|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)
Myślę że w różnych regionach różnie patrzą na alkohol na chrzcinach, u mnie jest to w miarę normalne zjawisko ( w końcu tata z dziadkami i wujkami musi wypić za zdrowie dziecka ) ale za to np. na komunii u nas się nie pije alkoholu.
|
#1442 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, moja Marta uwielbia spać i by spała i spała, ale jest dosyć drobna i musi przytyć. Czy Wy też musicie budzić swoje dzieci do karmienia? Jeśli tak, to co jaki czas? Dodam, że karmię piersią i jeszcze ani razu nie dokarmiałam mm. Boję się, że Mała nie przybiera na wadze po moim mleku
|
|
|
|
#1443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie spotkalas sie z czyms takim? a jak na komunii podaja alkohol... podejrzewam ze evel miala na mysli symbolicznie, kielonek za zdrowie raczej nikt nie idzie na chcrziny z myslą ze bedzie jakas wielka popijawa.... z reszta, kazdy robi jak chce. ja sie zastanawiam czy bedzie alkohol. winko moze, a czy cos mocniejszego - sama nie wiem. u nas w rodzinie bylo tak, daaaawno temu, ze wujkowi na jego chrzcinach dali sprobowac lyczka wódki i teraz na stare lata alkoholik z niego jak tralala ![]() za wczesnie zaczął
|
|
|
|
|
#1444 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w tym tygodniu postaramy się to załatwić - chyba spodziewam się schodów, bo nie mamy ślubu kościelnego ![]() i tak -u nas na chrzcinach też będzie alkohol, jest nawet taka "tradycja", że na chrzcinach idzie flaszka z wesela - my mamy taką jedną zachowaną właśnie na chrzciny
|
|
|
#1445 |
|
Zakorzenienie
|
mam wiadomosc od Basi
wiem, dawno mnie nie bylo i kompletnie nie w temacie.pewnie wiekszosc juz rozpakowana. ostatnio Krzys byl bardzo zajmujacy i wszystko krecilo sie wokol niego. po szczepieniu przechodzilismy goraczke i opuchlizny a wiec totalny kryzys, wrzask i placz na okraglo po tych ciezkich dniach przygotowywalismy sie do chrzcin -wczoraj byly.mam nadzieje ze w koncu uda mi sie zagladnac, ale pewnie bede mega do tylu. poki co pozdrow wszystkie mamuski ![]() No to pozdrawiam!
|
|
|
|
#1446 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ooo dokładnie u nas też taka tradycja jeszcze powinno się zostawić kawałek tortu weselnego na chrzciny ale mój był taki pyszny
26.02.2013 18.11.2014 Edytowane przez iffonka7 Czas edycji: 2013-02-11 o 16:32 |
|
|
|
|
#1447 | |
|
Wtajemniczenie
|
tak, u nas na chrzcinach alkohol tak, natomiast na pierwszej komunii NIE.
---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ze tort???? to na chrzcinach chyba jest wtedy o smaku zgniło-plesniowym
|
|
|
|
|
#1449 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- hehe... ja często mrożę jak na raz nie zjemy :P |
|
|
|
|
#1450 |
|
Zadomowienie
|
po weselu czeka sobie w zamrażarce na chrzciny
|
#1451 |
|
Wtajemniczenie
|
hehe... przypomniało mi się
podobno jak się mój mąż urodził to jego tata z dziadkiem popili tak, że jeden złamał rękę a drugi nogę, |
|
|
|
#1452 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1453 |
|
Zakorzenienie
|
Aha, rozumiem, w ten sposób.
Ja nie postawię alkoholu na stół. Może lampkę dobrego wina, jeśli ktoś będzie chciał, ale wódki - Więc w sumie nic dziwnego, co dom, to zwyczaj - w niektórych domach też na wigilii się pije alkohol, u mnie nie. Po prostu nikt nie jest nim zainteresowany.
|
|
|
|
#1454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1455 |
|
Zakorzenienie
|
domyslilam sie he he.
ale nigdy nie zamrazalam tortu - dobry jest po rozmrozeniu? nie robi sie wodnista paćka z niego? a tak z ciekawosci, dlugo mozna mrozic taki tort? u nas wesele bylo w 2009 zjadliwy by byl jeszcze?
|
|
|
|
#1456 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem kiedy ja was nadrobię. Gratuluję nowym mamusiom z całego serca
![]() My spędziliśmy tydzień w szpitalu. Michałek miał zapalenie płuc Dziś wyszliśmy. Powiem szczerze że on jeszcze nie był w złym stanie, tylko antybiotyk dożylnie mu podawali i z dnia na dzień była poprawa. Były też niemowlaczki kilku tygodniowe którym sterydy na rozszerzenie oskrzeli musieli dawać, i inhalacje robić. Napatrzyłam się na te maleństwa Takich maleństw cała masa. Strasznie się stresowałam. Postaram się nadrobić.
|
|
|
|
#1457 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
fotki Wam dam jak zrobię
|
|
|
|
|
#1458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gdzie zescie sie nabawili zapalenia płuc? Wycałuj Michasia od stop do głów i spowrotem
|
|
|
|
|
#1459 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dużo zdrówka
|
|
|
|
|
#1460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#1461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o ranyyyy........ ale dobrze ze jest juz dobrze * jak rozpoznac takie zapalenie pluc?!
|
|
|
#1462 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny.
Właśnie wróciłam od dentysty... Jestem teraz na chwile u rodziców a tż sam z Darią siedzi jakoś sobie radzi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mi nie zdejmowała połozna w domu tylko musiałam iść do mojej ginki. Cytat:
Cytat:
![]() Ile załatwiania z tym becikowyyyyyyyym Ja już 3 tyg jeżdżę za tymi papierami....Dzis jechałam do US po zaświadczenie,jeszcze potrzebuję zaśw z pracy.Luuuudzie,.... ale wymyślili..... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Podoba mi się ten telefon,szukam na allegro jakiegoś taniego Mam teraz htc wildfire s ale wkurza mnie pisanie smsów na nim Cytat:
![]() Cytat:
nie żeby się upić
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-02-11 o 16:56 |
|||||||||
|
|
|
#1463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wtedy bylo goraco
|
|
|
|
|
#1464 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam nadzieję, że już w porządku i teraz będzie już tylko lepiej ![]() ja w ramach mojego schizowania oczywiście słyszę charczenie jakieś u Ani, ale na szczęście nikt inny tego nie słyszy jutro idziemy do pediatry, więc na pewno ją osłucha i mam nadzieję, że nic nie usłyszy niepokojącego. a w ogóle to chciałam się pochwalić, że dziś dorobiliśmy się wózka rychło w czas już nie umiem się doczekać
|
|
|
#1465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
swego czasu na studiach miałam sporo zajęć w szpitalach na oddziałach, strasznie potem przeżywałam te wszystkie chore dzieciątka, straszną traumę miałam potem a nawet teraz jak sobie o tym przypomnę to strach mnie oblatuje
|
|
|
|
|
#1466 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale cudownie było... najpiękniejszy dzień w życiu ehhh... rozmarzyłam się na wspomnienia |
|
|
|
|
#1467 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy z Michaszkiem za życzenia zdrówka
Młody może się uważać za szczęśliwca bo bardzo łagodnie u niego to przebiegło, w porę zareagowaliśmy. Miał przez cały pobyt tylko jeden wenflon. A jaki ryk i ile łez było przy wbijaniu Mąż z nim był bo ja nie byłam w stanie. Z główki mu też pobierali krew. Był na sali z Olkiem, 7 tygodniowym, który po trzech dniach od wypisania ze szpitala wrócił na oddział z zapaleniem płuc. W sumie był kuty 23 razy ![]() Katar przerodził się w zapalenie płuc, u maluszków to chwila moment. Byliśmy do kontroli, żeby go lekarka osłuchała i okazało się że trzeba do szpitala ![]() Ale już jest ok. |
|
|
|
#1468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1469 |
|
Raczkowanie
|
Hej mamusie
Zeżarło mi posta Więc w skrócie, jeszcze raz gratuluję dzielnym Mamusiom Ja ze względu na Mamusie lutowe do rozpakowania na razie nie umieszczam mojego opisu cc. Pomimo fachowości lekarzy, super miłej obsługi dla mnie kojarzy się tylko z wielkim strachem i bólem. Tylko ja jestem taki szczególny przypadek, nieszczęsny wyjątek od reguły ![]() Co do spirali to lekarz poleca mi mirenę, którą może założyć mi 2 m-ce po porodzie. Niby się zdecydowałam na nią, tylko jest jedno ale - panicznie boję się bólu ... Nie wiem jakie to odczucie przy zakładaniu i to mnie przeraża. |
|
|
|
#1470 |
|
Zakorzenienie
|
Laurka, biedne makenstwo, wazne, ze juz wszystko ok.
Wlasnie sie boje, ze nie zauwaze, jak malemu cos jest i przez to cos mu sie stanie.... ![]() Silver, smsy sie pisze az za dobrze w zeszlym miesiacu moj abonament na tym bardzo ucierpial ![]() Bylam dzisiaj na badaniach, krew mi pobrali, mocz zanioslam, bo ciagle mnie boli ta cewka i krwiomocze mam od czasu do czasu :/ wrr sie wyleczyc nie potrafie, a internista ze on mi nic nie pomoze mam do ginekologa isc ![]() Z mama przegonilysmy dzsiaj po parku mlodego, bylam w bibliotece i pierogi zrobilysmy, jutro druga partia
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:52.

nie spotkalas sie z czyms takim? a jak na komunii podaja alkohol...
raczej nikt nie idzie na chcrziny z myslą ze bedzie jakas wielka popijawa.... 
w tym tygodniu postaramy się to załatwić - chyba spodziewam się schodów, bo nie mamy ślubu kościelnego 

i ciągle coś nie tak
mam nadzieję, że już w porządku i teraz będzie już tylko lepiej
już nie umiem się doczekać