Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 2013, c.9 - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 9 22,50%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X 1 2,50%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 5 12,50%
Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 3 7,50%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X 7 17,50%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 11 27,50%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-10, 16:32   #601
vvgh
Wtajemniczenie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
hehehe no tak jakos wyszlo ale zaraz zrobie zdjecie z pawlacza heheh
Wyciągaj i rób zdjęcia!!
Stary 2013-02-10, 16:36   #602
Aaś
Zakorzenienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Ja to tak wrzuciłam ten dywan żeby wam tylkokolor pokazać najlepiej oddaje to co chciał mój mąż ale zarzucilam mu pomysł z zielonym i na razie mu się podoba. Na razie

I chyba też nie chcę shaggy...
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 16:38   #603
vil84
Wtajemniczenie

Color, super że się udało z mieszkaniem

zaś porobiłam zakupy ale to przez męża, bo stwierdził że na koniec miesiąca fajnie byłoby żeby wszystko, co miałoby iść do porodu do szpitala żeby było popakowane i odłożone w jedno miejsce, żeby wiedział co ma dowieść w razie czego, no i stwierdziliśmy że w takim razie zamówimy już pieluchy (na początek wzięłam bella newborn), wkładki laktacyjne, dodatkowe chusteczki do pupy, jeszcze wrzuciłam do zamówienia maść ziajka na pupę i mydło w kostce biały jeleń do pielęgnacji po porodzie. czyli wszystko co i tak po wypłacie miło być dokupione
a "mój" wczorajszy tani sprzedawca na pytanie o koszt zbiorowej wysyłki odpowiedział że 15 zł, ale żeby poczekać do jutra, bo będzie wystawiał nowe ciuszki i może mi coś jeszcze wpadnie w oko ... no litości

i muszę pochwalić mojego męża ... nie znosi placków ziemniaczanych, ani tym bardziej ścierania ziemniaków na tarce, ale poprosiłam go wczoraj i mi zrobił dziś 10 ogromnych, pyyyysznych placków chodziły za mną dwa miesiące już

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 16:40   #604
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość

zaś porobiłam zakupy ale to przez męża, bo stwierdził że na koniec miesiąca fajnie byłoby żeby wszystko, co miałoby iść do porodu do szpitala żeby było popakowane i odłożone w jedno miejsce, żeby wiedział co ma dowieść w razie czego, no i stwierdziliśmy że w takim razie zamówimy już pieluchy (na początek wzięłam bella newborn), wkładki laktacyjne, dodatkowe chusteczki do pupy, jeszcze wrzuciłam do zamówienia maść ziajka na pupę i mydło w kostce biały jeleń do pielęgnacji po porodzie. czyli wszystko co i tak po wypłacie miło być dokupione
a "mój" wczorajszy tani sprzedawca na pytanie o koszt zbiorowej wysyłki odpowiedział że 15 zł, ale żeby poczekać do jutra, bo będzie wystawiał nowe ciuszki i może mi coś jeszcze wpadnie w oko ... no litości

i muszę pochwalić mojego męża ... nie znosi placków ziemniaczanych, ani tym bardziej ścierania ziemniaków na tarce, ale poprosiłam go wczoraj i mi zrobił dziś 10 ogromnych, pyyyysznych placków chodziły za mną dwa miesiące już
za zakupy i dla męża za placki ja w ciąży mam mega chcicę na nie

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 16:41   #605
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
za zakupy i dla męża za placki ja w ciąży mam mega chcicę na nie

Też często jadłam
Stary 2013-02-10, 16:43   #606
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Ashy ja pytałam lekarza o te ruchy bo się zastanawiałam czy mam już liczyć. I byłam pewna że liczy się od 28-29 tc ale on mówił że to nie ma sensu bo powinno się liczyć od 32
No widzisz, kolejna werjsa. Też we wtorek podpytam moją ginkę, ciekawę jaką metodę ona ma

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Ashy samo wyrwanie się z domu jakie jest fajne no nie??

skonczyłam czytać,,Kwiaty na poddaszu". Super
Dokładnie
Też musze dorwać te "kwiaty.." dużo osób poleca

