Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :) - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-10, 23:49   #1351
ewadylewska
Zadomowienie

Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)

Hej. Nie mam czasu na opis porodu wcale, rana po szyciu rwie wiec i do kompa nie moge usiasc, a z tele ciezko tyle napisac.

Teraz siedze z Mala na rekach, bo nie bardzo nam spi w nocy,.bo w dzien to aniolek.
wiem, ze ma dopiero 5 dni ale tak to wyglada u nas:
Godzina 20 dzis byla kapiel, po kapieli cyc i swieza pieluszka, po cyculku oczywiscie Mala zasnela na rekach wiec siup ja do lozeczka i my w kime, dobra pospala godzine i ryk. Ja ja do cyca, wiec ona kupka, pojadla 30 minut i zasypia no to ja do lozeczka w nowej pieluszce. Pospala pol godzinki i ryk, wiec nakarmilam , pojadla 10 minut i zasnela.na rekach ale oczywiscie jest juz kupka, teraz co zmienie pieluche to znowu bedzie plakala i nie usnie...

Nie wiem czy Wasze bobaski tez tak slabo na poczatku ze snem??

Jeszcze szwy mnie rwa i kiepsko mi sie siada...

Teraz j
Stary 2013-02-11, 00:04   #1352
BlackSanctum
Zakorzenienie

Moja potrafi spać nawet 4h, jak się już rozpędzi, a najkrócej to około 1,5h jej się zdarza, rzadko mniej...
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 01:01   #1353
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
meduzza, ale slodziaczek z niej
Powiedz mi - Twoja mala nie marznie w takim futerkowym kubraczku?

Mam bardzo podobny i troszke sie cykam...
Nawijko my na wyjscie ubralismy body z krotkim na to bawelabiany pajac i ten kombinezon plus przykrylismy js w nosidelku jeszcze kolderka do wozka i bylo spoko
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 04:04   #1354
Lenova
Wtajemniczenie

Yellow a co to za preparat i jak on działa?
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 07:45   #1355
pstryczek84
Zakorzenienie

Witam mamusie!
przez weekend wam podczytywalam na tel, troszke naskrobalyscie!
przeczytalam opisy porodow, o matulu!!! najwazniejsze ze juz po wszystkim, macie swoje pociechy przy sobie, zdrowe i to najwazniejsze!

foteczki dzieciaczkow przeprzeprzesliczne!!!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 08:06   #1356
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Ewulka współczuję takiego porodu,ale byłaś bardzo dzielna i gratulacje dla męża!
Black, Maluchna witajcie w domu już rozpakowane

Trzymam kciuki za kolejne porody!

U nas dziś wizyta teściów...
No i tak na samym wejściu teściowa jaki jeszcze masz brzuch! Teść: a co ty nadal w ciąży?.. Aż mi się ryczeć zachciało :-(
Potem jeszcze kilka razy komentarz mojego brzucha,że pewnie dużo jadłam i że może w 9 miesięcy się skurczy..
Kurde przecież to nie jest sadlo,bo to jest twarde i nie wisi jak flaki, chyba że ja sobie wmawiam że to jednak macica a oni maja rację? :-(

Kolejna sprawa to źle karmię bo zatykam małej nos i może się udusić, a w każdym poradniku napisane że nosek ma dotykać czubkiem piersi.
A no i źle noszę dziecko, bo jak ja mogę nosić ją pionowo do odbicia?! Przecież kręgosłup jej polamie i zrobię z niej kaleką...
No i ostatnia rzecz to guzdram się przy przewijaniu a to trzeba tak raz raz żeby dziecko mi nie zmarzło.
No i to by było na tyle
Ależ Ty się w ogóle nie przejmuj takim gadaniem !!!!!
Niektórzy to nie potrafią się zachowac !!!!!

