|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1351 |
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)
Hej. Nie mam czasu na opis porodu wcale, rana po szyciu rwie wiec i do kompa nie moge usiasc, a z tele ciezko tyle napisac.
Teraz siedze z Mala na rekach, bo nie bardzo nam spi w nocy,.bo w dzien to aniolek. wiem, ze ma dopiero 5 dni ale tak to wyglada u nas: Godzina 20 dzis byla kapiel, po kapieli cyc i swieza pieluszka, po cyculku oczywiscie Mala zasnela na rekach wiec siup ja do lozeczka i my w kime, dobra pospala godzine i ryk. Ja ja do cyca, wiec ona kupka, pojadla 30 minut i zasypia no to ja do lozeczka w nowej pieluszce. Pospala pol godzinki i ryk, wiec nakarmilam , pojadla 10 minut i zasnela.na rekach ale oczywiscie jest juz kupka, teraz co zmienie pieluche to znowu bedzie plakala i nie usnie... Nie wiem czy Wasze bobaski tez tak slabo na poczatku ze snem?? Jeszcze szwy mnie rwa i kiepsko mi sie siada... Teraz j
#1352 |
Zakorzenienie
|
Moja potrafi spać nawet 4h, jak się już rozpędzi, a najkrócej to około 1,5h jej się zdarza, rzadko mniej...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1353 |
Zadomowienie
|
Nawijko my na wyjscie ubralismy body z krotkim na to bawelabiany pajac i ten kombinezon plus przykrylismy js w nosidelku jeszcze kolderka do wozka i bylo spoko
|
![]() ![]() |
![]() |
#1354 |
Wtajemniczenie
|
Yellow a co to za preparat i jak on działa?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1355 |
Zakorzenienie
|
Witam mamusie!
przez weekend wam podczytywalam na tel, troszke naskrobalyscie! ![]() przeczytalam opisy porodow, o matulu!!! ![]() ![]() foteczki dzieciaczkow przeprzeprzesliczne!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1356 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niektórzy to nie potrafią się zachowac !!!!! ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1357 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() Aśka dzielna z Ciebie babeczka ![]() ![]() Lenova masz rację nie słuchaj teściowej i mądrych jej rad bo wyjdziesz na tym jak zabłocki na mydle. Co do brzucha niech popatrzy na swój i przypomni sobie jak ona wyglądała po porodzie ![]() Dziś mój termin ale cisza w eterze więc będę kolejną mamuśką, która się przeterminuje ![]()
#1358 |
Zakorzenienie
|
Lenova zaciśnij zęby i się nie przejmuj. Porozmawiaj może z TZ niech im zwróci delikatnie uwagę, że przesadzają...
Debrah ja myślę,że nawet "po pierwsze" a nie po piąte ![]() Teściowie są cudowni... Ja z moimi też mam problem,a jeszcze nie urodziłam! Mieszkają od nas jakieś 20km, ale ostatnio im się ubzdurało,że sprzedadzą dom i przeprowadzą się na nasze osiedle, do mieszkania dwa piętra niżej! Chcą "pomóc" przy dziecku. Ja tego nie zniosę... ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Lubcia dopiero początek dnia, może się rozkręci ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1359 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() sliczna misia ![]() moj najdluzej przespi 3h i to tylko wieczorkiem mu sie zdarza po kapieli... a tak to zazwyczaj co 2h sie budzi czasem sie zdarzy 2,5
![]() |
#1360 |
Zakorzenienie
|
Hej kochane
![]() Moje dziecko wczoraj było tak marudne że o godz 22 padłam na pysk a mąż przejął obowiązki. Non stop nam płakał. Oczy mu leciały ze zmęczenia ale ból brzuszka był silniejszy ![]() Szkoda mi go jak tak płacze a ja nie bardzo mogę mu pomóc. Dzisiaj z mężem obchodzimy półrocznicę ślubu ![]() Trza jakiegoś szampana otworzyć ![]()
#1361 |
Zakorzenienie
|
Lenova, nie przejmuj sie
