|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!!
Cytat:
|
|
|
#1622 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam ogromną nadzieję, że z małym się zgramy i jakoś uda nam się współpracować, bo chciałabym go karmić przynajmniej pól roku piersią, ale zobaczymy co nam z tego wyjdzie ![]() Myślę, że nie powinnaś słuchać innych. Ważne jest też Twoje samopoczucie
|
|
|
|
#1623 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bo jesli tak, to ta dawke chyba mozna sprawdzic jakos? Musze o tym poczytac, czy sa jakies tabele czy sposob jej liczenia... Przeraza mnie to, ze jakis taki moze sie walnac w dawce, a tez juz slyszalam o takim przypadku niestety ... |
|
|
|
|
|
#1624 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a koleżance bije ![]() jak mnie ktoś pyta (teściowa, ciotka) itd czy będę karmić to zawsze podkreślam że będę się starać ale popaść w depresje z powodu braku pokarmu nie mam zamiaru... Cytat:
![]() Dzięki dziewczyny |
||
|
|
|
|
#1625 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja na odwrót Cytat:
Ale tego kebeba nie kojarzę...A tak na marginesie, to tak mi narobiłas smaka, że własnie chcieliśmy zamówić gyrosa ale juz nie dowiozą ![]() Cytat:
duży chłopakCytat:
A nazwa wątku na serio niezła Cytat:
Chyba zapobiegawczo... żeby sie nie okazało, że w pewnym momencie całkiem się cos tam zatka![]() A zastrzyki w brzuch Powiedziała, że wiele lasek w brzuch się boi, ale maluchowi nic nie zagraża (wbija się w fałd pod kątem). Można sobie dać w udo czy pupę ale niby zdecydowanie bardziej boli
|
|
|
#1626 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oprócz tortu i ciasta stół uginał się od przekąsek i dań na ciepło ![]() Cytat:
haha dokładnie Cytat:
to będzie na początek 39 tyg ale cały dzień i tak do dupy miałam podły humor, że na imprezę się nie pomalowałam ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#1627 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
heh fajnie sweterek mężuś sam sobie wyprał chociaż ostrzegałam, że się skurczy (ale On zawsze musi sprawdzić ) nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło, bo po ciąży sweterek będzie dobry na mnie
|
||
|
|
|
|
#1628 |
|
Zadomowienie
|
a kupiliśmy jeszcze wanienkę CAM ze stelażem (taką jak na zdjęciu tylko przezroczystą), polecam bo jest obszerna, ma otwory w których można umieścić butelki z płynem do mycia itp. , posiada też fajny pojemniczek z dziurkami do spłukiwania maluszka. A to siedzonko anatomiczne jest łagodne (nie takie jak w ONDA) i wyłożone wkładką antypoślizgową
kupowałyście podgrzewacze do butelek? Chodzi mi konkretnie o te 2w1 z możliwością sterylizacji, czy spokojnie można wysterylizować w nim butelkę każdej wielkości?
http://suwaczki.waszslub.pl/img-2011073000300330.png http://www.suwaczki.com/tickers/8uneyx8dhulmytt7.png Edytowane przez takinna Czas edycji: 2013-02-10 o 20:36 |
|
|
|
|
#1629 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) bo moja położna chciała mieć pewność że Mała przybiera na wadze (jest trochę mniejsza niż średnia, zobaczymy czy i ile nadgodniła od ostatniego razu).
|
|
|
#1630 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ile ważyła ostatnio? który to był tydzień? bo mój też malutki w 32 tc ważył 1580 ... ginka mówi, że taka jego uroda, że drobniutki będzie bo i ja niewielka
|
|
|
|
|
|
#1631 |
|
Zadomowienie
|
takinna moja w tym samym tyg 1640g ważyła, u mnie też położna mówi że taka jej uroda i ja też niewielka ale chce mieć pewność że Mała przybiera nawadze dlatego mnie tak kontrolują (; Nie narzekam bo mogę częściej podglądać
U nas standardowo robią tylko 2 usg.
|
|
#1632 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
po cichu cieszę się, że nie będę musiała wypchać ponad 4 kg "klocuszka"
|
|
|
|
|
|
#1633 |
|
Zadomowienie
|
Hah w sumie też się ciesze że aż tyle nie będzie (;
Byleby wszystko inne w normie było to waga mniej ważna jest.
|
|
#1634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Qrcze tak zagladam i zaglądam i zadna nie rodzi Na niektóre juz pora;p;p Wiem, wredota jestem, ale nie moge sie doczekac pierwszych maluszków Dziołchy do dzieła! ja się trzymam w kupie do 14tego;p potem WOla Nieba-taki mam plan;p;p
|
|
|
|
|
|
#1635 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jeszcze trochę i zaczniemy się rozpakowywać... jak jedna zacznie to już później moment i wszystkie na "odchowalni" się znajdziemy
|
|
|
|
|
|
#1636 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co za dziady! Trzymam kciuki, żeby Ci jak najszybciej przelali zaległą kwotę.Może napisz skargę? Cytat:
![]() Cytat:
Ja się chyba zaraz zbieram do spania, jutro muszę wstać przed 6 i jechać na kontrolne ktg po plamieniu
|
|
|
#1637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Coś mnie dzisiaj głowa boli. Kawa nie pomogła. Igor się kąpie. Jak dobrze, że już koniec dnia.
|
|
|
#1638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tosz jeszcze 4dni ... ale ja cos czuje ze Liwka urodzi 18 !! Dragusia 22 .... strippi ... 24 ... a potem co 2 dni jakis maluszek sie bedzie na swiecie pojawial ![]() no nudddda nudddda .... siedze i czytam ksiazke .... ten ''jezyk niemowlat'' co mi Ptaszysko na pdf posala .. ale jakos mi nie wchodzi
|
|
|
|
|
|
#1639 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dobrze, że tam się wszystko dobrze skończyłoCytat:
Cytat:
ten mnie nigdy nie zawiódł ![]() Cytat:
Dlatego tutaj jestem wierna stwierdzeniu mojego taty, że "co się ma w d...pie to się młotem nie wyłupie" Dlatego zawsze kupowaliśmy wszystko wtedy kiedy była kasa... i dotyczy to wszystkich zakupów, nie tylko dziecięcych
|
|
|
#1640 | |
|
Zakorzenienie
|
... malutko...
nie wyobrażam sobie tego... super połozna!!! ![]() Cytat:
za to chłop jak nie odłoży to chory w sumie cieszę się. jest bufor.
|
|
|
|
#1641 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A np. wózek? Tutaj standardem jest, że się czeka na zamówienie... No chyba, że jakiś dziwaczny kolor dostępny na sklepie się weźmie. A jeśli ktoś chce kupic używany to tym bardziej... przecież okazyjnie coś znaleźć nie jest tak łatwoja wczoraj takie deserki robiłam Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1642 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczynki opowiem wam na koniec dnia dobry kawał z życia wzięty, który opowiedział mi mój przyjaciel...
![]() Wsiadam do 82 i jadę do domu z moim dobrym kumplem Danielem jedziemy i na Olechowie wsiadła kobitka z małym synkiem no nie takim małym coś kolo 4-5 lat to dziecko miało więcej nie i się drze do mamy Olechowie"mamo kup mi kasztanki z wawelu" matka nie mamo kup mi kasztanki z wawelu !! matka nie autobus pełen ludzi dzieciak się naburmuszył i hasło stulecia "mamo jak mi nie kupisz kasztanków z wawelu to pójdę do babci i powiem że całowałaś wczoraj tacie siusiaka!!" |
|
|
|
|
#1643 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ktora tu pisala o 4 miesiecznym wcinającym schabowego na przemian z Udkiem kurczaka ... Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1644 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1645 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo jest tak jak w Twoich przemysleniach - najpierw leci pokarm żadki a potem bardziej treściwy. Nalezy więc jedną pierś opróznić i dopiero podawać drugą (jeśli dziecie nadal nienajedzone). I jeśli mały tę grugą piers possie chwilę, to kolejne karmienie zaczynamy właśnie od tej piersi, która nie została oprózniona do końca przy poprzednim karmieniu Cytat:
Cytat:
... A taka obsuwa jak u Ciebie to by była masakra![]() Cytat:
Albo te tematy będą walkowane kilkakrotnie![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale pospamowałam... Ale chciałam na wszystko poodpowiadać, więc wyszły posty w odcinkach No ale juz nadrobione i jestem na bieżąco![]() ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- no niestety... I jeszcze gdyby to powiedziala tylko raz... Bo ja jej na to stwierdzenie od razu z politowaniem (ale w miare delikatnie) odpowiedziałam, że teraz tak nie jest i się maleństwo do 6 m-cy karmi tylko mlekiem (przy karmieniu piersią)... ale ona po miesiącu gdy kolejny raz ich odwiedzielismy znowu się zachwycała tym jak jej synuś wcinał jarzynówkę mając miesiąc Czyli wyglada na to, że to co jej powiedziałam gdy chwaliła się tym po raz pierwszy tak naprawdę w ogóle jej nie obeszło i wszystko co jej powiem traktuje jak mój wymysł i niewiedzę... Heh... wygląda na to, że w myslach to mnie traktuje jak dziecko we mgle i pewnie się zastanawia jak my sobie w ogóle damy radę Pewnie juz wymysliła, że jak chcę karmić tylko piersią przez pół roku to dziecko zagłodze
|
|
|
#1646 |
|
Rozeznanie
|
Co do karmienia cyckiem to karmiłam tak jak megi i mokka pisały; jeden cycek do końca, najwyżej poprawka z drugiego, następne karmienie z tej drugiej chyba ze poszły obydwie naraz ale to niezmiernie rzadko.
A co tych matek które nie chcą karmić piersią z powodu bolesności itp to wydaje mi się że jest to w większości problem z złym przystawieniem maluszka, np w tym dokumencie 7 kobiet ta babka która chciała karmić ale strasznie ja bolało na pierwszy rzut oka było widać ze źle to robi, później jej pomogli w tej poradni i było ok. Ja rozpoczęłam karmić piersią młodą, kiedy miała 2miesiace-nie powiem nie było łatwo na początku ale przy wsparciu tź i trochę wiedzy z rożnych źródeł wystarczyły.Jeśli powodem nie karmienia jest obrzydzenie,( ja nie rozumiem ale nie muszę rozumieć wszystkich) to nie widzę powodu dlaczego te matki mają nie karmić sztucznym mlekiem, ich wybór, dzieci od tego nie umierają, rosną, Ci co krytykują takie osoby powinny się zastanowić czy są tacy papiescy w swoim życiu. padam na pysk a nic dziś nie robiłam....
|
|
#1647 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ostatecznosci zgadzam sie na 13.02 ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale normalnie to jedno karmienie jedna pierś ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
nadrobiłam mialam cos napisać ale zapomniałam ![]() a już wiem, miałam napisać że mi karte dezaktywowali z Rossmanna
Edytowane przez Dragusia88 Czas edycji: 2013-02-10 o 23:38 |
|||||||
|
|
|
|
#1648 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
jednak dziecko które zaczyna chodzić powinno mieć specjalnie dobrane buciki, by uniknąć potem problemów moja Jula od początku miała dobierane, a i tak mamy problemy i musi nosić ortopedyczne, wydatek KOSZMAR!! Cytat:
przepraszam ale dodam, że dziś lepiej Cytat:
![]() ciekawe ile teraz ma ![]() ---------- Dopisano o 00:30 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:46 ---------- Cytat:
mi też miałam na Julkę i mi zablokowali, bo do 3 lat... raz tylko skorzystała moja mama z niej, bo ja ani razu wrrr
|
|
|
|
#1649 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba jutro je przejrzę..Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
|
#1650 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam się poniedziałkowo
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:29.

krepuje mnie to i stresuje.. ale dla zdrowia dziecka zrobie wszystko...

Ale tego kebeba nie kojarzę...
Chyba zapobiegawczo... żeby sie nie okazało, że w pewnym momencie całkiem się cos tam zatka

wszystkiego próbowałam, nic nie pomogło. nawet moczenie w wodzie po fasoli 

Na niektóre juz pora;p;p Wiem, wredota jestem, ale nie moge sie doczekac pierwszych maluszków
nie ogarniam!