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość

A, dziewczyny - mam pytanie... Po każdym karmieniu nosicie maleństwo "do odbicia"? Bo ja się boję, że jak ją zostawię leżącą "samopas" w łóżeczku, to mi się uleje i zacznie tym krztusić... Oczywiście, kładę ją na boczku, pewnie moja obawa jest bezpodstawna, ale jednak jest... Dziś jestem sama w nocy, tzn są rodzice (śpią na górze, żeby mogli pomóc w razie potrzeby), bo TŻ ma dyżur w pracy, i jutro też, dobija mnie to...
Ale mama wzięła wolne na cały tydzień, żeby mi pomagać, tzn gotuje dla mnie, nawet śniadanie dzisiaj rano mi przyniosła do łóżka... Kochana jest.
Ja nie odbijam zawsze, a w nocy prawie nigdy. Bo zasypia przy cycku i nie chcę jej budzić. Układam ją na boczku .

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Matko boska przepraszam za dlugosc opisu ... normalnie nowele napisalam, a jak sie staralam strescic
Oj nacierpiałaś się bidulko
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 08:20   #1357
Lubcia
Zadomowienie

Witam

Aśka dzielna z Ciebie babeczka twój opis i przeżycia nie nastawiają optymistycznie ale po tym co przeżyłaś można stwierdzić że każdy poród jest inny, jeden łatwy drugi bardzo ciężki i na wszystko trzeba być przygotowanym. Najważniejsze że skończyło się wszystko szczęśliwie

Lenova masz rację nie słuchaj teściowej i mądrych jej rad bo wyjdziesz na tym jak zabłocki na mydle. Co do brzucha niech popatrzy na swój i przypomni sobie jak ona wyglądała po porodzie

Dziś mój termin ale cisza w eterze więc będę kolejną mamuśką, która się przeterminuje
http://s7.suwaczek.com/201302221561.png
Bartuś
28.01.2015
Lubcia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-11, 08:24   #1358
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Po piąte: a niech spadają na drzewo!
Lenova zaciśnij zęby i się nie przejmuj. Porozmawiaj może z TZ niech im zwróci delikatnie uwagę, że przesadzają...
Debrah ja myślę,że nawet "po pierwsze" a nie po piąte
Teściowie są cudowni... Ja z moimi też mam problem,a jeszcze nie urodziłam! Mieszkają od nas jakieś 20km, ale ostatnio im się ubzdurało,że sprzedadzą dom i przeprowadzą się na nasze osiedle, do mieszkania dwa piętra niżej! Chcą "pomóc" przy dziecku. Ja tego nie zniosę...

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Lubcia dopiero początek dnia, może się rozkręci
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 08:26   #1359
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Wybaczcie, ze tak pozno, ale zastanawialam sie, czy opisywac, ale po Ewulce, a co tam ... jeszcze troche i zapomne zupelnie o tym koszmarnym przezyciu
Asia masakra co przezylas, ale silna kobieta z Ciebie ! poplakalam sie jak doszlam do momentu kiedy Twoj tata sie rozplakal

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Eff pierwsza kapiel super, tesciowa tylko troche dokazywala, mowila wczesniej, ze nie bedzie sie wtracac bo juz nie pamieta jak to bylo. Widac jej sie przypomnialo bo na kazdy temat nas poucza i daje rady starych babek. A jak slysze o czerwonej wstazeczce i czarach, urokach to mnie krew zalewa:p
Ale mala grzeczna, lubi przewijanie itp.

Fotka Julianny-przyjazd do domu
to kolejna kapiel najlepiej juz bez tesciowej mnie tez strasznie denerwuja te glupie zabobony

sliczna misia

Cytat:
Moja potrafi spać nawet 4h, jak się już rozpędzi, a najkrócej to około 1,5h jej się zdarza, rzadko mniej...
moj najdluzej przespi 3h i to tylko wieczorkiem mu sie zdarza po kapieli... a tak to zazwyczaj co 2h sie budzi czasem sie zdarzy 2,5

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 08:27   #1360
mala_19kw
Zakorzenienie

Hej kochane
Moje dziecko wczoraj było tak marudne że o godz 22 padłam na pysk a mąż przejął obowiązki. Non stop nam płakał. Oczy mu leciały ze zmęczenia ale ból brzuszka był silniejszy
Szkoda mi go jak tak płacze a ja nie bardzo mogę mu pomóc.