![]() u mnie bylo identycznie - na wejsciu: e, jeszcze brzuszek jest. moze juz tam drugi wnuczek siedzi ![]() ![]() w niedziele tesciowka ma urodziny - chyba na prezent kupie jej preparat na odchudzanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1362 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Swoją dzisiejszą nocną bezsenność postanowiłam wykorzystać na twórcze myślenie ![]() ![]() 1. Czy po porodzie od razu pojawia się pokarm? Tak na już? Chodzi mi zarówno o poród cc i sn. 2. Czy dziecko zawsze trzeba układać na boku? Bez względu na to czy po jedzeniu czy nie? 3. Czym smarujecie pępek? Ja,robiąc wyprawkę dla Małej, kupiłam na Allegro takie nasączone spirytusem waciki,mogą być? 4. Po jakim czasie pępek odpada i czy pozostaje potem jeszcze jakaś rana? 5. Czy pępek można moczyć? 6. Czy dziecko zawsze śpi w czapeczce? U nas w mieszkaniu jest bardzo ciepło więc nie chciałabym go przegrzać. No i w czym śpi Wasze Maleństwo? 7. Od kiedy werandujecie dziecko? Bo moja niunia mam nadzieje urodzi się w przyszłym tygodniu, więc pozostanie troszkę miesiąc do Świąt. A nie chciałabym żeby dla Niej wyjście z domu do rodziny było szokiem. 8. Jak szybko po porodzie miałyście wizytę u pediatry? 9. Czy położna ma obowiązek zawsze przyjść? Czy to zależy od szpitala?No i kiedy przychodzi? Przepraszam o nawał pytań, ale na różnych stronach piszą co innego, a ja wolę posłuchać kogoś, kto przez to wszystko przeszedł ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1363 | ||||||||
Zakorzenienie
|
witam się z Wami dziewczynki
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() a końcówka opisu wzruszająca ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() nie przejmuj się nimi, ciekawe, czy ona taka chudzinka jest. Cytat:
Ja to chyba nie dam rady mojego stworka urodzić, ja nie mam tyle siły ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1364 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny jak poznać że brzuch się obniżył, ile to musi byc tego obniżenia, bo ja mam wrażenie że własnie od wczoraj mi sie obniżył, moge normalnie pod palcami wyczuć te wyższe żebra a wczesniej tak nie miałam.
![]() |
#1365 |
Zakorzenienie
|
Asia- dopiero dziś udało mi sie przeczytać twoj opis. Nacierpiałaś sie bidulko no i twój poród niestety do łatwych nie należał. Udowodniłaś że jesteś bardzo dzielna i silna bo przetrwałaś to
![]() Pamiętam jak ja leżałam na porodówce a ze mną jeszcze dwie dziewczyny. U jednej akcja stanęła jak mnie przyjęli a ta druga darła sie niemiłosiernie jakby ją ktoś ze skóry obdzierał-pamiętam że wtedy pomyślałam sobie że ja tak krzyczeć nie będę bo co oni sobie o mnie pomyślą,miałam w planach po cichu sobie płakać. Jakże byłam głupia myśląc że tak sie da. Chciałam płakać a nie miałam łez. Po prostu susza-no i niestety ból jaki mnie dorwał nie pozwolił mi NIE krzyczeć. Miałam wrażenie że mnie rozrywa w środku i zachowywałam sie dokładnie jak tamta laska, ale musiałam sie o tym przekonać na własnej skórze i niestety ale moje założenia że będę twarda i nic po sobie nie dam poznać poszły sie rypać. Później tamta urodziła i zaczął sie mój poród i tej obok ![]() ![]() ![]() ![]()
#1366 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() wczoraj nie dodało mi zdjec to sprobuje dzis ![]() opisy porodów doczytam jak bede miala troche wiecej czasu ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1367 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1368 |
Zakorzenienie
|
Aska,
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1369 |
Zakorzenienie
|
no to są
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1370 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1371 |
Zakorzenienie
|
Aaaa dzis u mnie 40tc
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1372 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję Sylwietta, tak się martwię, że nie będę umiała czegoś zrobić...
