|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 |
|
9 | 22,50% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X |
|
1 | 2,50% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 |
|
5 | 12,50% |
| Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
3 | 7,50% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X |
|
7 | 17,50% |
| Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
11 | 27,50% |
| Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1382 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Cytat:
Ja jak są to zjem, ale nie powiem, żebym jadła jakieś ilości nie wiadomo ile.
|
|
#1383 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Nadrabianie cz. 1
Cytat:
Na żywo byś się nieco rozczarowała ![]() Ciekawe co ja tu takiego wypisuje, że doszłaś do wniosku, że rządzę mężem albo ja muszę się lepiej sobie przyjrzeć ![]() Ja i mój mąż mamy bardzo podobne temperamenty, nazwałabym je "umiarkowanymi". w zależności z kim mamy do czynienia przejawiamy cechy albo przywódcze albo uległe. Ale, że oboje jesteśmy tacy to w naszym związku nie rządzi chyba nikt, albo rządzimy wspólnie . Nie musimy za bardzo się starać o partnerstwo, bo mamy je w naturze, tak mi się wydaje.Ale bardzo mi miło czytać, że tak mnie widzisz ![]() To ja Ci teraz powiem jak widzę Ciebie, co Ty na to? Odbieram Cię jako osobę, dla której naważniejsze są relacje. Dbasz o swoich bliskich tak mentalnie, ważne są dla Ciebie ich uczucia. Do tego mam wrażenie, że masz wysoko rozwiniętą "dziecięcą wrażliwość" ( w sensie wrażliwość na dziecięce sprawy) i szukasz sposobów by z maluszkami się dobrze porozumieć (pewnie niańkowe doświadczenie ma tu duży udział). Poza tym dobrze gospodarujesz (tak ogólnie, nie tylko finansowo) i zawsze znajdujesz super okazje ![]() Zgadza się, czy nic a nic ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
super, ze dałaś radę. Bardzo dziwne, że zmierzyła CI po 2h... Wszędzie piszą, że 50g mierzy się po godzinie ale może ma rację.Ja po ukłuciu z palca miałam 77, a potem wraz wyszła cukrzyca Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dobra, lecę dalej z tym koksem |
|||||||||
|
|
|
#1384 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1385 |
|
Zakorzenienie
|
zdania są podzielone
obydwoje jesteśmy ateistami, ale TŻ chce ochrzcić żeby dzieciaki młodemu nie dokuczały. Ja z drugiej strony uważam, że to hipokryzja i z nietolerancją trzeba walczyć no i w sumie nie wiemy
|
|
#1386 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1388 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
My już po obiadku, leniuchujemy i Was podczytujemy
![]() Cytat:
Cytat:
mój jest starszy i o ile taniej jest z ratami ubezpieczenia o tyle ciągle coś się w nim psuje i trzeba inwestować ![]() Przyjemnych wrażeń na SR, pochwal się spostrzeżeniami. Ja na SR zacznę chodzić na przełomie lutego i marca. Już czekam w kolejce ciekawe czy jeszcze się tam doturlamCytat:
![]() pochwal się fotkami, lubimy oglądać ciuszki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
nie będziemy Cię już kusiły łakociami ![]() jaaa, jaaaa jestem po obiadku (łosoś wyszedł przepyszny, do tego warzywka i sos szpinakowy )teraz przydałoby się zjeść coś słodkiego ![]() Cytat:
![]() co do walentynek- to u nas Tż wymyślił, że pojedziemy sobie do Karpacza pospacerować.. ale po podliczeniu funduszy jakoś średnio mi się to uśmiecha i chyba spróbuję mu wyperswadować delikatnie ten pomysł Edytowane przez lonely_lady Czas edycji: 2013-02-12 o 15:15 |
||||||
|
|
|
