|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 |
|
9 | 22,50% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X |
|
1 | 2,50% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 |
|
5 | 12,50% |
| Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
3 | 7,50% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X |
|
7 | 17,50% |
| Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
11 | 27,50% |
| Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
za 29t
![]() Cytat:
|
|
#1622 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Cytat:
|
|
|
|
|
#1623 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Płatki kosmetyczne ja kupiłam takie duże Kindii z myślą o myciu dupki z kupki, ale czy sie nadadzą to się okaże Patyczki do uszu ponoć do pępka, licze że na szkole rodzenia sie dowiem.Cytat:
aha a przy skracaniu nie chodzi tyle o dźwiganie co pionową pozycję, bo wtedy dziecko naciska na szyjkę i dlatego trzeba leżeć ile wlezie i nie łazić, nie stać, nie siedzieć.Ale widzicie jakie skrajne opinie lekarzy U lekarzy co poniektórych z Was to ja bym była okazem zdrowia dlatego myślę, że to kwestia jakiegoś tam bardziej asekuracyjnego podejścia.
Edytowane przez Lublana Czas edycji: 2013-02-12 o 20:31 |
||
|
|
|
#1624 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ja na połówkowym też miałam coś około 3,5 cm i gin nic nie mówił, że krótka. Co wizytę mi ją sprawdza i ostatnio mówił, że długa i dobrze trzyma a sprawdził konkretnie, tak, że pierwszy raz zabolało to badanie, bo specjalnie go prosiłam żeby dokładniej się przyjrzał dziewczyny, nadrobiłam Was ale nie cytuje bo dziś padam na twarz opiekowałam się przez 3 godziny prawie 4 letnim brzdącem i nie mam siły na nic.... to dziecko to istny tajfun, wulkan pomysłów i pierdyliard decybeli w domu chciałam z nim jakoś dyplomatycznie, miło i grzecznie spędzić czas, ale trochę ciężko było , tym bardziej teraz w ciąży, gdzie ma ruchliwość z deka ograniczona.... ale i tak stwierdzam, że słodziak z niego ![]() pamiętam dyskusje o chrzcinach - dla mnie to stanowczo za wcześnie na takie planowanie czy rozglądanie się za konkretnym lokalem. Poczekamy aż się urodzi i wtedy zdecydujemy. Jeśli urodzi się pod koniec kwietnia tak jak wychodzi wg USG i będę w dobrej kondycji psychicznej i fizycznej to wchodzi w rachubę jak najbardziej 23.06 rocznica naszego ślubu . Ale bez ciśnienia, pożyjemy zobaczymy Co do lekcji religii, to ja mam same pozytywne wspomnienia z dzieciństwa. Z tym, że u nas zawsze takie zajęcie prowadzili bracia kapucyni - uwielbiani przez wszystkich w regionie. "Lekcje" były nietypowe i jakoś nigdy nam się na nich nie nudziło. Jutro wracam do domu
|
|
#1625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/cleanic-kindii-pla...995402329.html a te gaziki to rozumiem, że nie ze spirytusem?? na allegro dużo jakiś ze spirytusem.. A i co do patyczków.. Jeżeli one mają być do pępka, to czy nei można najtańszych patyczków w biedronie kupić?? Czy to muszą być jakieś specjalne?? Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-02-12 o 20:36 |
|
|
|
|
#1626 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a gaziki jałowe wzięłam suche a do odkażania Octenisept. Nie wiem czego będziesz chciała uzywać (polecany jest Octenisept) ale chyba lepiej miec suche gaziki i pryskać na pępek czy gazik spirytusem czy innym odkażaczem. Patyczki do pępka też uważam, ze normalne |
|
|
|
|
#1627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też mi sie wydaje, że podejscie asekuracyjne
|
|
#1628 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1629 |
|
Zakorzenienie
|
a kupowałaś chusteczki nawilżające? jakie i ile?
|
|
|
|
#1630 |
|
Zakorzenienie
|
ta koleżanka co urodziła 2 tyg temu właśnie z nią pisałam i nie ma już 8 kg :O szybko jej leci. A łącznie przytyła 17
|
#1631 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja dziś robiłam test jeansowy i bez problemu wciągam najciaśniejsze rurki sprzed ciąży |
|
|
|
|
#1633 | ||
|
Zadomowienie
|
nie kupowałam, bo noworodkowi będę dupkę myć wodą, ewentualnie naparem z nagietka czy tam rumianku. Wszyscy moi znajomi tak robili, więc chyba się tak robi
![]() Cytat:
Chyba co kraj to obyczaj i tyle, bo juz nie wiem co mysleć ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1634 |
|
Zakorzenienie
|
i za pozytywny wynik testu ![]() to ciekawe, muszę sobie wpisać w zeszyt to pytanie i zadać je przy następnej wizycie
|
#1635 |
|
Zakorzenienie
|
zwariowałyście..?
![]() w trzy godziny- 5 stron ???? ![]() idę nadrabiać |
|
|
|
#1636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też mam plany z wodą, zobaczymy ![]() ja przymierzyłam bo stwierdziłam, że coś mi się pychol zaokrąglił tylko 5?
|
|
|
|
|
#1637 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Chyba przetestuję, o ile się dopcham do spodni bo mam i wysoko i głęboko i jeszcze w pudełkach ...
|
|
#1638 |
|
Zadomowienie
|
Odsunęłam szafę i normalnie poczułam się jak w jakims teleturnieju w stylu "to jest twoja chwila prawdy"
|
|
|
|
#1639 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ale pociesz się, że i tak masz mniejszy zadek niż ja
|
||
|
|
|
#1640 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. W tamtym roku miałam brane znieczulenie u chirurg dentysty bo wyrywał mi 7 z wielkim ropieniem. Żaden antybiotyk nie mógł mi zwalczyć tej ropy. Dał mi taką końską dawkę, że pół wieczora nie nic nie czułam, ale w sumie dobrze, bo poważna wtedy sprawa była i bolało masakrycznie. Szczękościsk i te sprawy. A wszystko przez dentystkę, która odwaliła mi taką fuszerkę, zrobiła mi leczenie kanałowe i w nawet jeden kanał nie trafiła tylko w dziąsła i tak mi zęby poleczyła. Jenny wpisz mi proszę wizytę na 12.03.2013. Przy okazji możesz wpisać moje imię Ewelina i prawdopodobne (99%) córci Julia Dziękuje
Nasze szczęście Julia Edytowane przez antoinettee Czas edycji: 2013-02-12 o 21:16 |
|
|
|
|
#1641 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1642 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj czuje się jak prowadzący teleturniej 100 pytań do.. ale nie ważne trudno, lepiej pytać niż żyć w niewiedzy
![]() Czy po porodzie potrzebne są mamie specjalne kosmetyki do mycia?? Jakiś płyn do higieny intymnej itp?? Powiem szczerze, że ja to prosty człowiek jestem, myje się mydlem w płynie z biedronki - ciało i szamponem h&s plus odżywka- włosy.. ewentualnie jeszcze - peeling oraz sufflet zeby pięknie pachnieć.. tyle.. |
|
|
|
#1643 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie w klasie zawsze był, albo ktoś prawosławny, albo świadek Jehowy i jakoś nikt nigdy problemów nie robił z tego powodu Dlatego jestem dobrej myśli ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Niektóre dziewczyny z rozwarciami przez całe tygodnie chodzą i po terminie jeszcze rodzą![]() Cytat:
Ciągle pralka chodziła. Ale myślę, że z 20 sztukami to spokojnie człowiek da radę![]() Cytat:
![]() Gaziki są zwykle do przemywania oczek. Wacikami się tego nie robi, żeby nie zostawić w oczku włókien. Chyba najmniejsze to takie 5x5cm. |
||||||
|
|
|
#1644 |
|
Zakorzenienie
|
a
zapomniałam napisać, dostałam próbki feminium![]() na razie nie są mi potrzebne ale zobaczymy jak będzie dalej Jutro 9.40 gin
|
|
#1645 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lublana nie zacytowało mi Cię uwierz, uwierz, ja mam murzyński, wielki tyłek ![]() ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1646 |
|
Zakorzenienie
|
Pragnę donieść, że dziś u nas na marcowo-kwietniowych pojawiły się 2 pierwsze bobaski
także już niedługo i u was się zacznie
|
|
#1647 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziś byłam z mamą na mieście. Jechałam samochodem i miałam skręcić w prawo i widzę na przeciwko skrzyżowania jakiś mężczyzna próbuje się podnieść, ale nie może i jakoś tak dziwnie wykrzywioną nogę miał. Zaniepokoiłam się, bo nie wyglądał na pijanego i pokazuje mamie, że ludzie przechodzą i nawet nie spytają co się dzieje. Wyłączyłam kierunek i chciałam podjechać i się spytać co się dzieję, ale jakiś facet zawrócił podszedł do niego i ten Pan zaczął mu coś pokazywać na rękę i na nogę (myślę, że pewnie mu sparaliżowało) Moim zdaniem miał udar. Ale samochód za mną trąbił więc pojechałam. Ten Pan pomagał mu wstać więc byłam spokojna, że mu pomoże. Po paru minutach karetka mnie minęła myślę, że to po niego. Mam nadzieję, że z Nim wszystko OK.
Nasze szczęście Julia Edytowane przez antoinettee Czas edycji: 2013-02-12 o 21:36 |
|
|
|
|
#1648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za dzidziusie! i dzielne mamusie. kurcze czas kupic wyprawke do szpitala i pakowac torbe
|
|
|
|
|
#1650 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, albo jak wchodzę to wyglądam jak półdupek zza krzaka..Cytat:
ja widziałam tylko jedno. nieźle..
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:58.

Patyczki do uszu ponoć do pępka, licze że na szkole rodzenia sie dowiem.
U lekarzy co poniektórych z Was to ja bym była okazem zdrowia
lekarka też powiedziała, że krótka. Bardzo długą to ja miałam na początku 52 mm, później 46 mm i w ciągu półtora tygodnia spadła do 36 mm, ale o tym wiedziała tylko moja lekarka, w szpitalu nie mieli porównania z wcześniejszymi pomiarami a i tak uznali że 36 mm jest krótka.
a sprawdził konkretnie, tak, że pierwszy raz zabolało to badanie, bo specjalnie go prosiłam żeby dokładniej się przyjrzał
opiekowałam się przez 3 godziny prawie 4 letnim brzdącem i nie mam siły na nic.... to dziecko to istny tajfun, wulkan pomysłów i pierdyliard decybeli w domu 

mam pytanie do Was- może głupie- przepisał mi luteinę dopochwową. i ja nie wiem jak to się aplikuje, bo to taka mała pastylka