Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 2013, c.9 - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 9 22,50%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X 1 2,50%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 5 12,50%
Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 3 7,50%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X 7 17,50%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 11 27,50%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-12, 15:04   #1381
sharpnowaja
Zakorzenienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
z Natalką dziś mamy studniówke

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Ostatnio coraz częściej korzystam z pomocy Tż przy wstawaniu. Jeśli jest w pobliżu.
I zawsze się ze mnie nabija..
rzuci jakiś śmieszny tekst.
Ostatnio złożył ręcę imitując mikt=rofon i mówi "Panie Xxx zamawiał Pan dźwig ?
-tak, tak. Zamawiałem, dziękuję."
I warkocze jadąc po mnie dźwigiem

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
marza mi się rzodkieweczki,świeża sałata/szczypiorek.. botwinka właśnie.. ogórki ze smakiem a nie te plastiki co teraz

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Teraz też myślę intensywnie na dzbankiem filtrującym do wody. Tyle tego jest, że masakra.. brita, dafi, zelmer..
używacie filtrów do wody ? możecie jakiś polecić ?
ja mam firmy brita i jestem z niego bardzo zadowolona. Filtry kupuję przeważnie na promocji kilka sztuk na raz (np. 3-4) i wychodzą 15 zł za jeden. Bo normalnie to u mnie jeden jest za 21 zł. No i każdy filtr trzymam 5 tyg a nie 4
Stary 2013-02-12, 15:05   #1382
nuna2
Zakorzenienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez whatIthink Pokaż wiadomość
dziękuję za linka, przeczytałam artykuł. Czas przystopować ze słodyczami...
aż tak cię ciągnie?? Ja jak są to zjem, ale nie powiem, żebym jadła jakieś ilości nie wiadomo ile.
Stary 2013-02-12, 15:05   #1383
Ashyshqa
Zakorzenienie

Nadrabianie cz. 1

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
oo popatrz! a Ty mi sie wydajesz taka "orientalna" pachnaca tymi wszystkimi mazidlami i Afryka! w przytulnym mieszkanku pelnym gosci i ciepla siedzi sobie taka drobna osobka z ciastem albo pysznym czyms przygotowanym "ot tak" sielanka! ale mezem to Ty rzadzisz, hehe. aaa i podoba mi sie podejscie "wolnego ptaka", ktory moze zyc obojetne gdzie, byleby bylo zielono, tym mozesz mnie zarazic.
No to masz racje, nie można człowieka poznać przez Internet Na żywo byś się nieco rozczarowała

Ciekawe co ja tu takiego wypisuje, że doszłaś do wniosku, że rządzę mężem albo ja muszę się lepiej sobie przyjrzeć

Ja i mój mąż mamy bardzo podobne temperamenty, nazwałabym je "umiarkowanymi". w zależności z kim mamy do czynienia przejawiamy cechy albo przywódcze albo uległe. Ale, że oboje jesteśmy tacy to w naszym związku nie rządzi chyba nikt, albo rządzimy wspólnie . Nie musimy za bardzo się starać o partnerstwo, bo mamy je w naturze, tak mi się wydaje.
Ale bardzo mi miło czytać, że tak mnie widzisz
To ja Ci teraz powiem jak widzę Ciebie, co Ty na to?

Odbieram Cię jako osobę, dla której naważniejsze są relacje. Dbasz o swoich bliskich tak mentalnie, ważne są dla Ciebie ich uczucia. Do tego mam wrażenie, że masz wysoko rozwiniętą "dziecięcą wrażliwość" ( w sensie wrażliwość na dziecięce sprawy) i szukasz sposobów by z maluszkami się dobrze porozumieć (pewnie niańkowe doświadczenie ma tu duży udział). Poza tym dobrze gospodarujesz (tak ogólnie, nie tylko finansowo) i zawsze znajdujesz super okazje
Zgadza się, czy nic a nic

