|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 |
|
9 | 22,50% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X |
|
1 | 2,50% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 |
|
5 | 12,50% |
| Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
3 | 7,50% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X |
|
7 | 17,50% |
| Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
11 | 27,50% |
| Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
witam się i Ja
u Nas znowu śnieg pada... i trzeba posesje odśnieżać..wrrryyy.. a że tż w pracy a syn w szkole..to tak się zastanawiam ..kto to zrobi ![]() no nic...poczekam na syna..szybciej wróci niż tż..... pisałyście o wadze...no Ja to mam zawsze niską wagę ... ale się już zdążyłam przyzwyczaic... moje 169 zawsze ma 50 kg..od okresu dojrzewania... czyli już jakies 20 lat ...w ciążach moja waga wzrasta tyle żebym mogła poczuc choc na chwile jak to jest ważyc powyżej 60 kg.. czuje się wtedy świetnie...taka nabita... ![]() ale szybko mi to po porodzie spada...w ciągu 4 miesiecy do magicznej 50.... choc tą ciąże nawet zaczełam od 48..teraz mam 55kg podejrzewam jednak że teraz dobije nawet do 70...wow..w zyciu tyle nie ważyłam
|
|
|
|
#782 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Cytat:
|
|
|
|
|
#783 |
|
Zakorzenienie
|
ja już po sniadanku z luteiną pod językiem
|
#784 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() po rozwieszaniu prania bolą mnie plecy i - a jakże! - mam też zadyszkę Cytat:
ale z czytaniem tego nie mam problemów... tylko czasami trzeba się zastanawiać, jak któraś napisze, że komuś "zrobila laske", czy to o łaskę czy laskę chodzi dlatego pomyślałam - nauczę się tak samo pisać z polskimi znakami, a co! w treningu pomógł wizaż aa, kolejne korzyści z tego wszystkiego - mam w mózgu jakiś automatyczny przełącznik między polską (angielską) a niemiecką klawiaturą. zależnie od tego, w jakim języku piszę, moje ręce stosują odpowiednią klawiaturę bez konieczności patrzenia - bardzo przydatne to w pracy, szczególnie jeśli chodzi o wszelkie znaczki typu !@#$%^*><|"{} itd... ty niezły wcześniaczek byłaś oo, chyba Agnes jest aptekarką?????????? przecież musi umieć rozczytać te szlaczki na receptach! ![]() Cytat:
jakieś podstawy matematyczne trzeba mieć moim zdaniem - szczególnie jako kobieta! jakim cudem chcesz sobie inaczej poradzić na przecenach nie potrafiąc zrobić prostych zadań tekstowych z zakresu ułamków, procentów??? ![]() a co do pracy - pytanie nie do mnie, ale powiem ci, że ja mogę sobie przyjść, kiedy mi się spodoba, wyjść na 3 godziny na przerwę obiadową... w ogóle się po dwóch godzinach zmyć... o ile mniej więcej wyrabiam swoje 39 godzin tygodniowo. ale zdarzają się intensywniejsze miesiące, nadgodzin się nazbiera kilkadziesiąt, a potem mogę sobie wziąć parę dni wolnych, albo zmywać się wcześniej do domku tak też teraz często robiłam, aż zleciałam do 25 nadgodzin i te mam zamiar trzymać jako rezerwę na gorsze dni
|
|
#785 |
|
Rozeznanie
|
Taka szybka wzmianka odnośnie wagi, przy wzroście 166 moja waga to zawsze jakies 58-60 - teraz w 24 tc jestem na plusie jakieś 7kg
także idę mocno do przodu, już mi brzuch czasami przeszkadza w zakładaniu butów
|
|
|
|
#786 |
|
Raczkowanie
|
hej! witam się poniedziałkowo w trakcie śniadania
![]() ja dziś wizytuję o 18:00 i mam nadzieję, że lekarz ustali w końcu płeć Chciałam Wam napisać o kuzynce mojego męża, która również jest w ciąży, tylko że jest teraz w 28 tc. W piątek trafiła do szpitala z twardniejącym brzuchem, podejrzeniem cukrzycy ciążowej (ja nie wiem, czy nie miała wcześniej badania czy co nie wiem) i czymś na nerkach (prawdopodobnie kamienie). A najlepsze, że miała w tym czasie lecieć ze swoim mężem do Rzymu a jeszcze nie wiadomo, co jej jest, czy musi leżeć itp. bo nie zrobiono jeszcze wszystkich badań. Powiedziała, że pójdzie do swojej lekarki. Oby tylko dziecku się nic nie stało...
|
#787 | |||
|
Zakorzenienie
|
ja takze
![]() Kochana jedtesmy z Tobaa pamietaj o cytrynce :P Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A ja po sniadaniu , czyli bułeczka ciapata z wedzonym łososiem , zaraz doje kiwi i truskaweczki :P i powoli szykuje sie do sprzatania jak co dzien wrrr
|
|
#788 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Daaa się, tylko potrzeba chwili aby się ogarnąć Cytat:
![]() Johnnyego znam, barbarzyńcy nie znam czy jak mu tam było ----- Cześć ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Cytat:
a jak oglądam opakowania to nie piszą czy wędzony na ciepło był
|
|||
|
|
|
#789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Akurat Ty i Nuna to wyglądacie jakby wasze brzuszki przejęły całe dodatkowe kg, a cała reszta bez zmian. Ja bym też tak chciała wyglądać jak wy, z tyłu zgrabna figura a z przodu okrąglutki brzusio Patrz powyżej ![]() Nie pamiętam, żebym w moim dorosłym zyciu widziała na wadze liczbę zaczynającą się od "5" chyba już tak zostanie, ale męzowi to nie przeszkadza bo mnie poznał z taką wagą jak mniej więcej teraz mam, a do 2kg to on i tak nie zauważy różnicy ![]() ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Gdzieś mi mignęło, tylko nie wiem dzisiaj czy wczoraj Justi za 100dniówkę
|
|
#790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a łosos tak raz na miesaic jem , kupuje te cienkie plasterki , na cieplo wedzony to raczej sa takie dzwoneczki , a ja kupuje w biedronie hehe kocham wiec i tak sie opieram dlugo , a i raz plesniaka zjadlam kawalek tez uwielbiam no ale tego bardziej sie boje
|
|
#791 | |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj
dzięki Cytat:
a ser pleśniowy typu brie z mleka pasteryzowanego jem |
|
|
|
|
#792 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() na wstępie mocne kciuki za antoinettee, klauda88, whatIthink, colorblue Dzisiejsza noc nawet spokojna, tylko raz się obudziłam. u mnie 4 dni to po sn a po cc to po 6 dniach więc też mam wrażenie że jakoś wcześniej ją wypuścili. I widzę że tylko u mnie tyle trzymają whatIthink na prawdę nas nadrabiałaś? szalona kobieto!!! witamy w naszym gronie |
|
|
|
#793 |
|
Zakorzenienie
|
halo
laseczki truskawki w biedronce po 3 zł w środę mam wizytę u gina i chyba wezmę tydzień l4 żeby odpocząć i napisać trochę magisterki mały mnie pierwszy raz w nocy kopał tak, że spać nie mogłam
|
|
#794 |
|
Raczkowanie
|
Hej
parę dni mnie nie było, a tyle do nadrabiania trochę poczytałam, ale za dużo bym miała do cytowania wiec zrezygnowałam:P co do wagi to ja przy wzroście 164 cm startowałam z wagą 60 kg, a teraz w 25 tyg. mam 6kg na plusie więc chyba nie jest źle![]() dzisiaj mam wizytę u dentysty, leczenie kanałowe - tyle dobrze, że w ciąży jest refundowane. A sprawdzałam zęby przed ciążą zepsuł mi się pod plombą i ostatnio zaczął strasznie boleć
|
|
|
|
#795 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale kochana ja pierwsze rodziłam naturalnie a wyszłam po 8 dniach mała miała zakażenie i osłabiona była, więc nigdy nic nie wiadomo.Dziewczyny, jak któraś ma Auchan w okolicy to polecam zajrzeć. Byłam wczoraj i jest przecena starych kolekcji dla 56-92. Śliczności. body można było kupić już za 6,99. śpiochów, półśpiochów, dresików, spódniczek, sukienek, wszystko max 15 25 zł. Szał
|
|
|
|
|
#796 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#797 |
|
Raczkowanie
|
Mi mąż raz przyniósł ciasto - pleśniaka do domu z cukierni i zjadłam zanim zorientowałam się, że to przecież surowe białko
u mnie w domu pleśniak ma cienką warstwę białka, które jest już zrobione całkowicie na bezę podczas pieczenia. Raz też przy robieniu szarlotki zeżarłam skórki od nieumytego jabłka. Eh, muszę bardziej uważać. Ale to jak na razie tyle i mam nadzieję że więcej wpadek żywieniowych nie zaliczę. sharpnowaja cześć
|
#798 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a co lezenia po sn to dlugo u Was na maxaa , moim zdsaniem z pierwszym dziekiem moze i powinni trzymac 3-4 doby ale juz z drugim to 1-2 doba bez komplikacji spokojnie mozna isc od domku )Cytat:
Cytat:
|
|
#799 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a bo ja to taki gamoń komputerowy jestem będę próbować, może sie uda... Cytat:
![]() Cytat:
za wizytęco do kuzynki, to zastanawiam się co trzeba miec w głowie, żeby z takich powodów wypisać sie w ciąży ze szpitala na własne żądanie... Cytat:
![]() _________________________ ____ moja infekcja się tak rozwinęła, że lecę o 12 do internisty.... ten kaszel mnie po prostu zabija...
|
||||
|
|
|
#800 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Moja małą po dwóch dniach lenistwa wczoraj sobie wieczorem odbiła. Przez 4 godz kopała i wierciła się jak szalona. I to wszędzie ją czułam- na dole, po bokach, nad pępkiem. Nawet tatuś mógł poczuć (po raz 3 ) i się zdziwił że to aż tak Mojej siostry mały też był leniuszkiem i mało co dawał o sobie znać. Niestety po urodzeniu się nadrobił
|
|||
|
|
|
#801 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na zdjęciu nie było nic widać? to masakra jak się szybko rozwinęło:/ ja robiłam zdjęcie w kwietniu i w styczniu jak byłam na kontroli to nic na oko sie nie psulo, zobaczymy za miesiąc albo się dowiem, że mam masakrę jak fotę zrobię po ciąży:/---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- dodzwoniłam się na ujastek w końcu zapisać się na darmowe usg 3d i już miejsc nie ma
|
|
|
#802 |
|
Raczkowanie
|
chciałam podkreślić, że nawet taki gamoń komputerowy jak ja może ustawić opis na suwaczku
![]() diabli, dziękuję |
|
|
|
#803 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
wpdłam do Was na chwilkę, szybko nadrobiłam i muszę uciekać.. ale za jakąś godzinkę będę miała już czas żeby zajrzeć na dłużej ![]() Powodzenia ![]() Cytat:
![]() ja nie miałam wcale biustu ![]() teraz chociaż coś mam i w końcu kupowanie staników sprawia mi radość ![]() Cytat:
![]() No to można powiedzieć, że mamy podobną wagę wyjściową (ale jesteś troszkę wyższa) no i ja teraz mam więcej na plusie niż Ty. Ciekawa jestem czy zrzucę tak łądnie kg jak Ty ![]() Cytat:
ale widzę, że nie jestem sama w tej nieudolności ![]() Cytat:
tylko czasem o tym zapominamy ![]() oo super, dzięki za info |
||||
|
|
|
#804 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, trochę się zmartwiłam... Sprawdziłam moje wyniki glukozy.
Miałam glukozę 75g, a wyniki: na czczo: 91 mg/dl po 1 h: 134 mg/dl po 2 h: 157,8 mg/dl A to co znalazłam na temat prawidłowych wyników: Test przesiewowy/diagnostyczny obciążenia 75g glukozy (OGTT): 1. Wartości prawidłowe: glukoza na czczo mniejszy lub równy 105 mg%, w 1 godz. po podaniu glukozy mniejszy lub równy 180 mg%, w 2 godz. po podaniu glukozy mniejszy lub równy140 mg%: Powyższe wyniki są prawidłowe czyli nie jest wymagana dalsza diagnostyka. Gdy co najmniej 1 wynik jest nieprawidłowy, to osoba zostanie skierowana do ośrodka specjalistycznego. Jutro mam wizytę to wszystkiego się dowiem, ale martwię się. No i żałuję, że tak późno poszłam na badani |
|
|
|
#805 |
|
Zakorzenienie
|
pawie oczko
za ciuszki, czekam na fotkiada to Ty bardzo malutko ważysz przy takim wzroście whatIthink ta kuzynka Twojego męża to jakaś nienormalna jest. Mam nadzieję że będzie ok z maleństwem lecę zrobić zdjęcia moich zdobyczy trzymajcie kciuki żeby mój przeklęty aparat nie odmówił współpracy.---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- a interpretacja wyników z lab? |
|
|
|
#806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#807 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam niestety interpretacji na wynikach z labolatorium, jest tylko napisane, ze na czczo powinno być poniżej 126mg/dl ale nic o wynikach po obciążeniu... No nic. Dziś już nic nie zrobię. Mam nadzieję, że jutro dowiem się konkretów. Nawet nie wiem jak to może wpłynąć na maleństwo
![]() ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Źle napisałam, na wynikach mam tylko padane wartości prawidłowe i nieprawidłowe dla badania na czczo: prawidłowa glikemia na czczo: 70-99mg/dl nieprawidłowa glikemia na czczo: 100-125 mg/dl cukrzyca: > 125mg/dl Nic o wynikach po obciążeniu. Edytowane przez Ashyshqa Czas edycji: 2013-02-11 o 09:26 |
|
|
|
#808 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będzie dobrze ![]() ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Ash tutaj masz odpowiedź lekarza, że zaleca powtórne badanie http://parenting.pl/ginekolog-polozn...koza-75-g.html Tak patrzę na Twoje wyniki i cukrzycy ciążowej nie masz, ale kontrolować musisz. Lekarz Ci jutro najlepiej odpowie, pewnie będziesz korygować dietą, czyli koniec z ciasteczkami
|
|
#810 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie martw się na zapas, myślę że nie musi być aż tak źle. Dzieciątku też na pewno nie zaszkodziłaś Mam nadzieję, że jutro gin Cię uspokoi Cytat:
czekamy na fotki
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:14.

...

za duzo na codzien walenia w klawiaturke, wiec jak juz zasiadam "dla przyjemnosci" to lubie sobie popisac BYLE JAK.
nie wiem) i czymś na nerkach (prawdopodobnie kamienie). A najlepsze, że miała w tym czasie lecieć ze swoim mężem do Rzymu 

a jak oglądam opakowania to nie piszą czy wędzony na ciepło był
chyba już tak zostanie, ale męzowi to nie przeszkadza bo mnie poznał z taką wagą jak mniej więcej teraz mam, a do 2kg to on i tak nie zauważy różnicy 

za wizytę