Dzisiaj z mężem obchodzimy półrocznicę ślubu
Trza jakiegoś szampana otworzyć
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 08:32   #1361
pstryczek84
Zakorzenienie

Lenova, nie przejmuj sie
u mnie bylo identycznie - na wejsciu: e, jeszcze brzuszek jest. moze juz tam drugi wnuczek siedzi
w niedziele tesciowka ma urodziny - chyba na prezent kupie jej preparat na odchudzanie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-11, 08:48   #1362
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
w niedziele tesciowka ma urodziny - chyba na prezent kupie jej preparat na odchudzanie

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Swoją dzisiejszą nocną bezsenność postanowiłam wykorzystać na twórcze myślenie W efekcie mam duuuuużo pytań do mam mających już swoje Pociechy przy sobie

1. Czy po porodzie od razu pojawia się pokarm? Tak na już? Chodzi mi zarówno o poród cc i sn.
2. Czy dziecko zawsze trzeba układać na boku? Bez względu na to czy po jedzeniu czy nie?
3. Czym smarujecie pępek? Ja,robiąc wyprawkę dla Małej, kupiłam na Allegro takie nasączone spirytusem waciki,mogą być?
4. Po jakim czasie pępek odpada i czy pozostaje potem jeszcze jakaś rana?
5. Czy pępek można moczyć?
6. Czy dziecko zawsze śpi w czapeczce? U nas w mieszkaniu jest bardzo ciepło więc nie chciałabym go przegrzać. No i w czym śpi Wasze Maleństwo?
7. Od kiedy werandujecie dziecko? Bo moja niunia mam nadzieje urodzi się w przyszłym tygodniu, więc pozostanie troszkę miesiąc do Świąt. A nie chciałabym żeby dla Niej wyjście z domu do rodziny było szokiem.
8. Jak szybko po porodzie miałyście wizytę u pediatry?
9. Czy położna ma obowiązek zawsze przyjść? Czy to zależy od szpitala?No i kiedy przychodzi?

Przepraszam o nawał pytań, ale na różnych stronach piszą co innego, a ja wolę posłuchać kogoś, kto przez to wszystko przeszedł
Stary 2013-02-11, 08:59   #1363
nancykenator
Zakorzenienie

witam się z Wami dziewczynki

Cytat:
Hej kochane! Jesteśmy z maleńką już w domku i akurat śpi, więc korzystam z okazji, by odwiedzić wszystkie miejsca, w których dawno mnie nie było. Moja niunia to straszliwa ssawka, wiecznie by jadła i jadła, ale to dopiero jej 3. doba, więc karmienie dopiero się ustabilizuje... Tylko cycory mnie bolą niemiłosiernie, łojezu.

Dobra, to od razu wstawię opis porodu:
witajcie w domku fajny, pozytywny opis
Cytat:
Napisane przez Lubcia Pokaż wiadomość
Pocieszyłaś mnie z tą zgaga, że po porodzie przechodzi bo ja rady sobie już z nią nie daję

Dziewczyny w dwupaku co porabiacie w ostatnia sobotę karnawału??? My właśnie z mężem zamówiliśmy pizze i szukamy dobrego filmu żeby obejrzeć możecie coś polecić ciekawego
u nas był dziś mój tata, przywiózł nam michę pączków a wieczorem jadłam obiecanego macdonalda w sumie miał być kfc ale mcdonalds też jest ok
Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
no to czas na mój opis porodu (tylko dla ludzi o mocnych nerwach i najlepiej NIE PRZED porodem, cobyście się nie przestraszyły ):
przeczytałam, teraz to już normalnie sram w gacie
a końcówka opisu wzruszająca
Cytat:
Lady, zgadzam się - przeżycie jest niesamowite i zdecydowanie warto to wszystko wytrzymać dla maleństwa.

Deli, właśnie obejrzałam kawałek filmiku, który wstawiłaś - wyłączyłam po 30 sekundach i dalej nie chcę tego widzieć, o boże.

Fewcia
, coś mi się rzuciło w oczy, że Twoje maleństwo się przekręciło - to tylko domysły, czy już na 100%?