A gdzie go widziałaś? Bo ja się rozglądałam po rossmannach i nigdzie jeszcze nie znalazłam tego żelu

Cytat:
Napisane przez storyl Pokaż wiadomość
ha znalazłam mój model wózka w googlach : D oto on,troche niewyraźne ale ważne, że jakieś
W miniaturce wyglądał jakby miał tam wzory łowickie. Jakby tak było to bym się zakochała na amen! Uwielbiam motywy folkowe ale i z tymi maziajkami jest bardzo ładny

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
aaa, i też mówię dobranoc nie nadrobiłam was nic, przeszukałam tylko wątek (szukając "cloche") i tak się natknęłam na rozmyślania xal i ash na temat mieszania kremu z olejem. tak poza tym chyba mnie nikt nie wzywał, nie wołał
Dobry patent Już wiem zatem, że jak będę Cię wzywać to zawsze usłyszysz

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Ashy na pewno wszystko będzie ok. Pewnie tylko będziesz musiała uważać na to co jesz. Co do zgagi to ostatnio wyczytałam że pomaga guma do żucia ja na szczęście nie wiem co to zgaga [COLOR="Silver"]
Dzięki Szarp, pewnie tak właśnie będzie, a raczej już jest. A co do zgagi, to pierwsze słysze z tą gumą

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
dziewczyny jestem po glukozie... pobrała mi krew z palca wynik 90... ostatnio miałam 76... potem zrobiła mi ten roztwór, mialam pół cytryny więc wycisnęła mi do kubka. Szczerze mówiąc to było całkiem smaczne,wypiłam szybko..
wyszłam i siedze, podobno 2 godziny a nie godzine a piłam 50g wiec nie wiem, pytalam czemu tak to ona powiedziała ze moze mi po godzinie zrobic ale po 2 ędzie bardziej miarodajne
po jakis 10mninutach zrobiło mi sie slabo, potem straszniee gorąco..chyba od nadmiaru energii z cukru nie wiem, teraz mi lepiej, jszcze 2 łyki wody sie napiłam, mam swoja est w miare ok.. ehh ale juz mialam iść do niej że sie źle czuje..w dodatku mega senna jestem
super, ze dałaś radę. Bardzo dziwne, że zmierzyła CI po 2h... Wszędzie piszą, że 50g mierzy się po godzinie ale może ma rację.
Ja po ukłuciu z palca miałam 77, a potem wraz wyszła cukrzyca no ale to jak widać o niczym nie świadczy.

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
wczoraj byłam na jodze i chyba źle ćwiczyłam:/ wydaje mi się, że mimo, że pilnowałam to napinałam mięśnie brzucha dzisiaj się czuję taka napięta ale nie mogę wyczuć czy to więzadła, pachwiny, brzuch czy co:/ miałam dzisiaj iśc na gimnastykę, ale myślę, że rozsądniej by było odpuścić i poleżeć a jutro u gina spytam czy wszytsko ok, jak sądzicie?
nie chce maluchowi zaszkodzić
To może sobie dziś daj wolne. Nie ma co zadzierać z macicą, ona lubi się mścić niestety...

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość

W załączniku wrzucam Wam obiecane sobotnie sh ciuszki dla Małego (jedynie niebieska czapeczka i niedrapki z Pepco)
Same piękności! Szczególnie śpioszki i pierwszej fotki

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
oo z palca... ja miałam z żyły normalnie... dziwne, że po dwóch godzinach przy 50g usiądź sobie gdzieś koło okna może? dasz radę [COLOR="Silver"]
Ja miałam przed wypiciem i z palca i z żyły. I jak się później okazało wyniki były różnie: z palca 77, z żyły 91

Dobra, lecę dalej z tym koksem
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 15:07   #1384
whatIthink
Raczkowanie

Angry Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
aż tak cię ciągnie?? Ja jak są to zjem, ale nie powiem, żebym jadła jakieś ilości nie wiadomo ile.
owszem, czasami bardzo ale muszę zacząć trenować silną wolę.