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
I to dziś Jurek dostał od wujka
W H&M przecenki, bo oby dwa ciuszki za 10 zł.
Czaderskie! Mały stróż prawa w kąpielówkach Sofia się zakocha jak nic

Cytat:
za 24tc super ze znalazlas mieszkanko takiee

ja wrocilam od kolezanki i mam rzeczy do roku za 300 zł mam z 50 spiochow , 50 polspiochow, tyle samo body, 30 bluzeczek 20 spodki kombinezon na zime , spiworek do spania , 6 bluz z 7 czapek , 4 sliniaki no multum , tz mi juz schowal do pawlacza wiec foty za miesiac po praniu

Wow! Niezła paka, tylko tyle nam kazać czekać na zdjęcia??

Cytat:
COLOR, skąd takei tanie mieszkanie?! 3 pokojowe, wyremontowane, z balkonem i w bloku?! Matko, u mnie to od 1000zł za wynajem kawalerki.........

Zazdroszczę!
Nic tylko wpaść na jakiś super biznes, który można przez net prowadzić i przeprowadzać się w rejony Color i żyć jak król! Takie miekszanko za 130 tysi?? Brałabym z marszu

Mąż wrócił z pracy (padnięty, biedak) ale ma grafik na przysżły tydzień i w walentynki pracuje tylko do 15
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 16:44   #607
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Też często jadłam
ja raz nawet dwa dni pod rząd ale ostatnio coś mi nie siadły i odpuszczam póki co ciekawe na jak długo

Stary 2013-02-10, 16:47   #608
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość

Czaderskie! Mały stróż prawa w kąpielówkach Sofia się zakocha jak nic

Oooo tak, Jurek ją porwie w tany

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

Cytat:
ja raz nawet dwa dni pod rząd ale ostatnio coś mi nie siadły i odpuszczam póki co ciekawe na jak długo
Ja na początku ciąży na przemian z frytkami żarłam jak głupia
Stary 2013-02-10, 16:47   #609
banka26
Zakorzenienie

niestety musicie sie zadowolic fota z pawlacza heheheh
ciuszki sa w rzedach wiec widok nie odzwierciedla do konca ilosci ale jest mega . ..
dzisij wymyslilam ze jutro zrobie rybke z frytami na obiad heheh :P i surowka z czerwonej kapusty z jablkiem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ciuszki w pawl.jpg (88,5 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ciuszki w pawlac.jpg (71,2 KB, 25 załadowań)
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 16:48   #610
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Też musze dorwać te "kwiaty.." dużo osób poleca
Moje kwiaty czekają na swoją kolej

Stary 2013-02-10, 16:49   #611
szczesliwa25
Rozeznanie

gold - do fryzjera umówiłam się na czwartek, także albo będzie dzień narodowej rozpaczy albo szczęścia,

color - gratuluję mieszkania! u mnie w miejscowości ceny najmu są podobne, ale już np. w Warszawie gdzie wynajmowałam mieszkanie podczas studiów to faktycznie była to cena garażu,

xal - ja również uważam że ADHD to w większości efekt tzw. 'bezstresowego wychowania' - ja uważam, że dziecko powinno znać granice i wiedzieć że za ich przekroczenie grozi kara,

a przed chwilą wróciłam od teściowej - pokazałam zdjęcia Stasia i mówi, że no wykapany Łukasz(mój mąż) - i dalej.. nasze dzieci łatwo było na porodówce rozpoznać, to te najbrzydsze ;P
szczesliwa25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 16:50   #612
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:

No proszę gratuluję zakupów
A dla męża zasłużył sobie!
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 16:58   #613
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
ciuszki sa w rzedach wiec widok nie odzwierciedla do konca ilosci ale jest mega . ..
dzisij wymyslilam ze jutro zrobie rybke z frytami na obiad heheh :P i surowka z czerwonej kapusty z jablkiem
Duuuużo

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

Ach, mój Pituś się układa wygodnie w brzuchu i trzęsie dzikus
Stary 2013-02-10, 17:06   #614
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
a i zapomniałam się przywitać w 25 tygodniu
za 25t

vvgh, ale Jurek dostał fajowskie ubranka od wujka
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 17:23   #615
diabli
Zakorzenienie

dzien dobry!!! mila niedziela za nami mielismy gosci, pozniej obiadek u mamy, spacer, teraz wielkie lenistwo.

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
ja tak na szybko jutro nadrobię

nasza sesja

http://joannagontkiewicz.blogspot.co...ub-zimowa.html
swietna pamiatka!

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ----------

Cytat:
Napisane przez joooasia Pokaż wiadomość
Dziewczyny, muszę się pochwalić!!!! Wczoraj Jaśiek dał o sobie znać moim własnym oczom!!! Brzuch mi pół wieczora falował!! Pierwszy raz to widziałam! Normalnie leżałam jak goopia, patrzyłam i gadałam do niego, żeby ruszał sie dalej
dla Jasia za atrakcje wizualne dla mamusi hehe.

ps. https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post39143339 instrukcja suwaczkowa bo widze, ze tez nie masz podpisu

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ----------

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
A co sądzicie o rożku ? Uwzględniacie go w wyprawce? Nie wiem czy latem nie będzie za gorąco żeby nosić w nim dziecko ...
u nas w rodzinie wszystkie dzieci uwielbialy kokoniki
planuje zakup, chyba takiego http://allegro.pl/arus-becik-rozek-u...995128906.html popiel w paski z czerwona kokarda.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 17:29   #616
sharpnowaja
Zakorzenienie

banka szalejesz z tymi ciuszkami!!!

szczęsliwa dobrą masz tą teściową ja bym zapytała "ale to po mamusi"
Stary 2013-02-10, 17:33   #617
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Bo jak my byłyśmy niemowlakami to do picia dawali nam wodę z glukozą czy herbatki z glukozą. Nie podawali niesłodzonych, ale nie wiem dlaczego, tak wtedy było.
wyczytalam na jakims forum, ze glukoze podaje sie dzieciom "w stanach nerwowosci", czyt. jesli dziecko placze i sobie mamuski nie radza to dopaja sie glukoza...ze niby mleko malo tresciwe laseczka na jakims forum napisala, ze pielegniarki dawaly w szpitalu i ona chce w domu...ale dla mnie to jakas masakra jak placze to mu zle. jesli jest glodne, to trzeba mu dac jesc...w naszych czasach to byl trend na karmienie "co 3 godz.", teraz "na żadanie", wiec moze po to bylo rozwiazanie z glukoza? wolalalabym dokarmic modyfikowanym niz glukoza

Cytat:
Blee, jakoś mi buraczkowy nie wchodzi. Taki mieszany to jeszcze, ale wolę inne składniki. Jak byłam u rodziców mama zrobiła soczek, buraczki, marchew i jabłko. No i coś wypiłam. Później tata mi podaje, żebym sobie jeszcze wypiła, na co ja, że mi nie podchodzi buraczany ... a mama "i co z tego, że jej nie podchodzi, daj jej bo to witaminy i ma wypić" i znowu poczułam się jak mała dziewczynka wypiłam..
mnie tz kaze zatkac nos, wypic na raz i wyobrazac sobie, ze to cos dobrego tatusiek...

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ----------

Cytat:
Małe sprostowanie do grzecznego dziecka ... to działa tylko przy dziadkach, na imprezie nie Wczoraj co zjadłam kawałek tortu, słodki z masą, to miałam fikołka czy kopniaka. Mąż stwierdził, że po takim słodkim to też by go ruszyło
No i kłuje mnie po lewej stronie na wysokości pepka ... wczoraj było troszkę niżej, ale może to gumka od spodni, a teraz wyżej z przerwami. Tak jakby czasami ktoś szpilkę wbił. Może to być rozciąganie się skóry i macicy czy coś poważnego bardziej?
spotkalam dzisiaj znajoma, ma termin 10 dni przede mna. miala straszne bole, okazalo sie, ze sciegna tak sie naciagaja, ze zaczynaja pekac (te przy macicy tez!). ma sie oszczedzac, jeden krotki spacer w ciagu dnia i lezenie. podobno najgorzej boli w nocy...powiedz ginowi, moze to cos podobnego? bo u niej zaczelo sie od bolu miednicy.

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Cytat:
axelko pierwsze co to szukałam widomości od Ciebiesuper, że z małą wszystko ok
No widzisz to, że się mało rusza nie musi oznaczać czegoś złego
Moja sie wczoraj taak obruciła , że kopy zamiast na brzuch lądowały ,,do wewnątrz" myślę, że wiecie o co chodzi?? I było ich tylko parę Ale lepiej czasem sprawdzić tylkoże oni w sumie chyba Ci nic nie sprawdzili,,, cała Polska IZba ... Chociaż bratowej nie ruszało sie dziecko 2dni ona oczywiście już łzy itd bo wiadomo, że każda by sie bała a dzidzia?? była tak dziwnie obrócona i lekarka powiedziałą, że mogło sie wygodnie ułożyć i spać.

Ja w końcu byłam na tych chrzcinach i nie żałujęNie widziałam bratanka dawno i teraz już nie będe na razie jeździć to nie wiadomo kiedy go zobacze, a to ważna chwila w zyciu rodzinnym. Przyjechałam z kościółka zjadłam i poszłam leżeć z małym POwiem wam, że tak podniosło humor , że sobie nawet nie wyobrażacie... jak sie siedziz w domu , nikt nie odwiedza ani nic.... pomogło bardzo psychicznie bratowa podniosła na duchu i jadłam takie pyszności.... Oni na dole balangowali a my lezałyśmy i plotkowałyśmy....

Mam bardzo fajną bratową

O i jaki komplement dostalam: CZY TY ABY NA 100% JESTEŚ PEWNA, ŻE TO DZIEWCZYNKA??? bO TAK WYŁADNIAŁAŚ. MIło mi się zrobiło bardzo
za mile popoludnie! super, ze udalo sie wyrwac z domu i zrobic cos "normalnego", a jednak WYJATKOWEGO pamietasz moze, co malutki dostal fajnego na chrzciny?
Stary 2013-02-10, 17:35   #618
potterka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
ja tak na szybko jutro nadrobię

nasza sesja

http://joannagontkiewicz.blogspot.co...ub-zimowa.html
super!
Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Cześć Wam
wczoraj byłam cały dzień poza domem - nie wiem jak ja dałam radę z tym moim brzucholkiem
Nie dam rady Was nadrobić za nic

Co robicie w Walentynki? Oby nie to co ten koleś:
Załącznik 5107023

Cytat:
ja kupowałam jakieś C, D z odwodem większym niż moja piłka do skakania

ale to jest chore.. standardem sa miski A,B i C.. czasem jeszcze D.. ale żeby większa trafić.. to tylko w drogich sklepach

Cześc
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 17:38   #619
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
ale to jest chore.. standardem sa miski A,B i C.. czasem jeszcze D.. ale żeby większa trafić.. to tylko w drogich sklepach
a i tak nie w każdym choć u nas jest jeden gdzie mają nawet J, K chyba i to z normalnymi obwodami

Stary 2013-02-10, 17:52   #620
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angie83 Pokaż wiadomość
U mnie ruchy dziecka przypominają sinusoidę. Przez 5 dni Bartuś szalał jak zawodnik MMA, skopał mnie równo z każdej strony. Wymęczył się bidulek i w końcu dał mamie odpocząć. Kopie, ale delikatnie i sporadycznie po szamaniu. Weeekend minął spokojnie, nawet dał mi poleżeć na boku
ja dzisiaj mam jakis fajny dzien. ledwo wyszlam z domu, spotkalam sasiada z mieszkania nad nami. dziewczyny juz w domu jejku jak slodko opowiadal! dumny tata!!! a starszy brat (3latek) jak wydoroslal...mowie mu, ze teraz musi dbac o mamusie i siostrzyczke a on taki powazny. szybko ja puscili po cesarce. miala w pon 4go, w piatek rano juz byla w domu wszystko ok. wczoraj podobno zaczela wstawac z lozka, ma jakis specjalny poporodowy pas i daje rade. fajnie miec to za soba!

poszlismy na obiad do mamy i po drodze juz na "swoich starych dzieciecych smieciach" spotkalam najpierw jedna znajoma z 3miesieczna corka (testowalam jej wozek bardzo poleca tako warrior). swietnie sie prowadzi po sniegu...coraz bardziej nastawiam sie na tako, ale perso albo captive. laret ma odrobine wiekszy stelaz i do naszego autka nie wiem czy wejdzie. warrior miesci sie do bagaznika seicento bez sciagania kol. gondola juz do tylu. mam obiecane ciuszki

aaa
i na koniec znajoma z tym terminem 10 dni przede mna. oj musimy sie umowic na plotki, bo tyyyle wspolnych tematow! Nelka bedzie miala sasiada.

ps. musze sie pochwalic, mam sukienke!!! http://allegro.pl/show_item.php?item=3000174009 pani sprzedala mi ja poza allegro przesylka bedzie za 2 tyg. z pl, wiec tylko 5zl. cena sukienki 20! jestem z siebie dumna.

---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Witajcie

Wczoraj pod czytałam Was ale sił na pisanie nie było.
Wczoraj sobota więc składy opału działają bardzo krótko..Na ostatnią chwilę udało mi się zebrać te 200zł i zakupiłam 0,5 tony węgla..Potem musiałam to wszystko wnieść do komórki..Dobrze,że chrzesna moja przyszła mi pomóc i sąsiadka z dołu więc jakoś żyję!
No a najlepsze,że wczoraj znalazłam mieszkanie.
Warunki super!!!
W bloku 3 pokoje w tym: jeden większy z balkonem, jeden mniejszy dla chłopców i do jednego się wchodzi z kuchni i to będzie nasza sypialka z Tymkiem
Jest kuchnia oczywiście, łazienka i wc osobno. wyremontowane, płytki , panele, okna plastikowe
2 piętro więc nie jest źle Nie chcą kaucji Wymagają jedynie,że jakbyśmy chcieli opuścić to mamy odmalować
Czynszu 400-450zł do spółdzielni( ogrzewanie,woda,śmieci,fu ndusz remontowy) i 300zł dla nich. W sumie 700-750zł. Cenowo wyjdzie nam to samo co tutaj. Bo tutaj 550zł mieszkanie,wywóz śmieci 23zł miesięcznie, opał o 2 tysiące na cały rok( podzielić na 12 miesięcy to by było 160zł miesięcznie.) więc wychodzi również tyle samo,ale w bloku,bez palenia,noszenia węgla,mieszkanie w super stanie i przytulniejsze No i najważniejsze umowa na min 5 lat!!!!! a jak będziemy się dogadywać to nawet na 7-10 lat

Witam w 24tc
colorek, swietne wiesci! trzymalam za Was kciuki, wiec nie moglo byc inaczej. oby tylko udalo sie z tym mieszkaniem, bo brzmi super. 300zl odstepnego za 3 pokoje to naprawde rewelacyjna cena! w Bielsku chyba ponizej 700zl takiego nie znajdziesz sciskam nadal, aby sie w koncu poukladalo, a centralne ogrzewanie to wielki plus, szczegolnie przy maluszku. zobaczysz jak fajnie bedzie bez pieca :P los sie do Was usmiecha!

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

Cytat:
Hmm, zastanawia mnie, czemu Ty mężowi zakładasz na lewą rękę obrączkę, a on Tobie na prawą Nie pomyliliście się?
usmialam sie czyli co? slub niewazny? ostatnio smialam sie z tz, bo dostal ode mnie nowy ladny zegarek...i zalozyl go dumny...na prawa reke
(ale o obraczkach nie wiedzialam, kto na ktorej ma nosic :P)

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

Cytat:
Koszulę zostaw na potem, na pewno się przyda, a tak to lepiej kupować koszule giganty
zazyczylam sobie od tesciowej pod choinke koszule nocna, duza do porodu, karmienia...mialam sobie wybrac wiec kupilismy wieeeelka, tz zawiozl do mamy. podczas ogladania prezentow wszyscy pytaja co dostalam, na co tz "piekny spadochron"
Stary 2013-02-10, 17:53   #621
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Diabli jak dla mnie normalnie ją wypuścili po 4. dobie

Stary 2013-02-10, 17:54   #622
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
wyglada pysznie! w sezonie malinowym polecam to http://www.kuchnia.tv/kuchnia_przepi...kruszonka.html jemy z lodami. slodkie...ale raz na jakis czas pyszna bombka kaloryczna!
Stary 2013-02-10, 17:58   #623
cloche
Zakorzenienie

Cytat:

Hahah, ja tak samo, ale my na tej samej sali bawiliśmy się i jedliśmy, więc jak było gumowate mięso to ładowałam do buzi, potem szłam do łazienki i wypluwałam
a ty to widzę kulturalniej sprawę załatwiałaś
Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Czyli nie tylko w moim przedszkolu taką wołowinę dawali
My upychaliśmy w klocki lego ale takie xxl do budowania domów

Ale najlepiej wspominam gotowane jabłka, gruszki w budyniu
A najgorzej kaszę mannę z sosem malinowym ;(
my takich klocków nie mieliśmy i zostawał mi tylko dywan
najgorzej prócz tej gumy-wołowiny wspominam owsiankę... jakaś ciapa, a na wierzchu jeeeeeden OGROMNIASTY korzuch! normalnie grube naleśniki na cały talerz oni chyba to specjalnie robili.........
Cytat:
To ja mam porządny odkurzacz i jeszcze z turbo szczotką co wyciąga różne cuda
też sobie chyba jakąś turbo szczotę sprawię!
Cytat:

no ale jak będzie jakaś okazja...
fajny mąż! ja tydzień temu robiłam sama dla 4 ludzi, umordowałam się, ale warto było!
Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość
xal - ja również uważam że ADHD to w większości efekt tzw. 'bezstresowego wychowania' - ja uważam, że dziecko powinno znać granice i wiedzieć że za ich przekroczenie grozi kara,

a przed chwilą wróciłam od teściowej - pokazałam zdjęcia Stasia i mówi, że no wykapany Łukasz(mój mąż) - i dalej.. nasze dzieci łatwo było na porodówce rozpoznać, to te najbrzydsze ;P
no ładnie, z tym bezstresowym wychowaniem to ja będę miała ubaw - bo w niemczech aktualnie to podobno jedyna słuszna metoda... a potem łażą takie ....@$#%$%&*& po świecie
a teściowa szczera do bólu
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 18:00   #624
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
ech, takie numery to z każdym dywanem można robić... ja w przedszkolu, jak dostawaliśmy gumową wołowinę i nie pozwalano mi wstać od stołu aż nie zjadłam, pakowałam wszystko do buzi i wychodziłam z sali jadalnej na tą do zabaw, a tam, jak tylko nikt nie patrzył, wyjmowałam zbitego kloca mięsa z buzi i wsadzałam pod dywan, starannie uklepując

Cytat:

za zakupy!
no i dla Męża!

Cytat:
Niezła ilość!

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 18:08   #625
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
z tymi cenmi to nie jest tak do końca,
firmowki też można kupić nowe w promocji w niskich cenach..ja np w Kaphalu kupiłma 4 pajace po 10zł w żabki plus piżamę ze smerfami chyba za 15, przeceny chyba 70%.. i w końcu nowe więc sie opłaca..na aukcjach również kupiłam kilka firmówek-używanych.. np 2 bluzy z Disneya jedna za 7 druga za 3 zł, kombinezon z Disneya za złotówke, 2 półśpiochy jedne z h&m za 4,5 i z Newbie też za 4,5 i wtedy sie opłaca a jak aukcja plus przesylka to 3 dyszki to wolałabym kupić nowe... jakbym miała dać po kilknście zl za używane body to zwyczajnie by mi było szkoda kasy.. no ale to każdy kupuje co chce wiadomo
generalnie bielizne dla Maluszka staram sie kupować nową a używane tylko jakieś bluzy spodnie sukienki..
jasne, ze jesli sa przeceny to warto kupowac w sklepie, ale bez nich dla mnie to wyrzucanie kasy w bloto, bo nie dalabym za nowe 2 body 50zl skoro takie same moge kupic duzo taniej.
ale chyba az takich cen bodziakow nie wrzucalam? pisalas o drogich sukienkach :P dla mnie cena do 20-25zl z przesylka za sukienke nie jest tragiczna, tym bardziej, ze rzeczy sa pewnie ubrane max. kilka razy. w lumpkach mozna znalezc taniej, to fakt!

---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ----------

Cytat:
skonczyłam czytać,,Kwiaty na poddaszu". Super
poluj na 2 czesc

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

Cytat:
I to dziś Jurek dostał od wujka
W H&M przecenki, bo oby dwa ciuszki za 10 zł.
Jurek szeryf!!! super. i na basen mozecie sie wybrac
Stary 2013-02-10, 18:10   #626
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
no ładnie, z tym bezstresowym wychowaniem to ja będę miała ubaw - bo w niemczech aktualnie to podobno jedyna słuszna metoda... a potem łażą takie ....@$#%$%&*& po świecie
a teściowa szczera do bólu
no bezstresowe wychowanie to tylko w domu chyba chrześnica mojego męża ma zakładane ciężarki na nogi w przedszkolu jak za bardzo szaleje

Stary 2013-02-10, 18:10   #627
axella
Zakorzenienie

GG do axella

o temacik o adhd i bezstresowym wychowywaniu był
dobrze,że mnie nie było bo zawsze mnie to wpienia

nie będę bić i wrzeszczeć ale też nie bedę siedzieć spokojnie gdy moje dziecko będzie kopać inne dziecko, pluć na babcię czy otwierać sobie słodycze w sklepie..

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 18:12   #628
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Nie lubię ciuszków z allegro,nie opłaca się... ciuszek za 3 zł,ale przesyłka już za 11...
vvgh, to tez nie do konca tak wystarczy napisac do sprzedawcy i zapytac o opcje tanszej przesylki. mozesz zasugerowac, ze nie potrzebujesz babelkowej koperty i priorytetu. mozesz znalezc tez kogos ze swojego miasta i odebrac osobiscie albo wziac wiecej rzeczy od jednej osoby i zaplacic za przesylke raz.
Stary 2013-02-10, 18:12   #629
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
jasne, ze jesli sa przeceny to warto kupowac w sklepie, ale bez nich dla mnie to wyrzucanie kasy w bloto, bo nie dalabym za nowe 2 body 50zl skoro takie same moge kupic duzo taniej.
ale chyba az takich cen bodziakow nie wrzucalam? pisalas o drogich sukienkach :P dla mnie cena do 20-25zl z przesylka za sukienke nie jest tragiczna, tym bardziej, ze rzeczy sa pewnie ubrane max. kilka razy. w lumpkach mozna znalezc taniej, to fakt!

---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ----------

poluj na 2 czesc

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

Jurek szeryf!!! super. i na basen mozecie sie wybrac
ja jak dowiedziałam się,że dziewczynka to kupiłam 2xpajace za 49pln..
przesłodki,przeurocze ale.. ale żałuję trochę

z drugiej strony,to jedyny taki zakup z okazji poznania płci,wiec niech bedzie

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 18:16   #630
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
ech, takie numery to z każdym dywanem można robić... ja w przedszkolu, jak dostawaliśmy gumową wołowinę i nie pozwalano mi wstać od stołu aż nie zjadłam, pakowałam wszystko do buzi i wychodziłam z sali jadalnej na tą do zabaw, a tam, jak tylko nikt nie patrzył, wyjmowałam zbitego kloca mięsa z buzi i wsadzałam pod dywan, starannie uklepując
a ja podlewalam kompotem kwiatki...bo trzeba bylo go wypic zeby moc isc sie bawic kiepsko rosly (pewnie dlatego, ze kompocik byl cieply )
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości