|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1681 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!!
Dzień dobry..
![]() nie pamiętam czy wczoraj odpisałam więc jeszcze dodam: Luna tym razem wezmę lewatywę do torby również, chociaż liczę, że pojadę do szpitala już przy końcu, i samo się wszystko 'oczyści' jak trzeba.. ![]() czarny flamaster u mnie było tak, że jedno karmienie jedna pierś, drugie - druga i córa się najadała.. ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() spisałam sobie listę ubrań dla małego i stan aktualny to: - body - 20szt - skarpetki - 19szt - czapki - 12 szt - rampersy z kr rękawem - 4 szt - pajace - 10 szt - śpioszki - 7szt - kaftaniki - 4 szt - bluzy - 5 szt - dresy - 2 szt - bluzki dł rękaw - 12 szt - bluzki kr rękaw - 14 szt - dł spodnie - 16 szt - kr spodnie 13 szt jeszcze mam zamiar dokupić kilka kompletów 4-5 szt (body + śpiochy, ew. kaftanik + śpiochy) i to będzie wszystko.. myślę że starczy na początek..
![]() |
![]() |
#1682 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() co do książki - ja czytałam recenzje ,że to banialuki ,rozbudzające "nowoczesne " gosposie .... nie wiem nie czytałam... teraz ta tematyka zaczyna być modna jak nie dawno "wampirologia" .... Mnie to omija ![]() Zresztą jak na razie nie znam osobiście osoby zachwyconej tego typu dziełami - jak na razie media nakręcają spiralę ........ właśnie przeczytałam swój tekst ... no i ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
co do opini lekarzy to teraz są wprowadzane tezy aby jak najdłużej karmić nawet - co przejawia się niechęcią społeczeństwa - do kilku lat..... Ale jest moda na to aby przyspieszać rozwój dzieci na siłę ,przykład )w rodzinie tżta)- właśnie 3 mies.niemowle które jest tak głodne- zdaniem matki- ,że gotuję mu zupki na mięsie ,podaje papki .... ,7 mies.dziewczynka - jadłą czekoladę ,frytki z maca i kaszankę ... nie wspominając o innych ambitnych czynnościach rodziców jak "przymuszanie "dzieci do wcześniejszego chodzenia ,siedzenia itp. [QUOTE=Mi6ka;39151929]Straszny ten artykul, nawet nie chodz mi o te ciaze, ale o sam fakt wykorzystywania seksualnego dzieci, do tego jeszcze przez czlonkow rodziny. Nie wierze, ze pozostala czesc rodziny nic nie wiedziala. A jeszcze z tym dziadkiem i ukrainska dziewczynka, i ta matka, ktora nei zgodzila sie na cesarke. Sadystka, szkoda, ze jak dziadek gwalcil parolatke, to nie miala nic ciekawego do powiedzenia. Nie moge czegos takiego czytac, bo cisnienie mi sie od razu podnosi :/ QUOTE] zgadzam się .szkoda słów ...... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Dziecko mi pomogło - piło do póki chciało i tyle . Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Jak na razie wydaje się to krępujące ,intymne i troszkę nawet straszne .... ale to naturalne .Mi przed karmieniem piersi kojarzyły sie tylko tak jakoś sexualnie ..... a potem okazało się ,że ninke karmiłam 2 lata.
![]() |
![]() |
#1683 |
Zakorzenienie
|
hehe on wcześniej miał trampolinę. teraz charakter ruchów się zmienił całkowicie i już nie czuję takich energicznych ruchów. także nie wiem co on z tym pęcherzem wyprawia
![]() jestem załamana, zła, wściekła, rozgoryczona i w ogóle. dziś dzwonię do nich i chyba będą sobie aplikowac insulinę również przed kolacją ![]() nie panuję nad cukrami. skaczą jak chcą. nie mam już 'bezpiecznych' produktów...
![]() |
![]() |
#1684 | |||||||
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...isturizer.html Cytat:
Cytat:
a podgrzewaczy/sterylizatorów nie kupuję, bo mam zamiar karmić piersią. Poza tym, jak pisały tu doświadczone mamusie, wystarczy garnek z wodą, i podgrzejesz i wygotujesz jakby co. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ja to już pewnie do tego czasu urodzę... ![]() osz Ty, a ja ci chciałam świeże bułeczki teleportować, bo akurat kupiłam, a ty sobie takie pyszności przygotowałaś ![]() ![]() Edytowane przez alliw Czas edycji: 2013-02-11 o 09:35 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1685 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
szybko zobaczysz róznicę, wierz mi. Jest lekka i miękka. i maluszek się denerwuje bo mu nie leci. Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1686 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Z Greyem to miałam fazę na początku ciąży jak leżałam, że Mąż kiedyś pojechał do empiku i zażyczyłam sobie żeby mi kupił, ale jak zadzwonił ze sklepu czytając mi fragmenty o jego nabrzmiałym pożądaniu i innych takich to grzecznie podziękowałam ![]() ![]() Cytat:
Kurczę jestem ciekawa, czy to ta dawka jedna Ci tak rozregulowała ? czy rosnąca ciąża ? jak myślisz ? Ja w środę mam wizytę u swojego, a ostatnio poranne znowu, 2 dni po 91 ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1687 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Co do oszczędzania. Mój mąż oszczędza na początku miesiąca, a na koniec korzysta z oszczędności - zawsze znajdzie niezbędne wydatki. Ja natomiast każdy tysiączek, który wg mnie zostanie odkładam na lokatki. I tym sposobem już troszkę odłożyłam. No i ja nie lubię wydawać pieniędzy. Taki dusigrosz ze mnie. Co innego na wakacjach - tak to jadę odpoczywać, a nie oszczędzać, więc mam odwrotnie do niego. Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1688 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ten opis brzmi kusząco ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
także zazdroszczę Ci, że nie zaczęłaś brać.... pierwsze dwa dni miałam na czczo po 93, gdy wcześniej nigdy mi nie wybiło rano... teraz praktycznie każda kolacja z podwyższeniem.... z drugiej strony rozmawiałam z koleżanką cukrzycówką z podkarpackiego i ona "ale masz niziutkie cukry, idealne"... ona miała normę po posiłku po 1 godzinie do 140, a po 2 do 120.... też była na insulinie tylko od 27 tc... ręce mi opadają, waga martwi, strach o Torresa paraliżuje...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1689 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1690 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja zamówiłam sobie jeszcze kilka rzeczy dla małego haha Kurcze muszę się brać za pakowanie torby do szpitala, bo to już 18 dni zostało ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1691 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
i to biedne dziecko ,że musiało To widzieć ..... Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja tam wole szczerość - znajoma mówi "nie karmię bo szkoda mi cycków " ,albo inna " nie chce mi sie ..... " , a jeszcze inna " nie karmię bo nie chcę sobie odmawiać drineczków" i jest ok . Za to ja - jak karmiłam 2 lat ninke to się nasłuchałam ,że dziecko niedożywione bedzie ,że ja podupadnę na zdrowiu ,że to jakieś nie estetyczne już ........ ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() poznasz.poznasz ...bez tłumaczenia ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a na czym byliście w kinie ostatnio ? pisalaś ,że po nędznikach idziecie na coś w tygodniu ale jeszcze nie wiesz na co..... i byliście ? Cytat:
![]() ![]() ![]() ehhhhhh nadrobiłam.... a teraz musze wyjść ,w Wy znowu w tym czasie naprodukujecie kilka stron pewnie ...... może na tel.będę podczytywac ....
J . N . R ![]() Edytowane przez nestelle Czas edycji: 2013-02-11 o 10:02 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1692 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bywa, może prowadnice jakieś wadliwe ![]() ![]() widziałam twoją stertkę rzeczy dla Małego ![]() Ja też cem baranka i mam nadzieję że do 20 nie urodzę ![]() ![]() nom jakże skoro tu niebawem rozpoczną się dziać niesamowite rzeczy ![]() Cytat:
![]() no to 18 akurat w poniedziałek więc po piątku ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Kwiatuszku, wspominałaś gdzieś coś o kolce nerkowej, to ja miałam kolkę ![]() Masakra dziewczyny, zaczynam się tak stresować wszystkim że szok. Nie dość że z finansami krucho to jeszcze mi brakuje sporo rzeczy(klementyna mamy podobny problem) ale mam nadzieję że zdążę ze wszystkim. I jeszcze do tego wszystkiego dochodzi strach przed porodem, a właściwie przed bólem ![]() to pomarudziłam nie ma co... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1693 |
Zadomowienie
|
Uwaga, uwaga! Odpaliłam pralkę z ciuchami dla malucha. ostateczne pranie
![]() Chciałam czekać z tym do marca, ale skoro teraz mam chwilę, a potem wiadomo- prasowanie, no to czemu by nie. Weszłam też do internetowego sklepu Ziaji i powrzucałam wstępnie do koszyka to co bym chciała- pielęgnacja dla maluszka i dla mnie (bo czasami ciężko jest dostać w drogeriach to co by się chciało mieć), ale muszę poczekać na przypływ pieniążków by zamówić. Jednak....stówa nie moja, ale cóż.... W tym wypadku zostaje nam już tylko łóżeczko, pampersy i parę dodatków jak gaziki jałowe, coś na pępuszek, termometr etc. Będzie dobrze, bo to już finisz w zbieraniu ![]()
![]() |
![]() |
#1694 | |
Zakorzenienie
|
ja też dopiero przed chwilą się zwlekłam, umyłam i ubrałam
![]() ![]() Cytat:
![]() -a co do snu ![]()
![]() |
![]() |
#1695 | |||||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() niezle ![]() ja mam straszna nadzieje, ze oj maluch tak ze wzrostem nie wyskoczy.. mam ubranka tylko do rozmiaru 68, a i tak 68 niewiele i bede musiala dokupowac ![]() Cytat:
![]() ![]() zebym tylko nie zapomniala sie upomniec w szpitalu.. a jak liczycie te ciuszki, rozmiarami czy od razu na okres 0-6 miesiecy? ![]() Cytat:
![]() ale jest tez sporo dobrych filmow ![]() The Machinist (z Christianem Bale - w ogole on gra w wielu dobrych filmach), The Jacket, Into the wild, City of God, Amores Perros, Memento, Vanilla Sky.. a z nowszych to nie pamietam tytulow.. gdyz wypozyczamy i odsylamy z powrotem ![]() Cytat:
![]() Pani wspolczuje tych cukrow, i to w dodatku przed koncowka.. ehh.. oby jak najszybciej sie ustabilizowaly ![]() Cytat:
![]() buleczki chetnie przyjme, beda na drugie sniadanie ![]() Cytat:
![]() fajnie czyta sie takie opowiesci, ze jednak sie udalo ![]() ![]() niesamowita jestes ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1696 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na początku lata ledwo moje pierwsze dziecko pożegnało pieluchy na dobre, a zaraz znów się będę nimi bawiła.
![]() |
![]() |
#1697 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Teraz w kolejce - Wróg nr 1 i lot - w tym tygodniu bez kina - do środy jesteśmy zajęci wieczorami, a od czwartku walentynki więc pewnie będzie dziki tłum, więc najbliższa wizyta dopiero za tydzień ![]()
![]() |
![]() |
#1698 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() i jak wybrnelas z tej sytuacji? ![]()
![]() |
![]() |
#1699 |
Zakorzenienie
|
Trolla bo zapomniałam
![]() może widziałyście już ![]() http://demotywatory.pl/4043458/Nie-c...nie-silniejsze
![]() |
#1700 |
Zakorzenienie
|
megi a jakie pieluchy kupilas? new-born? Bo ktos mi mowil, ze tych najmniejszych to tylko 2-3 paczki, bo dzieci szybko wyrastają..Ale przeciez i szybko zuzywaja z 10 peiluch na dzien trzeba pewnie liczyc...Jak na razie mam tylko do szpitala 28 tych najmniejszych 2-5kg widziałam tez ze sa 3-6 kg...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1701 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny... no chyba padnę...jak tylko siadam do komputera to obrywam od małego w żebra... i to zawsze z prawej strony... chyba zainwestuję w laptopa, żebym mogła na leżąco surfować... bo te kuksańce coraz to silniejsze zaczynają się robić
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1702 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Cytat:
Kupiłam 2 paczki tych newborn i 2 już większy rozmiar. Przy Igorze mi tak wyszło, że po drugiej już przeszłam na większe, bo one takie malusie i naprawdę jakoś lepiej nam było w tych większych. Igor miał 57 cm i 3760, jak się urodził.
![]() |
![]() |
#1703 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ooo pewnie mi wypadnie 7 marca .. bo co 2tyg juz chodze aa ide wlasnie 14Lutego ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() co do torby to ja nie wiem na co czekasz :P eh dzis znowu za pozno wstalam ........ no ale jak poszlam spac ok 1 to sie nie dziwie .... ost w ogole spac nie moge ... na kazdym boku od razu skurcze mnie lapia a jeszcze dochodzi do tego brak apetytu no seryjnie moglabym w ogole nic nie jesc ![]() ![]() ![]() moderna - odnosnie ciuszokow ... ja posegregowalam sobie kupkami 0-3 bede wsio prala jakos za tydzien zaczne ![]() - a kolejna kupka to 3-6m i pewnie jak sie mlody urodzi to jakos w maju zaczne prac bo przeciez z czerwcu mam zamiar do PL na 3miechy jechac wiec sie na pewno przydadza ![]() - reszta pochowana w workach prozniowych czeka na zlozenie szaf .. ta pewnie znowu z tydzien nam ( siostrze ) to zajmie ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1704 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() powiedziałam jej po cichu "Ty jesteś malutka to masz małe pani jest duża to ma duże" na szczęście był już nasz przestanek za raz wieć szybko wysiadłyśmy bo bałam sie że znów coś palnie np "a ty mamo jesteś duża a masz mniejsze" ![]()
![]() |
![]() |
#1705 |
Raczkowanie
|
Cześć
![]() Dzisiaj w końcu trójeczka z przodu,zaczynam 30 tydzień ![]() Dziś również szkoła rodzenia- denerwuje się jak to będzie ![]()
![]() |
#1706 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1707 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale czasami nawet lezenie nie pomaga .. chyba to od Humoru Mlodego jest zalezne ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1708 | |
Zakorzenienie
|
[
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1709 |
Zakorzenienie
|
spędziłam 1,5 godz w laboratorium, oczywiście głodna
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1710 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:58.