|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
|
|||
| Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. |
|
5 | 10,64% |
| Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. |
|
1 | 2,13% |
| Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. |
|
1 | 2,13% |
| Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam |
|
7 | 14,89% |
| Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. |
|
0 | 0% |
| My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. |
|
0 | 0% |
| Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" |
|
0 | 0% |
| Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy |
|
26 | 55,32% |
| Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one |
|
1 | 2,13% |
| Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
6 | 12,77% |
| Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Gmora u nas bebiko się sprawdza idealnie. Tylko cena znowu poszła w górę
. za 500 gr trzeba zapłacić już 21 zł, za 350 15 zł. A pamiętam czasy jak za 500 gr było 15 zł z czymś.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#2882 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Cytat:
!Ślicz ne czapki i ich właścicielki!I dla mamy, zdolniacha z Ciebie!---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Cytat:
![]() Jusia spragniona musiała być, imprezowiczka Ci rośnie
Edytowane przez DDewik Czas edycji: 2013-02-12 o 17:20 |
||
|
|
|
#2883 |
|
Zakorzenienie
|
Marina myślałam o bebiko, bo jest dobrze dostepne.
ja za nan płace 16-17 zł, w Polo jak rzucą promocje raz na jakis czas to kupuje po 13 zl. Z tym ze to 350 gram, wiec cenowo pewnie wyjdzie podobnie. |
|
|
|
#2884 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bardzo dobrze sie miesza, nie robia się"kluchy".---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Cytat:
Cytat:
. Do białych mebli wrzos, turkus, zieleń-super bedzie![]() Kupiłam dzisiaj śliczne naklejki na ścianę w Biedronce(zwierzaki), tyle róznych wzorów było(sowy, ryby, itp-tylko za 8zl, a duże i ładne)nakleiłam Boryskowi nad łożeczkiem- szcześliwy
Edytowane przez DDewik Czas edycji: 2013-02-12 o 17:42 |
|||
|
|
|
#2885 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2886 |
|
Zakorzenienie
|
Marina ależ Cię dopadło. A powiedz żołądek juz Cię nie męczy? nie masz tych napadów? Zdrówka dla Ciebie, no i żeby I. się nie zaraził niczym.
Dewik o to fajnie że to nie gardło i nic innego, może na gorączce tylko się skończy. Iwa czarna magia dla mnie takie robótki ręczne, dla Ciebie za talent. Aby z Alą było wszystko ok i zabieg się odbędzie. Tu u nas w sąsiedztwie też dziewczynka czeka na ten zabieg, i ciągle przekładany bo choruje, a teraz termin dopiero na marzec im wyznaczyli, długo trzeba czekać. Oliweczka Julka będzie miała ładnie kręcone włoski. Brumek wow świnki trzy fajnee.Lilii sprzedajesz kolczyki? jak idzie? Sara wczoraj poszła na drzemkę o 17-19 . Myślałam że będzie fikać do północy. Ale położona o 21 usnęła i spała do rana bez mleka, bez kwękania, no rano w szoku byłam. Czasami moje dziecko jest nieprzewidywalne. To 3 noc przespana w całości.
|
#2887 |
|
Zakorzenienie
|
My tez hipp
duze puszki i w rossmanie tez sa fajne promocje
|
|
|
|
#2888 |
|
Raczkowanie
|
Dostaliśmy w prezencie ze szpitala rotawirusa...
|
|
|
|
#2889 |
|
Zakorzenienie
|
Patik,
za nockę.My na Bebilonie cały czas. mme_audrey, ooo nie ![]() ![]() Ddevik, oby się nic u Boryska nie rozwinęło Ja też nie raz słyszę ciekawe komentarze od ludzi, ale zawsze odpowiem coś równie głupiego
|
|
|
|
#2890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ddewik zdrowka dla Boryska Brumku oby u Tymusia juz sie ten sen unormowal i abys odetchnela razem z nim. Nie wiem co pisac bo u mnie stara bieda.
|
|
#2891 |
|
Wtajemniczenie
|
tz pojechał z kuba na pogotowie, pod 40 gorączki i rosła, do tego gardło, kości. głowa, no wszystko go bolało... spał w dzień a to znaczy, że jest na prawdę źle.
|
|
#2892 |
|
Zakorzenienie
|
Ddewik tak uwielbiam nasycone kolory, do pasteli nic nie mam ale nawet jak kupuje ubrania to bardziej wyraziste bo w pastelach sie zle czuje, chyba ze mam go połączonym z czymś konkretnym
|
|
|
|
#2893 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podobno czesty problem teraz jest. U mnie ja mam dodatkowo taki plus, ze mam spadek po jej rodzicach, a kiedy babcia byla chora to ja sie nia opiekowałam. ojoj, nie dobrze. Cytat:
Chociaz musze powiedziec ze masz fajnego meża, mój uparty, nawet w takim stanie nie dał sie do lekarza zawieżć, tylko sam sie leczył. Edytowane przez Gomra Czas edycji: 2013-02-12 o 18:36 |
||
|
|
|
#2894 |
|
Wtajemniczenie
|
Gomra to Kuba chory. Synek Justyny a nie tz
Marinko zdrowka Iwa czapki rewelacyjne Natko super ze wypad sie udal i ze wracasz do zdrowia Madziaranew witaj zgubo nasza |
|
|
|
#2895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to synek Justyny a nie mąż. |
|
|
|
|
#2896 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zuza już ma biegunkowe kupy... czekam na gorączkę
|
|
|
#2897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biedny mauch ![]() A Karol juz zasnął, ale musze isc z nim do lekarza, bo jak ziewał zauważyłam, że ma baaardzo czerwone gardło i wywalone migdały, jak zapytałam czy tu jest auka to powiedział ze tak. Ale nie ma ani kaszlu ani kataru, mam nadzieje że to nie początek anginy
|
|
|
|
|
#2898 |
|
Zakorzenienie
|
Justyna kurde Bolek, mam nadzieje ze to nic poważnego
Moja ma jakies sluzowate kupy raz jest ok raz sluz, nie jest to normalna kupa i albo zeby albo cos sie rozwija :/ Mme kurcze:/ najważniejsze aby sie nie odwodnic. Skąd pewność ze to rotawirus? ---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- GOMRA bym psikala tamtum verde jak nie gorączkuje to po co go ciągnąć wsród dzieci chore? |
|
|
|
#2899 | |
|
Rozeznanie
|
Justyna - biedny Kubus , oby pomogli szybko
Stronczku witam Cie , postaram byc czesciej ![]() Audrey - o kurcze I jeszcze rota sie przyczepila ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz tez już sie przebudził. |
|
|
|
|
#2901 |
|
Zakorzenienie
|
Co do AZS mojej koleżanki syn ma i nie chciala sterydow dawać i kombinowala z kremami takimi w aptece i doszła do linomagu ale teraz nie wiem czy z wit A czy E i widziała poprawę nie zeszło do konca ale działało lepiej niz nie ktore mascie przepisane przez lekarzy bez sterydow. To pewne zależnie tez od dziecka ale tak pisze moze którejś z Was tzn Waszym dzieciom pomoże
GOMRA to daj znac co u doktorka. |
|
|
|
#2902 |
|
Raczkowanie
|
W szpitalu panował rotawirus, myślałam, że uda nam się przed nim uciec...
Całe szczęście Helutka chętnie pije. Mam nadzieję, że uda nam się opanować biegunkę, jak nie - szpital. |
|
|
|
#2903 |
|
Zakorzenienie
|
Madziara ja bym sterydów nie dawała
a tym bardziej na całe ciało!!! i to 6 tygodni?? (mi alergolog mówiła, że max 5 dni można steryd stosować) Hani smarowaliśmy punktowo w okresie zaostrzenia baaardzo cieniutką warstwą głównie pod kolankami i w łokciach i efekt jest taki,że teraz ma tam skóra jest bielsza i w lecie jak się dziecko opali to widać to jeszcze bardziej no nie chce wyjść na mądrzejszą od lekarza bo daleko mi do tego, ale proszę zastanów się, popytaj może jeszcze kogoś???
Edytowane przez Iwa_iw Czas edycji: 2013-02-12 o 20:58 |
|
|
|
#2904 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
uuu wspolczuje... ale to czesty prezent niestety Zdrowia! |
||
|
|
|
#2905 |
|
Zakorzenienie
|
Ddewik pewnie jakiś wirus się przypalętał...dobrze, że jest ok!
a babka niepoważna - szkoda nerwów na komentarze - dziecka nie uwiążesz - co innego możesz wytłumaczyć 4-latkowi a 1,5 rocznemu dziecku to jednak "trochę" trudniej ![]() Marina jak nabierzesz sił to koniecznie pochwal się rysunkami! nigdy nie umiałam rysować czy malować. plastyka w szkole to była dla mnie mordęga - jakieś wyklejanki, wydzieranki to nie moja bajka zupełnie ![]() jeżeli o mleko idzie to nie pomogę bo my na Nutramigenie: 3.20 zł za puszkę, ale nadrabiamy kremami i emulsjami do kąpieli no i po recepty trzeba latać co chwilę do pediatry i jeszcze zaświadczenie nosić od specjalisty.... Patik, ale zabieg ma Hania nie Ala ![]() jeżeli Twoi znajomi dostali teraz termin na marzec to tylko się cieszyć - my jak byłyśmy w październiku to dostałyśmy właśnie na 20 lutego swoją drogą miałam wybór: 13 albo 20 i chwała, że tej jutrezjszej daty nie wybrałam (złe skojarzenia z 13-tym jak Alę urodziłam) bo by było po zabiegu na bank :/ super, że noce ostatnio superaśne macie ![]() Audrey oby Hela rota jak najszybciej się pozbyła! a Ty zdrowa? Iustyna co z Kubą? Gomra oby nic poważnego Karolkowi nie było!
|
#2906 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2907 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny! Kuba ma infekcję górnych dróg oddechowych. Gardło brzydkie, gorączka wysoka. Na razie bez antybiotyku, oby tak zostało.
Shira u nas można oddawać do przedszkola od tego roku, w którym dziecko kończy 3 lata. Musi być też dość samodzielne. Czy się dostanie nie wiem, nadzieję mam .Komuś jeszcze miałam odpisać, ale nic nie pamiętam :/. Zdrówka!!!
|
|
#2908 |
|
Zakorzenienie
|
Iwa bo ja mylę te Twoje dziewczyny. Nigdy nie wiem któr to która, nie mogę zapamiętać. ( torba dla mnie).
![]() Justyna no to dobrze ! Audrey siet .Btw nie mogliście sie w domu leczyć zastrzykami? konieczny był szpital?
|
#2909 |
|
Raczkowanie
|
Hela w szpitalu miała steryd na początku, później antybiotyk+inhalacje
|
|
|
|
#2910 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:48.

zapraszam
. za 500 gr trzeba zapłacić już 21 zł, za 350 15 zł. A pamiętam czasy jak za 500 gr było 15 zł z czymś.

dla mamy, zdolniacha z Ciebie!
, ale jutro już będzie stało u Jusi, więc zdam relację.

12.06.2010