezc papiery i wlasnie wrocilam. TZ z mala spia a ja pije herbatke. Rosolek bedzie u mamusi, wiec zjem po 15 ![]() Pochwale sie znow moja mloda - wygrala sesje w konkursie, na zdjeciach ma dokladnie 10 miesiecy, mysle u tej dziewczyny zrobic sesje noworodkowa malenstwu i moze sobie brzuszkowa...
|
|
#3854 |
|
Konto usunięte
|
eveewe jaka ona jest słodka
|
|
|
|
#3855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzień dobry wszystkim ![]() Źle się dziś czuję-chora jestem Musiało mnie przewiać w czwartek, bo było -10, a ja polazłam 4 km na badania na pieszo Boli mnie głowa, gardło i ucho od gardła Mam katar i ogólnie rozbita jestem. Wzięłam Apap i psikam gardło Tantum Verde. Musi przejść.Skoro już narzekam to pożalę się jeszcze, że mam ostatnio straszne sny-straszne, bo bardzo się w nich boję i budzę się przerażona. Nie wiem skąd takie koszmary ![]() A tak poza tym wszystko ok Maleństwo dało o soie leciutko znać po śniadaniu, więc uśmiech jest
|
|
|
|
|
#3856 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39148894]eveewe jaka ona jest słodka
[/QUOTE]dziekuje
|
#3857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sliczne ma oczka Zakochałam się ![]() Ciekawe czy Laura bedzie miec moje brązowe czy błękitne Tż-a ![]() Ja chciałabym fajną sesję z brzuszkiem i Tż-em . Zawsze w ostatecznosci sami sobie zrobimy.Tż ma wyobraznie i jak ma natchnienie to fajne fotki mu wychodzą.Poczekamy az brzuchol urosnie bardziej.
|
|
#3858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez miałam wczesniej mega koszmary.......... teraz jakoś moje sny się uspokoiły. Najwazniejsze ze malenstwo się odzywa Moje cos dzis leniwe
|
|
#3860 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja lecę na 4 Rutinoscorbinach dziennie, a do tego mnóstwo herbatki z cytryną i mleka z miodem. No i mam syrop przeciwkaszlowy.
|
|
|
|
|
#3861 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39148988]Łączę się w bólu
Ja lecę na 4 Rutinoscorbinach dziennie, a do tego mnóstwo herbatki z cytryną i mleka z miodem. No i mam syrop przeciwkaszlowy.[/QUOTE]i ja się dołączę-ZNOWU mnie gardło boli .Nie wiem czemu,dlaczego..........: mur: Ale wezme dzis Kaukaziątko na spacer.Choc na pół godzinki zeby sie poruszac.Wczoraj włóczyliśmy sie z pieskami godzine i tak słodko mi sie dziś spało,jak nigdy ![]() Czy siedze w domu,czy nie-przeziębienie starac sie dopaśc mnie !
|
#3862 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------
|
|
#3863 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
gratuluję wizyty i witam Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
witam Panią w 18 tygodniu ![]() Cytat:
Cytat:
słodkościNo więc się pochwalę, że kupiłam w końcu pierwszy zakup dla maluszka dwie małe słodkie bluzeczki. Są bardziej chłopięce, ale dziewczynka też założy więc luzik. Moja mama nie mogła się napatrzeć na te maleńkie ciuszki ja z resztą też. Oglądałąm jeszcze wanienki z termometrem łóżeczka kocyki i milion innych rzeczy, z których nie we wszystkich przypadkach wiedziałam do czego służą i zdałam sobie sprawę, że ja NIC nie wiem o dzieciach i dziś się np dziwiła po co mi jakiś przewijak. Przecież można kocyk na podłodze rozłożyć i też się przewinie ![]() No ale nic. Mam fajną książkę fakt, że spakowana w jakimś pudle, ale już niedługo ją wypakuję. Mam WAS na co bardzo liczę i koleżankę która jest ze mną równo w ciąży i ma małego siostrzeńca więc się będę edukować. A Antoś tudzież Natalka dalej się tak milusio kręci w brzuchu i nie mogę się tym nacieszyć |
|||||||||
|
|
|
#3864 |
|
Zakorzenienie
|
E tam w tabletach, będę hardkorem i zjem prawdziwy
![]() Ale mam dziś za to labę, bo mąż ma wolne i gotuje nam obiad, który będzie też na jutro A co do koloru oczu to mamy identyczny z TŻ-szarozielony. I grupę krwi mamy tą samą. Auto mamy od niedawna -Du Lanosa. Szału nie ma, ale jest zadbany, fajnie jeździ, jest 5cio drzwiowy i ma duży bagażnik. A na dokładkę go dostaliśmy w prezencie. Nie stać nas póki co na zmianę auta. ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- A ja mam wpisane w dowód "szare", mąż "zielone", a mamy identyczne - szarozielone |
|
|
|
#3865 |
|
Zakorzenienie
|
eveewe- slodkie zdjęcia i córci pogratulować- mała modeleczka
ja myślę poważnie nad sesją brzuszkową bo kiedyś bawiłam się w fotomodeling i trochę znajomości z tego tytułu pozostawało, a fajna pamiątka na przyszłość ![]() Neni- kuruj się! ![]() Ghia- ja mam to samo, kosmos. jak weszłam do sklepu z dzieciecymi rzeczami to czułam się jak w sklepie ze śrubkami co najmniej Moje dziecko postanowiło mnie bardzo miło przywitać w 18 tygodniu ciąży bo od wczoraj ciągnie mnie na wymioty jak cholera nie szanuje matki kompletnie ![]() Ja mam oczy błękitne, Tż brązowe.. czyli dominujący kolor.. mimo wszystko marzę żeby miało oczka po Mamusi, cóż za skromność
Edytowane przez enlevee Czas edycji: 2013-02-10 o 14:13 |
|
|
|
#3866 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do wanienek z termometrem. Kupilabym zwykla wanienke, a termometru uzyjesz max 2 razy. Ja nawet wogole nie uzywalam zbedny gadzet. A co do wyprawek, mozesz poczytac na innych watkach co kupuja dziewczyny. Ja np wanienke dostalam, mam zwykla, dopoki Mery nie siedziala, w niej kapalismy, pozniej w brodziku, bo ma wieksza frajde. Co do ubranek kupilabym malusio w rozm 56, ale wiecej 62 i 68 - nigdy nie wiesz jak duze sie dziecko urodzi. Moja niby miala 56 przy urodzeniu, a rzeczy w tym rozm zakladalam jej moze tylko 2 tyg, a pozniej to jzu 62 bo luzniejsze i wygodniejsze. Nie kupilam niedrapek, a pozniej maz musial kupic bo w szpitalu sie drapala i dokupil. W domku to juz obcielam paznokcie i luzik. Ja osobiscie nie lubilam kaftanikow+spiochow. Wolalam body i polspiochy - wygodniej malenstwo przebierac. Na noc zakladalam pajace.---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Cytat:
|
|
#3867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3868 |
|
Zakorzenienie
|
Coś czuję, że wyrośnie taki uparty gnom jak Tatuś i kopnie najpóźniej z możliwych terminów.
![]()
|
|
|
|
#3869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moje też chyba po tatusiu - takie ruchliwe |
|
|
|
|
#3870 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
ja dziś leniwie spędzam niedzielę... Co do sesji to my już zaklepaliśmy znajomych fotografów. Modlę się o brak rozstępów, ale w razie czego jest photoshop
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:38.

Pomidorowa, ogórkowa i warzywna mi sie przejadły i brak pomysłu na zupę.

- u niego to duzy sukces, a po połówkowym idziemy na sklepy i mam nadzieje, że coś kupim

za ruchy 

takze ogarnelam chalupke, pojechalam z mama odebrac jej stolik z meblowego, kupili jeszcze dwa dywany i koc/narzute. Pozniej do siorki zawiezc papiery i wlasnie wrocilam. TZ z mala spia a ja pije herbatke. Rosolek bedzie u mamusi, wiec zjem po 15
12.06.2010
Musiało mnie przewiać w czwartek, bo było -10, a ja polazłam 4 km na badania na pieszo
Źle reczytałam czy może raczej źle zapamiętałam.