![]() śliczny bobas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1373 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1374 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziś jestem pierwszy raz od powrotu do domku całkiem sama z Małą ![]() najpierw był mąż, potem moja mama... Mała teraz śpi ![]() Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2013-02-11 o 09:41 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1375 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1376 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2- tu sa rozne zdania. na boczku bezpieczniej przy ulewaniu. z drugiej strony podobno na bioderka lepeij klasc na pleckach ![]() 3- tez kupilam. uzylam moze z 2 sztuk ![]() 4- a to roznie. nam odpadl jakos tak po 2 tyg. odpada ten glowny kikut i zostaja takie resztki w srodku pepka. bynajmniej tak bylo u nas 5- ja sie staraam nie moczyc ale jak sie zamoczyl to w panike nie wpadalam. widzialam jak myja dzieciaczki w szpitalu i tam absolutnie pepkiem sie nie przejmowali. nic a nic ![]() 6- my czapeczke zakladamy na chwilke po kapieli. w czapeczce nigdy nie spal. 7-generalnie slyszy sie ze werandowanie mozna zaczac od ok2 tyg ale wszystko zalezy od temp na zewn. 8- nie ma chyba obowiazku odbycia takiej wizyty. idzie sie jak jest potrzeba, jak nie to dopiero przy szczepieniu. z tego co kojarze to czasem lekarz przyjezdza na taki swoj patronaz ale to raczej rzadkosc. ktoremu by sie chcialo ![]() 9- oj, tego to nie wiem. ale raczej chyba ma obowiazek przyjsc. i to raczej zalezy od przychodni do ktorej zapisujesz dziecko a nie od szpitala. zazwyczaj przychodza baaardzo szybko. sexi mama, pieknie ![]() Edytowane przez pstryczek84 Czas edycji: 2013-02-11 o 09:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1377 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1378 | ||
Zadomowienie
|
Zrobię dzisiaj kolejne porządki, później jadę na ktg to może w samochodzie mnie trochę wytrzęsie i coś się ruszy
![]() ![]() ![]() Jaki śliczny ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1380 |
Zadomowienie
|
dziewczyny dzieki za slowa wspolczucia. ja juz nie pamietam co sie dzialo. wszystko sie zapomina jak sie widzi teho galganka kt nosilysmy w brzuszku. teraz dopiero wiem co to bezwarunkowa milosv. moj tz tez ... nie wiem jak moglam zyc bez tego mojego placzka.
Fewcia u mnie to wyglada tak ![]() 1. Czy po porodzie od razu pojawia się pokarm? Tak na już? Chodzi mi zarówno o poród cc i sn. ja mialam cc i pokarm byl. mimo ze do dziecka zabrali mnie prawie 24h pozniej ... jest go niewiele ale dla takiego malucha wystarczajaco ![]() 2. Czy dziecko zawsze trzeba układać na boku? Bez względu na to czy po jedzeniu czy nie? na boku klade jak mala nie odbije, A zdazA sie to czesto. teraz juz sie wierci wiec podkladam jej pod pleci np zrolowany recznik. najczesciej jednak mala lezy na plecach lub tez na brzuszku . na boczku raczej tylko po jedzeniu ... 3. Czym smarujecie pępek? Ja,robiąc wyprawkę dla Małej, kupiłam na Allegro takie nasączone spirytusem waciki,mogą być? tez kupilam te gaziki ale ani sztuki nie zuzylam. pempuszek psikalam octaniseptem iwycieralam jalowymi gazikami . w szpitalu nie polecali patyczkow do uszu no wata sie niby przyklejala. w domu juz uzywalam paleczek ... 4. Po jakim czasie pępek odpada i czy pozostaje potem jeszcze jakaś rana? pempek odpadl mlodej jak skonczyla 10 dni ... rany juz zadnej nie bylo psikalam jesZcze 2 dni profilaktycznie ... 5. Czy pępek można moczyc u nmnie bylo troche latwiej z tym bo 7 dni mloda kapaly polozne w szpitalu. pempek mocZyly. my w domu tez moczylismy, pozniej trzeba tylko dobrze osuszyc ... 6. Czy dziecko zawsze śpi w czapeczce? U nas w mieszkaniu jest bardzo ciepło więc nie chciałabym go przegrzać. No i w czym śpi Wasze Maleństwo? ja nie uzywam ani czapeczki ani niedrapek. w azpitalu tez nie uzywali. mamy cieplo w domu ... mloda ubieram w 2 sposoby. albo pajac caly na pampersa tylko, albo body na dl rekaw + spodenki na gumce + skarpetki ... mloda spi przykryta kocykiem z biedronli ... w nocy spi z nami naktyta do polowy koldra :pqw 7. Od kiedy werandujecie dziecko? Bo moja niunia mam nadzieje urodzi się w przyszłym tygodniu, więc pozostanie troszkę miesiąc do Świąt. A nie chciałabym żeby dla Niej wyjście z domu do rodziny było szokiem. pediatra pozwolila od tego pt co bedzie... mala bedzie miala 3 tyg i 3 dni 8. Jak szybko po porodzie miałyście wizytę u pediatry? mala miala 17 dni. pediatra mial.byc u nas w domu na 1 wizyte, ale zadzw z przychodni ze mamy przyjsc osobiscie .. 9. Czy położna ma obowiązek zawsze przyjść? Czy to zależy od szpitala?No i kiedy przychodzi? u nas polozna przyszla na 2 dzien jak przywiezlismy mala. w ten dzien jak mala przyjechala do fomu moj tz zarejestrowal ja w przchodnie kt wybralismy. ma byc 6 razy. przez 1 miesiac przychodzi co tydz. a przez nast miesiac ma byc 2 x czyli co 2 tyg ...
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:59.