|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ilości nie podaję, ponieważ wszystko zależy od liczby biesiadników kilka dużych muszelek makaronu biały śmietankowy serek trochę śmietany szczypior rzodkiewka sól, pieprz, ulubione przyprawy Makaron ugotować zgodnie z zaleceniami na opakowaniu, ostudzić. Rzodkiewke i szczypiorek drobno posiekać, wymieszać z serkiem, rozgniecionym w śmietanie, doprawić, Muszle makaronu nadziać serkiem. Fajna przystawka wychodzi. Muszle z tuńczykiem 1 opakowanie makaronu duże muszle 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 sztuka papryka czerwona 05 puszki kukurydzy 3 jajka 20 dag białego sera cebula , majonez ,sól , pieprz Makaron gotujemy, oczyszczamy paprykę, gotujemy jajka na twardo. Miąższ z papryki jajka i cebule drobno kroimy. Mieszamy z osączonymi kukurydzą i tuńczykiem oraz serem i majonezem. doprawiamy do smaku. Muszle napełniamy masą i układamy na talerzu. Ser biały można zastąpić żółtym, startym na tarce. mój tż 11 marca ma urodziny, ale chyba nie będe nic robiła. Upieke tylko torta Machaj zrób sobie te babeczki z mięsem. U nas na imprezach najszybciej znikają, pychotkaaa. Tylko zamiast steku ja daje pierś z kurczaka, szybciej się robi i lepiej smakują. A na wierch zamiast smietany można dać majonez i posypać szczypiorkiem http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt.php?id_o=595
|
|
|
#4082 |
|
Zakorzenienie
|
Doszła - ale nie miałam czasu napisać - dzięki
Libra - wszystkiego najweselszego, najbłotniejszego i najwiejskiego dla Twojego małego rolnika Igor chory... wykończy mnie. Mama, mama słyszę tysiące razy dziennie
|
#4083 | |||
|
Zakorzenienie
|
A tak ostatnio mam mało czasu, gości trochę i my jeździliśmy też. Wczoraj byłam z Michałem, bratanicą i moją mamą w figlowisku (kochany groupon za pół ceny) 2h... Szalałam z dzieciakami w tunelach i na zjeżdżalniach i dziś cała obolała jestem... Michał wreszcie się do basenu z kulkami przekonał bo wcześniej nie chciał wejść nigdy
![]() Do tego trochę spraw się znów pokomplikowało... Cytat:
![]() Cytat:
Humor zależy kiedy, wczoraj się odstresowałam z dzieciakami i wymęczyłam to nie taki zły... Ale dziś mnie jeden facet wkurzył, tz chciał jakąś głupią przejściówkę do kompa, pierdołkę małą, zadzwonił do jakiegoś niedalekiego (bo do miasta nie chciało mi się jechać) małego sklepu-serwisu czy mają, pojechałam, znalazłam z trudem i się wystałam pod furtką. 3 auta pod domem więc ktoś był a nikt nie otwierał, odrzucał połączenia tel... Wkurzający tacy ludzie ![]() Cytat:
Nie planuję za wiele robić, najchętniej nic ale na bank moi rodzice przyjadą, mam nadzieję że nikt więcej... Co do prezentów to nie wiem co Michałowi damy. Nie mam pomysłu... Wszystkim chorym dużo zdrowia Nie wiem co jeszcze bo wcześniejszych nie cytowałam... O jeszcze pamiętam fajne dziewczyny - P0Powe i Nataszki. Cudne
|
|
#4084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do pogrubionego, mam tak samo z wyjątkiem takim, że słyszę "mamka/mamcia" coś marudnie przechodzi to przeziębienie. A, że ja tez przeziębiona to to marudzenie mnie wykańcza podwójnie
|
|
#4085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na urodziny tylko tort zamówię, kawa i może jakąś sałatkę zrobię, Przyjdą tylko moi rodzice i siostra z tż i małą
|
|
#4086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od razu załapała tylko kierownicą nie umiała kręcić. Więc jeździła tylko prosto, potem sobie przekładała hulajnogę i z powrotem ale po krótkim czasie zalapała i śmiga teraz nieźle.Werka podszkoli Michałka na hulajnodze a Michałek Wercie na biegowym ![]() Myślimy nad kupnem biegowego na urodziny ale nie wiem czy teraz nie za późno. Czy nie kupic już takiego z pedałami nie wiem...
|
|
#4087 | |
|
Zakorzenienie
|
Libra powodzenia u dentysty.
To młody ma poważne kłopoty z twarzą skoro antybiotyk dostał. Cytat:
Wiem jak upierdliwe może być ciągłe "mama"
|
|
#4088 |
|
Zakorzenienie
|
Megi u mnie jest to samo, tylko zamiast mama jest mamuś
![]() choroba mnie bierze, właśnie gardło zaczęło mnie boleć i katar dostaje Libra jutro mam zamiar zrobić torta bezowego na czwartek. Mam nadzieje że mi wyjdzie. Musze coś wymyśleć na czwartkową kolacje walentynkową mieliśmy iść gdzieś na kolacje ale wole już sama coś zrobić, jak pomysle o tych tłumach i braku miejscjakie macie hulajnogi?
|
|
#4089 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://allegro.pl/hulajnoga-trojkolo...977722073.html Zdróweczka!! Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2013-02-12 o 14:00 |
|
|
|
|
#4090 |
|
Zakorzenienie
|
Sara mamy taką https://www.google.pl/search?q=hulaj...ml%3B593%3B614
Moja mama ją odkupiła. Niestety jazda po dziurawych chodnikach to wyzwanie ale po równych powierzchniach to już jest frajda wielka
|
#4091 |
|
Zakorzenienie
|
Moja to jakiś zwyklak. Plastikowa z gumowymi kołami. Kolorowa. Taka niezbyt atrakcyjna ale jest
Ona używana, po dziecku znajomej mamy.
|
#4092 |
|
Zakorzenienie
|
100 lat dla Mika.
|
#4093 |
|
Zakorzenienie
|
Nina rok temu dostała hulajnogę i codziennie jest ujeżdżana-u nas to hit.Ma z biedronki za 70 zeta chyba,teraz wygląda jak straszydło.Koszyk nadłamany,naklejki pozdzierane,ale jezdzi tak samo świetnie jak jezdziła.
Rower na 4 kołach kupiony rok temu,nieużywany zupełnie stoi i czeka na chęci mojego dziecka w garażu. Właśnie szukam jej biegowego,miałam czekać do urodzin,ale po co skoro może śmigać na nim w domu.
|
#4094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Iza- też fajna ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Zosia na biegowym codziennie śmiga po domu. Ale coraz częściej woła takiego z pedałami. Tak myśle czy jej nie kupić teraz ,ale chyba poczekamy do przyszłego roku
|
|
|
#4095 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() on na biegowym za szybko śmiga,aż niebezpieczenie,zjeżdża z czego popadnie im wyżej tym lepiej,wszystkie górki zaliczone boję się mu kupić na pedałki,że juz wogóle będzie jeździł jak torpeda ![]() a po takim biegowym to chyba lepeij kupić od razu na 2 kółka nie? te na 4 ciężko jeżdżą,Danielek się zawsze ścigał w parku z takim chłopcem na 4 i zawsze wygrywał musze coś wymyśleć na urodzinki,marudzi mi o batmana z domkiem i motorem robiła któraś z Was urodzinki w takim figloraju? Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2013-02-12 o 14:32 |
|
|
|
|
#4096 |
|
Zakorzenienie
|
Moj hulajnoga niezainteresowany .po bracie ma w piwnicy. Teraz milosc ogromna do biegowego.tak jak Danielek najbardziej super sa gorki,krawezniki,wszystki e dziury w drodze.
Pedalaka tez ma i tez uwielbia,ale na pedalaku wolniej sie jezdzi. Ale mam kurzawe w domu . Ale juz dzisiaj skoncza to kucie tynkow. Teraz mam problem bo wanne zdemontowali to nie bedzie sie mial czlowiek jak wykapac. Chyba bedziemy puki co codziennie wieczorem na basen jezdzic sie odprezac a najpierw prysznicowac
|
|
#4097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja Zosia też zjedzie z każdej górki, uwielbia jeździć po krawężnikach i schodach bez kasku i ochraniaczy nie pozwalam jej wsiadać na rowerRowerki na 4 kółkach ciężko jeżdzą, chyba też kupie od razu na 2 ![]() a co do figloraju to nie robiłam ani nigdy nie byłam na urodzinach. Zastanawiam się czy nie zrobić dla dzieci tam.
|
|
|
#4098 | |
|
Wtajemniczenie
|
Madzia niedługo(mam nadzieję)zintegruję się z Tobą w gipsowym pyle
tylko,że tu sa położone tynki gipsowe więc mam nadzieję,że jednak będzie troche mniej tarcia.a ja znowu wybieram się kolejny tydzień z mym dzieciem na basen i dotrzec nie mogę-uwaga!-od roku może wreszcie w sobotę![]() ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Cytat:
oprócz prezentów oczywiście
|
|
|
|
|
#4099 |
|
Zakorzenienie
|
Ana te malowidła kredką ? To chyba będzie łatwiej zmyć.
Oliwka nie robiłam nigdy takich urodzin i raczej nie zrobię. Cena jest zbyt wysoka za to co oferują. Do tego średnio mi się podoba jak np. jedne dzieciaki się bawią urodzinowo, dostają prezenty i jedzą tort a inne "zwykłe" bawiące się obok przyglądają się temu. Madzia to macie sajgon. Oby jak najszybciej się skończył
|
#4100 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4101 |
|
Zakorzenienie
|
Sara jeśli chodzi o rolki dla Zosi to mi się takie podobają http://allegro.pl/dla-dzieci-lyzworo...998855922.html
Muszę poczytać nt. Ana próbowałaś czyścić ? Z gładkich powierzchni można chusteczkami dla niemowlaków spróbować
Żmijka najsłodsza Edytowane przez izazula Czas edycji: 2013-02-12 o 15:38 |
|
|
|
#4102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi się wydaję,że jeszcze za wcześnie na rolki,ale może się mylę
|
|
#4103 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spotkałaś się pewnie z Moniką, akurat była ![]() Cytat:
wybacz że tak wyszło. zdrówka dla Werci mogłaś mamie pozakręcać grzejniki. A może byłaś na basenie z Moniką? Bo tata mój był i mówił że widział Monikę i Edytę ![]() też myślę nad zakupem, bo mała ma ale taką starą i nigdzie z nią nie wyjdzie ![]() o to tak jak u nas Macie pojęcie że wygrałam nowy tusz MAYBELLINE ![]() Dostanę w tym tygodniu, a akurat miałam kupować maskarę bo mi się kończy. Jakich tuszy używacie? Ja miałam teraz LUXE z Avonu, fajny (Megi miałaś?) ale najbardziej lubię chyba Rimmel. Sara zdrówka, zaraziłaś się
|
||
|
|
|
#4104 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja się właśnie zastanawiam nad kupnem Gabrysi na urodziny rowerka na 4 kółka-z biegowym się wstrzymałam i w sumie nie żałuję. Hulajnogę zlecę dziadkom.
|
|
#4105 |
|
Zakorzenienie
|
Nataszka- ja szlam pozniej na basen. Wczesniej u niej bylam i mowila ze ida ale nie moglam isc z nimi bo wtedy kladlam małą spac
moj brat akurat ratownikowal
|
#4106 |
|
Zakorzenienie
|
100 lat dla naszego kochanego wieśniaka! wszystkiego wiejskiego, najpiękniejszego
libra jak po dentyście? sara, ja poproszę o przepis na sałatkę. I fajne te muszlowe przepisy Ja właśnie o tej padmie aneczce pisałam (pomogło koleżanki ciągle chorującemu synkowi) -poczytaj o tym na dozie. Albo ten własnie rybomunyl- a co lekarz konkretnie mówił? już coś zalecił, czy tylko wspominał na razie? Bardzo mi przykro z powodu tych waszych chorób . Zdróweczka wam życzę mrówcia, ja polecam cały czas ten sam zestaw-cerutin, wit.C i pyrosal, na kaszelek początkujący syrop prwoślazowy Izz, jak zobaczyłam zdjęcie hulajnogi waszej,to mi się przypomniało, że też mamy . Kupiłam na jesień w lumpku za jakieś grosze. Parę razy się karnęła, ale ogólnie to moja do rowerków też lewa Bo rowerek z bocznymi kółkami tez ma (na zaś) koleżanka moja jej lupiła używkę i faktycznie dośc ciężko chodzą pedały risercz megi, zdróweczka i jęków zakończenia ![]() lind, no chamstwo straszne . Co się pokomplikowało?oliwka, ja w ogóle o tego typu wyprawianych urodzinach jeszcze nawet nie myślę nataszka, ja najbarziej lubię tusze z gumową szczotą i moje dwa ulubione to orflame wonder (co bym nie wypróbowała zawsze do niego wracam-kupuję hurtowo na all) i max factor masterpiece max Czekamy na zdjęcie sukieneczki bao, ja powiem tak jeśli chodzi o nianie-są różne jak różni są ludzie w ogóle. Ale jak się nie ma kogoś z polecenia to nigdy nie wiesz na kogo trafisz...można powiedzieć, że jest 50/50 na kogo trafisz. Faktycznie masz o tyle lepiej, że ojciec będzie lukał, ale z drugiej strony jeszcze musisz znaleźć taką co się zgodzi być oblukiwaną... Trzymam kciuki żeby co nie zadecydujesz było udane i potoczyło się po twojej myśli. Jak tam dziś samopoczucie i poszukiwania niani? będziesz jeszcze z dyrem rozmawiać? monka, bardzo jestem ciekawa jak wam wyjdzie łazienka . I nie moge z tych waszych zlewów w sypialni cycek asia, zdrówka życzę, faktycznie nieciekawe tam warunki ciepłowo-przeciągowe... Ana, ninka picasso pełną gębą. Ponoć dobre do usuwania dziecięcej twórczości są gąbeczki typu magic --- A moje dziecko ubiegłej nocy spało już normalnie-nie wiem co było przyczyną tamtej jazdy....
|
|
#4107 |
|
Zakorzenienie
|
Evi z komody starałam bez problemu,fugi wyczyszczone szczoteczką do zębów,a kanapa dalej taka pomazana,bo mama też mi poleca te magic czyściki,a mi do rossa jakoś nie po drodze.
widzę,że wszystkie piszecie,że te 4-kołowe tak ciężko chodzą,bo mój również i myślałam,że ma jakiś feler.Widać taki ich wątpliwy urok ![]() Libra żyjesz po dentyście-sadyście?
|
#4108 |
|
Zakorzenienie
|
Natasza ja uwielbiam tusze z avonu takie max pogrubiajace. Ze znajomych to uwazaja ze najlepszy ten zolty podkrecajacy,ja nie probowalam.
Zjadlam porcje truskawek z lodami i bita smietana,popilam piwem miodowym i od razu mi lepiej ![]() Machaj przez Ciebie to mi teraz tylko zeberka w glowie. Mam nowa metode usypiania mlodego. Starszemu daje 2zl i mam z glowy .
|
|
#4109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w lidlu od poniedz. tydzień maluszka-będą ratki po 7,99zł
|
|
|
#4110 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tez zawsze spocon jak swinia po tych kulkach. Cytat:
, poprzedni mialam lancoma doll eyes , super. Nie ma ulubionych, bardziej moze mam firmy ulubione i z nich kupuje ![]() Cytat:
, no smiesznie to brzmi , ale juz sie przyzwyczailam,dzis zamowilam biala szafke ze zlewem , dwie szuflady , ale mat , nie na wysoki polysk tz mi juz furczal z oburzeniem " are you stupid" ![]() Cytat:
Pomysl z basenem i myciem super
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:50.

Już jesienią był płacz, że nie ma pedałów w rowerze ale rowerek stoi w piwnicy (po starszym) tylko boczne kółka trzeba wymienić. Wspomina też o deskorolce
i rolkach. Tu już znalazłam i robię riserecz
.

. Ale juz dzisiaj skoncza to kucie tynkow. Teraz mam problem bo wanne zdemontowali to nie bedzie sie mial czlowiek jak wykapac. Chyba bedziemy puki co codziennie wieczorem na basen jezdzic sie odprezac a najpierw prysznicowac 
. Zdróweczka wam życzę