#1389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1390 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Miałam ogarniać ciuchy, ale dziś nie jest dobry dzień na to. Kupiłam rano w biedronce kluchy na parze, bo jeszcze mi zostało koktajlu z truskawek z wczoraj. Ale się zdziwiłam, jak przeczytałam, że te kluchy to 3 minuty na parze się trzyma. No to w 5 minut mam obiadek, ale pyszny.
|
|
|
|
|
#1391 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niunka za ciuszki i za wyniki badań
|
|
|
|
|
#1392 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tym Twoim rzadzeniem to nie do konca tak chodzilo mi raczej o to, ze Twoj facet wydaje mi sie z Twoich opisow taki wyluzowany, ulegly i bardzo kompromisowy, wiec wystarczy, ze zrobisz ladne oczka i juz go masz :P a to jego cieplo to chyba na podstawie tego slodkiego zdjecia z malutka dziewczynka na rekach...jakos mnie urzeklo i dlatego wydaje mi sie takim "misiakiem", ktorym troche mozesz podrygowac :PCytat:
fakt, dzieciaki mnie uwielbiaja i ja uwielbiam je. moja dobra kolezanka jest przedszkolanka w siostrzenca przedszkolu, wiec na wiekszosc imprez przedszkolnych chodze razem z siostra i mama dzieciaki nie moga sie ode mnie odkleic...nie wiem na czym to polega, ale wole dyskusje z malymi ludzmi niz z tymi wiekszymi a z tym gospodarowaniem kasa...to chyba musze jeszcze potrenowac, hehe. dzieki! zel widzialam w carrefourze express, takim malym osiedlowym. maja tam dosc konkretny regal z produktami dla dzieci (bambino, johnson, hipp). sporo roznych kremow (sudocream, alantan). poogladalam sobie wszystkie, ale wlasnie brakowalo mi ziaji do porownania. |
||
|
|
|
#1393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze mam ochotę na kluski śląski i racuchy z kiełbaską
|
|
|
|
|
#1394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lubię takie szybkie obiady
|
|
#1395 |
|
Zakorzenienie
|
ja chętnie poproszę, z tą kawką najlepiej
|
|
|
|
#1396 |
|
Zakorzenienie
|
racuchy z kiełbaską
mi się racuchy kojarzą z czymś na słodko, takie drożdżowe z kiełbaską?
|
#1397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- kupilam takie domowe, babeczka ma u nas na osiedlu punkt z pierogami, krokietami itd. 4zl za 8 klusek. |
|
|
|
|
#1398 |
|
Zakorzenienie
|
koktajl z truskawek<3
|
#1399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1401 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ojjj szybkie, to ja kocham, szczególnie jak tylko dla siebie mam gotować. |
|
|
|
|
#1403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co to??
|
|
#1404 |
|
Zadomowienie
|
I w paczce jest 6 kluch. Zjadłam 3 i pękam.
|
|
|
|
#1405 |
|
Zakorzenienie
|
po raz pierwszy czuję jak młody bryka i szaleje, a jak rękę położę na brzuchu to kopie. rewelacja
chyba mu się tych kluch zachciało
|
#1407 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1408 | |
|
Zakorzenienie
|
oj tak
![]() Cytat:
|
|
#1409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też czasem kupuję |
|
|
|
|
#1410 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Właśnie już czekałam na lincz ze strony forumowych koleżanek za skład. A tu proszę, całkiem nieźle się to prezentuje. Sama się zaskoczyłam.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:03.

[COLOR="Silver"]
obydwoje jesteśmy ateistami, ale TŻ chce ochrzcić żeby dzieciaki młodemu nie dokuczały. Ja z drugiej strony uważam, że to hipokryzja i z nietolerancją trzeba walczyć no i w sumie nie wiemy 

do tego czasu chyba będę się posiłkować Internetem co do diety... Poza tym bez zmian, dalej mam brać fenoterol i ispotin, dalej zwolnienie (ale wreszcie ginka sama to zaproponowała 

A tu proszę, całkiem nieźle się to prezentuje. Sama się zaskoczyłam.