A jak się czują pozostałe dziewczyny w 2pakach? Czekamy na Was!
ja już myślałam, że wczoraj coś się wydarzy, miałam chyba te skurcze (chyba, bo cały czas czekam na te co dupsko urywają ale te nic nie urywały tylko zaczynały się w brzuchu a kończyły na tyłku), ale potrwały z godzinę, położyłam się spać no i nie urodziłam.
Cytat:
Ewulka współczuję takiego porodu,ale byłaś bardzo dzielna i gratulacje dla męża!
Black, Maluchna witajcie w domu już rozpakowane

Trzymam kciuki za kolejne porody!

No i tak na samym wejściu teściowa jaki jeszcze masz brzuch! Teść: a co ty nadal w ciąży?.. Aż mi się ryczeć zachciało :-(
Potem jeszcze kilka razy komentarz mojego brzucha,że pewnie dużo jadłam i że może w 9 miesięcy się skurczy..
dla teściów
nie przejmuj się nimi, ciekawe, czy ona taka chudzinka jest.
Cytat:
Wybaczcie, ze tak pozno, ale zastanawialam sie, czy opisywac, ale po Ewulce, a co tam ... jeszcze troche i zapomne zupelnie o tym koszmarnym przezyciu

od razu przepraszam za dlugosc, postaram sie streszczac
jak Ty to przeżyłaś? Podziwiam naprawdę. Ale jeszcze bardziej się boję.
Ja to chyba nie dam rady mojego stworka urodzić, ja nie mam tyle siły
Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Lenova zaciśnij zęby i się nie przejmuj. Porozmawiaj może z TZ niech im zwróci delikatnie uwagę, że przesadzają...
Debrah ja myślę,że nawet "po pierwsze" a nie po piąte
Teściowie są cudowni... Ja z moimi też mam problem,a jeszcze nie urodziłam! Mieszkają od nas jakieś 20km, ale ostatnio im się ubzdurało,że sprzedadzą dom i przeprowadzą się na nasze osiedle, do mieszkania dwa piętra niżej! Chcą "pomóc" przy dziecku. Ja tego nie zniosę...

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Lubcia dopiero początek dnia, może się rozkręci
powiedz im, że starych drzew się nie przesadza
Cytat:
Lenova, nie przejmuj sie
u mnie bylo identycznie - na wejsciu: e, jeszcze brzuszek jest. moze juz tam drugi wnuczek siedzi
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 09:06   #1364
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Moja niunia spała prawie 4h! Zjadła teraz z cyca i śpi dalej. Moje cudo. <3
Black tylko pozazdrościc takiego aniołka
Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
No właśnie bardzo dawno nie było czerwonych newsów... Co jest dziewczęta?Brać się do roboty
Ja już myślałam w nocy że rodzę ( więc byłoby na czerwono ) obudził mnie taki mega ból jakby lewej kości biodrowej, nie mogłam myślec z bólu, ledwo się przekeciłam i zaczęłam lekko masowac ale ni pomagłao, za chwilę przeszło ale z drugiej strony zaczęło się to samo, już myłśałam żeby Tż budzić albo żeby nie szedł do pracy, ale w końcu przeszło. Teraz mnie tylko kręgosłup boli tak jak przed okresem zawsze miałam.
Cytat:
Kurde przecież to nie jest sadlo,bo to jest twarde i nie wisi jak flaki, chyba że ja sobie wmawiam że to jednak macica a oni maja rację? :-(
Straszna ta teściowa, dobrze że moja nie będzie się wtrącać, bo bym nie wiem co zrobiła, mama nadzieję że mama jak przyjedzie to tez nie będzie dokazywać.
Cytat:

od razu przepraszam za dlugosc, postaram sie streszczac
Asia ale przeżyłaś, współczuje no i mam nadzieje ze teraz już tylko lepiej będzie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Hej kochane
Moje dziecko wczoraj było tak marudne że o godz 22 padłam na pysk a mąż przejął obowiązki. Non stop nam płakał. Oczy mu leciały ze zmęczenia ale ból brzuszka był silniejszy
Szkoda mi go jak tak płacze a ja nie bardzo mogę mu pomóc.

Dzisiaj z mężem obchodzimy półrocznicę ślubu
Trza jakiegoś szampana otworzyć
Chyba Picolo

Dziewczyny jak poznać że brzuch się obniżył, ile to musi byc tego obniżenia, bo ja mam wrażenie że własnie od wczoraj mi sie obniżył, moge normalnie pod palcami wyczuć te wyższe żebra a wczesniej tak nie miałam.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 09:14   #1365
mala_19kw
Zakorzenienie

Asia- dopiero dziś udało mi sie przeczytać twoj opis. Nacierpiałaś sie bidulko no i twój poród niestety do łatwych nie należał. Udowodniłaś że jesteś bardzo dzielna i silna bo przetrwałaś to

Pamiętam jak ja leżałam na porodówce a ze mną jeszcze dwie dziewczyny. U jednej akcja stanęła jak mnie przyjęli a ta druga darła sie niemiłosiernie jakby ją ktoś ze skóry obdzierał-pamiętam że wtedy pomyślałam sobie że ja tak krzyczeć nie będę bo co oni sobie o mnie pomyślą,miałam w planach po cichu sobie płakać. Jakże byłam głupia myśląc że tak sie da. Chciałam płakać a nie miałam łez. Po prostu susza-no i niestety ból jaki mnie dorwał nie pozwolił mi NIE krzyczeć. Miałam wrażenie że mnie rozrywa w środku i zachowywałam sie dokładnie jak tamta laska, ale musiałam sie o tym przekonać na własnej skórze i niestety ale moje założenia że będę twarda i nic po sobie nie dam poznać poszły sie rypać.
Później tamta urodziła i zaczął sie mój poród i tej obok to były prawdziwe wyścigi ale położne stwierdziły że skoro to moje pierwsze dziecko a tamtej drugie to ona będzie szybsza. Aaaaale nieee nie dałam sie,byłam szybsza o parę minut,dałam pocisk i jestem z siebie dumna
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 09:18   #1366
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Nawijko my na wyjscie ubralismy body z krotkim na to bawelabiany pajac i ten kombinezon plus przykrylismy js w nosidelku jeszcze kolderka do wozka i bylo spoko
u nas tak samo było z ubiorem, a był mrozik i wiało, ja przykrylam kocykiem z mikrofibry. i jak gdzie autem jedziemy to tez tak ubieramn, a jak na spacer to normalny kombinezon ortalionowy na polarze
Cytat:
Lenova, nie przejmuj sie
podlosc ludzka nie ma granic Pstryczek- krew wyssij a dziury nie zrób

Cytat:

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Swoją dzisiejszą nocną bezsenność postanowiłam wykorzystać na twórcze myślenie W efekcie mam duuuuużo pytań do mam mających już swoje Pociechy przy sobie

1. Czy po porodzie od razu pojawia się pokarm? Tak na już? Chodzi mi zarówno o poród cc i sn. na juz na poczatku siara
2. Czy dziecko zawsze trzeba układać na boku? Bez względu na to czy po jedzeniu czy nie? a tu sa opinie podzielone ja po jedzeniu klade, zwlaszcza w nocy, w dzien pozwalam na pleckach, nosze i masuje zweby mu plecki odpoczely, na brzuszku klade
3. Czym smarujecie pępek? Ja,robiąc wyprawkę dla Małej, kupiłam na Allegro takie nasączone spirytusem waciki,mogą być? ja niczym nie smarowalam i odoadl w 10 dobie, dziewczyny gazikami albo okteniseptem psiukaly
4. Po jakim czasie pępek odpada i czy pozostaje potem jeszcze jakaś rana? zostaje cos w srodku ale samo wylatuje po kilku dnach i jest elegancki pepuszek
5. Czy pępek można moczyć? jak wpanie kilka kropel to nie ma dramatu, ale moczyc nalogowo aczej nie
6. Czy dziecko zawsze śpi w czapeczce? U nas w mieszkaniu jest bardzo ciepło więc nie chciałabym go przegrzać. No i w czym śpi Wasze Maleństwo? ja czapeczke zaklaam na pół godz po kapieli, w domu mam 21-22 stopnie, maly spi w bodach z dlugim rekawem i cienkich spioszkach albo w bodach z krotkim i bawelnianym pajacyku, przykrywam kocykiem z mikrofibry
7. Od kiedy werandujecie dziecko? Bo moja niunia mam nadzieje urodzi się w przyszłym tygodniu, więc pozostanie troszkę miesiąc do Świąt. A nie chciałabym żeby dla Niej wyjście z domu do rodziny było szokiem.
8. Jak szybko po porodzie miałyście wizytę u pediatry? 10 dni od wyjscia ze szpitala
9. Czy położna ma obowiązek zawsze przyjść? Czy to zależy od szpitala?No i kiedy przychodzi?
u mnie byla 2 dni po przyjsciu do domu
Przepraszam o nawał pytań, ale na różnych stronach piszą co innego, a ja wolę posłuchać kogoś, kto przez to wszystko przeszedł
u n as nocka super elegancka, mlody jadl, walił kupsztale i spał mama wypoczeta, mlody teraz kima na kolanach bo jadł
wczoraj nie dodało mi zdjec to sprobuje dzis

opisy porodów doczytam jak bede miala troche wiecej czasu
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 09:18   #1367
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
O, dobrze wiedziec, dzieki

Cytat:
Napisane przez Lubcia Pokaż wiadomość
Dziś mój termin ale cisza w eterze więc będę kolejną mamuśką, która się przeterminuje
Probujesz jakos przyspieszyc porod?

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 09:21   #1368
badziabadzia
Zakorzenienie

Aska, duzo przeszlas.. ale jestes silna, dalas rade
Stary 2013-02-11, 09:24   #1369
sylwietta1988
Zakorzenienie

no to są
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg iiopjojlj.jpg (70,3 KB, 100 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Kopia Kopia P1090002.jpg (20,0 KB, 77 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-11, 09:26   #1370
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez ewadylewska Pokaż wiadomość
Hej. Nie mam czasu na opis porodu wcale, rana po szyciu rwie wiec i do kompa nie moge usiasc, a z tele ciezko tyle napisac.

Teraz siedze z Mala na rekach, bo nie bardzo nam spi w nocy,.bo w dzien to aniolek.
wiem, ze ma dopiero 5 dni ale tak to wyglada u nas:
Godzina 20 dzis byla kapiel, po kapieli cyc i swieza pieluszka, po cyculku oczywiscie Mala zasnela na rekach wiec siup ja do lozeczka i my w kime, dobra pospala godzine i ryk. Ja ja do cyca, wiec ona kupka, pojadla 30 minut i zasypia no to ja do lozeczka w nowej pieluszce. Pospala pol godzinki i ryk, wiec nakarmilam , pojadla 10 minut i zasnela.na rekach ale oczywiscie jest juz kupka, teraz co zmienie pieluche to znowu bedzie plakala i nie usnie...

Nie wiem czy Wasze bobaski tez tak slabo na poczatku ze snem??

Jeszcze szwy mnie rwa i kiepsko mi sie siada...

Teraz j
U mnie na takie Małej zachowanie położna poleciła smoczka ! i rzeczywiście pomogło, ale ja nie namawiam.
Stary 2013-02-11, 09:35   #1371
nafiyqa
Zakorzenienie

Aaaa dzis u mnie 40tc Wiem, ze na wiekszosci z Was to nie robi juz wrazenia, bo dawno jestescie po tym czasie, ale ja sie dalej podniecam kolejnymi tygodniami

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 09:37   #1372
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Dziękuję Sylwietta, tak się martwię, że nie będę umiała czegoś zrobić...

śliczny bobas
Stary 2013-02-11, 09:38   #1373
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Aaaa dzis u mnie 40tc Wiem, ze na wiekszosci z Was to nie robi juz wrazenia, bo dawno jestescie po tym czasie, ale ja sie dalej podniecam kolejnymi tygodniami
a u mnie dziś 39 tc się zaczął i nie powiem, trochę tym faktem jestem podniecona
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 09:42   #1374
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:

1. Czy po porodzie od razu pojawia się pokarm? Tak na już? Chodzi mi zarówno o poród cc i sn.
2. Czy dziecko zawsze trzeba układać na boku? Bez względu na to czy po jedzeniu czy nie?
Nie trzeba. Ja układam po jedzeniu w nocy, jak nie odbijam. Zresztą któraś z dziewczyn pisała, że ortopeda zabronił układania na boku więc sama nie wiem jak to jest, ja się boję by się nie zachłysnęła jak uleje, więc daję na bok
3. Czym smarujecie pępek? Ja,robiąc wyprawkę dla Małej, kupiłam na Allegro takie nasączone spirytusem waciki,mogą być?
Ja posmarowałam 2 razy octeniseptem a pępek odpadł po tygodniu.
Reguły nie ma co do pępka, może odpaść po tygodniu a może i po 3 tygodniach. Tak jak odpada to zostaje jeszcze taki strupek który też trzeba smarować i który tez odpadnie.
W zasadzie lepiej go nie moczyć, ale jak się zachlapie w kąpieli to nic strasznego się nie dzieje. Trzeba go tylko osuszyć potem.
6. Czy dziecko zawsze śpi w czapeczce? U nas w mieszkaniu jest bardzo ciepło więc nie chciałabym go przegrzać. No i w czym śpi Wasze Maleństwo?
Moje dziecię nigdy nie śpi w czapeczce, zakładamy tylko po kąpieli , a potem ściągamy.
Ehh na początku spało, ale to my byliśmy przewrażliwieni na tym punkcie.

Śpi albo body krótki rekaw+kaftanik+półśpiochy albo body długi rękaw+półśpiochy. Przykrywam kocykiem.
Ja zaczęłam werandować na przełomie 2/3 tygodnia.
U mnie nie ma obowiązku kontroli u pediatry. Mąż jak był rejestrować córkę to dopiero na szczepienie mamy przyjść.
Z tym, że ja byłam wcześniej bo Małej oczko ropiało.

Nie orientuję się, bo mam położną która nie pracuje w przychodni.

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

Cytat:

To teraz już tylko rodzić

Dziś jestem pierwszy raz od powrotu do domku całkiem sama z Małą
najpierw był mąż, potem moja mama... Mała teraz śpi

Edytowane przez Aga8484
Czas edycji: 2013-02-11 o 09:41
Stary 2013-02-11, 09:46   #1375
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
za ostatni mam nadzieje

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
a u mnie dziś 39 tc się zaczął i nie powiem, trochę tym faktem jestem podniecona
to juz calkiem niedługo

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

To teraz już tylko rodzić

Dziś jestem pierwszy raz od powrotu do domku całkiem sama z Małą
najpierw był mąż, potem moja mama... Mała teraz śpi
ogarniesz sytuacje
Stary 2013-02-11, 09:46   #1376
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

1- chyba tak, po porodzie klada od razu dziecko na piers i wtedy ssie ale mojego mi nie kladli wiec nie wiem na 100%
2- tu sa rozne zdania. na boczku bezpieczniej przy ulewaniu. z drugiej strony podobno na bioderka lepeij klasc na pleckach
3- tez kupilam. uzylam moze z 2 sztuk psiukalam oktaniseptem i nic wiecej nie robilam przy nim. odpadl bez zadnych problemow
4- a to roznie. nam odpadl jakos tak po 2 tyg. odpada ten glowny kikut i zostaja takie resztki w srodku pepka. bynajmniej tak bylo u nas
5- ja sie staraam nie moczyc ale jak sie zamoczyl to w panike nie wpadalam. widzialam jak myja dzieciaczki w szpitalu i tam absolutnie pepkiem sie nie przejmowali. nic a nic
6- my czapeczke zakladamy na chwilke po kapieli. w czapeczce nigdy nie spal.
7-generalnie slyszy sie ze werandowanie mozna zaczac od ok2 tyg ale wszystko zalezy od temp na zewn.
8- nie ma chyba obowiazku odbycia takiej wizyty. idzie sie jak jest potrzeba, jak nie to dopiero przy szczepieniu. z tego co kojarze to czasem lekarz przyjezdza na taki swoj patronaz ale to raczej rzadkosc. ktoremu by sie chcialo
9- oj, tego to nie wiem. ale raczej chyba ma obowiazek przyjsc. i to raczej zalezy od przychodni do ktorej zapisujesz dziecko a nie od szpitala. zazwyczaj przychodza baaardzo szybko.

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
no to są
sexi mama, pieknie

Edytowane przez pstryczek84
Czas edycji: 2013-02-11 o 09:49
Stary 2013-02-11, 09:48   #1377
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
za ostatni mam nadzieje

to juz calkiem niedługo

ogarniesz sytuacje
A ja się nie boję wiem, że sobie dam radę
najwyżej obiadów nie będzie, bo zamiast gotować będę siedzieć na wizażu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-11, 09:50   #1378
Lubcia
Zadomowienie

Cytat:
O, dobrze wiedziec, dzieki

Probujesz jakos przyspieszyc porod?
Zrobię dzisiaj kolejne porządki, później jadę na ktg to może w samochodzie mnie trochę wytrzęsie i coś się ruszy na męża nie mam co liczyć dziś zaczyna cały tydzień nocek więc nie ma szans a po drugie on się boi i nawet się przytulać nie chce
Cytat:
no to są
Jaki śliczny
Cytat:
Ja też sie dalej podniecam więc gratuluję dziś na moim suwaczku pojawił się napis "Jesteście szczęśliwymi rodzicami" szkoda że to nieprawda
Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
Tobie też gratuluję już co raz bliżej aby dzieciątko było z wami
http://s7.suwaczek.com/201302221561.png
Bartuś
28.01.2015
Lubcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 09:50   #1379
pstryczek84
Zakorzenienie

za nowe tyg. moze juz ostatnie z brzuszkiem

Stary 2013-02-11, 09:55   #1380
aska27adopcje
Zadomowienie

dziewczyny dzieki za slowa wspolczucia. ja juz nie pamietam co sie dzialo. wszystko sie zapomina jak sie widzi teho galganka kt nosilysmy w brzuszku. teraz dopiero wiem co to bezwarunkowa milosv. moj tz tez ... nie wiem jak moglam zyc bez tego mojego placzka.

Fewcia u mnie to wyglada tak

ja mialam cc i pokarm byl. mimo ze do dziecka zabrali mnie prawie 24h pozniej ... jest go niewiele ale dla takiego malucha wystarczajaco

na boku klade jak mala nie odbije, A zdazA sie to czesto. teraz juz sie wierci wiec podkladam jej pod pleci np zrolowany recznik. najczesciej jednak mala lezy na plecach lub tez na brzuszku
. na boczku raczej tylko po jedzeniu ...

tez kupilam te gaziki ale ani sztuki nie zuzylam. pempuszek psikalam octaniseptem iwycieralam jalowymi gazikami . w szpitalu nie polecali patyczkow do uszu no wata sie niby przyklejala. w domu juz uzywalam paleczek ...

pempek odpadl mlodej jak skonczyla 10 dni ... rany juz zadnej nie bylo psikalam jesZcze 2 dni profilaktycznie ...

5. Czy pępek można moczyc

u nmnie bylo troche latwiej z tym bo 7 dni mloda kapaly polozne w szpitalu. pempek mocZyly. my w domu tez moczylismy, pozniej trzeba tylko dobrze osuszyc ...

ja nie uzywam ani czapeczki ani niedrapek. w azpitalu tez nie uzywali. mamy cieplo w domu ... mloda ubieram w 2 sposoby. albo pajac caly na pampersa tylko, albo body na dl rekaw + spodenki na gumce + skarpetki ... mloda spi przykryta kocykiem z biedronli ... w nocy spi z nami naktyta do polowy koldra :pqw

pediatra pozwolila od tego pt co bedzie... mala bedzie miala 3 tyg i 3 dni

mala miala 17 dni. pediatra mial.byc u nas w domu na 1 wizyte, ale zadzw z przychodni ze mamy przyjsc osobiscie ..

u nas polozna przyszla na 2 dzien jak przywiezlismy mala. w ten dzien jak mala przyjechala do fomu moj tz zarejestrowal ja w przchodnie kt wybralismy. ma byc 6 razy. przez 1 miesiac przychodzi co tydz. a przez nast miesiac ma byc 2 x czyli co 2 tyg ...

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości