|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 |
|
9 | 22,50% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X |
|
1 | 2,50% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 |
|
5 | 12,50% |
| Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
3 | 7,50% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X |
|
7 | 17,50% |
| Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
11 | 27,50% |
| Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Wyciągaj i rób zdjęcia!!
|
#602 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Ja to tak wrzuciłam ten dywan żeby wam tylkokolor pokazać
najlepiej oddaje to co chciał mój mąż ![]() I chyba też nie chcę shaggy... |
|
|
|
#603 |
|
Wtajemniczenie
|
Color, super że się udało z mieszkaniem
![]() zaś porobiłam zakupy ![]() a "mój" wczorajszy tani sprzedawca na pytanie o koszt zbiorowej wysyłki odpowiedział że 15 zł, ale żeby poczekać do jutra, bo będzie wystawiał nowe ciuszki i może mi coś jeszcze wpadnie w oko ... no litości ![]() i muszę pochwalić mojego męża ... nie znosi placków ziemniaczanych, ani tym bardziej ścierania ziemniaków na tarce, ale poprosiłam go wczoraj i mi zrobił dziś 10 ogromnych, pyyyysznych placków |
|
|
|
#604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za zakupy i dla męża za placki ja w ciąży mam mega chcicę na nie
|
|
|
|
|
#605 |
|
Wtajemniczenie
|
Też często jadłam
|
#606 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Też musze dorwać te "kwiaty.." dużo osób poleca Cytat:
Sofia się zakocha jak nic ![]() Cytat:
Wow! Niezła paka, tylko tyle nam kazać czekać na zdjęcia?? ![]() Cytat:
Mąż wrócił z pracy (padnięty, biedak) ale ma grafik na przysżły tydzień i w walentynki pracuje tylko do 15 |
|||||
|
|
|
#607 |
|
Zakorzenienie
|
ja raz nawet dwa dni pod rząd ale ostatnio coś mi nie siadły i odpuszczam póki co ciekawe na jak długo |
|
|
|
#608 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Cytat:
|
|
#609 |
|
Zakorzenienie
|
niestety musicie sie zadowolic fota z pawlacza heheheh
ciuszki sa w rzedach wiec widok nie odzwierciedla do konca ilosci ale jest mega . .. ![]() dzisij wymyslilam ze jutro zrobie rybke z frytami na obiad heheh :P i surowka z czerwonej kapusty z jablkiem
|
#610 |
|
Zakorzenienie
|
Moje kwiaty czekają na swoją kolej
|
|
|
|
#611 |
|
Rozeznanie
|
gold - do fryzjera umówiłam się na czwartek, także albo będzie dzień narodowej rozpaczy albo szczęścia,
color - gratuluję mieszkania! u mnie w miejscowości ceny najmu są podobne, ale już np. w Warszawie gdzie wynajmowałam mieszkanie podczas studiów to faktycznie była to cena garażu, xal - ja również uważam że ADHD to w większości efekt tzw. 'bezstresowego wychowania' - ja uważam, że dziecko powinno znać granice i wiedzieć że za ich przekroczenie grozi kara, a przed chwilą wróciłam od teściowej - pokazałam zdjęcia Stasia i mówi, że no wykapany Łukasz(mój mąż) - i dalej.. nasze dzieci łatwo było na porodówce rozpoznać, to te najbrzydsze ;P |
|
|
|
#612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dla męża zasłużył sobie!
|
|
|
|
|
#613 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Ach, mój Pituś się układa wygodnie w brzuchu i trzęsie dzikus
|
|
#614 |
|
Zakorzenienie
|
za 25t
![]() vvgh, ale Jurek dostał fajowskie ubranka od wujka
|
#615 | |||
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry!!! mila niedziela za nami
mielismy gosci, pozniej obiadek u mamy, spacer, teraz wielkie lenistwo.Cytat:
---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Cytat:
dla Jasia za atrakcje wizualne dla mamusi hehe.ps. https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post39143339 instrukcja suwaczkowa bo widze, ze tez nie masz podpisu---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Cytat:
planuje zakup, chyba takiego http://allegro.pl/arus-becik-rozek-u...995128906.html popiel w paski z czerwona kokarda. |
|||
|
|
|
#616 |
|
Zakorzenienie
|
banka szalejesz z tymi ciuszkami!!!
szczęsliwa dobrą masz tą teściową |
|
|
|
#617 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
laseczka na jakims forum napisala, ze pielegniarki dawaly w szpitalu i ona chce w domu...ale dla mnie to jakas masakra jak placze to mu zle. jesli jest glodne, to trzeba mu dac jesc...w naszych czasach to byl trend na karmienie "co 3 godz.", teraz "na żadanie", wiec moze po to bylo rozwiazanie z glukoza? wolalalabym dokarmic modyfikowanym niz glukoza ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- Cytat:
za mile popoludnie! super, ze udalo sie wyrwac z domu i zrobic cos "normalnego", a jednak WYJATKOWEGO pamietasz moze, co malutki dostal fajnego na chrzciny?
|
||||
|
|
|
#618 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ale to jest chore.. standardem sa miski A,B i C.. czasem jeszcze D.. ale żeby większa trafić.. to tylko w drogich sklepach ![]() Cześc
|
|||
|
|
|
#619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choć u nas jest jeden gdzie mają nawet J, K chyba |
|
|
|
|
#620 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jejku jak slodko opowiadal! dumny tata!!! a starszy brat (3latek) jak wydoroslal...mowie mu, ze teraz musi dbac o mamusie i siostrzyczke wszystko ok. wczoraj podobno zaczela wstawac z lozka, ma jakis specjalny poporodowy pas i daje rade. fajnie miec to za soba!poszlismy na obiad do mamy i po drodze juz na "swoich starych dzieciecych smieciach" spotkalam najpierw jedna znajoma z 3miesieczna corka (testowalam jej wozek bardzo poleca tako warrior). swietnie sie prowadzi po sniegu...coraz bardziej nastawiam sie na tako, ale perso albo captive. laret ma odrobine wiekszy stelaz i do naszego autka nie wiem czy wejdzie. warrior miesci sie do bagaznika seicento bez sciagania kol. gondola juz do tylu. mam obiecane ciuszki ![]() aaa i na koniec znajoma z tym terminem 10 dni przede mna. oj musimy sie umowic na plotki, bo tyyyle wspolnych tematow! ps. musze sie pochwalic, mam sukienke!!! http://allegro.pl/show_item.php?item=3000174009 pani sprzedala mi ja poza allegro przesylka bedzie za 2 tyg. z pl, wiec tylko 5zl. cena sukienki 20! jestem z siebie dumna.---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Cytat:
sciskam nadal, aby sie w koncu poukladalo, a centralne ogrzewanie to wielki plus, szczegolnie przy maluszku. zobaczysz jak fajnie bedzie bez pieca :P los sie do Was usmiecha!---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- Cytat:
![]() ostatnio smialam sie z tz, bo dostal ode mnie nowy ladny zegarek...i zalozyl go dumny...na prawa reke ![]() (ale o obraczkach nie wiedzialam, kto na ktorej ma nosic :P) ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- Cytat:
wiec kupilismy wieeeelka, tz zawiozl do mamy. podczas ogladania prezentow wszyscy pytaja co dostalam, na co tz "piekny spadochron" |
||||
|
|
|
#622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#623 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() najgorzej prócz tej gumy-wołowiny wspominam owsiankę... jakaś ciapa, a na wierzchu jeeeeeden OGROMNIASTY korzuch! normalnie grube naleśniki na cały talerz oni chyba to specjalnie robili.........Cytat:
Cytat:
no ale jak będzie jakaś okazja... ![]() fajny mąż! ja tydzień temu robiłam sama dla 4 ludzi, umordowałam się, ale warto było! ![]() Cytat:
![]() a teściowa szczera do bólu
|
|
#624 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
za zakupy!no i dla Męża!Cytat:
|
|
#625 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skoro takie same moge kupic duzo taniej.ale chyba az takich cen bodziakow nie wrzucalam? pisalas o drogich sukienkach :P dla mnie cena do 20-25zl z przesylka za sukienke nie jest tragiczna, tym bardziej, ze rzeczy sa pewnie ubrane max. kilka razy. w lumpkach mozna znalezc taniej, to fakt! ![]() ---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- poluj na 2 czesc ![]() ---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chrześnica mojego męża ma zakładane ciężarki na nogi w przedszkolu jak za bardzo szaleje
|
|
|
|
|
#627 |
|
Zakorzenienie
|
o temacik o adhd i bezstresowym wychowywaniu był
![]() dobrze,że mnie nie było bo zawsze mnie to wpienia ![]() nie będę bić i wrzeszczeć ale też nie bedę siedzieć spokojnie gdy moje dziecko będzie kopać inne dziecko, pluć na babcię czy otwierać sobie słodycze w sklepie.. |
|
|
|
#628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wystarczy napisac do sprzedawcy i zapytac o opcje tanszej przesylki. mozesz zasugerowac, ze nie potrzebujesz babelkowej koperty i priorytetu. mozesz znalezc tez kogos ze swojego miasta i odebrac osobiscie albo wziac wiecej rzeczy od jednej osoby i zaplacic za przesylke raz.
|
|
|
|
|
#629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przesłodki,przeurocze ale.. ale żałuję trochę ![]() z drugiej strony,to jedyny taki zakup z okazji poznania płci,wiec niech bedzie
|
|
|
|
|
#630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:53.

za zakupy

ale ostatnio coś mi nie siadły i odpuszczam póki co 

laseczka na jakims forum napisala, ze pielegniarki dawaly w szpitalu i ona chce w domu...ale dla mnie to jakas masakra 

choć u nas jest jeden gdzie mają nawet J, K chyba 
oni chyba to specjalnie robili.........

chrześnica mojego męża ma zakładane ciężarki na nogi w przedszkolu jak za bardzo szaleje