Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 2013, c.9 - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 9 22,50%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X 1 2,50%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 5 12,50%
Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 3 7,50%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X 7 17,50%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 11 27,50%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-12, 20:26   #1621
humpback
Zakorzenienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez maluska88 Pokaż wiadomość
ja dziś zaczynam 29tydzień
za 29t

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 20:28   #1622
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
My po IKEI. Zakupy zrobione. Trochę biedniejsi się zrobiliśmy, ale jeszcze jedna wyprawa nas czeka.
co fajnego kupiliscie? masz muslinowe reczniczki?
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 20:29   #1623
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Wracając do wyprawki - mam pozycję sterylne gaziki.. o co kaman?? Jakie wymiary i w ogole co kupowalyście??

I od razu płatki kosmetyczne oraz patyczki do uszu (ponoć nie do uszu sie stosuje tylko do pępka)?
ja mam jałowe gaziki takie małe do przemywania oczek 1 zł za 3 szt. w jednym opakowaniu, kupiłam w aptece. Od razu kup też sól fizjologiczną do przemywania oczek (0,3 zł za fiolkę ja mam 15 szt.)

Płatki kosmetyczne ja kupiłam takie duże Kindii z myślą o myciu dupki z kupki, ale czy sie nadadzą to się okażePatyczki do uszu ponoć do pępka, licze że na szkole rodzenia sie dowiem.

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
ja mam 33mm. Gin kazał lezeć nic nie dźwigać i że zobaczymy na następnej wizycie co dalej. No ale jak czytam, że tu niektóre mają po 2,5 cm to pocieszam się, że nie ma źle
mnie nie pociesza to, że inni mają gorzej, bo szyjka się może skrócić nawet w parę godzin, więc te parę mm "przewagi" nad kimś innym nic nie da, poza tym marna pociecha, ja sie o moje dziecko martwię a to, że ktoś ma gorzej mi nie pomoże i wcale nie znaczy, że to ta osoba pierwsza wyląduje na porodówceaha a przy skracaniu nie chodzi tyle o dźwiganie co pionową pozycję, bo wtedy dziecko naciska na szyjkę i dlatego trzeba leżeć ile wlezie i nie łazić, nie stać, nie siedzieć.

Ale widzicie jakie skrajne opinie lekarzyU lekarzy co poniektórych z Was to ja bym była okazem zdrowiadlatego myślę, że to kwestia jakiegoś tam bardziej asekuracyjnego podejścia.

Edytowane przez Lublana
Czas edycji: 2013-02-12 o 20:31
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 20:31   #1624
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
na połówkowym mam zapisane, że długość szyjki 34 mm i lekarz powiedział, że bardzo dluga.. ja już nic nie rozumiem..
Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
mi w szpitalu powiedzieli, że krótkalekarka też powiedziała, że krótka. Bardzo długą to ja miałam na początku 52 mm, później 46 mm i w ciągu półtora tygodnia spadła do 36 mm, ale o tym wiedziała tylko moja lekarka, w szpitalu nie mieli porównania z wcześniejszymi pomiarami a i tak uznali że 36 mm jest krótka.
też już tego nie ogarniam ja na połówkowym też miałam coś około 3,5 cm i gin nic nie mówił, że krótka. Co wizytę mi ją sprawdza i ostatnio mówił, że długa i dobrze trzyma a sprawdził konkretnie, tak, że pierwszy raz zabolało to badanie, bo specjalnie go prosiłam żeby dokładniej się przyjrzał

dziewczyny, nadrobiłam Was ale nie cytuje bo dziś padam na twarz opiekowałam się przez 3 godziny prawie 4 letnim brzdącem i nie mam siły na nic.... to dziecko to istny tajfun, wulkan pomysłów i pierdyliard decybeli w domu chciałam z nim jakoś dyplomatycznie, miło i grzecznie spędzić czas, ale trochę ciężko było, tym bardziej teraz w ciąży, gdzie ma ruchliwość z deka ograniczona.... ale i tak stwierdzam, że słodziak z niego

pamiętam dyskusje o chrzcinach - dla mnie to stanowczo za wcześnie na takie planowanie czy rozglądanie się za konkretnym lokalem. Poczekamy aż się urodzi i wtedy zdecydujemy. Jeśli urodzi się pod koniec kwietnia tak jak wychodzi wg USG i będę w dobrej kondycji psychicznej i fizycznej to wchodzi w rachubę jak najbardziej 23.06 rocznica naszego ślubu . Ale bez ciśnienia, pożyjemy zobaczymy