06.06.2013 r. - Piotruś
whatIthink jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 15:08   #1385
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość

Co do papieża, z ciekawości - nie zamierzacie chrzcić Piotrusia?
zdania są podzielone obydwoje jesteśmy ateistami, ale TŻ chce ochrzcić żeby dzieciaki młodemu nie dokuczały. Ja z drugiej strony uważam, że to hipokryzja i z nietolerancją trzeba walczyć no i w sumie nie wiemy
Stary 2013-02-12, 15:08   #1386
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunka045 Pokaż wiadomość
Co do chrztu mam taki problem, że TŻ jest ateistą no i nie wypowiada się przychylnie. Nie wiem co mam robić, ale chyba nie będę naciskać poczekam na jego krok
no to macie temat do obgadania i ustaleń

przeczytałam, ale nic nowego się nie dowiedziałam. takie ogólne rady - dobre dla tych w ciąży i nie tylko.

Cytat:
ok to serniczek dla wszystkich chętnych.
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 15:10   #1387
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
zdania są podzielone obydwoje jesteśmy ateistami, ale TŻ chce ochrzcić żeby dzieciaki młodemu nie dokuczały. Ja z drugiej strony uważam, że to hipokryzja i z nietolerancją trzeba walczyć no i w sumie nie wiemy
ja bym nie chrzciła

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 15:12   #1388
lonely_lady
Zakorzenienie

My już po obiadku, leniuchujemy i Was podczytujemy

Cytat:
tak wyszło bo oni mają zajęcia codziennie o 10:30 i o 15:00, można sobie wybierać tematy i przychodzić kiedy się chce (póki co 1 raz w tygodniu a później 2 razy w tygodniu) w przyszłym tygodniu może wybiorę się na pielęgnację noworodka zobaczę
fajnie, że można wybierać konkretne tematy.. Nie trzeba tracić czasu na jakieś śmieszne spotkania zapoznawcze itp.

Cytat:
Napisane przez katherine271 Pokaż wiadomość
idę dziś na SR u siebie w mieście. To małe misto, szpital całe wieki miał i ma nieciekawą opinię ale w kwestii rodzenia tu podobno się dużo zmieniło i jest nawet lepiej jak w innych szpitalach w okolicy, m.in. w tym w ktorym rodziłam poprzednio. Dlatego jestem ciekawa tego i może na sr się coś dowiem poza tym zawsze to jakaś odskocznia.
U mnie ferie się zaczęły, tż nauczyciel więc w domu, córa też i myślałam że może skoczymy na dwa trzy dni do Krakowa żeby trochę sie rozerwać we troje ale cholera dałam auto do serwisu bo mi zalecali przegląd zawieszenia i UWAGA- zacytuję Wam słowa gościa z dzisiejszego poranka- "miała Pani szczęscie że oddała Pani auto, lada dzień wyjazd nim skończyłby się poważnym wypadkiem" brakowało jakieś ważnej śruby przy wahaczu, przy drugim strsznie poluzowana, i kilka innych bajerów, które będa mnie kosztowały bagatela 1200 zł
jestem wściekła bo co chwile wydaje na to auto bo coś się dzieje a wściekła o tyle bardziej że pseudo zaufana osoba, która się zajmowała naprawa mojego auta do tej pory mówiła że jest ok z zawieszeniem a ostatnio jak jeżdziłam to miałam wrażenie że faktycznie auto sie rozleci, ech...
to się pożaliłam, lecę podać obiadek i spadam na ta sr
ajj.. samohody to studnie bez dna.. ciągle trzeba inwestować. My w tym nowszym jutro musimy zapłacić ratę za AC (prawie tyle co Ty zapłacisz)
mój jest starszy i o ile taniej jest z ratami ubezpieczenia o tyle ciągle coś się w nim psuje i trzeba inwestować
Przyjemnych wrażeń na SR, pochwal się spostrzeżeniami.

Ja na SR zacznę chodzić na przełomie lutego i marca. Już czekam w kolejce ciekawe czy jeszcze się tam doturlam

Cytat:
Cześć Dziewczyny !!!
Przyszła mi dziś paka 38 ciuszków za 27 zł Jakiegoś szału disneya nie ma ale jestem strasznie zadowolona widzę że rozmawiacie o wanienkach. My mamy już kupioną anatomiczną tega. Chyba o bakteriach nie ma mowy całość jest z plastiku

pochwal się fotkami, lubimy oglądać ciuszki

Cytat:
Muszę się wam jeszcze pochwalić że wyniki badań mam już dużo dużo lepsze wszystko prócz hemoglobiny w normie tylko białko mam na poziomie 5,6 ..
super

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Cześć moje drogie,
Dopiero wróciliśmy do domu bo TŻ wyciągnął mnie do CH po wizycie
Co do mojej cukrzycy domniemanej, to mam rzeczywiście jakąś lekką jej postać, którą najprawdopodobniej da się ujarzmić dietą. Zapisałam się do poradni diabetologicznej na Karowej, ale dopiero na 22 lutego do tego czasu chyba będę się posiłkować Internetem co do diety... Poza tym bez zmian, dalej mam brać fenoterol i ispotin, dalej zwolnienie (ale wreszcie ginka sama to zaproponowała ), a kontrole od teraz co 2 tygodnie

Lecę Was nadrabiać
ojj, to powodzenia z dietą. Nie będzie tak źle
nie będziemy Cię już kusiły łakociami

Cytat:
kto się pisze na serniczek?? i może lekka kawka do tego??
jaaa, jaaaa
jestem po obiadku (łosoś wyszedł przepyszny, do tego warzywka i sos szpinakowy )
teraz przydałoby się zjeść coś słodkiego

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
my w końcu zdecydowaliśmy co robimy na walentynki i pójdziemy na warsztaty tańca. pogibamy się i pokołysamy Ignasia, żeby mu się lepiej spało
ooo, super - bardzo kreatywnie

co do walentynek- to u nas Tż wymyślił, że pojedziemy sobie do Karpacza pospacerować..
ale po podliczeniu funduszy jakoś średnio mi się to uśmiecha i chyba spróbuję mu wyperswadować delikatnie ten pomysł

Edytowane przez lonely_lady
Czas edycji: 2013-02-12 o 15:15
lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 15:13   #1389
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz
Ja z drugiej strony uważam, że to hipokryzja i z nietolerancją trzeba walczyć
zdecydowanie tak
Stary 2013-02-12, 15:15   #1390
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Trudna decyzja.

Miałam ogarniać ciuchy, ale dziś nie jest dobry dzień na to. Kupiłam rano w biedronce kluchy na parze, bo jeszcze mi zostało koktajlu z truskawek z wczoraj. Ale się zdziwiłam, jak przeczytałam, że te kluchy to 3 minuty na parze się trzyma. No to w 5 minut mam obiadek, ale pyszny.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 15:19   #1391
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vujka Pokaż wiadomość
U mnie jest tak, że ciocie, kuzyni, kuzynki i ich dzieci to już jest najbliższa rodzina więc w moim dwupokojowym mieszkaniu na pewno się nie pomieścimy (ok. 30 os.).
u mnie bez najbliższa rodzina: rodzice, dziadkowie, rodzeństwo to 30 osób. O zapraszaniu ciotek, kuzynów nawet nie myślę. U mnie się tego nie robi.

niunka za ciuszki i za wyniki badań
Stary 2013-02-12, 15:21   #1392
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Nadrabianie cz. 1
No to masz racje, nie można człowieka poznać przez Internet Na żywo byś się nieco rozczarowała

Ciekawe co ja tu takiego wypisuje, że doszłaś do wniosku, że rządzę mężem albo ja muszę się lepiej sobie przyjrzeć

Ja i mój mąż mamy bardzo podobne temperamenty, nazwałabym je "umiarkowanymi". w zależności z kim mamy do czynienia przejawiamy cechy albo przywódcze albo uległe. Ale, że oboje jesteśmy tacy to w naszym związku nie rządzi chyba nikt, albo rządzimy wspólnie . Nie musimy za bardzo się starać o partnerstwo, bo mamy je w naturze, tak mi się wydaje.
u nas tez temperamenty podobne i ciezko wskazac dominatora z tym Twoim rzadzeniem to nie do konca tak chodzilo mi raczej o to, ze Twoj facet wydaje mi sie z Twoich opisow taki wyluzowany, ulegly i bardzo kompromisowy, wiec wystarczy, ze zrobisz ladne oczka i juz go masz :P a to jego cieplo to chyba na podstawie tego slodkiego zdjecia z malutka dziewczynka na rekach...jakos mnie urzeklo i dlatego wydaje mi sie takim "misiakiem", ktorym troche mozesz podrygowac :P

Cytat:
Odbieram Cię jako osobę, dla której naważniejsze są relacje. Dbasz o swoich bliskich tak mentalnie, ważne są dla Ciebie ich uczucia. Do tego mam wrażenie, że masz wysoko rozwiniętą "dziecięcą wrażliwość" ( w sensie wrażliwość na dziecięce sprawy) i szukasz sposobów by z maluszkami się dobrze porozumieć (pewnie niańkowe doświadczenie ma tu duży udział). Poza tym dobrze gospodarujesz (tak ogólnie, nie tylko finansowo) i zawsze znajdujesz super okazje
Zgadza się, czy nic a nic
aaaa! az mi sie oczy zaswiecily chcialabym taka byc. ciekawe czy jestem fakt, dzieciaki mnie uwielbiaja i ja uwielbiam je. moja dobra kolezanka jest przedszkolanka w siostrzenca przedszkolu, wiec na wiekszosc imprez przedszkolnych chodze razem z siostra i mama dzieciaki nie moga sie ode mnie odkleic...nie wiem na czym to polega, ale wole dyskusje z malymi ludzmi niz z tymi wiekszymi a z tym gospodarowaniem kasa...to chyba musze jeszcze potrenowac, hehe. dzieki! milo przeczytac cos takiego.

Cytat:
A gdzie go widziałaś? Bo ja się rozglądałam po rossmannach i nigdzie jeszcze nie znalazłam tego żelu .
zel widzialam w carrefourze express, takim malym osiedlowym. maja tam dosc konkretny regal z produktami dla dzieci (bambino, johnson, hipp). sporo roznych kremow (sudocream, alantan). poogladalam sobie wszystkie, ale wlasnie brakowalo mi ziaji do porownania.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 15:21   #1393
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
. Kupiłam rano w biedronce kluchy na parze, bo jeszcze mi zostało koktajlu z truskawek z wczoraj.
kluchy na parze "chodzą" za mną już kilka miesięcy. Muszę je sobie w końcu zrobić. A ile kosztują w biedronce i jaki jest skład?
jeszcze mam ochotę na kluski śląski i racuchy z kiełbaską
Stary 2013-02-12, 15:21   #1394
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Kupiłam rano w biedronce kluchy na parze, bo jeszcze mi zostało koktajlu z truskawek z wczoraj. Ale się zdziwiłam, jak przeczytałam, że te kluchy to 3 minuty na parze się trzyma. No to w 5 minut mam obiadek, ale pyszny.
dawno nie jadłam. trzeba będzie zrobić lubię takie szybkie obiady
Stary 2013-02-12, 15:22   #1395
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
ok to serniczek dla wszystkich chętnych.
ja chętnie poproszę, z tą kawką najlepiej

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 15:23   #1396
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
racuchy z kiełbaską mi się racuchy kojarzą z czymś na słodko, takie drożdżowe z kiełbaską?
Stary 2013-02-12, 15:25   #1397
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Trudna decyzja.

Miałam ogarniać ciuchy, ale dziś nie jest dobry dzień na to. Kupiłam rano w biedronce kluchy na parze, bo jeszcze mi zostało koktajlu z truskawek z wczoraj. Ale się zdziwiłam, jak przeczytałam, że te kluchy to 3 minuty na parze się trzyma. No to w 5 minut mam obiadek, ale pyszny.
tez mam kluchy! ale beda na desero-kolacje

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

Cytat:
kluchy na parze "chodzą" za mną już kilka miesięcy. Muszę je sobie w końcu zrobić. A ile kosztują w biedronce i jaki jest skład?
kupilam takie domowe, babeczka ma u nas na osiedlu punkt z pierogami, krokietami itd. 4zl za 8 klusek.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 15:25   #1398
nuna2
Zakorzenienie

koktajl z truskawek<3
Stary 2013-02-12, 15:25   #1399
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
jak oboje nie wierzycie to jednak hipokryzja by była.. ale zrobicie jak uważacie

Wojtek
Stary 2013-02-12, 15:25   #1400
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
racuchy z kiełbaską mi się racuchy kojarzą z czymś na słodko, takie drożdżowe z kiełbaską?
dokładnie... racuchy to z jabłkami... swoją drogą uwielbiam

Stary 2013-02-12, 15:26   #1401
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Skład: mąka pszenna 60%, woda, cukier, olej rzepakowy, drożdże, mleko w proszku, sól. A cena chyba 2,99zł

Cytat:
dawno nie jadłam. trzeba będzie zrobić lubię takie szybkie obiady
Ojjj szybkie, to ja kocham, szczególnie jak tylko dla siebie mam gotować.

Leon
Stary 2013-02-12, 15:26   #1402
maarchewka
Zakorzenienie

Coś mi sie chce ale nie wiem co..

Wojtek
Stary 2013-02-12, 15:26   #1403
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
a co to??
Stary 2013-02-12, 15:26   #1404
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

I w paczce jest 6 kluch. Zjadłam 3 i pękam.

Leon
Stary 2013-02-12, 15:28   #1405
humpback
Zakorzenienie

po raz pierwszy czuję jak młody bryka i szaleje, a jak rękę położę na brzuchu to kopie. rewelacja chyba mu się tych kluch zachciało
Stary 2013-02-12, 15:28   #1406
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Ja mam koktajl jeszcze od wczoraj

Stary 2013-02-12, 15:29   #1407
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
po raz pierwszy czuję jak młody bryka i szaleje, a jak rękę położę na brzuchu to kopie. rewelacja chyba mu się tych kluch zachciało
Zapraszam do mnie! A właśnie, zapomniałam się pochwalić, że przedwczoraj u nas też były takie akcje. Młody szalał, że czasami leżałam i tylko "ała" takie niekontrolowane. No i małż pierwszy raz poczuł dzidziolka. Pół godziny to do niego docierało.

Leon
Stary 2013-02-12, 15:30   #1408
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie... racuchy to z jabłkami... swoją drogą uwielbiam
oj tak

Cytat:
Ojjj szybkie, to ja kocham, szczególnie jak tylko dla siebie mam gotować.
ja jak mam robić coś tylko dla siebie to tylko odgrzewam coś z zamrażarki
Stary 2013-02-12, 15:31   #1409
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Skład: mąka pszenna 60%, woda, cukier, olej rzepakowy, drożdże, mleko w proszku, sól. A cena chyba 2,99zł
chyba nie najgorszy skład nawet ja też czasem kupuję

Stary 2013-02-12, 15:32   #1410
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:

ja jak mam robić coś tylko dla siebie to tylko odgrzewam coś z zamrażarki
Ale tam to same mięcho mam.

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

Cytat:
chyba nie najgorszy skład nawet ja też czasem kupuję
Właśnie już czekałam na lincz ze strony forumowych koleżanek za skład. A tu proszę, całkiem nieźle się to prezentuje. Sama się zaskoczyłam.

Leon
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości