|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ?? ![]() |
|||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
9 | 22,50% |
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 |
1 | 2,50% |
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X |
1 | 2,50% |
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 |
1 | 2,50% |
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 |
0 | 0% |
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
0 | 0% |
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
0 | 0% |
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 |
1 | 2,50% |
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
0 | 0% |
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
0 | 0% |
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
0 | 0% |
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 |
5 | 12,50% |
Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
0 | 0% |
Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
3 | 7,50% |
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
0 | 0% |
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X |
7 | 17,50% |
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
1 | 2,50% |
Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
11 | 27,50% |
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#781 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
witam się i Ja
![]() u Nas znowu śnieg pada... i trzeba posesje odśnieżać..wrrryyy.. a że tż w pracy a syn w szkole..to tak się zastanawiam ..kto to zrobi ![]() no nic...poczekam na syna..szybciej wróci niż tż..... pisałyście o wadze...no Ja to mam zawsze niską wagę ... ale się już zdążyłam przyzwyczaic... moje 169 zawsze ma 50 kg..od okresu dojrzewania... czyli już jakies 20 lat ![]() w ciążach moja waga wzrasta tyle żebym mogła poczuc choc na chwile jak to jest ważyc powyżej 60 kg.. czuje się wtedy świetnie...taka nabita... ![]() ale szybko mi to po porodzie spada...w ciągu 4 miesiecy do magicznej 50.... choc tą ciąże nawet zaczełam od 48..teraz mam 55kg ![]() podejrzewam jednak że teraz dobije nawet do 70...wow..w zyciu tyle nie ważyłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#782 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#783 |
Zakorzenienie
|
ja już po sniadanku z luteiną pod językiem
![]()
#784 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() po rozwieszaniu prania bolą mnie plecy i - a jakże! - mam też zadyszkę ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() aa, kolejne korzyści z tego wszystkiego - mam w mózgu jakiś automatyczny przełącznik między polską (angielską) a niemiecką klawiaturą. zależnie od tego, w jakim języku piszę, moje ręce stosują odpowiednią klawiaturę bez konieczności patrzenia - bardzo przydatne to w pracy, szczególnie jeśli chodzi o wszelkie znaczki typu !@#$%^*><|"{} itd... ty niezły wcześniaczek byłaś ![]() oo, chyba Agnes jest aptekarką?????????? przecież musi umieć rozczytać te szlaczki na receptach! ![]() Cytat:
jakieś podstawy matematyczne trzeba mieć moim zdaniem - szczególnie jako kobieta! jakim cudem chcesz sobie inaczej poradzić na przecenach nie potrafiąc zrobić prostych zadań tekstowych z zakresu ułamków, procentów??? ![]() a co do pracy - pytanie nie do mnie, ale powiem ci, że ja mogę sobie przyjść, kiedy mi się spodoba, wyjść na 3 godziny na przerwę obiadową... w ogóle się po dwóch godzinach zmyć... o ile mniej więcej wyrabiam swoje 39 godzin tygodniowo. ale zdarzają się intensywniejsze miesiące, nadgodzin się nazbiera kilkadziesiąt, a potem mogę sobie wziąć parę dni wolnych, albo zmywać się wcześniej do domku ![]() ![]()
![]() |
#785 |
Rozeznanie
|
Taka szybka wzmianka odnośnie wagi, przy wzroście 166 moja waga to zawsze jakies 58-60 - teraz w 24 tc jestem na plusie jakieś 7kg
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#786 |
Raczkowanie
|
hej! witam się poniedziałkowo w trakcie śniadania
![]() ja dziś wizytuję o 18:00 i mam nadzieję, że lekarz ustali w końcu płeć ![]() Chciałam Wam napisać o kuzynce mojego męża, która również jest w ciąży, tylko że jest teraz w 28 tc. W piątek trafiła do szpitala z twardniejącym brzuchem, podejrzeniem cukrzycy ciążowej (ja nie wiem, czy nie miała wcześniej badania czy co ![]() ![]() ![]()
#787 | |||
Zakorzenienie
|
ja takze
![]() Kochana jedtesmy z Tobaa pamietaj o cytrynce :P Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A ja po sniadaniu , czyli bułeczka ciapata z wedzonym łososiem , zaraz doje kiwi i truskaweczki :P i powoli szykuje sie do sprzatania ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#788 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Daaa się, tylko potrzeba chwili aby się ogarnąć ![]() Cytat:
![]() Johnnyego znam, barbarzyńcy nie znam czy jak mu tam było ![]() ----- Cześć ![]() ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#789 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Akurat Ty i Nuna to wyglądacie jakby wasze brzuszki przejęły całe dodatkowe kg, a cała reszta bez zmian. Ja bym też tak chciała wyglądać jak wy, z tyłu zgrabna figura a z przodu okrąglutki brzusio ![]() Patrz powyżej ![]() Nie pamiętam, żebym w moim dorosłym zyciu widziała na wadze liczbę zaczynającą się od "5" ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Gdzieś mi mignęło, tylko nie wiem dzisiaj czy wczoraj Justi ![]() ![]()
![]() |
#790 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a łosos tak raz na miesaic jem , kupuje te cienkie plasterki , na cieplo wedzony to raczej sa takie dzwoneczki , a ja kupuje w biedronie hehe kocham wiec i tak sie opieram dlugo , a i raz plesniaka zjadlam kawalek tez uwielbiam no ale tego bardziej sie boje ![]()
![]() |
#791 | |
Zakorzenienie
|
Wczoraj
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#792 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() na wstępie mocne kciuki za antoinettee, klauda88, whatIthink, colorblue ![]() Dzisiejsza noc nawet spokojna, tylko raz się obudziłam. u mnie 4 dni to po sn a po cc to po 6 dniach ![]() ![]() whatIthink na prawdę nas nadrabiałaś? szalona kobieto!!! witamy w naszym gronie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#793 |
Zakorzenienie
|
halo
![]() ![]() laseczki truskawki w biedronce po 3 zł ![]() ![]() ![]() w środę mam wizytę u gina i chyba wezmę tydzień l4 żeby odpocząć i napisać trochę magisterki mały mnie pierwszy raz w nocy kopał tak, że spać nie mogłam ![]()
![]() |
#794 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() ![]() trochę poczytałam, ale za dużo bym miała do cytowania wiec zrezygnowałam:P co do wagi to ja przy wzroście 164 cm startowałam z wagą 60 kg, a teraz w 25 tyg. mam 6kg na plusie ![]() ![]() dzisiaj mam wizytę u dentysty, leczenie kanałowe ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#795 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale kochana ja pierwsze rodziłam naturalnie a wyszłam po 8 dniach ![]() Dziewczyny, jak któraś ma Auchan w okolicy to polecam zajrzeć. Byłam wczoraj i jest przecena starych kolekcji dla 56-92. Śliczności. body można było kupić już za 6,99. śpiochów, półśpiochów, dresików, spódniczek, sukienek, wszystko max 15 25 zł. Szał ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#796 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#797 |
Raczkowanie
|
Mi mąż raz przyniósł ciasto - pleśniaka do domu z cukierni i zjadłam zanim zorientowałam się, że to przecież surowe białko
![]() Raz też przy robieniu szarlotki zeżarłam skórki od nieumytego jabłka. Eh, muszę bardziej uważać. Ale to jak na razie tyle i mam nadzieję że więcej wpadek żywieniowych nie zaliczę. sharpnowaja cześć ![]()
#798 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a co lezenia po sn to ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
#799 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a bo ja to taki gamoń komputerowy jestem ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() co do kuzynki, to zastanawiam się co trzeba miec w głowie, żeby z takich powodów wypisać sie w ciąży ze szpitala na własne żądanie... ![]() Cytat:
![]() _________________________ ____ moja infekcja się tak rozwinęła, że lecę o 12 do internisty.... ten kaszel mnie po prostu zabija... ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#800 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Moja małą po dwóch dniach lenistwa wczoraj sobie wieczorem odbiła. Przez 4 godz kopała i wierciła się jak szalona. I to wszędzie ją czułam- na dole, po bokach, nad pępkiem. Nawet tatuś mógł poczuć (po raz 3 ![]() ![]() Mojej siostry mały też był leniuszkiem i mało co dawał o sobie znać. Niestety po urodzeniu się nadrobił ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#801 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- dodzwoniłam się na ujastek w końcu zapisać się na darmowe usg 3d i już miejsc nie ma ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#802 |
Raczkowanie
|
chciałam podkreślić, że nawet taki gamoń komputerowy jak ja może ustawić opis na suwaczku
![]() ![]() diabli, dziękuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#803 | ||||
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() wpdłam do Was na chwilkę, szybko nadrobiłam i muszę uciekać.. ale za jakąś godzinkę będę miała już czas żeby zajrzeć na dłużej ![]() Powodzenia ![]() Cytat:
![]() ja nie miałam wcale biustu ![]() teraz chociaż coś mam i w końcu kupowanie staników sprawia mi radość ![]() Cytat:
![]() ![]() No to można powiedzieć, że mamy podobną wagę wyjściową (ale jesteś troszkę wyższa) no i ja teraz mam więcej na plusie niż Ty. Ciekawa jestem czy zrzucę tak łądnie kg jak Ty ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() tylko czasem o tym zapominamy ![]() oo super, dzięki za info |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#804 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, trochę się zmartwiłam... Sprawdziłam moje wyniki glukozy.
Miałam glukozę 75g, a wyniki: na czczo: 91 mg/dl po 1 h: 134 mg/dl po 2 h: 157,8 mg/dl A to co znalazłam na temat prawidłowych wyników: Test przesiewowy/diagnostyczny obciążenia 75g glukozy (OGTT): 1. Wartości prawidłowe: glukoza na czczo mniejszy lub równy 105 mg%, w 1 godz. po podaniu glukozy mniejszy lub równy 180 mg%, w 2 godz. po podaniu glukozy mniejszy lub równy140 mg%: Powyższe wyniki są prawidłowe czyli nie jest wymagana dalsza diagnostyka. Gdy co najmniej 1 wynik jest nieprawidłowy, to osoba zostanie skierowana do ośrodka specjalistycznego. Jutro mam wizytę to wszystkiego się dowiem, ale martwię się. No i żałuję, że tak późno poszłam na badani ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#805 |
Zakorzenienie
|
pawie oczko
![]() ada to Ty bardzo malutko ważysz przy takim wzroście whatIthink ta kuzynka Twojego męża to jakaś nienormalna jest. Mam nadzieję że będzie ok z maleństwem lecę zrobić zdjęcia moich zdobyczy ![]() ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- a interpretacja wyników z lab? |
![]() ![]() |
![]() |
#806 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#807 |
Zakorzenienie
|
Nie mam niestety interpretacji na wynikach z labolatorium, jest tylko napisane, ze na czczo powinno być poniżej 126mg/dl ale nic o wynikach po obciążeniu... No nic. Dziś już nic nie zrobię. Mam nadzieję, że jutro dowiem się konkretów. Nawet nie wiem jak to może wpłynąć na maleństwo
![]() ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Źle napisałam, na wynikach mam tylko padane wartości prawidłowe i nieprawidłowe dla badania na czczo: prawidłowa glikemia na czczo: 70-99mg/dl nieprawidłowa glikemia na czczo: 100-125 mg/dl cukrzyca: > 125mg/dl Nic o wynikach po obciążeniu. Edytowane przez Ashyshqa Czas edycji: 2013-02-11 o 09:26 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#808 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#809 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będzie dobrze ![]() ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Ash tutaj masz odpowiedź lekarza, że zaleca powtórne badanie http://parenting.pl/ginekolog-polozn...koza-75-g.html Tak patrzę na Twoje wyniki i cukrzycy ciążowej nie masz, ale kontrolować musisz. Lekarz Ci jutro najlepiej odpowie, pewnie będziesz korygować dietą, czyli koniec z ciasteczkami ![]()
![]() |
#810 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie martw się na zapas, myślę że nie musi być aż tak źle. Dzieciątku też na pewno nie zaszkodziłaś ![]() Mam nadzieję, że jutro gin Cię uspokoi Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:23.