Co do lekcji religii, to ja mam same pozytywne wspomnienia z dzieciństwa. Z tym, że u nas zawsze takie zajęcie prowadzili bracia kapucyni - uwielbiani przez wszystkich w regionie. "Lekcje" były nietypowe i jakoś nigdy nam się na nich nie nudziło.

Jutro wracam do domu i wezmę się za ogarnianie ciuszków i resztę zakupów
Stary 2013-02-12, 20:32   #1625
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam jałowe gaziki takie małe do przemywania oczek 1 zł za 3 szt. w jednym opakowaniu, kupiłam w aptece. Od razu kup też sól fizjologiczną do przemywania oczek (0,3 zł za fiolkę ja mam 15 szt.)

Płatki kosmetyczne ja kupiłam takie duże Kindii z myślą o myciu dupki z kupki, ale czy sie nadadzą to się okażePatyczki do uszu ponoć do pępka, licze że na szkole rodzenia sie dowiem.
o to ?:
http://allegro.pl/cleanic-kindii-pla...995402329.html

a te gaziki to rozumiem, że nie ze spirytusem?? na allegro dużo jakiś ze spirytusem..

A i co do patyczków.. Jeżeli one mają być do pępka, to czy nei można najtańszych patyczków w biedronie kupić?? Czy to muszą być jakieś specjalne??

Wojtek

Edytowane przez maarchewka
Czas edycji: 2013-02-12 o 20:36
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 20:39   #1626
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
o to ?:
http://allegro.pl/cleanic-kindii-pla...995402329.html

a te gaziki to rozumiem, że nie ze spirytusem?? na allegro dużo jakiś ze spirytusem..

A i co do patyczków.. Jeżeli one mają być do pępka, to czy nei można najtańszych patyczków w biedronie kupić?? Czy to muszą być jakieś specjalne??
o własnie takie płatki Kindii mam

a gaziki jałowe wzięłam suche a do odkażania Octenisept. Nie wiem czego będziesz chciała uzywać (polecany jest Octenisept) ale chyba lepiej miec suche gaziki i pryskać na pępek czy gazik spirytusem czy innym odkażaczem.

Patyczki do pępka też uważam, ze normalneja te dzidziusiowe z ogranicznikiem mam do czyszczenia uszek.
Stary 2013-02-12, 20:40   #1627
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:

mnie nie pociesza to, że inni mają gorzej, bo szyjka się może skrócić nawet w parę godzin, więc te parę mm "przewagi" nad kimś innym nic nie da, poza tym marna pociecha, ja sie o moje dziecko martwię a to, że ktoś ma gorzej mi nie pomoże i wcale nie znaczy, że to ta osoba pierwsza wyląduje na porodówceaha a przy skracaniu nie chodzi tyle o dźwiganie co pionową pozycję, bo wtedy dziecko naciska na szyjkę i dlatego trzeba leżeć ile wlezie i nie łazić, nie stać, nie siedzieć.

Ale widzicie jakie skrajne opinie lekarzyU lekarzy co poniektórych z Was to ja bym była okazem zdrowiadlatego myślę, że to kwestia jakiegoś tam bardziej asekuracyjnego podejścia.
Lublana ja w 20 tyg miałam 33 mm, wiem, że się skrócić może w ciągu kilku godzin i nie mówię to w takim ujęciu, że pocieszam się, że ktoś ma gorzej bo mi lepiej, tylko szukam dla siebie otuchy, że nie ma tak źle. Leżę w domku, i staram się myśleć pozytywnie. Też się martwię o małą ale takie stresowanie wpływa też źle

Też mi sie wydaje, że podejscie asekuracyjne
Stary 2013-02-12, 20:42   #1628
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Lublana ja w 20 tyg miałam 33 mm, wiem, że się skrócić może w ciągu kilku godzin i nie mówię to w takim ujęciu, że pocieszam się, że ktoś ma gorzej bo mi lepiej, tylko szukam dla siebie otuchy, że nie ma tak źle. Leżę w domku, i staram się myśleć pozytywnie. Też się martwię o małą ale takie stresowanie wpływa też źle

ok, rozumiem. Mi tam każdy mijający spokojnie dzień dodaje otuchy
Stary 2013-02-12, 20:45   #1629
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
ok, rozumiem. Mi tam każdy mijający spokojnie dzień dodaje otuchy
a kupowałaś chusteczki nawilżające? jakie i ile?

Wojtek
Stary 2013-02-12, 20:45   #1630
nuna2
Zakorzenienie

ta koleżanka co urodziła 2 tyg temu właśnie z nią pisałam i nie ma już 8 kg :O szybko jej leci. A łącznie przytyła 17
Stary 2013-02-12, 20:46   #1631
humpback
Zakorzenienie

Cytat:

mi się wydaje że długość to jedno, ale jak lekarz ma świadomość że szyjka się znacznie skróciła (tak jak np u nuny o 8 mm), to zaleca oszczędzanie się, żeby ten proces skracania zatrzymać/wyeliminować.
Stary 2013-02-12, 20:47   #1632
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
ta koleżanka co urodziła 2 tyg temu właśnie z nią pisałam i nie ma już 8 kg :O szybko jej leci. A łącznie przytyła 17
wiele dziewczyn nie ma tylu kg już przy wyjściu ze szpitala

ja dziś robiłam test jeansowy i bez problemu wciągam najciaśniejsze rurki sprzed ciąży

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 20:53   #1633
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
a kupowałaś chusteczki nawilżające? jakie i ile?
nie kupowałam, bo noworodkowi będę dupkę myć wodą, ewentualnie naparem z nagietka czy tam rumianku. Wszyscy moi znajomi tak robili, więc chyba się tak robi

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
mi się wydaje że długość to jedno, ale jak lekarz ma świadomość że szyjka się znacznie skróciła (tak jak np u nuny o 8 mm), to zaleca oszczędzanie się, żeby ten proces skracania zatrzymać/wyeliminować.
no właśnie nie, bo tak jak już pisałam, w moim przypadku lekarze nie znając wcześniejszej długości uznali 36 mm w 26 tc za krótką szyjkę.
Chyba co kraj to obyczaj i tyle, bo juz nie wiem co mysleć

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
ja dziś robiłam test jeansowy i bez problemu wciągam najciaśniejsze rurki sprzed ciąży
jak dosięgnę do rurek, bo je upchałam na samej górze szafy, to też spróbuje wcisnąć dupsko, ale wątpię ze wleziewięc zazdroszczę
Stary 2013-02-12, 20:53   #1634
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
wiele dziewczyn nie ma tylu kg już przy wyjściu ze szpitala

i za pozytywny wynik testu

Cytat:
no właśnie nie, bo tak jak już pisałam, w moim przypadku lekarze nie znając wcześniejszej długości uznali 36 mm w 26 tc za krótką szyjkę.
Chyba co kraj to obyczaj i tyle, bo juz nie wiem co mysleć
to ciekawe, muszę sobie wpisać w zeszyt to pytanie i zadać je przy następnej wizycie
Stary 2013-02-12, 20:53   #1635
lonely_lady
Zakorzenienie

zwariowałyście..?
w trzy godziny- 5 stron ????
idę nadrabiać

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 20:57   #1636
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
nie kupowałam, bo noworodkowi będę dupkę myć wodą, ewentualnie naparem z nagietka czy tam rumianku. Wszyscy moi znajomi tak robili, więc chyba się tak robi

jak dosięgnę do rurek, bo je upchałam na samej górze szafy, to też spróbuje wcisnąć dupsko, ale wątpię ze wleziewięc zazdroszczę
to ja mam znajomych leniuszków i z tego co wiem to każdy od początku używał chustek ja też mam plany z wodą, zobaczymy

ja przymierzyłam bo stwierdziłam, że coś mi się pychol zaokrąglił chciałam sprawdzić czy dupsko też ale kurde nie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość

i za pozytywny wynik testu

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
zwariowałyście..?
w trzy godziny- 5 stron ????
idę nadrabiać
tylko 5?

Stary 2013-02-12, 21:01   #1637
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się dobijać nie będę

Cytat:
ja przymierzyłam bo stwierdziłam, że coś mi się pychol zaokrąglił chciałam sprawdzić czy dupsko też ale kurde nie
A może jednak. Też mi babcia ostatnio powiedziała, że "dobrze wyglądam, taka okrąglejsza na twarzy" a ja mało miałam na plusie ...
Chyba przetestuję, o ile się dopcham do spodni bo mam i wysoko i głęboko i jeszcze w pudełkach ...

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 21:05   #1638
Lublana
Zadomowienie

Odsunęłam szafę i normalnie poczułam się jak w jakims teleturnieju w stylu "to jest twoja chwila prawdy"po czym okazało się, że nie dosięgnę do spodni no nic, dołowac się będę w takim układzie po porodzie, bo mam swój honor i nie poproszę męża, żeby mi sięgnął po spodnie, bo wtedy byłby świadkiem mojego upadku, bo na bank nie wlezie mi dupa w rurasy
Stary 2013-02-12, 21:10   #1639
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Ja się dobijać nie będę

A może jednak. Też mi babcia ostatnio powiedziała, że "dobrze wyglądam, taka okrąglejsza na twarzy" a ja mało miałam na plusie ...
Chyba przetestuję, o ile się dopcham do spodni bo mam i wysoko i głęboko i jeszcze w pudełkach ...
daj znać
Cytat:
Odsunęłam szafę i normalnie poczułam się jak w jakims teleturnieju w stylu "to jest twoja chwila prawdy"po czym okazało się, że nie dosięgnę do spodni no nic, dołowac się będę w takim układzie po porodzie, bo mam swój honor i nie poproszę męża, żeby mi sięgnął po spodnie, bo wtedy byłby świadkiem mojego upadku, bo na bank nie wlezie mi dupa w rurasy

ale pociesz się, że i tak masz mniejszy zadek niż ja

Stary 2013-02-12, 21:11   #1640
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Teraz są takie znieczulenia, że twarz nie drętwieje

Ja znieczulam się też tylko w wyjątkowych wypadkach - jak np. wyrywanie 8mek A plombowanie robię bez znieczulenia - toż to pikuś Tylko jedynek nie dam tknąć bez znieczulenia
Ja miałam lata temu znieczulenie i tak mnie wyrasiło, że nie wzięłam pod uwagę, że mogli je przez tyle lat trochę ulepszyć . W tamtym roku miałam brane znieczulenie u chirurg dentysty bo wyrywał mi 7 z wielkim ropieniem. Żaden antybiotyk nie mógł mi zwalczyć tej ropy. Dał mi taką końską dawkę, że pół wieczora nie nic nie czułam, ale w sumie dobrze, bo poważna wtedy sprawa była i bolało masakrycznie. Szczękościsk i te sprawy. A wszystko przez dentystkę, która odwaliła mi taką fuszerkę, zrobiła mi leczenie kanałowe i w nawet jeden kanał nie trafiła tylko w dziąsła i tak mi zęby poleczyła.

Jenny wpisz mi proszę wizytę na 12.03.2013. Przy okazji możesz wpisać moje imię Ewelina i prawdopodobne (99%) córci Julia
Dziękuje

Edytowane przez antoinettee
Czas edycji: 2013-02-12 o 21:16
antoinettee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 21:20   #1641
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
daj znać

ale pociesz się, że i tak masz mniejszy zadek niż ja
no nie sądzę, ale co z tego jak i tak Ty radośnie wsuniesz się w rurki a ja w zgrzebnej kiecce będę musiała się cichymi uliczkami i bramami przemykać i to najlepiej w nocy
Stary 2013-02-12, 21:22   #1642
maarchewka
Zakorzenienie

Dzisiaj czuje się jak prowadzący teleturniej 100 pytań do.. ale nie ważne trudno, lepiej pytać niż żyć w niewiedzy

Czy po porodzie potrzebne są mamie specjalne kosmetyki do mycia?? Jakiś płyn do higieny intymnej itp??

Powiem szczerze, że ja to prosty człowiek jestem, myje się mydlem w płynie z biedronki - ciało i szamponem h&s plus odżywka- włosy.. ewentualnie jeszcze - peeling oraz sufflet zeby pięknie pachnieć.. tyle..

Wojtek
Stary 2013-02-12, 21:25   #1643
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Ja jestem ciekawa jak osoby, które wychowują dziecko tak, że nie puszczają na religię itp.. wytłumaczą, żenie przystępuje do komunii
Bo dla dziecka to jest ogromna uroczystość, wręcz świeto... Ja bym nie chciałabyć na miejscu takich rodziców - no ale trzeba byc konsekwentnym
Myślę, że normalnie, że są różne religie i ich wyznawcy mają różne obrzędy, a my nie obchodzimy bo nie wierzymy. Poza tym komunie w takiej formie hucznej praktykuje się chyba tylko w Polsce.
U mnie w klasie zawsze był, albo ktoś prawosławny, albo świadek Jehowy i jakoś nikt nigdy problemów nie robił z tego powodu Dlatego jestem dobrej myśli

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
no i chwalę się chwalę się :
dziś mija 200 dni mojej niuni, zostało jeszcze 80

Cytat:
Kupowałyście może nożyczki do paznokci?? jest coś na co mam zwrócić uwagę??
Chyba tylko na to, żeby miały zaokrąglone czubki. Ja mam zestaw babyono i w sumie tylko z nożyczek z tego zestawu korzystam, obcinaczek ani razu nie użyłam

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny. dziś miałam wizytę. próbuję się otrząsnąć i oswoić z myślą, że jutro o 12:30 mam się stawić w szpitalu na 4-5 dni pod kroplówkę z magnezem. szyjka 3 cm. nie wiedziałam, że to już kwalifikuje się jako krótka mam pytanie do Was- może głupie- przepisał mi luteinę dopochwową. i ja nie wiem jak to się aplikuje, bo to taka mała pastylka

jestem załamana, dziewczyny, nie mogę się powstrzymać od płaczu
Nie martw się 3 cm, to nie jest źle. Podreperują Cię trochę w szpitalu i będzie dobrze Niektóre dziewczyny z rozwarciami przez całe tygodnie chodzą i po terminie jeszcze rodzą

Cytat:
u mnie w rodzinie wszyscy kupowali 30 dzieciakom czesto sie ulewalo, podczas karmienia mozna sie "przyslonic", zeby cycem nie szpanowac, do spania-przytulania, wycierania buzi juz pozniej na etapie marchewki... czesto na te nieszczesne bioderka tez troche ich trzeba...moze faktycznie kupie z 20 i zobaczymy. siostrzeniec ma 5lat i do teraz zasypia ze swoja pieluszka (ma je juz taaaakie zniszczone, a bylo 30 hehe )
uzywac bedziemy pampersow, wielorazowki moze sprobuje...nie wiem.
Muszę przyznać, że miałam z pierwszym dzieckiem tak 15-20 sztuk i zawsze mi brakowało Ciągle pralka chodziła. Ale myślę, że z 20 sztukami to spokojnie człowiek da radę

Cytat:
ktoras pytala JAK DLUGO PLANUJEMY karmic http://www.baby-shower.pl/AKTUALNOSC...iego-syna.html
O matko....no to to już bez przesadyzmu

Cytat:
Wracając do wyprawki - mam pozycję sterylne gaziki.. o co kaman?? Jakie wymiary i w ogole co kupowalyście??

I od razu płatki kosmetyczne oraz patyczki do uszu (ponoć nie do uszu sie stosuje tylko do pępka)?
Gaziki są zwykle do przemywania oczek. Wacikami się tego nie robi, żeby nie zostawić w oczku włókien. Chyba najmniejsze to takie 5x5cm.

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 21:25   #1644
Mysia mysz
Zakorzenienie

a zapomniałam napisać, dostałam próbki feminium

na razie nie są mi potrzebne ale zobaczymy jak będzie dalej

Jutro 9.40 gin
Stary 2013-02-12, 21:26   #1645
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Dzisiaj czuje się jak prowadzący teleturniej 100 pytań do.. ale nie ważne trudno, lepiej pytać niż żyć w niewiedzy

Czy po porodzie potrzebne są mamie specjalne kosmetyki do mycia?? Jakiś płyn do higieny intymnej itp??

Powiem szczerze, że ja to prosty człowiek jestem, myje się mydlem w płynie z biedronki - ciało i szamponem h&s plus odżywka- włosy.. ewentualnie jeszcze - peeling oraz sufflet zeby pięknie pachnieć.. tyle..
ja chcę wziąć do szpitala szare mydło i jakiś bezzapachowy żel do mycia ciała, może biały jeleń, żeby maluszka nie uczulić przypadkiem

Lublana nie zacytowało mi Cię uwierz, uwierz, ja mam murzyński, wielki tyłek ale luzik, schudnie się raz a porządnie

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość

ja też je dostałam i chyba nigdy nie będę potrzebowała

Stary 2013-02-12, 21:29   #1646
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Pragnę donieść, że dziś u nas na marcowo-kwietniowych pojawiły się 2 pierwsze bobaski
także już niedługo i u was się zacznie
Stary 2013-02-12, 21:29   #1647
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość

Jutro 9.40 gin
Ja też dostałam w tamtym tygodniu a dziś przyszły mi z Mustelli.

Dziś byłam z mamą na mieście. Jechałam samochodem i miałam skręcić w prawo i widzę na przeciwko skrzyżowania jakiś mężczyzna próbuje się podnieść, ale nie może i jakoś tak dziwnie wykrzywioną nogę miał. Zaniepokoiłam się, bo nie wyglądał na pijanego i pokazuje mamie, że ludzie przechodzą i nawet nie spytają co się dzieje. Wyłączyłam kierunek i chciałam podjechać i się spytać co się dzieję, ale jakiś facet zawrócił podszedł do niego i ten Pan zaczął mu coś pokazywać na rękę i na nogę (myślę, że pewnie mu sparaliżowało) Moim zdaniem miał udar. Ale samochód za mną trąbił więc pojechałam. Ten Pan pomagał mu wstać więc byłam spokojna, że mu pomoże. Po paru minutach karetka mnie minęła myślę, że to po niego. Mam nadzieję, że z Nim wszystko OK.

Edytowane przez antoinettee
Czas edycji: 2013-02-12 o 21:36
antoinettee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 21:30   #1648
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Pragnę donieść, że dziś u nas na marcowo-kwietniowych pojawiły się 2 pierwsze bobaski
Widziałyśmy

Stary 2013-02-12, 21:31   #1649
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
za dzidziusie! i dzielne mamusie. kurcze czas kupic wyprawke do szpitala i pakowac torbe
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 21:32   #1650
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
ja chcę wziąć do szpitala szare mydło i jakiś bezzapachowy żel do mycia ciała, może biały jeleń, żeby maluszka nie uczulić przypadkiem

Lublana nie zacytowało mi Cię uwierz, uwierz, ja mam murzyński, wielki tyłek ale luzik, schudnie się raz a porządnie

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

ja też je dostałam i chyba nigdy nie będę potrzebowała
ja mam sexowny i i zgrabny tyłek, tylko łydki jak parówy i nie wchodzę w rurki, albo jak wchodzę to wyglądam jak półdupek zza krzaka..

Cytat:
to już dwa ja widziałam tylko jedno. nieźle..

Wojtek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości